Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

26η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιονίδας, όπως κάθε χρόνο, ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, 
πραγματοποιεί την 26η Χορωδιακή συνάντηση, το Σάββατο 22/7 και ώρα 9μμ. στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ερμιόνης!
και την Κυριακή στις 23/7 και ώρα 8:30 το πρωί .σε συνεργασία με τον Πατέρα Πολυχρόνη και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι,Ναού Ευαγγελιστρίας στο Πόρτο Χέλι,
θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία από την Χορωδία Αγ.Βασιλείου Πειραιά και το χορωδιακό εργαστήρι Ερμιόνης!
Μετα την λειτουργία θα ακολουθήσει από τις δύο χορωδίες εντός του ναού μια συναυλία με θρησκευτικούς ύμνους.
Λειτουργία Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2017


ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ


Από την αρχή του 2017, στην διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017 , είχαμε εντοπίσει την αναγκαιότητα ο Δήμος μας να ενισχύσει τους κωδικούς του προϋπολογισμού που σχετίζονται με την τουριστική προβολή του τόπου μας και ευρύτερα του Δήμου Ερμιονίδας.
Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που πήρε ο Δήμος μας μέσα στο έτος 2017 που στοχεύουν στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην στοχευμένη τουριστική προβολή. Η παράταξη μας σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου και σε επίπεδο οικονομικής επιτροπής ψήφισε στην συμμετοχή του Δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κόστους 10.000 ευρώ , την εργασία φωτογράφησης περιοχών του Δήμου μας , κόστους 2.000 ευρώ την εργασία δημιουργία video τουριστικής προβολής του Δήμου κόστους 5.000 ευρώ και στήριξε τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την γαστρονομική ταυτότητα της Ερμιονίδας , στα πλαίσια του γαστρονομικού οδοιπορικού που έχει ξεκινήσει……

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια για την λοίμωξη του Ιού του Δυτικού Νείλου


Σας ενημερώνουμε ότι  σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ διερευνούμε περίπτωση λοίμωξης του Ιού του Δυτικού Νείλου σε κάτοικο που διαμένει στην Π.Ε Αργολίδας. Ο συμπολίτης μας νοσηλεύθηκε και είναι εκτός κινδύνου με ομαλή κλινική πορεία.
Η λοίμωξη του Δυτικού Νείλου  μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από μολυσμένο κουνούπι, κυρίως του οικιακού κουνουπιού  (Culex spp.). Τη δεξαμενή  του ιού αποτελούν τα άγρια και οικόσιτα πτηνά από τα οποία και μέσω κουνουπιών-διαβιβαστών μεταδίδεται  στους ανθρώπους, τα ιπποειδή ή άλλα θηλαστικά. Είναι γνωστό ότι τα πτηνά διατηρούν τον ιό στο κυκλοφορικό τους σύστημα (ιαιμία) για αρκετό χρονικό διάστημα και με τη

μετανάστευσή τους θεωρούνται υπεύθυνα για τη διασπορά του από ενδημικές περιοχές. Σε κάθε  περίπτωση ο ιός μεταδίδεται στους ανθρώπους μόνο με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών και δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΣτο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ερμιονίδας και του http://www.greekgastronomyguide.gr/ που αποσκοπεί στην ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχής http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών γεύσεων από λαϊκές ψαροταβέρνες και εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας. Αυτή τη φορά σειρά είχε το εστιατόριο Ιππόκαμπος το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Πόρτο Χέλι, 50 μέτρα από τη θάλασσα με θέα τον ομώνυμο κόλπο και 100 μέτρα από την ψαροταβέρνα του Παπαδία.

Είναι δημιούργημα του νέου σεφ Γιώργου Κορολή που επέστρεψε στην γενέτειρα του ύστερα από 18 χρόνια περιπλάνησης σε κουζίνες της Ελλάδας και της Ευρώπης, όπου εργάστηκε σε σημαντικά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Στο Πόρτο Χέλι έστησε ένα φρέσκο αισθητικά εστιατόριο.

