Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Εθελοντική δράση στους Μύλους




Γυναίκες πήραν μπογιές, πινέλα και με μπόλικη αγάπη για τη γειτονιά των Μύλων ομόρφυναν τον τόπο.
Τα έξοδα ρεφενέ.
Η δράση δεν έχει  ολοκληρωθεί ακόμα..
Μπράβο κορίτσια!
Μπράβο και στους αρμόδιους του Δήμου για τον καθαρισμό της περιοχής.

Πρ.Ε.Π. Ερμιόνης

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Περιοδεία στην περιοχή του Κρανιδίου και στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας»




  

https://www.902.gr

Περιοδεία περιοχή του Κρανιδίου του δήμου Ερμιονίδος και στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Μάη αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Γιάννη Κελλάρη, εκλεγμένο Περιφερειακό σύμβουλο και τον Ναπολέων Μπουρδάκο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αργολίδας του ΚΚΕ και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Επιδαύρου.
«Τόσο η εικόνα στη δομή φιλοξενίας όσο και οι επαφές με το προσωπικό και γιατρούς του κέντρου υγείας Κρανιδίου, επιβεβαίωσαν πλήρως τις εκτιμήσεις μας για παντελή ανυπαρξία απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας των προσφύγων και του λαού της περιοχής και ενίσχυσης των δομών υγείας», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει:

περιήγηση στο σπίτι του σπουδαίου ζωγράφου Claudet Monet


Μια δωρεάν περιήγηση στο σπίτι του σπουδαίου  ζωγράφου Claudet Monet, που βρίσκεται στο Ζιβερνί της Νότιας Γαλλίας, μας προσφέρει το Fondation Claude Monet.

Η νέα διεύθυνση του ιστολογίου




Να μας ψάχνετε εδώ:

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Βασίλης Γκάτσος: Δυστυχώς οι τοπικοί βουλευτές μας δεν εκφράζουν το δίκαιο αίσθημα των κατοίκων της Ερμιόνίδας.




Μαζί τους και ο Υπουργός που υπόσχεται να πάρει τη δομή από τον Γαλαξία ........ μετά από 4 μήνες, ικανοποιημένος που εφαρμόζει το ποσοστό 0,5% ....... για την Αργολίδα, το 1% για την Περιφερειακή Ενότητα (άρα χωράμε περισσότερους), το 5%(!!!!) για την Ερμιονίδα και το 0% (!!!) για την Αργοναυπλία.

Οι βουλευτές μας:

"Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο κ. Ανδριανός έθεσε εκ νέου τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Ερμιονίδα, αναφέρθηκε στη γραπτή απάντηση του υπουργού, και επεσήμανε με επιχειρήματα την ανάγκη κατάργησης της δομής και απομάκρυνσής της από την Αργολίδα."

Μα δε ζητάμε αυτό. Ζητάμε το δίκαιο. Να μείνουν 12 οικογένειες στην Ερμιονίδα και να εφαρμόσει εδώ και τώρα το Υπουργείο το δίκαιο ποσοστό, το 0,5%, για την Αργολίδα. Εδώ και τώρα. Και ζητάμε οι υπόλοιποι να πάνε στην υπόλοιπη Αργολίδα, και τη δίκαιη κατανομή του ο Υπουργός να την εφαρμόσει αργότερα πανελληνίως.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Βασίλης Γκάτσος: Οι "Δηλώσεις" θυμίζουν άλλες εποχές. Το δίκιο της Ερμιονίδας το ξέρουν όλοι πολύ καλά.


Η όποια κυβέρνηση έχει ένα πολύ δύσκολο θέμα να διαχειριστεί, εθνικό θέμα, και όλοι πρέπει να συμπαρασταθούμε αλλά με δίκαιο τρόπο. Όσοι έχουν ζήσει έστω και για λίγο την κατάσταση στη Μυτιλήνη και στα νησιά μας (ο γράφων την έχει ζήσει αρκετά), αντιλαμβάνονται ότι τα νησιά από αυτή την κατάσταση υποφέρουν και οικονομικά βουλιάζουν. Αυτό επιδιώκουν οι γείτονές μας Τούρκοι. Δύσκολα πράγματα, και πρέπει όλοι να δείξουμε κατανόηση.
Πολύ σωστά ο αρμόδιος υπουργός ξανατονίζει:


«Στόχος της Κυβέρνησης είναι η δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη την Επικράτεια, χωρίς να υπερβαίνει το 1% ανά Περιφερειακή Ενότητα. Ως προς την Αργολίδα σήμερα οι διαμένοντες αντιστοιχούν στο 0,5% του συνολικού πληθυσμού».

