Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΙΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης «Βιτόριζα» ανακοινώνει ότι παιδιά κάτω των 8 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Για παιδιά άνω των 8 ετών και μέχρι των 15 ετών, όπως και για ΑΜΕΑ, φοιτητές και ανέργους η είσοδος θα είναι 10. Διευκρινίζουμε ότι για φοιτητές θα γίνεται πώληση εισιτηρίων, κατόπιν υπόδειξης φοιτητικής ταυτότητας (πάσο) και για τους ανέργους, κατόπιν υπόδειξης της κάρτας ανεργίας. Εισιτήρια αυτών των κατηγοριών Θα πωλούνται μόνο την ημέρα της συναυλίας και δεν υπάρχει προπώληση.

Της Νύφης τα Προικιά -Θεατρικό δρώμενο στο στο Κρανίδι


Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Τάσος Τόκας:Αίτημα ενημέρωσης για τις ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου

 

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΠΡΟΣ
κ. Σφυρή Δημήτρη
Δήμαρχο Ερμιονίδας
ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης για τις ενέργειες του Δήμου Ερμιονίδας για την καταπολέμηση του ιού του Δυτικού Νείλου.
Κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές υγειονομικές αρχές καθώς υπήρξε και  δεύτερο θύμα στη χώρα από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά  το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό λοίμωξης από τον συγκεκριμένο ιό για φέτος που εντοπίστηκε στην Αργολίδα   στις 18 Ιουλίου και μετά από πρόσκλησή της, την οποία αποδέχτηκαν οι δήμοι Άργους και Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 σύσκεψη σχετικά με την εμφάνιση του ιού Δυτικού Νείλου, σε περιοχές της Αργολίδας, υπό την προεδρία της κ. Ελένης Παναγιωτοπούλου (θεματική Αντιπεριφερειάρχης).

Στα Μανδράκια Ερμιόνης "Του έρωτος το χρώμα, σαν χορός πάνω στο χώμα"...

"Του έρωτος το χρώμα,
σαν χορός πάνω στο χώμα"...
Την Κυριακή, 27/08/2017, στις 21:00, στα Μανδράκια Ερμιόνης

Μια ωδή στα συναισθήματα, ένα συνεχές κυνηγητό με τις εκφάνσεις του έρωτα, μια στοχαστική περιπέτεια ενός γέροντα που υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε παραδοσιακά ηχοχρώματα από τον Πόντο έως την Κρήτη & από τα Κύθηρα έως την Μικρά Ασία !!!

ζωγραφική

Φωτογραφία του χρήστη Μεγάλοι ζωγράφοι.

Έναστρη νύχτα, 1889
(Βίνσεντ βαν Γκογκ - Ολλανδός) Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Νέα Υόρκη)
Παρά το γεγονός ότι η Έναστρη Νύχτα ζωγραφίστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας στο ισόγειο στούντιο του Βαν Γκογκ, θα ήταν ανακριβές να ειπωθεί ότι η εικόνα ήταν ζωγραφισμένη από μνήμης.
Η θέα έχει προσδιοριστεί πως είναι αυτή από το παράθυρο του υπνοδωματίου του, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, μια θέα που ο Βαν Γκογκ δημιούργησε όχι λιγότερες από εικοσιμία παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της Έναστρης νύχτας.
«Μέσα από το παράθυρο με τα σιδερένια κάγκελα» γράφει στον αδελφό του Τεό, περίπου στις 23 Μαΐου του 1889, «Μπορώ να διακρίνω ένα τετράγωνο κομμάτι γης με σιτάρι... πάνω από το οποίο, το πρωί, βλέπω τον ήλιο να ανατέλλει σε όλο του το μεγαλείο.»
Ο Βαν Γκογκ απεικονίζει τη θέα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και κάτω από διάφορες καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου της ανατολής του ήλιου και του φεγγαριού, σε μέρες με ηλιοφάνεια και συννεφιά, με θύελλες και με βροχή.

Ένας έξυπνος βλάκας

Ένας έξυπνος βλάκας Artist: Pierre Bonnard

"Πώς είναι δυνατόν κάποιος με τόσο φανερά υψηλή νοημοσύνη να κάνει κάτι τόσο παράλογο, τόσο πολύ βλακώδες;"

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Τάσος Λάμπρου :Επιτέλους, ο Δήμαρχος σύρθηκε στη δικιά μας πρόταση για την αφαλάτωση

*To παρον ειναι δελτίο Τύπου Δημοτικης παράταξης.

Επιτέλους, ο Δήμαρχος σύρθηκε στη δικιά μας πρόταση και αναμένουμε και ευχόμαστε την ολοκλήρωση του έργου της αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, έτσι ώστε να έχουμε πόσιμο νερό στις βρύσες μας.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
με έκπληξη παρατήρησα την ανάρτηση στο facebook του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, όπου θαυμάζει την μονάδα αφαλάτωσης της Σύρου, μέσα στην θάλασσα και μέσα στο λιμάνι, μάλιστα συνοδευόμενη από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής έκανε άλλη μια από αυτές τις γνωστές του κωλοτούμπες και μετά από 8 μήνες σύρθηκε στην δική μας πρόταση για αφαλάτωση μόνον θαλασσινού νερού και όχι αφαλάτωση των υφάλμυρων γεωτρήσεων του Κάμπου Κρανιδίου, όπως είχε προτείνει και σθεναρά υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2016.

η αγάπη δεν είναι ανεξάντλητη, τελειώνει!

Στη θέση του άρθρου μου σήμερα, κείμενο του μεγάλου Μενέλαου Λουντέμη. Λέγεται "Να φεύγεις" και το υπενθυμίζω γιατί πρέπει επιτέλους, να εκπαιδευτούμε στο να φεύγουμε σωστά.

"Να φεύγεις. Αθόρυβα, σιωπηλά, χωρίς κραυγές, μακρόσυρτους αποχαιρετισμούς.
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για το δρόμο.
Να τρέχεις μακριά από δήθεν καταφύγια κι ας έχει έξω και χαλάζι.
Να μάθεις να κοιτάς βαθιά στα μάτια όταν λες αντίο κι όχι κάτω ή το άπειρο.
Να μάθεις να κοιτάς την κλεψύδρα, να βλέπεις πως ο χρόνος σου τελείωσε.
Όχι αγκαλιές, γράμματα, αφιερώσεις, κάποτε θα ξανασυναντηθούμε αγάπη μου (όλα τα βράδια και τα τραγούδια δεν θα είναι ποτέ δικά σας).
Αποδέξου το.
Να αποχωρίζεσαι τραγούδια που αγάπησες, μέρη που περπάτησες.
Να φεύγεις από εκεί που δε σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι. Από το δυσανάλογο, το μέτριο και το λίγο.
Να απαιτείς αυτό που δίνεις, να το παίρνεις πίσω -δεν τους το χρωστάς.
Να μάθεις να σέβεσαι την αγάπη σου, το χρόνο σου και την καρδιά σου.
Μην πιστεύεις αυτά που λένε -η αγάπη δεν είναι ανεξάντλητη, τελειώνει.
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει.
Να καταλάβεις πως οι δεύτερες ευκαιρίες είναι για τους δειλούς
-οι τρίτες για τους γελοίους.
Μην τρέμεις την αντιστοιχία λέξεων-εννοιών, να ονομάζεις σχέση τη σχέση, την κοροϊδία κοροϊδία.
Να μάθεις να ψάχνεις για αγάπες που θυμίζουν Καζαμπλάνκα
– όχι συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Και να μάθεις να φεύγεις από εκεί, που ποτέ, πραγματικά, δεν υπήρξες".


Πηγή onlytheater

Έλλη Βασιλάκη

Δελτίο τύπου:Μανώλης Μάκαρης επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Καλαμάτας για το κόστος των απορριμάτων

    
Δελτίο τύπου
Ο δήμος Καλαμάτας διαχειρίζεται τα απορρίμματα στην Μαραθόλακκα από το 2013 με μια ατελή -κατά γενική ομολογία- μέθοδο. Συγκεκριμένα η διαχείριση αυτή αποδείχτηκε περιβαλλοντικά επιζήμια αφού ως γνωστόν έχουν συσσωρευτεί 30.000 τόνοι υπολείμματος αλλά και απροσδιόριστες ποσότητες συμμείκτων απορριμμάτων σε μια περιοχή που δεν έχει τα εχέγγυα καταλληλότητας αφού ρυπαίνει  τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. Μετά την ολοκλήρωση του  διαγωνισμού  του δήμου Άργους Μυκηνών διαπιστώνεται ότι η  διαχείριση των απορριμμάτων στην Μαραθόλακκα  είναι και οικονομικά ασύμφορη για τους δημότες της Καλαμάτας όπως  φαίνεται από την σύγκριση της διαχείρισης των απορριμμάτων στις δύο πόλεις.

