Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μουσικούλα..

Αιολικά πάρκα

Του Βασίλη Γκάτσου
Αιολικά πάρκα
Λίγα συγκεντρωτικά στοιχεία:

1.Γίνονται στα βουνά, στις κορυφογραμμές. Το πιο βουνό είναι ωραιότερο από το άλλο δεν είναι εύκολα προσδιορίσιμο. Άρα το κάθε βουνό (ως χώρος, ως αισθητική, ως αξιοθέατο, ως τουρισμός κ.λ.π.) που θα δεχθεί αιολικό πάρκο είναι απειλούμενο είδος.

2.Αν συνεχίσουμε να καίμε ορυκτά καύσιμα, τότε συμβάλουμε στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και στη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Άρα η ατμόσφαιρα και η ΓΗ είναι απειλούμενο είδος.

3.Για αιολικό πάρκο ισχύος 10 MW με τις σημερινές τιμές εισπράττονται 2 000 000 € ετησίως από την πώληση του ρεύματος.

4.Αποδίδεται το 3%, δηλαδή 60 000 € για το συγκεκριμένο πάρκο, στον Δήμο που το φιλοξενεί, εκτός και αν υπάρχει πιο ευνοϊκή σύμβαση για τον Δήμο.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η πρώτη επιτυχέστατη ενημέρωση από την ΔΕΥΑ Ερμιονίδας

Του Βασίλη Γκάτσου
Η πρώτη επιτυχέστατη ενημέρωση από την ΔΕΥΑ Ερμιονίδας
 Αντί να πληροφορηθούμε πόσοι τελικά δουλεύουν αυτήν την στιγμή στην ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, ή έστω ξεχωριστά στις ΔΕΥΑ Κρανιδίου και Ερμιόνης, στο Site του Δήμου Ερμιονίδας αναρτάται όχι έγγραφο αλλά επιστολή (!) της Διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας ΔΕΥΑ Κρανιδίου με παραλήπτη τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑ Κρανιδίου. Η επιστολή αυτή έχει πρωτόκολλο Δήμου 841/28.1.11 και στα Σχετικά, εκεί που αναμένουμε να διαβάσουμε το σχετικό έγγραφο του Δημάρχου ή της Προέδρου που ζητούσε αυτήν την ενημέρωση διαβάζουμε άλλα αντ’ άλλων!
Αντί δηλαδή να μεταφέρει η Τεχνική Υπηρεσία τα όποια προβλήματα και τις όποιες εισηγήσεις της στην Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας (φυσικά με εσωτερική αλληλογραφία) και αυτή με την σειρά της να απευθυνθεί στον Δήμαρχο, τα στέλνει κατευθείαν στον Δήμαρχο, χωρίς αυτός να έχει ζητήσει κάτι τέτοιο εγγράφως.
Τίθενται με την επιστολή αυτή υπ’ όψιν του κυρίου Δημάρχου και της Προέδρου 39(!) θέματα.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αγρίεψε ο καιρός..

Φωτ: Ρίνα Λουμουσιώτη

Η Πένα του Πέμπτου

 Οι μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου των Γιαννιτσών Πέλλας, "Πηνελόπη Δέλτα", φαίνεται πως έχουν πάρει στα σοβαρά το ρόλο τους ως "δαιμόνιοι ρεπόρτερ" και έχουν καταφέρει να διακριθούν, μέσα από την εφημερίδα, που εκδίδουν εδώ και οχτώ χρόνια, με τίτλο "Η Πένα του Πέμπτου".  "Ψυχή" της εφημερίδας είναι η πρώην διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, Βιργινία Παναγιωτίδου, η οποία, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε, συνεχίζει να βοηθάει στην έκδοση του σχολικού αυτού εντύπου.  "Η εφημερίδα βγαίνει εδώ και οχτώ χρόνια, με θέματα που εκφράζουν όλο το σχολείο. Είναι η 'φωνή' του σχολείου μας στην τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών. Τα παιδιά διαπραγματεύονται διάφορα ζητήματα, ποικίλου περιεχομένου, και εκφράζουν όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Παναγιωτίδου.

Πρόταση για Νομπέλ Ειρήνης στο Wikileaks

Πηγή
Ο ιστότοπος WikiliLeaks προτάθηκε ως υποψήφιος για το Νομπέλ Ειρήνης 2011 από νορβηγό πολιτικό για τον ρόλο του στη ελευθερία του λόγου, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ.

