Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Σοβαρότατες ατασθαλίες επί Δημαρχίας Σφυρή διαπίστωσε η Επιτροπή Καταγραφής Οχημάτων & Μηχανολογικού Εξοπλισμού

Στη συνεδρίαση της 15ης Ιανουαρίου 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, συζητήθηκε θέμα με τίτλο  Έγκριση πρακτικού επιτροπής καταγραφής οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού στο μισθωμένο χώρο από το Δήμο Ερμιονίδας, στον οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας”.
Η Επιτροπή Καταγραφής Οχημάτων και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, αποτελείται από τον Αντιδήμαρχο κ. Τσαμαδό Ιωάννη ως Πρόεδρο, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντωνόπουλο Ιωάννη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κρητσωτάκη Ιωάννη, τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Πασιαλή Βασίλειο και τον υπάλληλο κ. Κοκκίνη Θεόδωρο.
Συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 195/2019 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, με σκοπό την καταγραφή των οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού στο μισθωμένο χώρο από το Δήμο Ερμιονίδας, στην περιοχή Αυλώνα, στον οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Συνέντευξη Νίκου Καββαδία στο ΡΙΚ το 1965


Η μοναδική συνέντευξη του ποιητή Νίκου Καββαδία στον Κώστα Σερέζη στο ΡΙΚ το 1965.

Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης Πρόσκληση


Σχετικά με την ταυτοποίηση του Αγίου που απεικονίζεται στη σφραγίδα των Διδύμων…

Για τον σκοπό αυτό ανατρέξαμε στις αγιογραφικές απεικονίσεις του Αγίου που πάντα εμφανίζεται με την αρχιερατική του στολή. Διακρίναμε στη σφραγίδα το ωμοφόριό του και κυρίως παρατηρήσαμε την έκφρασή του που είναι ίδια με εκείνη των εικόνων του Αγίου.
Γιάννης Σπετσιώτης

Τεκμήρια και έγγραφα της νεότερης Ιστορίας των Διδύμων του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη


Τεκμήρια και έγγραφα της νεότερης Ιστορίας των Διδύμων
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

Με ξεχωριστή χαρά δημοσιεύουμε δυο έγγραφα συνοδευόμενα από τεκμήρια που εντοπίσαμε στην έρευνάμας με τα οποία εμπλουτίζεται, θεωρούμε, η νεότερη Ιστορία των Διδύμων.
Το πρώτο έγγραφο στέλνεται από την Ερμιόνη στις 16 Οκτωβρίου 1829 και έχει τη σφραγίδα του Διδύμου στο κάτω μέρος. Σ’ αυτή απεικονίζεται ο προστάτης και πολιούχος του χωριού Άγιος Νικόλαος. Η σφραγίδα είναι φθαρμένη και μέτριας τεχνικής. Έτσι με δυσκολία αναγνωρίζεται ο Άγιος και διαβάζονται ορισμένες από τις λέξεις που αναγράφονται σ’ αυτή.1
Είναι γνωστό πως η παλαιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Δίδυμα κτίστηκε στα μέσα του 15ου αιώνα και αρχικά ανήκε στη δικαιοδοσία της Μονής του Αυγού. Σύμφωνα,ωστόσο, με την τοπική παράδοση χτίστηκε πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα, θεού της θάλασσας. Ίσως το γεγονός αυτό να απαντά και στο εύλογο ερώτημα πώς ο κατεξοχήν Άγιος της θάλασσας και των ναυτικών βρέθηκε στο κέντρο ενός ορεινού τόπου.2

Το Δημοτικό Σχολείο Πορτοχελίου και οι εγκαταστάσεις και υποδομές των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Στις 14/1/2020 μου κοινοποιήθηκε, ως Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας, η υπ. αριθμπρωτ. 217/208 επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο.
Στην εν λόγω επιστολή επισημαίνεται το χρόνιο μείζον πρόβλημα των κτιριακών υποδομών του δημοτικού σχολείου Πορτοχελίου και εκφράζεται το πάγιο αίτημα για ένα νέο, σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές σχολείο, ζητώντας την συνδρομή και στήριξη του Δημάρχου.
Επιπλέον, αναφέρονται δύο περιστατικά πτώσης σοβάδων, ένα στο γραφείο των δασκάλων και ένα στο προαύλιο.
Όσον αφορά στο χρόνιο πρόβλημα των κτιριακών υποδομών του δημοτικού σχολείου Πορτοχελίου, εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και έχοντας πλήρη γνώση αυτού του προβλήματος, ξεκινήσαμε ενέργειες προς διάφορες κατευθύνσεις, με σκοπό την εξεύρεση οικοπέδου για την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Aπάντηση Δημοτικής Αρχής στη καταγγελία του κ.Τοκα για το "Γκούρι Βιτόριζα"


ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ : ψήφισμα των 498 κατοίκων για τους πρόσφυγες

Σε ήρεμο κλίμα συζητήθηκε αίτημα κατοίκων της Ερμιονίδας που είχε συγκεντρώσει 498 υπογραφές στο Δημοτικό Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας για τους πρόσφυγες 
Η συζήτησε έδωσε ειδήσεις από την πλευρά του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου καθώς ανέφερε οτι υπάρχει και δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα(εντός κωμόπολης) που διαπραγματεύεται την συνεργασία μέ την Ύπατη Αρμοστεία για φιλοξενία προσφύγων .
Στο σημείο αυτό δηλώθηκε οτι η εγκατάσταση περαιτέρω προσφύγων στο Δήμο Ερμιονίδας θα αντιμετωπιστεί δυναμικά με επικεφαλής τον ίδιο.Σε αυτό συμφωνήσαν όλοι.
Στη συζήτηση μεταξύ των αιρετών συνοψίζοντας έδειξε τα παρακάτω .
-Υπάρχει προβληματισμός
-Προσπάθεια οι πρόσφυγες να είναι από τη Συρία.
– Επισημάνθηκε ότι η Ερμιονίδα των 12-13000 κατοίκων των πολύ φτωχών υποδομών να φιλοξενεί 500 άτομα και η περιοχή της Αργοναυπλίας (60000 κάτοικοι) κανένα;
-Η ανάθεση φιλοξενίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ,και όχι σε δημόσιους χώρους παρακάμπτει το Δήμο από οποιαδήποτε διαδικασία συναίνεσης ή μη ,(στην ουσία δεν ερωτάται καν ).
– Θα γίνουν ενέργειες από το Δήμο ώστε οι υπηρεσίες να εξετάσουν την επάρκεια του ξενοδοχείου να φιλοξενεί πρόσφυγες .(αυτό πού ήδη φιλοξενεί)
Τους πολίτες εκπροσώπησαν στη σύντομη παρέμβαση του ο κ.Αγγελος Αθανασίου και ο κ.Λούμης 
Στην αίθουσα παραβρέθηκαν και 25 πολίτες από όσους είχαν υπογράψει το ψήφισμα.
Η ουσία ειναι το θέμα να μην διχάσει την κοινωνία της Ερμιονίδας,,(όπως σωστά επεσήμανε η κ.Γιαννικοπούλου-Λούμη,) με την αναφορά της στις “διαμάχες” που παρατηρούνται στα κοινωνικά δίκτυα.

Εγκρίθηκε η υπογραφή σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Ερμιονίδας με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας    σε συνεδρίασή του την 15η Ιανουαρίου 2020, ενέκρινε ομόφωνα την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Ερμιονίδας με την εταιρία ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε., η οποία οργανώνει και λειτουργεί το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εθνικής εμβέλειας Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών και Αποβλήτων.
Το Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ υλοποιείται με την τοποθέτηση σε διάφορα σημεία, του κάθε Δήμου, Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, τα οποία αποτελούνται από αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας, για την ανακύκλωση των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών, καθώς και από ειδικό εξοπλισμό για την ανακύκλωση άλλων υλικών συσκευασίας (όπως χαρτί, πολυστρωματικές χάρτινες συσκευασίες, πλαστικές σακούλες κ.α.).

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Ραψωματιωτης: Αναστολή λειτουργίας όλων των μονάδων μας.Την αναστολή λειτουργίας όλων των μονάδων διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών, κομποστοποίησης και γενικότερα απορριμμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε, αν οι πολιτικοί δεν πάρουν δημόσια θέση για τη χρησιμότητα μας ή μη.

