Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ - Ο "ΠΌΛΕΜΟΣ" ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ο" ΠΟΛΕΜΟΣ" ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 Μεγάλος «ντόρος» για τα ψηφιδωτά και τη συντήρηση τους, οι οποίες έγιναν με ενέργειες του Δήμου και εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Γεν. Δ/νσης Αρχαιοτητήτων και  Δ/νσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. 
 Όχι μόνο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται αλλά επιπλέον δόθηκε  κι εντολή μετακίνησης στον μόνιμο Υπάλληλο συντηρητή Ά βαθμού της Δ/νσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Μνημείων κο. Γεώργιο Καράμπαλη, ο οποίος είχε ασχοληθεί κατά το παρελθόν με τη συντήρηση των ψηφιδωτών της Παλαιοχριστιανικής Ερμιόνης. 
Παρατίθενται τα έγγραφα που πιστοποιούν την χρηματοδότηση για την Συντήρηση των ψηφιδωτών και φυσικά τις ενέργειες του Δήμου το Νοέμβριο του 2018 .
Δείτε τα έγγραφα

Δυνατή Ερμιονίδα: Ανικανότητας συνέχεια...


ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΟΚΑΝΑ ΘΑΝΑΣΗ (ΣΑΚΗ) ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


Αγαπητές Συνδημότισσες, αγαπητοί Συνδημότες,
Ονομάζομαι Τσοκανάς Θανάσης, είμαι 23 ετών, διαμένω στο Κοκκινάρι Κρανιδίου και εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος.
Είμαι απόφοιτος του ΓΕΛ Κρανιδίου, έχω σπουδάσει Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού στο Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά και έχω παρακολουθήσει στο Έξετερ της Νότιας Αγγλίας σεμινάριο StartupΤουριστικών Επιχειρήσεων.
Ως μαθητής λυκείου βραβεύτηκα, μαζί με τους συμμαθητές του τμήματός μου, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την συμμετοχή μου στην παραγωγή ντοκιμαντέρ το οποίο διακρίθηκε, στα πλαίσια του προγράμματος «Αγαπώ και Προβάλλω τον Τόπο μου”.
Ομιλώ δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά και έχω εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ως αμφίβιος καταδρομέας.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Προκριματικά Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων και Εφήβων στη Ερμιόνη


ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΛΩΡΗ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


Αγαπητές Συνδημότισσες, αγαπητοί Συνδημότες,

Θεωρείται κοινά παραδεκτό ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κοινότητες, Δήμοι και Περιφέρειες) καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν τέσσερις δομικά αλληλοεξαρτώμενες και ταυτόχρονα ισοβαρείς προκλήσεις:
α) Καθημερινότητα
β) Ανάπτυξη
γ) Κοινωνική Πρόνοια
δ) Αειφορία 

Πιστεύοντας ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Λάμπρου έχει την ικανότητα, την εμπειρία και το πρόγραμμα για να αντεπεξέλθει σε αυτές τις προκλήσεις, αποδέχτηκα την πρότασή του να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας.

Έχοντας ασχοληθεί από τα νεανικά μου χρόνια με τα κοινά θεωρώ ότι έχω σκιαγραφήσει, στην πράξη, το περίγραμμα των θέσεων και των ιδεών μου και έχω δώσει δείγματα γραφής της οπτικής που έχω πάνω στα πράγματα.

Σαν συνέχεια αυτής της διαδρομής νοηματοδοτώ και την επιλογή μου να συμμετάσχω στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.Μια επιλογή που πηγάζει από ένα αίσθημα ευθύνης για το μέλλον αυτού του τόπου.