"Ο WikiLeaks είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές αυτού του αιώνα στην ελευθερία του λόγου και τη διαφάνεια", δήλωσε ο Σνόρε Βάλεν αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο των αποκαλύψεων του ιστότοπου για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζίν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και της οικογένειάς του ως συμβολή στο κίνημα διαμαρτυρίας που οδήγησε στην εκδίωξη του από τη εξουσία και τη χώρα.

Ο Σνόρε Βάλεν, βουλευτής του Κόμματος της Σοσιαλιστικής Αριστεράς, μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού, αναφέρθηκε επίσης στη δημοσίευση εγγράφων που αποκαλύπτουν τη διαφθορά αρχών, κυβερνήσεων και εταιρειών, καθώς και παράνομες παρακολουθήσεις, εγκλήματα πολέμου και βασανιστήρια σε πολλές χώρες.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Michael Nyman

1972 Ναυτικοί αγώνες στην Ερμιόνη

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε το αρχείο των ασπρόμαυρων φωτογραφιών της Ερμιόνης.
Κάπου κάπου σας το θυμίζουμε, για να συμμετέχετε..Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της οικογένειας Καισαρέα, τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Σας έχουμε ξαναμιλήσει για αυτό το συγκινητικό ταξίδι στο χθές.. Συνεχίζεται..
1972 Ναυτικοί αγώνες στο λιμάνι της Ερμιόνης και πίσω η διευκρίνηση του Απόστολου Καισαρέα.


                                       

Γνωρίζει κανένας τι είναι στην ουσία η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας;

Γνωρίζει κανένας τι είναι στην ουσία η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας; Είναι Ανώνυμη Εταιρεία; Ποιος έχει τις μετοχές της; Μπορεί να αγοράσει κάποιος; Αν είναι ΑΕ διανέμει κέρδη κ.λ.π.; Ποιος είναι ο τομέας της, ποιο το περιεχόμενό της; Έχει υπαλλήλους που τους πληρώνει, προσλαμβάνει, απολύει η ΑΕ; Έχει μηχανολόγους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κ.λ.π.; Το όλο σύστημα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών ανήκει στην ΑΕ και το διαχειρίζεται και το λειτουργεί με απόλυτη ευθύνη; Το όλο σύστημα ύδρευσης ομοίως; Ποια η σχέση της με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και τα τοπικά; Ποιο είναι το καταστατικό της; Έχει πράγματι ευθύνη να φτιάξει το βιολογικό Κρανιδίου ή απλά παρακολουθεί έργο που το σχεδίασαν, το υλοποιούν, και το χρηματοδοτούν άλλοι; Κ.λ.π. , κ.λ.π.

Περίεργο, αλλά η αντιπολίτευση δεν είχε κάποιον τεχνολόγο στις τάξεις της να προτείνει για τη θέση προέδρου της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας; Έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Όποιος μπορεί να φωτίσει. Κακό δεν θα κάνει. Και κανένας της αντιπολίτευσης που γνωρίζει.

Μεγάλο το θέμα «Νέος Αγρότης» και μάλιστα της Ερμιονίδας, όχι μόνον της Αργολίδας. Μόνο να το ακούς συγκινεί βαθιά. Αν κάποιος πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος στην Ερμιονίδα, είναι ο Νέος Αγρότης. Και για αυτό το θέμα ας μας δώσει κάποιος τα φώτα του για την Ερμιονίδα.

Β. Γκάτσος

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι νέοι αγρότες Αργολίδας

Πηγή
Τον Κύριο Κάρολο Παπούλια,Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισκέφθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών στις 26 Ιανουαρίου 2011, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΑ κ. Βασίλης Γιαννόπουλος και η Πρόεδρος της ΕΝΑ Αργολίδας κα Γεωργία Παγίδα-Δρόσου παρέδωσαν στον Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα λεύκωμα με φωτογραφίες, συμπεράσματα και ευχαριστίες από το Συνέδριο «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός» που έγινε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, 27-28 Ιουνίου 2010 στην Νέα Κίο Αργολίδας, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Νέας Κίου.

