Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσκληση απο τον κο Νοταρά για την "ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ"


ΠΗΓΗ:ΑΛΙΒΑΝΙΣΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε

Στην ανάρτηση της Τρίτης 21 Αυγούστου 2012 σχετικώς με την ξεθεμελίωση των σκαλοπατιών  του Ι. Ν. διερωτώνται ποιος διέπραξε  την Ιεροσυλία αυτή και σημειώνουν, <Ποίοι από μας μπορούν να σιωπήσουν με τόσο αυταρχικές συμπεριφορές>. Εκδηλώνουν δε το ενδιαφέρον να αναζητήσουν τους υπευθύνους του ιστορικού ανοσιουργήματος.

Αγαπητές συμπατριώτισσες της Π.Ε.Π.Ε εάν μέχρι τούδε δεν έχετε πληροφορηθεί τους υπαίτιους ή δεν γνωρίζεται τις δολοπλοκίες που εξυφάνθηκαν από τους σύγχρονους Εφιάλτες της Πατρίδας μας, ελάτε στις 22 Οκτώβριου στην εισαγγελία Κρανιδίου, να τους γνωρίσετε και να διαβάσετε τα σχετικά εις χείρας μου έγγραφα.

Το παρήγορο στην όλη υπόθεση είναι ότι κανένας από τους Εφιάλτες, δεν αναγράφεται στα μητρώα αρρένων της Ερμιόνης!!!    

Θα είμαστε εκεί κύριε Νοταρά.

  Η σχετική μας ανάρτηση


Ποιος υπεύθυνος  Βυζαντινών αρχαιοτήτων, ποιος  Πολιτικός Μηχανικός, ποιος  ιερέας, ποιός  απ αυτούς  χωρίς σεβασμό στην ιστορία μας, ξεθεμέλιωσε πλάκες με ιστορικές πατημασιές από τον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών.
Τον  ιστορικό μας Ναό  που έχει χαρακτηριστεί   από την αρχαιολογική υπηρεσία  ως διατηρητέο μνημείο .
Και ποιοι από μας μπορούν να σιωπήσουν σε τόσο αυταρχικές συμπεριφορές.
Εμείς δεν μπορούμε,  γι αυτό θα απασχολήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουμε ήδη αρχίσει, για να μας αιτιολογήσουν αυτή την ιεροσυλία και να μας δώσουν τα ανάλογα έγγραφα και σχέδια και ποιοι τα υπογράφουν.
Ο Ναός χρειάζεται οπωσδήποτε φροντίδα και κάποιες ανακαινίσεις είναι απαραίτητες  από  τη φθορά που φέρνει ο χρόνος, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που έγινε.

Οι πλάκες  που βγήκαν και προορίζονται να στοιβαχτούν σε κάποια αποθήκη αρχαιοτήτων, πρέπει να μπουν ξανά στη θέση τους .

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Τα σκαλοπάτια πριν ξεθεμελιωθούν 


Ο σεβασμός στα υπολείμματα  του αρχαίου κυκλώπειου τοίχους, απο τους ιδιοκτήτες οικίας δίπλα απο το Ναό Ταξιαρχών.

Κινέτα Ερμιόνης. Μέχρι το τέλος του μήνα πουλιέται από το ΤΑΙΠΕΔ;


Τί συμβαίνει; Ποιά είναι η θέση της νέας Δημοτικής Αρχής;
Έχουν ενημερωθεί; Θα μας ενημερώσουν σχετικά;

Ποιά είναι η Κινέτα  που πουλιέται , άρθρο του  Βασίλη Γκάτσου

Για να μαθαίνουν και οι νεότεροι, οικολόγοι και μη


 2
190
Ερμιονίδα
Κινέτα
135653,00
Γη
Παραλιακή έκταση  – βαλτότοπος
Αυτή η έκταση στην Κινέτα της Ερμιόνης είναι η Λιμνοθάλασσα Ποτοκίων. Αμέσως θα μου πείτε: Αφού το περισσότερο είναι θάλασσα πώς θα πουληθεί προς αξιοποίηση; Και κατά δεύτερον, γιατί καταγράφεται ως βαλτότοπος και όχι ως λιμνοθάλασσα; Ποια η ιστορία αυτού του τόπου του θαυμαστού, η αρχαία η παλιά, και η πρόσφατη; Το Δημόσιο θυμίζει μερικές φορές την απάντηση του Καραγκιόζη στην ερώτηση του Πασά: "Πες μου παιδί μου, έχεις μεγάλη περιουσία;" "Βέβαια πατσά μου, απέραντες εκτάσεις με χαμομήλι και οικόπεδα στη θάλασσα, όσο κει που πιάνει το μάτι σου!" "Ω! μα το γεραμπί! δεν τόξερα! είσαι λοιπόν σπουδαίος γαμπρός!" (ο διάλογος από τα Καραγκιόζια του Αβραάμ στο Τροκαντερό). 
Έγινε όμως  και πραγματικότητα! Όταν πούλαγαν τα πρώτα αγροτεμάχια των 300 τ.μ., τα περιμάντρωναν και έκοβαν και μικρούς δρομίσκους, ίσα να περνάει γαίδούρι φορτωμένο, όπως έλεγαν οι παλιοί. Ήσαν λοιπόν περιμαντρωμένα προς τον δρόμο τον κεντρικό και έμπαιναν μέσα στο βάλτο έως πολύ χαμηλά, ακόμη υπάρχουν ίχνη από τα παλούκια. Είχε φουσκοθαλασσιά, η έκταση αυτή είχε γεμίσει νερό, όπως βέβαια γινότανε πάντα, και τα συρματοπλέγματα και οι σιδερένιες πορτούλες πράγματι ρυμοτομούσανε οικόπεδο θάλασσας. Τοπίο Αγγελόπουλου δηλαδή. Ένας λοιπόν απελπισμένος με ένα χάρτη στο χέρι προσπαθούσε να εντοπίσει  το παραθαλάσσιο αγροτεμάχιο που είχε αγοράσει στην Πρωτεύουσα .... από χάρτη.
Σταματάει ένα σεβάσμιο γέροντα που πήγαινε στην Κουβέρτα στα κτήματά του και τον παρακαλεί δείχνοντάς του τον χάρτη να του πει αν ξέρει πού είναι: "Βρε ευλογημένε, τι ψάχνεις πάνω από το δρόμο; Νάτο εκεί είναι μέσα στη θάλασσα!" Κάγκελο ο αγοραστής! "Αμ, για το καλοκαίρι δε το αγόρασες; Με το μαγιό μια χαρά θα είσαστε!". Και τον άφησε .... κάγκελο! Αυτό θα πει Ελλάδα, αυτό θα πει Ερμιονίδα (σημ. δεν είναι ανέκδοτο).

Για το "έγκλημα" και τα μυστικά ...... του βάλτου λοιπόν, στο επόμενο η συνέχεια. Ο Αγαπητός Δήμαρχος δεν γνωρίζει για το εκεί "έγκλημα" γιατί δεν ήταν τότε στα πράγματα που λέμε του τόπου μας και αν το γνωρίζει, μόνον βιβλιογραφικά, και φυσικά μόνον αν ήταν τότε συνδρομητής των τοπικών εφημερίδων ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ και ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ. Γιατί αρκετοί νέοι της Ερμιόνης είχαν φωνή, όταν έπρεπε με όποιο κόστος, φυσικά μέσα σ' αυτούς και ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος. Και είναι υπερήφανοι που σώθηκε αυτός ο θείος τόπος, έστω και με αβαρίες, σε αντίθεση με των Φλαμπούρων που χάθηκε. Και για μένα προσωπικά που τον περπατάω από μικρό παιδάκι, μια και από πάνω είχαμε το περιβόλι του παππού μας του Βασίλη του Κανέλλη, από τότε που η νεογέννητη κοτσομούρα ανέβαινε κοπάδι τα αυλάκια του και τα λαβράκια κυνηγώντας ξενερίζανε και προσπαθούσα να τα χτυπήσω με πέτρες, και μετά έγινε ο αγαπημένος τόπος πυροφανιού, και μάλιστα μία βραδιά με την αυτοσχέδια βάρκα του Λάζαρου Δεδάκη, στα κουπιά ο Αγαπητός Αντιδήμαρχος. Και, αν χρειαστεί, θα τον ξανασώσουμε τον τόπο αυτόν.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Η Λιμνοθάλασσα των Ποτοκίων. Αυτό δεν είναι γιαν πούλημα 

Αυτό δεν είναι για πούλημα ούτε για αξιοποίηση.

Η Λιμνοθάλασσα των Ποτοκίων.