Με τιμή
Φλωρής Κωνσταντίνος του Εμμανουήλ
Ελεύθερος Επαγγελματίας-Σύμβουλος Επιχειρήσεων

ΤΑΣΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΤΖΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ.
ΕΡΜΙΟΝΗ 
Προσωπικές πληροφορίες 

Τόπος γέννησης: Λυγουργιό - Αργολίδας & μόνιμος κάτοικος Ερμιόνης - Αργολίδας
Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Σπουδές 


Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
(Βαθμός Λίαν Καλώς). Πτυχιούχος CERTIFICATE και DIPLOMA στο PLATO COLLEGE
στο MONTREAL του CANADA (Bαθμός Άριστα). Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος
στη Διοίκηση Δημοσίων Επιχειρήσεων & Οργανισμών,
(DIPLOMA in INSTITUTIONAL ADMINISTRATION) από το Πανεπιστήμιο CONCORDIA
στο ΜΟΝΤREAL του CANADA, (Βαθμός Άριστα, Honour Student).
Γλώσσες
Αγγλικά( Kάτοχος) DIPLOMA
Ειδικές Γνώσεις
Παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων στις: 

Δυνατή Ερμιονίδα: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!!

Η Δυνατή Ερμιονίδα, σταθερή στις αρχές της και έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον πολίτη, παρουσιάζει τις ψεύτικες υποσχέσεις, ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, του απερχόμενου Δημάρχου. Είναι "έργα", που έμειναν υποσχέσεις και τώρα λίγες μέρες πριν τις εκλογές, προσπαθεί μάταια, υποτιμώντας την

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Α. ΓΚΑΤΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


Βασίλειος Α. Γκάτσος 

Η συμμετοχή μου στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ  έχει συγκεκριμένους στόχους.

Γεννήθηκα στην Ερμιόνη το 1951. Έβγαλα το Γυμνάσιο Κρανιδίου. Σπούδασα Χημικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εργάστηκα, επί 36 χρόνια, στη Χαλυβουργική Α.Ε. στην Ελευσίνα, ως Διευθυντής Παραγωγικών Τμημάτων και στη συνέχεια ως Διευθυντής Ποιότητας και Περιβάλλοντος.
Ήμουν από τους πρώτους στη βαριά βιομηχανία που δημιούργησε Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Περιβάλλοντος σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001 και 14001 και λειτούργησε μονάδα αφαλάτωσης.
Από τον προβληματισμό ολόκληρης της Ερμιονίδας και όχι μόνο της Ερμιόνης,  δεν έλειψα ούτε μέρα, ως υπεύθυνος έκδοσης των τοπικών μας εφημερίδων, με τα βιβλία που έγραψα, με πλήθος άρθρων και μελετών για τον τόπο μας.

Διαβλέπω ότι η Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Λάμπρου, μια ομάδα νέων ως επί το πλείστον ανθρώπων, μπορεί να αλλάξει την πορεία του Δήμου μας, αλλά και τις σχέσεις του με τις τοπικές Κοινότητές μας και τις ελπιδοφόρες κινήσεις που συντελούνται στον πρωτογενή τομέα. Μπορεί να τις αλλάξει και πρέπει να τις αλλάξει.
Έχω επίγνωση ως εκ του επαγγέλματός μου το πόσο δύσκολο είναι να αλλάξουμε τα πράγματα, και πόσο δυσκολότερο είναι να αλλάξουμε εμείς. Γνωρίζω πόσο εύκολο είναι να αραδιάζουμε ιδέες και προτάσεις, και πόσο δύσκολο να υλοποιήσουμε έστω και ένα μικρό μέρος αυτών.

Η συμμετοχή μου στην παράταξη  έχει την έννοια της συμβολής μου στην επίτευξη των παρακάτω στόχων που καθορίζουν την αποτελεσματική και καλή λειτουργία του Δήμου μας. Γιατί χωρίς αξιόπλοο πλοίο δεν φτάνεις στο λιμάνι που θέλεις, όσο ικανό καπετάνιο και αν έχεις.

Στόχος 1: Ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί με διαδικασίες στις οποίες εμπλέκονται με ευθύνη όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου. Ευθύνη σημαίνει ότι αναλαμβάνουν υπεύθυνα τομείς λειτουργίας και δράσης του Δήμου. (Δεν καταλαβαίνω το να έχει ο Δήμος πτυχιούχους οικονομολόγους, μηχανικούς κ.λ.π. και να μην έχει ένας εξ αυτών την ευθύνη διοίκησης της  ΔΕΥΑΕΡ).

Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001. Η Διαχειριστική Επάρκεια είναι μέρος του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, για να μπορεί ο Δήμος να χρηματοδοτείται από φορείς που διαχειρίζονται πολλά χρήματα, φορείς όμως που απαιτούν πιστοποιημένες ικανότητες προγραμματισμού, λειτουργίας και αποτελεσματικότητας. Χωρίς αυτήν δικαιούμεθα μεν χρήματα, αλλά δεν μας τα δίνουν.
Αυτά είναι ανάγκη να τα φτιάξει ο Δήμος και να πιστοποιηθεί όχι μόνον για να παίρνει χρήματα, αλλά και για να λειτουργεί ως σύγχρονος οργανισμός. Αυτό ήδη το έχουν κάνει πολλοί Δήμοι, μεγάλοι και μικροί.

Άργος / θεατρική παράσταση Mein Complex


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«MEIN KOMPLEX» 
Όταν ο Hitler συνάντησε τον Freud…

Σε διασκευή – σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για την επίσκεψη ενός άνδρα, που πρόκειται να γίνει διάσημος, σ΄έναν ήδη διάσημο ψυχίατρο, στη Βιέννη του 1920, ζητώντας τη βοήθειά του, μια και η σεξουαλική του ζωή δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο ίδιος...Ποιος είναι όμως ο ασθενής που επισκέπτεται τον διασημότερο ψυχίατρο στον κόσμο για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά;Το Mein Κomplex, φέρνει τον Χίτλερ και την φιλενάδα του, Κριστίν, στο ιατρείο του Σίγκμουντ Φρόυντ!

Το 2ο Σποτάκι της Προοδευτικής Συμμαχίας ΕρμιονίδαςΤετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗ ΜΟΝΑ ΤΕΤΑΣ


Ο σύγχρονος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Οργάνωση-ανάπτυξη-κοινωνική συνοχή
1.
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , σαν συγκροτημένο τοπικό διοικητικό σύστημα,  ξεκίνησε από τον Ι. Καποδίστρια, σε μια προσπάθεια απεξάρτησης  των τοπικών κοινοτήτων από τον έλεγχο των προεστών και την υπαγωγή τους  στο διοικητικό σύστημα της χώρας.
Η προσπάθεια οργάνωσης και εκσυγχρονισμού συνεχίστηκε  από την Βαυαρική Αντιβασιλεία, την εποχή της διακυβέρνησης του Όθωνα  και με  Βασιλικό Διάταγμα(1833-1835), ορίστηκε ότι όλη η χώρα διαιρείται σε Δήμους με τουλάχιστον 300 κατοίκους, με δική τους αιρετή δημοτική αρχή ,
 όταν το Πολίτευμα της χώρας ήταν η απόλυτη Μοναρχία.
Σύμφωνα με  την ιστορική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο  έντυπο της ΔΕΥΑΚ και εκδόθηκε  από τον Δήμο Κρανιδίου, το 2005, ο  πρώτος Δήμαρχος , στο Κρανίδι , επί Όθωνα, ήταν ο Ανδρέας Νόνης.
 Η λέξη,  Δήμος,  επιλέχθηκε,  γιατί παρέπεμπε στον ελληνικό διοικητικό θεσμό της Αρχαίας Ελλάδας,  με τις πόλεις- κράτη, αλλά  και για αποφυγή του όρου «κοινότητα», του φοροδοτικού μηχανισμού ,  που θύμιζε Οθωμανική Αυτοκρατορία και ήταν υπό τον έλεγχο των προεστών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ: “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ”Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες.
Η γη στην οποία βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε και αποτελεί τον γεωγραφικό χώρο της Ερμιονίδας είναι ευλογημένη. Βλέποντας την από ψηλά με τις δαντελωτές ακτές, τους κολπίσκους, το ανάγλυφο της, τους οικισμούς και την φύση της δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό να την επισκεφτείς και θελήσεις να αποκτήσεις κι εσύ ένα κομμάτι της γης αυτής και γίνεις μέρος αυτής της ομορφιάς.
Για τους λόγους αυτούς η Ερμιονίδα γνώρισε άνθηση στον τουριστικό τομέα κατά την διάρκεια των δεκαετιών 1970-1980 η οποία όμως δεν εξακολούθησε. Πρέπει να δούμε το θέμα αυτό, όμως, σοβαρά και να αντιστρέψουμε το κλίμα και την κατάσταση. Είναι τούτο εφικτό;;;
Πράγματι,  είναι.
Ο Τάσος Λάμπρου έχει δημοσιοποιήσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του και περίοπτη θέση έχει η “Προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της Ερμιονίδας”. Πολύ σωστά προβλέπει την σύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Ερμιονίδας με τον τομέα του Πολιτισμού και με τα προϊόντα της Πρωτογενούς Παραγωγής του τόπου μας. Η άποψη του Τάσου Λάμπρου είναι στο σωστό δρόμο.