Πράγματι, οι του Γαλαξία αντιστοιχούν στο 0,5% του πληθυσμού της Αργολίδας, δηλαδή περί τους 500 σε σύνολο πληθυσμού 100 000, αλλά όλοι βρίσκονται στον Γαλαξία !!!!
Έτσι η "δίκαιη κατανομή" στην Ερμιονίδα είναι 5% (!!!) δηλαδή δέκα φορές περισσότερο από το 0,5%, αλλά το και κυριότερο, για όλο τον πληθυσμό του Αργολικού Κάμπου, αν και τουλάχιστον 7πλάσιος από την Ερμιονίδα, το ποσοστό προφανώς είναι 0% (!!!!!!!!).
Άρα οι αιτούντες άσυλο "παρκαρίστηκαν" στην Ερμιονίδα με το άστε ντούα και όχι με τη δίκαιη κατανομή του Υπουργείου η οποία απαιτεί η Ερμιονίδα να φιλοξενήσει 50 άτομα, που είναι το 0,5% του μόνιμου πληθυσμού της. Αυτό στην πράξη σημαίνει περί τις 12 οικογένειες. Δηλαδή σχεδόν από μία σε κάθε χωριό, δηλαδή από ένα σπίτι νοικιασμένο σε κάθε χωριό μας.
Τη φιλοξενία 50 ατόμων δεν μπορεί να την αρνηθεί ο Δήμος, δεν νομίζω ότι θα την αρνιόταν και το σύνολο των συμπατριωτών σε μια επαρχία που κάποτε φιλοξενούσε 1100 Iνδούς χώρια οι άλλοι και το σχολείο του Πορτοχελίου είναι πρώτο της Ευρώπης σε πολυεθνικότητα. Η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ νοικιάζει σπίτια με πολύ καλό νοίκι, πληρώνει όλα τα τέλη, ρεύματα κ.λ.π. και επισκευάζει όλες τις ζημιές. Στην πρωτεύουσα πολλοί και μάλιστα ευκατάστατοι έχουν νοικιάσει τα σπίτια τους για αυτή τη φιλοξενία. Τα ξέρει αυτά πολύ καλά και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Γκιόλας: Ανεπαρκή τα μέτρα πρόληψης της Κεντρικής Διοίκησης στη Δομή Φιλοξενίας στο ΓΑΛΑΞΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Του Γιάννη Γκιόλα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Ανεπαρκή τα μέτρα πρόληψης της Κεντρικής Διοίκησης στη Δομή Φιλοξενίας στο ΓΑΛΑΞΙΑ

Η χθεσινή πορεία μιας μεγάλης μερίδας  προσφύγων – μεταναστών της δομής στο Κρανίδι υπήρξε το αποτέλεσμα της ελλιπούς και προβληματικής αντιμετώπισης για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων και τον υγειονομικό έλεγχο των φιλοξενουμένων της δομής, ώστε να ελεγχθεί η κρίση του κορωνοϊού και να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάδοσης στην τοπική κοινωνία. 
Ο ανησυχητικά μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων, που άργησε να διαπιστωθεί, κινητοποίησε μεν τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, πλην όμως η υγειονομική προφύλαξη και λήψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέσων υπήρξε στη συνέχεια ανεπιτυχής. 
Συγκεκριμένα, ουδέποτε καλύφθηκε με επάρκεια και αρτιότητα σε μέσα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η υγειονομική μέριμνα της μονάδας με ευθύνη της Πολιτείας, που δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. 
Αλλά και στον τομέα της τήρησης των απαραίτητων προστατευτικών και ελεγκτικών μέτρων, η Κυβέρνηση ήταν εκείνη που ολιγώρησε αδιαφορώντας και μη ενισχύοντας το υποστελεχωμένο σε προσωπικό Α.Τ. του Κρανιδίου.

Αναστάσιος Γ. Λάμπρου: ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Αναστάσιου Λάμπρου, κάτοικου Κρανιδίου Αργολίδας

Κοιν: 1) Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας
         2) Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας
         3) Γραφείο Δημάρχου Ερμιονίδας
         4) Α.Τ. Κρανιδίου
         5) Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ΔΟΜ



Τυγχάνω μόνιμος κάτοικος Ερμιονίδας, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης με την επωνυμία “Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας”.
Όπως είναι γνωστό το ξενοδοχείο της περιοχής με την ονομασία “Γαλαξίας” χρησιμοποιείται ως δομή φιλοξενίας προσφύγων-αιτούντων άσυλο. Η ανωτέρω δομή λόγω κρουσμάτων κορονοιού είχε τεθεί σε καθεστώς περιορισμού κυκλοφορίας, αρχικά για χρονικό διάστημα από 22.4.2020 έως και 5.5.2020, σύμφωνα με την υπ΄αριθ. Δ1Α/ΓΠ.οικ. 26340 απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ B' 1548/22.04.2020 και κατόπιν παράτασης έως την 12.5.2020, σύμφωνα με την υπ΄αριθ. Δ1Α/ΓΠ.οικ. 28050 απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιευθείσα στο  ΦΕΚ B' Β 1697/4.5.2020. 
Λόγω της εμφάνισης νέου κρούσματος στην ως άνω δομή προ ημερών, διενεργήθηκε επανέλεγχος από αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ανευρέθησαν τρία νέα κρούσματα του κορονοιού σε διαμένοντες στην ανωτέρω δομή. 
Λόγω της επανεμφάνισης κρουσμάτων η ανωτέρω δομή τέθηκε εκ νέου σε καθεστώς περιορισμού κυκλοφορίας για χρονικό διάστημα από 25.5.2020 έως και 8.6.2020 σύμφωνα με την υπ΄αριθ. Δ1Α/ΓΠ.οικ. 32363 απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιευθείσα στο  ΦΕΚ B' 2019/26.5.2020.
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση ορίζονται τα εξής:
“… αποφασίζουμε:

Συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη


 

Κρανίδι, 28.05.2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη συναντήθηκε εκτάκτως ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, το απόγευμα της Τετάρτης 27ης Μαΐου 2020.
Στη συνάντηση, η οποία έγινε στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου παρουσία του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού και του Αντιδημάρχου Ερμιονίδας, Αριστείδη Μπίμπα, ο Δήμαρχος έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της προβληματικής λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι.


Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή αύριο Παρασκευή 29 Μάη του 2020.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Ερμιονίδα, με
τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού, δείχνουν την αδυναμία της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των προσφύγων και του λαού της περιοχής.

Η συνεχής εμφάνιση κρουσμάτων στο συγκεκριμένο χώρο και ενώ προέρχεται από καραντίνα και μέτρα καταπολέμησης του ιού φανερώνει τόσο τα κενά και τις αδυναμίες που έχουν τα ίδια τα πρωτοκόλλα της επιστημονικής επιτροπής και της κυβέρνησης όσο και τις σοβαρές ελλείψεις στην υλοποίηση τους.

Δικαιολογημένες είναι λοιπόν οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις των κατοίκων του Κρανιδίου. Αποδείχτηκαν ψεύτικες για ακόμη μια φορά οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τη δήθεν στελέχωση του ΚΥ Κρανιδίου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να μπορεί να καλύψει τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες. Όχι μόνο δεν έγιναν προσλήψεις, αλλά συνεχίζεται η υποβάθμιση με την υποστελέχωση του. Η κυβέρνηση με έκτακτα μέτρα και διατάγματα μπουκώνει με δισεκατομμύρια τους μεγάλους ομίλους (ξενοδοχειακούς, κλινικάρχες και άλλους) αλλά για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύστημα υγείας δεν δίνει δεκάρα. Χαρακτηριστικά ν’ αναφέρουμε ότι κανένας μόνιμος γιατρός δεν προσελήφθη στην Πελοπόννησο.

