Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Παραιτήθηκε η Οικονόμου Λιάνα από το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης

Tης Οικονόμου Ελένης  (Λιάνα)  από Πρόεδρος  (και μέλος) του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης  “ Άγιοι Ανάργυροι ”

Κύριοι του Δ.Σ.,
με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να ενημερώσω εσάς και όλα τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης “AΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”   για την παραίτηση μου από τη θέση της Προέδρου του Δ.Σ. καθώς και από την θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου για σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρόεδρος, διετέλεσα τα καθήκοντα μου με κάθε νομιμότητα και διαφάνεια και ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. 

Παραμένω μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης.

Με εκτίμηση
Οικονόμου Ελένη ( Λιάνα)
Πρόεδρος του Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης

Η ΟΜΑΔΑ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ ΤΗΣ “ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ


Η ΟΜΑΔΑ ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ ΤΗΣ “ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ


ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΣΦΥΡΗ. ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΜΗΣΙΑ.

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΗΣΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΗΣΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 2014 -2019

· Κατασκευή κυματοθραύστη και μικρό Αλιευτικό Καταφύγιο στο συνοικισμό Πηγάδια της Κοινότητας Θερμησίας.

· Επέκταση με σταμπωτά στους Κοινοτικούς δρόμους εντός οικισμού Θερμησίας.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


           
                                                                        Ερμιόνη 12 Απριλίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
          ΕΡΜΙΟΝΗΣ
30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ
         ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός και η οριστικοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Μουσικού συλλόγου Ερμιόνης. 

§  Στις 5 Μαΐου 2018 το Χορωδιακό εργαστήρι του Μ.Σ.Ε. συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ  Θρησκευτικής Μουσικής το οποίο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας.  

§  Από 22 έως 25 Ιουνίου 2018 το Χορωδιακό εργαστήρι του Μ.Σ.Ε. θα ταξιδέψει και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ "D.G. Kiriac" στην πόλη Pitesti της Ρουμανίας. Η συμμετοχή του σε μία τόσο σημαντική και αναγνωρισμένη χορωδιακή διοργάνωση συνέπεσε με τον επετειακό του εορτασμό.  Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αρκετά χρόνια και εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης ο Μουσικός Σύλλογος απείχε από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές χορωδιακές διοργανώσεις.  Σημαντικό να αναφερθεί ότι, οι χορωδοί καλύπτουν τα μεταφορικά τους έξοδα, εξ ιδίων πόρων.


§  Το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η 27η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης στο Δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΑΣΙΛΗΣ:ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αλλος ένας ήρωας στο Πάνθεον  των Πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας!
Εχασε τη ζωή του σε επιχειρησιακή αποστολή προασπίζοντας τον  εναέριο χώρο της πατρίδας! 
Οχι σε εκπαιδευτική πτήση!
Ολοι τώρα, θα γίνουν ειδικοί και παντογνώστες, δίνοντας ερμηνείες για τα αίτια της τραγωδίας, βγάζοντας εύκολα συμπεράσματα. 
Ωστόσο, όσοι έχουμε εκτελέσει παρόμοιες αποστολές αναχαίτισης από την Σκύρο με μαχητικά παντός καιρού και είχαμε την ευλογία να έχουν όλες προσγείωση, γνωρίζουμε τις ακραίες συνθήκες και απαιτήσεις αυτών των πτήσεων.
Γνωρίζουμε πως αισθάνεσαι, όταν φτάνει η αδρεναλίνη στο κόκκινο από τις υπερηχητικές ταχύτητες και πόσο καταπονείται ο οργανισμός του πιλότου αλλά και του αεροσκάφους από τα  πολλά G's.
Γνωρίζουμε πως αισθάνεσαι την ευθύνη, να πρέπει να απογειωθείς με ένα υπερσύγχρονο αεροσκάφος σε δύο λεπτά και να αναχαιτίσεις εχθρικά αεροσκάφη και τι ψυχική δύναμη και πνευματική συγκρότηση πρέπει να έχεις, για να μη πατήσεις το κουμπί με τα υπερόπλα που  έχεις στα φτερά σου!
Γνωρίζουμε, ότι χρειάζονται μόνο απειροελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου για να συμβεί το πρόβλημα και μπορεί να μην υπάρχει καθόλου χρόνος να το διορθώσεις! 
 Στις αποστολές αυτές, ο κίνδυνος ισορροπεί με το μεγαλείο! 
Για εμάς τους αεροπόρους, συνοδοιπόρους του Γιώργου, η μνήμη του  θα μείνει αιώνια στην καρδιά μας 
και γνωρίζουμε ότι και από εκεί ψηλά που είναι, με τους Αγγέλους, θα προστατεύει την πατρίδα!
 ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Του αφιερώνω τους στίχους από την τετάρτη ωδή του Κάλβου "Εις Σάμον"

Γεώργιος Φασιλής 
Αντιπτέραρχος Ιπτάμενος

Ὅσοι τὸ χάλκεον χέρι
βαρὺ τοῦ φόβου αἰσθάνονται,
ζυγὸν δουλείας, ἂς ἔχωσι·
θέλει ἀρετὴν καὶ τόλμην
ἡ ἐλευθερία. 

