Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η κρίση έγινε κρησάρα

Γιάννης Μακριδάκης

Βαδίζουμε ολοένα προς την απόλυτη πόλωση.
Από τη μια η αισχρότητα, ο φασισμός, η απανθρωπιά, η ηλιθιότητα κι από την άλλη η ευγένεια, η τέχνη, η σύνεση, ο σεβασμός, η ψυχή.
Κάθε μέρα γίνονται και πιο διακριτές οι γραμμές. Κάθε μέρα η κρησάρα δουλεύει και ολοένα και περισσότεροι διαχωρίζονται και αναγκάζονται να πάρουν θέση με τους μεν ή με τους δε. Βρισκόμαστε πια κοντά στο τέλος. Όσοι μείνουν απαθείς ως τότε, θα πάρουν θέση αναγκαστικά την ώρα που θα τους ντύσουν τη στολή για να γίνουν πρώτοι θυσία στην Ηλιθιότητα.
Προχωρεί πολύ γρήγορα η κατάσταση επιτέλους. Ο αμόρφωτος αρχοντοχωριάτης τοποτηρητής προσπαθώντας να εξυπηρετήσει στα γρήγορα τους εντολείς του, σπρώχνει το ίδιο γρήγορα και τον ιστορικό χρόνο.
Και φτάσαμε ξανά στο ιστορικό σημείο όπου οι άνθρωποι στέκονται αλληλέγγυοι και αντιστέκονται με την ψυχή και την τέχνη τους, ενώ τα ανθρωποειδή προάγουν ξανά τον κυνισμό, το μίσος, τον θάνατο και την καταστροφή.
Φτάσαμε στο ξεκάθαρο σημείο όπου οι μεν ενσαρκώνουν καθημερινά το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και οι δε τα κατώτερα ένστικτα του αποκτηνωμένου όντος και τις χαμερπείς σκέψεις ενός ηλίθιου νου, που είναι βέβαιος για τα πάντα και περισσότερο βέβαια για τον εαυτό του.
Τέτοια ξεκάθαρη σύγκρουση συνέβη και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, με αποτέλεσμα τότε τον αποδεκατισμό της ανθρωπότητας και την επικράτηση του κρετινισμού που οδήγησε ξανά ως το σήμερα.
Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι σήμερα θα έχει διαφορετική τροπή και αποτέλεσμα η σύγκρουση. Η ανθρωπότητα έχει συλλογική μνήμη χρυσόψαρου, όπως έχω ξαναγράψει.
Για το μόνο που είμαι αισιόδοξος είναι ότι όσοι επιζήσουν αυτής της σύρραξης που βρίσκεται στις πόρτες μας, θα έχουν ταπεινωθεί. Κι αυτό είναι σπουδαία επένδυση για το άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Η μπαλάντα του Οδοιπόρου


Από το δίσκο "Ο Μάνος Χατζιδάκις στη Ρωμαϊκή Αγορά"
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Ερμηνεία: Βασίλης Λέκκας

Βλέπω πλήθος κόσμο να κυλά
μα ψυχή δεν μου χαμογελά
στα κρεβάτια τ΄ άρρωστα παιδιά
και στα δέντρα ξερά τα κλαδιά.

Την αγάπη πέταξα σ΄ ένα βυθό
και το φόβο μου έστρωσα να κοιμηθώ.
Βρίσκω τάφους κι έναν κόσμο
που δεν πονά.
Όπου πάω κι ένα λάθος
με τυραννά.

Ποιος προφήτης τώρα θ΄ ακουστεί
σα φωνή σε στέρνα κλειστή;
Σ΄ έναν κόσμο άδειο κι ορφανό
ποια κραυγή απ΄ τον ουρανό;

Τα πουλιά παράτησα στις ερημιές
και το φως σπατάλησα στις γειτονιές
Δεν τον θέλω και φοβάμαι
το γυρισμό.
Δες ποιος είμαι πού πηγαίνω
για το χαμό.

