Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Προληπτικοί έλεγχοι ΩΡΛ και στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου


Στο Κ.Υ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ 09/3/2019 -10/3/2019 ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Στα πλαίσια της πρόληψης και προαγωγής της υγείας ξεκινάει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου από την Ελληνική εταιρεία ΩΡΛ αλλεργίας, ανοσολογίας και ρογχοπαθειών σε συνεργασία με την ΩΡΛ κλινική του ΓΝΑ «Η Ελπίς» και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η προληπτική δράση θα πραγματοποιηθεί στο γενικό πληθυσμό των νομών Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, σχετικά με τις αλλεργίες του ανώτερου αναπνευστικού-ΩΡΛ αλλεργίες, υπό την αιγίδα και εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας, αρμοδιότητας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΥΕΡ


ΚΡΑΝΙΔΙ 18/01/2019
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ
18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014-18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε η δημοτική παράταξη «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» , μια παράταξη που είχε και έχει μια φιλοδοξία να προσφέρει στους δημότες του Δήμου Ερμιονίδας , να είναι χρήσιμη για την τοπική μας κοινωνία. Την στελέχωσαν και την στελεχώνουν ενεργοί δημότες που διαθέτουν γνώσεις , εμπειρίες , ικανότητες αλλά και διάθεση να προσφέρουν στο δήμο μας , να υλοποιήσουν ένα δημιουργικό όραμα για δικιά μας Ερμιονίδα προς όφελος τόσο κυρίως των δημοτών μας όσο και των πολλών φίλων , επισκεπτών – παραθεριστών που επέλεξαν τον τόπο μας για καλοκαιρινή τους  διαμονή.
Τον Μάιο 2014 οι δημότες του Δήμου Ερμιονίδας μας έδωσαν εντολή και εξουσιοδότηση στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας , να ελέγχουμε την παρούσα δημοτική αρχή , να ανταποκριθούμε στα θεσμικά καθήκοντα των συμβούλων της μειοψηφίας σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου. Πράξαμε το καθήκον μας , ανταποκριθήκαμε στις υποχρεώσεις μας, στηρίξαμε εκεί όπου έπρεπε την διοίκηση του δήμου να υλοποιήσει το δημοτικό έργο αλλά και αντισταθήκαμε με όλες τις δυνάμεις στα λάθη και τις παραλείψεις της παρούσας δημοτικής αρχής.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

«Νικημένος της ζωής, νικητής της τέχνης του» Ο Ναπολέων Λαπαθιώτης μέσα από το φακό του Τάκη Σπετσιώτη.

74χρόνια συμπληρώνονται απόψε από το τελευταίο βράδυ του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και το ΑΣΣΟΔΥΟ προβάλλει το «Μετέωρο και Σκιά», την ταινία – βιογραφία του αυτόχειρα ποιητή. Εδώ μιλάμε με τον Τάκη Σπετσιώτη, σκηνοθέτη της ταινίας και συγγραφέα της μελέτης «Χαίρε Ναπολέων», δύο ιδιότητες που δικαιολογούν τον τίτλο του Λαπαθιωτολόγου, που του απονέμω – και τον αποδέχεται, γελώντας.
Με το που καθόμαστε και συστηνόμαστε, η κουβέντα ξεκινά από την σύγχρονη αθηναϊκή ποιητική σκηνή και τη θέση που θα είχε σ` αυτήν ο Λαπαθιώτης, αν ζούσε κι έγραφε.
– Κάθε μέρα – δεν υπερβάλλω – τριάντα εκδηλώσεις! Κάνω μια επισκόπηση στον τοίχο μου στο facebook, και στους 1.135 φίλους που `χουν μαζευτεί σε μια τετραετία, χωρίς να κάνω αιτήματα φιλίας, οπωσδήποτε οι 400 – 500 είναι ποιητές! «Ελάτε! Δε θα `ρθείτε;» Τι θα `κανε ο Λαπαθιώτης μ` όλους αυτούς; Φαντάζεσαι να πήγαινε στις βιβλιοπαρουσιάσεις; Θα `χανε πάθει τα νεύρα του! Εγώ νομίζω δε θα πήγαινε. Ιδίως ζώντας αυτή την ιδιότροπη ζωή, βγαίνοντας στις 9 το βράδυ και γυρνώντας στις 5 το πρωί, δε θα προλάβαινε! Στις 9 τελειώνουν οι εκδηλώσεις!
Θα πήγαινε για το κρασί!

ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.: ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019


ΚΡΑΝΙΔΙ 17/01/2019
Η υπεύθυνη θέση μας για τον προϋπολογισμό του 2019 στο Δήμο Ερμιονίδας
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2019.
Η Δημοτική μας παράταξη καταψήφισε τον  προϋπολογισμό του 2019, πλην των κωδικών που σχετίζονται με την Καθαριότητα και την Μισθοδοσία, διότι είναι ανελαστικές δαπάνες και τα τελευταία 5 χρόνια πράξαμε το ίδιο σχετικά με αυτούς τους κωδικούς, πάντα με ευθύνη απέναντι στους Δημότες μας.
Οι λόγοι καταψήφισης των υπόλοιπων κωδικών ήταν οι εξής:
·      Εφόσον έχουμε ήδη καταψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερμιονίδας για το 2019, αυτονόητη ήταν και η καταψήφιση από μέρους μας του προϋπολογισμού. Το Τεχνικό Πρόγραμμα συντάχθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις και προτάσεις των Συμβουλίων των Δημοτικών και των Τοπικών Κοινοτήτων, κατά παράβαση της κείμενης Νομοθεσίας.

Σοκαριστικά στοιχεία: Τουλάχιστον 500 παιδιά νοσηλεύτηκαν για απεξάρτηση από κινητά και tablet στο Παίδων

Η Ιλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος-θεραπεύτρια του Αιγινήτειου Νοσοκομείου μιλάει στο Open TV και αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο φανταζόμαστε «Το πρόβλημα είναι οι δραστηριότητες στο μέσο, όχι το μέσο καθ’ αυτό. Κατά βάση τα social media και τα παιχνίδια είναι αυτά που προκαλούν εθισμό, γιατί υπάρχει η άμεση ικανοποίηση, όπως π.χ. τα likes.
Μια συμπεριφορά που ικανοποιείται, τείνει να επαναλαμβάνεται. Ενεργοποιείται η ντοπαμίνη στον εγκέφαλο. Το ίδιο ισχύει και με τις χημικές ουσίες. Υπάρχουν και οι συμπεριφορικές εξαρτήσεις, που είναι ο τζόγος και η εξάρτηση από το διαδίκτυο που έχουν τα ίδια συμπτώματα στέρησης.
Υπάρχουν συμπτώματα, όταν το παιδί δεν υπακούει σ’ αυτό που λένε. Όταν δεν βάλεις όρια από νωρίς, είναι δύσκολο να πειθαρχήσουν μετά τα παιδιά. Οι γονείς δεν βάζουν όριο στα παιδιά γιατί νιώθουν ενοχές. Σε κάθε ηλικία υπάρχει διαφορετικό όριο, αν μιλάμε για ηλικίες 4-5 ετών, που χρησιμοποιεί το tablet του γονιού του.
Ακόμα κι αν δεν πάρει tablet στα 5, σημασία έχουν οι χρόνοι. Η αμερικανική παιδιατρική εταιρία έχει ορίσει τους χρόνους που θα πρέπει τα παιδιά να είναι μπροστά από μία οθόνη. Το θέμα είναι ότι ο γονιός πρέπει να ορίσει στο παιδί, χρόνο καθημερινά, μία ώρα την ημέρα, 2 ώρες το σαββατοκύριακο το πολύ. Οι γονείς πρέπει να εκπαιδευτούν. Το ότι δεν μπορούν οι γονείς να βάλουν όρια, είναι θέμα δικό τους. Η εφηβεία είναι αργά να βάλεις όρια. Τα βάζεις από νωρίς και τα τηρείς. Τα όρια κάνουν τα παιδιά πιο ευτυχισμένα και πιο υγιή».

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Πρόσκληση από τη Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Τα μέλη & ο δάσκαλος της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης σας καλούν την Κυριακή 20/01/2019 στις 18:30 για να κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αίθουσα της Χορευτικής Ομάδας.

Τραγούδι & χορός θα συνοδεύσουν ΦΥΣΙΚΑ την πρώτη, μικρή μας εκδήλωση για το 2019 !!!

Σας περιμένουμε !!! #χοερ

https://www.facebook.com/events

Γυναίκες μουσικοί στην Ιταλία του 17ου αιώνα | Canto Soave στο Ναύπλιο

Το σύνολο Canto Soave στο Ναύπλιο
Μυστική Ζωή –Μυστική Μουσική
Γυναίκες μουσικοί στην Ιταλία του 17ου αιώνα
Σάββατο 19 Ιανουαρίου, 20.00 Βουλευτικό Ναυπλίου
Σας προσκαλούμε σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά!
Το φημισμένο σύνολο Canto Soave θα παρουσιάσει μουσική από την Ιταλία του 17ου αιώνα.
Με αφετηρία την Musica Secreta που άνθησε στην αυλή του Δούκα Alfonso d’ Este της Ferrara και αντλώντας έμπνευση από τις συναρπαστικές μυστικές ζωές των τραγουδιστριών και συνθετριών που διέπρεψαν στις αυλές της Φλωρεντίας, της

