Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΟΥΖΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ηχοτρόπιο». Με αυτό τον όμορφο τίτλο,  συστήθηκαν στο ελληνικό φιλόμουσο κοινό, δυο νέοι  Έλληνες συνθέτες, oι οποίοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.  Ο λόγος για τους  Δημήτρη Νάνο και Χρήστο Δρούζα.
Η πολύ ενδιαφέρουσα συναυλία τους στο Athenaeum, το Μάϊο του 2019, αποτέλεσε πόλο έλξης νέων ανθρώπων και μας έδωσε την αφορμή για μια γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση. «Δημιουργώ χωρίς περιορισμούς και διακατέχομαι από μια αίσθηση ελευθέριας γράφοντας συμφωνική μουσική» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Νάνος, με σπουδές σύνθεσης στην Κρατική Ακαδημία του Καζάν και μέλος της Ένωσης Νέων Ρώσων Μουσουργών. Η μουσική του μαρτυρά, ένα στέρεο γνωστικό υπόβαθρο και  γνώση πολλών ρευμάτων μουσικής από την παραδοσιακή,  το μπαρόκ ως τη σύγχρονη μουσική του μεταμοντερνισμού. Στη συναυλία, ακούστηκαν τρία πολύ ενδιαφέροντα έργα του, μεταξύ των οποίων και η σουίτα για κλασική κιθάρα σε τρία μέρη, με τίτλο: «Αναμνήσεις από τον Παράδεισο (2018)», την οποία ερμήνευσε ο  νεαρός σολίστ, Βασίλης Κανελλόπουλος. Aναφερόμενος στο έργο του, ο συνθέτης παρατηρεί: «Ο ήχος της κιθάρας, μου δημιουργούσε πάντα μια γλυκιά χαρμολύπη, που συνοδεύεται με ένα αίσθημα γαλήνης και αισιοδοξίας».

ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ Ποδηλατάδα - πεζοπορία : Σάββατο, 26/10/2019,


Η Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας σε συνεργασία με το ποδηλατικό τμήμα του Α.Ο.Κ.  συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του διημέρου για τη γιορτή του ροδιού συντονίζοντας την εξής δράση:

Ποδηλατάδα - πεζοπορία : Σάββατο, 26/10/2019, 16:30 εκκίνηση λιμάνι Ερμιόνης  
Ξεκινάμε με την ποδηλατική διαδρομή, απόστασης 10, χιλιομέτρων, φορώντας το ποδηλατικό μας κράνος. 
Την διαδρομή μας  θα ξεκινήσουμε από το λιμάνι Ερμιόνης, θα περάσουμε μπροστά από το Μπίστι και τα Μαντράκια και από εκεί αφήνοντας την παραθαλάσσια διαδρομή θα κατευθυνθούμε  προς την Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων. 
Στην Μονή των Αγίων Αναργύρων 17:00 αφήνουμε τα ποδήλατα μας και εκεί θα συναντήσουμε όσους θέλουν μόνο να πεζοπορήσουν. 
Στην συνέχεια όλοι μαζί θα ξεκινήσουμε την μικρή αλλά όμορφη πεζοπορική μας βόλτα περίπου 2 χιλιόμετρόν για να επισκεφτούμε τα ροδοπερίβολα της περιοχής, και να θαυμάσουμε τις αιωνόβιες ελιές της Μονής. Τέλος θα επιστρέψουμε στην Ερμιόνη. 

Η δράση μας απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (τα παιδιά έρχονται με ευθύνη των γονέων τους) και θα διαρκέσει γύρω στις 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης μας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά των φυσικών τοπίων της Ερμιόνης και των γεμάτων με ροδιές περιβολιών.  
Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα, η δραστηριότητα κοντά στη φύση θα μας αναζωογονήσει και θα μας υπενθυμίσει ότι η διατροφή (π.χ. ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού) χρειάζεται να συνδυάζεται με γυμναστική. 


