Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Η Πνευματική πορεία προς τα Μεγάλη Εβδομάδα σε τρεις ενότητεςΗ Πνευματική πορεία προς τα Μεγάλη Εβδομάδα σε τρεις ενότητες 


Μαρίκα Κανέλλη – Τουτουντζή

 Α).   Σαρακοστή.
Διανύουμε μια μεγάλη Πνευματική περίοδο, η οποία μας οδηγεί στα Πάθη του Χριστού και από κει στην Ανάστασή Του. Η περίοδος αυτή, ονομάζεται Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή Σαρακοστή. Ξεκινά την Καθαρή Δευτέρα και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο. Τη λένε Μεγάλη για να ξεχωρίζει από τη μικρή, που προηγείται των Χριστουγέννων, επειδή είναι «ελαφρότερη» σε αυστηρότητα και νηστεία.
    Το όνομα Σαρακοστή, της δόθηκε σε ανάμνηση της σαρανταήμερης νηστείας του Μωυσή στο όρος Σινά και του Χριστού στην έρημο μετά τη βάπτισή Του. Αυτές οι 40 ημέρες αντιστοιχούν σε 7 εβδομάδες.
    Ο κύκλος της Σαρακοστής κλείνει ένα πλήθος σημαντικών λατρευτικών και εθιμικών ημερών. Όπως «Καθαρή Δευτέρα, Ψυχοσάββατο, Κυριακή της Ορθοδοξίας, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 25η Μαρτίου (Ελληνισμός και Ορθοδοξία), κ.α.».
    Στη Λαογραφία τώρα, ο λαός μας φαντάζεται τη Σαρακοστή και χρησιμοποιεί εκφράσεις γι’ αυτήν που ποικίλουν. Συνήθως τη βλέπει σαν Καλόγρια με 7 πόδια (τις 7 εβδομάδες).
    Οι Χιώτες π.χ. τη ζωγραφίζουν σε ένα χαρτί χωρίς στόμα – αφού νηστεύει συνεχώς – και κόβουν το περίγραμμα με ψαλίδι. Κάθε Σάββατο που περνά, της αφαιρούν ένα πόδι, για να γλυτώσουν – συμβολικά – από τις στερήσεις που τους επιβάλλει. Όπως

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ- ΓΚΙΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8-4-17

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ,   ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ   ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛA   ΑΠΟ ΑΥΤΑ

:Η παραγωγική ανασυγκρότηση       της χώρας  θα κερδηθεί στην ύπαιθρο
ΟΛΟΗΜΕΡΗ επίσκεψη στην Αργολίδα πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλης Αποστόλου ,μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής  Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Αποστόλου  συνόδευαν στην περιοδεία του  ο βουλευτής Αργολίδας  του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Γκιόλας  και μέλη  της Ν.Ε του κόμματος .
΄΄  Οφείλουμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  της   υπαίθρου   και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται του Υπουργείο   και η κυβέρνηση γενικότερα ΄΄ τόνισε από το Άργος ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  και   συμπλήρωσε με έμφαση ότι η  παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας  θα  κερδηθεί στην ύπαιθρο.


Ο κ. Βαγγέλης  Αποστόλου ολοκληρώνοντας   την ολοήμερη

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΟΙΚΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


H OIKIA OIKONOMOY

Του Βασίλη Γκάτσου
Πέρασαν οι εορτασμοί για την «κατ’ επανάληψιν» Γ΄ Εθνική Συνέλευση, εορτασμοί που μας έφεραν νέα αναμνηστική πλάκα στην οικία Οικονόμου. Στην πλάκα ούτε καν αναγράφεται το τυπικό, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας την ενετοίχισε, αλλά το ποιος έκανε τα αποκαλυπτήρια, σαν να είναι αυτό …. το εορταζόμενο γεγονός.
Τα του πανηγυρικού εορτασμού, τα περί ελεύσεως του Προέδρου, τα της τεκμηρίωσης των ήδη τεκμηριωμένων από τον αείμνηστο Ιωάννη Μάλλωση, και τα περί εορταστικού πρωτοκόλλου, τα αφήνουμε στην πάντα. Μόνο δύο φωτογραφίες του εορτασμού της εκατονταετηρίδος το 1930 (από το βιβλίο του δασκάλου μας Μιχ. Παπαβασιλείου), των πατέρων και παππούδων μας, για να συγκριθεί με τις φωτογραφίες τις τωρινές, έτσι σαν ένα μέτρο ψυχικής επαφής του λαού με τους διοργανωτές.


Κρατάμε και ένα επεισόδιο κατά το οποίον το «πρωτόκολλο»

Τάσος Γ. Λάμπρου:Σε ταραχή και σύγχυση η Δημοτική Αρχή


ΚΡΑΝΙΔΙ 7/4/2017

Σε ταραχή και σύγχυση η Δημοτική Αρχή

Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η ταραχή που σας συγκλόνισε;;;

Εγώ ήμουνα αυτός που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισα την πρόταση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή για την επανεκλογή του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και ζήτησα να προτείνει ο κύριος Δήμαρχος ένα άλλο στέλεχος της παράταξής του.

Είχα το δικαίωμα και την υποχρέωση προς τους Δημότες του Δήμου Ερμιονίδας να προτείνω ένα έμπειρο, ηθικό και με μακροχρόνια  προσφορά στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο θα ξεκινούσε την προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καταχρεωμένης Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., να την βγάλει από το τέλμα, μια κατάσταση που χρονίζει.

Εάν βέβαια επιθυμείτε και εσείς ως διοίκηση του Δήμου, ειλικρινά την εξυγίανση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., για να καταπολεμήσουμε από κοινού την λογική των παραμάγαζων και των απευθείας αναθέσεων, τότε να ζητήσετε από τον Δήμαρχο να αλλάξει την πρότασή του και να ξαναφέρετε το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να κάνετε αποδεκτή την πρότασή μου που ομόφωνα θα ψηφίσει η παράταξή μας για την αλλαγή Προέδρου  της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ..

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΔΕΔΕ

«Το Ταξίδι της μύησης του μικρού Λόχαν»
Γιάννης Δέδες
Εκδόσεις: ΑΡΧΕΤΥΠΟ

ΜΙΑ «ΑΛΗΘΙΝΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ
Το ταξίδι του μικρού Λόχαν είναι μια «αληθινή» ιστορία ενός μικρού παιδιού που αναζητά τον εαυτό του και τον κόσμο. Αισθάνεται πως πρέπει να φύγει από το σπίτι για να εξερευνήσει τον κόσμο και τα μυστικά του – που δεν είναι μυστικά , είναι φανερά- και τον εαυτό του. Το αισθάνονται όμως και οι γονείς του, είναι και εκείνοι πεπεισμένοι πως η περιπέτεια αυτή ανήκει στο ελεύθερο παιδί, όχι το χειραγωγημένο. Ο μικρός Λόχαν μέσω των ασκήσεων του Chi Kung αρχίζει την κυκλική πορεία και περιπέτεια του από το ναό Shaolin (Νεαρό Δάσος) για να μάθει, να αισθανθεί τη φύση, να πάρει δύναμη από αυτή και τα ζώα-σύμβολά με τα οποία συνομιλεί. Αυτά του μαθαίνουν να ξεπερνά τα εμπόδια, να έχει αυτοπεποίθηση αλλά και δύναμη, να κρατάει τις ισορροπίες μέσα στις αντιθέσεις, να είναι χαρούμενος, ήρεμος, γρήγορος , παρατηρητικός και να έχει στόχους. Ο μικρός Λόχαν χειρίζεται τα συναισθήματα του, τις δυνάμεις που έχει μέσα του, όπως κάθε άνθρωπος, και όταν γνωρίζει το Δράκο, μαθαίνει τη δύναμη του πνεύματος που είναι ικανό να «γκρεμίζει στα δύο τα βουνά»…


Ο Γ.Δέδες νομίζω πως με αυτό το βιβλίο έδωσε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό ερέθισμα. Ο εκπαιδευτικός στόχος είναι η αυτογνωσία των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Εάν επικεντρωθούμε σ΄ αυτόν και τον επιδιώξουμε ίσως τότε οι σχέσεις γονέα και παιδιού να είναι περισσότερο ισορροπημένες. Είναι μια ωραία και διαφορετική εκπαιδευτική επιλογή «παραμυθιού».
Καλή ανάγνωση!!

