Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ο Ναυταθλητικός όμιλος Ερμιόνης στα Επιδαύρεια 2011

Δελτίου Τύπου
Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης συμμετείχε στους 2ους Διασυλλογικούς αγώνες Επιδαύρεια 2011 αγώνες που διεξήχθησαν στον κόλπο της  Νέας Επιδαύρου από  29-30 Οκτωβρίου 2011 με τους εξής αθλητές :  Κρινής Ιωάννης ο οποίος καταταγεί πρώτος στην κατηγορία του και στην γενική κατάταξη και ήρθε πρώτος  σε όλες τις ιστιοδρομίες,  ο Κώττης Γεώργιος με την 3η θέση στην κατηγορία του,  ο Φίλιππος Ηλιάδης που απέσπασε  το κύπελλο του μικρότερου αθλητή και  τις συμμετοχές των Ηλιάδη Ιωάννη και Εμμανουήλ Μαριάννας. Ο Ναυταθλητικός  Όμιλος Ερμιόνης θέλει να συγχαρεί τους αθλητές του για τις επιτυχίες τους, που έφεραν ακόμα μία Πρωτιά στον όμιλό μας και εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες να πολλαπλασιάσουν τα μετάλλια τους. 
Επίσης  θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας Κουτούβαλη Κωνσταντίνο για τις συνέχεις του επιτυχημένες προσπάθειες και όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν την αποστολή μας  στην Επίδαυρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.

ααααχ

Φουρτούνιασα απόψε,
παρά την άπνοια (: πολιτική, πολιτευτική και κατά τραγική συνέπεια πολιτειακή),
πόσω δε μάλλον που φαντασιονόμαστε ούριον άνεμον άμα ξεχνιόμαστε,
"αδικαιολόγητα" δηλαδή.
 Πολύωρη και έντονη, η δυσάρεστη αίσθηση της ναυτίας που με κατέλαβε.
Αν και αυτό που με ταλαιπωρεί περισσότερο και αναστατώνει την πνευματική μου γαλήνη  και την ψυχική μου υγεία, είναι η συνειδητοποίηση ότι στην αιτία που μου την προκάλεσε, οφείλω υποχρεωτικά ν΄ απευθυνθώ για ν΄ αναζητήσω και τη γιατρειά-λύση...!
(αυτά είναι κόλπα ζόρικα, που κάνουν στην Ινδία;)
τρομακτική η καθολική διαπίστωση κατόπιν εορτής:
αφού τρομάξαμε να πειστούμε ότι σπαταλούσαν (κλέβαν) το χρήμα μας με άλλοθι το όποιο κρίμα μας (που το υποψιαζόμασταν κατά καιρούς), ανακαλύψαμε στα στερνά, ότι βάλανε χέρι και στον πολύτιμο χρόνο μας..., παίζοντας με τον πόνο μας!!!
(τι άλλο έχει σειρά, οέο;) 
ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ (γενικώς, Παναγίτσα μου) 
Έλλη Βασιλάκη
συνοδευτικό:

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Διοργάνωση Σχολής Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης (Ν.Ο.ΕΡ.) ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων της φθινοπωρινής Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης. 
Η 4η σχολή Ανοιχτής Θάλασσας «ανοίγει πανιά», στις 06-11-2011 ημέρα Κυριακή και θα διαρκέσει έως τις 04-12-2011.
Η σχολή περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα μάθησης, εκπαίδευσης και εξάσκησης, που διδάσκονται από τον έμπειρο και καταξιωμένο εκπαιδευτή, κύριο Σπύρο Κανάρη.
 Τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΕΡ.  κάθε  Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα.

Η πρακτική εξάσκηση με το σκάφος γίνεται , κάθε Σάββατο  και Κυριακή.

Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών,  βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν  αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να

Καλημέρα κύριε Καμιζή, κύριε Κρητσωτάκη

Καλημέρα κύριε Καμιζή, κύριε  Κρητσωτάκη,  καλημέρα Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοί μας

Πέστε μας , πόσα χρόνια χρειάζονται για να αλλάξετε  μερικές λάμπες στα φωτιστικά της εισόδου στην Ερμιόνη.
 Πόσα να επισκευάσετε μερικές κολώνες.
 Πόσα  για να βγει η σκουριά από πάνω τους,  που τους έχει αλλάξει χρώμα .
 Να αντικαταστήσετε το σήμα κυκλοφορίας που είναι πεσμένο.
Επίσης πόσα για να σκάψετε μια γούβα και να στερεώσετε το STOP που είναι ριγμένο πάνω στο συρματόπλεγμα κεντρικού μας δρόμου, που  αν πέσει κινδυνεύει να γίνει σοβαρό ατύχημα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας;

Εμείς ήδη μετράμε μερικά..

Δεν τα βλέπετε περνώντας καθημερινά από εκεί,  δεν σας νοιάζει  ή δεν έχετε χρήματα για έναν εργάτη και  λίγα  κιλά αντισκωριακή   μπογιά.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ... ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...

...Σμύρνη 1922!

«Είναι απίστευτο, οι Έλληνες πολιτικοί είναι διατεθειμένοι να ξεπουλήσουν την ίδια τους την πατρίδα, προκειμένου να μείνει το κόμμα τους στην εξουσία έστω και μια βδομάδα παραπάνω”.

Τζορτζ Χόρτον,
Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη, 1922
 
πηγή 
Έλλη Βασιλάκη

χαμογελάστε (και μετά προβληματιστείτε)

Χιούμορ πτερόεν μετά κρυφού νοήματος...
Οι επιβάτες της πτήσης κάθονται στις θέσεις τους και περιμένουν τους πιλότους. Σύντομα, δύο άνδρες μπαίνουν στον αεροπλάνο, με στολή πιλότου.
Φορούν μαύρα γυαλιά. Ο ένας από τους δύο συνοδεύεται από έναν σκύλο για τυφλούς και ο άλλος βρίσκει το δρόμο του με την βοήθεια ενός άσπρου μπαστουνιού. Προχωρούν στον διάδρομο, μπαίνουν στο πιλοτήριο και ξανακλείνουν την πόρτα.
 
Πολλοί από τους επιβάτες γελούν νευρικά και όλοι κοιτάζονται με μία έκφραση που πηγαίνει από την έκπληξη στον φόβο ή τον σκεπτικισμό. Μερικοί ψάχνουν τις κάμερές τους.
Μερικά λεπτά αργότερα οι μηχανές του αεροπλάνου ξεκινούν και το αεροπλάνο επιταχύνει στην πίστα. Τρέχει όλο και πιο γρήγορα και μοιάζει σα να μην πρόκειται να απογειωθεί ποτέ. Οι επιβάτες κοιτάζουν από τα παράθυρα τους και διαπιστώνουν ότι το αεροπλάνο κατευθύνεται ίσια σε μια λίμνη που βρίσκεται στο τέλος του διαδρόμου απογείωσης. Το αεροπλάνο τώρα τρέχει πολύ γρήγορα στην πίστα και πολλοί επιβάτες διαπιστώνουν ότι δεν πρόκειται να απογειωθούν ποτέ και ότι όλοι θα πέσουν στην λίμνη.
Οι φωνές των έντρομων επιβατών γεμίζουν το αεροπλάνο, αλλά αυτή ακριβώς τη στιγμή, το αεροπλάνο απογειώνεται γλυκά, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Οι επιβάτες ηρεμούν, χαμογελούν, νιώθοντας λίγο ανόητοι που πίστεψαν σε αυτό το κακόγουστο αστείο. Λίγα λεπτά αργότερα το γεγονός ξεχάστηκε.
 
Στο πιλοτήριο, ο πιλότος ψαχουλεύει το ταμπλό με τα όργανα, βρίσκει το κουμπί του αυτόματου πιλότου και τον βάζει σε λειτουργία. Λέει μετά στον συγκυβερνήτη:
-Ξέρεις τι πραγματικά με φοβίζει;
-Όχι, απαντά ο άλλος.
-Ρε μ@* καμιά μέρα, θα βάλουν τις φωνές πολύ αργά και θα πνιγούμε όλοι μας...!
 
