Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Θα λείψουμε. Πάμε γι αλλού.. 
Τα ξαναλέμε επιστρέφοντας.
Να περνάτε πολύ καλά!

Έχουμε ευθύνη

Φωτο: Κοντά  στο γήπεδο της Ερμιόνης
Για πόρτα ένα χειράμι, για παράθυρα χαρτόνια και μια σκεπή που μπάζει..
Χειμώνας και ούτε μια σόμπα, ούτε νερό, ούτε τουαλέτα.
Νέα παιδιά μέχρι 30 ετών που η μοίρα τους τα ανάγκασε, να χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Έχουμε υποχρέωση να τα βοηθήσουμε.
Να βρεθεί ένας χώρος να τα φιλοξενεί, ανθρώπινος.
Μέχρι σήμερα από τον Καποδιστριακό Δήμο και από την εκκλησία έγιναν κάποιες επί μέρους ενέργειες για σίτιση, αλλά  σταμάτησαν.
Μπορούμε να ελπίζουμε από τον Καλλικρατικό;

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας

“ ..Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μένει η σκέψις σου υψηλή,
αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.. ”

Κ.Kαβάφης

Η Ομόνοια ακόμα μας περιμένει!

Παρασκευή βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Αθηναίοι που δεν φοβούνται το σκοτάδι και τις προκαταλήψεις φέρνουν φως, μουσικές και χαμόγελα στην μεγάλη πλατεία.
Έλα κι εσύ, όπως είσαι: με το ποτό σου, το ποδήλατό σου, και τους φίλους σου. Αν δεν φέρεις, θα βρεις εκεί (όλα εκτός από το ποδήλατο).
Ένα μεγάλο αυτοσχέδιο πάρτι: Μουσικοί, φέρτε κιθάρες και κρουστά, ερασιτέχνες φέρτε ό,τι έχετε: μαράκες, ντέφι, τριγωνάκια, καραμούζες. Οι υπόλοιποι σφυρίχτρες να ξεσηκώσουμε την πόλη.
Κι όλοι μαζί κατηφορίζουμε με κέφι στους σκοτεινούς δρόμους κάτω από την Ομόνοια σε μια αληθινή κινητή γιορτή για την Αθήνα.

Και τα οξύθυμα λαρύγγια θα δώσουν το παρόν!

Είστε βιβλιόφιλος; Ψηφίστε το αγαπημένο σας μυθιστόρημα.!

Για έκτη χρονιά οι αναγνώστες παίρνουν τον λόγο και ψηφίζουν το αγαπημένο τους μυθιστόρημα.
Είστε βιβλιόφιλος;
Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για το μυθιστόρημα της χρονιάς.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ξεκινά τη διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάδειξη του αγαπημένου ελληνικού μυθιστορήματος της χρονιάς.
Η «βραχεία λίστα» των 15 βιβλίων που κατήρτισαν με την ψήφο τους μέλη Λεσχών Ανάγνωσης από τις 280 που λειτουργούν σ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι η εξής (με αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με το επώνυμο κάθε συγγραφέα):
Πότε ψηφίζετε: 10 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2010
Πώς ψηφίζετε: Στείλτε με sms (χρέωση απλού μηνύματος) τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο της επιλογής σας, στο 54160
Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο.
Η ψήφος σας καταχωρείται αυτόματα.

Περισσότερα εδώ: Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΨΗΦΟΣ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Του Βασίλη Γκάτσου
Πριν αρκετά χρόνια κάναμε μπάνιο στο Δορούφι, στην παραλία που βρίσκεται κάτω από το εκκλησάκι της Παναγίτσας.

Εύρισκα στην αμμουδιά κεραμιδάκια και τα έκανα γκέλες στην ήσυχη θάλασσα. Πίλιζες το λέγαμε παλιά αυτό το παιχνίδι.

Ξαφνικά έπιασα στο χέρι ένα μικρό κεραμιδάκι, όχι πάνω από 5 πόντους μήκος το οποίο ήταν με χώματα. Έτριψα λίγο το πολύ χώμα και ετοιμαζόμουνα να το εκσφενδονίσω με τρόπο, ώστε να κάνει όσες περισσότερες γκέλες μπορεί. Ήταν όμως το πεπρωμένο του να μη κάνει καμία.