Αναστ. Γανώσης: Ερμιονίδα Ώρα Μηδέν! Μονόδρομος η Πολιτική Συστράτευση


Ερμιονίδα Ώρα Μηδέν! Μονόδρομος η Πολιτική Συστράτευση


Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα βαθιά κοινωνικοπολιτικό ζήτημα στο οποίο τυχόν λάθος χειρισμοί μπορούν να αποδειχθούν μοιραίοι τόσο για τον τόπο υποδοχής όσο και για την ένταξη και αφομοίωση των μεταναστών-προσφύγων  σε αυτόν. Το μεταναστευτικό για χώρες με γεωπολιτική θέση όπως η Ελλάδα , δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά σταθερής πολιτικής σύγκλισης, αφού αποδέκτες και ασυνείδητα διαχειριστές των πολιτικών που ακολουθεί η εκάστοτε κυβέρνηση γίνονται πάντα οι πολίτες.
                                                                                       Η απαθής και ανεύθυνη στάση του Σύριζα όλη αυτήν την περίοδο της καραντίνας καθρεφτίζει την πολιτική του συνενοχή για τις δομές μεταναστών και ΜΚΟ δημιουργώντας πολιτικό κενό μέσα στην Βουλή, ενώ η Νέα Δημοκρατία πληρώνει το λάθος των πρώτων ημερών διακυβέρνησης της όπου κατήργησε, για να επαναφέρει στην συνέχεια το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Δήμαρχος Ερμιονίδας:Απαράδεκτη η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν εφάρμοσε το Νόμο και δεν προστάτεψε τη δημόσια υγεία

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Την 25η Μαϊου 2020, μετά από εγκληματική καθυστέρηση 5 ημερών και κατόπιν έντονων διαμαρτυριών της Δημοτικής Αρχής, έγινε από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. τεστ για COVID-19 μόνο σε 125 από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», αφού οι υπόλοιποι 340 φιλοξενούμενοι δεν δέχτηκαν να εξεταστούν.
Τα αποτελέσματα βγήκαν την επόμενη μέρα και βρέθηκαν θετικά 3 δείγματα.
Ως εκ τούτου, το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» μπήκε από την 26η Μαϊου εκ νέου σε αυστηρή δεκαπενθήμερη καραντίνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Β’, Αρ. Φύλλου 2019, 26/05/2020).
Σύμφωνα με την εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση, η Ελληνική Αστυνομία ορίζεται ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Αγαπητοί Συμπολίτες,
σας ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεχείς οχλήσεις προς την Δ.Ε.Υ.Α.
Ερμιονίδας για επισκευή βλαβών στο δίκτυο Ύδρευσης, αύριο Πέμπτη
28/5/2020 θα γίνει αποκατάσταση των βλαβών, σύμφωνα με το
επισυναπτόμενη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, με διακοπή
υδροδότησης από 8.00 έως 13.00.

Περίπου 100 μετανάστες απο την δομή του Γαλαξία έκαναν πορεία με τα πόδια (4 χιλ) στο Κρανίδι



Περίπου 100  μετανάστες  απο την δομή του Γαλαξία έκαναν πορεία με τα πόδια(4 χιλ) στο Κρανίδι .διαμαρτυρόμενοι για τη συνέχιση της καραντίνας ,αλλά και για τις συνθήκες διαβίωσης τους και την μεγαλη καθυστέρηση από το Ελληνικό Κράτος στην ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής ασύλου.Είναι απορίας άξιο πως το Ελληνικό κράτος επιλέγει την  μη εφαρμογή  υγειονομικών μέτρων που εχει αποφασίσει  η ίδια ,σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή,δημιουργώντας συνθήκες απευθείας σύγκρουσης της τοπικής κοινωνίας με τους ανθρώπους αυτούς.Ευτυχώς επεδείχθη αξιοσημείωτη ωριμότητα  από τούς κατοίκους της περιοχής μας και ύστερα από 30 λεπτά οι μετανάστες αποχώρησαν ..χωρίς να γίνει το παραμικρό. Τα παράπονα είναι πολλά ,και από τους κατοίκους της περιοχής μας ,(κυρίως προς τη κυβέρνηση ,) .αλλά και απο τους πρόσφυγες που πλέον δεν μπορούν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης (στη δομή είναι 145 μικρά παιδιά) .και νοιώθουν εγκλωβισμένοι σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση ..Μεγάλες οι ευθύνες ,του κράτους μας και της Υπατης Αρμοστείας.Πιστεύω κάποιος να αναλάβει μια γενναία πρωτοβουλία ώστε να εξομαλυνθεί ,γιατί αλλιώς και να απεγκλωβίσει την Ερμιονίδα ,από αυτόν τον ιστό της αρνητικής  δημοσιότητας.που μας έχει τυλίξει .Ζητείται επιτέλους να επικρατήσει η κοινή λογική .