***********************************************************************
δανεικό από Μεθόδιο Αργουμέντη
«Ραντεβού με τον ανεκδοτολόγο μου…» 
Έλλη Βασιλάκη

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Οδυσσέας Ελύτης διαβάζει ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Ρόδι Ερμιόνης και Μαστίχα Χίου.

Του Βασίλη Γκάτσου
Η μαστίχα Χίου:
Είναι μοναδικό προϊόν, παράγεται σε συγκεκριμένο τόπο εδώ και αιώνες, είναι πασίγνωστο σε όλη τη Μεσόγειο εδώ και αιώνες. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι ένα προϊόν με τέτοια φήμη που μπορεί και περπατάει μόνο του στην αγορά.
Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Οι παραγωγοί μαστίχας με τη μοναχική τους πορεία ως καλλιεργητές διέθεταν το περίφημο προϊόν τους στους εμπόρους, έτσι όπως έβγαινε από το δέντρο, και τα έσοδά τους ήταν οριακά. Κι ο έμπορας το κέρδος του ήθελε και όχι την οργάνωση της παραγωγής.
Χρειάστηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον δικό τους τρόπο, να αναθέσουν όλο το προϊόν σε ειδικό και εμπνευσμένο μάνατζερ και να μετεξελιχθούν σε μια σωστά οργανωμένη εταιρεία με όραμα. Αυτό δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη. Έγινε με πολλές προσπάθειες και αγώνα κόντρα σε προκαταλήψεις του παρελθόντος. Σήμερα έχουν στόχο να πλασάρουν στην αγορά περί τα 18 προϊόντα που θα τα παράγουν από τη μαστίχα τους και οι καλλιεργητές απολαμβάνουν όλο και καλλίτερες τιμές. Τριπλοκλειδώνουν την παραγωγή τους, γιατί είναι πλέον χρυσάφι. Ένα μοναδικό στον κόσμο προϊόν, με έτοιμη τη φήμη του, που όμως μόνο του δεν περπατούσε στην αγορά.
Καμία γιορτή δεν στάθηκε ικανή να προχωρήσει στην αγορά τη μαστίχα. Η αλλαγή νοοτροπίας των καλλιεργητών, η πίστη τους στο προϊόν τους, η αποδοχή από όλους ότι χρειάζεται ικανή διοίκηση της συλλογικής τους προσπάθειας, η υπομονή, το όραμα, η πελατοκεντρική οργάνωσή τους, η εξωστρέφεια, έφεραν τα όποια αποτελέσματα.

Το ρόδι Ερμιόνης δεν συγκρίνεται με τη μαστίχα, αλλά έχει ως την ώρα καταφέρει να ξεχωρίζει στην αγορά. Και ΠΟΠ να πάρει, κατοχυρώνει το όνομά του, αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια.
Είναι φθαρτό προϊόν, δεν αντέχει πάνω στο δέντρο πολύ, και στα ψυγεία λίγο. Ο καταναλωτής το έχει συνηθίσει σαν εποχικό του Νοέμβρη και λίγο πριν, λίγο μετά. Αν κοπεί πρώιμα και αποθηκευτεί δεν αποκτά μετά το σωστό χρώμα ούτε τη γλυκύτητα που έχει όταν κόβεται στην ώρα του. Δεν είναι δηλαδή σαν το αχλάδι.
Το βασικό του μειονέκτημα: το θέλουν όλοι