Προς τιμή του εκλιπόντα μαέστρου Τάκη Μανιάτη η 1η Πανελλήνια Χορωδιακή Συνάντηση του Μουσικού εργαστηρίου "Ίαμβος"

Η 1η Πανελλήνια Χορωδιακή Συνάντηση του Μουσικού εργαστηρίου "Ίαμβος" είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα, ΔΙΚΟ μας μουσικό και μαέστρο ΤΑΚΗ ΜΑΝΙΑΤΗ, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής και ιδρυτής της χορωδίας "Ίαμβος".
Ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, έχει την τιμή, να παρευρεθεί και να τραγουδήσει στην συνάντηση αυτή, στη μνήμη του αγαπημένου μας μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή!

ΝΕΔΥΠΕΡ:ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ 2019


Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Η παράταξή μας από σήμερα και στο πλαίσιο της επικοινωνίας μας με τους πολίτες  θα δημοσιεύει οτιδήποτε σχετικό  (νόμους ,εγκύκλιους, τροπολογίες ,κ.λ.π.) για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές με στόχο την πλήρη ενημέρωση τους.

Ενημερωτική εγκύκλιος:

Το Τμήμα Εκλογών και Πολιτικών Κομμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο ( Αρ.:38/ 7709/24-12-2018),

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Άρχισαν τα... όργανα!!!

Απερχόμενε δήμαρχε Ερμιονίδας, Δημήτρη Σφυρή,
με λύπη μου διαπίστωσα ότι η πολιτική κατρακύλα σου και ο προεκλογικός πανικός, στον οποίο έχεις περιέλθει σε οδηγούν σε λάθη, αστοχίες και ψευδείς διαδόσεις χωρίς καμία αναστολή, μεταξύ άλλων και προς το πρόσωπό μου. Χτες λοιπόν μου μετέφεραν, ότι στο προσωπικό σου προφίλ στην ιστοσελίδα facebook, σε ανάρτησή σου την 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12.06, με τίτλο «
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ - ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ ΠΡΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ», απαντώντας σε ερώτηση συμπολίτη μας, αναγράφεις επί λέξη ψευδώς για το πρόσωπό μου τα εξής : «…και ο Γεωργόπουλος έκανε καταγγελία για να σταματήσει τη δημιουργία μονάδας υποδοχής βοθρολυμάτων και κλήθηκα να απολογηθώ στον ανακριτή. Όπου υπάρχει έργο γίνεται πόλεμος».

Επειδή όπως γνωρίζεις πολύ καλά, τα ψέματα δεν μου άρεσαν και

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΜΑΝΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΦΟΛΩΚΑ

Έγινε κι αυτό  φωτογραφία του χθες..

Το μαντράκι του μπαρμπά Προκόπη Φολώκα.

Το τελευταίο μαντράκι που είχε απομείνει στα Μαντράκια. Όλα τα άλλα θάφτηκαν κάτω από τη σταμπωτή ταφόπλακα του εξωραϊσμού και της ανάπτυξης.
Ήταν το μικρότερο μαντράκι, τελευταίο προς τη δύση.
Χρόνια έβαζε κει τη βαρκούλα του ο μπαρμπα Προκόπης, ναυτικός από τους λίγους. Μέχρι τα βαθιά του γεράματα έβγαινε με το πανί και το κουπί, μηχανή δεν ήθελε ούτε να την βλέπει. Πάντα με το ναυτικό του κασκέτο, έκανε πανί για κολπάδα προς τον όρμο Κουβέρτα, άραζε ακόμη και μισοπέλαγα για να ξεκουραστεί, κι έπαιρνε κάναν ύπνο στ΄ αμπάρι. Ξέχναγε να μαζέψει καμιά φορά το πανί, φουνταρισμένο το σίδερο, έβαζε αέρα, τέζα το πανί, κόντρα το σίδερο, τούμπα η βάρκα! Ο εγγονός του ο Προκόπης τού είχε την έγνοια, κι άμα αργούσε να φανεί το πανί, αμόλαγε να τον βρει.
Το βράδυ στην ταβέρνα του πατέρα μου έλεγε γελώντας τις περιπέτειες: με ψαρέψανε πάλι, αλλά τους είπα: μυαλό δε βάζω, κι ας πνιγώ!
Ένα μεσημέρι, ήρθε να πιει ένα ποτήρι κρασί στο μαγαζί, κι έμεινε ακίνητος στην καρέκλα. Δεν τον πήρε η θάλασσα.
Τη ναυτοσύνη του την πήρε ο γαμπρός του, ο μπάρμπα Αργύρης Καισαρέας. Άφησε τη βάρκα, όταν δεν μπορούσε να μπει πια μέσα. Την πήρε στη συνέχεια ο Ησαΐας, ο Προκόπης κι ο Τάξης. Δεν μπόρεσαν, δεν μπορούν χωρίς τη θάλασσα. Του Τάξη είναι το προτελευταίο σκαρί που εξανάγκασαν να φύγει από τα Μαντράκια για να χωρέσει ένα ακόμη κότερο. Τελευταίο, μετά από αγώνες, το κόκκινο τρεχαντηράκι του Κωσταντή του Νίκα, που αράζει στη θέση που άραζαν οι πρόγονοί του. Το τελευταίο ίχνος του μαγικού κόσμου των Μαντρακιών.
Γέρος ο μπαρμπα Προκόπης ώρες παιδευότανε να σηκώνει και να βάζει στη θέση τους τις πέτρες μετά από σοροκάδα. Αγόγγυστα. Θυμόταν ακριβώς που πάει η κάθε μία. Στην αμμουδιά ήταν μπηγμένη μια μικρή αρχαία κολόνα από κοκκινωπό μάρμαρο. "Η κολόνα του μπάρμπα Προκόπη" που έδενε πριμάτσα στη βάρκα, όταν φύσαγε για να την κρατάει στη μέση της λεκάνης. Μάντρα που φύλαγε τη βάρκα ήταν το μαντράκι. Και ήταν ιερό. Ούτε μεις τα πιτσιρίκια, που δεν αφήναμε πέτρα πάνω στην πέτρα δεν τολμούσαμε να πειράξουμε μαντράκι.