Την Βιβλιοθήκη του Δήμου Ερμιονίδος, στο Κρανίδι, με αφορμή την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, επισκέφτηκαν οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων του Γυμνασίου ΚρανιδίουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Την Βιβλιοθήκη του Δήμου Ερμιονίδος, στο Κρανίδι, με αφορμή την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, επισκέφτηκαν οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων  του Γυμνασίου Κρανιδίου συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους. Κατά την διάρκεια των επισκέψεων, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την λειτουργία της βιβλιοθήκης, καθώς και για εξειδικευμένα θέματα, όπως η ταυτότητα ενός βιβλίου, η δομή μιας βιβλιοθήκης, ο  τρόπος δανεισμού, οι βιβλιοθήκες ως χώροι μάθησης και εξερεύνησης.
Ευχαριστούμε θερμά την βιβλιοθηκονόμο κ. Αξαρλή Δήμητρα για την θερμή της υποδοχή και φιλοξενία στον ευχάριστο χώρο της βιβλιοθήκης.
                                                                                                     Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
                                                                                                     Στογιάννου Ελένη

Συγκλονιστικός τερματισμός αθλητή με σκλήρυνση κατά πλάκας

Τερμάτισε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα κι όταν πέρασε από τον τελευταίο σταθμό εθελοντών στον οποίο συμμετείχαν 50 άτομα (μαθητές Λυκείου, δάσκαλοι, καθηγητές και προσωπικό) από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγάγνώρισε την αποθέωση με τους παρευρισκόμενους να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά  τους από την υπερπροσπάθεια του Βαγγέλη, φωνάζοντας το όνομά του και χειροκροτώντας τον θερμά!
Μεγαλείο ψυχής από έναν σπουδαίο αθλητή! Γιατί πάντα η ψυχή νικάει το σώμα! 

Περισσότερα:messinialive

Κοινοποίηση Έλλη Βασιλάκη

Υποχώρησε το πάτωμα από τη βροχή


Υποχώρησε το πάνω πάτωμα από τη βροχή. Η γαλάζια πόρτα κρέμεται τώρα σαν μπρελόκ. Από δίπλα κι η κουρτίνα που τέτοια εποχή θα πλενόταν να φρεσκαριστεί για το Πάσχα. Από πίσω το τραπέζι με το εμπριμέ πλαστικό τραπεζομάντηλο· για να σκουπίζονται ευκολότερα τα νερά, ο χυμένος καφές, τα ψίχουλα από το ψωμί και να κάτσει το παιδί να κάνει την ορθογραφία του. Στον τοίχο τα κρεμασμένα σεμέν από δαντέλα, πιασμένα στα ραφάκια με πινέζες. Κι από κάτω τους η καρέκλα της· για να καθαρίζει φασολάκια, να διαβάζει βίους αγίων, να καπνίζει, να τον περιμένει. Να μιλάνε για τα ψώνια της επόμενης μέρας, για το φαρμάκι που έσταξε η γειτόνισσα. Ανάμεσα στις κουβέντες τους λίγα ερωτόλογα και κάποιες κρυφές χειρονομίες. Κι ακόμα πιο ανάμεσα η ερώτηση που δεν του έκανε ποτέ, κι όλο την έτρωγε.