Το πρώτο μοιρογνωμόνιο

Επιλέγει η Έλλη Βασιλάκη

φτιάχτηκε στην Αίγυπτο


Το αινιγματικό αντικείμενο που βρέθηκε
στον τάφο του αρχιτέκτονα Kha
Το παράξενο αντικείμενο της εικόνας ανακαλύφθηκε σε τύμβο ενός αρχαίου Αιγύπτιου αρχιτέκτονα. Για πάνω από 100 χρόνια παρέμενε στις προθήκες μουσείου με τους αρχαιολόγους να προσπαθούν να αποσαφηνίσουν την λειτουργία του.
Τώρα όμως ένας φυσικός υποστηρίζει ότι πρόκειται για τον πρώτο παγκοσμίως γνωστό μοιρογνωμόνιο. Αυτή η συναρπαστική ερμηνεία, που αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τους αρχαιολόγους, βασίζεται στους κωδικοποιημένους εγχάρακτους αριθμούς στην επιφάνεια του αντικειμένου.
Ο αρχαίος Αιγύπτιος αρχιτέκτονας Kha βοήθησε στην κατασκευή των τάφων των Φαραώ κατά την 18η δυναστεία, περίπου το 1400 π.Χ.. Ο δικός του

«Πύλη της Αγάπης» το κοινωνικό παντοπωλείο στο Ναύπλιο

Σε μια κοινωνία που το φαγητό και η στέγη δεν είναι δεδομένα, σε πολλές περιπτώσεις η ανάγκη λειτουργίας ενός συστήματος πρόνοιας είναι επιβεβλημένη. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε  να λειτουργήσουμε στο χώρο των γραφείων του συλλόγου μας ένα είδος μικρού Κοινωνικού Παντοπωλείου, που θα παρέχει  δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.  Οι παροχές θα αφορούν δωρεάν καταναλωτικά αγαθά, είδη διατροφής, νερό, χαρτικά, είδη οικιακού εξοπλισμού, κλπ.Ελπίζουμε ότι σύντομα με τη  δική σας υποστήριξη, η ¨Πύλη της Αγάπης¨ όπως την ονομάσαμε, θα ανοίξει τις πόρτες της ώστε να βοηθήσει όσους συμπολίτες μας πραγματικά το έχουν ανάγκη.Η στήριξη όλων των πολιτών είναι αυτή που θα κάνει αυτή την προσπάθειά μας άκρως πετυχημένη  και ξεχωριστή 
Η ανάγκη των καιρών γέννησε μια ιδέα, την λειτουργία ενός μικρού ¨Κοινωνικού Παντοπωλείου¨ στην περιοχή του Ναυπλίου.  Μια ιδέα που με πολύ προσπάθεια και αγάπη από τους απλούς πολίτες μπορεί να αγκαλιαστεί και να υλοποιηθεί. 
Τα γραφεία μας θα είναι ανοιχτά, να δέχονται τις δωρεές σας, Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα 19.00-21.00 μμ. μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου και για την υπόλοιπη χρονιά για τις συνεισφορές σας επικοινωνήστε με το τηλέφωνο: 2752027474

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΙΛΜΕ

Επειδή μου έχει ανατεθεί από το ΙΛΜΕ η συστηματική ηλεκτρονική αρχειοθέτηση όλων των εκθεμάτων καθώς και η όλη αρχειακή εργασία της διαδικασίας ταυτότητας εκθέματος, αποδοχής δωρεάς κ.λ.π. έχω το προνόμιο να βλέπω τους δωρητές και όλα τα εκθέματα.
Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης διαθέτει αυτή την στιγμή περί τα 600 εκθέματα τα περισσότερα μεγάλης λαογραφικής και ιστορικής σημασίας. Οι δωρητές είναι μέχρι στιγμής περί τους 160, δηλαδή σχεδόν κάθε ευρύτερη οικογένεια με ερμιονήτικη καταγωγή έχει δωρίσει αγαπημένα της αντικείμενα και κειμήλια. Και οι δωρεές συνεχίζονται. Σε αυτά να προστεθεί η προσφορά - δωρεά εργασίας για την επισκευή και συντήρηση του κτηρίου, για τον εξοπλισμό του, για το στήσιμο και συντήρηση των εκθεμάτων, για τη λειτουργία του μουσείου, για τις εκδηλώσεις του, τις μαθητικές επισκέψεις κ.λ.π. και φυσικά οι χρηματικές δωρεές. Έτσι έχουμε το κόσμημα αυτό στην Ερμιόνη και δικαίως είμαστε όλοι υπερήφανοι. Καιρός να προσέλθουν και οι μελετητές, να συνομιλήσουν με τα εκθέματα και να αρχίσουν να έρχονται στο φως μελέτες και άρθρα.
Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

29 παραγωγοί κρασιού συνιστούν: Οίνοι Πελοποννήσου… φυσικά!