     Συγκεκριμένα η διαχείριση στην Καλαμάτα κοστίζει 59,1 ευρώ το τόνο ενώ στο Άργος  29,45 ευρώ τον τόνο δηλαδή σχεδόν τα διπλάσια στην Καλαμάτα. O δήμος Καλαμάτας αν επέλεγε την

Η ΛελέΚιος Φιέστα επιστρέφει με Αλκίνοο Ιωαννίδη


Η ΛελέΚιος Φιέστα επιστρέφει στις 12 και 13 Αυγούστου 2017!
Το νέο μουσικό φεστιβάλ της περιοχής μας που άνοιξε τις πύλες του θρυλικού εργοστασίου «Πελαργός» στην Νέα Κίο τον Αύγουστο του 2016, προσφέροντας μοναδικές συγκινήσεις στους χιλιάδες φίλους που το παρακολούθησαν, ετοιμάζει το επόμενο βήμα του. Πάντοτε με γνώμονα την επιθυμία μας να προσφέρουμε μια υπέροχη φεστιβαλική εμπειρία στους τομείς της διοργάνωσης και της παραγωγής προσπαθούμε ταυτόχρονα να παρουσιάσουμε και ένα μοναδικό από άποψη ποιότητας αλλά και … ποικιλίας lineup!Το Σάββατο 12 Αυγούστου θα επισκεφτεί (μετά από πολλά χρόνια), την περιοχή μας ο Αλκίνοος Ιωαννίδης! Ο καταξιωμένος

ΙΛΜΕ. Ιστορικός περίπατος στο Μπίστι (Ερμιόνη)


Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Πρόσκληση: Γιορτάζουμε! 20 τεύχη 9 χρόνια ζωής του Περιοδικού μας  «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα»

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ
Γιορτάζουμε!
20 τεύχη
9 χρόνια ζωής του Περιοδικού μας
 «Στην Ερμιόνη άλλοτε και τώρα»
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού)

Έκθεσης φωτογραφίας στο Αrτίκι του Θεοδόση Καραμάνου με θέμα: "Να είμαι πάντα Άλλος"


Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας σας προσκαλεί την Παρασκευή 04 Αυγούστου 2017 στις 19:30 στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Θεοδόση Καραμάνου με θέμα: "Να είμαι πάντα Άλλος" 

«Μ’ αρέσει να ταξιδεύω, ν’ αλλάζω χώρες.
Να είμαι πάντα Άλλος,
Ψυχή χωρίς ρίζες,
Να ζω έξω απ’ αυτά που βλέπω.
Να μην ανήκω σε κανέναν. Ούτε στον εαυτό μου.
Να πηγαίνω μπροστά, ξοπίσω να παίρνω
την απουσία κάθε σκοπού.
Και την επιθυμία μου να τον πετύχω.»
Σεπτέμβριος 1933. Το παραπάνω απόσπασμα του F. Pessoa δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την αφορμή για την

Συναυλία Σωκράτη Μάλαμα σήμερα στο Αrτίκι

απόσπασμα από κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη

Κωστής Παπαγιώργης: Όταν πασχίζει κανείς να εκφραστεί, το μέγιστο εμπόδιο είναι η παιδεία του
ΟΤΑΝ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ, το μέγιστο εμπόδιο είναι η παιδεία του. Όσα του μάθανε. Όχι τόσο επειδή η προσωπική έφεση μπορεί να αντιβαίνει στα καθεστώτα διδάγματα, αλλά κυρίως επειδή η συστηματική μόρφωση καταδικάζει τις περισσότερες φορές σε ατροφία και σκολίωση αυτήν ακριβώς την ενδιάθετη τάση.