Του Βασίλη Γκάτσου
Ποτόκι - Ποτόκιε - Ποτόκια. Είναι σλάβικη λέξη που σημαίνει ρέμα. Προφανώς ενσωματωμένη στην αρβανίτικη γλώσσα, χωρίς να αποκλείεται να έμεινε ως τοπωνύμιο από την εποχή των σλάβικων επιδρομών στην Πελοπόννησο. Πάντα την χρησιμοποιούσαμε στον πληθυντικό: «Έχει περιβόλι στα Ποτόκια», «Η Κουβέρτα είναι μετά τα Ποτόκια». Τα περιβόλια και τα κτήματα πάνω από τον δημόσιο δρόμο και περίπου μέχρι τον λόφο του μπαρμπα Δημήτρη του Κόντου και τον πάνω δημόσιο δρόμο που πάει προς Πετροθάλασσα «ήταν στα Ποτόκια», ενώ αμέσως μετά άρχιζε η Κινέτα. Και από την άλλη μεριά, μέχρι τους λοφίσκους που μετά κατηφορίζανε προς Κουβέρτα. Ούτε τα τοπωνύμια δεν σέβεται το δημόσιο.
Πράγματι αρκετά μικρά ρέματα εκβάλουν στη Λιμνοθάλασσα τω

Ο οίνος στην ποίηση. Από τον Όμηρο στον Βάρναλη.



Του Γιάννη Λακούτση

 Ο οίνος στην ποίηση. Από τον Όμηρο στον Βάρναλη.
«Το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση».
                   Robert Stevenson
                (Σκωτσέζος συγγραφέας).

Το κρασί ήταν πάντοτε ένα από τα πιο προσοδοφόρα εθνικά προϊόντα της Ελλάδας. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως το κρασί ανεβάζει τον άνθρωπο πιο πάνω από την υλική του υπόσταση, δημιουργώντας απίθανες ψυχικές καταστάσεις. Τόσο στα αρχαία «Διονύσια» όσο και στα τωρινά κρασοπανηγύρια, το κοινό γνώρισμα είναι
η ευδιαθεσία, η ξεγνοιασιά, ο παραμερισμός του άγχους που προκαλούν τα μεγάλα προβλήματα της ζωής. Με το κρασί η ανθρώπινη καρδιά εξαγνίζεται. Οι αρχαίοι Έλληνες λυρικοί ποιητές εμπνέονταν συχνά από το κρασί, γιατί πίστευαν ότι ήταν πιστός σύντροφος και συμπαραστάτης στον αγώνα για την κατάχτηση της αληθινής ευτυχίας. Ένας πολύτιμος φίλος που δυνάμωνε και πλούτιζε το ταλέντο τους και την έφεση τους για λυρικές δημιουργίες.

Στα έπη του Ομήρου  ο οίνος αποκαλείται «ηδύς», «ηδύποτο» και «μελίφρων» (γλυκός σαν μέλι).Αποκαλείται και «ευάνωρ», αφού του αναγνωριζόταν η ιδιότητα να ενισχύει τους άνδρες, σε όποια μάχη και αν επρόκειτο να δώσουν, πολεμική η ερωτική, εφόσον βέβαια η χρήση του γίνεται με μέτρο. Σε αντίθετη περίπτωση, επί κραιπάλης, ο οίνος δεν λειτουργεί σαν αφροδισιακό, « γάλα της Αφροδίτης», το αποκαλούσε ο Αριστοφάνης, αλλά σαν υπνωτικό, όπως αναφέρει
ο ποιητής Εύηνος σε ένα συμποτικό επίγραμμα.
Λέει λοιπόν ο Όμηρος, απαντώντας στην ερώτηση του Ησίοδου για το τι είναι πιο γλυκό για την ψυχή του ανθρώπου.
«Όταν ευφραίνεται ο κόσμος όλος
κι οι σύντροφοι στο σπίτι ακούνε τον τραγουδιστή
στρωμένοι δίπλα δίπλα σε τραπέζια κατάφορτα ψωμί
και κρέας, και αντλεί κρασί ο Ηνίοχος
το φέρνει και γεμίζει τα ποτήρια,
αυτό, νομίζω, το γλυκύτερο για την ψυχή του ανθρώπου»>

Ο  Μεσσήνιος ποιητής Αλκαίος, σύγχρονος του Φιλίππου της

Επιστροφή χρημάτων μέσω της ΔΕΗ σε νοικοκυριά 6 χωριών της Αργολίδας που βρίσκονται κοντά σε αιολικά πάρκα