Μόλις έκανα πίσω το χέρι να πάρει φόρα, από ένστιχτο συνειδητοποίησα ότι πάνω του είχε κάποια χαράγματα.

Πήγα και το έπλυνα καλά στη θάλασσα, και το βλέπετε σε αρίστη κατάσταση στη φωτογραφία.

Πάνω του ήταν χαραγμένο το όνομα ΑΔΑΜ και μάλιστα το Δ και το Α έχουν συμπτυχθεί σε ένα γράμμα, φαινόμενο που παρατηρείται στην Αγιογραφία.

Γύρω από το εκκλησάκι της Παναγίτσας υπάρχουν ίχνη κατοίκησης αρχαίας και βυζαντινής περιόδου. Φτωχικοί οικισμοί, μάλλον με καλύβια, πρέπει να ήτανε και αυτό το κεραμιδάκι από κει κάπου

Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας στο Πόρτο Χέλι

Εγκρίθηκε την Τρίτη ομόφωνα, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Άγιος Παντελεήμων του νομού Αργολίδας. Το συγκρότημα θα εκτίνεται σε συνολικά 351 στρέμματα, στις περιοχές από το Πόρτο Χέλι ως τον Άγιο Παντελεήμονα. Η επένδυση αυτή ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ και ευελπιστεί να γίνει όχι μόνο ένα πολυτελές ξενοδοχείο αλλά και πολιτιστικό κέντρο του νομού Αργολίδας, αφού σκοπεύει να αναδείξει τα αρχαία ευρήματα της περιοχής, τον φυσικό πλούτο αλλά και τις γαστρονομικές παραδόσεις. «Είναι μια μεγάλη επένδυση, πρέπει όμως να τηρείται το μέτρο» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η Λίνα Μενδώνη, πρόεδρος του ΚΑΣ, καθώς μόνο για τις ανασκαφικές έρευνες δαπανώνται πενήντα χιλιάδες ευρώ το μήνα. Το πολυτελές ξενοδοχείο υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο το Πάσχα του 2012 και θα προσφέρει διακόσιες πενήντα νέες θέσεις εργασίας. Μ.Παππά


© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τ ανείπωτα..

                  

Ανακαλύψτε τα μυστικά της τέχνης

Γκαλερί Ουφίτσι,  με ένα κλικ έχετε τη δυνατότητα να εστιάσετε στην παραμικρή λεπτομέρεια ανακαλύπτοντας τα μυστικά της τεχνικής μαέστρων της ζωγραφικής.
http://www.haltadefinizione.com/home.jsp