Ανάμεσα στα πολύ σημαντικά του Συνεδρίου «Νέοι Αγρότες & Πολιτισμός» επισημάνθηκαν:

1. «Για να ανακάμψουμε αυτή τη φορά η λύση θα έρθει από την δυναμική ελληνική ύπαιθρο, τους

Η απάντηση στον κο Μπροδήμα

Το σχόλιο εδώ , του κου Μπροδήμα για το Η λύση είναι να ανοίξουμε δρόμο στο Καταφύκι

Καλημέρα σας κύριε Μπροδήμα,
Εδώ είμαι, αφού μου το ζητάτε.
Δεν νομίζω ότι αφορά κανέναν η μέτρηση της δικής μου ευαισθησίας , αν θεωρηθεί ότι έχω, ούτε και το μέχρι που φτάνει.
Αυτό που έχει σημασία είναι, το πώς θα συνειδητοποιήσουμε σιγά σιγά, ότι αυτό που λέμε τα του οίκου μας απλώθηκε, όπως και ο οίκος μας.
Ένα μόνο μήνα, συμπλήρωσε η πορεία μας στη νέα πραγματικότητα του Καλλικράτη.
Πρέπει να βρούμε σιγά σιγά τον βηματισμό και τις ισορροπίες εκείνες που χρειάζονται για να πορευτούμε.
Κάθε τόπος έχει τα δικά του προβλήματα, τα περισσότερα άγνωστα στους υπόλοιπους, που τώρα έγιναν κοινά για όλους μας.
Σαφώς και θα υπάρξουν δυσκολίες αλλά εδώ είμαστε με καλή διάθεση και με γνώμονα το δίκαιο για τον κάθε τόπο να τα λύσουμε.
Ναι, μας νοιάζει κύριε Μπροδήμα, η όχληση σας από την δραστηριότητα του Λατομείου, όπως επίσης και το ποιο είναι το όριο των εξορύξεων.
Όσον αφορά την πρόταση του κου Γκάτσου, για μικρά λατομεία που θα μοιράσουν την όχληση σε όλη την Ερμιονίδα περιοδικά και θα έχουν ευκολότερη και οικονομικότερη αποκατάσταση, εγώ αλλά και η ομάδα των «Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης» που ανήκω, συμφωνούμε απόλυτα και περιμένουμε μια ανάλογη πρόταση-μελέτη, από το Τοπικό Διαμέρισμα των Διδύμων, για να την υπερασπισθούμε.

Με εκτίμηση
Ρίνα Λουμουσιώτη

Ξεκινάμε με έλλειμα στο ταμείο

Πηγή: Δήμος Ερμιονίδας
Στοιχεία από την Οικονομική Απογραφή των συνενωθέντων Δήμων Ερμιόνης και Κρανιδίου
Από τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι το σύνολο των εκκρεμών οικονομικών υποχρεώσεων από τους πρώην Δήμους Ερμιόνης και Κρανιδίου που δεν έχουν εξοφληθεί, ανέρχεται στο ύψος των 2.389.200,00 Ευρώ.

Το σύνολο του ταμειακού υπολοίπου που προορίζεται κυρίως για τις ανάγκες της μισθοδοσίας και για άλλα λειτουργικά έξοδα, ανέρχεται στο ποσόν των 720.971,00 Ευρώ ( Δήμος Ερμιόνης 124.636,00 Ευρώ και Δήμος Κρανιδίου 596.335,00 Ευρώ ).

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Καμιζής

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Χαρά μου είναι να μη συμφωνεί κανείς μαζί μου