Το ποσό θα κυμαίνεται από 100 έως 400 ευρώ, αναλόγως των οικισμό και θα είναι εφάπαξ για 2013, 2012 και 2011. Θέμα χρόνου είναι η κατάθεση της υπουργικής απόφασης για να αποδοθεί το ανταποδοτικό τέλος ύψους 1% στους κατοίκους των Δήμων που έχουν αιολικά πάρκα, ενώ η σχετική νομοθετική ρύθμιση έχει καταρτιστεί προ τριετίας. Αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω καταναλωτές θα λάβουν επιστροφές χρημάτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με το ποσό να κυμαίνεται από 100 έως 400 ευρώ, αναλόγως των οικισμό και θα είναι εφάπαξ για 2013, 2012 και 2011.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, υπάρχει σχετική διάταξη εδώ και τρία χρόνια, η οποία ανέφερε ότι όπου εγκαθίσταται αιολικό πάρκο το 2% των εσόδων του το κρατάει ο Δήμος, κάτι που εφαρμόζεται. Το άλλο 1% είναι έσοδα τα οποία προβλέπεται να “περάσουν” στο λογαριασμό του κάθε νοικοκυριού του συγκεκριμένου χωριού, ωστόσο αυτό εκκρεμεί, λόγω κάποιων

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ. ΣΦΥΡΗ ΠΡΟΣ Γ. ΑΔΡΙΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Δελτίο τύπου
Ένα από τα πρώτα προβλήματα που αντιμετώπισε η νέα Δημοτική Αρχή ήταν η λήξη από 31/8/2014 της άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Γηπέδου Κρανιδίου, το οποίο είναι η κύρια έδρα της Π.Α.Ε. Α.Ε. Ερμιονίδας.
Έτσι δεν ήταν εφικτή η χρήση του συγκεκριμένου γηπέδου από την Π.Α.Ε. Α.Ε. Ερμιονίδας για το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE.
Στο αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή για παράταση της άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Γηπέδου Κρανιδίου, η ανταπόκριση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννη Αδριανό ήταν άμεση αφού υπογράφτηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται έως τις 8 Φεβρουαρίου 2015 η προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης των αθλητικών χώρων που έχουν πρόβλημα.
Ακολουθούν παρακάτω η αίτηση και η ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Παίζοντας με τη φωτιά

''PAIZONTAS ME TH FWTIA''_1
Την ταινία την είδα και είναι εξαιρετική!! Θα πρέπει, τουλάχιστον, οι γυναίκες όλες να τη δουν, γιατί θα τιμήσουν  όσες δεν μπορούν να κάνουν τέχνη, γιατί είναι γυναίκες! Αλλιώς τις περιμένει ο εξευτελισμός και ο θάνατος.

Και λίγο ας σκεφτούμε τις ανδροκρατούμενες και θεοκρατούμενες κοινωνίες τις φανερές και τις φτιασιδωμένες προοδευτικές αλλά σεξιστικές...
Σχόλιο - πρόταση φίλης της Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης.

Από την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 στον Δαναό το κινηματογραφόφιλο κοινό της Αθήνας  έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πολύ ενδιαφέρουσα ταινία – αληθινή καταγραφή της Αννέτας Παπαθανασίου με τίτλο Παίζοντας με τη φωτιά. Μια παραγωγή της TOPCUT- MODIANO, OH MY DOG, και συμπαραγωγή του ΟΤΕ TV.

Μία ταινία για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν, που κυριολεκτικά παίζουν με τη φωτιά! H Αννέτα Παπαθανασίου, ηθοποιός η ίδια και σκηνοθέτης, επισκέπτεται την Καμπούλ για να διδάξει την Αντιγόνη του Σοφοκλή και να καταγράψει τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με την σκληρή καθημερινότητα σε αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα.
Αφηγείται τις ιστορίες των γυναικών ηθοποιών που έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία, ακόμα και απειλές για τη ζωή τους και την οικογένειά τους.
Η ταινία είναι μια καταγραφή όσων συναντά και που δυστυχώς η φαντασία ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα. Μια σκληρή καταγραφή, ειδικά όταν γνωρίζεις ότι αυτό που αποτυπώνεται στη μεγάλη οθόνη είναι εικόνες της αληθινής ζωής , χωρίς μυθοπλασία και σενάριο .

''PAIZONTAS ME TH FWTIA''_2
«Έχοντας πάει στο Αφγανιστάν το 2007 και κάνοντας γυρίσματα στην περιοχή για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «Qadir, ένας Αφγανός Οδυσσέας» απέκτησα μια οικειότητα με την περιοχή και σίγουρα αρκετούς φίλους. Έτσι, όταν ήρθε

Το διάβασμα ωφελεί… την υγεία!