Σας περιμένουμε λοιπόν να αποδράσουμε μικροί και μεγάλοι σε ένα ξεχωριστό διήμερο στην Ερμιόνη με γεύσεις ροδιού, μουσική,  χορό και δραστηριότητες! 


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 

697 162 0592 Δαμιανός Ν.
693 618 1755 Δημήτρης Κ. 
698 719 0667 Αντώνης Φ. 


«Άρωμα Γυναίκας» στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου στο Ναύπλιο

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου) και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν θεματική σειρά ομιλιών με θέμα:

«Η Νεοελληνική Τέχνη τον 19ο αιώνα».
Θα παρουσιαστούν Έλληνες ζωγράφοι, έργα των οποίων εκτίθενται στην περιοδική έκθεση του παραρτήματος με θέμα «Άρωμα Γυναίκας».
11/10/2019: «Νικηφόρος Λύτρας (1832-1904), ο θεμελιωτής της Σχολής του Μονάχου»
13/12/2019: «Ο ζωγράφος Νικόλαος Γύζης (1842-1901), η ζωή, το έργο και η εποχή του»
7/2/2020: «Γεώργιος Ιακωβίδης (1853-1932), ο ζωγράφος της παιδικής ηλικίας»
8/4/2020: «Θεόδωρος Ράλλης (1852-1909), ο κυριότερος Έλληνας Οριενταλιστής»
25/6/2020: «Θάλεια Φλωρά-Καραβία (1871-1928) και Σοφία Λασκαρίδου (1882-1965), πρωτοπόρες Ελληνίδες ζωγράφοι»
Εθνική Πινακοθήκη, Σιδηράς Μεραρχίας 23, Ναύπλιο, στις 19:00.
Ομιλήτρια: Λαμπρινή Καρακούρτη, επιμελήτρια της ΕΠΜΑΣ
Είσοδος Ελεύθερη

Γάλλος κτηνίατρος θα μείνει στην Πάρο τρεις μήνες για να βοηθήσει αφιλοκερδώς τα αδέσποτα

Γάλλος κτηνίατρος Philippe Berthelier είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά τα ζώα και το δείχνει έμπρακτα. Για δεύτερη φορά φέτος ο Berthelier έρχεται στο νησί της Πάρου εθελοντικά για να μείνει τρεις μήνες και να βοηθήσει τους Φιλόζωους Εθελοντές Πάρου που δίνουν αγώνα για να περιθάλψουν τα αδέσποτα ζώα του νησιού. https://www.facebook.com/animalwelfare.paros
Ο Berthelier, όπως και πέρυσι, θα κάνει στειρώσεις, περίθαλψη, χειρουργεία αλλά και ό,τι άλλο προκύψει στα αδεσποτάκια του νησιού, στο κτηνιατρείο του Συλλόγου των Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου.
Διαβάστε την ανακοίνωση των Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου για αυτή την πολύ σημαντική βοήθεια
“Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και για 3 μήνες ο Γάλλος κτηνίατρος Philippe Berthelier προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του μαζί με την υπεύθυνη κτηνίατρό μας Κατερίνα Κωνσταντουδάκη στο Κτηνιατρείο ΦΕΠ στη Νάουσα της Πάρου.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Philippe είναι μαζί μας στην Πάρο. Πρόκειται για μια χορηγία του μεγάλου Γαλλικού Ιδρύματος «Fondation Assistance Aux Animaux» (Ίδρυμα Βοήθεια στα Ζώα) προς το Κτηνιατρείο ΦΕΠ.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

χρήσιμες πληροφορίες

ΠΥΡΕΤΟΣ, ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ;