Κυριακή κοντή γιορτή

Του Σταμάτη Φασουλή  ΠΗΓΉ: ΤΑ ΝΕΑ
 Εγώ άλλα ήθελα να γράψω, αλλά ήταν αυτή η κυρία στο Μετρό µε τα βαµµένα νύχια και το κραγιόν στα δόντια, που περιχαρής για το ΟΧΙ στις βουλευτικές έκρωζε στα βάθη της αττικής γης.
  –«Ευτυχώς Ανναµπέλα µου. Ευτυχώς γιατί ψωµί δεν έχουµε να φάµε, στήνω κάλπες για την όρεξη».
 Οντως, εγώ άλλα ήθελα να γράψω. Για τη Σµάρω Στεφανίδου που έφυγε προχθές. Την σπουδαία καρατερίστα, τον ευγενικό άνθρωπο, που αν κι έχασε νωρίς αυτούς που λάτρευε δεν τους ξέχασε ποτέ χωρίς να αποσύρεται η ίδια απότη ζωή. Τη σπάνια Εκάβη της στην παράσταση του Τσαρούχη, την παρουσία τηςστο σινεµά, καταλυτική. Τη θυµάµαι µόλις πέρυσι στη Φρυνίχου σε µιαβραδιά της «Λέξης» για τις «Τρωάδες». «Σταµάτη µου, µια χαρά είµαι, µόνο το πόδι µουλίγο. Να, όλο κάτι νά ‘χουµε». Την έχω δει µε τον Χορν µε τη Λαµπέτη µε την Αλίκη, πιο πολύ όµως θα µου µείνει η εικόνα στα γόνατα του Λογοθετίδη στο φινάλε από το «∆εσποινίς ετών 39» να της τραγουδάει «Τα τσαµένα, τα τσαµένα…».
 … ήθελα να πω κι άλλα αλλά είναι κι αυτή η Νέα ∆ηµοκρατία. ∆εν σ’ αφήνει. Τι σύνθηµα: «Ολική επαναφορά». Μεγάλη επιστηµονική φαντασία διαθέτουν τα κοµµατικά τους όργανα. «Αµα κάνεις µια δουλειά, να την κάνεις όληνα», που λέει κι ο (ανύπαρκτος) λαός. Ο πλήρης τίτλος παιδιά, για να µην ξεχνιόµαστε είναι: «Ο Εξολοθρευτής. Ολική Επαναφορά». Αυτό µάλιστα είναι µια αλήθεια. Ενα αξίωµα. Μαζί σας. Βέβαια, εγώ άλλα ήθελα να γράψω. Για την παρουσίαση της καινούργιας ποιητικής του Γιάννη του Κοντού που δενµ’ άφησε ηπρόβα να πάω αλλά σαν ν’ άκουγα στον ύπνο µου ν’ αντιλαλεί ο στίχος: «Οταν τελειώσει η αγάπη µας, τι µπάζα έχω να πετάω».
  … αλλά δυο παιδιά στη διπλανήαυλή τρέχοντας σε έναγκαζόν που πάσχει από χρόνια αλωπεκίαση ωρύονταν και «µη µου κάνεις εµένα τον Γκιουλέκα». Πού την ήξεραν τη φράση, πού τον ξέρουνε οι χαµουτζήδες (προσφώνηση των Αθηναίων από τους Θεσσαλονικείς) τον αντίπαλο του Μπουτάρη; Το πυκνότερο να µην ξέρουν τίποτα απ’ τα δυο. Η πληροφορία πια είναι πιο δυνατή απ’ τη γνώση.
  Σκέφτοµαι πως την Κυριακή ο Ελληνας έριξε την ψήφο του στησχισµή που αφήνουν δύο απειλές. Απ’ τη µια «∆εν ψηφίζουµε ∆ηµοτικές αλλά το Μνηµόνιο» κιαπ’ την άλλη «Ή εγώ ή βουλευτικές». Στέκοµαι στον Ελύτη και ψιθυρίζω µαζί του.«Εφτασα στο σηµείο να ονειρεύοµαι για τον άνθρωπο µια καινούργια Σαρακοστή, όπου να νηστεύει όλους τους καρπούς της επικαιρότητας».

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η αγωνία ενός μπλόκερ

Κύριε Δαμαλίτη !!!
Κατανοώ την αγωνία σας να βρείτε θέματα που να ανεβάζουν την επισκεψιμότητα σας.
Θα σας είναι φαντάζομαι δύσκολο τώρα που ο κος Λεμπέσης αποτελεί παρελθόν και η πίκρα σας για τους "Παρατηρητές" "γιατρεύτηκε"..
Όμως μην το παρακάνετε κύριε Δαμαλίτη και βγαίνετε στη γειτονιά για κόντρες, γιατί δεν έχουμε ούτε χρόνο, ούτε είναι κάτι που το μαγαζάκι μας πουλάει..
Όταν εμείς κρίνουμε ότι θα πρέπει να είναι ανοικτό..
Επίσης δεν βρίσκεται υπερβολική την απαίτηση σας να σας ρωτάμε τι θα σκεφτούμε, τι θα γράψουμε και πότε;
Όσο για τους σοβαρούς λόγους και όλα όσα  υπαινίσσεστε, καθένας έχει τους δικούς του δρόμους σκέψης.
Που έχουν μάθει να περπατάνε οι δικές σας, δικές σας είναι...

Ρίνα Λουμουσιώτη

(Αν θέλετε να βάλετε την απάντησή μου στο δικό σας πολυκατάστημα..ευχαρίστως!)

Ημέρα καλλικράτειων εκλογών. Μια ακόμη γιορτή της Δημοκρατίας.

Του Βασίλη Γκάτσου

Ημέρα καλλικράτειων εκλογών. Μια ακόμη γιορτή της Δημοκρατίας.
ΕΡΜΙΟΝΗ
Μεικτά τα εκλογικά τμήματα, νέοι άνθρωποι στις εφορευτικές επιτροπές, χωρίς στρατό να φυλάει την κάλπη, με ανοιχτά όλα τα μαγαζιά, άψογη διαδικασία, κλίμα εορταστικό.