Του Βασίλη Γκάτσου
 Με φιλική διάθεση αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
 Χαρά μου είναι να μη συμφωνεί κανείς μαζί μου, άλλωστε σε κανέναν δε είπα ποτέ τι να πράξει, ούτε που να ενταχθεί για να πράξει. Απλά, διαβάζοντας να σκεφτεί, όπως και ο καθένας μας που διαβάζει κάτι.
Αλλά μόνον και μόνον ότι αντιδράτε στην προοπτική ότι το μέλλον του τόπου μας μπορεί να είναι ένα τεράστιο νταμάρι και οι κόλποι μας λιμάνια φορτοεκφόρτωσης, καταλαβαίνετε τον κίνδυνο, παρόλο που και τότε θα ζούμε οικονομικά πολύ καλά, αλλά μια άλλη ζωή, αυτή του κάμπου της Μεγαλούπολης και της Πτολεμαΐδας. Τον κίνδυνο όχι από τα αδρανή και τον ευρωπαϊκό τρόπο διαχείρισής τους, αλλά από τον ελληνικό τρόπο, τον ίδιο τρόπο που εφαρμόστηκε και στην διαχείριση της έννοιας: αγροτεμάχιο - εξοχική κατοικία.
Για να μην λοιπόν επανέρχονται οι οικολογούντες κάθε φορά ως σωτήρες της Ερμιονίδας, κάθε φορά που παρουσιάζονται επενδύσεις διάφορες του τουρισμού, και της εξοχικής κατοικίας, δηλαδή όταν ο κίνδυνος είναι εύκολο και πιασάρικο θέμα, καλό είναι τώρα που ο Δήμος είναι η Ερμιονίδα, να κάνει ένα Δημοψήφισμα με αυτό το θέμα που θα είναι και η έμπρακτη θέληση (αν αποδειχθεί από το δημοψήφισμα, γιατί κάλλιστα η πλειοψηφία μπορεί να θέλει θέσεις εργασίας απ’ όπου και αν προέρχονται) της Ερμιονίδας να διατηρήσει το τοπίο της. Εντολή δηλαδή προς τον Δήμο να δράσει όπως αρμόζει σε μια καλά διοικούμενη δημοκρατική χώρα.
Οπότε οι οργανωμένοι από το Δήμο εθελοντές πρέπει να υπογράφουν έντυπο που να λέει:
Επειδή ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τα παρακάτω απαραίτητα για τον τόπο μας ζητάει την εθελοντική σου συμμετοχή:
-         Για συγκρότηση συνεργείων κατεδάφισης φρακτών στις παραλίες μας, υπό την πλήρη νομική και αστυνομική κάλυψη του Δήμου μας.
-         Για συγκρότηση συνεργείων καταγραφής παράνομων γεωτρήσεων.
-         Για συγκρότηση συνεργείων καταγραφής σκαμμένων κτημάτων προς πώληση του χώματος.
-         Για συγκρότηση ομάδων που θα πηγαίνουν και θα απαιτούν να κάνουν μπάνιο σε οποιαδήποτε παραλία εξοχικού.
-         Για συγκρότηση ομάδων κ.λ.π., κ.λ.π.

Ψηφίζω συνεχώς εδώ και τουλάχιστον 35 χρόνια,

Η λύση για τον Όμιλο Τσοκανή, είναι να ανοίξουμε δρόμο στο Καταφύκι

Της Ρίνας Λουμουσιώτη

Έχω πρόταση - λύση για το θέμα του Ομίλου Τσοκανή, που μας ταλανίζει.
Γρήγορη και οικονομικά ωφέλιμη.
Λοιπόν, μικραίνουμε αρχικά την απόσταση για τα 200 και βάλε φορτηγά που θα πηγαινοέρχονται από το λατομείο.
Πως; Ανοίγοντας έναν δρόμο που θα περνά μέσα από το Καταφύκι.
Αν έχουν πρόβλημα οι οικο-λογούντες ας ρίξουν μια ματιά τι γίνεται γενικά στην περιοχή.
Βόθροι από τα εξοχικά, προβληματικοί βιολογικοί ξενοδοχείων, φυτοφάρμακα, για χρόνια μόλυνση από τα λύματα που ρίχναμε στη θάλασσα ..Το Καταφύκι τους μάρανε;
Ο δρόμος αυτός θα κατασκευασθεί από τον Ομιλο Τσοκανή και θα τα βρούμε μετά στο τι ξόδεψε.
Από το λατομείο λοιπόν, θα είναι ένα τσιγάρο δρόμος για τους οδηγούς των φορτηγών, μέχρι το λιμάνι της Ερμιόνης.
Γιατί όχι στο λιμάνι;
Τόσα χρόνια ρίχναμε τα λύματά μας και εκεί, τώρα θα μας πειράξει που θα ξεσκονίζουν λίγο παραπάνω, τις βάρκες τους από την σκόνη, οι όσοι ψαράδες μας μείνανε;
Εξ άλλου έχουμε αστυνόμευση σοβαρή στην περιοχή που θα φροντίζει να γίνονται κατά γράμμα όσα λέει η για το περιβάλλον μελέτη.
Όπως τώρα ας πούμε, που δεν έχουν αφήσει κανένα φορτηγό του Ομίλου Τσοκανή, να κυκλοφορεί στους δρόμους χωρίς τον προστατευτικό μουσαμά, όπως είναι υποχρεωμένο.. Κακώς διαμαρτύρονται στο Ηλιόκαστρο για τα σύννεφα σκόνης που προκαλούν στο πέρασμά τους .