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε από την Παθολόγο Νατάσα Παπαδαυίδ.
Ο πυρετός είναι ένα συχνό σύμπτωμα που συνήθως εκδηλώνεται σε περίπτωση λοίμωξης και όλοι τον αντιμετωπίζουμε με τους συνηθισμένους τρόπους.
Ο πυρετός αξιολογείται πάντα σε συνάρτηση με την ηλικία, το ιστορικό του ασθενούς, την επιδημιολογία της εποχής και του τόπου όπου αυτός εκδηλώνεται καθώς και την ύπαρξη ή όχι άλλων προβλημάτων υγείας.
Πότε όμως ο πυρετός και η αιτία που τον προκαλεί πρέπει να εκτιμηθεί από τον ειδικό;

Λίγα στοιχεία για τον πυρετόΚοινοποίηση Έλλη Βασιλάκη

TΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

/userfiles/vffdghfggdhjdg(6).png


04  Οκτωβρίου 2019

ΑΣΑΦΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Με αφορμή τη συζήτηση στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας της 24ης /9/2019 με θέμα την συγκρότηση εθελοντικής ομάδας, έχω να επισημάνω τα εξής:

Η παράταξή μας ήδη από το 2016 με το άρθρο μας «ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ» με αφορμή την τότε συζήτηση του θέματος στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας (23-3-2016) σχετικά με  την «Διοίκηση και Λειτουργία του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων», έκανε ειδική αναφορά για τον εθελοντισμού σε επίπεδο δήμου.

Όπως γνωρίζουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός βρίσκεται εγγύτερα από κάθε άλλον πιο κοντά στον πολίτη.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

!

έναρξη λειτουργίας αποτεφρωτηρίου

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ανάργυρος Πασχάλης: Τοπία ανάγλυφα του προσωπικού


Τοπία ανάγλυφα του προσωπικού
Το τοπίο ήταν ο καταλύτης. Για την απελευθέρωση του καλλιτέχνη της Δύσης από τα ασφυκτικά δεσμά της πιστής μίμησης της φύσης. Που λειτουργούσε επί αιώνες ως απαραίτητο σκηνικό του κεντρικού –ιστορικού, θρησκευτικού- θέματος ή του πορτραίτου που είχε παραγγείλει ο χρηματοδότης του.                                            
Έγινε από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά, με την ανατροπή που επέφερε η εξέλιξη των θετικών επιστημών, της ιατρικής  και της ψυχανάλυσης στη θέαση του κόσμου, ο τόπος όπου οι δημιουργοί μπορούσαν να αναπτύξουν μια τέχνη, απαλλαγμένη από τις επιταγές της θρησκευτικής και πολιτική εξουσίας. Να διαλύσουν τα καθορισμένα από την ψευδαισθησιακή, αναγεννησιακή προοπτική σχήματα με παχιές, μικρές πινελιές καθαρών χρωμάτων που ενώνονταν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, με μικρές, επίπεδες επιφάνειες και ορμητικές, σύμφωνα με τα συναισθήματά τους, κηλίδες .
Ο ζωγράφος Ανάργυρος Πασχάλης βαδίζει πάνω στα αχνάρια των σκαπανέων της μοντέρνας τοπιογραφίας.                            Πλάθει το ζωγραφικό του χώρο με φόρμες κερματισμένες σαν τις ράχες των βουνών και τις απόκρημνες ακτές των ακρογιαλιών, με φόρμες ρευστές μετέωρων όντων και κτηρίων σαν εκείνες της ποιητικής έκφρασης του γερμανικού εξπρεσιονισμού και του αφηρημένου αμερικανικού εξπρεσιονισμού.                                                           Τον βάφει με τις πολύτροπες τονικότητες του γαλάζιου και του πράσινου της Μεσογείου αλλά και με τις γκριζωπές αποχρώσεις της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.                                    Τού δίδει βάθος με εγκάθετες κλίμακες που θυμίζουν το σκαρί μιας βάρκας ή τις τεντωμένες χορδές μιας κιθάρας και με τις απαλές και έντονες αλλεπάλληλες διαστρωματώσεις των αφαιρετικών οριζόντων του.     .                                                         Και του προσδίδει υφή με την ανάμειξη διαφορετικών υλικών όπως ο στόκος, το χαρτί, η άμμος,                                                  
Τοποθετεί μέσα στους εξωπραγματικά εκτεταμένους κορμούς των δένδρων πλάσματα που μοιάζουν με τα  κλαριά τους και  μέσα στους βράχους και στα πετρώματα μορφές λαξεμένες σαν τις κοφτερές χαραγματιές τους.                                                                         Αφήνει φιγούρες άυλες και αβαρείς να αιωρούνται πίσω από τις διασταυρώσεις των κορυφογραμμών, να ακροβατούν σαν αερικά στο κενό .                                                 
Οδηγεί το θεατή του από το ποτισμένες με άπλετες φως ζώνες του οικείου στις σκοτεινές σκιές του ανοίκειου, το αστραφτερά λευκό πατρικό του στις ομιχλώδεις και επικλινείς  προσόψεις των σπιτιών που κάποτε επισκέφτηκε.   
Δημιουργεί έτσι μέσα από την ανάγνωση της φύσης, τις διάφανες και ομιχλώδεις ζώνες της, τις στρογγυλές κυρτώσεις της και τις αιχμηρές γωνίες της  το προσωπικό του  ανάγλυφο του τοπίου.
Λήδα Καζαντζάκη, ιστορικός τέχνης.

