Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Δημήτρης Κοδέλας: Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο


Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο
Τι δεν καταλάβαιναν από την παγίδα Σόιμπλε;

Παραθέτω άρθρο της 28ης Φλεβάρη, σημεία από την τοποθέτησή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της 2ης Απριλίου και της Κεντρικής Επιτροπής της 23ης Μάη καθώς και σημεία από συνέντευξη τη 2η Μάη.

Τα παραθέτω έχοντας αναλάβει τις προσωπικές ευθύνες μου που δεν παραγράφονται, γιατί πρέπει να αναδειχθεί ότι το αδιέξοδο στο οποίο οδηγηθήκαμε δεν ήταν μονόδρομος ούτε φυσικό φαινόμενο που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ή για το οποίο κανείς δεν είχε ακούσει.

Γιατί μέχρι σήμερα, ακόμα και στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή δεν υπήρξε καμία ουσιαστική αυτοκριτική από το επιτελείο που διαχειρίστηκε τα πράγματα. Αυτό θα ήταν μια πρώτη ένδειξη αυτογνωσίας, θάρρους και μια αρχή για να αναζητήσουμε, από κοινού, εναλλακτικές. Όχι μόνο για λόγους ηθικούς. Αλλά, κυρίως, γιατί είναι άλλη η διέξοδος αν εκτιμάς ότι έκανες τα πάντα, αλλά δε γινόταν αλλιώς και άλλη αν εκτιμάς ότι εγκλωβίστηκες εξαιτίας λαθών που έκανες και αυταπατών που είχες στην παγίδα που εξύφαιναν οι πιο σκληρές τάσεις των δανειστών.
Αντί αυτού, επιλέχθηκε ο εξωραϊσμός της κατάστασης, η αποφυγή ευθυνών, η απόλυτη υιοθέτηση όσων μέχρι πριν από λίγες βδομάδες καταγγέλλονταν και μια

ΨΗΛΑ (αν και... στα ψιλά)

Ίσως η παλαιότερη απεικόνιση των αστερισμών αναγνωρίστηκε σε Ελληνική σκύφο 2600 ετών

Ίσως η παλαιότερη απεικόνιση των αστερισμών αναγνωρίστηκε σε ελληνική σκύφο 2600 ετών

 Ένας  σκύφος , είδος «ευρύστομου» ποτηριού με δυο λαβές , «δίωτον» ,μπορεί να παριστά μερικές από τις πρώτες απεικονίσεις των αστερισμών στην Αρχαία Ελλάδια .  Εδώ, ένας ταύρος, φίδι, κουνέλι / μικρό σκυλί και μεγάλα σκυλί τίθενται ως διακοσμητικά -φωτ. : John Barnes

Ένας  2.600 ετών  σκύφος του κρασιού  που  σήμερα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας  έχει από καιρό θεωρηθεί ότι   απεικονίζει μια τυχαία συλλογή των ζώων.
Αλλά το κομμάτι της αρχαίας κεραμικής, που ονομάζεται και σκύφος, μπορεί να περιέχει στην πραγματικότητα μία  από τις  πρώτες ελληνικές  απεικονίσεις των αστερισμών ,αυτό  δείχνει μια νέα ανάλυση.
Οι ερευνητές της μελέτης προτείνουν  ότι και άλλες αρχαίες  καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις  ζώων μπορεί επίσης να απεικονίζουν αστερισμούς, και να έχουμε πια  ενδείξεις για αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν για την αστρονομία, δήλωσε ο ερευνητής  John Barnes, υποψήφιος για διδακτορικό στην κλασική αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι.
"Αν πάμε πίσω και να επαναξιολογήσουμε  άλλες σκηνές με ζώα και  που θα μπορούσαν
να έχουν αρχικά χαρακτηρισθεί ως σκηνές κυνηγιού ή ζωφόρους ζώων, τότε ίσως μπορούμε να βρούμε περισσότερες απεικονίσεις των αστερισμών και να πάρουμε πληροφορίες  για  μια καλύτερη κατανόηση του πώς οι Έλληνες κατά την αρχαιότητα έβλεπαν  τον ουρανό τη νύχτα , είπε John Barnes .