ΜωροΛέσχη στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

ΜωροΛέσχη στο ΦΟΥΓΑΡΟ!
γονείς με παιδιά από 10 μηνών έως 3 ετών
  Μια λέσχη για μωρά στη Νέα Βιβλιοθήκη του ΦΟΥΓΑΡΟΥ!

Λιλιπούτειοι βιβλιόφιλοι συμμετέχουν σε ένα κύκλο δραστηριοτήτων προκειμένου να γνωρίσουν τα βιβλία και τη Βιβλιοθήκη, να παίξουν και να γελάσουν, ώστε η ανάγνωση να γίνει αγαπημένη συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς τους!
Μαθαίνουμε στα παιδιά μας, από την τρυφερή ηλικία να είναι ευαίσθητοι αναγνώστες, να αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα, τις λέξεις και τη γλώσσα και να χρησιμοποιούν το χώρο της βιβλιοθήκης.
Χάρη σε δραστηριότητες που εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις, ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση των παιδιών, ενώ ήχοι, ποικίλα υλικά, χρώματα, κίνηση, έκφραση, χορός και σωματική επικοινωνία, γίνονται τα εργαλεία που απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους.
Η δράση ξεκινά πάντα με αφορμή ένα παραμύθι και ακολουθεί βιωματική δράση όπου οι γονείς συμμετέχουν ενεργά.

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

To εστιατόριο «ΡΟΖΟΣ», από το Πόρτο Χέλι, μάζεψε καπάκια συνεισφέροντας στην απόκτηση του 6ου αναπηρικού αμαξιδίου που θα προσφερθεί σε συμπολίτη που το χρειάζεται

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας κ. Ρόζος, του γνωστού εστιατόριου στο Πόρτο Χέλι, μετέβη στο Ναύπλιον όπου και παρέδωσε χιλιάδες πλαστικά καπάκια, τα οποία προέρχονται από την καθημερινότητα του καταστήματος του. Τα καπάκια αυτά παραδόθηκαν στον υπεύθυνο της δράσης συλλογής πλαστικών πωμάτων Γιώργο Λυσίκατο.
Η δράση έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ήδη 5 αναπηρικά αμαξίδια σε πολίτες που τα είχαν ανάγκη, έχοντας ανακυκλώσει σχεδόν 5 τόνους πλαστικού. Τις επόμενες ημέρες θα κλείσει ο 6ος κύκλος συλλογής όπου θα αποφέρει το 6ο αμαξίδιο!
Το παράδειγμα του επιχειρηματία κ. Ρόζου είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και καθημερινά πετάνε πλαστικό το οποίο όπως στη προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να συμβάλει στη προσπάθεια να αγοραστεί ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο για κάποιον συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης "ΒΙΤΟΡΙΖΑ" σας προσκαλεί

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης "ΒΙΤΟΡΙΖΑ" πιστός στις παραδόσεις και στη διασκέδαση που προσφέρει στους μεγάλους και τους μικρούς του φίλους, σας προσκαλεί τη Δευτέρα 1 Μαίου στην ταβέρνα "Πολίτης" στους Αγίους Αναργύρους Ερμιόνης, για να φτιάξουμε πρωτομαγιάτικα στεφάνια, να κάνουμε πορεία στη φύση αλλά και να χορέψουμε με τη Στέλλα Κονιτοπούλου και τον Γιώργο Γερολυμάτο
Αποθηκεύστε δυνάμεις και καλή διάθεση και σας περιμένουμε!