 Ανάργυρος Πασχάλης

Ο Ανάργυρος Πασχάλης κατάγεται από την Ερμιόνη Αργολίδας. Το 1990 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών Πανόρμου-Τήνου με καθαρό προσανατολισμό στον τομέα της Γλυπτικής και Μαρμαροτεχνίας. Ακολούθησαν μαθήματα γραφιστικής στις σχολές ΑΚΤΟ. Από το 1999 έως το 2004 φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με κατεύθυνση ζωγραφικής και καθηγητές τον κ. Βαλαβανίδη και κ. Μανουσάκη. Το  2001 φοίτησεμε υποτροφία Erasmus στο Middlessex University School of FineArts στο Λονδίνο. Ακολούθησαν δύο κρατικές υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. και μία βράβευση από τη Eurobankως αριστούχος απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ.
Το 2005 παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων και το 2008 στην Pro- ArtGallery. Τα τελευταία χρόνια εκθέτει τη δουλειά του στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών. Το 2017 πραγματοποίησε onlineατομική έκθεση στην P&M Art works Gallery, στο Κάνσας των Η.Π.Α. και το 2018 ατομική υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου, στο Φεστιβάλ Ερμούπολης. Έχει λάβει μέρος σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Biennaleνέων εικαστικών στην Ύδρα, σε διοργανώσεις της Πινακοθήκης Αθηνών, του Εικαστικού Επιμελητηρίου και στην Art Athinaόπως και στο εξωτερικό με κορυφαίες τις συμμετοχές στις εκθέσεις που διοργάνωσε η Shanghai Federation of Literary & Arts Circles και η Shanghai International Culture Association στο SHANGHAI ARTISTIC ASSOCIATION CREATIVE CENTRE (Σαγκάη, Κίνα) το 2013 και 2015 αλλά κι αυτές στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών υπό την αιγίδα της Ολλανδικής Πρεσβείας το 2018 και στο Παρίσι στη Maison De La Grece υπό την αιγίδα του περιοδικού τέχνης www.dreamideamachine.comτο 2019.
Σημαντική στιγμή της καλλιτεχνικής του πορείας ήταν η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη CarlusPadriσsa (La Furadels Baus) στην παρουσίαση του ορχηστικού έργου Trilogia Romana του Ottorino Respighi στις Termedi Caracalla στη Ρώμη στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Όπερας της Ρώμης. Η παραγωγή παρουσιάστηκε επίσης στη Βαλένθια (2011), στο Φεστιβάλ του Σανταντέρ (2012), στην Μπολόνια (2013), στο Σάο Πάολο (2014) και στο Θέατρο της Μόσχας (2018).
Επίσης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης του μυθιστορήματος του SantiagoAmigorena«Τα τελευταία μου λόγια» κι είχε την τιμή να φιλοτεχνήσει το βραβείο πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
Από το 2015 έργο του φιλοξενείται στη μόνιμη έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Αθηνών δίπλα σε έργα των Παρθένη, Γκίκα, Μπουζιάνη κι άλλων καταξιωμένων εικαστικών. Επίσης έργα του βρίσκονται στη συλλογή της Eurobank και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Βρυξέλλες, Κουβέιτ κι Η.Π.Α.


ΑΡΧΕΙΑΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ


 1-10-1922 Στρατής Γεωργιάδης, ψυχοκόρη του, Ελένη Κυπραίου, Σπετσιώτου (μητέρα της Ερηνάκης), άγνωστη σε μένα

Η συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας της διάσωσης των αρχειακών τεκμηρίων είναι θεμελιώδης και αναντικατάστατη πηγή γνώσης για την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Είμαι βαθιά συνειδητοποιημένη και προσηλωμένη σε τούτο και έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για την ιστορική έρευνα, τη συγκέντρωση, την καταγραφή, την ευρετηρίαση και προβολή του αρχειακού αποθέματος του τόπου μας.
Ποια η φύση της επιστολογραφίας όταν μιλά το παρελθόν κι όταν ο γράφων συναντά τη γραφή του άλλου;
Η ανάμνηση του άλλου γίνεται μια ζωντανή παρουσία μέσω της γραφής και κατά τη διάρκεια της γραφής. Μοιάζει σαν να «κατασκευάζει» τον άλλον.
Τα πρόσωπα των φωτογραφιών ή των καρτών προβάλλουν μέσα από τις λέξεις, όπως και οι τόποι: Ερμιόνη-Αμερική.
Τα ρήματα που χρησιμοποιούνται ιχνογραφούν την κατάσταση, την έλλειψη, τη λαχτάρα και εκφράζονται : «Σε φιλώ», «Περιμένω εναγωνίως νέα σου», «Σε περιμένω», «Γράψε μου», «Σου γράφω».
Μέσα από τη γραφή, τις εκφράσεις και με εφόδιο πάντα τη φαντασία μπορείς να σκιαγραφήσεις την προσωπικότητα του γράφοντος, αλλά και του παραλήπτη και τη μεταξύ τους σχέση.
«Το παρελθόν μιλά, όσο το ρωτούν ζωντανοί άνθρωποι και αληθινοί κληρονόμοι γίνονται μόνο οι ερμηνευτές του» ΠΩΛ ΡΙΚΑΙΡ
Κάθε σπίτι κουβαλάει μνήμες κι ιστορία. Το σπίτι του Γιώργη και της Ελένης Κυπραίου πουλήθηκε και οι κληρονόμοι του παραχώρησαν σε μένα το σπάνιο κατά τη γνώμη μου φωτογραφικό υλικό καθώς και δεκάδες καρτ ποστάλ.
Γιώργης Κυπραίος στρατιώτης
Ερμιονίτικα ενθυμήματα λοιπόν, ασπρόμαυρα στιγμιότυπα που αποτυπώνουν την κοινωνική και παραγωγική ζωή του τόπου στον προηγούμενο αιώνα.
Παλιές φωτογραφίες που αποτελούν ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών, που περιγράφουν την ατμόσφαιρα της πόλης μας μιας άλλης εποχής, αναδύοντας τα αρώματά της.
Ευχαριστώ τη Ρίτα Παπαντωνίου και τα παιδιά της για τούτη τη «δωρεά», δωρεά που λειτουργεί αμφίδρομα.