Βιβλιόσπιτα στο Κρανίδι;;;

Τι είναι οι ανταλλακτικές βιβλιοθήκες; Οι βιβλιοθήκες αυτές γεμίζουν με ατομική ή ιδιωτική πρωτοβουλία και τοποθετούνται σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι περαστικοί μπορούν να πάρουν ένα βιβλίο και αν έχουν μαζί τους κάποιο άλλο να το αντι...καταστήσουν.
Κάποιος που θέλει να δώσει βιβλία που δε διαβάζει πια μπορεί να τα προσκομίσει στη βιβλιοθήκη. Και κάποιος που έχει ήδη διαβάσει ένα από αυτά μπορεί να το επιστρέψει και να πάρει κάποιο άλλο. Πολλές από αυτές λειτουργούν και ως σημείο συνάντησης και συζήτησης.
Ψάχνουμε ΕΘΕΛΟΝΤΗ κατασκευαστή προκειμένου να τοποθετήσουμε δύο βιβλιόσπιτα στο ΠόρτοΧέλι και δύο στο Κρανίδι.Αν κάποιος προσφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τη βιβλιοθήκη στο 27540-23461.Ελπίζουμε αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε.

Συγκίνηση στη συναυλία της ΕΡΤΠαρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το νέο και βελτιωμένο ermionigreece

Καλαίσθητο το νέο  ermionigreece.com
προβάλει τον τόπο μας.
 Καλοτάξιδο!
Γράφουν οι συντελεστές του: Μία παρέα, η αγάπη για τον τόπο μας κι ένα στοίχημα ότι μπορούμε να προβάλλουμε αποτελεσματικά τις ομορφιές της περιοχής μας, ήταν αρκετά για να ανάψουν την σπίθα του πρώτου ermionigreece.com, το φθινόπωρο του 2009.
Στόχος μας, δεν είναι άλλος από την ουσιαστική προώθηση της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας, με τις σπάνιες ομορφιές της, τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα της, την παραδοσιακή φιλοξενία της, αλλά και την ανεκτίμητη αξία της Γής της.
Ο ευλογημένος από τον Θεό τόπος μας, με ήλιο, με χρώματα κι αρώματα της Ελληνικής υπαίθρου, θα αποκτήσει την εξωστρέφεια που του αρμόζει.

Το νέο και βελτιωμένο ermionigreece.com είναι έτοιμο.
http://ermionigreece.gr/gr/home
 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης: Ξεκινάμε!Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Παιδείας 
   Δήμου Ερμιονίδας.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος»
Ξεκινάμε ! Παρασκευή 14 Ιουνίου, 6.00-8.00 μ.μ.

Φέτος το καλοκαίρι, όλα τα χρώματα και όλα τα βήματα οδηγούν στη βιβλιοθήκη μας !

Φτιάχνουμε αφίσες και ανακοινώσεις της βιβλιοθήκης για την καλοκαιρινή εκστρατεία και, με έμπνευση από τον κόσμο των παραμυθιών,  ζωγραφίζουμε     πολλά μέτρα χαρτί για να στολίσουμε τη βιβλιοθήκη μας.
Για παιδιά 5-15 ετών. Χωρίς προεγγραφή.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Ερμιονίδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας, αφού έλαβε υπόψη τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην ΕΡΤ, αποφασίζει ομόφωνα:


1.Καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφασή της να κλείσει την ΕΡΤ.


2.Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και  αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.


3.Θεωρεί ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία, τον Πολιτισμό και τον Ελληνισμό της Διασποράς.
 Κρανίδι, 12 Ιουνίου 2013


Για το Δημοτικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος


Αναστάσιος Λάμπρου

Η μεγάλη γιορτή ξεκινά στις Σπέτσες!

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 16 Ιουνίου το 3o Spetses Classic Yacht Race με διοργανωτή το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, ο οποίος μάλιστα φέτος γιορτάζει τα 80 χρόνια λειτουργίας του, και διοργανωτή φιλοξενίας το διεθνώς βραβευμένο “Poseidonion Grand Hotel”.Web Media Sponsor του αγώνα είναι το news.gr. Η ομάδα των συντακτών του βρίσκεται ήδη στις Σπέτσες και θα μεταδίδει καθημερινά τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα του αγώνα. 

