Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΝαύπλιο, 31 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ “ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ” 
Θέλω πρώτα απ' όλα να συγχαρώ τον Δήμο Ερμιονίδας, τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή και την οργανωτική επιτροπή για την διοργάνωση της σημερινής εξαιρετικά ενδιαφέρουσας και επίκαιρης ημερίδας. Είναι μια ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις και να συζητηθούν στρατηγικές και άξονες δράσης πάνω σ' αυτό το τεράστιο αναπτυξιακό όπλο, στο μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα που λέγεται τουρισμός.
Η Ερμιονίδα, όπως και ευρύτερα η Αργολίδα, η ανατολική Πελοπόννησος και ο Αργοσαρωνικός, έχει καταφέρει, παρά την δύσκολη συγκυρία της κρίσης, να διατηρεί την εικόνα ενός ποιοτικού προορισμού που αξιοποιεί με αποφασιστικότητα αλλά και υπευθυνότητα και σεβασμό την φυσική ομορφιά του τόπου μας, την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας, αλλά και την φιλοξενία και τον επαγγελματισμό του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Απάντηση Αποστόλου σε Ανδριανό για την πορεία υλοποίησης των έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στην Ερμιονίδα
Ναύπλιο, 30 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Απάντηση Αποστόλου σε Ανδριανό για την πορεία υλοποίησης των έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στην Ερμιονίδα.

Στην 102/8-10-2015 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου.

Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:

 «Η κατασκευή του έργου  μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στην Ερμιονίδα έχει ενταχθεί στην ΣΑΕ 081/8 με ΚΑ 2009ΣΕ081120009 και επί του παρόντος δεν έχει δημοπρατηθεί. Το έργο είναι ενταγμένο και η υλοποίησή του αναμένεται να γίνει εντός της επόμενης προγραμματικής περιόδου».

.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. Ερμιόνη 28η Οκτωβρίου 2015

28η Οκτωβρίου 2015                                                                          
Μια φωτογραφία, από την κατάθεση στεφάνου του αειμνήστου Μιχάλη Κολυμπάδη, τότε αντιπροέδρου της κοινότητος Ερμιόνης, προς τιμή και δόξα των ηρωικώς πεσόντων αδελφών μας, κατά την περίοδο του αντιστασιακού αγώνος, κατά των Γερμανών κατακτητών, της περιόδου 1941/1945, έφερε στην μνήμη μου, την μέχρι σήμερα αδιαφορία του Δήμου Ερμιόνης και εν συνεχεία Ερμιονίδος, να αναγράψουν  τα ονόματα τους, στο τύμβο των Ηρώων!!!
Το 2001 με εισήγηση του τότε προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης, κ. Μιχάλη Καρατζά, ομοφώνως αποφασίστηκε η αναγραφή των ονομάτων των, αλλά δυστυχώς παρέμεινε στα συρτάρια του Δήμου της … ευγνωμονούσης ιδιαιτέρας μας πατρίδος.
Οι συνεχείς εκκλήσεις μας μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας <Ερμιονίς>  και των ιστοσελίδων του  Ιντ/νετ, προς τον Δήμο Ερμιόνης, και του σημερινού διευρυμένου δήμου Ερμιονίδος, δεν καρποφόρησαν.  
Το 1981, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος, δια νόμου ανεγνώρισε την προς την Πατρίδα  θυσία των αγωνιστών της αντίστασης 1941\ 1945 . 
Μια από τις πρώτες ενέργειες του σημερινού πρωθυπουργού, ήταν να καταθέσει στεφάνη, στους εκτελεσθέντες υπό των Γερμανών κατακτητών , στην Καισαριανή.
Σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γής έχουν τιμηθεί οι νεκροί του αντιστασιακού αγώνα, πλην της Ερμιόνης.
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ
1)Μόδεστος Ντούρος, φοιτητής νομικής, εκτελέστηκε υπό των Γερμανών κατακτητών στα εξαμίλια Κορινθίας. Το όνομα του αναγράφεται στην είσοδο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως επίσης και στο μνημείο πεσόντων, στα Εξαμίλια Κορινθίας.                              2)Νικόλαος Ντούρος, εκτελέστηκε υπό των Γερμανών κατακτητών στα εξαμίλια Κορινθίας, το όνομα του αναγράφεται εις το εκεί μνημείο.                                                                                          
3)Βιρβίλης Ανδριανός, βασανίστηκε μέχρι θανάτου υπό των Γερμανών κατακτητών, στις φυλακές Κορίνθου.                                                   
4)Σκούρτης Γεώργιος, εκτελέστηκε υπό των Γερμανών στις Σπέτσες, για την αντιστασιακή του δράση.
5)Ταρούσης Ιωάννης, εκτελέστηκε υπό των Γερμανών στην  Καισαριανή για την αντιστασιακή του δράση.
6)Γεώργιος Προκοπίου του Κων/νου, σκοτώθηκε στα βουνά της Εύβοιας ενώ υπηρετούσε στον εθνικό στρατό κατά τον εμφύλιο.
ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
1) Μιχάλης Παπαμιχαήλ, σμηναγός Π.Α σκοτώθηκε κατά την πτώση του Πολεμικού αεροπλάνου εις διατεταγμένη υπηρεσία.
2) Μπατζάβελα Πανωραία, Κελευτής του Π.Ν σκοτώθηκε εν υπηρεσία στη Κρήτη.                                                                                                                                  Αιωνία σε αυτούς η μνήμη
Λαός που δεν τιμά τους  Ήρωες του, δεν αξίζει ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.                                                                                                    

ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ;


ΣΤΙΧΟΙ - ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

 Έλλη Βασιλάκη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που διοργανώνει  ο Δήμος μας  στο ξενοδοχείο AKS στο Πόρτο-Χέλι  στις 31 Οκτωβρίου 2015  ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 π.μ.,  με θέμα την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Οι βασικοί στόχοι της ημερίδας είναι :

-          Διαμόρφωση στρατηγικής για προβολή και δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τον τουρισμό 2015 – 2019 στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

-          Ενίσχυση του τουρισμού μέσω της ανάδειξης των ειδικών, θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

-          Προώθηση των τουριστικών προϊόντων και προσέλκυση  νέων τουριστικών αγορών.

-          Πρωτογενής τομέας και τουρισμός.

Ο Διογένης και οι φακές..

Επίκαιρο!
Μία μέρα ο Διογένης έτρωγε ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι ενός τυχαίου σπιτιού. Δεν υπήρχε σε όλη την Ελλάδα πιο φθηνό φαγητό από μία σούπα με φακές. Μ’ άλλα λόγια, αν έτρωγες φακές σήμαινε ότι βρισκόσουν σε κατάσταση απόλυτης ανέχειας. Πέρασε ένα απεσταλμένος του άρχοντα και του είπε:
«Α! Διογένη, Αν μάθαινες να μην είσαι ανυπότακτος κι αν κολάκευες λιγάκι τον άρχοντα, δε θα ήσουν αναγκασμένος να τρως συνέχεια φακές.»
Ο Διογένης σταμάτησε να τρώει, σήκωσε το βλέμμα και κοιτάζοντας στα μάτια τον πλούσιο συνομιλητή του αποκρίθηκε:
«Α, φουκαρά αδελφέ μου! Αν μάθαινες να τρως λίγες φακές, δεν θα ήσουν αναγκασμένος να υπακούς και να κολακεύεις συνεχώς τον άρχοντα.»
 
 Μαίρη Φασιλή

ΤΤΙΡ: Το υπερμνημόνιο των δύο ηπείρων που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή μας.

- Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα (;)
- Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί. Πρόκειται για την Διατλαντική Εμπορική Συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ. Πρόκειται για μια συμφωνία που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή μας.
της Θέας Μανούρα

kinisienergoipolites 

Περίπου 750 μέρες απεργίας μετρούν σήμερα οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Coca Cola, η οποία έκλεισε την γραμμή παραγωγής στη Βόρειο Ελλάδα, μεταφέροντας το εργοστάσιο στην Βουλγαρία. Η εταιρία υποστηρίζει ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα την ανάγκασε σε αυτή την κίνηση αφού σημείωσε ζημίες. Στο κοντινό μέλλον όμως η Coca Cola εκτός από το να φύγει και να αφήσει άνεργους εκατοντάδες συμπολίτες μας μπορεί να πάρει μαζί και κάποια αποζημίωση από το ελληνικό κράτος επειδή... έπεσε έξω. Τουλάχιστον αυτό λέει η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή όχι όσο θα έπρεπε- και ως ΤΤΙΡ.

Τον περασμένο μήνα κινητοποιήσεις ενάντια στην ΤΤΙΡ έλαβαν χώρα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με τη συμμετοχή ειδικά στο Βερολίνο να φτάνει τις 250.000 κόσμου. Τί είναι όμως η εν λόγω συμφωνία και σε τί αφορά;

Πρόκειται για μια συμφωνία, οι όροι της οποίας συζητούνται ανάμεσα

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας:ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 14-15/11/2015

Η Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Ιππικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Άργους και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Φίλων Κρύας Βρύσης «Ο Κτενιάς»στην Κρύα Βρύση Αργολίδας, που περιλαμβάνει πολιτιστικά δρώμενα και διαδρομές στο ιστορικό Φαράγγι Κουμαριάς από πεζοπόρους , δρομείς, ποδηλάτες και ιππείς.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 14/11/2015
  • 8:30 Αναχώρηση της ομάδας από το παρκινγκ Κρανιδίου (λαϊκή αγορά). 
  • Τακτοποίηση της ομάδας στο Δημοτικό σχολείο της Κρύας βρύσης όπου και θα διανυκτερεύσει η ομάδα.
  • Πεζοπορία στα μονοπάτια του Όρους Κτενιά
  •  Ελεύθερο πρόγραμμα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ναύπλιο, 30 Οκτωβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Απάντηση Αποστόλου σε Ανδριανό για την πορεία υλοποίησης των έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα.
Στην 103/8-10-2015 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Ανδριανός με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα, απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Αποστόλου.
Ο Υπουργός στην απάντησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
 «Το τεχνικό αντικείμενο του έργου “Μεταφορά  και διανομή νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας” αφορά στην κατασκευή δευτερευόντων αγωγών (έργων προσαγωγής) και αντλιοστασίων, με σκοπό την μεταφορά νερού προς άρδευση στο Αργολικό Πεδίο και ειδικότερα στις περιοχές Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα. Το σημείο τροφοδοσίας των αγωγών αυτών είναι η κατασκευασμένη σε προγενέστερο χρόνο κεντρική διώρυγα Αναβάλου, που μεταφέρει νερό από τις πηγές στην περιοχή του οικισμού Κιβερίου. Οι ανωτέρω περιοχές που πρόκειται να εξυπηρετηθούν από το έργο, είναι συνολικής επιφάνειας 60.000 στρεμμάτων.
Με την αριθμ. 4276/146483/20β2/541/19-11-2014 Απόφαση του