Κυρίες, Κύριοι,

Αν είμαστε χρήσιμοι, γιατί προσφέρουμε λύση σε αυτή την μεταβατική περίοδο, στηρίξτε μας, και μην προσπαθείτε πίσω από την πλάτη μας να λέτε και να κάνετε άλλα ή άθελα σας να εξυπηρετείτε τα παιχνίδια αυτών που προσπαθούν να μας εκβιάσουν.

Αν δεν χρειαζόμαστε, ΑΦΗΣΤΕ!!! μας να κλείσουμε τις μονάδες μας.

Σχεδόν από ενάμιση χρόνο πριν, έχουμε στείλει έγγραφα, ακόμα και εξώδικα σε υπηρεσίες και πολιτικούς, με κοινοποιήσεις στους εισαγγελείς και ζητάμε το αυτονόητο.

Δελτίο Τύπου για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Στη συνεδρίαση της 15ης Ιανουαρίου 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, συζητήθηκε θέμα με τίτλο “Αναφορά δημοτών Ερμιονίδας σχετ. με την εν γένει μεταναστευτική πολιτική του Ελληνικού Κράτους και την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Ερμιονίδα”, κατόπιν σχετικής με το θέμα επιστολής, υπογεγραμμένης από 498 δημότες, την οποία έλαβε ο Δήμος Ερμιονίδας στις 18/12/1019 με αριθμπρωτ. 10056/10051 (η εν λόγω επιστολή ακολουθεί συνημμένη στο τέλος του δελτίου τύπου).

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλος Γιάννης, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
«Σήμερα το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την Πατρίδα μας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερα στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά μου, “οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές έχουν πάρει την μορφή ανθρωπιστικής κρίσης”.
Η Ελλάδα έχει την ατυχία να αποτελεί πύλη εισόδου προς την Ευρώπη για πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες της Ασίας και της Αφρικής, διαθέτοντας μάλιστα θαλάσσια σύνορα, τα οποία είναι αδύνατον να διαφυλαχθούν.
Εδώ πρέπει να επισημάνω, ότι εμπόλεμη χώρα δεν είναι μόνο η Συρία αλλά και πολλές άλλες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Υεμένη, το Σουδάν, η Σομαλία, η Νιγηρία, το Μάλι, το Κονγκό, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Λιβύη, όπου στις περισσότερες από αυτές έχουμε εμφύλιες συγκρούσεις.
Από την άλλη πλευρά η «πολιτισμένη» Ευρώπη έχει κλείσει τα χερσαία σύνορα, αφήνοντας την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου αβοήθητες, να επιλύσουν αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό ζήτημα.
Η Ελλάδα έχει υπογράψει διεθνείς συνθήκες σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να δέχεται και να φιλοξενεί πρόσφυγες, μέχρι ενός ορίου.
Όμως από αυτό το όριο έχουμε ξεφύγει προ πολλού. Και αδυνατούμε πλέον σαν Κράτος, να παρέχουμε σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους φιλοξενία με συνθήκες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Τα νησιά του Αιγαίου βουλιάζουν και η Κυβέρνηση μετακινεί πρόσφυγες και μετανάστες προς την ενδοχώρα με σκοπό την φιλοξενία τους είτε σε δημόσια κτήρια (παλιά γυμναστήρια, παλιά στρατόπεδα κ.λ.π.) είτε σε ιδιωτικές ξενοδοχειακές μονάδες και μεμονωμένα ακίνητα ιδιωτών.
Στις 3 Ιουλίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας συνεδρίασε και το 12ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε τίτλο  “ Μεταναστευτική πολιτική στο Δήμο Ερμιονίδος, κατόπιν της συνάντησης  του Δημάρχου Ερμιονίδας με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα.
Είχε προηγηθεί ημερίδα στις 15 Ιουνίου 2017 στην Τρίπολη με θέμα «Πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα» που διοργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην οποία συμμετείχε πρώην Δήμαρχος κ Σφυρής.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

«Ένας εξωτικός παπαγάλος κάπου σε μια παραλία μπροστά από μια καφετέρια…» και η τεχνητή νοημοσύνη, ομιλία του Κ. Δασκαλάκη στο Ίδρυμα Ευγενίδου, 14.01.2020

«Πάντα υπάρχει φόβος μπροστά σε μια δραματική αλλαγή. Από την άλλη, αντιμετωπίζω αυτό που έρχεται με τόλμη. Δεν έχω αυταπάτες. Οι όποιοι ενδοιασμοί δεν μπορούν να ανακόψουν το ορμητικό ποτάμι της επιστημονικής αλλαγής. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε την κοίτη του».