Ο θεσμός του SCYR έχει στόχο να συγκεντρώσει μερικά από τα ομορφότερα κλασσικά σκάφη και παραδοσιακά καΐκια, στα ιστορικά στενά των Σπετσών, τιμώντας και αναδεικνύοντας παράλληλα τις αξίες της ελληνικής ναυτοσύνης και φιλοξενίας και του Ευ Αγωνίζεσθαι.


Για μία ακόμη χρονιά, οι πανέμορφες ακτές των Σπετσών και το γραφικό «μπογάζι» μεταξύ Σπετσών και Πελοποννήσου, θα χρωματιστούν από τα πανιά των συμμετεχόντων. Τα σκάφη που συμμετέχουν στον αγώνα, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: o Κλασικά σκάφη- με τρεις υποκατηγορίες ανάλογα με το έτος ναυπήγησης: Vintage (μέχρι το 1947), Classic (1948- 1975), Spirit of Tradition (1976 και μετά) o Παραδοσιακά Καΐκια o Λατίνια Στον περσινό αγώνα, στις δύο κατηγορίες ιστιοδρομιών συμμετείχαν περισσότερα από 50 Κλασσικά σκάφη (με το πιο παλιό να έχει ναυπηγηθεί τη δεκαετία του 1900), μεταξύ αυτών το «Flamingo» του 1928 κατηγορίας 8-Meters, το «Candida» του 1929, κατηγορίας J-Class, το «Glaramara» του 1947 καθώς και 17 παραδοσιακά καΐκια, όπως η «Αφρόεσσα», η «Μαρίδα» και η «Κίρκη» και 12 λατίνια, που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Ταυτόχρονα, πολλοί από τους επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στα ιστορικά καρνάγια των Σπετσών που λειτουργούν αδιάλειπτα από την Επανάσταση μέχρι σήμερα

Τις επομένες μέρες η απόφαση για την πρόσβαση στην παραλία στο Κουνούπι

Εκδικάστηκε σήμερα στο Κρανίδι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.η προσφυγή των 3 Συλλόγων της Ερμιονίδας(Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας,Σύλλογος Αγίου Αιμιλιανού,Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας,Σύλλογος Βερβερόντας) εναντίον ιδιωτών που προχώρησαν τον χειμώνα σε παρεμβάσεις στη περιοχή πρόσβασης στην παραλία .
Ο Δήμος Ερμιονίδας έκανε παρέμβαση  υπέρ των Συλλόγων και των κατοίκων  που έχουν προσφύγει.
Ανεξάρτητα απο την απόφαση η τις περαιτέρω νομικές ενέργειες που θα προκαλέσει .η διαδικασια ανέδειξε  το πρόβλημα της περιοχής μας στο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές το οποίο έχει κακοποιηθεί βάναυσα σε αρκετές περιπτώσεις..

  Η απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες...
Eίναι προφανές ότι πρέπει να γίνει μια συγκροτημένη προσπάθεια ώστε  να επανέλθει σταδιακά η  νομιμότητα σε όλες τις ακτές της Ερμιονίδας χωρίς εξαιρέσεις και ταμπού...
Πάντως η μόνη λύση που μπορεί πλέον να έχει αποτελέσματα είναι η απολλοτρίωση χώρων ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των πολιτών  αλλα και των επισκεπτών...στις ακτές.
Είναι αυτονόητη η αναγνώριση του θεμελιώδους όρου της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά εξίσου ισχυρές και ισότιμες είναι και οι συνταγματικές διασφαλίσεις για την ελευθερία πρόσβασης στο δημόσιο και κοινόχρηστο περιβάλλον της χώρας ,όπως και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Επίσης ανησυχητικό είναι ότι ο αποκλεσμός των πολιτών στις ακτές  σιγά σιγά έχει "ρατσιστικές αποχρώσεις" με κριτήριο την οικονομική κατάσταση του κάθε πολίτη.Μια μικρή μειοψηφία ευπόρων πολιτών η επενδυτών θεωρεί ότι είναι ανάρμοστο να μοιράζεται τις φυσικές ομορφιές αυτης της χώρας  με τους "ιθαγενείς" κατοίκους των περιοχών που επενδύει...
Δυστυχώς ....αλλα συμβαίνει..

