Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΔΙΑΡΠΑΓΕΣ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΊΔΙ.Του Δημήτρη Τουτουντζή
Βρισκόμαστε στο 1827, μετά το θάνατο του Καραϊσκάκη, την καταστροφή που ακολούθησε και την υποταγή της Ρούμελης ποτέ δεν είχε βρεθεί σε τέτοιαν κατάσταση η υλική δύναμη της Ελλάδας όσο μετά την απώλεια της Αττικής. Η επανάσταση, είχε περιοριστεί τώρα μόνο στην Πελοπόννησο. Τα μόνα ισχυρά κάστρα που δεν είχαν καταλάβει οι Τούρκοι, Ακροκόρινθος και Παλαμήδι τα κατείχαν οι Ρουμελιώτες και η μοναδική απασχόλησή τους ήταν να πολεμάνε μεταξύ τους, να βασανίζουν και να ληστεύουν τον κόσμο. Ο άλλος Μωριάς, ήταν στη διάκριση του Ιμπραήμ , που γυρίζοντας από το Μεσολόγγι, ξανάρχισε τις καταστροφικές του περιοδείες. Η αφόρητη αυτή κατάσταση, προκάλεσε μεγάλη σύγχυση και πανικό και μια φοβερή αβεβαιότητα για την τύχη που περίμενε τη χώρα.
    Την απελπιστική αυτή κατάσταση, επωφελήθηκε ο Ιμπραήμ και αποφάσισε να αλλάξει τακτική και με ήπια μέσα, με υπόσχεση για πεντάχρονη φορολογική απαλλαγή και να τους δώσει βόδια και άλογα και άλλα ωφελήματα, κατάφερε να παρασύρει στις ΒΔ επαρχίες του Μωριά, τους Αλβανόφωνους οπλαρχηγούς των κοτζαμπάσηδων με τους ακολούθους τους, καθώς και άλλους, που είχαν χάσει το θάρρος τους, να προσκυνήσουν τους Τούρκους. Ο κίνδυνος από αυτό το μίασμα, ήταν πολύ μεγάλος και μόνον ο Κολοκοτρώνης κατάλαβε τη σημασία του. Έγραψε στους οπλαρχηγούς και Δημογέροντες της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας από το Άργος όπου διέμενε, στις 5.6.1827 << ο εφετεινός κίνδυνος είναι δεινότερος από κάθε άλλον.>> Αναγνωρισμένος από τον

Μια εικόνα χίλιες λέξεις!
Γ.Φ.

Παλιό αλλά επίκαιρο.

Τι είναι η Μελέτη Αποκατάστασης και τι η υλοποίησή της;

Του Βασίλη Γκάτσου
 
Για παράδειγμα θα πάρουμε τον ΧΑΔΑ του Κροθιού, ο οποίος είναι ανενεργός, ήτοι παρατημένος ως έχει. Φυσικά πρέπει να έχει εκπονηθεί και εγκριθεί Μελέτη Αποκατάστασης, Εξυγίανσης, Παρακολούθησης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, λαμβάνονται πολλά δείγματα σε διαφορετικά βάθη από τον σωρό των απορριμμάτων ως έχουν σήμερα και στέλνονται για ανάλυση. Δυστυχώς, τα χώματα που έχουν κατά καιρούς εναποτεθεί μαζί με τα απορρίμματα, χαρακτηρίζονται ως απορρίμματα και αποκαΐδια, δηλαδή μπαίνουν στον λογαριασμό.

Από τις αναλύσεις και δοκιμές των δειγμάτων αποφασίζονται οι επόμενες ενέργειες αφού εγκριθούν από την Περιφέρεια.
Αν οι αναλύσεις και δοκιμές χαρακτηρίσουν αυτό το υλικό ως επικίνδυνο απόβλητο (μη ξεχνάμε ποτέ τι πετούσαμε εκεί μαζί με τα αστικά απορρίμματα), η επόμενη ενέργεια είναι να φύγουν από κει ως επικίνδυνα απόβλητα για το εξωτερικό με 3000 περίπου ευρώ ο τόνος! Και αυτό, γιατί η χώρα μας ΔΕΝ έχει φτιάξει κανένα χώρο ΧΥΤΕΑ δηλαδή υγειονομικής ταφής επικινδύνων αποβλήτων, για να μας πάει γύρω στα 500 ευρώ ο τόνος. Αν

3ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 2016

Δελτίο τύπου
 
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ναυπλίου, κ. Δημήτρης Κωστούρος και ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος  του Πανεπιστημίου Harvard, κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου, σας προσκαλoύν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.), την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην πλατεία Φιλελλήνων.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αποκατάσταση (;) της χωματερής και στο Κρόθι ΕρμιόνηςΚαι την πρώην χωματερή Ερμιόνης, στη θέση Κρόθι, έχει σκεπάσει με τόνους χώμα  η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο αποκατάστασης των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Διακρίνονται άπειρες πλαστικές σακούλες ανακατεμένες με το  χώμα.
Οι προδιαγραφές για  σωστή αποκατάσταση και αν αυτές  εφαρμόσθηκαν ,  είναι αρμοδιότητα  του Δήμου Ερμιονίδος να τις ελέγξει .
Αν πρόκειται κι εδώ για κουκούλωμα, για απαλλαγή απο πρόστιμα , θα πρέπει να μας ενημερώσει και να πάρει θέση.


Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

ΝΕΔΥΠΕΡ:ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 
ΠΡΟΣ
κ. Δημαράκη Αριστείδη
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας
Κοινοποίηση:
κ. Σφυρή  Δημήτρη
Δήμαρχο Ερμιονίδας
Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων:
Γεωργόπουλο Ιωάννη,
Λάμπρου Αναστάσιο,
Λυμπερόπουλο Κων/νο
ΘΕΜΑ:  Αίτημα για σύγκλιση έκτακτου ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας
Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας και μετά το

Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Διδύμων για τις εργασίες αποκατάστασης της χωματερής

villadidimo 

Δίδυμα  26  Φεβρουαρίου  2016
Αρ.πρωτ.  60/26/2/2016
Προς.  ΔΗΜΟ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ
Θέμα.  Απόφαση  Τοπ.  Συμβούλιου.
Σήμερα 26  Φεβρουαρίου του έτους 2016 και  ώρα  11 π. μ. μετά από πρόσκληση του πρόεδρου της Τοπ. Κοινότητας Δίδυμων εκκλήθηκαν οι σύμβουλοι του Τοπ. Συμβούλιου Σερέτης Παναγιώτης και Βογκλης Γεώργιος σε  έκτακτο Τοπ. συμβούλιο  με θέμα  τις εργασίες αποκατάστασης της  χωματερής  στο Σταυρό Δίδυμων. Τα  πρακτικά  της  συνεδρίασης  κρατηθήκαν από  τον  πρόεδρο  της Τοπ.  Κοινότητας  Δίδυμων.

Παρόντες  ήταν ο Σπανός  Κων/νος  και ο  Βόγκλης  Γεώργιος.
Απουσίαζε  ο  σύμβουλος  Σερέτης  Παναγιώτης γιατί είχε ο  πατέρας  του  σοβαρό  πρόβλημα  υγείας.
Στην  συνεδρίαση  παρευρέθησαν  και  πολλοί  κάτοικοι του  χωριού μας.
Ακολούθησε συζήτηση  μετά  την  εισήγηση  του  πρόεδρου.
Τον  λόγο  πήραν  και  αρκετοί  κάτοικοι όπως  Θεοδοσίου
Νικόλαος,  Αντουλινάκης  Σπύρος, Μπροδήμας  Αντώνης και Οικονομολόγους  Απόστολος.
Όλοι  ήταν  σύμφωνοι  με  την εισήγηση  του  πρόεδρου
Έτσι  αποφασίσαμε:
  1. Να  σταματήσουν  άμεσα  δηλαδή  σήμερα  οι  οποίες Εργασίες  εκτελούνται  στην  χωματερή  στο  Σταυρό  Διδύμων.
  2. Να  γίνουν  οι  μετρήσεις  οι  οποίες  αναφέρονται  στην  Προγραμματική  Σύμβαση του  Δήμου  Ερμιονίδος  με το Ι.Γ.Μ.Ε.  για  να  γνωρίζουμε τι  τρώμε,  τι  πίνουμε  και  τι αναπνέουμε.
  3. Να  ενημερωθούν  οι  Διδυμιώτες  από  αυτούς  που  συνέταξαν  την  μελέτη  αποκατάστασης  της  συγκεκριμένης χωματερής  για  να  ξέρουν  εάν  πρόκειται  για  θάψιμο-κουκούλωμα  η  αποκατάσταση.
  4. Να  μας  ενημερώσουν  επίσης  γιατί  στην  μελέτη  δεν  συμπεριλαμβάνονται  οι  υπόλοιπες  χωματερές  που  υπάρχουν γύρω  σε  ένα  χιλιόμετρο ακτίνα  από  την  προς δήθεν  αποκατάσταση  χωματερή.
Αφού  συντάχτηκε  και  αναγνώστηκε  το  παρών  υπογράφτηκε  ως  ακολούθως.
Σπανός  Κων/νος
Βογκλης  Γεώργιος