Κι η Μυλωνού με τους πραματευτάδες

Του Βασίλη Γκάτσου
Κι η Μυλωνού με τους πραματευτάδες
Το S. Martin είναι ένα νησί τους συμπλέγματος των νήσων της Καραϊβικής. Ο πληθυσμός του 78000 και η έκτασή του 84 τ.χ. και δέχεται 1000000 τουρίστες το χρόνο! Η Καραϊβική είναι η πλέον τουριστική περιοχή του κόσμου και το βασίλειο της Κρουαζιέρας. Πλήθος τέτοιων νησιών, το ένα κοντά στο άλλο, κάτι σαν τις Κυκλάδες ..... αλλά μακρόστενες, με πολλά αεροδρόμια, off shore εταιρείες, τράπεζες, υπηρεσίες, φοβερό τοπίο, βροχές, ζεστέ θάλασσες, απέραντες αμμουδιές, φοβερή βλάστηση κ.λ.π. κ.λ.π. Τα νησιά αυτά ανήκουν σε Γαλλία, Δανία, Βρετανία κ.λ.π., δηλαδή είναι σαν μικρά ανεξάρτητα κράτη που η μόνη σύνδεσή τους με την Ευρώπη είναι η αεροπορική, και μιλούν όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι τουρίστες είναι από τους πλουσιότερους του κόσμου και οι περισσότεροι από ΗΠΑ. Οι προορισμοί αυτοί είναι απολύτως ασφαλείς.

Δηλαδή η Ερμιονίδα έχει ως πρότυπο ανάπτυξης την Καραϊβική;

Αγαπητοί Ιχνηλάτες, με συγχωρείται αλλά δεν είναι έτσι. Η Ερμιονίδα, είναι όπως το γράψατε, πολύ πίσω σε όλα και με μέτρο την Ελλάδα και όχι άλλα προηγμένα κράτη. Τόσο πίσω που τα προβλήματα που λύνουν σε άλλα μέρη με επαγγελματικό τρόπο εμείς θα τα λύσουμε με τον εθελοντισμό τον κατευθυνόμενο από τους μισθωτούς αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου Ερμιονίδας. Αυτό που

Η τέχνη του καφέ

Του Γιάννη Λακούτση
 Ο καφές αποτελεί αγαπημένη απόλαυση πολλών για την γεύση του, αλλά πως θα σας φαινόταν αν εξελισσόταν και σε απόλαυση για τα μάτια;
  Η δημιουργική τέχνη των σχεδίων πάνω σε καφέ είναι μια υπέροχη μόδα που βλέπουμε όλο και πιο συχνά.
 Θαυμάστε ορισμένα σχέδια σε διάφορα είδη καφέ και δείτε στο τέλος ένα βιντεάκι σχετικά με το πως δημιουργούνται μερικά από αυτά!