Όσο περισσότερο διαβάζουμε και βάζουμε το μυαλό μας να λειτουργεί, τόσο πιο πολύ θωρακιζόμαστε απέναντι σε διάφορες παθήσεις. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από επιστημονικές μελέτες, οι οποίες εξέτασαν εάν και πώς επηρεάζει το ψυχαγωγικό διάβασμα την ψυχή και το σώμα μας.
1.Διαβάζω άρα... προσέχω!
Το διάβασμα βοηθά στη διεύρυνση της προσοχής. Η νευροεπιστήμονας, Σούζαν Γκρίνφιλντ, επίτιμη καθηγήτρια Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, λέει πως το διάβασμα μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα επειδή διευρύνει την προσοχή. «Τα μυθιστορήματα έχουν αρχή, μέση και τέλος – μία δομή η οποία ενθαρρύνει τον εγκέφαλό μας να σκέφτεται σε μία σειρά και να συσχετίζει τις αιτίες, τις συνέπειες και την σημασία τους. Όσο περισσότερο διαβάζουμε τόσο περισσότερο ενυσχύουμε αυτή την ικανότητα».
2. Διαβάζω άρα... ηρεμώ!
Το διάβασμα βοηθά στην καταπολέμηση του στρες. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Σάσεξ έδειξε ότι το διάβασμα είναι μία από τις πιο αγχολυτικές δραστηριότητες. Μόλις έξι λεπτά διάβασμα αρκούν για να μειωθούν τα επίπεδα του στρες που νιώθουμε κατά τα σχεδόν δύο τρίτα. Επίσης, το διάβασμα επιδρά πιο γρήγορα και είναι πιο αποδοτικό ως αγχολυτικό απ' όσο η μουσική, μια βόλτα, ή από το να

Sam Roma / Είμαστε Τσιγγάνοι: το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος


Ρομά: Ένας «μυστήριος λαός» που η ταυτότητά του χάνεται στα βάθη του χρόνου και στους μακρινούς τόπους της περιπλάνησης. Από την Ινδία και την Αίγυπτο, μέχρι τη Σουηδία και την Αγγλία και από τα χρόνια του Μέγα Αλέξανδρου ως τα σήμερα οι πλανόδιοι άρχοντες του δρόμου εμφανίζονται στο χάρτη της παγκόσμιας ανθρωπογεωγραφίας. Έκτοτε, ζουν στις παρυφές του περιθωρίου, στο μεταίχμιο της νομιμότητας και στο όριο της κοινωνικής αποδοχής.
Οι Έλληνες Ρομά αγαπούν το χορό, το τραγούδι και τα πανηγύρια ενώ στήνουν τα μεγαλύτερα γλέντια. Ερωτεύονται, «κλέβονται», παντρεύονται και δημιουργούν μεγάλες οικογένειες τηρώντας ευλαβικά τα έθιμα της φυλής. Είναι δαιμόνιοι έμποροι και ικανοί

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Μήνυμα προς τη σχολική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας

 Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και να απευθύνουμε τις θερμές μας ευχές για μια χρονιά υγιή και μαθησιακά παραγωγική.

   Εκτιμώντας το σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο των εκπαιδευτικών αλλά και αυτό των μαθητών και των οικογενειών τους δεσμευόμαστε, ως νέα Δημοτική Αρχή, να σταθούμε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα έχοντας ρόλο συνεργατικό και να βοηθήσουμε με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουμε στη συντήρηση των διδακτηρίων και στη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων. Επίσης θα συνδράμουμε σε κάθε άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία, πολιτιστικής ή οικολογικής φύσεως και αλληλεγγύης.

   Θεωρούμε ότι ένα συνεργατικό σχολείο που στεγάζεται σε χώρους ανθρώπινους και περιβάλλον αξιοπρεπές βοηθάει τους μαθητές να προωθήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους και τη σκέψη τους με απώτερο σκοπό την απόκτηση περισσότερης γνώσης.

   Ευελπιστούμε ότι και εμείς αξιοποιώντας το ρόλο του βοηθού και συμπαραστάτη θα μπορέσουμε να συνεισφέρουμε σε μια ποιοτική εκπαίδευση, στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι.

Δημήτρης Σφυρής
                                    Δήμαρχος Ερμιονίδας

Μάθημα Ζωής! Αν βαρεθήκατε ποτέ να πάτε σχολείο, δείτε τι ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ κάνουν αυτά τα παιδιά για τη μάθηση!