Η κουζίνα στο εστιατόριο Ιππόκαμπος είναι μια επιδέξια μείξη ελληνικής παραδοσιακής και Μεσογειακής – δημιουργικής κουζίνας, βασισμένη σε ντόπια φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Παράλληλα, λόγω της αγάπης του για την Ιαπωνική κουζίνα και των εξαιρετικής ποιότητας φρέσκων ψαριών της περιοχής, το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει σούσι και πιάτα με φρέσκο γαλαζόπτερο τόνο, φρέσκα μύδια με Ponzu sauce αλλά και

6η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ''Απόστολος Γκάτσος''

"Οι σταθμοί ενός ταξιδιού που κράτησε 80 μέρες''
ΑΥΡΙΟ, Πέμπτη 20/07/2017 στις 19:00.
Σας περιμένουμε :) 

Διαγωνισμοί για την πώληση 2 ακινήτων σε Ναύπλιο και Ερμιονίδα από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου

Διαγωνισμοί για την πώληση 2 ακινήτων σε Ναύπλιο και Ερμιονίδα από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Σε ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για την πώληση 9 ακινήτων και την 50ετή μίσθωση ενός άλλου, προχωρά η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με δύο από αυτά να βρίσκονται, το ένα στο Ναύπλιο (το κτίριο στην Β. Κωνσταντίνου) και το άλλο στην Ερμιόνη (Σαμπάριζα). 
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών και των εγγράφων της α' φάσης για τη διαγωνιστική διαδικασία (e-Auction VΙII) είναι η 31η Οκτωβρίου. 

Πρόκειται για τα εξής ακίνητα:
1. Σαμπάριζα, Ερμιόνη, Αργολίδα: Τρία γειτνιάζοντα παραθαλάσσια οικόπεδα (για πώληση). Τα συγκεκριμένα οικόπεδα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως το Πόρτο Χέλι, η Ύδρα και οι Σπέτσες. Η έκταση είναι κατάλληλη για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος υψηλού επιπέδου και παραθεριστικών κατοικιών. Εμβαδόν 171,043 τ.μ.

2. Κέντρο, Αθήνα, Αττική: «Ηνίοχος» Ξενοδοχείο 3 αστέρων (για πώληση). Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Βερανζέρου 26. Πρόκειται για ιδανικό μερίδιο 2/3 εξ αδιαιρέτου ενός ξενοδοχείου 3 αστέρων, 134 δωματίων, στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό της Ομόνοιας. Αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 9 ορόφους και δώμα. Εμβαδόν ακινήτου 630 τ.μ. και δομημένη επιφάνεια 6.043 τ.μ.

3. Ναύπλιο, Αργολίδα: Τριώροφο κτίσμα στην Παλαιά Πόλη του Ναυπλίου (για πώληση). Πρόκειται για ακίνητο εντός του παραδοσιακού ιστού της πόλης του Ναυπλίου, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου 6, αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο. Εμβαδόν 279 τ.μ. και δομημένη επιφάνεια 514 τ.μ.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Σύσκεψη στην Αργολίδα για τη διερεύνηση του περιστατικού λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου


Σύσκεψη στην Αργολίδα για τη διερεύνηση του περιστατικού λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου
 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη σύσκεψη για τη διερεύνηση περίπτωσης λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στην οποία παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αργολίδας κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας κα Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο καθηγητής Ιατρικής κος Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, επιστημονικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και οι φορείς υλοποίησης και εκτέλεσης των έργων.