Ταξίδι στα 52 φύλλα της τράπουλας

Του Γιάννη Λακούτση

Στην κλασική αρχαιότητα τυχερά παιχνίδια υπήρχαν, κυρίως με αστραγάλους ή ζάρια, που τα έλεγαν κύβους και από εκεί μας έχει μείνει η λέξη διακυβεύω, όπως και το «ανερρίφθω κύβος» που είπε (στα ελληνικά) ο Ιούλιος Καίσαρ όταν αποφάσισε να διαβεί τον Ρουβίκωνα, φράση που έχει επικρατήσει στη χρήση με τη μορφή «ο κύβος ερρίφθη». Και το τάβλι ήταν γνωστό στην κλασική αρχαιότητα, τα χαρτιά όμως όχι. Το χαρτοπαίγνιο το επινόησαν οι Κινέζοι, που άλλωστε εφεύραν το χαρτί. Τα κινέζικα τραπουλόχαρτα, που μπορεί να ήταν ταυτόχρονα και χαρτονομίσματα στην αρχική τους μορφή και χρήση, πέρασαν στην οθωμανική αυτοκρατορία, και από την Αίγυπτο των Μαμελούκων περνούν γύρω στο 1370 στην Ιταλία και στην Ισπανία. Η τράπουλα των Μαμελούκων ήταν εντυπωσιακά όμοια με μια σύγχρονη: είχε 52 φύλλα, χωρισμένα σε 4 ‘φυλές’: τα μπαστούνια του πόλο, τα νομίσματα, τα σπαθιά και τα κύπελλα. Κάθε φυλή είχε δέκα φύλλα αριθμημένα από 1 έως 10 και τρία ‘βασιλικά’ φύλλα: τον βασιλιά, τον αντιβασιλιά και τον βεζίρη. Είναι εντυπωσιακό ότι από το 1370 και μετά βρίσκει κανείς σε όλη την Δυτική Ευρώπη σαφείς και αφθονότατες αναφορές στο χαρτοπαίγνιο, γεγονός που δείχνει την ταχύτατη αποδοχή που βρήκε η νέα ψυχαγωγία, τόσο για παιχνίδια συναναστροφών όσο και για χαρτομαντεία. Μάλιστα, μια από τις πρώτες αναφορές από την

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Hamza Namira - Ehlam Ma'aya - Dream with Me | حمزة نمرة - احلم معايا

                  

Εκατό ακαδημαϊκοί ζητούν αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής στην Αίγυπτο

Περισσότεροι από 100 ακαδημαϊκοί και συγγραφείς έχουν ως τώρα υπογράψει μια ανοικτή επιστολή, εδώ η πηγή, προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο. Στην επιστολή, καθηγητές όπως ο Νόαμ Τσόμσκυ ή ο Χαμίντ Νταμπασί, καλούν τον Αμερικανό πρόεδρο να στηρίξει και στην πράξη την προσπάθεια του λαού για δημοκρατία και να επανεξετάσει την πολιτική των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.
Παρατίθεται ολόκληρη η επιστολή:
«Αγαπητέ πρόεδρε Ομπάμα,
Ως πολιτικοί επιστήμονες, ιστορικοί και ερευνητές σε συναφή πεδία, οι οποίοι έχουν μελετήσει την ιστορία της Μέσης Ανατολής και την αμερικανική εξωτερική πολιτική, οι συνυπογράφοντες αυτή την επιστολή πιστεύουμε ότι μπορείτε να περάσετε και πέρα από τα λόγια για να στηρίξετε το δημοκρατικό κίνημα που σαρώνει την Αίγυπτο αυτές τις ημέρες. Ως πολίτες, περιμένουμε από τον πρόεδρό μας να στηρίξει τις αρχές που το κίνημα αυτό εκφράζει.

Ένα win win σενάριο για τον Όμιλο Τσοκανή και τον νεοσύστατο Δήμο Ερμιονίδας, όπου κερδίζουν όλοι.