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση Δημάρχου προς τους Ερμιονιδείς

  Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες…
Έπειτα από την συνεχιζόμενη αδιαφορία των αρμόδιων Κρατικών Αρχών σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά την νόσο COVID - 19   και την διασπορά που το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας θεωρώ χρέος μου να απευθυνθώ σε καθεμία και σε καθένα από εσάς ξεχωριστά για να σας ενημερώσω για τον εμπαιγμό και την αδιαφορία των υπευθύνων στις προειδοποιήσεις μας στις 08,11, 14 και 22 Μαΐου  σχετικά με τον επανέλεγχο των διαμενόντων μεταναστών στο Κέντρο Φιλοξενίας.
Καμία από τις προειδοποιήσεις μας όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά δεν έλαβα ποτέ ούτε μια απάντηση. Θυμίζω ότι στις 22  Μαΐου με την λήξη της καραντίνας στη δομή, οι μετανάστες χωρίς έλεγχο, από ένα κέντρο που είχαν εκδηλωθεί περισσότερα από 150 κρούσματα, κυκλοφορούσαν στο Κρανίδι και στο Πορτοχέλι χωρίς να γνωρίζουμε εάν είναι πλέον υγιείς. Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες όταν έγινε γνωστό το κρούσμα με το ανήλικο προσφυγόπουλο, απέστειλα αναφορά στον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου  μεταφέροντάς του την αδιαφορία που έλαβα στις συνεχιζόμενες προειδοποιήσεις μου από τις υπεύθυνες Κρατικές  Αρχές.
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες…
Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης οφείλω να σας ενημερώσω ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ελλάδας, ο Άρειος Πάγος έχει την αναφορά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες…

Καραντίνα για 15 ημέρες στη δομή φιλοξενίας του Κρανιδίου-3 νέα κρούσματα



Έπρεπε να είχε γίνει ο επανέλεγχος νωρίτερα, πριν λήξει η πρώτη καραντίνα.
Τεράστιες οι ευθύνες τους!

https://www.argolikianaptiksi.gr/

Σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας τέθηκε, για χρονικό διάστημα 15 ημερών, η δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου. Η απόφαση υπεγράφη μετά την διάγνωση 3 
συνολικά θετικών κρουσμάτων Covid-19, ενώ ελήφθησαν συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας. 
Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ στην δομή φιλοξενίας μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του  Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών 

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα Δευτέρα 25/5/2020 μικρό συνεργείο του Δήμου συνεχίζει την αποψίλωση και την φροντίδα των Δημοτικών οδών εντός της πόλης μας.
Από το πρωί συνεργείο ανάληψης ιδιωτικής  εργολαβίας εκ μέρους του Δήμου, μετά την αποψίλωση περιοχής των Μύλων Αγίας Ερμιόνης συνέχισε τις εργασίες του κατά μήκος του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου και από τις μεσημεριανές ώρες εγκαταστάθηκε εντός της περιοχής του Μπιστού για την αποψίλωση του εν λόγω χώρου .
Εθελοντικό συνεργείο πέντε ατόμων του συμπατριώτη μας Αναστάσιου Κίκινα με την μέριμνα της συμπολίτισσας μας Σύλβιας Φασιλή, του Αναστασίου Κίκινα και του Προέδρου της Κοινότητας μας, από τις πρώτες πρωινές ώρες αποψίλωσε την Νότια Δημοτική οδό από θέση ΜΑΝΤΡΑΚΙ έως γεφύρι ΚΑΠΑΡΙ και την είσοδο της άνω πόλης περιοχής Παύλου Οικονόμου, απόστασης περίπου δύο χιλιομέτρων δεξιά και αριστερά  και περιποιήθηκε   –  ασβέστωσε  όλα τα πεύκα της συγκεκριμένης περιοχής.
Εθελοντικό συνεργείο της Κοινότητας Ερμιόνης εδώ και μία εβδομάδα συνεχίζει κατά τις απογευματινές ώρες το ασβέστωμα και την φροντίδα διαφόρων  περιοχών – Άγιος Γιάννης – Μαδέρι – περιοχή Δημαρχείου πλατεία Πεύκου – Άγιος Αθανάσιος -Άγιος Νικόλαος
Συνεχίζουμε



Η Κοινότητα μας ευχαριστεί τον Αναστάσιο Κίκινα και την εταιρεία GEOLAND για την εθελοντική προσφορά στην καθαριότητα και την φροντίδα της πόλης μας και για τις  προτάσεις και δράσεις τις οποίες μας υποσχέθηκε στηρίζοντας τον αγώνα μας για την καθαριότητα και την περιποίηση της πόλης.

