Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Δεν είναι μόνον τα σκουπίδια

Απλά, αυτά μυρίζουν και φαίνονται.

Ήδη διαφαίνεται ότι η "τάξη" των Αντιπροσώπων, εντείνει την προσπάθεια, ώστε να παραμείνει επί σκηνής μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Αυτά έχει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία.
Το πεδίο της λεγόμενης αντιπαράθεσης όμως είναι σχεδόν αποκλειστικά τα σκουπίδια.
Όμως δεν έχουμε νερό πόσιμο και αυτό που ..... δεν πίνουμε τελικά, ο ίδιος ο Δήμος μέσω των επισήμων αναλύσεων της ΔΕΥΑΕΡ μας λέει ότι είναι εκτός προδιαγραφών ..... και να μη το πίνουμε, παρά μόνο να το πληρώνουμε! Αυτό πλέον έχει γίνει κατάσταση που τη θεωρούμε σχεδόν φυσιολογική.
Άλλη μια .... φυσιολογική κατάσταση: χαθήκανε ... από μόνα τους τα ψάρια και η θάλασσα .... χάλασε από μόνη της.

Για άλλες περιοχές, για άλλες χώρες αυτά τα θέματα δεν είναι μείζονος, αλλά μεγίστης σημασίας αγαπητοί Αντιπρόσωποι.

Και μια τρίτη .... φυσιολογική κατάσταση: Αγαπητοί Αντιπρόσωποι, με τούτα και με κείνα, με την αντιπαράθεση και την κοκορομαχία μεταξύ σας, καταφέρνετε να μην ενημερώνετε τους δημότες (το καθ' υμάς πόπολο) για κανένα θέμα. Τους υποδεικνύετε τη Διαύγεια, επιλεγμένα έγγραφα, φορείς και αρχές, αλλά ουσιαστική ενημέρωση χιτς.
Έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις πηγές πληροφόρησης, αλλά δεν έχω καταφέρει να σχηματίσω την πραγματική εικόνα του Δήμου μας, σε κανένα τομέα. Έχω σχηματίσει την πεποίθηση ότι η πληροφόρηση όχι μόνον είναι επιλεκτική, όχι μόνον εξυπηρετεί πλήρως αυτόν που την παρουσιάζει  αλλά έχει ένα και μοναδικό στόχο: Να συντηρεί το πεδίο της Αντιπαράθεσης, ώστε η εκάστοτε διαμορφωμένη "τάξη" των πρώην,νυν και τέως Αντιπροσώπων μας να μας φαίνεται ως αναγκαία και μοναδική και για τις επόμενες εκλογές, φυσικά και τις μεθεπόμενες και πάει λέγοντας.

Σημείωση: Αν τούρθει ενός δημότη και πάει στον εισαγγελέα με τις αναλύσεις πόσιμου της ΔΕΥΑΕΡ που τεκμηριώνουν ότι τον νερό δεν είναι πόσιμο, ποία θα είναι τα μέτρα Έκτακτης Ανάγκης; Πιθανόν να βγει μια ΚΥΑ που για 6 μήνες θα υποχρεώνει την ΕΥΔΑΠ να μας φέρνει νερό με πλοίο. Δεν το δοκιμάζουμε; Σε καλό θα μας βγει.


Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Το κουτί με τις ιστορίες ταξιδεύει στη μαύρη ήπειρο. Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης 13η δράση

 Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 7.00 – 8:30 μ.μ.
Το κουτί με τις ιστορίες ταξιδεύει στη μαύρη ήπειρο.
 Τι θα έβαζες μέσα σε ένα κουτί που ανοίγοντάς το θα μπορούσε να σε ταξιδέψει σε μια διαφορετική χώρα ; 

Ο κόσμος στη βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος!
Καλοκαιρινή εκστρατεία καινοτομίας και δημιουργικότητας.(13η δράση)
 
 

Μισθοδοσία Κληρικών:Κοντεύει και η σειρά μας και τότε θα αναμετρηθούμε με την πραγματικότητα όπως την βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία

ΠΗΓΗ:ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Θέλουν να κόψουν τη μισθοδοσία των Κληρικών
Τους μισθούς των περίπου 9.500 κληρικών της Ελλάδας έχει βάλει «στο μάτι» η τρόϊκα που φαίνεται αποφασισμένη να ανοίξει για τα καλά το κεφάλαιο των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.
Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των δανειστών, επανέφεραν την πρόταση που είχαν θέσει και το 2011 στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία, το κράτος θα πρέπει να σταματήσει να πληρώνει τη μισθοδοσία των ιερέων ή στην καλύτερη περίπτωση να την μοιραστεί με την Εκκλησία. 
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα ταμεία του Κράτους θα εξασφαλίσουν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ, αφού θα «απολύσει» ουσιαστικά τους περίπου 9.500 κληρικούς όλων των βαθμίδων που υπηρετούν στην χώρα μας. 
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ενήμεροι για την πρόταση αυτή με την οποία φέρονται σύμφωνοι, είναι τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε όσο και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γερμανός υπουργός που θα επισκεφθεί την Αθήνα για λίγες ώρες την ερχόμενη εβδομάδα, έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος το έχει δεχθεί. Βέβαια κανείς δεν περιμένει από τον Γερμανό Υπουργό να θέσει στον Αρχιεπίσκοπο θέμα μισθοδοσίας των Ελλήνων Κληρικών, όμως σε κάθε περίπτωση μετά την αποκάλυψη αυτή, η συνάντηση των δυο ανδρών λαμβάνει άλλο χαρακτήρα. 
Τι λένε οι κυβερνητικοί εταίροι
Με την Εκκλησία να σηκώνει το βάρος της στήριξης ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, αλλά και έπειτα από τόσες διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς έχουν δώσει για το θέμα της μισθοδοσίας, κανείς εκ των κυβερνητικών εταίρων δεν φαίνεται έτοιμος να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση. 
Κατά την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο μόνος που σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της διακοπής της μισθοδοσίας του Κλήρου είναι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.
Στην Εκκλησία δεν μπορούν να γνωρίζουν ακόμη αν πρόκειται για μια ακόμη μέτρηση αντιδράσεων ή για μια ουσιαστική απειλή των μέχρι τώρα δεδομένων, όμως αυτό που σίγουρα γνωρίζουν είναι ότι μια μέρα, αργά η γρήγορα αυτή η συζήτηση θα ανοίξει.

Βιβλία.....

From: Aristidis-Telis 
  
ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ......

ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΙ ……
Μία Συλλογή από την ανεκτίμητη παγκόσμια λογοτεχνία και όχι μόνο,
που θα καλύψει απόλυτα τις απαιτήσεις και ανάγκες όλων μας...
Ρίξτε μια ματιά, και είμαι βέβαιος ότι σίγουρα θα κατεβάσετε περισσότερα των τριών βιβλίων!!!!!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και καλό διάβασμα για τους λάτρεις των βιβλίων....

Γράμμα από τη Βραζιλία

Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη


απο το El Sobrero
maracana_favelas

Μπέλο Οριζοντε, Δευτέρα 17.06.2013
Αγαπητέ φίλε,
ναι μιλάω σε εσένα που ακους Βραζιλία και σκέφτεσαι παραλίες, τακουνάκια, ανάποδα ψαλίδια, υπερμεγέθεις κώλους και ατελείωτα πάρτι. Συγγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, αλλά το πάρτι τελείωσε. Η μάλλον έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν σου το είπανε. Εδώ εξάγουμε, αλλά δεν πίνουμε καφέ, δεν χορεύουμε σάμπα εκτός των ορίων του Ρίο ντε Ζανέιρο ή μάλλον χορεύουμε σπάνια έτσι κι αλλιώς. Μέχρι και στην μπάλα εξάγουμε πλέον αμυντικά χαφ και στόπερ. Τα στερεότυπα μας τελείωσαν όπως και η υπομονή.
Τελείωσε η υπομονή. Την τελευταία εβδομάδα πήραμε τους δρόμους. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν για την αύξηση 7 λεπτών του ευρώ στις συγκοινωνίες αλλά πλέον διαμαρτυρόμαστε για όλη τη σαπίλα πίσω από αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι τα επτά λεπτά αλλά τα βασικά δικαιώματα.  Η στρατονομία, κατάλοιπο της δικτατορίας, μοιράζει αφειδώς λαστιχένιες σφαίρες και ληγμένα δακρυγόνα. Αλλά είναι πλέον αργά. Ο κόσμος επιτέλους ξύπνησε

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ'Ελλη Βασιλάκη

Η σύμβαση Δήμου Ερμιονίδας - Ε.Α.Α.Α.

Α τύπος σύμβασης Δήμου Ερμιονίδας - Ε.Α.Α.Α.

Μεταξύ των άλλων: "...... Οι δήμοι έχουν την υποχρέωση της παροχής χρήσης του κατάλληλου βιομηχανικού γηπέδου (γης) και της δημιουργίας πρόσβασης σε αυτό. Επίσης, οι δήμοι οφείλουν να συνεργαστούν για την έκδοση των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών και άλλων νομικών αδειών, τον οποίων το κόστος αναλαμβάνει το Σύστημα....."


Β τύπος σύμβασης Δήμου Ερμιονίδας - Ε.Α.Α.Α.