Για τους νέους αυτά είναι αυτονόητα, όχι όμως για τους παλιότερους οι οποίοι νοιώθουν συγκίνηση και ικανοποίηση μπροστά σ’ αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας, την καθόλου αυτονόητη όχι μόνον σε δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού αλλά και κάτω από ‘ειδικές δημοκρατικές συνθήκες’.

29/9/1968
ΕΡΜΙΟΝΗ
Εκλογές για το νέο σύνταγμα. Δύο ψηφοδέλτια: ΝΑΙ, ΟΧΙ.
ΝΑΙ στο σύνταγμα, ήταν το σύνθημα της Χούντας.
Η εφορευτική επιτροπή ‘διορισμένη’ που είχε την εντολή να καταγράφει ποιοι ρίχνουν ΟΧΙ. Δεν ήταν ανάγκη να ήσουν χουντικός. Σε επιλέγανε και σου λέγανε αυτό θα κάνεις αλλιώς......

Το ένα από τα δύο ψηφοδέλτια, νομίζω το ΝΑΙ, ήταν χρώματος καφέ, δηλαδή το χαρτί ήταν καφέ και όχι τα γράμματα του ΝΑΙ. Το άλλο είχε χαρτί λευκού χρώματος.

Ο φάκελος ήταν λεπτός. Έβαζες το καφετί ψηφοδέλτιο μέσα και φαινόταν από μίλια μακριά το χρώμα.

Τα ψηφοδέλτια του ΝΑΙ αραδιασμένα μπροστά στην εφορευτική επιτροπή, του ΟΧΙ στην άκρη,

Χωρίς παπά και χωροφύλακα

καλώς σας ξαναβρίσκω  εντάχει, (θα επανέλθω οσονούπω),σας προτείνω το άρθρο που μου συνέστησε εξάδερφος από τον Άαχεν
Τις Καλημέρες και τις Καληνύχτες μου μέχρι νεωτέρας
ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΧΟΥΑΝ ΜΑΝΟΥΕΛ ΣΑΝΤΣΕΣ ΓΚΟΡΝΤΙΓΙΟ
Του Γιώργου Αγγελόπουλου
Η Μαριναλέντα, µια κοινότητα 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία, δεν έχει ανεργία, δεν έχει αστυνοµικούς και τα σπίτια της νοικιάζονται µε 15 ευρώ τον µήνα. Ο δήµαρχός της, ο κοµµουνιστής Χουάν Μανουέλ Σάντσες Γκορντίγιο, επανεκλέγεται εδώ και 31 χρόνια.

Εδώ και πολλά χρόνια, την εβδοµάδα που οι άλλες πόλεις στην Ισπανία γιορτάζουν το Πάσχα, στη Μαριναλέντα γιορτάζουν την ειρήνη. «Ο δήµαρχός τους είναι τρελός», λένε στο γειτονικό χωριό. «Ενώ εµείς οι άλλοι Ισπανοί κάνουµε θρησκευτικές λιτανείες, εκείνοι κάνουν επί 5 µέρες πάρτι». Πολλοί νέοι από τη Σεβίλλη, τη Γρανάδα, τη Μαδρίτη, πηγαίνουν για να γιορτάσουν µε τους χωρικούς της Μαριναλέντας.

Οταν εξελέγη για πρώτη φορά, το 1979, ο Γκορντίγιο ήταν ο νεώτερος δήµαρχος στην Ισπανία. Το 1986, έπειτα από 12 χρόνια αγώνων και καταλήψεων κυρίως από τις γυναίκες του χωριού, η

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης, ανακοίνωση

Ανακοίνωση


Ερμιόνη,9-11-10

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος» μετά από μια μεγάλη προσπάθεια καταφέρνει να ανανεώσει την ιστοσελίδα της και να την κάνει χρηστική και επίκαιρη.