Έφυγε από τη ζωή ο "Λεωνίδας της Επιδαύρου"

paraskinia 
Κανείς πλην των αρχαιολόγων δεν έχει συνδεθεί τόσο πολύ με ένα αρχαίο θέατρο όσο ο Λεωνίδας Λιακόπουλος....
Πρωταγωνιστής του τόπου εκτός σκηνής, έζησε επί δεκαετίες μέσα στον καλλιτεχνικό κόσμο και τους θεατρόφιλους που κατέβαιναν για τις παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με το μαγαζί του να είναι το κλασικό στέκι, πολιτκών, ηθοποιών και του κοινού που συνωστίζεται στα τραπέζια του μετά τις παραστάσεις. 
Η ηλικία του μαγαζιού του Λεωνίδα μετράει τόσα χρόνια όσα και τα Επιδαύρια. Επίσημος θεσμός ο ένας, θεσμός για τους επισκέπτες της Επιδαύρου ο δεύτερος. Είναι ξεχωριστός γιατί κουβαλά ένα κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των θεάτρων και των θιάσων που κατέβηκαν στο κοίλον, ένα κομμάτι της μεταπολεμικής θεατρικής ιστορίας.

Δελτίο τύπου του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας σχετικά με το τραγικό τροχαίο ατύχημα και τον τραυματισμό της κυρίας Αγλαΐας Παππά

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ενημερώνει τα μέλη, τους φίλους και το κοινό της Ερμιονίδας για το τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα στην περιοχή μας το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, που είχε σαν αποτέλεσμα αφενός το θάνατο ενός ανθρώπου και αφετέρου το σοβαρό τραυματισμό της μεγάλης μας ηθοποιού και συνεργάτιδας του Θεατρικού μας Ομίλου κυρίας Αγλαΐας Παππά.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν και τη συμπαράστασή μας στη φίλη μας Αγλαΐα που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται. Από όσα γνωρίζουμε, έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος για τη ζωή της, θα απαιτηθούν όμως αλλεπάλληλες επεμβάσεις για την αποκατάσταση των σοβαρών καταγμάτων.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στην προσφορά αίματος. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και δύναμη στην Αγλαΐα.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι οι παραστάσεις της ‘Αντιγόνης’ του Σοφοκλή, ύστερα από απαίτηση της ίδιας θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα.


Το Δ.Σ. Του ΘΟΕ

Αφρ. Μάνου - Φ. Βελεσιώτου: Στη θέση της Ηριάννας θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας μας

Παρέμβαση υπέρ της Ηριάννας και κατά του κράτους, στο Ραδιόφωνο 24/7, από τις δύο γνωστές καλλιτέχνιδες

«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ» | 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»


ermimeies-ermionida.jpg
pelopolitismos

Mε τίτλο «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ» ξεκινά φέτος το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ», 2 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2017 στον Πολυχώρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι Ερμιονίδας, με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας, την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Γεωργουσόπουλου και με συνδιοργανωτές, το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ είναι η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, και έχει ήδη λειτουργήσει σε τρεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, για την ανάπτυξη του θεάτρου και την τόνωση του τουρισμού στην Ερμιονίδα.
23 έως 27/7
Προφεστιβαλική Εκδήλωση
Σοφοκλή “Αντιγόνη”, παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά
antigoni-ernmionida
O ΘEATΡIKOΣ OMIΛΟΣ EΡMIONIΔΑΣ, πιστός στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του με το αρχαίο δράμα. παρουσιάζει το έργο του ΣΟΦΟΚΛΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Αγλαϊας Παππά.
Πρεμιέρα: Κυριακή 23 Ιουλίου και για τέσσερεις παραστάσεις: 24, 25, 26, 27/7, ώρα 21.00.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 698 2224
2/8 Έναρξη Φεστιβάλ
Μουσική Συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα
malamas-kranidi
Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ
Σημεία προπώλησης:
ΚΡΑΝΙΔΙ: DROUGAS BAKERY – Κατάστημα ACS
ΕΡΜΙΟΝΗ: SUPER MARKET «ΔΗΜΗΤΡΑ» – DROUGAS BAKERY (Λιμάνι)
ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ: Rebel Cafe – DROUGAS BAKERY
ΚΟΙΛΑΔΑ: Happy Flo
ΔΙΔΥΜΑ: Φαρμακείο Πατρίτσιο Νέζε
ΣΠΕΤΣΕΣ: ΕΛΤΑ Courier
ΝΑΥΠΛΙΟ: Allotino Cafe
Πρόγραμμα Παραστάσεων «Αναζητώντας τον Άλλον»