Μεταξύ των άλλων: ".......Οι Δήμοι υλοποιούν τα προγράμματα αξιοποίησης των αποβλήτων συσκευασίας.  Πρόκειται για έργα ανακύκλωσης και αξιοποίησης υλικών συσκευασίας που έχουν οργανωθεί και κατασκευαστεί από τους Δήμους, οι οποίοι και τα λειτουργούν μόνοι τους χρηματοδοτούμενοι από το Σύστημα, κατά τις προβλέψεις του Νόμου 2939. ..... "
 
Δεν υπάρχει άλλη πιστοποιημένη από το ΥΠΕΚΑ σύμβαση. Ή η Α ή η Β. Σύμφωνα με την Α ο Δήμος παρέχει βιομηχανικό γήπεδο γης, σύμφωνα με την Β ο Δήμος ορίζει το γήπεδο όπου ο ίδιος φτιάχνει τις εγκαταστάσεις.

Άρα δεν νοείται "συνεργασία" μεταξύ Δήμου - Ε.Α.Α.Α. χωρίς υπογραφή μίας εκ των δύο συμβάσεων.
Αντί λοιπόν ο Δήμαρχος να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της σύμβασης (αυτό σημαίνει ενημέρωση) παρουσιάζεται στους Δημότες με μία επιστολή.

Πού λοιπόν θα πηγαίνουν τα ανακυκλώσιμα μετά τη συλλογή; Φυσικά στο βιομηχανικό γήπεδο γης που έχει ορίσει ο Δήμος. Πού είναι αυτό Δήμαρχε και αγαπητέ Αντιδήμαρχε;
Αν πηγαίνουν κατευθείαν από τη συλλογή εκτός Ερμιονίδας, δηλαδή χωρίς σταθμό μεταφόρτωσης εντός Ερμιονίδας, ο νόμος ορίζει να αναγράφεται ο τόπος προορισμού στη σύμβαση. Ποιος είναι αυτός ο τόπος;


Και αφού υπογράψαμε την άγνωστη στους Δημότες σύμβαση, το πρόβλημα της ανακύκλωσης λύθηκε μεταξύ Δήμου Ερμιονίδας και Ε.Α.Α.Α. Τι σχέση, ποια αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια πλέον; Τι έργα ζητάμε να γίνουν από την Περιφέρεια για την ανακύκλωση; Γιατί έχουμε μια επιτροπή που ψάχνει ακόμη να βρει χώρο, δηλαδή βιομηχανικό γήπεδο γης, για τα έργα ανακύκλωσης, αφού αυτό έχει οριστεί στην σύμβαση;


Άρα απομένει ένα και μόνο πρόβλημα: Τι θα κάνει ο Δήμος μας με τα απορρίμματα που είναι υποχρεωμένος να μαζεύει και που σε μεγάλο ποσοστό είναι κομποστοποιήσιμα. Ποια λοιπόν είναι η τοποθεσία όπου θα εγκατασταθεί ο κομποστοποιητής;;;; Πού θα πάει ο Δήμος το κομπόστ που θα παράγει, δεδομένου ότι η σύνθεση και η ποιότητα των υποτιθέμενων προς κομποστοποίηση απορριμμάτων δεν εξασφαλίζει την διάθεση του κομπόστ στη αγροτική καλλιέργεια, και ας λένε ότι θέλουνε οι οικολογούντες. Υπάρχουν και οι γεωπονικές και υγειονομικές υπηρεσίες που περιφρουρούν τη γη μας. Η κομποστοποίηση δεν είναι απλό πράγμα όπως παρουσιάζεται. Τα προς κομποστοποίηση θα περιέχουν μέσα ένα σωρό άλλα υλικά, μέχρι που να γίνουμε Σουηδία και να κάνουμε διαλογή στη πηγή με θρησκευτική ευλάβεια. Μέχρι τότε........


Άρα ο χώρος για την ανακύκλωση έχει οριστεί στη σύμβαση (οι δημότες όμως δεν κάνει να το ξέρουνε, είναι μόνο για να μας ψηφίζουνε), και ο χώρος για κομποστοποίηση αναζητείται από την επιτροπή.

Τώρα τι ρόλο έχει σε όλα αυτά η Περιφέρεια, τι μας ζητάει, τι της ζητάμε, θα μας πει το Μαντείο των Δελφών.

Σημείωση: Είναι και της Αντιπολίτευσης υποχρέωση να αναζητήσει την σύμβαση με την Ε.Α.Α.Α. και να τη φέρει στη δημοσιότητα. Το περίεργο είναι ότι στο ΔΣ έρχονται προς ψήφιση θέματα ασήμαντα, δηλαδή αν παραταθεί η άδεια χρήσης πεζοδρομίου σε ένα κατάστημα, και δεν έρχεται προς ψήφιση τέτοια σημαντική σύμβαση;

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Βίντεο ντοκουμέντο από το Ναύπλιο κατά την διάρκεια του Β΄ παγκόσμιου πόλεμου


 Εικόνες  από το Ναύπλιο κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκόσμιου πόλεμου σε ένα βίντεο του ΓιώργουΤαραβίρα, με σκηνές που δείχνουν την πόλη κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, τους αιχμάλωτους στο προάλιο του Γυμνασίου καθώς και τα ναυάγια των πλοίων έξω από το λιμάνι. 

Δεσπόζει το υπερωκεάνιο "Prince Olster" στο κέντρο του λιμανιού.

Οι εικόνες προέρχονται από διάφορα αρχεία που εντόπισε ο Γιώργος Ταραβίρας στο διαδίκτυο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μοιράστηκαν αυτό το απίθανο υλικό μαζί μας...

Τι δεν μπορούν να κάνουν οι εισπρακτικές εταιρείες - Τι πρέπει να ξέρετε εάν σας τηλεφωνήσουν για ενημέρωση οφειλής

Οι καταναλωτές έχουν αρκετά δικαιώματα, τα οποία οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. H συμπίεση των εισοδημάτων έχει οδηγήσει πολλούς δανειολήπτες σε δυσκολίες αποπληρωμής των οφειλών.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία ένας στους δύο δανειολήπτες αναγκάζεται να καθυστερήσει κάποια στιγμή την οφειλή και ενημερώνεται από κάποια εισπρακτική εταιρεία.

Τα τηλέφωνα είναι καθημερινά και πολλές φορές ο ίδιος δανειολήπτης μπορεί να δεχθεί τηλεφωνικές κλήσεις από δύο ή και τρεις διαφορετικές εταιρείες, για το ίδιο δάνειο. Και αυτό επειδή οι τράπεζες συνεργάζονται για την είσπραξη των οφειλών με περισσότερες από μία εταιρείες.
Πλήθος είναι τα παράπονα που φτάνουν σε καθημερινή βάση τόσο στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, όσο και στον Τραπεζικό Μεσολαβητή, και οι καταναλωτές διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν αθέμιτες πρακτικές, αφού οι υπάλληλοι αυτών των

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Λίγο χρώμα στην καθημερινότητά μαςΜια εικαστική παρέμβαση στην είσοδο της Ερμιόνης,  από την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης.

7o Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιονίδας

Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, στα πλαίσια του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ερμιονίδας, στολίζει με νότες από τραγούδια που αγαπήσαμε το πανέμορφο τοπίο του προαύλιου χώρου του Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου στην Ερμιόνη.

Την Κυριακή 14/7/2013 στις 21:30, σας περιμένουμε να σιγοτραγουδήσουμε παρέα, επιλεγμένα ελληνικά τραγούδια, κορυφαίων δημιουργών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή αρρωσταίνει την Ερμιονίδα και την πεθαίνει οικονομικά

Με την ανάρτηση του εγγράφου της ντροπής, όπως χαρακτηρίζεται από την ηγετική ομάδα της Προοδευτικής Πατριωτικής Συμπαράταξης Ερμιονίδας του Δ. Καμιζή Τσαμαδού – Κούστα (κάνε κλικ εδώ) επισφραγίζεται η συνεχιζόμενη παραπλάνηση και η πολιτική ανηθικότητα που τους χαρακτηρίζει.
Από το έγγραφο  του Δήμου Κρανιδίου συνάγονται τα εξής  συμπεράσματα
1) Από την πρώτη ημέρα της Δημοτικής Αρχής του κ. Σφυρή ο Δήμος σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιόνης ενδιαφέρθηκε άμεσα για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.   
Πρωτεύοντας στόχος ήταν το άμεσο κλείσιμο των ΧΑΔΑ (ανεξέλεγκτη ρήψη απορριμμάτων, πυρκαγιές, διοξίνες, μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα και περιβάλλοντος)  για την προστασία των Δημοτών. (παρ. 1)
Επιμελώς αποκρύπτεται η Δημοκρατική Διαδικασία που ακολουθήθηκε όχι μόνο στα Δ.Σ.. στο Τοπικό Συμβούλιο Διδύμων αλλά ακόμη και στο Περιβαλλοντικό Σωματείο ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ του Σταματάκη, Κατσαίτη , Τσεφαλά, κ.ά όπως φαίνεται στο έγγραφο της ντροπής που εσείς το χαρακτηρίζετε.
2) Δεν στάθηκε ο Δήμος Κρανιδίου στα λόγια αλλά προχώρησε στην εκπόνηση Τεχνικών Μελετών και αδειοδότηση αποκατάστασης από την Περιφέρεια, σύμφωνα με την Κοινοτική και Εθνική Νομοθεσία και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό  (παρ 2)
Ο Δήμος Κρανιδίου προχώρησε σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Νομαρχία, την Περιφέρεια και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Ν. Αργολίδας του οποίου ο Δήμαρχος κ. Καμιζής και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι ήταν Μέλη όχι μόνο επί θητείας Καμιζή αλλά  και μετά και δεν παρέστησαν ποτέ. Αυτό αποδεικνύει ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν.
Αποκρύπτουν ότι η χωροθέτηση σταθμού μεταφόρτωσης (Σ.Μ.Α. Περιφερειακός σχεδιασμός 2001-2006) των απορριμμάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Διδύμων έγινε επί των ημερών του κ. Καμιζή. (παρ 3)
Η τοποθέτηση του δεματοποιητή έγινε ώστε να καταστεί δυνατή η παύση και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ  (παρ. 4) και η κατασκευή μονάδας δεματοποίησης σαφώς αποτελούσε προσωρινή, ενδιάμεση και όχι οριστική λύση που ήταν η λειτουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων , το πρόγραμμα ανακύκλωσης στη πηγή και σε συνέχεια το πρόγραμμα κομποστοποίησης, όπως αναφερόταν στον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου  (παρ 6)
Η ενημέρωση των Δημοτών και των Μελών του Δ.Σ. και του Τοπικού Διαμερίσματος επιβεβαιώνεται στην (παρ 5) και καταδεικνύει την Δημοκρατική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κρανιδίου και όχι την απόκρυψη και την απαξίωση των θεσμικών οργάνων του Δήμου, όπως εσείς κάνετε εδώ και τρία χρόνια.
Υπενθυμίζουμε ότι όσες φορές συζητήθηκε σαν θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του Δ.Σ. η διαχείριση των απορριμμάτων τέθηκε  μόνο από την Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας με την υπογραφή  των Μελών της Αντιπολίτευσης του Δημοτ. Συμβουλίου.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι έφτασαν στο σημείο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δ. Καμιζή να απέχουν ώστε να μην υπάρχει απαρτία και να μην συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που είχε προκληθεί με υποχρεωτική  σύγκληση του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας, βάσει του Κώδικα,
Εμείς τρείς φορές καταθέσαμε πρόταση στο Δ.Σ. και απερρίφθη, -η οποία

Σήμερα η 12η εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Α.Γκάτσος"

Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων.
Ο κόσμος στη βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος!
Καλοκαιρινή εκστρατεία καινοτομίας και δημιουργικότητας.(12η δράση)


ΠΛΟΥΤΟΣ

Ο Πλούτος δεν μεροληπτεί υπέρ ουδενός!
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ κυκλοφορούσε τυφλός ο Πλούτος και ρακένδυτος. Ο Δίας τον είχε τυφλώσει επειδή είχε απειλήσει να δίνει τα δώρα του μόνο σε σοφούς, ενάρετους κι έντιμους.
Με τη συμβολή του Αθηναίου φτωχού αγρότη Χρεμύλου και του τετραπέρατου δούλου του Καρίωνα, ξαναβρίσκει το φως του κι όλοι... γίνονται πλούσιοι.
Ο παππούς Αριστοφάνης, τότε, βάζει στην ιστορία την Πενία, που προσπαθεί να πείσει ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία.

Παραμύθια του 388 π.Χ., θα μου πεις, με αυταπάτες, μιράκολα, τρεκλίζοντα Ερμή, Πενίες κ.λπ. Ναι, ε;
Και τι άλλαξε στη σκηνή του κόσμου, το 2013;
Ο Διονύσης Σαββόπουλος ξανασυναντά τον μεγάλο κωμωδιογράφο (έπειτα από τη μετάφραση των χορικών και τη σύνθεση της μουσικής του το ’85, για το Εθνικό, αλλά κι εκείνον τον εκπληκτικό δίσκο του ’77, τον «Αριστοφάνη που γύρισε από τα θυμαράκια»), με την ίδια, ελπίζουμε, ανατρεπτική και προβοκατόρικη διάθεση.
Στη φετινή παράσταση προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τις ιδιότητες του μεταφραστή, του ηθοποιού, του συνθέτη, αλλά και του σκηνοθέτη.
Συνεργάζεται με τον Ν. Κουρή, τον Χ. Λούλη, την Αμ. Μουτούση και τον Μ. Παπαδημητρίου.

Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 12 και 13 Ιουλίου.
  
Σεμίνα Διγενή
real
(Πρόταση της Έλλης Βασιλάκη)

Ανακύκλωση

Μετά από περιπλάνηση 2.5 ετών πίσω στην Ε.Α.Α.Α.
Του Βασίλη Γκάτσου
Εξ αρχής την είχα προτείνει ως λύση, αλλά πήρε 2.5 χρόνια να το χωνέψει η Παράταξή μας και φυσικά να μάθει τα στοιχειώδη για την Ανακύκλωση. Πολύ αργά μαθαίνει η Παράταξή μας και βλέπω ..... να τον χάνουμε τον Δήμο! Αν δεν μας τον πάρει ο κύριος Σφυρής, θα μας τον πάρει ο Αγαπητός Ανάργυρος! Προτίμησε να παίζει με αρχιεθελοντές, με το Πλατύ Πηγάδι, τις Αγροτικές Αποθήκες κ.λ.π., γιατί αυτά ρίχνανε μια "δημοκρατική και λαϊκή" πάσπαλη στην υπόθεση και ο Δήμος έδειχνε (τρομάρα μας) το ...... σοσιαλιστικό του πρόσωπο.