Oμιλία του Κ. Δασκαλάκη στο Ίδρυμα Ευγενίδου, 14.01.2020, 1 - 2/2

Θάνος Μικρούτσικος: «Το πιο όμορφο απ’ όλα δεν στο ’χω πει ακόμα»


Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:30, η ΕΡΤ2 σε απευθείας σύνδεση με την Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μεταδίδει τη συναυλία που είναι αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο.

Νέοι και παλιοί φίλοι του Θάνου Μικρούτσικου, που ερμήνευσαν τα τραγούδια του και τα έκαναν δικά τους, ενώνουν τις φωνές τους σ’ αυτή την ξεχωριστή συναυλία.
Περισσότερα: ogdoo

Σκληρό ψήφισμα πολιτών της Ερμιονίδας για τους μετανάστες συζητείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ψήφισμα ενεργών πολιτών της Ερμιονίδας για τους μετανάστες συζητείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο
https://www.argolikeseidhseis.gr
Σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο Ερμιονίδας στην Αργολίδα το παρακάτω ψήφισμα, ομάδας ενεργών πολιτών τού Δήμου Ερμιονίδας για την φιλοξενία μεταναστών στην περιοχή και καλούν όλους τους δημότες να παρευρεθούν στην συζήτηση.

Τι αναφέρει το ψήφισμα:

"Συνήλθαμε σήμερα ενεργοί πολίτες τού δήμου Ερμιονίδας κάτω από τήν πίεση τού μεταναστευτικού καί εξετάσαμε τά πάρα κάτω δεδομένα.

1ον Η παράνομη είσοδος σε κάθε χώρα, αποτελεί εχθρική ενέργεια ενάντια στόν λαό της, εκτός εάν η γειτονική χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση ή εσωτερική αναστάτωση οπότε οι πολίτες της εξαναγκάζονται να καταφεύγουν γιά λόγους ασφαλείας. 

2ον Η κυβέρνηση έχει χρέος να διαφυλάσσει τά σύνορα από κάθε παράνομη εισβολή μέσω τού στρατού καί όχι να διευκολύνει μέσω αυτού τήν είσοδο καί την εγκατάσή τους σε όλη την επικράτεια αδιαφορώντας γιά τήν ασφάλεια τών πολιτών καί γιά τίς αντιδράσεις τους.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Γιορτή τηγανίτας στη Θερμησία


Eγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Δήμο Ερμιονίδας με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Άκη Λάζαρου Γούτου για το οδικό δίκτυο             
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                              
Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                                                                    
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Εκ του Πρακτικού της υπ’ αρ. 25ης /2019 Συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου

13ο Θέμα Ημερήσιας Διάταξης:
Σχετικά με αίτημα του Λάζαρου Γούτου με θέμα: «Προστασία ανθρώπινης ζωής»

Αριθμός 254/2019

Α. Σήμερα, την 25η του μηνός Νοεμβρίου έτους 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30, το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας συνήλθε σε Δημόσια Συνεδρίαση σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου ύστερα από την υπ’ αρ. πρωτ.: οικ. 9231/21.11.2019 πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που επιδόθηκε σε κάθε Δημοτικό Σύμβουλο και στο Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις των σχετικών άρθρων του Ν.4555/2018, για συζήτηση επί του παρόντος θέματος. 

Β. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, η Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντωνία Αντωνοπούλου, διαπίστωσε ότι σε σύνολο είκοσι επτά (27) συμβούλων ήταν δεκαέξι (16) παρόντες και έντεκα (11) απόντες.