Πρόταση του Γιάννη Λακούτση


Πηγή:athensmagazine 
Επιμέλεια: Άκης Αδαμόπουλος

Όλοι μας λίγο ως πολύ φτάσαμε να βαριόμαστε να πάμε στο σχολείο...
Οφείλουμε όμως να έχουμε στο νου μας πως υπάρχουν παιδιά σε όλο τον κόσμο, που πραγματοποιούν μεγάλες και δυσπρόσιτες διαδρομές για να εκπαιδευτούν.
Σύμφωνα με την UNESCO δε, τα τελευταία 5 χρόνια η πρόοδος στη σύνδεση παιδιών με σχολεία έχει "βαλτώσει".
Υπάρχουν περιοχές με δυσπρόσιτα μονοπάτια, τα οποία κλείνουν με τις πλημμύρες, ενώ για άλλα χριεάζεται να διανυθούν απίστευτα πολλά χιλιόμετρα, όπως ορισμένα από τα παρακάτω...
5ωρη διαδρομή σε γκρεμό για σχολείο στο Gulu της Κίνας

ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ

ΚΩΣΤΗ  ΠΑΛΑΜΑ  «ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ»

Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε , ψυχές!
Κι ότι σ' απόμεινε ακόμη στη ζωή σου,
Μην τ' αρνηθείς! Θυσίασέ το ως τη στερνή πνοή σου!
Χτισ' το παλάτι, δάσκαλε σοφέ!

Κι αν λίγη δύναμη μεσ' το κορμί σου μένει,
Μην κουρασθείς. Είν' η ψυχή σου ατσαλωμένη.
Θέμελα βάλε τώρα πιο βαθειά,
Ο πόλεμος να μη μπορεί να τα γκρεμίσει.

Σκάψε βαθειά. Τι κι' αν πολλοί σ’ έχουνε λησμονήσει;
Θα θυμηθούνε κάποτε κι αυτοί
Τα βάρη που κρατάς σαν Άτλαντας στην πλάτη,
Υπομονή! Χτίζε, σοφέ, της κοινωνίας το παλάτι
!


Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς η σκέψη μας τιμητικά δίπλα στο δάσκαλο.
Τίνα Αντωνοπούλου

Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης (30η δράση)


Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση του Οδ. Βουδούρη στον κ. Φούχτελ: «Πες του να φύγει και να πάει να να να…»

Ο κ. Φούχτελ, Γερμανός Έπαρχος εν Ελλάδι, έστειλε πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο στους δημάρχους και περιφερειάρχες της Ελλάδας για να καταγράψει από τα περιουσιακά στοιχεία και τον πληθυσμό μέχρι και τα σκουπίδια που παράγει κάθε τόπος.
Τα πραγματικά αφεντικά μάλλον θεωρούν ότι δεν υπάρχει πλέον ελληνική κυβέρνηση και σκέφτονται να πάρουν κατευθείαν τα ηνία στα χέρια τους. Την απάντηση όμως του ελληνικού λαού την έχουν δώσει τα λόγια του τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου:



«Ποιος είν’ αυτός, που μπαίνει ανάμεσα μας
και με το ζόρι ν’ αμαρτήσεις προσπαθεί
ποιος είν’ αυτός που λέει παιδιά του τα παιδιά μας
και με το μέλλον τους ζητάει ν’ ασχοληθεί
ποιος είν’ αυτός που λέει παιδιά του τα παιδιά μας
πες του αγάπη μου να πάει να να να να...

Ποιος είν’ αυτός που μπαίνει ανάμεσα μας
και σαν κατάσκοπος μας παρακολουθεί
ποιος είν’ αυτός που λέει δικά του τα δικά μας
και στο κρεβάτι μας ζητάει να κοιμηθεί
ποιος είν’ αυτός που λέει δικά του τα δικά μας
πες του αγάπη μου να πάει να να να να...»