Είναι καλό όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, πλην βέβαια Δημάρχου και Αγαπητού Αντιδημάρχου που τα ξέρουν όλα (ίδιον του αντιπροσώπου, όταν καταλαμβάνει σημαντική θέση στην κατάταξη των αντιπροσώπων, να μετατρέπεται αυτόματα σε Απάσα Ύλη = παντογνώστης, ίδιον της εξουσίας δηλαδή), να διαβάσουν μετά προσοχής ΟΛΟ το site της εταιρείας ανακύκλωσης Ε.Α.Α.Α. και των ομοίων εταιρειών.

Συνοπτικά για όσους .... ατύχησαν (ή ευτύχησαν;) να μην είναι αντιπρόσωποι, αν και τα έχω ξαναπεί λεπτομερώς:

Κάθε εταιρεία που διαθέτει συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά είναι υποχρεωμένη να μαζέψει από την αγορά τις συσκευασίες της.
Μπορεί να δηλώσει αρμοδίως ότι αυτό θα το κάνει με δικά της μέσα και πόρους, οπότε κανένα πρόβλημα. Π.χ. Μία εταιρεία αγοράζει γάλα, το βάζει σε γυάλινο μπουκάλι και το παραδίδει στον πελάτη κάθε πρωΐ στην πόρτα του σπιτιού του και την άλλη μέρα παίρνει πίσω το άδειο μπουκάλι της προηγούμενης, ακόμη και αν είναι σπασμένο. Αυτή η εταιρεία αξιοποιεί την συσκευασία με συνεχή επανάχρηση, και μόνη της διαθέτει τα σπασμένα και φθαρμένα μπουκάλια σε μια Υαλουργεία. Άρα διαθέτει αδειοδοτημένο σύστημα ανακύκλωσης δικό της το οποίο βέβαια κατ' έτος ελέγχεται από ορκωτό λογιστή για την αξιοπιστία των στοιχείων του. Αυτή η εταιρεία δεν έχει ανάγκη να μετέχει σε εταιρεία ανακύκλωσης, ούτε πληρώνει τίποτα πουθενά.
Σχεδόν όλες οι σημερινές εταιρείες όμως διασπείρουν τις συσκευασίες τους οι οποίες δεν ξαναχρησιμοποιούνται σε χιλιάδες θέσεις, οπότε είναι αδύνατον και πολυέξοδο να τις μαζέψουν από την αγορά. Τότε ο νόμος επιτρέπει, μαζί με άλλες ομοειδείς, να ιδρύσουν μια αδειοδοτημένη φυσικά εταιρεία ανακύκλωσης που θα φροντίσει να μαζέψει από την αγορά όλες τις συσκευασίες τους. Σύμφωνα βέβαια με την αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει" οι εταιρείες που σκορπίζουν τις συσκευασίες τους οφείλουν να τις μαζέψουν από την αγορά με δικά τους έξοδα και να τις διαθέσουν προς αξιοποίηση.

Δείτε λοιπόν παρακάτω τη λίστα των μετόχων της Ε.Α.Α.Α. :

ARTENIUS HELLAS SA
COCA – COLA 3Ε Ελλάδος Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία
COLGATE PALMOLIVE (HELLAS) AEBE
       CROWN HELLAS CAN AE
FRIESLANDCAMPINA HELLAS SA

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναυλία με βάρκα την Ελλάδα
Το μουσικό σχήμα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ την Πέμπτη 11 Ιουλίου και ώρα 9:00 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο θα δώσει συναυλία με διασκευές  τραγουδιών, τοποθετώντας δύο ξεχωριστά μουσικά όργανα όπως η τρομπέτα και το σάζι ως σολιστικά όργανα της βραδιάς. 
Το Μουσικό σχήμα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ αποτελείται από:
Τραγούδι-Φωνητικά : Βερόνικα Κωτσιοπούλου
Τραγούδι-Φωνητικά-Ηλεκτρική κιθάρα-Ακουστική κιθάρα : Γιάννης Καπίρης
Τρομπέτα : Ηλίας Δημόπουλος
Ακκορντεόν : Βασιλική Μπουλμέτη
Ηλεκτρική κιθάρα-Σάζι-Μπουζούκι : Χρήστος Κούτρας
Τύμπανα-Κρουστά : Ντεβές Γρηγόρης
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ .
 
Η είσοδος είναι ελευθέρη.