Αδαμαντία Αρανίτη: Θερίζοντας θύελλες

Της Αδαμαντίας Αρανίτη
Πριν απο μερικές εβδομάδες η περιοχή της Ερμιονίδας και συγκεκριμένα η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι, δέχθηκε την κατά αρκετές μέρες καθυστερημένη επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ μαζί με τους κυρίους Τσιόδρα, Μηταράκη, Χαρδαλιά και Αρκουμανέα. Η καθυστέρηση αυτή είχε δημιουργήσει εντάσεις ακόμα και στις τοπικές παρατάξεις αλλά και στις αρχές που υποστηρίζουν το κυβερνόν κόμμα. Υποσχέθηκαν να στείλουν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου ιατρούς και νοσηλευτές, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ακριβώς όπως είχε συμφωνηθεί.
Αυτό δε φάνηκε να πτοεί ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής που άρχισαν να διαδίδουν ψεύτικες φήμες περί εκδιδόμενων γυναικών από τη δομή φιλοξενίας. Αγνοώντας επιδεικτικά πως πριν από τα κρούσματα των προσφύγων τα πρώτα που εντοπίστηκαν στην περιοχή ήταν ιθαγενών, ξεκίνησαν τις συκοφαντίες με σκοπό κλείσει η δομή. Φτάνουμε λοιπόν στην εποχή που ξεκινά το Ραμαζάνι, και οι φιλοξενούμενοι της δομής αγοράζουν (ναι, αγοράζουν) ένα αρνί για να τελέσουν τις θρησκευτικές παραδόσεις τους. Το εν λόγω ζώο βέβαια φεύγει από το χώρο που φυλασσόταν και ψάχνοντας να το βρουν οι φιλοξενούμενοι της δομής κατηγορούνται για…. ζωοκλοπή! Σε μια περιοχή που τα κοπάδια είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπει κάποιος σε χώρο που

Το αγόρασαν το πρόβατο δεν το έκλεψαν


Το μόνο που θα μπορούσε να στηλιτεύσει κανείς στους μετανάστες στον Γαλαξία στην Ερμιονίδα, είναι η κακομεταχείριση του αρνιού και η σφαγή του στον χώρο του Ξενοδοχείου κι όχι σε σφαγείο. Αυτοί ίσως δεν ήξεραν τα όσα προβλέπονται από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, χωρίς αυτό βεβαία να απαλύνει την συμπεριφορά τους απέναντι στο ζώο, όμως οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1, που πρόβαλαν ένα βίντεο «υποτιθέμενης κλοπής» θα έπρεπε να τσεκάρουν και την άλλη άποψη, να εφαρμόσουν κανόνες δεοντολογίας.  
Σύμφωνα με πληροφορίες του «anagnostis.org» οι μετανάστες είχαν συζητήσει εδώ και μέρες με τον «Οργανισμό» για την πρόθεσή τους να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού -του αντίστοιχου Πάσχα για τους μουσουλμάνους. Οι οδηγίες που τους είχαν δοθεί ήταν να αγοράσουν σφαγμένο αρνί και να μην τον σφάξουν οι ίδιοι, όμως τηρώντας τις παραδόσεις τους, παράκουσαν τις οδηγίες και αγόρασαν δύο ζωντανά αρνιά, κι όχι ένα όπως εμφανίζεται σε βίντεο, το οποία ένας ινδός τσοπάνος τους τα πούλησε και τους τα μετέφερε με αγροτικό ως την δομή και μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που σταθμεύουν εκεί.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έρχεται στη δομή φιλοξενίας στο Γαλαξία




Άργησε το κλιμάκιο. 

Κινδυνεύουν οι μετανάστες άνδρες, γυναίκες, παιδιά, άνθρωποι δηλαδή να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αλλά ποιος νοιάζεται..