Τιμή εισόδου 5 ευρώ. Δεν περιλαμβάνει φαγητό και ποτό.
Τηλ. κρατήσεων : 694 8288670  
 

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ 2017»
Κρανίδι 5 Απριλίου 2017
ΠΡΟΣ:
-          Πρόεδρο και Συμβούλιο Δ.Κ. Πορτοχελίου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-          Γραφείο Δημάρχου κ. Δ. Σφυρή
-          Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αργολίδας κ. Τ. Χειβιδόπουλο
-          Επιμελητήριο Αργολίδας Γραφείο Προέδρου κ. Φ. Δαμούλου
-          Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Τάσο Τζανή
-          Πρόεδρο και Δ.Σ. Λιμενικού Ταμείου Αργολίδας
-          Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερμιονίδας
-          Δημότες – Επαγγελματίες Πορτοχελίου (κ.κ. Μπίσια, Δέδε και λοιπούς)
-           

ΘΕΜΑ : Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΨΕΙΣ 2017»

Κύριε Πρόεδρε,
επικοινωνώ μαζί σας και σας ενημερώνω στα πλαίσια της φετινής προετοιμασίας για τη διοργάνωση της τοπικής έκθεσης με την επωνυμία «Γεύσεις και Όψεις 2017», που διοργανώνεται στο Πορτοχέλι από το 2013 από την ΠΕ Αργολίδας και το Επιμελητήριο Αργολίδας και την στηρίζει ο Δήμος μας, θα ήθελα να ξεκινήσει άμεσα μία συζήτηση σε επίπεδο Συμβουλίου σας για να διατυπωθούν παρατηρήσεις και προτάσεις από φορείς αλλά και από τοπικούς επαγγελματίες με στόχο τόσο τη βελτίωση της συνδιοργάνωσης όσο και για τη δυνατότητα εξέτασης μιας νέας φυσιογνωμίας της Έκθεσης μέσα από την οποία θα βελτιωθεί η τουριστική και η παραγωγική εικόνα της περιοχής μας. Το ζητούμενο είναι να συνδυάσουμε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την παραγωγική

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Για το δήθεν «διογκωμένο» Δημόσιο


Αθήνα, 4 Απριλίου 2017

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900

 Fax: 210 3246165

Αριθμ. Πρωτ.: 17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για το δήθεν «διογκωμένο» Δημόσιο
  Ένας-ένας οι μύθοι που είχαν καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, προκειμένου να χτυπηθούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, καταρρέουν.
Σήμερα, καταρρέει και ο μύθος περί δήθεν «διογκωμένου» Δημοσίου στη χώρα μας, τον οποίο συντηρούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες «υπόσχονται» ότι θα λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας με περαιτέρω περιορισμό του Δημοσίου. Ο έσχατος λαϊκισμός!!!
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Le Parisien», ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων στη χώρα μας, ως ποσοστό επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού, είναι 7,9%, τελευταία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προτελευταία στον κόσμο, με τελευταία την Ιαπωνία, που έχει 6,7%.

Τα στοιχεία της έρευνας:


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

"ΟΜΑΔΑ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΙΔΥΜΩΝ" : Νέες εξελίξεις σχετικά με την Αποκατάσταση της Χωματερής στο Σταυρό Διδύμων

Δελτίο τύπου: Νέες εξελίξεις σχετικά με την Αποκατάσταση της Χωματερής στο Σταυρό Διδύμων.


Δίδυμα 05/04/2017
Νέες εξελίξεις σχετικά με την Αποκατάσταση της Χωματερής στο Σταυρό Διδύμων.
Καλορίζικα…!!!

Στις 29 Μαρτίου μας επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μαζί με τεχνικό κλιμάκιο !!! Ο Λόγος ; Αποκατάσταση χωματερής στο Σταυρό Διδύμων στην οποία είχαν καλεστεί από τον Δήμαρχο μόνο οι αρχηγοί των παρατάξεων .Το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος έκανε ενημέρωση στους Δημοτικούς Συμβούλους και είπε ότι τους ανακοίνωσε απόφαση ο Περιφερειάρχης να αποκατασταθούν όλα τα απορρίμματα της Ερμιονίδας στην υπέρ χωματερή στο Σταυρό Διδύμων!!!!( δηλαδή τα απορρίμματα από τον κάμπο Κρανιδίου