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

πέθανε ο "ποιητής του λαϊκού τραγουδιού"

Κώστας Βίρβος


Έφυγε από την ζωή ο ποιητής του λαϊκού τραγουδιού


virvosΣτο πάνθεον των αθανάτων πέρασε ο Κώστας Βίρβος, που με τον στίχο του έγραψε ιστορία. Ο μεγάλος συνθέτης και στιχουργός πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών.
Ο "ποιητής του λαϊκού τραγουδιού", όπως χαρακτηρίστηκε, γεννήθηκε το 1926 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας και υπηρέτησε τον στίχο για 60 χρόνια. Έγραψε πάνω από 2.000 τραγούδια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κλασικά.
Συνεργάστηκε με τους περισσότερους από τους κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.
Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε με δικό του στίχο ήταν το "Να το βρεις από άλλη", το 1948, σε μουσική Απόστολου Καλδάρα, με ερμηνευτές τη Σούλα Καλφοπούλου και τον Μάρκο Βαμβακάρη.
Τα τραγούδια του έγραψαν ιστορία, όπως τα: "Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα", "Της γερακίνας γιος", "Μια παλιά ιστορία", "Καταχνιά" και "Νυχτερίδες κι αράχνες". 

Έλλη Βασιλάκη

Επίδαυρος: Η Ιφιγένεια Στη Χώρα Των Ταύρων

Την παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Η Ιφιγένεια Στην Χώρα Των Ταύρων» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 7 και 8 Αυγούστου 2015.
Η διανομή με τη σειρά εμφάνισης έχει ως εξής:
Αμαλία Μουτούση (Ιφιγένεια) Χρίστος Στυλιανού (Α΄ Αγγελιοφόρος) Γιώργος Χρυσοστόμου (Ορέστης) Μιχάλης Συριόπουλος (Πυλάδης) Γιώργος Κολοβός (Θόας) Αναστάσης Ροϊλός (Β΄ Αγγελιοφόρος) 'Αννα Καλαϊτζίδου (Αθηνά)και η Χρύσα Ιωαννίδου 'Αρτεμις ('Αγαλμα). Στο χορό: Ελευθερία Αγγελίτσα, Παντελής Βασιλόπουλος, Μομώ Βλάχου, Μάνος Γαλανής, Απόλλων Δρικούδης, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Στεφανία Ζώρα, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαρία Κωνσταντά, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Μαριάννα Πουρέγκα, Αλεξία Σαπρανίδου, Ευτυχία Σπυριδάκη, Χρύσα Τουμανίδου, Ορέστης Χαλκιάς, ενώ επί σκηνής παίζουν οι μουσικοί Αλέξανδρος Μιχαηλίδης (μπάσο κλαρινέτο) και Κώστας Σακαρέλης (όμποε, αγγλικό κόρνο).
Το ΚΘΒΕ, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των καιρών αλλά και στην γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα, αναπροσαρμόζει την Τιμολογιακή Πολιτική της Επιδαύρου.
Συγκεκριμένα, για τις δύο παραστάσεις της τραγωδίας του Ευριπίδη «Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» θα ισχύσει Γενική είσοδος: 10Euro για το 'Ανω Διάζωμα.
Επίσης, για 600 συνολικά θέσεις στη Β' Ζώνη, θα ισχύει φοιτητικό εισιτήριο 8Euro.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 /8 ΞΕΚΙΝΑΜΕ


Το γεφύρωμα απο το νόστο της Αρκαδίας στη γη της Ερμιόνης. Κυριακή 9/8



ιδου

"... and here you are hurried,
And here you are gone;
And here is the love,
That it’s all built upon.
..."


Έλλη Βασιλάκη

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Φράγχθι» Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Φράγχθι», στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, συνδιοργανώνει με το Δήμο Ερμιονίδας, το ΝΠΚΠΑ Παιδείας και Πολιτισμού και την Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας ημερίδα με θέμα «Η περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι από την Παλαιολιθική Εποχή μέχρι σήμερα», το Σάββατο 08 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ στην ιχθυόσκαλα της Κοιλάδας.
Συζητούν οι αρχαιολόγοι Δρ. Catherine Perles, Δρ. Karen Vitelli του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, Δρ. Julien Beck του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Δρ. Bradley Ault του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο.
Έχοντας την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει το αντίδοτο στην κρίση την οποία βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση αυτή, η οποία αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά και δίνει μία νότα αισιοδοξίας στη δύσκολη αυτή συγκυρία που δεν είναι μόνο οικονομική.


