Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ευχές Δημάρχου για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς

 


Κρανίδι, 10/09/2021

Ανακοίνωση

Τη Δευτέρα, θα σημάνει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού. Μιας χρονιάς που ελπίζουμε ότι θα κυλήσει καλύτερα από την προηγούμενη, κατά την οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ο Δήμος μας έπειτα από τις φιλότιμες προσπάθειες τόσο των Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών όσο και των υπαλλήλων, φρόντισε για τη σωστή προετοιμασία όλων των σχολικών μονάδων.

Στο ξεκίνημα λοιπόν της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων μας, στους δάσκαλους και τους καθηγητές να έχουν υγεία και δύναμη και ειδικά τα πρωτάκια μας, θέλω να τα καλωσορίσω στο συναρπαστικό κόσμο της κατάκτησης της γνώσης.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Fougaro Jazz Festival #9

 


ΝΑΥΠΛΙΟ

Η ΠΛΑΤΕΙΑ & ΟΙ ΚΗΠΟΙ

FOUGARO JAZZ FESTIVAL #9

24 | 25 | 26 September 2021
Dimitris Kalantzis Quartet | Loukia Palaiologou Quartet
Yiannis Kassetas Quartet | Maria Manousaki Quintet | Stavros Lantsias "Piano Trio"
Drums & Voice Jazztronica Duet - Η. Δουμάνης & Αγγ. Τουμπανάκη 

Το FOUGARO ARTCENTER διοργανώνει το Fougaro Jazz Festival #9 και υποδέχεται σε τρεις ημέρες, την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, έξι σχήματα με είκοσι τέσσερις κορυφαίους μουσικούς που εκπροσωπούν τη Jazz σκηνή στην Ελλάδα!

Είσοδος Ελεύθερη 

Για το ΦΟΥΓΑΡΟ κάθε φθινόπωρο από το 2013 είναι συνδεδεμένο με την jazz

Το 2020, η πανδημία διέκοψε αυτή τη συνέχεια. Μετά από ένα χρόνο παύσης λοιπόν, είμαστε

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοινώθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στην Αργολίδα - Από την Παρασκευή 10/9 η εφαρμογή τους


Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Ευρυτανίας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

https://www.argolikeseidhseis.gr

Πεζούλι με θέα

 


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Προς mini lockdown η Αργολίδα;

Προς την επιβολή έκτακτων περιοριστών μέτρων βαίνουν δύο ακόμα περιοχές της χώρας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Σε Αργολίδα και Ευρυτανία αναμένεται να αποφασίσει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αν και πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, καθώς «κοκκίνησαν» σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη covid19.gov.gr. Ήδη, στο κόκκινο παραμένουν το Ηράκλειο, η Ικαρία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα, η Ηλεία. 

Για τις «κόκκινες» περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Πρισσότερα:tvxs.gr 

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

χωρίς λόγια..

 

Χρήστος Παπανίκος

Μια ωδή στην ερμιονίτικη παράδοση (εναέρια πλάνα)

🔺Καλοσωρίζουμε τον ερχομό της νέας εβδομάδας, με μερικά εναέρια πλάνα από την εκδήλωση μας με τίτλο: "Μια ωδή στην ερμιονίτικη παράδοση" που πραγματοποιήθηκε στις 8/8/2021.

📌 Ταυτόχρονα δημοσιοποιούμε και μέρος του τραγουδιού: "Μάνα Σγουρός βασιλικός" που εξαιρετικά ερμηνεύει η Αγγελική Παρδάλη σε μουσική συνοδεία του Pentaichon  !

▪️ Σύντομα θα είναι στην διάθεση σας, ολόκληρο το βίντεο της παράστασης!

🎥📽️ Μιχάλης Κλωνάρης

Σας ευχαριστούμε #χοερ

Μια ωδή στην ερμιονίτικη παράδοση (εναέρια πλάνα) X "Μάνα σγουρός βασιλικός"

 


Τρεις διαλέξεις (Ερμιόνη, Κρανίδι, Δίδυμα) για την εξέγερση στην επαρχία μας το 1821

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης συμμετέχοντας στην επιτροπή σχεδιασμού των επετειακών εκδηλώσεων «Ερμιονίδα 2021» του Δήμου Ερμιονίδας πρότεινε μεταξύ άλλων εκδηλώσεων και την πραγματοποίηση τριών ομιλιών από τον εκπαιδευτικό και ιστορικό συγγραφέα κ. Γεώργιο Βουτσίνο.

Ο Δήμος Ερμιονίδας αλλά και οι συνεργαζόμενοι φορείς (Κοινότητα Κρανιδίου, Κοινότητα Διδύμων, Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου και Λαογραφικό Κέντρο Διδύμων) ανταποκρίθηκαν θετικά σ’ αυτή την πρόταση.

Οι διαλέξεις του κ. Βουτσίνου, με θεματικό άξονα την εξέγερση στην επαρχία μας  κατά την Επανάσταση του 1821 αλλά και τους αγωνιστές της, θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία των προαναφερόμενων φορέων του Δήμου μας, με την εξής ημερολογιακή σειρά:

Στην Ερμιόνη στις 10/09/2021 με θέμα «Ερμιονίτες Αγωνιστές της Ελληνικής Παλιγγενεσίας».

Στο Κρανίδι στις 11/09/2021 με θέμα «Κρανιδιώτες Αγωνιστές της Ελληνικής Παλιγγενεσίας».

Στα Δίδυμα στις 12/09/2021 με θέμα «Διδυμιώτες Αγωνιστές της Ελληνικής Παλιγγενεσίας»

Ο κ. Βουτσίνος είναι συγγραφέας των παρακάτω τριών ιστορικών βιβλίων σχετικών με την επαρχία μας:

«Μητρώον Ερμιονέων Αγωνιστών της Ελληνικής Παλιγγενεσίας», εκδόθηκε το 2005.

 «Μητρώον Διδυμιωτών Αγωνιστών της Ελληνικής Παλιγγενεσίας», εκδόθηκε το 2007.

 «Μητρώον Κρανιδιωτών Αγωνιστών της Ελληνικής Παλιγγενεσίας» , εκδόθηκε το 2010. 

Τίνα Αντωνοπούλου

Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΛΜΕ

Ειδικότερες πληροφορίες στις προσκλήσεις που ακολουθούν.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

«ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ» στο Μουσείο Παιχνιδιών της Ερμιόνης.

Με   έκθεση αφιερωμένη στην Ανθούλα Λαζαρίδου - Δουρούκου, το «Μουσείο Παιχνιδιών Ερμιόνης» συμμετέχει στον πανελλήνιο εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.


Τα έργα της  με τις παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα του 1800-1900, πλαισιώνονται με κούκλες  ανάλογα ντυμένες απο τις συλλογές της κας Μαρίας Τράκη , υπεύθυνης και  ψυχής του μουσείου και της κας    Μαρίκας Κανέλλη – Τουτουντζή
Στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν επίσης πίνακες του  Άγγλου ζωγράφου Nikolas Sperling, συλλογές γραμματοσήμων και δημιουργίες του διακεκριμένου καλλιτέχνη κ. Σωτήρη Χαρίδημου.