Εκατοντάδες κρασιά, από τα καλύτερα της χώρας, που παράγονται στην Πελοπόννησο το μεγαλύτερο αμπελουργικό διαμέρισμα της Ελλάδας, θα περιμένουν τους οινόφιλους Αθηναίους να τα δοκιμάσουν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton.

Οι ίδιοι οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου, από τις 13:00 έως τις 20:00, θα περιμένουν τους κατοίκους της πρωτεύουσας, για να τους παρουσιάσουν τα δημιουργήματά τους και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους. Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και η είσοδος σε αυτήν είναι ελεύθερη. Προσκεκλημένοι είναι όλοι όσοι αγαπούν το ελληνικό κρασί.

ακούστε σήμερα 1/11/11

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

ΕΡΑ το ΕΠΑΛ Άργους

 Από τις συχνότητες του Β προγράμματος της ΕΡΑ, σε όλη την Ελλάδα, θα μεταδοθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου , στις 8.30 το βράδυ, η εκπομπή των μαθητών του ΕΠΑΛ Άργους που είναι αφιερωμένη στο νέο κύμα και την Καίτη Χωματά

Η ημίωρη εκπομπή είχε μεταδοθεί το καλοκαίρι από την ΕΡΑ Τρίπολης στα πλαίσια της ζώνης ΄΄Κάνε την εκπομπή σου΄΄ που έχει καθιερωθεί στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ. Οι καλύτερες εκπομπές μεταδίδονται από το Β πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα κάθε Τρίτη 8-9 το βράδυ.

Συντονιστείτε λοιπόν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. , στους 90,5 για την Αργοναυπλία, στους 99,4 για την Ερμιονίδα ή στην ΕΡΑ Τρίπολης στους 95.3 των FM.
 

Καλό μήνα

 Απο την Έλλη Βασιλάκη

από χθές (31/10/2011) γίναμε 7 δισεκατομμύρια!Επιστήμονες αναλύουν στους Financial Times πόσους ανθρώπους μπορεί να σηκώσει η γη και εαν ετοιμάζεται να ''σκάσει'' στις ημέρες μας η δημογραφική βόμβα.Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο
''Η δημογραφική "βόμβα" των 7 δισεκατομμυρίων''
Στις 31 Οκτωβρίου θα γεννηθεί ο επτακοσιοστός δισεκατομμυριοστός κάτοικος του πλανήτη, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Φυσικά, οι εκτιμήσεις του ΟΗΕ δεν θα μπορούσαν να είναι τόσο ακριβείς ώστε να μπορούν να προβλέψουν την γέννηση του

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Κάθε χρόνο πετάγονται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης 90 εκατ. τόνοι φαγητούTaste the waste
Tης Mαριας Kατσουνακη      Καθημερινή
Τα στοιχεία αφοπλίζουν: κάθε χρόνο πετάγονται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης 90 εκατ. τόνοι φαγητού, από τα οποία 3 εκατ. τόνοι είναι ψωμί. Κάθε χρόνο, τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά πετούν φαγητό αξίας 100 δισ. ευρώ. Η Ευρώπη θα μπορούσε να καλύψει από το περίσσευμά της όλους τους πεινασμένους του κόσμου… Το γερμανικό ντοκιμαντέρ με τον εύγλωττο τίτλο «Taste the waste» του Valentin Thurn (προβάλλεται την ερχόμενη Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο) συνέβαλε –διαβάζουμε– ώστε πολλοί καταναλωτές να αλλάξουν συνήθειες. Και έτσι να μην είναι, και ένας μόνο θεατής να επηρεάστηκε, πάλι κέρδος είναι.
Οι εικόνες του, αποτέλεσμα επίπονης έρευνας σε διαφορετικές χώρες, αφήνουν εφιαλτικά αναπάντητο το ερώτημα: πόσα τρόφιμα πετάμε καθημερινά στα σκουπίδια και πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν τη σπατάλη; «Στη διαδρομή από το χωράφι μέχρι το τραπέζι μας, πάνω από τη μισή ποσότητα

οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι

Πρόταση της Έλλης Βασιλάκη

Ο Νίτσε είχε εξηγήσει τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό

Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο Φρειδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους.
Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.
Η στάση ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη απέναντί μας σε συνδυασμό με τη δυσπιστία που υπάρχει γύρω από τους Έλληνες έχει προβληματίσει κατά καιρούς και τους πιο αυστηρούς κριτές μας.

«Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και φοροφυγάδες» είναι μερικά μόνο από τα κοσμητικά σχόλια που ακούγονται διεθνώς τους τελευταίους μήνες κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται γιατί τόσο μένος γύρω από ένα λαό με μία λαμπρή ιστορία και ένα αξιοζήλευτο πολιτισμό. Ο φιλόσοφος Φρειδερίκος Νίτσε δίνει μία ξεχωριστή απάντηση…Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:
«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό

ψηφιακή βιβλιοθήκη

Δωρεάν βιβλία στο διαδίκτυο

Το www.gutenberg.org ειναι η πρώτη ιστοσελίδα που προώθησε τα δωρεάν ψηφιακά βιβλία. Με περισσότερους από 36.000 στη βιβλιοθήκη του αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές δωρεάν ebooks. Προαιρετικά, ο καθένας μπορεί να κάνει μία δωρεά ώστε να ενισχύσει το site.

Ελληνικά βιβλία μπορείτε να βρείτε στο www.ebooks4greeks.gr. Μία λίστα από επιλεγμένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, σε διάφορες κατηγορίες, αλλά και επιστημονικά βιβλία και σχολικά εγχειρίδια, ενδέχεται να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας. Άλλωστε πρόκειται για μία νέα ιστοσελίδα που φιλοδοξεί στο μέλλον να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμός ποιοτικών βιβλίων, σε ηλεκτρονική μορφή, τα οποία θα προσφέροντα ελεύθερα και δωρεάν.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μια βόλτα στην Αθήνα

Κυριακή απόγευμα Πλάκα, Μοναστηράκι, Αρεοπαγίτου. Εκεί ακόμα όλα μοιάζουν ίδια..
Μοναστηράκι και ρόδια Ερμιόνης 1,99 το κιλό

1η Γιορτή Λαδιού Ερμιονίδας

Πηγή:ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ

1η Γιορτή Λαδιού Ερμιονίδας.Επιτυχία 

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η πρώτη γιορτή Ελιάς της Ερμιονίδας στο Κρανίδι.Αν υπολογίσουμε τον μικρό
διαθέσιμο χρόνο προετοιμασίας και τον πλήρη εθελοντικό χαρακτήρα της εκδήλωσης πρέπει να μιλάμε για θρίαμβο.
Τα εύσημα φυσικά ανήκουν σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες που ετοίμασαν τα εδέσματα και φόρεσαν το πιό καλό χαμόγελο τους για αν τα προσφέρουν στους τυχερούς επισκέπτες..Και φυσικά τα στελέχη του Δήμο Ερμιονίδας που πήραν στην πλάτη τους την διοργάνωση .
Επϊσης στις τοπικές επιχειρήσεις που βοήθησαν στην διακόσμηση του χώρου και στην διάθεση στην διοργάνωση πολυ καλής ποιότητας λαδιού που μοιράστηκε σε  καλαίσθητες μικροσυσκευασίες στους επισκέπτες.
Πολλοί που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν (ειδικά οι επιχειρήσεις που κατεργάζονται και