                                                                   Το Δ.Σ του Συλλόγου

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY


                                
Ναύπλιο, 6 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός με αγρότες και παραγωγούς σε λαϊκές αγορές.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατία κ. Γιάννης Ανδριανός είχε χθες Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015 συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών και παραγωγών σε λαϊκές αγορές ύστερα από αίτημά τους προκειμένου να τον ενημερώσουν ενόψει της κατάθεσης από την Κυβέρνηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει αρνητικές προβλέψεις για τον αγροτικό κόσμο.
Ο κ. Ανδριανός συζήτησε με τους εκπροσώπους για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτά τα μέτρα στην βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας, με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των Ελλήνων αγροτών ήδη

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης … είναι ένα κινηματογραφικό στούντιο


Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ



ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρανίδι 5-8-2015

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ο Δήμος Ερμιονίδας με την υπ’ αριθμό 131/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε επίτιμους δημότες του Δήμου Ερμιονίδας τους αρχαιολόγους Bradley Ault του Πανεπιστημίου Μπάφαλο της Ν. Υόρκης και Julien Beck του Πανεπιστημίου της Γενεύης.
Για την ομόφωνη απόφασή του αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη.

Α. Για τον κ. Bradley Ault τα εξής:
·          την ειδίκευσή του στην τέχνη και την αρχαιολογία της αρχαίας Ελλάδας με ιδιαίτερα ερευνητικά ενδιαφέροντα τα αρχαία ελληνικά σπίτια και νοικοκυριά,
·         το γεγονός ότι το 1983, ως φοιτητής του Πανεπιστημίου της Indiana Η.Π.Α., ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συμμετείχε στην επιστημονική αρχαιολογική ομάδα, που διεξήγαγε έρευνα στην περιοχή της αρχαίας πόλης των Αλιέων (Πόρτο Χέλι),
·         την συμμετοχή του σε ανασκαφικές δραστηριότητες και την

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας:Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ



Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ – ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον τόπο μας στα πλαισια του Θερινού Σχολείου Τοπικής Ιστορίας, την Παρασκευή 7 Αυγούστου στο Πορτοχέλι στο κτίριο Μίληση με θέμα την Αρχαία Πόλη των Αλιέων και το Σάββατο 8 Αυγούστου στην Κοιλάδα στην ιχθυόσκαλα με τίτλο «Η περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι από την Παλαιολιθική Εποχή μέχρι σήμερα», θα ήθελα να συγχαρώ για την πρωτοβουλία αυτή τη διοίκηση του Δήμου η οποία είναι πολύ σημαντική και συνεχίζει την  συλλογική προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου μας (Δήμος Κρανιδίου – Δήμος Ερμιονίδας) στην ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του τόπου μας (αρχαία πόλη των Αλιέων στο Πορτοχέλι, σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα). Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι σε αυτή τη μακροχρόνια και δύσκολη διεκδίκηση κερδήθηκαν πολλά, αλλά όλοι ελπίζουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα.
Σε αυτό το ταξίδι, σε αυτή την συλλογική προσπάθεια δε μπορούμε να μη θυμηθούμε τις πρωτοβουλίες – εισηγήσεις του πρώην Δημάρχου κ. Δ. Καμιζή και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Κρανιδίου – Ερμιονίδας) που ξεκίνησαν με το υπόμνημα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα το 1999 και ολοκληρώθηκαν με την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ 2007-2014) της ανάδειξης του σπηλαίου Φράγχθι και την ολοκλήρωση του έργου κατά τη δημοτική

Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας: ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ
ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ  ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου εγκαινιάστηκε η έκθεση παραγωγικής φυσιογνωμίας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων με την επωνυμία « Γεύσεις και όψεις» για Τρίτη συνεχή χρονιά. Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και το Επιμελητήριο Αργολίδας με την συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου του Δήμου Ερμιονίδας, το οποίο παραχώρησε τον συγκεκριμένο χώρο στο λιμάνι Πορτοχελίου. Η Έκθεση αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό ο οποίος ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013 και καθιερώθηκε ως ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της παραγωγικής φυσιογνωμίας του τόπου μας, της Αργολίδας και ιδιαίτερα της Ερμιονίδας, εφόσον δίνει τη δυνατότητα στους έκθετους παραγωγούς και επαγγελματίες – δημιουργούς να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους τόσο στην τοπική αγορά της Ερμιονίδας όσο και σε πολλούς επισκέπτες του Δήμου μας που επιλέγουν τον τόπο μας κατά την συγκεκριμένη τουριστική περίοδο. Ο Αύγουστος είναι ο κατάλληλος μήνας για να προωθήσουν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους, τον πλούτο κυρίως του πρωτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας μας. Το ταξίδι αυτής της ιδέας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου και με αποφάσεις τόσο του Περιφερειακού

Λαϊκή Συσπείρωση: Όχι στη πώληση ακίνητου στην παραλία ‘Σαμπάριζα’ της Ερμιονίδας

Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στη συζήτηση του ΠεΣυ  για την πώληση του  δημόσιου ακίνητου στην παραλία ‘Σαμπάριζα’ της Ερμιονίδας.
    «Από την Καραθώνα στην Ελαφόνησο και από τη Γιάλοβα στην Παχιά Άμμο Λακωνίας, οι νεοφιλελεύθεροι ‘μεσίτες’ γεμίζουν τον τόπο με πωλητήρια και εκποιούν έναντι πινακίου φακής τη δημόσια περιουσία.
    Η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρακολουθεί τις σελίδες ‘αγγελιών’ του ΤΑΙΠΕΔ να ανανεώνονται κάθε μέρα, να προστίθενται σε αυτές οι ομορφότερες παραλίες του τόπου μας και επιβραβεύει ένα νεοφιλελεύθερο ‘αναπτυξιακό όραμα’.
    Οι  όμορφες παραλίες που οι Πελοποννήσιοι απολάμβαναν από γενιά σε γενιά, δωρίζονται  τώρα στους σύγχρονους μαυρογιαλούρους  για ‘επενδύσεις πάνω από το κύμα’. Σύμμαχός τους οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για την χωροταξία: τσιμέντο, βίλες και υπερπολυτελή συγκροτήματα παντού»
   Το παραπάνω απόσπασμα είναι από ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Πε.Συ. Πελοποννήσου, της Πελοπόννησος Πρώτα, δική σας δηλ. αγαπητοί συνάδελφοι πριν 15 μήνες  στις 10 Απρίλη του

Πρόσκληση για το Θερινό Σχολείο Τοπικής Ιστορίας στην Ερμιονίδα.



Η αλήθεια που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να μας αποκαλύψουν


Πρόταση του άρθρου απο τον Γιώργο Μπόλμπο

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
Η «Χούντα» το ‘74 παραδίδει στον «Εθνάρχη» υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
- Ο «Εθνάρχης» μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).
- Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ) και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται «EASY MONEY SYSTEM» σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.

Περισσότερα: ΠΗΓΗ

Αυτόν τον άνθρωπο έπρεπε να τον γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες...δεν τον ξέρει όμως σχεδόν κανείς!!!



Ας κοιτάξουμε αυτή την φωτογραφία. Ας δούμε αυτό το πρόσωπο. Είναι ένας άνθρωπος που αντίστοιχό του δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία. Το όνομά του  Έιζα Τζένιγκζ. 

Γεννήθηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και τον Αύγουστο του 1922, λίγες μέρες πριν την καταστροφή της Σμύρνης, βρέθηκε στην πόλη, να εργάζεται ως γραμματέας της YMCA. 