Συλλήψεις στην Θερμησία

 Συνελήφθησαν, χθες 9-7-2013 το βράδυ, στη Θερμησία, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 30 ετών, γιατί όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει από γεώτρηση ιδιοκτησίας ημεδαπού ηλεκτρολογικό υλικό, το οποίο είχαν φορτώσει σε όχημα. 
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

Μην απελπίζεσαι

Αύγουστος Κορτώ
protagon 
Ξέρω ότι λεφτά δεν υπάρχουν ούτε για τα τρέχοντα – πόσω δε μάλλον για διακοπές. Κι ας τρέχει το μυαλό σε παραλίες με το παραμικρό κι άντε μάζωχ’ το. Κι αυτές οι φωτογραφίες από αμμουδιές και θάλασσες και καλοπέραση στο Facebook, μαχαιριά στην καρδιά. Ένα κομμάτι σου θα ’θελε να μπορεί να τους μισήσει όλους αυτούς που έχουν την τύχη να παραθερίζουν όσο εσύ ψήνεσαι στο τσιμεντένιο τσουκάλι της Αθήνας, αλλά δεν είσαι τέτοιος άνθρωπος, γιατί κι αυτοί τσίμα-τσίμα μπορεί να βγάλανε τρεις-τέσσερις μέρες ελεύθερο κάμπινγκ και να ’χουν ταράξει τη σκέτη τη μακαρονάδα τη σκορδάτη (2 ευρώ κόστος η κατσαρόλα) στο πετρογκάζ. Και λες, ας το φχαριστηθούν μωρέ, δεν αξίζει να κακιώσω για την τρελή τους τη χαρά – κι εγώ στη θέση τους θα ’χα φωτογραφίσει μέχρι τη χημική τουαλέτα.
Ξέρω ότι σ’ έχει κουράσει το μακροβούτι της επιβίωσης, το άντε να βγει κι αυτός ο κερατάς ο μήνας, κι όχι πάλι ΔΕΗ το στανιό μου, τι διάολο, η Σεξωγήινη είμαι, που ρούφαγε τις μπαταρίες; Και να οι φάκελοι να πληθαίνουν ώσπου το συρταράκι στο τραπέζι του χολ φρακάρει και δεν κλείνει, και κάθε φορά που πας να πεις, δε γαμιέται, θα βγω για ένα ποτάκι, κοιτάς το μισάνοιχτο συρτάρι με το χαρτομάνι των Ερινυών κι αλλάζεις γνώμη, κι ας το ’χεις ψιλοσιχαθεί αυτό το χύμα κρασί απ’ το περίπτερο, σκέτο χημικό το άτιμο, αλλά και τι να κάνεις; Με 3 ευρώ το εναμισόλιτρο, τουλάχιστον φτουράει.

Ξέρω ότι είναι μέρες που λες, τι νόημα έχει να σηκωθώ απ’ το κρεβάτι, να κάνω ντους για να φύγει το δρωτάρι που έλιωσα όλο το βράδυ απ’ τη ζέστη και με σκίσανε και τα καριόλικα τα κουνούπια,

ΔΙΟΛΚΟΣ ΓΙΑ 1500 ΧΡΟΝΙΑ

ΔΙΟΛΚΟΣ ΓΙΑ 1500 ΧΡΟΝΙΑ from IGN on Vimeo.

Μια ταινία 22 λεπτών, δημιουργημένη με το σύστημα του animation (εικονοκινητική τεχνική) αναπαριστά με μοναδικό τρόπο το εξαιρετικό μνημείο τεχνικού πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδας, τον Δίολκο: μια οδό από ξηράς για την μεταφορά πλοίων ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο κατά μήκος του Ισθμού της Κορίνθου, τότε που δεν υπήρχε ο πορθμός.
Η ταινία παρουσιάζει πολλές άλλες τεχνολογικές λεπτομέρειες, αλλά σκηνές της ζωής των ναυτικών εκείνης της μακρινής εποχής: τυχερό παιχνίδι, επίσκεψη στον ναό του Ποσειδώνα, γλέντι σε καπηλειό, καθώς και μια συναισθηματική συντυχία Πρόκειται για ένα έργο-συμβολή στην μελέτη της αρχαίας ελληνικής Τεχνολογίας, μια παραγωγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.
Δημιουργοί της ταινίας είναι οι Θ.Π. Τάσιος, Ν. Μήκας, Γ. Πολύζος, οι οποίοι έχουν λάβει ως τώρα δύο βραβεία: Καλύτερης ταινίας αναφερόμενης στην αρχαιότητα στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κύπρο (Νοέμβριος 2009) και Καλύτερης εκπαιδευτικής ταινίας στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου στην Αθήνα (Μάιος 2010)

11η εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης "Α.Γκάτσος"

Φτιάχνουμε την πολύχρωμη σημαία του καλοκαιριού της βιβλιοθήκης μας
Καλοκαιρινή εκστρατεία καινοτομίας και δημιουργικότητας.
Ο κόσμος στη βιβλιοθήκη μας είναι πολύχρωμος!
(11η δράση)
 