Αὐτὴ (καὶ ὁ μῦθος κρύπτει
νοῦν ἀληθείας) ἐπτέρωσε
τὸν Ἴκαρον· καὶ ἂν ἔπεσεν
ὁ πτερωθεὶς κ᾿ ἐπνίγη
θαλασσωμένος·
.

Ἀφ᾿ ὑψηλὰ ὅμως ἔπεσε,
καὶ ἀπέθανεν ἐλεύθερος. -
Ἂν γένῃς σφάγιον ἄτιμον
ἑνὸς τυράννου, νόμιζε
φρικτὸν τὸν τάφον. Γιόρτασε η μοναδική άγρια τουλίπα των Διδύμων


Δελτίο τύπου
Στα Δίδυμα την μικρή κωμόπολη της Αργολίδας, γιόρτασαν και φέτος 9 Απριλίου, την σπάνια, αυτοφυή άγρια τουλίπα του τόπου. Ένα αγριολούλουδο που στρώνει κόκκινα χαλιά την Άνοιξη και σκεπάζει τους ελαιώνες του κάμπου και τα χωράφια. Εικόνες μοναδικές, σ’έναν τόπο, τα Δίδυμα προικισμένο αφειδώλευτα από τη φύση.
Στην Ελλάδα βρίσκονται εννέα είδη αυτοφυούς τουλίπας. Η τουλίπα της Πελοποννήσου είναι η πιο ωραία από τις Ελληνικές τουλίπες. Φύεται μόνο στα Δίδυμα, στο ακρωτήριο Ταίναρο και στην Κεντρική Ελλάδα. Μοιάζει σαν κόκκινη φλογίτσα. ‘Άλλες περιοχές της Ελλάδας, με άγριες αυτοφυείς τουλίπες είναι η Κρήτη και η Χίος.
Στα Δίδυμα, εκτός από τις άγριες τουλίπες, στις φυσικές ομορφιές του τόπου περιλαμβάνεται το βουνό των Διδύμων, που

ΠΡΟΣΟΧΗ

επειδή στη χώρα μας, η αυστηρότητα της τιμωρίας υπογραμμίζει/ζυγίζει την παραβατικότητα και όχι η κοινή λογική(-αντίληψη) το αυτονόητο...
Ε.Β.
Και στην Καλαμάτα άρχισε να εφαρμόζεται η νέα διάταξη του ΚΟΚ που ορίζει ότι, όποιος παρκάρει παράνομα σε θέση ΑμεΑ, δε θα του δίδεται απλά κλήση, αλλά επιτόπου θα του αφαιρούνται οι πινακίδες. Επίσης, όταν ο οδηγός θα πηγαίνει να πάρει τις πινακίδες, θα του αφαιρείται και η άδεια οδήγησης για 60 μέρες.
Οπότε καλό θα είναι, πριν κάποιος αποφασίσει να παρκάρει παράνομα σε μια τόσο ευαίσθητη θέση, να έχει στο νου του και τις παραπάνω συνέπειες!
Π.Μπ.

tharrosnews

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Γλέντι Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης 28/04/2018

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης σας προσκαλεί το Σάββατο 28/04/2018 στις 21:00 στο ετήσιο γλέντι της , το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο ''Αδέρες''.
Ελάτε να γιορτάσουμε, να χορέψουμε, να κουβεντιάσουμε, να γλεντήσουμε εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού παρέα με την παραδοσιακή ορχήστρα Πεντάηχον !!
Είσοδος : 18 ευρώ με πλήρες μενού & απεριόριστο κρασί. 
Τηλέφωνο κρατήσεων : 6978826680

Έλληνας πιλότος έφτιαξε ένα αριστουργηματικό βίντεο με λήψεις από το αεροπλάνο


Ο Κωστής Τσιγώνης είναι για πάνω από δύο δεκαετίες πιλότος. Εκτός από πιλότος είναι όμως ερασιτέχνης φωτογράφος και μουσικός.Το παρακάτω βίντεο αποτελείται από 8.500 λήψεις σε νυχτερινά ταξίδια μέσα από το αεροπλάνο. Τη μουσική την έχει γράψει και ενορχηστρώσει ο ίδιος.
Το video έστειλαν η Κική και ο Λάζαρος Σέρφας, φίλοι του Κωστή.

Ευχές από τη Βιβλιοθήκη Ερμιόνης


Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ερμιόνη Ερμιονίδας : Εκαψαν τον Ιούδα.( Φωτό-Βίντεο)


Η αναπαράσταση του εθίμου της καύσης του Ιούδα, έγινε την  Κυριακή του Πάσχα το βράδυ στην παραλία της  Ερμιόνης .
Την τελετή της πυράς του μαθητή του Ιησού έγινε μέσα στην θάλασσα και την  παρακολούθησαν κάτοικοι της περιοχής της Ερμιονίδας και πολλοί επισκέπτες που βρίσκονται αυτές της ημέρες σε ξενοδοχεία της περιοχής  .