Συγκεκριμένα, μπορεί ο χρήστης να βρεί ένα σύντομο ιστορικό της Ερμιόνης, της βιβλιοθήκης, φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις που μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί, κατάλογο των βιβλίων που διαθέτει (ο οποίος συνεχώς συμπληρώνεται με τα νέα βιβλία που αποκτά )και το κυριότερο για να κρατάμε ζωντανή την ιστοσελίδα μας , φιλοδοξούμε να ενημερώνουμε στην στήλη ΤΑ ΝΕΑ της βιβλιοθήκης με άρθρα προβληματισμού, με προτάσεις νέων η και κλασσικών βιβλίων, με ανακοινώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων .

Μπορείτε να μας αναζητήσετε στο http://www.dbe.gr/και για κάθε παρατήρησή σας επικοινωνείστε μαζί μας στη διεύθυνση info@dbe.gr.

Το φωτεινό Σαββατόβραδο

 "Να πάμε στην Κοτζιά να ανάψουμε κεριά", φλασιά, ακόμα και σήμερα ψάχνω να βρω πως μου 'ρθε, που μπαμ την πέταξα σ' ένα τραπέζι 4 ατόμων 10 μέρες πριν. Οι 3 πετάχτηκαν σαν σ' ελατήριο, είπαν μεγάλο ναι, μια κοπελιά (την οποία, εκ του αποτελέσματος, πρέπει να την καρυδώσω) έσπειρε την αμφιβολία: είναι πολύ μεγάλο αυτό, πως θα το χειριστούμε, μπορεί να ξεφύγει, δεν έχουμε εμπειρία. Σαράκι η αμφιβολία σε τρώει πραγματικά, οκ θα ρωτήσουμε τους συμμετέχοντες το Σάββατο στην Ζήνωνος πως τους φαίνεται η ιδέα. Το ανακοινώνω στο ινδικό εστιατόριο στη Δεληγιώργη. Χειροκροτήματα, αλαλαγμός πραγματικός!
 Το προχωράμε, το ανακοινώνουμε. Πρώτα updates, πρώτα τουιτς, άπειρα ριτουίτς, κάποια απ' αυτά όμως δηλητηριώδη, απαξιωτικά, γκρινιάρικα να θρέφουν την αγωνία. Κι αν κάνουμε λάθος, δεν έχουμε πείρα από τέτοια μεγάλα events, αν ξεφύγει; Αλλά από την άλλη οι atenistas δεν έχουν σαν αρχή να 'ναι αντιμέτωποι με την λογική του καναπέ, της άκοπης κρίσης, αυτής που διέλυσε τελικά την χώρα; Φτάνει το Σάββατο απόγευμα, χαζεύοντας την Πλατεία Κοτζιά που στα μάτια μου έμοιαζε πιο μεγάλη απο ποτέ, η αγωνία του αγνώστου κυρίαρχη.
Η συνέχεια εδώ 

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Προτάθηκε για ανάρτηση απο τον κο Γιάννη Λακούτση
'' Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ''
Αντάνας Μάκους Σίβικας, λεγόταν ο μέχρι το 2004 δήμαρχος της Μπογκοτά της Κολομβίας. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της πόλης και φιλόσοφος, αποφάσισε να παραιτηθεί απο την θέση αυτή και να θέσει υποψηφιότητα, επιτυχώς, για δήμαρχος. Πέτυχε αυτο που όλοι ονειρευόμαστε και λίγοι τολμούν να κάνουν, να αλλάξει τις υπάρχουσες νοοτροπίες. Η προεκλογική του εκστρατεία προκάλεσε γέλιο, αφου εμφανιζόταν με στολή Σούπερμαν ως '' υπερπολίτης''. Ο κόσμος πείστηκε, τον ψήφισε και εκλέχτηκε. Ως δήμαρχος επέδειξε την ιδια ευρηματικότητα, οταν προσέλαβε 420 μίμους, με σκοπό να χλευάζουν οσους παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.Αφου επι χρόνια η Αστυνομία και η Τροχαία, αποδείχτηκαν ανύπαρκτες και διεφθαρμένες, οι μίμοι σταματώντας τους παρανομούντες οδηγούς, και με διάφορα χιουμοριστικά κόλπα, γκριμάτσες,χειρονομίες,μικρές ταμπέλες που εγραφαν '' τώρα γιατι το εκανες αυτο μεγάλε; '' κατάφερναν και τους εκαναν προσεκτικότερους.Ηφιλοσοφική προσέγγιση του Μόκους ηταν οτι το '' κόσμιο κράξιμο'' ειναι πολύ πιο αποτελεσματικό απο το οποιο πρόστιμο. Ζήτησε απο τους πολίτες να του τηλεφωνούν οταν συναντούσαν εστω και εναν υποδειγματικό ταξιτζή . Σύντομα δημιουργήθηκε ομάδα 150 ταξιτζήδων που είχαν την προσωπική του υποστήριξη και απο τους οποίους ακουσε συμβουλές και προτάσεις, για το πως να βελτιωθεί η συμπεριφορά και των υπόλοιπων. Τους ονόμασε '' Ιππότες της Ζέβρας'' και εφάρμοσε αμέσως οσα του πρότειναν, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.Ιδρυσε ταμείο εθελοντικών φόρων, για οσους ηθελαν να δώσουν παραπάνω χρήματα, ωστε να φτιάξει κέντρα ημέρας, για τα παιδιά εργαζόμενων μητέρων, να βελτιώσει τα κέντρα υγείας κ.λ.π. Ο κόσμος τον εμπιστεύθηκε.Ζωγράφισε αστέρια σε σημεία οπου είχαν συμβεί θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα,