Μουσική Συνάντηση


Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

5η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απόστολος Γκάτσος''

''Τα σημεία επαφής στον ηλεκτρισμό ''

Την Τρίτη 18/07 στις 19:00.
Σας περιμένουμε :)

Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης : Συναυλία στον Αγιο Γεράσιμο-Καλοκαίρι 2017


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το
βράδυ η  συναυλία με Ελληνική μουσική και τραγούδια με θέμα ξενιτιά και την νοσταλγία της επιστροφής με ερμηνευτές από το χορωδιακό Εργαστήρι του Μουσικού συλλόγου Ερμιόνης.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 11ου διεθνές φεστιβάλ Ερμιονίδας και συμμετείχε η ορχήστρα του Μουσικού συλλόγου Ερμιόνης.
 Φωτό

Εκδήλωση του ΙΛΜΕ σχετική με επιγραφές της αρχαίας Ερμιόνης  Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης


Ηλ. ταχ.:  i.l.m.ermionis@gmail.com   Ιστοσελίδα: https://mouseioermionis.com

Εκδήλωση του ΙΛΜΕ σχετική με επιγραφές της αρχαίας Ερμιόνης


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 η εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΛΜΕ στον κατάμεστο αύλειο χώρο του και είχε ως θέμα «Η κοινωνική και πολιτική ζωή των Ερμιονέων στην Αρχαιότητα μέσα από έμμετρες επιγραφές» με ομιλήτρια την κα Γεωργία Κατσαγάνη, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων.
Η ομιλήτρια αρχικά αναφέρθηκε στις εκδοχές για την προέλευση του ονόματος «Ερμιόνη» δηλαδή την μυθολογική προέλευση καθώς και την επιστημονική ετυμολογία του ονόματος. 

Μίλησε για την πολιτική οργάνωση της Ερμιόνης στην Αρχαιότητα καθώς και για τη θρησκευτική της ζωή αναφέροντας τις θεότητες που λατρεύονταν στην Ερμιόνη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα νομίσματα της Αρχαίας Ερμιόνης, στην πνευματική της ζωή με τους ποιητές, τους κιθαριστές, τους καλλιτέχνες, τους υποκριτές της καθώς και τις δύο διαλέκτους της Αργολικής χερσονήσου.

 Επικεντρώθηκε κυρίως σε τέσσερες επιγραφές της Αρχαίας Ερμιόνης και σχολίασε αναλυτικά τα κείμενα των επιγραφών τους. α) Επιγραφή του 3ου αι. πΧ που ήταν χαραγμένη σε βάση αλλά σήμερα δεν σώζεται, β) επιγραφή που βρισκόταν εντοιχισμένη στον Ι. Ναό της Παναγίας του 2ου  ή 3ου αι. μΧ και σήμερα έχει χαθεί, γ) επιγραφή χαραγμένη σε μαρμάρινη βάση του 3ου αι. μΧ και είναι εντοιχισμένη σήμερα στον Ι. Ναό των Ταξιαρχών και δ) επιγραφή χαραγμένη σε βάση μαρμάρινη σε μορφή βωμού, που βρίσκεται σήμερα εντός του βυζαντινού τείχους στη θέση Μπίστι. Είναι του 2ου ή 3ου αι. μΧ και φέρει ίχνη δύο πελμάτων στην επάνω πλευρά.
Τέλος αναφέρθηκε στα εξαγόμενα συμπεράσματα για την κοινωνική και πολιτική ζωή της Ερμιόνης με βάση τις επιγραφές της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι ιερείς της Ερμιόνης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Σχολικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.
Το ΙΛΜΕ ευχαριστεί την κα Γεωργία Κατσαγάνη για την εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της.
Επίσης ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης και το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ομιλία.