Παρόντες
Απόντες
Αντωνοπούλου Αντωνία - Πρόεδρος
Δημαράκης Αριστείδης – Αντιπρόεδρος
Μερτύρης Ιωσήφ – Αντιδήμαρχος 
Δαγρές Ιωάννης - Γραμματέας
Μαχαίρας Εμμανουήλ
Μπαλαμπάνης Χρήστος 
Κουτούβαλης Δαμιανός
Φασιλής Γεώργιος
Μπίμπας Αριστείδης – Αντιδήμαρχος 
Πιτσάς Γεώργιος 
Τσεγκής Γεώργιος
Τσαμαδός Ιωάννης – Αντιδήμαρχος 
Γκαμίλη – Σιάννα Ελένη – Αντιδήμαρχος 
Φωστίνη – Πουλή Καλλιόπη 
Σφυρής Δημήτριος 
Μαυραγάνης Γεώργιος 
Αποστόλου Παναγιώτης
Στρίγκου – Φωστίνη Άννα
Δρούζας Χρήστος  
Κρητσωτάκης Ιωάννης
Αντωνόπουλος Ιωάννης 
Τόκας Αναστάσιος
Λάμπρου Αναστάσιος

Γούτος Λάζαρος 

Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική

Φλωρής Εμμανουήλ

Μίζης Δημήτριος 


Στη συνεδρίαση ήταν νομίμως προσκεκλημένος ο Δήμαρχος, Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος και παρέστη.

Προσκεκλημένοι νομίμως ήταν και οι Πρόεδροι Κοινοτήτων: Διδύμων, Ελένη Προσίλη, Ερμιόνης, Ιωσήφ Γανώσης, Ηλιοκάστρου, Χρήστος Σαλογιάννης, Θερμησίας, Ηλίας Κατσάβελας, Κοιλάδας, Σταύρος Μπασακιώτης, Κρανιδίου, Νικόλαος Αντώνιοζας, Πορτοχελίου, Κωνσταντίνος Κόκκαλης και Φούρνων, Ευαγγελία Κούτση. Παρέστησαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ερμιόνης, Θερμησίας και Κοιλάδας.

Έγινε μαγνητοφώνηση της συνεδρίασης.

Ο Ιωάννης Τσαμαδός, Αντιδήμαρχος, προσήλθε κατά τη συζήτηση του 13ουθέματος.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Κοινότητα Ερμιόνης Δελτίο τύπουΤην Κυριακή 12/1/2020  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Ιωσήφ Γανώσης συνόδευσε τα δύο παιδιά, που στο έθιμο των Θεοφανείων “Γιάλα – Γιάλα”  έπιασαν τον Σταυρό και την εικόνα της Παναγίας , στην Θεία Λειτουργία των δύο ενοριών μας.
Αφού προσκύνησαν τις εικόνες, ευλογήθηκαν από τους Ιερείς, οι οποίοι τους ευχήθηκαν ο δρόμος τους να είναι δρόμος της αλήθειας.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Βασίλης Γκάτσος Ανταποδοτική Ανακύκλωση

............... Υπέρμαχοι της ανταποδοτικής ανακύκλωσης στηρίζουμε κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια και δηλώνουμε πως πολύ σύντομα και στο Δήμο μας θα λειτουργήσουν μονάδες Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Γραφείο Δημάρχου
Το μηχάνημα.... που ανταποδίδει, δέχεται πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, κουτάκια αλουμινίου και μεταλλικά κυρίως κονσερβών, και μπουκάλια γυάλινα. Αρκεί βέβαια να περνάνε από την ξεχωριστή οπή συλλογής και καταμέτρησης που υπάρχει για το καθένα.
Ποιο είναι το κίνητρο για να το χρησιμοποιήσεις; Μόνον οικονομικό.Δηλαδή για κάθε τεμάχιο σού δίνει 0,033 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν ρίξεις 1000 μπουκάλια νερού, ή 1000 κουτάκια αλουμινίου,  ή 1000 γυάλινα (αυτά τα τελευταία ζυγίζουν περί τα 300 κιλά!) θα πάρεις 33 ευρώ.
Στην πράξη τώρα:
1. Πλαστικά μπουκάλια. Για να τα δεχθεί το μηχάνημα δεν πρέπει να είναι στραπατσαρισμένα. Πρέπει να είναι χωρίς το πώμα και καθαρά.
2. Κουτάκια αλουμινίου και μεταλλικά. Να μην είναι στραπατσαρισμένα.
3. Γυάλινα μπουκάλια χωρίς πώμα.