Όταν η μοιραία πόλη πυρπολήθηκε και μισό εκατομμύριο περίπου πρόσφυγες Ελληνικής και Αρμενικής καταγωγής ήταν αποκλεισμένοι στην παραλία, χωρίς ελπίδα σωτηρίας, αυτός ήταν ο μόνος δυτικός που είχε παραμείνει εκεί. Αρνήθηκε να φύγει, έτσι ώστε να μπορέσει να σώσει ζωές. Ναι. Κι΄ αν έσωσε λέει. 350 χιλιάδες! Φαντάσου το! Έσωσε 350 χιλιάδες ανθρώπους! Πως;
Συναντήθηκε με τον Κεμάλ κ εκμαίευσε από αυτόν προθεσμία 7 και  μετά επιπλέον 4 ημερών, για να φύγουν οι πρόσφυγες... Ύστερα θα ξεκινούσαν οι Τούρκοι τις εκτοπίσεις στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας όσων προσφύγων δεν είχαν μπορέσει να φύγουν. 

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ερμιόνη: Το μέρος που τα έχει όλα!

ταξίδι στην Ερμιόνη
Από την Τάνια Γκίνη
Παραθερίζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην Ερμιόνη. Σε αυτή τη γραφική χερσόνησο στην άκρη της Αργολίδας, και την έχω δει να μετατρέπεται από ένα παραλιακό χωριό «καταδικασμένο» να βρίσκεται ανάμεσα στις κοσμοπολίτικες Ύδρα και Σπέτσες, σε έναν τουριστικό προορισμό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού.
Νυχτερινή άποψη της Ερμιόνης
Το οδικό ταξίδι από την Αθήνα στην Ερμιόνη διαρκεί γύρω στις 2,5 ώρες ενώ η προσέγγιση της γίνεται και με ιπτάμενα δελφίνια. Επίσης, στον κεντρικό προλιμένα και στα Μανδράκια (το πίσω λιμανάκι) υπάρχει η δυνατότητα να δέσουν αρκετά ιστιοπλοϊκά κι άλλα σκάφη.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να βαρεθείς σε αυτό το μέρος, αφού μπορείς κάθε μέρα να κολυμπάς και σε άλλη παραλία, να δοκιμάσεις αμέτρητες λιχουδιές στις τοπικές ταβέρνες κι εστιατόρια, να διασκεδάσεις στο λιμάνι ή τα Μανδράκια, να κάνεις περιπάτους στο δάσος Μπίστι που βρίσκεται στην άκρη του οικισμού ή στο φαράγγι Καταφύκι, κι όταν πια εξαντλήσεις όλες τις επιλογές σου, μπορείς να πεταχτείς μέχρι το Ναύπλιο (σε απόσταση 85 χιλιομέτρων από την Ερμιόνη), να επισκεφτείς τις Μήκυνες, να βρεθείς στα πιο γειτονικά θέρετρα: Πόρτο Χέλι, Σπέτσες και Ύδρα, μέχρι και να παρακολουθήσεις κάποια παράσταση στην Αρχαία Επίδαυρο. Ναι, όλες αυτές οι δυνατότητες βρίσκονται σε τόσο κοντινή απόσταση από την Ερμιόνη!
Που να κολυμπήσεις

Περισσότερα:thatslife 

Ο Νίκος Βαβάτσης παρουσιάζει τα έργα του στο Ναύπλιο

Ο Θεσσαλονικιός ζωγράφος με τον ξεχωριστό τρόπο έκφρασης, παρουσιάζει τα έργα του αυτή την εβδομάδα στο Βουλευτικό.
Εχθές 'ηταν η πρώτη μέρα της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Βαβάτση στο Βουλευτικό Ναυπλίου, που θα έχει διάρκεια έως και το Σάββατο 8 Αυγούστου.
Ο ζωγράφος Νίκος Βαβάτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Μετά το πέρας των σπουδών του στις Γραφικές Τέχνες -στα τέλη της δεκαετίας του ‘80- ξεκίνησε μια καλλιτεχνική πορεία με ευρεία γκάμα θεμάτων και τεχνικών: τοιχογραφία για δημόσιο χώρο, σκηνογραφία, και μια μικτή τεχνική ζωγραφικής που κάνει τα έργα του να ξεχωρίζουν. Εχει κάνει 5 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετέχει με έργα του σε πολλές ομαδικές.
anagnostis 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: Τα παιχνίδια στην Άμμο συνεχίζονται…

logo3
Το Σάββατο 1 Αυγούστου ολοκληρώθηκε το στο νέο δημοτικό γήπεδο στην Κάπαρη Ερμιόνης το 1ο τουρνουά beach soccer. Από 29 Ιουλίου και για τέσσερις ημέρες οι 17 συνολικά ομάδες που συμμετείχαν, πρόσφεραν καθημερινά συναρπαστικές στιγμές σε όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Με το ταλέντο τους, την τεχνική, το πάθος και την αδρεναλίνη στα ύψη, αλλά πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο, έδειξαν τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες και στην άμμο.
Ήταν μια διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τους νέους της περιοχής να την αναλαμβάνουν και να την φέρνουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Με τη διάθεση προσφοράς και το ζήλο που επέδειξαν καθ` όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει συνέχεια, γιατί ένας νέος αθλητικός θεσμός γεννήθηκε αυτές τις ημέρες στην Ερμιόνη.
Μην ξεχνάτε ότι τα παιχνίδια στην άμμο συνεχίζονται στην Ερμιόνη με το 2ο Τουρνουά beach tennis το οποίο ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου και με το 8ο Τουρνουά beach volley «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ» στο οποίο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 4 Αυγούστου.
afisa2
Ακολουθεί το 1ο TENNIS OPEN ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 2015 σε συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Όμιλο Αντισφαίρισης Ερμιόνης, στο οποίο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 5 Αυγούστου.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6974801714 και 6942983902
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το 1ο Τουρνουά beach soccer.


Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

"RockyDays" η έκθεση του Αλέξη Βερούκα στην Ύδρα

Το συμβολικό τίτλο "RockyDays" έχει η έκθεση με έργα του εικαστικού Αλέξη Βερούκα, που ανοίγει τις πύλες της στις 8 Αυγούστου, στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας. «Τον τίτλο επέλεξε ο ίδιος, ως αναφορά στις δύσκολες μέρες που περνά όχι μόνο η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου της Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου.
Η έκθεση αποτελείται από δέκα έργα μεγάλων διαστάσεων που ολοκληρώθηκαν από τον ζωγράφο κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου στο Παρίσι. Πρόκειται για ένα προσωπικό ημερολόγιο στιγμών και καταστάσεων μέσα στο οποίο η μνήμη της θερινής Ύδρας, ως τόπος παραθερισμού και εργασίας του καλλιτέχνη, συναντάται εικονολογικά, σημειολογικά και συμβολικά με ιστορικά στιγμιότυπα. Συνυπάρχουν βράχοι της Ύδρας με εικόνες από την καταστροφή της Πομπηίας και τη σφαγή στη Συρία και το Ιράκ.

Περισσότερα:nooz

Φωτιά στα Δίδυμα

Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα  (~17: 15) νότια του  οικισμού και επεκτάθηκε στη δασική εκταση με βένια πρός τους Φούρνους.
Κινητοποιήθηκε όλη η διαθέσιμη  τοπική δύναμη του τοπικού κλιμακίου,τα τρία εθελοντικά οχήματα ,τα μικρά πυροσβεστικά του Δήμου ,που κινητοποίησε επίσης  βυτιοφόρα και σκαπτικα μηχανήματα.
Παράλληλα στη περιοχή βρέθηκε ο Δήμαρχος και οι δύο αντιδήμαρχοι (Ντούβαλης, Αντωνόπουλος)

Μεγάλες δυνάμεις προστέθηκαν απο αλλες περιοχές( οχήματα και πεζοπόρο τμήμα) ,ενώ επεχείρησαν πεντε   Canadair και 2 Πεζετέλ .,καθώς μόνο απο αέρος μπορούσε να γίνει περιορισμος του μετώπου ,καθώς στη περιοχή δεν υπάρχουν δρόμοι.
Τώρα που η νύχτα πέφτει ,οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρώντας σε ενα ιδαιτερα δύσβατο περιβάλλον ,θα αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις

Η σκέψη μας μαζί τους ... ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ


Η φωτ. και σχετικό ρεπορτάζ απο το:news247 

Στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης... γινόμαστε σεναριογράφοι!