Αργύρης Παλούκας

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Οι ανοιξιάτικοι ψεκασμοί στην Αργολίδα: Μέτρα προστασίας για τις μέλισσες

Τις επόμενες ημέρες εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει η ανθοφορία στις πρώιμες περιοχές του Αργολικού κάμπου. 
Όπως είναι γνωστό από την έναρξη της ανθοφορίας και συγκεκριμένα από τη στιγμή που το ποσοστό της ανθοφορίας (ανοιχτών λουλουδιών) θα φθάσει το 5-10% και μέχρι την ολοκλήρωσή της, απαγορεύονται οι ψεκασμοί στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών με γεωργικά φάρμακα που έχουν στην ετικέτα τους σήμανση επικινδυνότητας για τις μέλισσες.

Επειδή τα τελευταία χρόνια εντοπίζονται νέες εστίες με κτήματα να έχουν μολυνθεί από το ιό της τριστέτσας των εσπεριδοειδών θα πρέπει να δρομολογηθούν τα παρακάτω μέτρα αποφυγής παραπέρα μετάδοσης της ασθένειας με τις αφίδες (μελίγκρες).

Συγκεκριμένα ιδιαίτερα στις ΤΚ Αργολικού, Αγίας Τριάδας, Νέας Τίρυνθας, Ανυφίου, Δαλαμανάρας, Μανεσίου, Πουλακίδας, Χώνικα, Κουτσοποδίου, Μοναστηρακίου, Λάλουκα, Ίναχου και Μυκηνών καθώς και σε γειτονικές περιοχές πρέπει έγκαιρα να εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τα κτήματά τους και να αρχίζουν να ψεκάζουν τα πρώτα δένδρα, άμεσα με την πρώτη εμφάνιση των πληθυσμών των αφίδων (μελίγκρες) και να μη περιμένουν να ψεκάσουν ολόκληρα τα κτήματά τους. Αυτό πρέπει να γίνεται προκειμένου να αποτραπεί η παραπέρα μετάδοση του ιού της τριστέτσας από τις αφίδες. 

ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. :Πρόσκληση Παρουσίασης Υποψηφίων


Λιγότερο κρέας, καλύτερα για όλους


74 δις. αγελάδες, γουρούνια και κοτόπουλα θανατώνονται κάθε χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ζήσει μία φρικτή ζωή. Μείωσε την κατανάλωση κρέατος

 Περισσότερα: greenpeace#MeatFreeMonday

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Οι 29 υποψήφιοι της ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας:
Το ψηφοδέλτιο της νίκης!
Δημήτρης Σφυρής:
«Αντικαταστήσαμε της υποσχέσεις με έργα και κάναμε την ελπίδα πράξη!»
Εκατοντάδες δημότες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ε.Λ. Κρανιδίου το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου , χειροκρότησαν θερμά τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη αλλά και την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπο του και έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα ενόψει των Δημοτικών Εκλογών της 26ης Μαΐου!
Εν μέσω θερμών και παρατεταμένων χειροκροτημάτων, ο Επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ. κ. Δημήτριος Σφυρής, αφού ευχαρίστησε τόσο τους συνεργάτες του όσο και τον κόσμο που στηρίζει την παρούσα Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα της θητείας της ,τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί το σπουδαίο έργο που συντελείται στο Δήμο Ερμιονίδας από το 2014:
«Μας εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας πριν από πέντε χρόνια και παραμένουμε συνοδοιπόροι στο όραμα της προσφοράς στον τόπο μας » είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Όραμα μας είναι να φτιάξουμε τη ζωή μας.
Να καταπολεμήσουμε την ανεργία, ελκύοντας επενδύσεις.
Να κάνουμε την ελπίδα πράξη.
Να αντικαταστήσουμε τις υποσχέσεις με έργα».
«Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά το επόμενο βήμα.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ


Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες μας,

Ξεκινάμε σήμερα την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΕΔΥΠΕΡ  για   τις επιμέρους κοινότητες  του Δήμου Ερμιονίδας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

