Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας «Τάκης Μανιάτης » : Η συναυλία με την ορχήστρα «Ηχόχρωμα» και τις χορωδίες Ερμιόνης , Πορτοχελίου και Ναυπλίου ( Φωτό-Βίντεο).


Μία μοναδική συναυλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στον προαύλιο χώρο του 
πρώην δημαρχείου Ερμιόνης η οποία διοργανώθηκε από τον Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης  στα πλαίσια του 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιόνης «Τάκης Μανιάτης».

Δημοπρατείται ο κόμβος εξόδου Κρανιδίου προς Πορτοχέλι

Σήμερα υπογράφτηκε η δημοπράτηση του κόμβου ΚΡΑΝΙΔΙ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ από τον Περιφεριάρχη Πέτρο Τατούλη, έργο δημοπράτησης 1.200.000€
Ένα έργο που έπρεπε να υλοποιηθεί, αλλά κάποιοι προσπάθησαν να το σταματήσουν. 
Την μελέτη την είχε εκπονήσει ο Δήμος το 2017 και πέρασε όλα τα στάδια αδειοδότησης ακόμη κι αυτό της δημοσιοποίησης-διαβούλευσης για ενστάσεις, οι οποίες δεν έγιναν. Αντιθέτως συναίνεσαν όλοι οι ιδιοκτήτες, εκτός από το κο Χαλκίδη, ιδιοκτήτη συνεργείου. 
Είχε υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ερμιονίδας, αλλά κάποιοι ακόμη και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο προσπάθησαν να αναστείλουν την υλοποίησης του. 

Επιτέλους ένα έργο πνοής και ασφαλείας για τους πολίτες υλοποιείται.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ


ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
13Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ¨Τάκης Μανιάτης¨
28Η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ

                                                            Δελτίο τύπου

Η Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης διοργανώνει
μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον  συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή.
Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Γεράσιμο Ερμιόνης,
 Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 και ώρα  9 μμ

Συμμετέχουν

Η Γιώτα Νέγκα στο ARTίκι


Σημεία Προπώλησης: Μίνι Μάρκετ Μ. ΤΣΑΤΣΑΡΟΥ (ZELMA), Κρανίδι, DROUGAS FOOD HOUSE, Πορτοχέλι, ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟΝ COFFEE DROPS, Ερμιόνη, Καφετέρεια HAPPY FLO, Κοιλάδα, Φαρμακείο Π. ΝΕΖΕ, Δίδυμα.
Η Γιώτα Νέγκα, μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές της εποχής μας, μας υπόσχεται μια εκρηκτική, δυνατή και συναισθηματική βραδυά, όπως είναι και η ίδια. Κάτω από τα αστέρια του καλοκαιρινού ουρανού,θα μοιραστεί μαζί μας την αλήθεια της και θα τραγουδήσει για όλα όσα την συγκινούν και μας συγκινούν, οδηγώντας μας στα μοναδικά μουσικά της μονοπάτια.
Τιμή εισιτηρίου: 10€ προπώληση - 12€ στην είσοδο
Πληροφορίες: 698 698 2224

- Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας - Πολυχώρος Artiki

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Ιστορικός περίπατος στο Μπίστι


«Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» με την Ελένη Γερασιμίδου σήμερα στο ΑRTίκι


Με το έργο «Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» του Παναγιώτη Μέντη και την ερμηνεία της διακεκριμένης ηθοποιού του ελληνικού θεάτρου Ελένης Γερασιμίδου, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Ξένου, ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του 6ου Φεστιβάλ Θεάτρου«ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ», την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στον Πολυχώρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ (περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης).
Πληροφορίες – κρατήσεις εισιτηρίων: 698 698 2224.  
Είσοδος: 10€/ Φοιτητικό-Μαθητικό: 5€
ΤΟ ΕΡΓΟ

Αυτόν τον άνθρωπο έπρεπε να τον γνωρίσουν όλοι οιΈλληνες

Ας κοιτάξουμε αυτή την φωτογραφία. Ας δούμε αυτό το πρόσωπο. Είναι ένας άνθρωπος που αντίστοιχό του δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία. Το όνομά του  Έιζα Τζένιγκζ. 
Γεννήθηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και τον Αύγουστο του 1922, λίγες μέρες πριν την καταστροφή της Σμύρνης, βρέθηκε στην πόλη, να εργάζεται ως γραμματέας της YMCA. 
Όταν η μοιραία πόλη πυρπολήθηκε και μισό εκατομμύριο περίπου πρόσφυγες Ελληνικής και Αρμενικής καταγωγής ήταν αποκλεισμένοι στην παραλία, χωρίς ελπίδα σωτηρίας, αυτός ήταν ο μόνος δυτικός που είχε παραμείνει εκεί. Αρνήθηκε να φύγει, έτσι ώστε να μπορέσει να σώσει ζωές. Ναι. Κι΄ αν έσωσε λέει. 350 χιλιάδες!
Φαντάσου το! Έσωσε 350 χιλιάδες ανθρώπους! Πως;

ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ OΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας «Τάκης Μανιάτης » 28η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης


    
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας «Τάκης Μανιάτης » 28η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης

                                                           Καλοκαίρι 2019                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28ης ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣΜία μοναδική συναυλία εστιασμένη στην «Ισότητα» θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ερμιόνης. Πιο συγκεκριμένα η χορωδία της Ερμιόνης θα ερμηνεύσει Ελληνικά τραγούδια συμπράττοντας με μία «ξεχωριστή» Ορχήστρα.

Την Ορχήστρα «Ηχόχρωμα» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Νοητικές Αναπηρίες Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη. Ιδρυτής-υπεύθυνος διδασκαλίας και καλλιτεχνικός  διευθυντής είναι ο Ιωάννης Μακρής Δρ Ψυχολογίας, Ειδικός Παιδαγωγός, Συνθέτης και  Αρχιμουσικός

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών , Καθηγητή του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Βουλγαρίας και διευθυντή του Art & Art Magazine Δρ. Ευστάθιου Αρβανίτη.

            Η Ορχήστρα «Ηχόχρωμα» είναι αποτέλεσμα του κλινικού έργου του Δρ. Ιωάννη Μακρή στο πλαίσιο ειδικής μεθοδολογίας που εφαρμόστηκε στο ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη κατά την περίοδο 2012-2015 από τον ίδιο και φέρει το όνομά του και η οποία παρουσιάστηκε στην Λετονία (2015) στο πλαίσιο Παγκόσμιου Συνεδρίου που οργάνωσε η Ακαδημία του Rezekne.

Δεύτερη δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης