Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η Σταματίνα Βόγλη, πρώτη επιτυχούσα της Αργολίδας, στην Ιατρική Αθηνών

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Κώστα Πρώιμο
Σταματίνα Βόγκλη:
«Η σκέψη ότι κάποτε, θα μπορώ
 να σώσω έστω και μια ζωή,
μου έδινε κουράγιο να συνεχίσω»…ς
Η Δημοτική Κοινότητα των Διδύμων, αλλά  και ο Δήμος Ερμιονίδας γενικότερα, μπορεί να  υπερηφανεύονται, για την δεκαοχτάχρονη Σταματίνα  Βόγκλη, η οποία κατάφερε να  εισαχθεί πρώτη, στην Ιατρική σχολή Αθηνών, στις πανελλήνιες εξετάσεις, από όλους τους υποψηφίους που συμμετείχαν, στην  Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας! Η επιτυχούσα, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, παραχώρησε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου» την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σταματίνα το περίμενες; Ότι θα έμπαινες στην Ιατρική, πρώτη από όλους τους υποψηφίους της  Αργολίδας; Δεν είναι και λίγο…. Πού οφείλεις την επιτυχία σου;
ΒΟΓΚΛΗ: «Όχι δεν ήταν αυτός ο  πρωταρχικός μου στόχος...Εγώ απλώς ήθελα  γράψω όσο πιο καλά μπορούσα, για να μπω στην Ιατρική… προετοιμαζόμουνα αρκετές χρονιές, πριν την Τρίτη λυκείου, θυσιάζοντας αρκετά πράγματα, όπως τον ελεύθερο μου χρόνο, ο οποίος ήταν περιορισμένος… Τελικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου φημίζεται για την υλικοτεχνική  του  υποδομή και το υψηλό επίπεδο, των καθηγητών του …  Το γεγονός ότι υπήρξες μαθήτρια του ΓΕΛ  εκτιμάς ότι συνέβαλλε, στην επιτυχία σου;
ΒΟΓΚΛΗ: «Το σχολείο μας, είναι όντως πάρα πολύ καλό και βοηθά εμάς τους μαθητές, να αποκτήσουμε γερές βάσεις, κυρίως στις προηγούμενες τάξεις… Στην Τρίτη λυκείου, οι καθηγητές έχουν την διάθεση να μας στηρίξουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά ο χρόνος που προβλέπεται από το Υπουργείο, για το  κάθε μάθημα, είναι πολύ μικρός. Έτσι αναγκαστικά, χρειαζόμασταν εξωσχολική βοήθεια, ιδιαίτερα μαθήματα, όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι μαθητές που είχαν ως στόχο, να περάσουν σε μια σχολή…  Παρά το γεγονός ότι και οι καθηγητές μας είχαν όλα τα φόντα και η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου στο Κρανίδι είναι κατάλληλη, η Τρίτη λυκείου δεν μας βοήθησε, για τον λόγο που σας ανέφερα προηγουμένως…»
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ποια είναι τα όνειρα σου; Μέχρι που επιθυμείς να φτάσεις; Το έχεις σκεφτεί;
περισσότερα:enimerosipeloponnisou