Κινδυνεύει και η περιοχή αφού χωρίς τον απαραίτητο επανέλεγχο ξαναβγήκαν εκτός ξενοδοχείου, μετά από τρεις εβδομάδες εγκλεισμού. 

Κινδυνεύουμε  να το μάθουν και να μην έρθουν οι τουρίστες με τα πολυπόθητα λεφτά τους.

Δεν μας νοιάζει αν είναι αυτοί υγιείς, αρκεί να έρθουν.

Κινδυνεύουμε κι από όλους που υποτιμούν την νοημοσύνη μας με ψευτοειδήσεις για ζωοκλέφτες μετανάστες μέρα μεσημέρι.. 

Γενικά κινδυνεύουμε.


Ρίνα Λουμουσιώτη


Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αρρένων Κρανιδίου κατά την περίοδο 1860 -1879

Γιάννης Μ. Σπετσιώτης- Τζένη Δ. Ντεστάκου
Το σχολικό έτος 1860-1861 δημοδιδάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Αρρένων Κρανιδίου ήταν ο Ιωάννης Μ. Γλύνης, Β΄ τάξεως, που αποφοίτησε από το Β΄ Διδασκαλείο Αθηνών. Κατά την Α΄ τριμηνία (1861) ενεγράφησαν στο σχολείο τον Ιανουάριο τριακόσιοι οκτώ (308) μαθητές, τον Φεβρουάριο τριακόσιοι (300) και τον Μάρτιο τριακόσιοι τρεις (303), ενώ κατά τη Β΄ τριμηνία (1861), τελευταία του σχολικού έτους 1860 - 1861, ενεγράφησαν τον Απρίλιο διακόσιοι είκοσι (220) μαθητές, τον Μάιο διακόσιοι δώδεκα (212) και τον Ιούνιο διακόσιοι εβδομήντα εννέα (279). Το Κρανίδι αριθμούσε τότε έξι χιλιάδες εξακόσιους δεκαεννέα (6.619) κάτοικους.
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το υπ’ αριθμ. 2585/16 Ιουνίου 1861 έγγραφο του Επάρχου Σπετσών και Ερμιονίδος προς τη Νομαρχία Αργολίδος «Περί της καταστάσεως των Δημοτικών Σχολείων της Επαρχίας», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:
Δεν αναπληρώθηκαν οι υφιστάμενες ελλείψεις, όπως αναφέρθηκαν στους ελέγχους της Α΄ τριμηνίας στα σχολεία Κρανιδίου και Ερμιόνης. Στον μεν δήμο Κρανιδίου εξαιτίας της αμέλειας και της ανικανότητας της δημοτικής αρχής αλλά και στην όχι καλή διαχείριση των δημοτικών πόρων. Στον δε δήμο της Ερμιόνης εξαιτίας της έλλειψης δημοτικού εισπράκτορα ώστε να εισαχθούν χρήματα στο Δημοτικό Ταμείο.
Το επόμενο σχολικό έτος 1861-1862 δημοδιδάσκαλος παρέμεινε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον τριμηνιαίο έλεγχο της Δ’ τριμηνίας (1861) στο σχολείο, «χωρητικότητας» τετρακόσιων (400) μαθητών, ενεγράφησαν τον Οκτώβριο τριακόσιοι σαράντα οκτώ μαθητές (348), τον Νοέμβριο τριακόσιοι σαράντα τρεις (343) και τον Δεκέμβριο τριακόσιοι σαράντα εννέα (349). Τη Β΄ τριμηνία (1862) ενεγράφησαν τον Απρίλιο διακόσιοι δεκατρείς (213), τον Μάιο διακόσιοι δύο (202) και τον Ιούνιο διακόσιοι δεκαπέντε (215) μαθητές. Είναι φανερό ότι κατά τη Β΄ τριμηνία ο αριθμός των  εγγραφέντων μαθητών ήταν λιγότερος κατά εκατόν τριάντα (130). Το σχολικό έτος 1862-1863 καθήκοντα δημοδιδασκάλου ασκούσε ο Νικόλαος Σκλιάς, ιερέας, εξαιρετικά προσεκτικός και καλλιγράφος, βοηθούμενος από τον υποδιδάσκαλο Ιωάννη Νίκα.