*Οδυσσέας Βουδούρης, Βουλευτής Β’ Αθήνας, «Κοινωνία Πρώτα»
tvxs 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ κ. ΚΑΜΙΖΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την χθεσινή απάντησή του ο πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Καμιζής παραδέχεται ότι δεν έχει παραδώσει την Ηλεκτρονική Αλληλογραφία του Δήμου Ερμιονίδας στην νέα Δημοτική Αρχή.
Του επισημαίνουμε τα εξής:
1.     Τα Εισερχόμενα της Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας αποτελούν αποδεικτικό παραλαβής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ τα Απεσταλμένα αποτελούν αποδεικτικό αποστολής των ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Οπότε η Ηλεκτρονική Αλληλογραφία είναι ένα σύνολο αρχείων που χαρακτηρίζονται ως δημόσια έγγραφα τα οποία απαγορεύεται να χαθούν.
2.     Το 2011 παραδόθηκε από τον κ. Σφυρή  η Ηλεκτρονική Αλληλογραφία του Δήμου Κρανιδίου στον νεοσύστατο Δήμο Ερμιονίδας, σε πέντε διαφορετικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τους οποίους και διακινείτο, πράγμα που μπορούν να βεβαιώσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Άρα ο ισχυρισμός του ότι το 2011 δεν παρέλαβε την Ηλεκτρονική Αλληλογραφία του τότε Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου είναι ψευδής.
3.     Εάν μπορεί, ας μας εξηγήσει το λόγο για τον οποίο με την λήξη της θητείας του, πήρε μαζί του τον κοινόχρηστο σκληρό δίσκο που περιείχε ολόκληρο το Ηλεκτρονικό Αρχείο και την Ηλεκτρονική Αλληλογραφία του Δήμου Ερμιονίδας και όταν τον επέστρεψε στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 είχε διαγράψει από αυτόν την Ηλεκτρονική Αλληλογραφία.
4.     Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση έχει παραπεμφθεί πλέον στα αρμόδια θεσμικά όργανα (Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ.λ.π.), τα οποία και θα αποφανθούν επ’ αυτής.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Αμφίπολη η πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά από τη ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων συνεχίζεται οριζόντια και σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο, ώστε να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεπιστημονικής τεχνικής ομάδας.
Σήμερα, παρουσιάζεται η πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ κ. Μ. Λεφαντζή με τους δύο διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες. Οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης τους συνεχίζονται.

Συνεχίζονται, επίσης, οι εργασίες τεκμηρίωσης του συνόλου των αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών, με ψηφιακά και συμβατικά μέσα.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 

Ηφαίστειο σε φάση ενεργοποίησης


image

Του Χρήστου Γιανναρά

Η εικόνα που έχει για τον πλανήτη μας ο «μέσος» ή «κοινός» άνθρωπος (αναγνώστης εφημερίδων, δέκτης τηλεοπτικών «ειδήσεων», περιπατητής του Διαδικτύου) είναι εικόνα ηφαιστείου στα πρόθυρα ενεργοποίησης. Στοιχεία της εικόνας:
– Το χάος της αναρχίας και της αλληλοσφαγής στη Λιβύη. Αιτία, η ασύγγνωστη επιπολαιότητα της Δύσης. Εκτόνωσε τον πολιτικό πουριτανισμό της εξοντώνοντας τον Καντάφι, χωρίς να διαθέτει λύση εναλλακτική. Καθόλου ευκαταφρόνητος ο ρόλος μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών.
– Η κόλαση της ανθρωποσφαγής και στο Ιράκ, διάλυση και παράνοια. Αιτία και εκεί η εισβολή της Δύσης, ο απαγχονισμός του Σαντάμ Χουσεΐν, η ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας. Για χάρη του διαβόητου διδύμου Ντικ Τσένι - Ντόναλντ Ράμσφελντ, των εταιρειών πετρελαίου που εκπροσωπούσαν.
– Το μακέλεμα αναρίθμητων ακόμη ανθρώπων στη Συρία, εφιάλτης φρίκης και πανικού. Μεθοδική η ανήλεη σφαγή, μόνο επειδή πείσμωσε η Δύση, και πάλι, να στερήσει τη Ρωσία από τη μοναδική στη Μεσόγειο ναυτική της βάση.
– Το προγραμματικό, απίστευτου σαδισμού πογκρόμ των Παλαιστινίων στη Γάζα. Απροσχημάτιστη εν ψυχρώ θηριωδία, μόνο για να επιδείξει η Δύση το σχεδόν μεταφυσικού χαρακτήρα παράδοξο:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για την αποφυγή λανθασμένων και ψευδών εντυπώσεων σχετικά με δημοσιεύματα που προέρχονται από τη νέα δημοτική αρχή, γνωρίζω στους δημότες του Δήμου Ερμιονίδας ότι όλα τα εισερχόμενα έγγραφα, ηλεκτρονικά ή έντυπα, που αφορούν στην διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου Ερμιονίδας κατά την περίοδο 2011 – 2014 βρίσκονται στο πρωτόκολλο του Δήμου Ερμιονίδας, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία τα εισερχόμενα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έγγραφα που αφορούν στα θέματα δημοτικής διαχείρισης, εκτυπώνονται, χαρακτηρίζονται και στη συνέχεια πρωτοκολλούνται στο πρωτόκολλο του Δήμου Ερμιονίδας. Μετά από αυτή τη διαδικασία η διατήρηση στον υπολογιστή των ηλεκτρονικών εγγράφων ούτε προβλέπεται ούτε έχει και κανένα ουσιαστικό σκοπό.
Γι’ αυτό το λόγο προφανώς, όταν αναλάβαμε τη δημοτική αρχή το 2011, δεν μας παραδόθηκε από τον κ.Σφυρή κάτι σχετικό με την ηλεκτρονική αλληλογραφία, όπως επίσης δεν υπήρξε και καμία στοιχειώδης προφορική ή γραπτή ενημέρωση προς τη νέα τότε δημοτική αρχή.   