εξαγωγές

Στα περισσότερο εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας το 2015 αναφέρεται ανάλυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.
Τι εξάγει η Ελλάδα;

Τι εξάγει η Ελλάδα;

Τα 20 πιο εξαγώγιμα προϊόντα το 2015:
Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται τα ορυκτέλαια πετρελαίου, τα φάρμακα και το αλουμίνιο ενώ ακολουθεί το λάδι το οποίο έχει ανεβεί αρκετές θέσεις από πέρυσι.
Ανοδική τάση εμφανίζει και η κατηγορία «smart phones ή μηχανές επεξεργασίας πληροφοριών» που βρίσκονται στην 8η θέση.
Το 2015 οι εξαγωγές σημείωσαν πτωτική πορεία εμφανίζοντας μείωση 5,1% με αιτία κυρίως τα πετρελαιοειδή, καθώς αν εξαιρεθούν αυτά που υπόκεινται την παγκόσμια πτώση στις τιμές, υπάρχει αύξηση της τάξης του 7,8%.
Μείωση κατά 9,8% καταγράφηκε και στις εισαγωγές ενώ οι εισαγωγές από την Ε.Ε. ήταν μειωμένες κατά 1,7%, κυρίως λόγω της μείωσης κατά 3,6% από τις χώρες της ευρωζώνης.
Οι εισαγωγές από τις λοιπές χώρες της Ευρώπης (εκτός ΕΕ) εμφανίζουν μεγάλη μείωση της τάξης του -17,8%.
   
 
Έλλη Βασιλάκη

Ατθίδα

 
Σαν άνεμος μου τίναξε ο έρωτας τη σκέψη
σαν άνεμος που σε βουνό βελανιδιές λυγάει.
'Ηρθες, καλά που έκανες, που τόσο σε ζητούσα
δρόσισες την ψυχούλα μου, που έκαιγε ο πόθος.
Από το γάλα πιο λευκή
απ' το νερό πιο δροσερή
κι από το πέπλο το λεπτό, πιο απαλή.
Από το ρόδο πιο αγνή
απ' το χρυσάφι πιο ακριβή
κι από τη λύρα πιο γλυκιά, πιο μουσική...


Σαπφώ
μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη
 
Έλλη Βασιλάκη


ΣΕΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Α.Α. καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Αναστάσιου Χειβιδόπουλου. Ο αντιδημοκρατικός δρόμος που επέλεξε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας να ακολουθήσει, έχει ως μοναδικό στόχο τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και την εξόντωση όσων «ενοχλητικών» εργαζομένων τολμούν να διαφωνήσουν ή να κρίνουν τις ενέργειές του.
Η δημόσια προσπάθεια του να εκφοβίσει την Πρόεδρο του Σωματείου μας και όποιον άλλον ήθελε τολμήσει, αποδεικνύει περίτρανα τον αλαζονικό του χαρακτήρα και τις συμπεριφορές του στυλ «θα λες ότι θέλω εγώ ειδεμή θα σε φτιάξω».
Προφανώς στήνεται από τη πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας στοχευμένη εργολαβία, με ξεκάθαρη προσπάθεια να περιθωριοποιήσει και να εξοντώσει εργαζόμενους που πιθανόν να τόλμησαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις πολιτικές του επιλογές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Α.Α., καλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που ακολουθεί, διαφορετικά τέτοιες συμπεριφορές και πρωτοβουλίες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες.
Εκφράζει παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή του στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας και την καλεί να μη σκύψει το κεφάλι. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ξέρουν και μπορούν να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους. Αυτό θα γίνει και τώρα. Κανένας δεν θα μείνει μόνος του.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Α. Αργολίδας
Η Πρόεδρος
Χρυσούλα Κατσιώνη

ΠΡΩΣΥΝΑΤ: Συνάντηση (συναντήσεις) συλλογικοτήτων για ζητήματα διαχείρισης αποβλήτων

Σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της διαχείρισης των αποβλήτων στη χώρα μας, η ΠΡΩΣΥΝΑΤ, όπως και το 2014, παίρνει την πρωτοβουλία κάποιων συναντήσεων 
συλλογικοτήτων, με σκοπό την παραπέρα εμβάθυνση, τόσο στα ζητήματα των πολιτικών διαχείρισης αποβλήτων, όσο και στα ζητήματα του προσανατολισμού και των δράσεων 
των κινημάτων. 