Έτοιμη η ΚΥΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ΄΄πολυλειτουργικά αγροκτήματα΄΄ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από  το γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα   έγινε γνωστό ότι την προώθηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία, λειτουργία και πιστοποίηση ενός «Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος» ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.
Συγκεκριμένα το ΥΠΑΑΤ προχώρησε στη σύνταξη σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία κατοχυρώνει και ρυθμίζει τις λεπτομέρειες του θεσμικού πλαισίου των πολυλειτουργικών αγροκτημάτων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου, «με την ΚΥΑ  αυτή εισάγεται και κατοχυρώνεται η ανάπτυξη της διασύνδεσης των μελών, η  ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών για θέματα

Η Πυραμίδα του Ελληνικού


Στην ευρύτερη περιοχή του Κεφαλαρίου, κοντά στο χωριό Ελληνικό και στο δρόμο που συνέδεε στην αρχαιότητα το Άργος με την Τεγέα Αρκαδίας, είναι χτισμένο ένα σπάνιο μνημείο, η πυραμίδα του Ελληνικού.

Θεωρείται το καλύτερα διατηρημένο πυραμιδικό κτίσμα από τα 26 που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα. Είναι κατασκευασμένη από ογκώδεις σκληρούς γκρίζους ασβεστόλιθους που υπήρχαν στην περιοχή. Έχει σχήμα πύργου με επικλινείς τις εξωτερικές πλευρές του, οι οποίες περιβάλλουν ένα ορθογώνιο οικοδόμημα με συνολικές διαστάσεις 7,03 Χ 9,07μ.

Η κύρια είσοδος του μνημείου βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του μνημείου, δηλαδή στην πλευρά που κοιτάζει προς την θάλασσα του Αργολικού κόλπου.

Το πότε ακριβώς κτίστηκε η Πυραμίδα του Ελληνικού δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα. Οι ανασκαφείς την τοποθετούν χρονικά στα τέλη του 4ου αι. π.Χ., όμως γι’ άλλους ερευνητές που χρησιμοποιούν νέες μεθόδους είναι συνομήλικη, ίσως και παλαιότερη από τις Αιγυπτιακές. Η άποψη των πρώτων φαίνεται πως υπερισχύει

parapolitikaargolida

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Όχι να δει, να του δείξετε την πραγματικότητα

11.30 Ο κ. Αποστόλου θα βρίσκεται  στην Ερμιόνη  όπου θα παραβρεθεί  σε σύσκεψη  φορέων, προσκεκλημένος  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης. Θα ακολουθήσει   επίσκεψη  σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

1. Πρέπει όπου πάει, και ιδιαίτερα στη σύσκεψη φορέων, να υπάρχει ΜΟΝΟΝ νερό από τις βρύσες του τόπου μας, για τον κύριο Αποστόλου, και τους φορείς.

2. Να του δοθεί επισήμως χημική ανάλυση του νερού και να του πουν ότι το ίδιο νερό ποτίζει τα περιβόλια και τους ελαιώνες μας, και αυτό λιγοστό.

3. Πριν πάει στις παραγωγικές μονάδες (ποιες άραγε;) να τον πάτε στα Ευκάλυπτα στο μεγάλο περιβόλι του Πατρινού που ξεράθηκε από το νερό, για να καταλάβει ότι τα εσπεριδοειδή μας τα ξέρανε το νερό.

4. Να του ζητήσετε δέσμευση για το νερό του Ανάβαλου.

5. Να του ζητήσετε φράγματα.

6. Να του ζητήσετε αποφορολόγηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής διαδικασίας παραγωγής.

7. Να του ζητήσετε συμβολικά να καθαρίσει 10 ελιές από τις κολόριζες και να μεταφέρει τον κόπο και την εμπειρία του στη Βουλή.