Η παιδεία που επιδαψιλεύεται αφειδώλευτα δημιουργεί κάτι τερατώδες: άτομα με συγκρότηση, αλλά χωρίς κλίση, μήτρες που πάσχουν απλώς από ανεμογκάστρι. Αλλά χωρίς την κλίση και την αληθινή «σύλληψη», τη φλέβα με άλλα λόγια, καμιά δουλειά δεν γίνεται στην εντέλεια. Χρειάζεται κανείς τύχη, τύχη και ατυχία μαζί, για να μπορεί να ζει το θέμα του και όχι να το αναπτύσσει καθ’ υπαγόρευση, να γράφει από δική του ορμέφυτη ανάγκη και όχι από φιλολογικό κούρδισμα – επειδή, τζάνεμ, το πολύ διάβασμα φέρνει και το πολύ γράψιμο-. πράγματα όλα αυτά που ευτυχώς δε διδάσκονται και ούτε ήταν ποτέ δυνατό να διδαχθούν και να μεταδοθούν.

Η καθεστηκυία εκπαίδευση, που σε αρπάζει από το βυζί της μάνας σου και εξ απαλών ονύχων σε υποτάσσει στη μούλα της δεοντολογίας της, κατορθώνει τελικά το αντίθετο του επιδιωκομένου. Αντί να αβγατίσει αυτό που είσαι, να επεκτείνει το σπιτικό σου, σε ξεσπιτώνει και σε βγάζει στους δρόμους ζήτουλα στις ξένες πόρτες. Όσο κι αν προσπαθεί, ο σπουδασμένος δεν μπορεί να σβήσει την εντύπωση ότι τα ’χει λίγο χαμένα, ότι δουλεύει σε ξένο νοικοκυριό, ότι είναι τέλος πάντων λιγάκι «πουλημένος». Υπάρχει ένα πανεπιστημιακό Εγώ, αληθινό λίνο ψυχασθενειών, που εξαγοράζεται με πολύχρονα βάσανα (γιατί τα βιβλία αντιστέκονται – δε χαρίζονται σε κανέναν) και γκρεμίζεται πάλι με κοπιαστικές προσπάθειες.

Δήμος Ερμιονίδας :ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΔΑΠ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Σπέτσες: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγίων ΑναργύρωνΠυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και ένα ελικόπτερο.
kathimerini 

Ποιές είμαστε


Ο ιστοχώρος αυτός είναι δραστηριότητα μιας ομάδας γυναικών που σε εθελοντική βάση, εκτός απο τις δράσεις πολιτισμού όπως ο διαγωνισμός και οι εκθέσεις φωτογραφίας, η δημιουργία του αρχείου των οικογενειακών φωτογραφιών κλπ , συμμετέχει και ασχολείται με επίκαιρα προβλήματα και ευρύτερα θέματα του τόπου και έχει μάθει να μη σιωπά.
Για όλα τα κείμενα που υπογράφονται ως «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης» ευθύνονται οι συντάκτριες: Κική Βεντουρή-Σέρφα, Αγγελική Μαντζαβίνου, Ρίνα Λουμουσιώτη, Αθηνά Μπουκουβάλα.
Ό,τι δημοσιεύουμε δε σημαίνει ότι το υιοθετούμε. Μας ενδιαφέρει, όμως, να ακούγονται όλες οι απόψεις.
Επιλέγουμε και αναδημοσιεύουμε ότι μας ενημερώνει, μας συγκινεί, μας εμπνέει, μας κάνει να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να αναρωτιόμαστε, να αμφιβάλλουμε.
Μαζί μας , δύναμή μας, όσοι σκέφτονται σαν κι εμάς.

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο Χατζιδάκις για τον Θεοδωράκη το '78

........"KAΡΔΙΑ ΜΑΣ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ".

αυτονόητα προς υπενθύμιση

Σχέσεις, οι πολύπλοκες: 4 συμβουλές για να τα βγάζουμε πέρα

Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε;
Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι πολύπλοκες, για αυτό και πολύτιμες. Δεν υπάρχουν απλές σχέσεις, αν και στην απλότητα τους μπορεί κανείς να θαυμάσει και να απολαύσει την ομορφιά τους, τη γενναιοδωρία τους. Οι σχέσεις μοιάζουν σαν όλα εκείνα τα πολύπλοκα πράγματα και καταστάσεις, τα οποία όταν καταφέρει κανείς να αποδομήσει, απολαμβάνει τη χάρη τους. 
Μεγάλη η χάρη τους, λοιπόν, των σχέσεων και των εμπλεκόμενων μερών: του άντρα και της γυναίκας, των γονιών και των παιδιών, των αδερφών, των φίλων, των συγγενών... Όλα είναι σχέση. Όλα, τα πάντα γύρω μας, καθετί που μας συνδέει με καθετί άλλο, έμψυχο ή άψυχο, όλα είναι σχέση.