Μη φοβάστε όσους ξεχωρίζουν. Η διαφορετικότητα είναι δώρο…

Γράφει η φιλόλογος Ειρήνη Τσιουμάνη.
Η τάξη μου αποτελείται από ξεχωριστούς μαθητές.
Κάποιοι θα τους χαρακτήριζαν ανυπάκουους κι αφηρημένους. Στην πραγματικότητα όμως, ονειροπολούν γιατί διαθέτουν μεγάλες δόσεις φαντασίας. Επίσης, συχνά –παρεξηγημένα- θεωρούνται ατίθασοι, αφού δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τους κανόνες.
Ωστόσο, αυτό συμβαίνει γιατί είναι ελεύθερα πνεύματα.
Οι μαθητές μου, αντικρίζουν τον κόσμο διαφορετικά, από μια οπτική που οι περισσότεροι δεν έχουμε αναπτύξει.
Τα συγκεκριμένα παιδιά δεν αγαπούν τις τυποποιημένες ασκήσεις όμως το καθένα έχει τον δικό του τρόπο επίλυσής τους.
Ωστόσο, χρειάζονται επιβεβαίωση για να συνεχίσουν αφού συχνά ως παιδιά, δεν έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Οι μαθητές μου, έρχονται στην τάξη χαμογελαστοί.
Όχι όμως πάντα.
Συχνά κουράζονται και τότε πρέπει να βρεις διαφορετικό τρόπο να κεντρίσεις το ενδιαφέρον τους. Οι συγκεκριμένοι μαθητές πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο από τους υπολοίπους του σχολείου.
Εξάλλου, διαθέτουν ιδιαίτερα ταλέντα που πρέπει να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν.
Οι μαθητές μου είναι διαφορετικοί όσο κι αν κάποιοι επιμένουν για το

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Σ' ένα δρόμο, βέβαια, πήχτρα πια στα μαγαζιά Vodaphone και στις επιγραφές Νetphone, παρόλα αυτά στεκόταν αγέρωχο σα στοιχειωμένο, για καμιά ογδονταριά χρόνια τώρα, εκείνο το ισόγειο Βιβλιοπωλείο- Χαρτοπωλείο στην γωνία Δαβάκη και Πλάτωνος στην αγορά της Καλλιθέας. Με τις μισοσβυσμένες του επιγραφές ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΓΚΡΙΤΖΗ- ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΩΗΝ ΛΟΥΚΑΤΟΥ, κι εκείνη την κρεμαστή ταμπέλα πούγραφε : ‘‘Χάλασε ο κόσμος - το πού - γιατί;- και το πώς - είναι μέσα εδώ΄’’. Μυστήριο μού φάνηκε που τα στόρια του ήταν, σε ώρα αιχμής, κατεβασμένα, αν κι η πόρτα ανοιχτή. Πάγωσα μόλις πάτησα στο κατώφλι. ΄Αδεια από βιβλία τα περισσότερα ξύλινα ράφια, σαν άδεια φέρετρα τα panels ολόγυρα.. ''Κλείνει το βιβλιοπωλείο;'', ρώτησα μια σκυφτή γυναίκα με γυαλιά. '' Μάλιστα κύριε..'', μούπε χωρίς καλά- καλά να σηκώσει το κεφάλι και να με κοιτάξει.

Η ΤΥΠΩΜΕΝΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
Μμ, πουλάκι μου, σε τσάκωσα, είπα μέσα μου ανεβαίνοντας την οδό Κοίλης, φορτωμένος τέσσερις τσάντες απ' το Σκλαβενίτη, και ατενίζοντας το παιδί του δρόμου να τοποθετεί κάτι φυλλάδια διαφημιστικά στα κάγκελα της εξώπορτας του σπιτιού μου. Κατέβηκε ως τη διπλανή πόρτα κάνοντας το ίδιο, κι εγώ τσιμουδιά. ''PRAKTIKER - Το έχουμε'' έγραφαν τα δύο τον αριθμόν (2) φυλλάδια που, όπως τάβαλε, ακουμπώντας στο πλατύσκαλο τις τσάντες, αυτοστιγμεί τα έβγαλα εγώ. Και τι συγκίνηση όταν τον είδα να ανεβαίνει -αντί να κατεβαίνει- και να με αντικρύζει με τα ''PRAKTIKER -Το έχουμε'' ανά χείρας έτοιμο να πάρω τη ρεβάνς : ''To ξέρουμε το Praktiker... από την τυπωμένη ρύπανση δεν ξέρουμε πότε και πώς θα τη γλυτώ- σουμε..'', τού είπα, με όση πατρική γλυκύτητα μπορούσα να πάρω εκείνη τη στιγμή, τείνοντάς του τα φυλλάδια....
''΄Οχι, κύριε, σάς παρακαλώ... Αφήστε με να βάλω τουλάχιστον το ένα.. Περνάει ο επόπτης και κάνει έλεγχο... και μπορεί να φάω πρόστιμο..'' Το τοποθέτησε, το ένα, ξανά στα κάγκελα της πόρτας, χωρίς να τον εννοώ : ''Περνάει τι; ποιος;'' Μού χαμογέλασε αφοπλιστικά αθώα. Και μ' εκείνο το χαμόγελο, μπήκα στο νόημα: ''Α, να δει τ' αφεντικό σου ότι δουλεύεις! ΄Οτι δεν έχεις πάει για ούζα, δηλαδή..'' ΄Ενευσε ναι, αποζημιώνοντάς με μ' ένα δεύτερο χαμόγελο, και κάνοντάς μου ταυτόχρονα '' Αντίο'' με το δεύτερο φυλλάδιο του ''PRAKTIKER - Το έχουμε'' στο χέρι.

TAKHΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ

H αναγκαστική προσγείωση ενός τζετ σε πλοίο μεταφοράς κοντέινερ!Πριν από 32 χρόνια, εκτυλίχθηκε μια κωμική και παρ” ολίγο τραγική ιστορία που έμεινε γνωστή ως το “περιστατικό Alraigo”. Αναφέρεται στην προσγείωση ενός χαμένου μαχητικού αεροσκάφους του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού στο κατάστρωμα ενός ισπανικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Στις 6 Μαΐου1983, το ισπανικό containership Alraigo έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας με προορισμό την Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά. Όχι πολύ μακριά, πάνω στο βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Illustrious, το οποίο συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ, ο 25χρονος ανθυπολοχαγός Ian “Soapy” Watson ετοιμαζόταν για την 14η εξόρμηση του στο κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) τζετ Sea Harrier. Ο Watson ήταν μαζί με έναν πιο έμπειρο πιλότο σε άλλο Harrier και είχε διαταγή να βρει ένα γαλλικό αεροπλανοφόρο. Οι δύο αναχώρησαν υπό σιγή ασυρμάτου και με κλειστά ραντάρ, σε περιβάλλον προσομοίωσης μάχης. Χώρισαν όταν έφτασαν περιοχή αναζήτησης τους, ανέβηκαν στο υψόμετρο που είχαν

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Εκπληκτικό βίντεο της NASA: Μαύρη τρύπα ρουφάει ένα άστρο!

H NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα εκπληκτικό βίντεο από ένα από τα εντυπωσιακά κοσμικά φαινόμενα
Ένα άστρο που είχε την ατυχία να πλησιάσει το λημέρι μιας μαύρης τρύπας τεντώνεται σαν μακαρόνι καθώς καταβροχθίζεται από κοσμικό τέρας.
Το μακάβριο φαινόμενο καταγράφηκε σε έναν γαλαξία που απέχει 290 εκατομμύρια έτη φωτός και είναι το πλησιέστερο συμβάν «παλιρροϊκής διατάραξης» που έχει καταγραφεί εδώ και μια δεκαετία, αναφέρει διεθνής ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση «Nature».
Όταν ένα άστρο ή άλλο μεγάλο αντικείμενο πλησιάσει μια μαύρη τρύπα, η πλευρά που κοιτάει προς την τρύπα δέχεται μεγαλύτερη βαρυτική έλξη από ότι η πίσω πλευρά. Η ανισορροπία αυτή δημιουργεί ισχυρές παλιρροϊκές δυνάμεις που παραμορφώνουν το άστρο σε μακρόστενο σχήμα και τελικά το διαλύουν.
Η παλιρροϊκή διατάραξη, γνωστή και ως «σπαγγετοποίηση», έχει

Κάποιοι άλλοι έχουν διαφορετική άποψηΚάποιοι άλλοι έχουν διαφορετική άποψηΗ βίλα του Αγγέλου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ, στο Ξυλόκαστρο, ένα προστατευόμενο μνημείο μοναδικής κληρονομιάς, κομμάτι της νεότερης ελληνικής ιστορίας, λειτουργεί ως εστιατόριο. Περισσότερα ΕΔΩ.

Γιάννης Λακούτσης