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ανακύκλωση

Τα περισσότερα ανακυκλώσιμα βγαίνουν από τα καταστήματα ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Χωρίς καθημερινή επαφή του Δήμου με τα καταστήματα, χωρίς σχέδιο για τα ανακυκλώσιμά τους, χωρίς συμμετοχή των εμποροεπαγγελματικών συλλόγων είναι δύσκολο να πειθαρχήσουν όλοι σε αυτά που θέλει ο Δήμος και η Εταιρεία Ανακύκλωσης. Και βλέποντας η νοικοκυρά, όταν πηγαίνει τακτοποιημένα τα ανακυκλώσιμά της στον κάδο, καταστηματάρχες να πετάνε τις κούτες ασυμπίεστες κ.λ.π., είναι λογικό να σκέπτεται: δηλαδή εγώ είμαι το κορόιδο;
Υπάρχουν πολλές αιτίες για να αλλάξει κατάστημα ο πελάτης: Αν δεν έχει καλές τιμές, αν δεν κόβει απόδειξη, αν δεν έχει καλό σέρβις, αν δεν έχει καθαριότητα, αν δεν έχει καλή συμπεριφορά προς τους πελάτες, αν δεν έχει ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων και ένα σωρό άλλα. Ε, καιρός να προστεθεί και η περιβαλλοντική παράμετρος. Στην Αμερική ειδικά επενδυτικά κεφάλαια έχουν στο καταστατικό τους άρθρο που τα υποχρεώνει να πουλήσουν αμέσως τις μετοχές εταιρειών οι οποίες πιάστηκαν να μη τηρούν την περιβαλλοντική νομοθεσία. Αν δε πιαστείς για φοροδιαφυγή (στην Αμερική) καλά θα κάνεις να αλλάξεις γειτονιά, γιατί θα σου κόψουν και την καλημέρα άπαντες.
Είναι λοιπόν απλό: Όποιος ιδιώτης, όποια νοικοκυρά βλέπει κατάστημα να μην είναι υπόδειγμα ανακύκλωσης, παύει να είναι πελάτης του καταστήματος. Η αγορά της Ερμιονίδας είναι ανταγωνιστική και θα ξαναβρούμε αυτό που θέλουμε εύκολα.
Ο νεοσύστατος Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ερμιόνης, ας αναλάβει σχετική δράση για το χωριό μας.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

εσείς πολλοί... που αμίλητοι μου κάθεστε...

"
Όχι, δε στρέφεται η οργή μου τόσο στους αγέρωχους μνηστήρες,
που βίαια πράττουν, δόλια σκέφτονται
- αυτοί παίζουνε το κεφάλι τους ρημάζοντας του Οδυσσέα το σπίτι,
λέγοντας δεν γυρίζει πιά ·
όσο με τον υπόλοιπο λαό αγανακτώ,
μ' όλους εσάς που αμίλητοι μου κάθεστε,
που δεν ελέγχετε λίγους μνηστήρες με τα λόγια σας,
που δεν τους αντιστέκεστε, εσείς πολλοί.
"

Ομήρου Οδύσσεια

Μτφ Ν.Δ.Μαρωνίτης
Έλλη Βασιλάκη

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στην Ερμιονίδα

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στην Ερμιονίδα

  Σε εφαρμογή της σύμβασης που έχει συνάψει ο Δήμος Ερμιονίδας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και στα πλαίσια της υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος ενεργειών που έχει συμφωνηθεί και από τα 2 μέρη, κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης βρίσκεται στον Δήμο μας από σήμερα Δευτέρα πρωί, επισκέπτεται τα σπίτια μας και μοιράζει ενημερωτικό υλικό που περιέχει : 
1) Επιστολή του Δημάρχου μας Δημήτρη Καμιζή. 2) Φυλλάδιο σχετικό με τι και πως     
     ανακυκλώνουμε
3) Τσάντα για τα ανακυκλώσιμα υλικά.


 Δημότες και Δημότισσες της Ερμιονίδας
ανοίξτε τα σπίτια και τις καρδιές σας στα συνεργεία αυτά, που έρχονται να συνδράμουν τον Δήμο μας στην σωστή αντιμετώπιση του θέματος της διαχείρησης των απορριμμάτων μας και να δώσουν νέα ώθηση στο πρωτεύον και σημαντικό θέμα της Ανακύκλωσης και της ήπιας διαχείρησης των απορριμμάτων μας. Αγκαλιάστε την Ανακύκλωση, κάνετέ την δικιά σας υπόθεση, γίνετε κοινωνοί της μεγάλης αυτής προσπάθειας του Δήμου μας, διαδώστε το νόημα και το μήνυμα της Ανακύκλωσης σε κάθε σπίτι και σε  κάθε νοικοκυριό.