Τίνα Αντωνοπούλου

Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΛΜΕ   


Με μεγάλη επιτυχία το πανηγύρι στούς Φούρνους Ερμιονίδας. ( video)

Sport-Ermionida
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες
το βράδυ, στον προαύλιο  χώρο του πρώην δημοτικού Σχολείου  στους Φούρνους Ερμιονίδας , το ετήσιο καλοκαιρινό πανηγύρι . Πανηγύρι το οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος Φούρνων  και τίμησαν με την παρουσία τους παρά πολύς κόσμος της Ερμιονίδας αλλά και παραθεριστές πού αυτή την εποχή κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην περιοχή.

Την βραδιά άνοιξε το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Φούρνων , με νησιώτικους  χορούς.  Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Κακουριώτη .

Τη σκυτάλη πήρε η ορχήστρα του συγκροτήματος των 9 ΜΠΟΦΩΡ που με λαϊκά , νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς, κράτησε το γλέντι, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Το μενού της βραδιάς περιείχε, σουβλάκια, που έψηναν μέλη του συλλόγου και φυσικά έρεε άφθονη παγωμένη μπύρα..
orangespotters

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης σε τραγούδια με θέμα την ξενιτιά,στον Άγιο Γεράσιμο Ερμιόνης σήμερα


Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό στο δρόμο Ερμιόνη - Κρανίδι

Χθες Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 το απόγευμα, στο 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κρανιδίου- Ερμιόνης, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε ένας 68χρονος συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 58χρονη. 
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 68χρονου και ο τραυματισμός της 58χρονης. 
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας
*Φώτο αρχείου

δ ι α κ ο π έ ς

απαραίτητες για την υγεία μας

  Inline image

Μπήκε και ο Ιούλιος και πλέον ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τουλάχιστον όσοι εξ’ αυτών έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, αφού η κρίση έχει επηρεάσει την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών.
Ακόμα, όμως, και αν ανήκετε σε εκείνους που δεν έχουν την ευχέρεια να παραθερίσουν φέτος, πρέπει να ξέρετε ότι είναι απαραίτητο για την σωματική και ψυχική σας υγεία να βρείτε έναν τρόπο να “ξεφύγετε” για λίγες, έστω, μέρες από την καθημερινότητα.

Το χρόνιο στρες επιδεινώνει την ικανότητα του σώματός μας να αντισταθεί στις μολύνσεις, να διατηρήσει τις ζωτικές του λειτουργίες ανέπαφες και την ικανότητά του να αποφεύγει τους τραυματισμούς. Όταν είστε αγχωμένοι και κουρασμένοι, έχετε περισσότερες πιθανότητες να νοσήσετε, οι αρτηρίες σας δέχονται πίεση και είναι πιο πιθανό να έχετε ένα ατύχημα.
Ο ύπνος σας είναι άστατος/ελλιπής, δεν μπορείτε να χωνέψετε σωστά το φαγητό σας, ακόμα και το γενετικό υλικό στα κύτταρα του σώματός σας μπορεί να αρχίσει να μεταλλάσσεται με άσχημο τρόπο.
Διανοητικά, όχι μόνο γίνεστε πιο οξύθυμοι, με αυξημένη κατάθλιψη και άγχος, αλλά ακόμα και η μνήμη σας χειροτερεύει και παίρνετε ευκολότερα λανθασμένες αποφάσεις.
Τέλος, το στρες σας κάνει λιγότερο διασκεδαστικούς στον περίγυρό σας, με αποτέλεσμα να απομονώνεστε και να αυξάνεται η κατάθλιψη.