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

Σφυρής προς Καμιζή: Να μου παραδώσετε την Ηλεκτρονική Αλληλογραφία του Δήμου Ερμιονίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλο θέμα έχει προκύψει στον Δήμο Ερμιονίδας με την μη παράδοση της Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στην νέα Δημοτική Αρχή.

Όπως προκύπτει από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ερμιονίδας, η Ηλεκτρονική Αλληλογραφία έχει διαγραφεί στις 27 Αυγούστου 2014 από τον υπολογιστή του Δήμου που ήταν αποθηκευμένη, αλλά και από τον κεντρικό υπολογιστή του παροχέα.
Ακολουθούν τα έγγραφα που εστάλησαν από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή προς τον πρώην Δήμαρχο Ερμιονίδας κ Δημήτρη Καμιζή και προς τον κ. Ειασαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα οποία κοινοποιούνται επίσης στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Γιώργο Διδασκάλου, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή:

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Α.Ο. “Αλιάς” Πορτοχελίου για 9η φορά πρωταθλητής Ελλάδας στην Υ/Β Αλιείας


Μετά από πολύ σπουδαία εμφάνιση και εντυπωσιακά αλιεύματα ο πολυνίκης όμιλος της Υποβρύχιας Αλιείας Α.Ο. “Αλιάς” Πορτοχελίου αναδείχθηκε εχθές για μία ακόμη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδος. Οι Σιδέρης, Καμπάνης και Θεοδοσίου κατάφεραν να ξεπεράσουν τους Συριανούς (Ν.Ο.Σύρου) Δούναβη, Παπακωνσταντή και Παπαφίγκο (οι οποίοι μάζεψαν βαθμολογία που άλλες χρονιές θα αρκούσε για συντριπτική επικράτηση) και να θριαμβεύσουν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, σε μια τράπεζα που θα είναι η εναλλακτική του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2016. Ο Γ. Σιδέρης, αν και δεν θα ταξιδέψει με την αποστολή του Περού (παγκόσμιο 2014), αποτελεί πάντα μεγάλο κεφάλαιο για το αγωνιστικό ψαροτούφεκο και με εμφανίσεις σαν την χθεσινή (7.9.2014) δείχνει ότι η εθνική θα μπορέσει να βασίσει πολλές από τις ελπίδες της επάνω του το 2016. Η κατάταξη του 44ου Ομαδικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υ/Α 2014:
1. Α. Ο. Αλιάς Πορτοχελίου (Γ. Σιδέρης, Ν. Καμπάνης, Δ. Θεοδοσίου) 35.865
2. Ν. Ο. Σύρου 1 (Γ. Δούναβης, Κ. Παπακωνσταντής, Η. Παπαφίγκος) 25.800
3. Ν. Ο. Σύρου 3 (Π. Πάπιτσης, Γ. Σέγκος) 9.245
4. Ν. Ο. Τρίαινα Βούλας (Κ. Νταής, Σ. Μαυρομμάτης) 4.010
5.  Ν. Ο. Σύρου 2 (Κ. Ζαράνης, Π. Σάμιος) 3.915
6. Ναυταθλητικός Όμιλος Πορτοχελίου (Β. Μπίμπας, Π. Σάγκας) 1.430
7. Α.Σ. Δράση Αγρινίου 1 (Α. Κουφογιώργος, Π. Μαλάνος, Γ. Χαϊντίνης) 0
8. Α.Σ. Δράση Αγρινίου 2 (Γ. Ρόμπολας, Δ. Στούμπος, Π. Καραθώνος) 0
Πηγη: http://www.spear-fishing.gr/
portoheligreece