 "Ι"

Ιχνηλάτες 

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Θεατρική παράσταση απο το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης


ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Αργολίδας: Βόμβα στο Άργος ελλείψει αστυνόμευσης!Δελτίο τύπου

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Αργολίδας: Βόμβα στο Άργος ελλείψει αστυνόμευσης!

Και να που η ζούγκλα του υποκόσμου, ελλείψει παντελούς αστυνόμευσης, χτύπησε τώρα και στην καρδιά του Άργους… Βόμβα τοποθετημένη κάτω από αυτοκίνητο εξερράγη λίγο μετά τις 9:00 μ.μ., χθες, βράδυ Τετάρτης, σε πάροδο της Γούναρη… Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα!

Για όσους νόμιζαν ότι η αραιοκατοικημένη Πυργέλλα, όπου πέρυσι δολοφονήθηκε κτηνωδώς ο άτυχος επιχειρηματίας Γιώργος Κωστάκης, είναι μακριά από το πολυπληθές  Άργος, ας ξυπνήσουν επιτέλους… Η αστυνομία, πλέον, δεν φτάνει ούτε να φυλάει το κέντρο της πόλης όχι να την στέλνουμε και… φρουρά στα στρατόπεδα λαθρομεταναστών ή στα ντέρμπι των ομάδων…

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Αργολίδας

Άργος

Δυναμικό παρόν από οργανώσεις, κόμματα και σωματεία μέσα και έξω από την ΕΡΤ.

13:15 Δυναμικό παρόν από οργανώσεις, κόμματα και σωματεία μέσα και έξω από την ΕΡΤ.
Φωτογραφία του Βασίλη Μαθιουδάκη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ :Ελάτε να αποχαιρετήσουμε την σχολική χρονιά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ &
ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΕΡΜΙΟΝΗΣ 


Σας προσκαλούμε στην γιορτή του χορευτικού τμήματος, την Κυριακή 16-Ιουν-13 και ώρα 20:00, στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Ελάτε να αποχαιρετήσουμε την σχολική χρονιά, σε μια γορτή με κέφι, μεράκι,  μουσική και παιδικές χορευτικές φιγούρες. Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Tο Δ.Σ.

Ξαφνική νυχτερινή επιχείρηση ανακατάληψη νήσου με τεράστια κινητοποίηση Αεροναυτικών Δυνάμεων κοντά σε Ύδρα, Δοκό
Με τα πανίσχυρα αρπακτικά της θάλασσας τα ZUBR να σπάνε κάθε ρεκόρ ταχύτητας πετώντας κυριολεκτικά πάνω απο τα κύματα ! 
Τεράστια κινητοποίηση Αεροναυτικών Δυνάμεων και εφαρμογή σχεδίου ανακατάληψις νήσου με συνεργασία Ναυτικού Στρατού και Αεροπορίας με συμμετοχή όλων των Ειδικών Δυνάμεων της Ταχείας αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ !

Σύμφωνα με το Σενάριο !
Τούρκοι Κομάντος αποβιβάζονται νύχτα και καταλαμβάνουν Ελληνική βραχονησίδα με υποστήριξη Επιθετικών Ελικοπτέρων ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στα Ηνωμένα Έθνη για την ΑΟΖ ...

Το ΓΕΕΘΑ διέταξε την Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης να προβεί σε ανακατάληψη της νήσου χωρίς καμιά ενημέρωση σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν σχεδιαστεί και έχουν γίνει κτήμα σε όλους τους Καταδρομείς !

Με τρομακτική δύναμη πυρός και επίθεση κατά μέτωπο απο τα Απάτσι που έφτασαν στην περιοχή σε χρόνο ρεκόρ, ενώ τρέχοντας δαιμονισμένα τα δύο αρπαχτικά της θάλασσας τα πανίσχυρα ZUBR που κάλυψαν την απόσταση κυριολεκτικά πετώντας πάνω από τα κύματα έβγαλαν στη ξηρά απο καταδρομείς και αμφίβια οχήματα μέχρι και τεθωρακισμένα ....

Ο όγκος πυρός ΄ήταν τεράστιος ενώ 2 ζεύγη Τουρκικών μαχητικών που έσπευσαν στη περιοχή σε απεικόνιση απο'' Ελληνικά F-16'' τα Ελληνικά Μιράζ 2000- 5 τα γνωστά δίλιτρα τα κατέβασαν πρίν προλάβουν να καταλάβουν τι τους χτύπησε !

Η όλη επιχείρηση υποστηρίχθηκε από δύο φρεγάτες που έπλεαν στην περιοχή αλλά και δύο κανονιοφόρους που έκλεισαν όλες τις εισόδους της περιοχής με τους Exocet σε ετοιμότητα αποκλείοντας το Τούρκικο Ναυτικό !

Σε ειδική μυστική αποστολή το υποβρύχιο Παπανικολής που ήταν σε κόκκινο συναγερμό έξω απο την Τουρκική Ναυτική βάση με απεικόνιση τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας !
Όλη η Άσκηση σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε στη νήσο Δοκό κοντά στην Ύδρα !

Περισσότερα:
http://www.enimerwsi24.com/2013/06/blog-post_7762.html

"ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
«Τα καλύτερα μας χρόνια»
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. σας καλούν στην παρουσίαση του νέου ντοκυμαντέρ του δημοσιογράφου – ερευνητή Γιώργου Αντωνίου με τίτλο « Τα καλύτερα μας χρόνια».
Παράλληλα στο φουαγιέ θα πραγματοποιηθεί έκθεση παλαιών φωτογραφιών από τη γυμνασιακή ζωή άλλων εποχών στο Ναύπλιο.
Προλογίζει ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, ιστορικός – αρχειονόμος, Αρχεία Νομού Αργολίδας.
 
ΤΡΙΑΝΟΝ, Κυριακή 16 Ιουνίου και ώρα  8:30 μμ.
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δεν είναι κάτι το απλό.

"Το χωριό του καρκίνου"

Δηλαδή για καλό και για κακό να μην περνάμε από το χωρίο, να μη ψωνίζουμε, να φύγουνε οι κάτοικοι προληπτικώς, γιατί αυτά γράφουνε, αυτά ακούγονται. Και αν δεν συμβαίνει τίποτα; Θα μείνει ο χαρακτηρισμός;
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά, αλλά καθόλου σοβαρή η αντιμετώπισή τους.
Φυσικό πράγμα είναι ο φόβος. Αλλά διατυπώστε τον. Έχει  το χωριό Τοπική Κοινότητα, ας ζητήσει από αρμόδια υπηρεσία να εξετάσει από τα αρχεία της το βάσιμο του φόβου. Δηλαδή ένα έγγραφο που να λέει ότι διαπιστώνουμε ότι ανά ηλικία θανάτου από καρκίνο υπάρχει αυτή η κατάσταση. Και να πουν ότι είναι φυσιολογική για τα δεδομένα της χώρας, είναι λίγο πάνω αλλά δεν εμπνέει ανησυχία, ή είναι εκτός σε σημείο που εντέλλεται αρμοδία αρχή για πλήρη έρευνα της κατάστασης.
Αν αυτό δεν το κάνει η Τοπική Κοινότητα, τότε δεν υπάρχει θέμα, αλλά φήμη.
Οι αναλύσεις νερού που δημοσιεύονται είναι οι απλούστερες και στοιχειώδεις για να είναι το νερό πόσιμο. Αλίμονο αν τέτοια στοιχεία είναι αρκετά για οποιοδήποτε συμπέρασμα.
Το βέβαιο είναι ότι χωριά - γούβες που κάτω από προϋποθέσεις ο αερισμός είναι πολύ δύσκολος, βιώνουν με ιδιαίτερη σφοδρότητα της συνέπειες πράξεων που σε άλλο χωρίο θα είχαν ελάχιστες επιπτώσεις. Εννοώ ότι αν ένας παραγωγός καίει τα κλαριά του ελαιώνα και στη φωτιά πετάξει όλα φυτοφάρμακα που του έχουν περισσέψει, και όλα τα άχρηστα πλαστικά και λάστιχα, τότε με συνθήκες άπνοιας αυτά θα μείνουν ώρες και μέρες πάνω και μέσα στο χωριό, ενώ αν αυτό γίνει στα Τσελεβίνια ο αέρας αμέσως τα σκορπάει. Τεράστια η διαφορά.
Και επειδή η ανθρώπινη δραστηριότητα του σήμερα σε ένα χωριό - γούβα δεν έχει καμιά σχέση με αυτή των παππούδων μας, δικαιολογημένος ο φόβος και για τα υπόγεια νερά, και για τον ΧΑΔΑ Σταυρού, και για τις ακτινοβολίες που ίσως είναι το λιγότερο, και για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.
Γιατί αυτά υπάρχουν ακόμη και αν ο φόβος του καρκίνου αποδειχθεί υπερβολικός.
Επίσης όλοι νομίζουμε ότι τρώμε αγνό αρνάκι και πίνουμε γαλατάκι από τα γίδια που τρώνε όλη μέρα τα ..... βένια και καταστρέφουν το κεδροδάσος, όπως έγραφε με περισσή αφέλεια οικολογών εκ των Οικολογούντων, μόνο που η αλήθεια είναι ότι τρέφονται με ζωοτροφές μαζικής παραγωγής των κάμπων υπερεντατικής καλλιέργειας, εσωτερικού και εξωτερικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ε, βάλτε τα όλα σε μια σειρά,και ενεργείστε, αλλά με φήμες μόνον ζημιά στο χωριό κάνετε, και ανσυνεχιστεί αυτό, πολύ μεγάλη ζημιά.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

ΔΑΓΡΕΣ: Σκάνδαλο με παράνομα κτίσματα στην Ερμιονίδα

Θρασύτατοι ...... πολίτες χτίζουν παράνομα μέσα στη θάλασσα, φράζουν ακτές, αλλοιώνουν Αιγιαλούς, αποκλείουν έτσι τους πολίτες να έχουν πρόσβαση στις παραλίες.

Εύλογα και τα ερωτήματα που ανακύπτουν.
Τί κάνει η πολιτεία;
Τί πράττουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενώπιον των οφθαλμοφανών αυτών παρανομιών;

Παρακαλείται ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου να διενεργήσει αυτοψία στις ακτές της Ερμιονίδας για να καταγράψει τις προκλητικές αυτές παρανομίες, απαγγέλλοντας κατηγορίες όχι μόνο σε αυτούς που διέπραξαν το ποινικό αδίκημα να ιδιοποιηθούν Αιγιαλό και Θάλασσα αλλά και στους Κρατικούς λειτουργούς των αρμοδίων υπηρεσιών που ευθύνονται για τη φύλαξη των χώρων αυτών.
Εν πάσει περιπτώσει για όσους κρατικούς λειτουργούς προκύψουν ευθύνες για συγκάλυψη των παρανομιών που αναφέραμε στους ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ αυτούς υπαλλήλους να εξετασθεί το «πόθεν έσχες».
Τέλος καλούνται οι βουλευτές, οι κομματικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ του Νομού, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ερμιονίδας να πάρουν θέση για το μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ που διαπράττεται στην Ερμιονίδα.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Κων/νου Παλαιολόγου 9 Ναύπλιο τηλ.  6973908454

Η Ελλάδα χωρίς ΕΡΤ είναι χαζή, ξανθιά και το επίθετό της είναι ΜπόμπολαςΤου Κώστα Βαξεβάνη
koutipandoras
Με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα και ο Παττακός είναι μεγάλος σε ηλικία για να υπουργοποιηθεί και να αναλάβει το δύσκολο έργο που (φευ) πρέπει να υλοποιήσει ο Σίμος Κεδίκογλου.
Με μια βιαστική και σύντομη δήλωση, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ για να μην επιβαρύνει άλλο πια τον ελληνικό λαό και το άνοιγμα μιας νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όλο υγεία και χαρά. Κατ’ αρχήν, ακόμη και αυτοί οι μουτζαχεντίν του φιλελευθερισμού, αυτοί οι οποίοι το μόνο Δημόσιο που θέλουν να απομείνει είναι τα χαρτόσημα του Δημοσίου για να πληρώνουμε φόρους, οφείλουν τώρα να καταδικάσουν αυτή την συνταγματική εκτροπή. Πριν πάμε στην ουσία για την “υπόθεση ΕΡΤ”, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η απόφαση Σαμαρά δεν έχει ούτε την κοινοβουλευτική, ούτε την κοινωνική πλειοψηφία. Ακόμη και τα κόμματα της συγκυβέρνησης δήλωσαν πως διαφωνούν. Ποιά λοιπόν είναι η νομιμοποίηση αυτής

Καλοκαιρινή εκστρατεία δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης

Η Δημοτική  Βιβλιοθήκη  Ερμιόνης  «Απόστολος Γκάτσος»  συμμετέχει  φέτος  το  καλοκαίρι –μαζί  με  άλλες  102 βιβλιοθήκες  απ΄ όλη τη χώρα – στο δίκτυο FUTURE LIBRARY  (μη κερδοσκοπική εταιρία, που  έχει  ιδρυθεί  και  υποστηρίζεται από  το ΄Ιδρυμα  ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ) και οργανώνει την καλοκαιρινή εκστρατεία δημιουργικότητας, καινοτομίας και ανάγνωσης  με θέμα «Στις  βιβλιοθήκες ο  κόσμος  είναι  πολύχρωμος».

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης , Πολιτισμού  και Παιδείας  του  Δήμου  Ερμιονίδας , στο οποίο ανήκει η  βιβλιοθήκη μας, συντάχθηκε  εξ αρχής στο πλευρό μας,  όπως και οι δεκάδες συμπολιτών μας , που ανταποκρίθηκαν στο  κάλεσμά μας  και θέλησαν  να  συμβάλλουν   εθελοντικά  για  την  πραγματοποίηση  αυτής  της  πρωτότυπης  και  πρωτόγνωρης    προσπάθειας της  βιβλιοθήκης  μας.
Το καλοκαίρι αυτό γινόμαστε όλοι παιδιά. Με έμπνευση  και  προσήλωση  θέλουμε να προσφέρουμε στα  παιδιά του  τόπου  μας – αλλά  και  να  μοιραστούμε  μαζί  τους -  διασκέδαση  και  χαρά , ευφάνταστες   και  δημιουργικές   δραστηριότητες ,  γνώση,  νέες   εμπειρίες  και  συναισθήματα   μέσα από  τον  μαγικό κόσμο  των  βιβλίων !
Από  την  Παρασκευή  14  Ιουνίου  έως  15  Σεπτεμβρίου  θα γίνουν  παραπάνω  από       30  συναντήσεις  με  παιχνίδια , που αφετηρία έχουν το βιβλίο  και  προορισμό   τη  φιλαναγνωσία.                                                                                                                Επιβιβαστείτε  μαζί   μας  γι΄ αυτό  το θαυμαστό, συναρπαστικό ,  πολύχρωμο  ταξίδι !
Vivliothiki 1

Η εθελοντική ομάδα Ερμιόνης
Vivliothiki 2

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Το «χωριό του καρκίνου»