Συνδυάζεται με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη συγκρότηση της ΠΡΩΣΥΝΑΤ και  με την ανάγκη για μια αποτίμηση της δράσης της και για επανακαθορισμό του ρόλου της.

Η πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να διευρυνθεί με τη συμμετοχή πολιτών και συλλογικοτήτων, που ενδιαφέρονται γι αυτήν. Επισυνάπτουμε ένα σύντομο σχέδιο με τις πρώτες μας σκέψεις 
και για το περιεχόμενο και για τον τρόπο οργάνωσης των συναντήσεων.

Περιμένουμε τις δικές σας διαθεσιμότητες και προτάσεις, στην ηλ. διεύθυνση της ΠΡΩΣΥΝΑΤ:
prosynat@gmail.com


Σκοπός

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Μεταφορά θεάτρου.

Παλιό αλλά επίκαιρο.

Μεταφορά θεάτρου
Πήρα το μικρό θέατρο της Επιδαύρου και το μετέφερα στη θέση που βλέπετε στη φωτογραφία. Έχει χωρητικότητα 2000 θέσεων και η έκταση που καταλαμβάνει είναι περίπου 50Χ35 μέτρα. Η θέση στην Ερμιόνη που το έβαλα έχει έκταση 70Χ 40, άρα χώρεσε άνετα! 
Κλείστε τα μάτια τώρα και πέστε ότι είσαστε βράδυ στην κερκίδα. Η θέα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ! Θέλετε με πανσέληνο, θέλετε μόνο αστέρια, θέλετε ημισέληνο;
Το Δημοτικό μας σχολείο το έκανα Αρχαιολογικό Μουσείο Ερμιόνης. Στο χώρο μεταξύ θεάτρου και σχολείου έστρωσα όλα τα θαυμάσια ψηφιδωτά που έχουν βρεθεί στην Ερμιόνη. Δίπλα φροντισμένα τα ερείπια της Βασιλικής. Ένα πολιτιστικό σύνολο - τομή για την Ερμιόνη.

Εδώ λοιπόν μπορούν να ανεβαίνουν όλη τη θερινή περίοδο θεατρικά έργα ντόπια και ξένα κάθε είδους, όπως και κάθε είδους θεάματα και εκδηλώσεις. Μιλάμε βέβαια για επίπεδο και επαγγελματισμό, ένα φεστιβάλ μεγάλης διάρκειας. Η επαρχία μας είναι αρκετά στην άκρη και ο ντόπιος πληθυσμός, οι τουρίστες των ξενοδοχείων κ.λ.π., οι των εξοχικών θα το αγκαλιάσουν. Και να μη ξεχνάμε ότι αν γεμίσουν τα εξοχικά και τα ξενοδοχεία Ερμιονίδας, μαζί και με τους ντόπιους ο πληθυσμός φτάνει τις 40000!

Χώρος στάθμευσης στ' Αλώνια. Ο κόσμος περπατάει λίγο, όχι περισσότερο από ό,τι στην Επίδαυρο. Μετά μπορεί να κάτσει για φαΐ και ποτό στα κέντρα της Ερμιόνης.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Μπράβο στους Υδραίους.

Το προσφυγόπουλο μόνο του, στο μακρυνό γολγοθά του!


Περπατά  στην Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς την Ειδομένη.

Γ.Φ.

Καλημέρα! Στην Ύδρα φτιάχνουν θέατρο (Εμείς;)


Από: Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη 

"Μετά την επιτυχημένη δημοπράτηση της πλακόστρωσης του δρόμου Καμίνι-Βλυχός και την εξίσου επιτυχημένη μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου "Mira Mare", ο Δήμος μας προχωρά με ανοικτή δημοπρασία στην επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου:«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΤΡΙΝΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΜΙΝΙ ΔΗΜΟΥ ΥΔΡΑΣ».
Η προσπάθεια για την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και για την βελτίωση της τουριστικής υποδομής της Ύδρας μας συνεχίζεται. Το Καμίνι σύντομα θα έχει τον δικό του ιδιαίτερο χώρο για εκδηλώσεις κάθε είδους".
hydraspoliteia Αγαπητέ κύριε δήμαρχε  Σφυρή  και πρόεδρε της Ερμιόνης κύριε Δάγκλη,  μήπως πρέπει να παραδειγματιστούμε κι εμείς;

Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής: 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο για τους συγγραφείς της Αργολίδας

Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής: 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο για τους συγγραφείς της Αργολίδας

Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής: 1ο Πανελλήνιο Συμπόσιο για τους συγγραφείς της Αργολίδας

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Ναυπλίου, Άργους, Επιδαύρου, Κρανιδίου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard και άλλους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας προχωρεί καινοτομικά και ξεκλειδώνει τον τόπο των ικανοτήτων και ενδιαφερόντων των Αργολιδέων.