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Περιφέρεια Ερμιόνης τελικά αποτελέσματα

Μετά την συγκεντρωτική καταμέτρηση των ψήφων, από την περιφέρεια Ερμιόνης εκλέχτηκαν για το κεντρικό τελικά οι:
Τζαννής Αναστάσιος
Κολυμπάδης Παντελεήμων
Βελούδης Ηλίας
Μπαλαμπάνης Χρήστος
Κούστας Σταύρος

Δημαράκης Άρης
Μπουρίκας Γεώργιος του Ηλία
Μπουρίκας Γεώργιος του Δημητρίου

Συγχαρητήρια σε όλους!

Ermioni Greece . com

Γράφουν οι νέοι μας για το νέο Site που δημιούργησαν, για την Ερμιόνη τους.

                                   ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ
To πρώτο ελληνικό site το όποιο δημιουργήθηκε με συμμέτοχη χρηστών του facebook είναι γεγονός. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν σε αυτήν την προσπάθεια ,το site είναι 100% δυναμικό που σημαίνει ότι συνεχεία θα ανεβάζουμε υλικό.

H νέα μας προσπάθεια αρχίζει…
Σας καλωσορίζουμε στο   http://www.ermionigreece.com/

Μπράβο σας παιδιά!

Εκλογική περιφέρεια Ερμιόνης, ποιοί ψηφίστηκαν

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 
Στο κεντρικό
Τζαννής Αναστάσιος
Κολυμπάδης (Μπαρμπάτσης) Παντελεήμων
Βελούδης Ηλίας
Δημαράκης Γεώργιος (Κοτοκύλας)
Κούστας Σταύρος

Στο τοπικό
(Οριστικό αποτέλεσμα)
Κρητσωτάκης Ιωάννης
Δρουγκάνης Μιχάλης
Αραπάκης Γιάννης

Στην Αντιπολίτευση
Στο κεντρικό
Δημαράκης Άρης
Λαζάρου Κώστας
Μπουρίκας Γεώργ
Στο τοπικό
(Οριστικό αποτέλεσμα)
Δάγκλης Χρήστος
Μέξης Παναγιώτης

Περιμένουμε τα γενικά  αποτελέσματα  που θα καθορίσουν ποιοί θα εκλεγούν τελικά, στο κεντρικό του Δήμου Ερμιονίδας.

Δήμος Ερμιονίδας, καλό ξεκίνημα!

Οι πολίτες της Ερμιονίδας εξέλεξαν για Δήμαρχο τους, τον κo Καμιζή.
Στον  Δήμαρχο και στους εκλεγμένους Δημοτικούς συμβούλους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.
Οι νέες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του Δήμου Ερμιονίδας απαιτούν πολύ και σκληρή δουλειά, οργάνωση και καλή συνεργασία όλων.
Καλό κουράγιο λοιπόν.
Οι προτάσεις που αναφέρονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού, ελπίζουμε ότι δεν  θα μείνουν μόνο υποσχέσεις .
Εμείς θα είμαστε εδώ να απαιτούμε και να παρακολουθούμε την υλοποίηση τους.
Καλό ξεκίνημα…!

Τα αποτελέσματα απο το Υπουργείο Εσωτερικών