Τον τρόμο προκαλεί το... προσωνύμιο του χωριού Δίδυμα στην Αργολίδα, το οποίο κατοικείται από περίπου 2.000 ανθρώπους. Το κεφαλοχώρι της Πελοποννήσου έχει γίνει γνωστό τα τελευταία χρόνια ως «το χωριό του καρκίνου», αφού, όπως καταγγέλλουν ανάστατοι οι κάτοικοι, τα κρούσματα της επάρατης νόσου είναι ιδιαίτερα αυξημένα και προσβάλλουν όλες τις ηλικίες! Σύμφωνα με τον γιατρό Παύλο Δαγρέ που κάνει εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται επικίνδυνη αύξηση των περιστατικών του καρκίνου στους κατοίκους των Διδύμων.
Προβληματισμός
«Μία φορά τον μήνα που κάνω εφημερία στο κέντρο Υγείας Κρανιδίου διαπιστώνω ότι μου έρχονται πάρα πολλοί ασθενείς με καρκίνο από το συγκεκριμένο χωριό και προβληματίζομαι για το τι μπορεί να συμβαίνει» τονίζει ο κ. Δαγρές. Στην ανησυχία των κατοίκων, λόγω των αυξημένων περιστατικών καρκίνου και θανάτων, ιδίως σε νέους ανθρώπους, έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στο ιστολόγιό του «Villa Didimo» ο επίκουρος καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Μπροδήμας. Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Μπροδήμας έκανε λόγο για ένα φαινόμενο, η πηγή του οποίου πρέπει να διερευνηθεί:
Το νερό
«Υποπτευόμαστε πολλές αιτίες και διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα» λέει ο κ. Μπροδήμας. «Η Δημόσια Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Ερμιονίδας που έχει στην αρμοδιότητά της το νερό, από την πηγή μέχρι τις βρύσες των σπιτιών, έκανε μια σειρά μετρήσεων για τα νερά εκτός δικτύου (άρδευσης). Πήγε στο χωριό και πήρε δείγματα από τέσσερα-πέντε πηγάδια. Αν τα νερά είναι επικίνδυνα, μιλάμε για μεγάλο κίνδυνο στη διατροφική αλυσίδα, αφού με αυτά τα νερά ποτίζονται μποστάνια, περιβόλια και ζώα». Παράλληλα ο κ. Μπροδήμας επισημαίνει ότι στο όρος των Διδύμων υπάρχουν πάρα πολλοί μεγάλοι σταθμοί που έχουν κεραίες τεράστιας εμβέλειας.
Οι οικολόγοι
Στο μεταξύ, οικολογικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον από τη λειτουργία των δεματοποιητών για τα σκουπίδια στα Δίδυμα. Οπως τονίζουν, το πλαστικό περίβλημα των δεμάτων αλλοιώνεται, σκίζεται με τον καιρό και τα σκουπίδια απελευθερώνονται στο περιβάλλον. Πουλιά και άλλα ζώα συγκεντρώνονται και τρέφονται με σκουπίδια, επικίνδυνα υγρά απόβλητα μολύνουν το έδαφος και τα υπόγεια νερά, ενώ οι οσμές είναι ανυπόφορες. Σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους Πελοποννήσου, «εκεί όπου συσσωρεύονται καθημερινά και πακετάρονται σύμμεικτα σκουπίδια έχουμε να κάνουμε απλώς με νέες χωματερές και τίποτε άλλο».
Καίνε τα σκουπίδια «βουβά»!
Ο κ. Μπροδήμας τόνισε ότι υπάρχουν άλλες δύο πιθανές αιτίες αύξησης των κρουσμάτων, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση: «Δίπλα στο χωριό υπάρχει μια χωματερή όπου το κακό έχει παραγίνει. Καίνε τα σκουπίδια, αλλά “βουβά”, δηλαδή με καθόλου ή λίγο οξυγόνο. Η οσμή είναι εντονότατη και όπως είναι το χωριό σε γούβα, κάθονται όλες οι διοξίνες σε αυτό. Πρέπει να γίνει μέτρηση αερίων ρύπων άμεσα».
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
πηγή 

Στο δρόμο της Αυλώνας, επιστρέφοντας απο το σχολείο
Στην Αυλώνα, χαρούμενες ξέγνοιαστες επιστρέφουν με τα πόδια, από το Γυμνάσιο του Κρανιδίου στην Ερμιόνη.
Τη φωτογραφία  μας εμπιστεύτηκε για το "Αρχείο της Ερμιόνης του χθες" που δημιουργούμε, η Ματίνα Φασιλή, δεύτερη από δεξιά.
Η χαρούμενη παρέα της Ματίνας γνωστή, βάλτε ονόματα και χρονολογία εσείς.
Σας θυμίζουμε πως είναι πολύ σημαντικό να εμπλουτίσουμε αυτό το αρχείο με τις ασπρόμαυρες  κάθε ερμιονίτικης οικογένειας και περιμένουμε να μας καλέσετε για τις δικές σας φωτογραφίες.  
Δείγμα του, μπορείτε να βλέπετε δεξιά στα ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΜΑΣ  πατώντας στο "Φωτογραφικό αρχείο από την Ερμιόνη του χθες".
Μέχρι τώρα έχουμε ξεπεράσει τις 1100 φωτογραφίες που καταγράφουν  πολύ σημαντικά στοιχεία από την ιστορία μας.
Σας περιμένουμε..