Το πρόγραμμά μας, σχεδιάζεται, καταρτίζεται  και βασίζεται στις προτάσεις και την εμπειρία  τόσο του επικεφαλής της παράταξης και υποψηφίου Δημάρχου Τάσου Τόκα όσο  και των   στελεχών μας, τα οποία εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά για ένα πρόγραμμα το οποίο από το ίδιο βράδυ που θα είμαστε δημοτική αρχή θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Στη Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας, δεσμευόμαστε για τη στήριξη της Κοιλάδας και την προώθηση της ανάπτυξής της μέσα από την υλοποίηση του προγράμματός μας για την ανάπτυξη του Δήμου Ερμιονίδας.

Οι παρεμβάσεις μας θα καλύψουν μεγάλο φάσμα ενεργειών και θα γίνουν σε πολλά μέτωπα δίνοντας έτσι νέες θέσεις εργασίας και προοπτική για τους επαγγελματίες της περιοχής.

Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας - Δημήτριος Σφυρής (νέο σποτ)


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΖΑΝΗ ΣΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ

Τ.ΛΑΜΠΡΟΥ : Η αλήθεια για το Γηροκομείο στο Κρανίδι και τα υπόλοιπα “έργα”

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
ο απερχόμενος Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, πανικόβλητος μπροστά στην επερχόμενη ήττα του, προσπαθεί με αλλεπάλληλες αναρτήσεις στο αγαπημένο του facebook, να κάνει το άσπρο μαύρο και να σας πείσει ότι έχει επιτελέσει έργα στην περιοχή μας, πιστεύοντας έτσι ότι θα σας παραπλανήσει και για μια ακόμη φορά θα υφαρπάξει την ψήφο σας.
Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο δημαγωγίας και λαϊκισμού, αφού προσπαθεί να οικειοποιηθεί ως δικό του έργο την κατασκευή  του Γηροκομείου στο Κρανίδι, διαστρεβλώνοντας πλήρως την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι η κατασκευή του Γηροκομείου στο Κρανίδι δεν είναι έργο του Δήμου Ερμιονίδας, άλλα ένα έργο που προέκυψε καθαρά από ιδιωτική πρωτοβουλία.
Το οραματίστηκαν και το χρηματοδότησαν αποκλειστικά οι αείμνηστες συμπατριώτισσές μας Μαρία και Αικατερίνη Χρ. Παπαντωνίου, τις οποίες θερμά ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την ανιδιοτελή προσφορά τους στον τόπο μας.
Την κατασκευή και υλοποίηση του έργου του Γηροκομείου Κρανιδίου την ανέθεσαν στον επίσης συμπατριώτη μας κ. Ταρούση Κωνσταντίνο, τον οποίο συγχαίρουμε και θερμά ευχαριστούμε, διότι μετά από μεγάλους αγώνες χρόνων, κατόρθωσε να το ολοκληρώσει και να κάνει πραγματικότητα το όραμα των αείμνηστων δωρητών Μαρίας και Αικατερίνης Παπαντωνίου.
Η κατασκευή του Γηροκομείου ξεκίνησε το έτος 2010. Μάλιστα στις 3 Ιουλίου 2010 έγιναν τα εγκαίνια της θεμελίωσης και ανέγερσης του Γηροκομείου, παρουσία των αείμνηστων δωρητριών.

Με την "Δυνατή Ερμιονίδα" επιστρέφει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γιάννης Τσαμαδός"

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
μετά από πέντε κυριολεκτικά, χαμένα χρόνια για τον Δήμο Ερμιονίδας, κατά την διάρκεια των οποίων απείχα από τα δημοτικά δρώμενα του τόπου μας, θέτω ενώπιόν σας και υπό την κρίση σας εκ νέου την υποψηφιότητά μου ως δημοτικού συμβούλου, συνεργαζόμενος με την δημοτική παράταξη Δυνατή Ερμιονίδα, με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Γεωργόπουλο. 
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, με γνωρίζετε καλά, από την επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα μου, αλλά και από την ενασχόληση μου με τα κοινά πράγματα του τόπου μας για πέντε συνεχείς τετραετίες. Από το 1994 έως το 2014 κατά τα οποία είχα την τιμή να με εκλέγετε και σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό. Αυτή η τιμητική για μένα εμπιστοσύνη σας, με ώθησε εκ νέου να είμαι υποψήφιος μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αφήνει πίσω της η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Διατηρώντας

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ


 
ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ. 
Ολοκληρώθηκε η δημιουργία του Ιδρύματος ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Χρ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ. 
Αυτό δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσει το Γηροκομείο και να δεχθεί τους έχοντες ανάγκη από φροντίδα της Γ´ΗΛΙΚΙΑΣ. 
Σχεδιασμένο σύμφωνα με Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές από τον Αρχιτέκτονα και Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή αποτελεί ένα στολίδι όχι μόνο για την Ερμιονίδα, αλλά και πέραν των Ορίων της Πελοποννήσου. 
« Αυτό το Γηροκομείο με τον καλύτερο Ευρωπαϊκό και σύγχρονο σχεδιασμό λαμβάνει υπ´ όψιν τις ανάγκες των ανθρώπων της Γ´ΗΛΙΚΙΑΣ και θα τους προσφέρει φροντίδα και χαρά. Αυτό ήταν το όνειρο μου » όπως ανέφερε η αείμνηστη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ στην τελετή θεμελίωσης.

Δαμιανός Νάκος: Σαν να μην πέρασε μια μέρα!!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!!
Στη παλαιοχριστιανική Βασιλική Ερμιόνης έχει να γίνει κάποια κίνηση για αξιοποίηση και για την προστασία των αρχαιοτήτων και τον ψηφιδωτών από το Σεπτέμβρη του 2013 τότε ήταν ο κ Καμιζής δήμαρχος.
Το θέμα το Γνωρίζω πολύ καλά διότι αυτή την περίοδο είχαμε φτιάξει μία εθελοντική ομάδα μαζί με τους ενεργούς πολίτες Ερμιόνης και βοηθήσαμε στο έργο.

Χωρίς αυτή τη βοήθεια Δεν θα είχε γίνει τίποτα.
Η μόνη προστασία που υπάρχει από τότε είναι μία πρόχειρη κατασκευή για να προστατεύονται τα ψηφιδωτά από τη βροχή προσφορά δικιά μας.
Που και αυτή την είχαν αφαιρέσει κάποια στιγμή τώρα είναι πάλι στα ψηφιδωτά χωρίς κάποιο κάλυμμα από πάνω.
Με λύπη μου είδα μία φωτογραφία του κυρίου δημάρχου κι αν είναι νέα, τα ψηφιδωτά έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από τις βροχές και αυτό είναι έγκλημα.
Χίλιες φορές να ήταν ακόμα στην αποθήκη.
Αν και προεκλογική κίνηση είναι καλή και πρέπει να συνεχιστεί,
ο κ. Καράμπαλης δεν έχει έρθει εδώ εθελοντής όταν τελειώσει η χρηματοδότηση θα φύγει. Και άντε πάλι μια από τα ίδια!
Το θέμα είναι σοβαρό όλα αυτά τα χρόνια έχουν ασχοληθεί πολλοί και άνθρωποι με γνώσεις και προσφορά στον τόπο, αλλά επιτελούς πρέπει να μπουν όλα σε μία σειρά να τελειώσει το θέμα,
μπορώ και είμαι πρόθυμος να βοηθήσω.

Η σχετική αναφορά στις: 27 Σεπτεμβρίου 2013

Καλά νέα για τα ψηφιδωτά στην Ερμιόνη


  Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επανατοποθέτηση των ψηφιδωτών,  
που για χρόνια ήταν στοιβαγμένα και κινδύνευαν ,  στα δάπεδα 
τριών δωματίων της Παλαιοχριστιανικής  Βασιλικής στην
 Ερμιόνη (ανάλογη αναφορά μας εδώ).

Λουλουδιασμένη Ερμιονίδα στο Ράδο