Με επίκεντρο τη συν-γραφή και τίτλο «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής», δημιουργεί ένα πολυδύναμο Συμπόσιο, που γίνεται Μάρτιο και Απρίλιο 2016 και είναι αφιερωμένο στους συγγραφείς που έχουν γεννηθεί στην Αργολίδα ή μένουν σε αυτήν. 

Τα αιολικά πάρκα Ερμιονίδας και Τροιζηνίας

Του Βασίλη Γκάτσου

Στις 12/2/2016 είχα γράψει τα παρακάτω:

"Η συμβολή των αιολικών πάρκο στα έσοδα Δήμου και δημοτών.

Από τις ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στην Τροιζηνία ο Δήμος της έχει να λάβει 101499 ευρώ και οι πολίτες της 67644 ευρώ.

Από τις ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στην Ερμιονίδα ο Δήμος της έχει να λάβει 584696 ευρώ και οι πολίτες της 389797 ευρώ.

Αυτά από επερώτηση βουλευτών της ΝΔ.

Πρώτη διαπίστωση: Σημαντικά ποσά κι ας λένε οι οικολογούντες ό,τι θέλουν. Από πού εισπράττουν οι δύο Δήμοι περισσότερα;

Δεύτερη διαπίστωση: Αυτά παρακρατούνται υποχρεωτικά από τις εταιρείες που έχουν τα αιολικά πάρκα. Δηλαδή η εντύπωση πως οι εταιρείες δεν πληρώνουν, δεν ευσταθεί. Άλλοι τα εισπράττουν και δεν τα αποδίδουν και οι άλλοι είναι δημόσιου χαρακτήρα.

Ερωτήματα:

ΤΝΕΔΥΠΕΡ: Ο ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

 Στις 21 Φεβρουαρίου 2016 ψηφίστηκε στη Βουλή  ο Ν./ 4368  «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», γνωστός και ως «παράλληλο πρόγραμμα».

Με τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νόμου, συγκροτείται ένα ισχυρό πλαίσιο ανακούφισης και προστασίας, μιας κοινωνίας που αποδιαρθρώθηκε από συνεχείς επιθετικές παρεμβάσεις τα τελευταία 5-6 χρόνια. Πολύ σημαντικές, εκτός των άλλων,  είναι οι παρεμβάσεις  που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προβλέπεται συγκεκριμένα:

1) Η σύσταση  στο Υπουργείο Εσωτερικών ειδικής Επιτροπής με κύριο έργο την καταγραφή και αξιολόγηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, επιδιώκοντας την αναβάθμιση των ΟΤΑ,  με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής αυτονομίας και τον εξορθολογισμό των διοικητικών διαδικασιών των  τοπικών αρχών, μέσω ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας, με αναμόρφωση του

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σοφία Σακοράφα: Το ΝΑΤΟ αποτελεί σοβαρή απειλή για την ευρύτερη περιοχή

Κατηγορηματική ήταν η τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα για το ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, θεωρώντας την εμπλοκή του αφενός παταγώδη αποτυχία της ευρωπαϊκής διπλωματίας, αφετέρου σοβαρή απειλή για την ευρύτερη περιοχή.

“Μια απειλή καμουφλαρισμένη από τον εξής παραλογισμό : το ΝΑΤΟ αποφάσισε να περιπολεί στο Αιγαίο ώστε να εμποδίζει πρόσφυγες, που επιχειρούν να πάνε από το ένα μέλος του ΝΑΤΟ σε άλλο.Πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους που βομβαρδίζεται από βασικά μέλη του ΝΑΤΟ”, ανέφερε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα τα μείζονα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, παρουσία και του γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ενώ εκτίμησε ότι το εκρηκτικό διεθνές περιβάλλον θυμίζει ευθέως

ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, για δεύτερη μέρα η δωρεάν διανομή πορτοκαλιών από τον Δήμο Ερμιονίδας προς τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και Λυκείων και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου. Επίσης πορτοκάλια διανέμονται στους απόρους συμπολίτες μας μέσω της Εθελοντικής Ομάδας «Αλληλεγγύη» του Δήμου Ερμιονίδας και του Φιλοπτώχου «Αγίου Ιωάννη Ελεήμονος Ερμιόνης». Συνολικά θα διανεμηθούν 20.500 κιλά πορτοκάλια τα οποία προέρχονται από την Ένωση Συνεταιρισμών Αργολίδας ΡΕΑ.