Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ερμιόνη στα περιβόλια με τις ροδιέςΣτα περιβόλια   της Ερμιόνης που καλλιεργούνται οι ροδιές εδώ και περίπου έναν αιώνα και  κάνουν  ρόδια   ξεχωριστά.
Με τρυφερούς, κατακόκκινους, με μοναδική γλυκιά γεύση σπόρους.

Ένας ακόμα πανέμορφος   πίνακας, της  κας Ανθούθας Λαζαρίδου Δουρούκου.


Ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα παλιά περιβόλια


Του Βασίλη Γκάτσου (Αναδημοσίευση )
Το περιβόλι του Κόντου και του Κανέλλη.

Μια και η γιαγιά ροδιά που φυτεύτηκε στο Λιμάνι της Ερμιόνης είναι από το περιβόλι του Δημήτρη του Κόντου και επειδή τώρα με την κρίση έρχεται στο προσκήνιο η αγροτική μας τάξη (μέχρι τώρα

23η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας Τα θέματα

                                                                                                   Κρανίδι, 25.10.2019

Αρ. πρωτ.: οικ. 8454
Προς:
Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Θέμα: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 74 Ν. 4555/2018)
Παρακαλείσθε, όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα λάβει χώρα  σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας στις  30.10.2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
  1. Σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Εισήγηση: Πασιαλής Βασίλειος
  1. Σχετικά με τη διαχείριση του παραγόμενου υπολείμματος από την επεξεργασία του προδιαλεγμένου ρεύματος αποβλήτων συσκευασιών
Εισήγηση: Πασιαλής Βασίλειος
  1. Έγκριση παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις Ερμιόνης»

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Επίσκεψη στο ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑΚρανίδι 25.10.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η ροδιά της Ερμιόνης φυτεύτηκε χθες συμβολικά, στο ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ, με την ευχή ο καρπός της, το ρόδι, να χαρίσει όλες του τις ιδιότητες, συμβολικές και χρηστικές, στο χώρο όπου η ελπίδα αποκτά πρόσωπο.


Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, εξέφρασε τις θερμότατες ευχές του για το έργο που προσφέρει. Επίσης, μίλησε αναλυτικά για το ρόδι της Ερμιόνης και για όλες τις σχετικές με αυτό δράσεις του Δήμου Ερμιονίδας.
Ακόμα, η αντιπροσωπεία που μαζί με τον Δήμαρχο επισκέφθηκε την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και το ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ, προσέφερε τοπικά εδέσματα σχετικά με το ρόδι καθώς και μία χειροποίητη κούκλα ως ένα ακόμα σύμβολο της επίσκεψής τους.

Γραφείο Δημάρχου

Μοναδική στιγμή στην Χιλή: Σοπράνο «σπάει» την επιβεβλημένη από το στρατό σιγή

Τις προηγούμενες μέρες στην Χιλή, ο τρομοκρατημένος από το ξέσπασμα της λαϊκής οργής πρόεδρος Σεμπάστιαν Πινιέρα, επέβαλλε μέτρα εκτάκτου ανάγκης σε μεγάλο μέρος της χώρας.
«Η δημοκρατία δεν έχει μόνο δικαίωμα, έχει υποχρέωση να αμυνθεί, χρησιμοποιώντας όλα τα όργανα που διαθέτει (…) για να αγωνιστεί εναντίον όσων προσπαθούν να την καταστρέψουν», είχε δηλώσει.
Έτσι, οι αρχές, πέρα από τις δεκάδες δολοφονίες διαδηλωτών και τους βιασμούς γυναικών από άνδρες της αστυνομίας, προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας και επιβολή πλήρους ησυχίας κατά την διάρκεια της νύχτας, διατάσσοντας τους πολίτες «να παραμείνουν ήρεμοι» και «στα σπίτια τους».
Την συγκεκριμένη απαγόρευση έσπασε μια σοπράνο σε μια γειτονιά  περισσότερα

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Μία ροδιά στην Ογκολογική Μονάδα "Ελπίδα" από το Δήμο Ερμιονίδας