Και μετά για ξεκούραση και ψυχαγωγία να πάει να δει πώς κατάντησε η καλλιεργήσιμη γη μας, ιδιαίτερα η παραλιακή. Να πάει να δει πώς πραγματικά ζει "ο κόσμος" του Αγίου Αιμιλιανού και πώς ο κόσμος της Επαρχίας μας.

Εννοώ ότι ο Δήμος και η παραγωγικοί φορείς πρέπει τα ως άνω να τα οργανώσουν στην εντέλεια.

Αν βερβερέτζες και κομπλιμενταρούδια του αποδώσετε, με πολύ ανακούφιση θα σας τα ανταποδώσει.

Βασίλης Γκάτσος

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και στην Ερμιόνη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιοδεία Αποστόλου στην Αργολίδα
Από το γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα  γίνεται γνωστό ότι ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου  θα περιοδεύσει  στην Αργολίδα την Παρασκευή 7 Απριλίου  .Στη διάρκεια της επίσκεψης  θα έχει σειρά επαφών  και συναντήσεων με φορείς και κατοίκους   της περιοχής, προκειμένου  να ενημερωθεί  και να  ανταλλάξει απόψεις   για τα προβλήματα που τους απασχολών
Το πρόγραμμα τη περιοδείας έχει ως εξής:
10 πμ   Θα   επισκεφθεί το Λυγουριό  όπου θα  εστιάσει στην υπογραφείσα  σύμβαση για  την κατασκευή έργου μεταφοράς νερού άρδευσης Αναβάλου  στον ενιαίο Δήμο Επιδαύρου.
11.30 Ο κ. Αποστόλου θα βρίσκεται  στην Ερμιόνη  όπου θα παραβρεθεί  σε σύσκεψη  φορέων, προσκεκλημένος  του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης. Θα ακολουθήσει   επίσκεψη  σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Δελτίο Τύπου Δήμου Ερμιονίδας - Let's do it Greece

Για μια ακόμα χρονιά, η Kοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου μας συμμετείχε στην πανελλήνια διοργάνωση με τον τίτλο: Let's do it Greece, με καθαρισμό λιμανιών και παραλιών, με δενδροφυτεύσεις και φροντίδα δημοσίων χώρων.

Θερμές ευχαριστίες στους δασκάλους και μαθητές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση μας, καθώς και στα καταδυτικά συνεργεία του κυρίου Καλλιάνου στην Ερμιόνη και των Τriton Divers στο Πόρτο Χέλι.

Δήμος Ερμιονίδας - Δελτίο Τύπου

Ακόμα ένα ψευδές Δελτίο Τύπου από τον κύριο Λάμπρου!!!
Ο ίδιος ο κ. Τάσος Λάμπρου γράφει τα Δελτία Τύπου ή κάποιοι άλλοι τα γράφουν και τον εκθέτουν;
Σε Δελτίο Τύπου της παράταξής του αναφέρει ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, στις 29.03.2017, έκανε πρόταση για Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας (Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.) από τη συμπολίτευση.
Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι διάβασαν αυτό το Δελτίο Τύπου αναρωτήθηκαν πότε ο κ. Λάμπρου έκανε αυτή την πρόταση μέσα στο Συμβούλιο και κανείς δεν την άκουσε;;;!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΚΟΦΙΝΑ

Τρεις μήνες από τον θάνατο του Κοσμά Κοφινά
ΕΝΑΣ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ
Τούτες τις μέρες συμπληρώνονται τρεις μήνες από τον θάνατο του Ε.Ν. Αποστρατεία Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού και τέως Προέδρου της Κοινότητας Φούρνων, Κοσμά Κοφινά.
Επί Προεδρίας του έγινε η ανόρυξη της γεώτρησης ύδρευσης των Φούρνων, που μέχρι σήμερα οι κάτοικοί του, πίνουν νερό από την βρύση, όταν κανένα άλλο μέρος της Ερμιονίδας δεν έχει αυτό το προτέρημα.