Του Βασίλη Γκάτσου
Ένα win win σενάριο για τον Όμιλο Τσοκανή και τον νεοσύστατο Δήμο Ερμιονίδας, όπου κερδίζουν όλοι.
  Να πούμε προκαταβολικά ότι θεωρώ την οποιαδήποτε επίπτωση στο περιβάλλον από την παραγωγή, μεταφορά, φόρτωση, αδρανών υλικών ήσσονος σημασίας, μπροστά στις επιπτώσεις στο περιβάλλον των εκατοντάδων εξοχικών της Ερμιονίδας με ‘στεγανούς βόθρους’, των ξενοδοχείων με ‘ βιολογικούς καθαρισμούς’, των οικισμών Ερμιόνης, Πορτοχελιού, Κοιλάδας που επί δεκαετίες έριχναν τα απόβλητά τους στη θάλασσα και νομίζω ότι ακόμη οι δύο τελευταίοι συνεχίζουν, των χερσαίων οικισμών, και ιδιαίτερα του Κρανιδίου, που κατάπινε και ακόμα καταπίνει τα απόβλητά τους η, κατά τα άλλα, ευλογημένη γη μας. Άμα ρίξουμε και μια ματιά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και από τα αλιευτικά καταστροφικά εργαλεία, ισχυρίζομαι ότι η παραγωγή, μεταφορά, φόρτωση, αδρανών υλικών επιφέρει μηδαμινή περιβαλλοντική επιβάρυνση, όπως παλιότερα η ίδια διαδικασία με πρώτη ύλη το μετάλλευμα σιδηροπυρίτη, χαλκοπυρίτη.
  Όσο για τις λακκούβες των βουνών κ.λ.π., δηλαδή επιπτώσεις στην αισθητική του τοπίου, ας ρίξουμε μια ματιά στην αισθητική κατάντια του οικισμούς Ερμιόνης και Πορτοχελιού. Άλλωστε οι λακκούβες από τα λατομία ποτέ δεν ενόχλησαν κανέναν στην Ερμιονίδα, αφού οι δύο που υπάρχουν στο Ασπροβούνι Ερμιόνης και στο βουνό του Φράχθι στην Κοιλάδα, χρόνια παραμένουν έτσι, και κανένας δεν ζήτησε να καλυφθούν με μπάζα και να δενδροφυτευθούν. Είναι δε φάτσα στους διερχόμενους. Τα λατομία αδρανών όταν τελειώσει η χρήση δενδροφυτεύονται και δεν υπάρχει πρόβλημα. Όσοι θεωρούν ότι είναι μέγιστο πρόβλημα δεν πρέπει να καταναλώνουν ρεύμα ΔΕΗ, γιατί συμβάλουν στην επέκταση των λυχνιτορυχείων που είναι επιφανειακά. Άρα με αυτές τις λογικές κλείνουμε τα πάντα στη χώρα και μας μένουν οι οικολογούντες πεσκέσι.
  Άρα προκαταβολικά απάντησα στις όποιες ενστάσεις και κρίσεις της τοπικής οικο-λογίας.

  Επί του θέματος λοιπόν:

  Ένας τόπος μπορεί να έχει φυσικό αέριο ή πετρέλαιο στα σπλάχνα του, να έχει μεταλλεύματα και όλα αυτά θεωρούνται πλούτος για τον τόπο, αρκεί να αξιοποιηθούν. Το μετάλλευμα στο Ηλιόκαστρο ήταν πλούτος για την περιοχή μας, το μετέφεραν και το φόρτωναν σε πλοία στη Ντάρδιζα, χωρίς καμιά επίπτωση στο περιβάλλον, στο τοπίο κ.λ.π. δούλευαν κάπου 300 άτομα όλο το χρόνο και το τοπικό εισόδημα ήταν περισσότερο από αυτό που δημιουργούν σήμερα όλα μαζί τα ξενοδοχεία της Ερμιονίδας. Δεκατέσσερις μισθούς ο καθένας και σύνταξη σχεδόν η ανωτάτη. Δηλαδή ήταν σαν να δούλευαν με τις σημερινή κατάσταση των ξενοδοχείων μας 2000 χιλιάδες άτομα ως ξενοδοχοϋπάλληλοι τη σαιζόν. Όταν ήταν να κλείσουν έγιναν κινητοποιήσεις να μην κλείσουν. Γιατί; Γιατί πρόσφεραν πραγματική εργασία στον τόπο μας και όχι αέρα κοπανιστό.

H συζήτηση στο Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Φούρνων για τη Ντάρδιζα

Δείτε εδώ την συζήτηση που κατέγραψαν οι  Ιχνηλάτες

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ JOHN HOPKINS Η.Π.Α

ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ (ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ «ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ») ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΤΟ JOHN HOPKINS ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.  Πηγή : votegreece
  Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.
  Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.
  Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.
  Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.
  Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ναύπλιο : Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τον τουρισμό της Πελοποννήσου

Πηγή 
Με εντυπωσιακή προσέλευση φορέων και πολιτών, και ύστερα από έξι ώρες, ολοκληρώθηκε στο Ναύπλιο η πρώτη Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε την πρόθεση του να προχωρήσει στην δημιουργία του "Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού". Επίσης, τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του νοτιοανατολικού οδικού άξονα που θα ξεκινάει από το Κρανίδι, θα έρχεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο Ναύπλιο, θα πηγαίνει στο Λεωνίδιο, θα περνάει στην Μονεμβασιά και θα καταλήγει στην Καρδαμύλη και στη Στούπα.
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μία συνάντηση στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου τρεις σημαντικοί φορείς ανάπτυξης, το Invest in Greece, ο ΕΟΤ, και ο

Κάϊρο, Νίκος Γούναρης