Μια ροδιά, σύμβολο καλοτυχίας, μακροζωίας και ευημερίας, προσέφερε ο Δήμος Ερμιονίδας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.
O Δήμαρχος Ερμιονίδας, κύριος Ιώαννης Γεωργόπουλος, και ο Αντιδήμαρχος, Ιωσήφ Μερτύρης, ο δημοτικός σύμβουλος, Δαμιανός Κουτούβαλης, μαζί με εκπροσώπους της Κοινότητας και των παραγωγών ροδιού επισκέφθηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων. Εκεί, τους υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.& Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», κύριος Μανώλης Παπασάββας, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας καθώς και μέλη των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη για την πρωτοβουλία των κατοίκων της Ερμιόνης είπε: «Ο Δήμος Ερμιονίδας, και κάθε ένας από τους κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας μου ξεχωριστά, έχουν αγκαλιάσει το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ, ο καθένας με τον τρόπο του. Προσφέροντας χρήματα από το υστέρημα τους για να δημιουργηθεί η Ογκολογική μας Μονάδα, στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με εγγραφές νέων εθελοντών

Έληξε η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης


Κρανίδι 24-10-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από τρείς ημέρες κατάληψης στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης, οι μαθητές επιδεικνύοντας την ωριμότητα τους και τηρώντας τις αρχικές δεσμεύσεις τους σήμερα έληξαν την κατάληψη.
Η συμβολική πράξη κατάληψης του σχολείου είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια λίγων διδακτικών ωρών, τις οποίες θυσίασαν προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα και την έντονη δυσαρέσκεια τους, αφού από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι πενήντα πέντε και πλέον χαμένες ώρες του πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος δεν έχουν διδαχτεί.  
Η κίνηση αυτή θεωρούμε πως βρήκε ανταπόκριση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την σχετική ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας κυρίου Ανδριανού, και άμεσα, παρά τις δυσκολίες του συστήματος, οι κενές θέσεις θα πληρωθούν και τα κενά θα καλυφθούν, τόσο λόγω της φιλομάθειας των διδασκόμενων όσο και λόγω του έργου που επιτελεί ο διδάσκων.
Παραμένουμε στο πλευρό των μαθητών μας και ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη με κάθε επιτυχία στον αγώνα που έχουν μπροστά τους.
Δέσμευσή μας η συστηματική παρακολούθηση μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος που εξακολουθεί να υπάρχει.    

Γραφείο Δημάρχου

Νοικοκυρεύεται η πόλη μας


Νοικοκυρεύεται η πόλη μας και βάζει τα γιορτινά της.
Στο μνημείο των Ηρώων το φρεσκοβαμμένο, κυματίζουν οι σημαίες .
Η ελληνική, του Δήμου Ερμιονίδας, της Ερμιόνης με την τριήρη και η σημαία της επανάστασης Κατωναχαγιές.
Τι ωραία εικόνα.
Μας περιμένει ένα γιορτινό τριήμερο! 

Πρ. Εν. Πολιτών  Ερμιόνης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


                                                     
                          
                                                                            ΕΡΜΙΟΝΗ  
                                                                      24/10/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας και τις επιχειρήσεις γύρω από την Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ερμιόνης (Βόρειο και Νότιο Λιμένα), όπως και τις  προμηθευτικές  επιχειρήσεις με τα  αυτοκίνητα διανομής, ότι την Κυριακή 27/10/2019 η Κοινότητα με υποδείξεις της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου θα προβεί στις κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α) Υποχρεωτικό παρκάρισμα όλων των αυτοκινήτων των επισκεπτών στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς

β) Δρόμος κλειστός για όλα τα αυτοκίνητα από 7.00 το πρωί έως το πέρας της απογευματινής συναυλίας από την πλατεία Ηρώων έως πρώην Εθνική Τράπεζα- Δρόμος ανόδου προς Κοινοτικό Κατάστημα

γ) Σύνδεση Λιμένος και Μαντράκια από την πάροδο (οπωροπωλείο Ασλάνη) και παρακαλούνται οι Δημότες μας να μην παρκάρουν το Σάββατο και  την Κυριακή στην συγκεκριμένη οδό

δ) Σύνδεση προς Μαντράκια δια της οδού Ερμού από πλατεία Πεύκου – έμπροσθεν Δημαρχείου έως Μπίστι
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να αποφύγουν το παρκάρισμα επί της συγκεκριμένης οδού και να εξυπηρετηθούν από τον αύλειο χώρο του Κοινοτικού κτιρίου

ε) Η Κεντρική  Προβλήτα θα είναι κλειστή από Παρασκευή απόγευμα έως και Κυριακή Βράδυ

Ευχαριστούμε
και θέλουμε την κατανόηση σας  για την προσωρινή όχληση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣΔείτε το βίντεο "Διώρυγα Κορίνθου, από την αρχαιότητα ως σήμερα"


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗΣ
ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: 11η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης

 Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την 11ης Σχολής Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης.
Η 11η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης «ανοίγει πανιά»,
Η σχολή περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα μάθησης, εκπαίδευσης και εξάσκησης, που διδάσκονται από τον έμπειρο και καταξιωμένο εκπαιδευτή, κύριο Βασιλη Τριαντάφυλλη.
Τα θεωρητικά μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΕΡ. κάθε Παρασκευή και Σάββατο απόγευμα. Η πρακτική εξάσκηση με το σκάφος γίνεται , κάθε Σάββατο και Κυριακή .
Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με την ιστιοπλοΐα και τις αρχές της, γνωρίζουν τα σκάφη ανοιχτής θάλασσας, τις αρχές χειρισμού και αγκυροβολίας εντός και εκτός λιμανιών, τη χρήση των πανιών, βασικές γνώσεις μετεωρολογίας, βασικές γνώσεις μηχανικής, ώστε να μπορούν αποκτώντας και την κατάλληλη εμπειρία, να μανουβράρουν ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος ανοιχτής θάλασσας.
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων χορηγείται στους απόφοιτους δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής θάλασσας .

Το δίπλωμα που παίρνουν όσοι παρακολουθήσουν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων και προπονήσεων δίνει το δικαίωμα πλόων και κυβέρνησης ιστιοφόρων ανοιχτής θάλασσας, καθώς και ενοικίασης, σε περίπτωση που κάποιος το επιθυμεί.
Τα θεωρητικά μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν δωρεάν και οι απόφοιτοι των προηγουμένων σχολών της ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΕΡ., που θέλουν να φρεσκάρουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την Ανοιχτή Θάλασσα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες από την Γραμματεία του Ομίλου στο τηλέφωνο 6977092121 ή στο e-mail: noermionis@gmail.com

Περιμένουμε για τις εγγραφές σας...

η σημασία της δωρεάς αίματος

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας: Απάντηση για το ΓΕΛ Ερμιόνης


Με λένε Μάνο Χατζιδάκι και γεννήθηκα στις 23 Οκτωβρίου


Με λένε Μάνο Χατζιδάκι και γεννήθηκα στις 23 Οκτωβρίου του 1925, στην Ξάνθη.
Είμαι ο Λαχειοπώλης τ’ ουρανού και μοιράζω αριθμούς σε ξωτικά κι αγγέλους. Σκόρπισα τα λαχεία μου στους γαλαξίες και στο άπειρο. Έτσι δε θά ‘ναι δυνατόν κανείς να ξαναδημιουργήσει, να πράξει το καλό που λεν ή το κακό. Σπατάλη η απόφασή μου, μα ο κόσμος πάει για να χαθεί.
Σκορπίστε τα λαχεία σας όπου μπορέσετε κι όπου βρείτε, μην τ’ αφήσετε κέρδος για τους πολλούς. Για να μας φοβούνται. Εμάς τους ποιητές, εμάς που τα χέρια μας την ώρα του ύπνου ζωγραφίζουν ελεύθερα τους ανέμους, με χρώματα και με σχηματισμούς πτηνών, και που μας τοποθετούν παντοτινά μες στους αιώνες, με την αθάνατη μορφή του Λαχειοπώλη τ’ ουρανού.

Photo: © αρχείο Mάνου Χατζιδάκι

Manos Hadjidakis

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Πρόσκληση και πρόγραμμα εορτασμού 28ης ΟκτωβρίουΓραφείο Δημάρχου: Δελτίο τύπου για την κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης

Κρανίδι 22.10.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Ερμιόνης δημιουργεί για ακόμη μία φορά προβληματισμό τόσο για την λειτουργικότητα του κρατικού μηχανισμού όσο και για τις προτεραιότητες του. Οι μαθητές αντιδρούν στην έλλειψη καθηγητή σε βασικό αλλά και πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα.
Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να είμαστε και είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους. Με την ανακοίνωση της κατάληψης, δύο αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος της επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας μετέβησαν στην σχολική μονάδα και συνομιλώντας με τους μαθητές, τους μετέφεραν την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής και τους διαβεβαίωσαν για τις άμεσες ενέργειές της. Ακόμα, τους έκαναν γνωστό πως ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, με έγγραφά του στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 και στις 2 Οκτωβρίου 2019, ζήτησε από τους συλλόγους καθηγητών αλλά και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ενημέρωση σχετικά με την έλλειψη καθηγητών και τα κενά διδακτικών ωρών στις σχολικές μονάδες της Ερμιονίδας.
Απευθυνόμενοι προς όλους τους αρμοδίους και εμπλεκόμενους φορείς, ζητάμε σε όλους τους τόνους, την άμεση επίλυση και αυτού του προβλήματος διότι οι μαθητές της Ερμιονίδας και γενικότερα όλης της επαρχίας θα πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση με τους μαθητές των αστικών κέντρων.
Είμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε το μέλλον του μέλλοντος.
Γραφείο Δημάρχου

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Άρθρο των μαθητών του ΓΕΛ Ερμιόνης, δηλώσεις για το σύστημα
Μέλλον που πασχίζει να ανθίσει
Σε μια κοινωνία, όπου τα δικαιώματα των ανθρώπων και ιδιαίτερα των παιδιών θεωρούνται δεδομένα και αδιαμφισβήτητα, σε μια χώρα που θέλει να θεωρείται αναπτυγμένη, εδώ είμαστε και πάλι, τα παιδιά αυτής της χώρας, να παλεύουμε για πράγματα που δεν θα έπρεπε να θέτονται καν σε συζήτηση.
Ως προς ποια άποψη, λοιπόν, κατατάσσουμε την κοινωνία αυτή στις αναπτυγμένες χώρες; Όταν στερούμαστε κάθε χρόνο καθηγητές από τα σχολεία μας, όταν αναγκαζόμαστε ξανά και ξανά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, αναμένοντας τις μετέπειτα συνέπειες, τις οποίες εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε έναντι των σχολικών ελλείψεων, για ποια ανάπτυξη μιλάμε;
 Σε αυτό το σύστημα, του οποίου την αστάθεια καλούμαστε να υποστούμε εμείς ως μαθητές, ο ένας εναποθέτει τις ευθύνες στον άλλον και τελικά αφήνουμε τον φταίχτη χωρίς πρόσωπο, κατηγορώντας τη γενικότερη ιδέα του συστήματος.
Πολύ βολικό, θα λέγαμε, να παρεμποδίζουμε την διαμαρτυρία των παιδιών , λέγοντας τους ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει κανείς που θα το ακούσει και θα ενδιαφερθεί , δίνοντας τους να καταλάβουν πως κάθε προσπάθεια είναι μάταια και αγωνίζονται μόνα τους.
Διότι βέβαια και το υπουργείο, ενοχλείται από τέτοιου είδους ξεσπάσματα.
 Ποια άλλη επιλογή έχουμε όμως; Γιατί πρέπει να χάνουμε πολύτιμες ώρες μαθημάτων, όντας μάλιστα σε μια χρονιά κρίσιμη για το μέλλον μας , και μη έχοντας όλοι την δυνατότητα ιδιαίτερων μαθημάτων, λόγω μιας συνεχούς αδιαφορίας και απάθειας που λαμβάνουμε από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, και κυρίως γιατί πρέπει να ανεχόμαστε αυτού του είδους τον παραγκωνισμό των δικαιωμάτων μας;
 Αφού λοιπόν η επιλογή είναι στα χέρια μας, αποφασίζουμε και εμείς να μην υποταχθούμε στην διαφθορά και να αντιδράσουμε για ακόμα μια φορά.
 Και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να αντιμετωπιστούμε με σοβαρότητα και όπως μας αρμόζει, ως ενήλικα σχεδόν μέλη αυτής της χώρας.


Μαρία Ξανθού

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Ανοικτή Επιστολή του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου ΓΕΛ Ερμιόνης στον Δήμο Eρμιονίδας για τα δίκαια αιτήματά τους


Δεκαπενταμελές Ερμιόνης: Ανοικτό γράμμα προς τη διευθύντρια του ΓΕΛ Ερμιόνης

Η Ένωση Ερμιονίδας στο πλευρό του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ


Κατατέθηκε σήμερα στον ειδικό λογαριασμό που υπάρχει στην ΕΤΕ για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ το ποσό των 475ε που συγκεντρώθηκε κατά χτεσινή λαχειοφόρο που διοργάνωσε η Ένωση Ερμιονίδας. Είμαστε όλοι περήφανοι για την συμμετοχή σας και σας ευχαριστούμε όλους σας θερμά.