Θα μοιραστώ μαζί σας τη φωτογραφία που εικονίζεται ο φραγκοράφτης Στρατής Γεωργιάδης (πρόσφυγας) σύζυγος της Μαριγούλας Κυπραίου. Τη στέλνει σαν σήμερα στον εξάδελφο της γυναίκας του Γιώργη Κυπραίο, μετανάστη στην Αμερική.
Επίσης τους δύο ιδιοκτήτες του σπιτιού δίπλα στο σχολείο που διατηρούσαν μπακάλικο.
Θα επανέλθω
Βιβή Σκούρτη

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα στο λιμάνι στην Ερμιόνη

https://orangespotters.blogspot.com/

Αυτοκίνητο για αγνώστους λόγους με δυο επιβάτες έπεσε στη θάλασσα από το κρηπίδωμα του λιμένα Ερμιονης .Το ένα άτομο εξήλθε μόνο του ενώ η επιβατης  διασώθηκε από πολίτες σε διπλανό σκάφος και την προβλήτα.Το αυτοκίνητο ανεσύρθη με την βοήθεια δύτη και γερανού,με την επίβλεψη προσωπικού της Ελληνικής Ακτοφυλακής.Ειναι το δεύτερο περιστατικό πτώσης οχήματος στη θάλασσα στο λιμένα Ερμιονης .

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ: ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΡΟΣ ΚΟ ΤΣΑΜΑΔΟ ΚΑΙ ΚΟ ΦΛΩΡΗΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αγαπητέ Επαγγελματία της Τουριστικής Ζώνης της πόλης μας
Στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2019 ομάδα παραγωγών της πόλης μας διοργανώνει την καθιερωμένη γιορτή Ροδιού.

Την διοργάνωση και φέτος την στηρίζει δυναμικά ο Δήμος μας και η τοπική μας   Κοινότητα και θα θέλαμε την ουσιαστική σας  παρουσία είτε με την συμμετοχή σας στην κεντρική παρουσία, είτε με τον στολισμό των καταστημάτων, είτε με οικονομική χορηγία, είτε με οποιαδήποτε  άλλη εορταστική έμπνευση έχετε για την καλύτερη προβολή του τόπου μας και της παραγωγικής του ιδιαιτερότητας.

Εμπιστευόμαστε τις ιδέες σας και επιθυμούμε την συμμετοχή σας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ

ΥΓ.
Κάθε Τετάρτη στις 20.00 και έως τον ερχομό της εορτής, στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης, συνεδριάζει η επιτροπή διοργάνωσης με ελεύθερη συμμετοχή των ενδιαφερομένων

Τηλ. επικοινωνίας Προέδρου Κοινότητας 6974349663
Αντιδήμαρχου εκλογικής περιφέρειας Ερμιόνης κ. Μερτύρη Ιωσήφ 6942843451
Εκπρόσωπου Παραγωγών Ροδιού κ. Κόντου Δημητρίου 6936181755
Δημ.Συμβούλου εκλογικής περ. Ερμιόνης κ. Κουτούβαλη Δαμιανού 6936895826
Εκπρόσωπος Συνεταιρισμού Ερμιόνης κ. Κατσουράνη Κώστα 6977092121

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την 11ης Σχολής Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης.


Η 11η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης «ανοίγει πανιά»,
Η σχολή περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα μάθησης, εκπαίδευσης και εξάσκησης, που διδάσκονται από τον έμπειρο και καταξιωμένο εκπαιδευτή, κύριο Βασιλη Τριαντάφυλλη.
Τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΕΡ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα. Η πρακτική εξάσκηση με το σκάφος γίνεται , κάθε Σάββατο και Κυριακή .
Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να μανουβράρουν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους απόφοιτους δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας .
Το δίπλωμα που παίρνουν όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων και προπονήσεων δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας, καθώς και ενοικίασης, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.
Τα θεωρητικά μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν δωρεάν και οι απόφοιτοι των προηγουμένων σχολών της ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΕΡ., που θέλουν να φρεσκάρουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την Ανοιχτή Θάλασσα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες από την Γραμματεία του Ομίλου στο τηλέφωνο 6977092121 ή στο e-mail: noermionis@gmail.com

Περιμένουμε για τις εγγραφές σας...