Φίλε Κοσμά, να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει,

Θα σε θυμόμαστε πάντα,


Οι Φίλοι σου,
 Ανάργυρος Λεμπέσης, 
Αντώνης Μαλτέζος, 
Γιώργος Τορβάς

“Let’sDoItGreece!” Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!
Δελτίο Τύπου
Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!
Την Κυριακή2 Απριλίου, εθελοντές από όλη την Ελλάδα συντονίστηκαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία “LetsDoItGreece!”.
Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», περισσότεροιαπό 3.500 φορείς συντονίστηκαν σε πάνω από 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα, και οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ξεπεράστηκε ο αρχικός στόχος των 100.000 εθελοντών σε ολόκληρη τη χώρα!Άτομα όλων των ηλικιών σε κάθε γωνιά της χώρας, έγιναν μια μεγάλη Εθελοντική Οικογένεια και με ένα κύμα χαράς, δημιουργίας και ελπίδας διοργάνωσαν καινοτόμες και μοναδικές δράσεις, εναρμονισμένες με τα γνωρίσματα του τόπου τους.
Εντυπωσιακές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Ελλάδα.Όμορφες ζωγραφιές κοσμούν τους τοίχους των σχολείων, ενώ τα καθαρά δάσηλάμπουν πλέον από ζωντάνια! Παράλληλα, ακτές και θάλασσες καθαρίστηκαν με τη βοήθεια εθελοντών και δυτών σε όλη την Ελλάδα, ενώ δράσεις καθαρισμού σε άλλες περιοχές συνδυάστηκαν με χορό και τραγούδι!

Βιβλίο – Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση «κατ’ επανάληψη» στην Ερμιόνη και οι ιστορικές πτυχές της (18 Ιανουαρίου – 17 Μαρτίου 1827) – Ιωάννης Αγγ. Ησαΐας

Βιβλίο – Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση «κατ’ επανάληψη» στην Ερμιόνη και οι ιστορικές πτυχές της (18 Ιανουαρίου – 17 Μαρτίου 1827) – Ιωάννης Αγγ. ΗσαΐαςΜε αφορμή τη συμπλήρωση 190 χρόνων από το ιστορικό γεγονός της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη, από 18 Ιανουαρίου 1827 έως 17 Μαρτίου 1827, ο Δήμος Ερμιονίδας εξέδωσε το βιβλίο του φιλόλογου – ιστορικού, Ιωάννη Ησαΐα με τίτλο, «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση “κατ’ επανάληψη” στην Ερμιόνη και οι ιστορικές πτυχές της (18 Ιανουαρίου – 17 Μαρτίου 1827)», στο οποίο παρουσιάζονται διεξοδικά τα γεγονότα, μέσα από  τα πρακτικά των Συνεδριάσεων της Συνέλευσης, τις αρχειακές πηγές και τη σχετική βιβλιογραφία. Η  Γ’ Εθνοσυνέλευση, γνωστή σαν Συνέλευση της Τροιζήνας, συνήλθε διαδοχικά, στη Νέα Επίδαυρο, στην Ερμιόνη και στην Τροιζήνα.

Στο εισαγωγικό  σημείωμα  του συγγραφέα   διαβάζουμε:

[…] Στα νεότερα χρόνια και κατά τη διάρκεια  της Επανάστασης του 1821,  στην Ερμιόνη φιλοξενήθηκε για δύο  μήνες η Γ’  Εθνοσυνέλευση «κατ’ επανάληψη»  το έτος 1827, που έχει αφήσει ανεξίτηλα τα ιστορικά μήνυματά  της, μια και ήταν η μακροβιότερη και πιο περιπετειώδης, αφού εξελίχθηκε και πραγματοποιήθηκε σε τρεις  περιοχές.  Μελετώντας λεπτομερειακά  τα συμβάντα της προαναφερόμενης  Συνέλευσης, επιδιώξαμε να αντλήσουμε μέσα από τα χρήσιμα διδάγματα και μηνύματα  τις καλές και ένδοξες στιγμές του σπουδαίου αυτού γεγονότος, ενώ ταυτόχρονα  νιώσαμε τους προβληματισμούς για τις αστοχίες και τα τραγικά λάθη, που σημάδευσαν αυτή την εποχή, με όλα τα συναφή γεγονότα.