Ψάχνουν για λίρες στο Άργος

Χωματουργικά μηχανήματα επιστρατεύθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου στο Άργος για την ανεύρεση από ομάδα ιδιωτών κάποιου αμύθητου θησαυρού που πιστεύουν πως έχουν τις πληροφορίες για το πού είναι κρυμμένος, σύμφωνα με τις argolikeseidhseis.gr.

Ψεκασμοί φοινικοειδών σε Ερμιόνη , Ηλιόκαστρο και Κοιλάδα

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23/10/2019  ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΦΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ (ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΟΣ – ΜΑΝΔΡΑΚΙΑ-ΜΑΓΟΥΛΑ-ΔΑΡΔΙΖΑ Κ.ΛΠ.) KAI ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΨΕΚΑΣΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. Ο ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ   ΜΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΩΝ (ΡΥΓΧΟΦΟΡΟΣ ΚΑΝΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΠΙΔΟΠΤΕΡΟ  «ARCHON»). ΔΕΝ ΘΑ ΨΕΚΑΣΤΟΥΝ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΝΘΙΣΜΕΝΟΙ.  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ Ή ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΨΕΚΑΣΜΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΟΣΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΣΜΕΝΑ.                                                                                          
                                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                   
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Ανάμεσα στα περίπτερα της Γιορτής Ροδιού στην Ερμιόνη θα βρείτε και του ΘοδωρήΑνάμεσα στα περίπτερα της 9ης Γιορτής Ροδιού θα βρείτε κι αυτό
του Θοδωρή.
Ο Θοδωρής πάσχει από μια σπάνια, κληρονομική, εκφυλιστι-
κή ασθένεια του νευρικού συστήματος. Η ασθένεια ονομάζεται
Batten Disease και προσβάλει μόνο παιδιά από τα οποία κλέβει
μέρα με τη μέρα τις ικανότητές τους (να βλέπουν, να περπατούν,
να μπορούν να μιλούν και να καταπίνουν) οδηγώντας τα σε έναν
πολύ πρόωρο θάνατο. Ο Θοδωρής αν και 23 ετών αυτήν την
στιγμή, κατάφερε να έχει μόνο λίγα από τα σκληρά συμπτώματα
της νόσου του Batten. Έχει χάσει την όραση του και έκανε κάποια
επεισόδια επιληπτικών κρίσεων, τα οποία έχουν πλέον περιορι-
στείEίναι ένα αγόρι που κατακτά αμέσως την καρδιά σου. Στο
πρόσωπό του υπάρχει πάντα ένα όμορφο χαμόγελο, οι σκέψεις
του είναι πολύ θετικές, είναι αισιόδοξος, έχει στόχους στη ζωή
και υψηλή αίσθηση του χιούμορ. Η ψυχή του είναι τόσο όμορφη
που θα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει οποιονδήποτε βρίσκεται
σε ανάγκη.
Μαθαίνει Αγγλικά και παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιό
του (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι ο μόνος φοιτητής
παγκοσμίως με Batten Disease που παρακολουθεί μαθήματα
στο πανεπιστήμιο. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια θεραπεία
για την ασθένεια Batten και όλα εκείνα τα παιδιά που έχουν συ-
ναντήσει αυτό το τέρας χάνουν τη ζωή τους με γρήγορο και πολύ
σκληρό τρόπο.
Τους τελευταίους μήνες οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην έρευνα
της γονιδιακής θεραπείας, καθώς έχουν περάσει σε κλινικό στά-
διο και μας έχουν γεμίσει με ελπίδα για τη σωτηρία του Θοδωρή
και των άλλων παιδιών που σήμερα πάσχουν από την ασθένεια
Batten.
Αν θέλετε μπορείτε να ενισχύσετε οικονομικά την προσπάθεια
προκειμένου να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, πιστοί σε ένα             
θαύμα που συντελείται ήδη 18 χρόνια.
Μας προσφέρεται η ευκαιρία να δείξουμε την ανθρωπιά μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site:
www.theodoresmiracle.org