Δαμιανός Μ. Κουτούβαλης: Παραμελημένη η Ερμιόνη!!


Εδώ και μία εβδομάδα, αυτή είναι η εικόνα μονόδρομου σε κεντρικό σημείο της Ερμιόνης, ακριβώς δίπλα από το μνημείο Ηρώων.
Και μπορεί ναι μεν η ζημιά ύδρευσης να αποκαταστάθηκε άμεσα, το οδόστρωμα όμως παραμένει σκαμμένο και η πρόσβαση στο μονόδρομο σε επικίνδυνο βαθμό πρόχειρα κλειστή.
Τι ακριβώς περιμένουν οι αρμόδιοι για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση του δρόμου; Να γίνει κάποιο ατύχημα ή μήπως απ' τους δημότες να επιληφθούν του θέματος από μόνοι τους;
Σεβαστείτε επιτέλους τον τόπο μας και ασχοληθείτε με την παραμελημένη Ερμιόνη μας!!

Δαμιανός Μ. Κουτούβαλης 
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης 
"ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"

Μ. Φλωρής: Η αλήθεια για την κατασκευή και λειτουργία των pillars στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας


Η αλήθεια για την κατασκευή και λειτουργία των pillars στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,

με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την κατασκευή των πυργίσκων αυτόματης παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος (pillars) στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας, θα ήθελα να παρουσιάσω την πραγματικότητα με στοιχεία και αποσπάσματα από την καταγραφή του έργου που έγινε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας, την περίοδο 2011-2014 επί Διοίκησης και Προεδρίας μου και Δημαρχίας Δημήτρη Καμιζή.

Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη Ερμιόνης


Τάσος Λάμπρου: Η αλήθεια για το Λιμενικό Φυλάκιο Κοιλάδας και για την κατασκευή των pillars

Στον κίνδυνο να χαθεί το Λιμενικό Φυλάκιο Κοιλάδας αναφέρεται ο Τάσος Λάμπρου με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:Στο τελευταίο δελτίο τύπου κάλεσα τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή να αποστείλει άμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας τα απαραίτητα έγγραφα για την έναρξη λειτουργίας του Λιμενικού Φυλακίου Κοιλάδας, λόγω της 
αδικαιολόγητης δίμηνης καθυστέρησης της αποστολής τους και του επισήμανα τον κίνδυνο να χαθεί το Λιμενικό Φυλάκιο.

Ο Δήμαρχος, αντί να επισπεύσει την αποστολή αυτών των απαραίτητων εγγράφων, βρήκε ελεύθερο χρόνο να ασχοληθεί μαζί μου στο μοναδικό γι’ αυτόν μέσο επικοινωνίας, το facebook, όπου εκεί κατά την προσφιλή του συνήθεια εξαπολύει εναντίον μου ψεύδη, συκοφαντίες και ασυνάρτητες λασπολογίες.


Βλέπε την ανάρτηση του κ. Δημήτρη Σφυρή στο facebook:

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στις παραπάνω ασυναρτησίες και λασπολογίες.