Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

«Δεν είναι φωτιά, είναι καπιταλισμός»: Παγκόσμιος ξεσηκωμός για τον Αμαζόνιο

Διαδηλώσεις σε Βραζιλία και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις
Κάλεσμα στους πολίτες όλων των χωρών να διαδηλώσουν στις πρεσβείες της Βραζιλίας ανά τον κόσμο, απαιτώντας από τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπλσονάρου να αναλάβει δράση για τις φωτιές που μαίνονται στην Αμαζονία, απευθύνει το οικολογικό κίνημα «Παρασκευές για το Μέλλον» (FFM).
«Αύριο θα απεργήσουμε για τους ανθρώπους της Αμαζονίας! Θα απεργήσουμε για τους πνεύμονες του πλανήτη μας και θα αγωνιστούμε και πάλι για το μέλλον μας, SOSAmazonia», ανήρτησε στο twitter το FFM χθες.Σε δημόσια δήλωση, η οργάνωση ανέφερε ότι αυτό που συμβαίνει στη λεκάνη του Αμαζονίου «δεν είναι τοπικό πρόβλημα» αλλά μάλλον ένα «πρόβλημα που έχει παγκόσμιες επιπτώσεις». Ως εκ τούτου, το FFM ζήτησε από τους πολιτικούς σε όλο τον κόσμο «να αναλάβουν δράση και να καταγγείλουν την καταστροφή ενός βασικού οικοσυστήματος».
«Αν και είμαστε από πολλές διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, αν και έχουμε διαφορετικά παγκόσμια οράματα, θα είμαστε όλοι ενωμένοι πίσω από έναν κοινό στόχο: να εκφράσουμε την απογοήτευση και την οργή μας στις πολιτικές της κυβέρνησης της Βραζιλίας που επιταχύνουν σε μεγάλο βαθμό την κλιματική κρίση».
Το κίνημα «Παρασκευές για το Μέλλον» ζητά από τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν οικονομικές και περιβαλλοντικές πολιτικές με στόχο να αποτρέψουν την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά περισσότερο από 1,5 βαθμούς το 2100.
«Είναι υποχρέωσή μας να επιδείξουμε αλληλεγγύη προς τον λαό της Βραζιλίας, ειδικά με εκείνες τις αυτόχθονες κοινότητες και τους λαούς της πρώτης γραμμής που πλήττονται περισσότερο από την καταστροφή των δασών του Αμαζονίου».

Σήμερα οι Στιγμές της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης


Το Σάββατο 24/08/2019 , η ετήσια θεατρική, μουσικο-χορευτική παράσταση της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης με ένα αφιέρωμα στην πεντάχρονη διαδρομή της ομάδας μας. 

Σας περιμένουμε στις 20:30 στα Μανδράκια Ερμιόνης !!!

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

Δημήτριος Σφυρής
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. 
ΠΡΙΝ 3 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 28 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Γεωργίου Λιβανούκαι την επίβλεψή μου. ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Ο Δντής Αργολίδας Ά βάθμιας Εκπαίδευσης κ.Δ. Σίδερης,ο Δντής του ΚΕΔΔΥ Αργολίδας κ. Γ. Μιχαλόπουλος και η Δημοτ. Σύμβουλος και πρόεδρος της Α βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κα. Άννα Φωστίνη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να αξιολογήσουν και να δημιουργήσουν τους χώρους,που θα στεγάσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ώστε να λειτουργήσει άμεσα την νέα περίοδο. Δημιουργούνται 5 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας και θεραπείας,3 wc με ντουζ, χώροι παρασκευής και εστίασης και γραφείο διδακτικού προσωπικού.
2 δασκάλων ειδικής αγωγής, 1 ψυχολόγου,
1 λογοθεραπευτή,1 κοινωνικού λειτουργού και 1 ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

6η Γιορτή Πατατας στα Δίδυμα Αργολίδας


Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Δημήτρης Σφυρής: Οι επαγγελματίες και η τοπική ηγεσία (της Ερμιόνης) ήσαν κατά των πεζοδρόμων και της κυκλοφοριακής ρύθμισης

Με αφορμή την τοποθέτηση των Pilars στα Μαντράκια, έργο απαραίτητο για την διευκόλυνση των σκαφών, σε σχετικό σχόλιο μέλους τα Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης που εκφράζει και την άποψη πολλών ερμιονιτών που βλέπουν χρόνο με το χρόνο η ανάπτυξη να αλλάζει ανησυχητικά την ποιότητα της ζωή τους,  να τους αφαιρεί χώρους για αυτούς και τα παιδιά τους,  αναπτύχτηκε μια συζήτηση στο facebook  με τον για λίγες ημέρες ακόμα  δήμαρχο Ερμιονίδας κο Σφυρή.
Το δήμαρχο που στο προεκλογικό πρόγραμμα του είχε υποσχεθεί λύση του κυκλοφοριακού, ενός προβλήματος που έχει να κάνει με την ποιότητα της ζωή μας  και τον πολιτισμό μας.
Σ αυτή την ιντερνετική συνομιλία εκτός των άλλων ο κος Σφυρής δήλωσε πως οι επαγγελματίες και η τοπική ηγεσία (της Ερμιόνης) ήσαν κατά των πεζοδρόμων και της κυκλοφοριακής ρύθμισης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.. 
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ Pilars στα ΜΑΝΤΡΑΚΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.
Ένα έργο που χρήζει ανάλυσης για τον τρόπο χειρισμού όσον αφορά την καθυστέρηση και την εμπλοκή από τις Υπηρεσίες του Δημου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Σημειωτέον ότι υπήρξε νέα επέκταση επι των ημερών μου για να εξυπηρετήσει περισσότερα σκάφη και όλο το λιμανι.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ Pilars στα ΜΑΝΤΡΑΚΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.

Δημήτριος Σφυρής
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ Pilars στα ΜΑΝΤΡΑΚΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ. 
Ένα έργο που χρήζει ανάλυσης για τον τρόπο χειρισμού όσον αφορά την καθυστέρηση και την εμπλοκή από τις Υπηρεσίες του Δημου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Σημειωτέον ότι υπήρξε νέα επέκταση επι των ημερών μου για να εξυπηρετήσει περισσότερα σκάφη και όλο το λιμανι.

Σχόλιο μέλους της Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Όλα καλά για τους επισκέπτες, να έχουν νερό να έχουν ρεύμα, εμείς οι ερμιονίτες που θέλουμε να φάμε ένα παγωτό σε ένα παγκάκι δήμαρχε, να χαρούμε τη θάλασσά μας χωράμε πουθενά; Τρία ελεεινά παγκάκια στριμώχτηκαν μέσα στα τραπεζοκαθίσματα . Ταξιδεμένος είσαι θα έχεις πάει στα νησιά, που προηγούνται σε χώρο οι πολίτες από τα κότερα. Γίναμε ένα απέραντο πάρκινκγ, λιμάνι Μαντράκια και ψάχνουμε ένα άνοιγμα να περπατήσουμε.. Χρόνια τα διεκδικούμε αυτά , τα υποστήριζες κι εσύ. 
Ρίνα Λουμουσιώτη

Βιβή Σκούρτη: Δράσεις πολιτισμού
Δράσεις πολιτισμού

Κάθε τόπος, μα κάθε τόπος έχει τις δικές του μοναδικές ομορφιές, έχει την ιστορία του και τον πολιτισμό του, όπως έχει ανάγκη και την ύπαρξη των ενεργών πολιτών που με τη δράση τους τον αναδεικνύουν, τον ομορφαίνουν περισσότερο.
Μια ομάδα λοιπόν γυναικών κοινωνικής δράσης, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάγκη παρέμβασης, έκφρασης και προσφοράς στον τόπο, είναι η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.
Δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια με σκοπό τη διαφύλαξη και προβολή και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ερμιόνης μας, αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες, με την επιθυμία να επηρεάσουν θετικά την τοπική κοινωνία.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το 2007 με ποικίλες παρεμβάσεις και η παρουσία της ομάδας στη συνέχεια γίνεται από τον ομώνυμο ιστότοπο.
Στα πλαίσια των μόνιμων δράσεών της είναι η ετήσια έκθεση παλιάς φωτογραφίας και η ανάδειξη της τέχνης της φωτογραφίας. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες απεικονίζουν με εκφραστική πυκνότητα τη ζωή μιας άλλης εποχής. Ανοίγουν έναν άλλο διάλογο.
Αυτόν τον διάλογο ανοίγουν κάθε Αύγουστο με τους ντόπιους και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες που είχαν και φέτος τη χαρά να δουν, να ξεναγηθούν, να κεραστούν, να απολαύσουν.
Φίλες μας δεν είμαστε εκεί, έχετε τις ευχές για περισσότερες πολιτιστικές, συλλογικές δράσεις-παρεμβάσεις στο τοπικό ψηφιδωτό μας. Αποτελείτε μια  πολύχρωμη κουκίδα που αν λείψει θα καταστραφεί το ψηφιδωτό.
                                                Βιβή Σκούρτη7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΓΕΥΣΕΙΣ & ΟΨΕΙΣ"- ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ

7ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΕΙΣ & ΟΨΕΙΣ» Το Επιμελητήριο Αργολίδας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σας προσκαλούν όλους και σας περιμένουν στο φεστιβάλ των
αγνών, αληθινών και αυθεντικών γεύσεων και όψεων του Αργολικού καλοκαιριού!
Το λιμάνι του Πορτοχελίου θα φιλοξενήσει τ
ο 7ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «ΓΕΥΣΕΙΣ & ΟΨΕΙΣ» το
οποίο θα ανοίξει τις πύλες του την Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 06:00 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25
Αυγούστου, τη νύχτα.
Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ και της έκθεσης τοπικών προϊόντων θα πραγματοποιηθούν στις 19:30 και θα ακολουθήσει μουσική
εκδήλωση με έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα η οποία θα αρχίσει στις 09:00 το βράδυ.
Με μια όμορφη μουσική εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί το φεστιβάλ τη μέρα της λήξης του, στις 25 Αυγούστου τη
νύχτα.
Παραγωγοί της Αργολίδας στα καλαίσθητα περίπτερά τους, παρουσιάζουν την παραγωγή τους και τις μεταποιητικές
δημιουργίες τους, με βάση την παράδοση και τη γνώση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Έτσι δημιουργούν τα
σύγχρονα εκλεκτά προϊόντα της Αργολίδας, που περιμένουν να τα παρουσιάσουν στους επισκέπτες, αλλά και τους
επιχειρηματίες και εμπόρους και να ακούσουν τις εντυπώσεις τους.
Το Επιμελητήριο Αργολίδας επιδιώκει τη γνωριμία των παραγωγών και των προϊόντων τόσο με τους επισκέπτες της περιοχής
όσο και με εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις του νομού και της περιφέρειας, οι οποίοι θα μπορέσουν να εντάξουν τα
προϊόντα αυτά στα προσφερόμενα είδη των επιχειρήσεών τους, με στόχο την αναγνωσιμότητα των προϊόντων και την
τόνωση των μικ
ρών οικοτεχνιών.
Το 7ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώ
σεων «ΓΕΥΣΕΙΣ & Ο

ΨΕΙΣ» σας περιμένει! 

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Το Σάββατο 24 Αυγούστου οι "Στιγμές " της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης


Πέντε χρόνια ύπαρξης, πέντε χρόνια χορευτικής διαδρομής, πέντε χρόνια καλλιτεχνικής αναζήτησης & πολιτιστικής προσφοράς, πέντε χρόνια χοροί, γέλια, τραγούδια και πέντε χρόνια εκείνη η δημιουργία της πιο ουσιαστικής χορευτικής οικογένειας...
Φέτος οι "Στιγμές", υπόσχονται να σας ταξιδέψουν σε εκείνο το παραστασιακό ταξίδι που ίσως δεν είδατε, που ίσως λησμονήσατε, που ίσως επιθυμήσατε να ξανά δείτε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Πράσινο Σημείο- Σταθμός Μεταφόρτωσης στο Κρανίδι, η λειτουργία του έλυσε το πρόβλημα ή το δημιούργησε;

Κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας, έστω και τώρα, αξίζει να αφιερώσετε 5 λεπτά για να δείτε το video, που αφορά το πράσινο σημείο – Σταθμό μεταφόρτωσης, στο Δήμο σας.
Πάνω από όλα όμως, σε αυτά τα 5 λεπτά που θα βλέπετε,
αναλογιστείτε τι κάνατε, τι δεν κάνατε και τι θα έπρεπε να κάνετε και εσείς, για να μην υπάρξει το πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους σας.
Τελικά, μήπως θα πρέπει να κάνετε κάτι, από εδώ και πέρα,
για να μην ξαναϋπάρξει το πρόβλημα;
Δείτε το και διαδώστε το σε όσους περισσότερους μπορείτε.
Για την ECOSPOT ERMIONIDAS PC,