Ιός του Δυτικού Νείλου: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στο νομό Αργολίδας

Ο αριθμός των κρουσμάτων τείνει να γίνει διψήφιος - Η περιοχή βρίσκεται υπό την υγειονομική επιτήρηση του ΚΕΕΛΠΝΟ - Σε Άργος, Μυκήνες, Ναύπλιο η εστία της μόλυνσης  Με σταθερό ρυθμό αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στο νόμο Αργολίδος, που έχει χαρακτηριστεί από τα μέσα του Ιουλίου περιοχή επηρεαζόμενη από τον συγκεκριμένο ιό που μεταδίδουν τα κουνούπια και στην οποία εμφανίστηκε το πρώτο για το φετινό καλοκαίρι σοβαρό περιστατικό μόλυνσης και νόσου που χρειάστηκε νοσηλεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το protothema.gr, ο αριθμός των κρουσμάτων τείνει να γίνει διψήφιος και η περιοχή βρίσκεται υπό την υγειονομική επιτήρηση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με την εστία της μόλυνσης να τοποθετείται σε Άργος, Μυκήνες, Ναύπλιο.

Δελτίο τύπου: Απάντηση Καμπόσου για την διαχείριση των απορριμμάτωνΟργισμένη και αποστομωτική απάντηση Καμπόσου για την διαχείριση των απορριμμάτων .
     

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

«Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας» το πρόγραμμα

Στις 26/7/17 στο Φουγάρο, δόθηκε Συνέντευξη Τύπου, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσσο Χειβιδόπουλο, παρουσία των εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του 1ου πολιτιστικού φεστιβάλ «δρόμοι πολιτισμού Αργολίδας» που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Οι «δρόμοι πολιτισμού Αργολίδας» είναι το αποτέλεσμα μιας αδήριτης ανάγκης έκφρασης των πολιτιστικών συλλόγων της Αργολίδας που επί πολλά έτη ασφυκτιούσε κάτω από την
αδυναμία συντονισμού και οργάνωσης του συνολικά παραγόμενου πολιτιστικού προϊόντος στο Νομό μας.
Πρόκειται, για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια καταγραφής, ταξινόμησης και προβολής του πολιτισμικού γίγνεσθαι του Τόπου μέσω των γνήσιων εκφραστών του δηλαδή των
πολιτιστικών μας συλλόγων.
Εδώ τον πρώτο λόγο έχουν οι Αργολιδείς δημιουργοί και στόχος μας είναι μέσα από ένα καλά οργανωμένο πλαίσιο υποστήριξης από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και μέσω της ελκυστικότητας που προσδίδει ένα πλούσιο πρόγραμμα συσσωρευμένων εκδηλώσεων προς το κοινό να προσδώσουμε προστιθέμενη αξία σε κάθε μεμονωμένη προσπάθεια.
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και τις δράσεις του φεστιβάλ από την επίσημη ιστοσελίδα
www.dromoipolitismou.gr και κάνοντας Like στην σελίδα στο Facebook : Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας

Αλίμονο στους νέους μισθωτούς

Αποκαρδιωτικά τόσο για τους νέους όσο και για όσους ανήκουν στη γενιά των τριαντάρηδων και σαραντάρηδων είναι τα ευρήματα από την επεξεργασία του «μισθολογίου» στον ιδιωτικό τομέα. Οπως προκύπτει από την αναλυτική επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώνονται μέσω των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλλονται στον ΕΦΚΑ, για να έχει πιθανότητες εξασφάλισης ενός τετραψήφιου καθαρού μισθού ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει περάσει τα 50.
Οσον αφορά τους νέους κάτω των 30 ετών τα νούμερα απλώς αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα: ο νέος ηλικίας 24 ετών αμείβεται σήμερα στην Ελλάδα με 380 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο, ενώ ο ηλικίας 18 ετών –αν βρει δουλειά– θα πρέπει να συμβιβαστεί με 265 ευρώ καθαρά κατά μέσο όρο.
Play
Current Time 0:01
/
Duration Time 0:01
Remaining Time -0:00
Stream TypeLIVE
Loaded: 0%
Progress: 0%
0:01
Fullscreen
00:00
Mute
Playback Rate
  1
  Subtitles
  • subtitles off
  Captions
  • captions off
  Chapters
  • Chapters
  Το 2016 έφερε νέα επιδείνωση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ το σκηνικό αναμένεται να επαναληφθεί τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια. Από τη στιγμή που η προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής –αλλά και της πολιτικής που επιβάλλουν οι δανειστές– είναι να μειωθεί ο αριθμός των ανέργων, έστω και με μαζική αύξηση των μερικώς απασχολούμενων, οι αμοιβές σε μέσο επίπεδο θα υποχωρούν ολοένα και χαμηλότερα.
  Οι δανειστές, ειδικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), έχουν δείξει τις διαθέσεις τους και για την περίοδο μετά τη λήξη του

  Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

  8η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απόστολος Γκάτσος''

  Την Τρίτη 1/08/2017 στις 19:00 , καλωσορίζουμε τον Αύγουστο μέσα από το ατελιέ του Βασίλι Καντίνσκι.
  Σας περιμένουμε :)
    
   

  παγκόσμιος χάρτης

  Ίσως να μην το ξέρατε, αλλά ο παγκόσμιος χάρτης που γνωρίζουμε από το νηπιαγωγείο δεν είναι και τόσο ακριβής. Περιοχές όπως η Γροιλανδία, η Ανταρκτική και η Αφρική παρουσιάζονται αλλοιωμένες σε σχέση με την πραγματικότητα, κι αυτό επειδή είναι πολύ δύσκολο –αν όχι, αδύνατο– να αναπαραγάγουμε τον κόσμο σε δύο διαστάσεις.
  Ωστόσο, ο Hajime Narukawa, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Keio του Τόκιο, δούλεψε για 6 χρόνια με στόχο να επιλύσει αυτό το πρόβλημα.
  Ο παγκόσμιος χάρτης «AuthaGraph» του Narukawa ξεπέρασε το ζήτημα αυτό με τις αλλοιώσεις παρουσιάζοντας τις ηπείρους σε τέτοια γωνία, ώστε να εμφανίζονται με ακρίβεια οι συσχετισμοί των μεγεθών και των αποστάσεων μεταξύ τους.
  Ο ορθογώνιος χάρτης μπορεί να διπλωθεί τόσο σε σφαίρα όσο και σε τετράεδρο, και χρησιμοποιείται ήδη στα Ιαπωνικά βιβλία.
  Πηγή: lavitaebella

  'Ελλη Βασιλάκη

  Το κτήμα Μάνεση ανοίγει τις πύλες του στον Πολιτισμό


  Ο αείμνηστος ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου Γιώργος Μάνεσης  σε μια συλλεκτική φωτογραφία με τον φιλότεχνο Πρόεδρο του «Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου» κ. Τζώρτζη Παπαναστασίου.

  Ο Όμιλος ΟΜ.Ε.ΔΙ.ΠΟ. (Όμιλος για την Μελέτη, Έρευνα και Διάχυση του Πολιτισμού), με χαρά  ανακοινώνει την  αποψινή έναρξη του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό, μ’ ένα πρόγραμμα πλούσιο σε πολιτισμικές, πολιτιστικές, παιδαγωγικές και ψυχολογικές δραστηριότητες.
  Το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου ανοίγει και φέτος την πόρτα του προς το κοινό της περιοχής, το οποίο αποτελείται από κατοίκους Πορτοχελίου, Κρανιδίου, Ερμιόνης κ.α. καθώς και από τουρίστες που τυγχάνει να παραθερίζουν στην περιοχή, προσφέροντάς τους υψηλού επιπέδου πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο σε μια ατμόσφαιρα ζεστή, απλή και χωρίς ετικέτα.

  Σ’ ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και αρμονίας, από το 1988 έως και σήμερα, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, είτε αυτοί είναι σολίστ επιπέδου είτε πολλά υποσχόμενοι νέοι καλλιτέχνες και μαθητές, να περάσουν μερικές μέρες σε μια γαλήνια ατμόσφαιρα μέσα στη φύση, καθώς επίσης και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, πραγματοποιώντας έτσι σημαντική καλλιτεχνική αλλά και προσωπική πρόοδο.
  Ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πορτοχελίου υπήρξε ο σπουδαίος πιανίστας - ερμηνευτής μεγάλων συνθετών - και εξαίρετος παιδαγωγός Γιώργος Μάνεσης, ο οποίος, απoφάσισε το 1988 με τους μαθητές του και με την συμπαράσταση της τότε κοινότητας Πορτοχελίου να ανοίξει την