Ραψωματιώτης Δημήτριος

Δελτιο Τυπου Ν.Ο. Ερμιόνης

Τελείωσε και φέτος μια επιτυχημένη διοργάνωση του Ναυταθλητικου Ομίλου στα πλαίσια των Διονυσίων 2019 με τη συμμετοχή 7 ναυτικών ομίλων από την Αττική και την Πελοπόννησο στις κατηγορίες Optimist & Laser 4,7
Ο Ναυταθλητικος Όμιλος Ερμιόνης θέλει να ευχαριστηση τους χορηγούς  για την πολύτιμη βοήθειά τους για να διεξαχθούν οι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Διονύσια Ερμιόνης 2019  
ΨΥΧΟΓΙΟΣ REAL ESTATE
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΜΠΑΣΙΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ
ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΑΦΕΣ ΣΚΑΦΩΝ
CASA DEI
ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ ΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
Γ.ΣΚΟΥΡΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΦΟΥΡΝΟΣ Ι. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΕΡΕΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Φ. ΔΗΜΑΡΑΚΗ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ LUX
ΠΑΓΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΤΗΣ
ΧΑΡΜΠΗΣ ΔΗΜΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΖΙΕΡΗΣ
ΠΑΝΣΙΟΝ ΖΩΗ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑ
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ AVIN ΜΗΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΜΙΧΑΛΗ
ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΒΟΣ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "ΦΑΡΜΑ" ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΓΡΕ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΟ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΑΪΚΟΥ
ΦΥΤΩΡΙΑ "ΑΡΑΠΑΚΗΣ"
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΚΑΦΩΝ ΚΟΤΤΑΡΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
ΣΑΒΒΑΣ ELECTRONICS

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Ένα τείχος διαφορετικό από τα άλλα χτίζεται εδώ και μία δεκαετία κάτω από τον καυτό αφρικανικό ήλιο.Εκτείνεται σε μήκος 8.000 χλμ., από τις δυτικές ακτές της Σενεγάλης έως τις ανατολικές ερημικές παραλίες του Τζιμπουτί, και στην οικοδόμησή του συμμετέχουν πάνω από 20 κυβερνήσεις της Αφρικής. Ο λόγος για το Μεγάλο Πράσινο Τείχος, μια λωρίδα πρασίνου και δενδρυλλίων ανθεκτικών στην ξηρασία, που θα διασχίζει το νότιο κομμάτι της ερήμου Σαχάρα και αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα περιβαλλοντικά προγράμματα παγκοσμίως. Με την ολοκλήρωσή του, το πράσινο τείχος θεωρείται ότι θα συμβάλει δραστικά στον περιορισμό των επιπτώσεων που επιφέρουν οι κλιματικές αλλαγές στην υποσαχάρια Αφρική και θα αποτελεί το μεγαλύτερο οικοσύστημα χλωρίδας στον πλανήτη – τρεις φορές μεγαλύτερο από τον γιγάντιο κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας.
Περισσότερα:greenagenda

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Το φανάρι στο Μπίστι της Ερμιόνης

Το ιστορικό φανάρι της Ερμιόνης για λόγους συντήρησης  αντικαταστάθηκε από την Υπηρεσία Φάρων. Ακόμα περιμένουμε να επιστρέψει..
Ημέρα φάρων σήμερα αναδημοσιεύουμε.
Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης.

-----------
Το φανάρι στο Μπίστι της  Ερμιόνης ( ιστορικά στοιχεία και φωτογραφία ) Παρασκευή Σκούρτη
Στην Ερμιόνη υπήρχαν δυο φανάρια, το μεγάλο,εκείνο του Μπιστιού που σωζόταν μέχρι χθες και το μικρό του Λιμανιού που δεν υπάρχει πια και στη θέση του υπάρχει ένας πετρόχτιστος σε σχήμα κώνου. 
Η τοπική ερμιονίτικη ονομασία τα θέλει να λέγονται φανάρια και όχι φάροι. Η λέξη φάρος παραπέμπει σε ολόκληρη την κατασκευή, ενώ η λέξη φανάρι στο πάνω μέρος του φάρου, δηλαδή στη φωτεινή πηγή, στο φανό που έμοιαζε με φαναράκι σαν εκείνο που φτιάχνουν και κρατούν τα παιδιά.

Πειραματική αρχαιολογία και υποβρύχιες επισκέψεις στον προελλαδικό οικισμό στον Λαμπαγεννά Φούρνων

Την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς ψήνονταν τα αγγεία στην νεολιθική εποχή είχαν όσοι
επισκεφτήκαν την παραλία στον Λαμπαγεννά Φούρνων το Σάββατο 17 Αυγούστου .
Εκεί η ομάδα του   Τζούλιεν Μπεκ, ερευνητή της Μονάδας Κλασσικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης, ο οποίος είναι ο επικεφαλής επιστήμονας της ερευνητικής αποστολής είχαν στήσει ένα φούρνο φτιαγμένο  από πηλό περίπου ίδιο όπως την νεολιθική εποχή όταν έφτιαχναν τα αγγεία τους τους. 
  
Περισσότερα:sport-ermionida

Κυριακή 18/8 Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

popaganda

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, για την αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του δικτύου, θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 18 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ την συγκεκριμένη ημέρα 28 φάροι θα είναι ανοικτοί για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ. Πρόκειται για τους εξής φάρους: