Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Τίποτα Δεν Ήτανε


Τίποτα Δεν Ήτανε
Μαρίνα Καλογήρου
Μουσική : Γιώργος Κυριάκος
Στίχοι: Λίνα Δημοπούλου

Διακοπές με πολιτικό περιεχόμενο

Του Γιάννη Μακριδάκη
Όταν πάρεις το βαπόρι και φύγεις από τη Χίο, νομίζεις ότι άλλαξες πλανήτη. Εδώ, στο νησί, το κύριο θέμα της ζωής μας είναι το προσφυγικό. Πόσοι ήρθαν, πόσοι φεύγουν, πού θα κατασκευαστεί η φυλακή, τι λένε οι αιρετοί και ο δεσπότης, τι κάνουν οι ακροδεξιοί και τι φρασεολογία χρησιμοποίησε η επιτροπή αγώνα, τι θα γίνει τώρα που φεύγουν οι ΜΚΟ, τι κάνουν οι αλληλέγγυοι και οι πρόσφυγες και μετανάστες μέσα στη Σούδα και στη ΒΙΑΛ. Όλη μέρα αυτά μας απασχολούν, την ίδια ώρα που στην άλλη Ελλάδα η ζωή υπό επιτροπεία των δανειστών κουτσά – στραβά συνεχίζεται και το καλοκαίρι φέρνει όσο να ‘ναι μια πιο ανάλαφρη αίσθηση.
Στη Χίο η κατάσταση των προσφύγων – μεταναστών είναι τραγική αφού κοιμούνται πια στο ύπαιθρο, έξω από τον καταυλισμό της Σούδας και της ΒΙΑΛ, λόγω υπερπληθυσμού και αδυναμίας των χώρων φιλοξενίας να τους χωρέσουν όλους.
Η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας όρισε το νησί της Χίου ως πλωτή

Γιατί η λέξη «φιλότιμο» δεν υπάρχει σε καμία γλώσσα;

Εδώ και ένα χρόνο περίπου κυκλοφορεί αυτό το βίντεο όπου 29 Έλληνες που διαπρέπουν στους τομείς της φιλανθρωπίας, της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης εξηγούν στο διεθνές κοινό τι σημαίνει η λέξη «Φιλότιμο».
Ο πολιτικός αναλυτής Τζορτζ Στεφανόπουλος, η δημιουργός της δημοφιλούς ενημερωτικής ιστοσελίδας Huffington Post Αριάνα Στασινοπούλου Χάφινγκτον, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο επιχειρηματίας Τζον Κάλαμος και ο επενδυτής Τζιμ Χάνος είναι μεταξύ των Ελληνοαμερικανών που εμφανίζονται στο βίντεο με τίτλο«Το ελληνικό μυστικό».
Στο βίντεο γίνεται μία προσπάθεια να εξηγηθούν τα επιτεύγματα της Ελλάδας στο πέρασμα των αιώνων βάσει του… φιλότιμου, όπως και η εξοικείωση του διεθνούς κοινού με έναν όρο, που είναι άγνωστος στον υπόλοιπο κόσμο.
Το «Washington Oxi Day Foundation» (www.oxidayfoundation.org) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε το 2011. Στόχος του είναι η πληροφόρηση των φορέων χάραξης πολιτικής και του κοινού της Αμερικής σχετικά με τη ζωτική συμβολή της Ελλάδας στην έκβαση του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, και στην προβολή σύγχρονων ηρώων που επιδεικνύουν το ίδιο θάρρος με τους Έλληνες και συνεχίζουν να μάχονται για την προστασία και την προαγωγή της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι διεθνούς φήμης Έλληνες συμμετέχουν σε βίντεο με κεντρικό θέμα «Φιλότιμο.
Το Ελληνικό μυστικό», που δημιούργησε και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο οργανισμός«Washington Oxi Day Foundation» και μέσω του συγκεκριμένου βίντεο στοχεύει να ενημερώσει το διεθνές κοινό για αυτή τη μοναδικής σημασίας ελληνική λέξη που αποτελεί την κινητήρια δύναμη των Ελλήνων, αλλά και να εμπνεύσει τους σύγχρονους ανθρώπους διαδίδοντας την έννοια του Φιλότιμου.
Η λειτουργία του οργανισμού υποστηρίζεται και από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Φιλότιμο, μια ελληνική λέξη που από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων παραμένει αμετάφραστη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η λέξη δεν μπορεί να εξηγηθεί, αλλά ότι το αίσθημα της αυτό, η ουσία της δεν μπορεί να περιγραφεί. 
ΠΗΓΗ

Γιώργος Μπόλμπος

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Σελήνη και Δίας

Η φωτογραφία της Σελήνης και του Δία του Καλλία Ιωαννίδη, βραβεύθηκε ως η καλύτερη στην κατηγορία Φωτογράφιση Ηλιακού Συστήματος, στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου “Polarised emission from Astrophysical jets”.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
 ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ Α’  &  Β’ ΒΑΘΜΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση που συνδιοργανώνουμε στο Ναύπλιο, με θέμα: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ
Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών και Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Ιουνίου 2017, ώρα 19:00
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ

Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση                                       Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση
-Άλλος Δρόμος Άργους Μυκηνών                              -Δημοκρατική Πελοποννησιακή       Συνεργασία-Πράξη Ανάπτυξης     
-Δυνατή Ερμιονίδα
-Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου                                        -Οικολογική Εναλλακτική
-Ναύπλιο Επόμενη Μέρα                                               -Πελοπόννησος Πρώτα
-Ναύπλιο Νέα Ελπίδα
-Νέα Αντίληψη Επιδαύρου
-Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας
-Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ :ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΤΑ Α’- Β’ ΒΑΘΜΟΥ


Κρανίδι 08/06/2017
Προς :
- Γραφείο Δημάρχου
κ. Δ. Σφυρή
Κοινοποίηση
- Τεχνικές υπηρεσίες
Δήμου Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΤΑ Α’& Β’ ΒΑΘΜΟΥ
Κύριε Δήμαρχε
Από τον Φεβρουάριο του 2017 έχει ξεκινήσει χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Εφαρμογή δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε εγκατάσταση οδοφωτισμού ΟΤΑ» κατόπιν πρωτοβουλιών του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων (ΤΠΔ) με την συνεργασία του κέντρου ανανεώσεων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε).

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης:H Καλοκαιρινή Εκστρατεία ξεκινά !!!

H Καλοκαιρινή Εκστρατεία ξεκινά !!!
Σας περιμένουμε και αυτή την χρονιά στο πλευρό μας !!!
Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης μας !!! #ΚΕ2017gr
Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.
Από τις 15 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!
Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Εκλογές Ν.Ο. Ερμιόνης


Πορτοχέλι: Αγώνες θαλασσίου σκι στην «Βερβερόντα» με την συμμετοχή πολλών «αστεριών…


Ο  κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ  στο σλάλομ (κατηγορία ανδρών) Φίλιππος Κύπριος  του Ναυτικού Ομίλου Πόρου, θα τραβήξει τα βλέμματα όλων στην λίμνη της Βερβερόντα.
Με την συμμετοχή πολλών κορυφαίων ονομάτων  που δεσπόζουν στο χώρο του ελληνικού αλλά και του διεθνούς θαλασσίου σκι, θα  διεξαχθούν αγώνες σλάλομ και φιγουρών, στην λιμνοθάλασσα της «Βερβερόντα» το προσεχές Σαββατοκύριακο (10-11 Ιουνίου).
Την ανωτέρω αθλητική δράση, συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία θαλασσίου σκι, ο Ναυτικός Όμιλος Πορτοχελίου και η σχολή που καλλιεργεί το συγκεκριμένο άθλημα από το 1976, στην λίμνη της «Βερβερόντα» στο πανέμορφο Πορτοχέλι.
Περισσότερα:Ενημέρωση Πελοποννήσου

Ημερίδα στην Κοιλάδα :ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ


Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Σοβαρά προβλήματα επιβίωσης για τους ελαιοπαραγωγούς της Αργολίδας

Καταστροφικές συνέπειες για τους ελαιοπαραγωγούς της Αργολίδας είχε ο ξαφνικός καύσωνας που σημειώθηκε στις αρχές του Μαϊου, ο οποίος σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα το επόμενο διάστημα προξένησε μεγάλη ζημιά στην αναμενόμενη παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου για την τρέχουσα χρονιά. 
Όπως λένε οι αγρότες από το Λυγουριό, την Ερμιονίδα, το Αραχναίο, τον Αμαριανό, δημιουργήθηκε αφυδάτωση στην καρπόδεση, η οποία βρίσκεται στο πιο πρώιμο και ευαίσθητο στάδιο, με αποτέλεσμα να την καταστρέψουν.
Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που η παραγωγή ελαιολάδου είναι μειωμένη στην Αργολίδα με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να είναι σε απόγνωση και να μένουν χωρίς εισόδημα.Το θέμα πρέπει άμεσα να απασχολήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και

Πανεπιστήμιο Αθηνών Επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας αναγορεύτηκε η ποιήτρια Κική Δημουλά

«Έχω περάσει μόνο έξω από το Πανεπιστήμιο και τώρα, μέσα σε μια μόνο στιγμή, πήρα και διδακτορικό!», είπε η Κική Δημουλά αμέσως μετά την αναγόρευσή της…
Επίτιμη διδάκτωρ του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύτηκε την Τρίτη στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου, η ποιήτρια Κική Δημουλά.
«Η τιμή την οποία μου έκανε το Πανεπιστήμιο μου φέρνει συγκίνηση: συγκίνηση ρωμαλέα, σφοδρή και άφθαρτη. Και μαζί αμηχανία, ταραχή, ακόμα και φόβο.
Γιατί είμαι αυτοδίδακτη και αυτοδίδακτες είναι και οι επιδόσεις μου στην ποίηση. Αφελώς πίστεψα στην αρχή πως θα μπορούσα να ανιχνεύσω τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία της ποίησης».

«Είμαι μια τελειόφοιτη που πιστεύει στα ανεκπλήρωτα όνειρά της»
«Όσο για την πανεπιστημιακή τιμή, τα 180 χρόνια που

Λαική Συσπείρωση :Μετά τα μεσάνυχτα άλλα 4,6 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο Α.Ε.


Με μεθοδευμένα άθλιες και εκφυλιστικές διαδικασίες στην λειτουργία του Περιφερειακού Συμβούλιου, παίρνουν αποφάσεις εξυπηρέτησης επιχειρηματικών ομίλων.
Έτσι στα γνωστά μέχρι τώρα εκφυλιστικά φαινόμενα (καθυστέρηση πέραν της μιας ώρας στην έναρξη, φωνασκίες, χαχανίσματα, διακοπές και γενικότερα κλίμα χειρότερου από καφενείου) προστίθενται η άρνηση του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου να δώσει συνειμμένα στις εισηγήσεις, όπως μελέτες περιβαντολογικών επιπτώσεων (για ξενοδοχείο πολυεθνικής στην Πετροθάλασσα Ερμιονίδας, για γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υπερυψηλής τάσης, για αξιοποίηση υδρογονανθράκων, κλπ) παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων, για τα οποία πληρώνει αδρά η Περιφέρεια
Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και αφού είχε εξουθενωθεί και αποχωρήσει η πλειοψηφία του ΠεΣυ, αποφάσισαν να δώσουν στην Πελοπόννησο ΑΕ άλλα 4,6 εκατ. ευρώ για την καταπολέμιση των κουνουπιών και μάλιστα τα μισά – 2,3 εκατ. ευρώ – άμεσα ως προκαταβολή. Λες και δεν φτάνει το 15% - 700.000 ευρώ – που είναι η νόμιμη (!!!) αμοιβή της Πελοπόννησος Α.Ε. για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην κουνουποκτονία. Σε αυτά αν προσθέσουμε και τα λεφτά που βάζουν οι Δήμοι, που τριπλασιάστηκαν πέρσυ, μιλάμε για τεράστια ποσά που πάνε στην Πελοπόννησο Α.Ε.

πλαστική σακούλα αντίο;

Τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ξεκινούν καμπάνια για τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας για περιβαλλοντικούς λόγους.
Με το 1 στα 2 απορρίμματα που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας να είναι πλαστικές σακούλες, αμέσως η χρήση αυτών καθίσταται ένα σημαντικό ζήτημα της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ελλάδας. Η χώρα μας φαίνεται να έχει μείνει πίσω στο συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς να έχει λάβει σχετικά μέτρα, όταν ακόμη και χώρες του Τρίτου Κόσμου έχουν λάβει σχετικές πρωτοβουλίες και κινδυνεύει με βαριά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στα πλαίσια αυτά με πρωτοβουλία του ΙΕΛΚΑ ( Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ: Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, MyMarket και Μασούτης ξεκινούν καμπάνια για

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Πρόσκληση στα εγκαίνια της έκθεσης "Αντώνης Στάβερης Ζωγραφική"


Τον Κοέν τιμά η λατρεμένη του Ύδρα

Το 1960 στο σπίτι που αγόρασε στο νησί 
Ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου τραγουδοποιού και ποιητή διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου ο δήμος της Ύδρας, την οποία ο ίδιος λάτρεψε.
Ανάμεσα στις εκδηλώσεις είναι η τελετή της επίσημης ονοματοδοσίας δρόμου σε Λέοναρντ Κοέν, έξω από το σπίτι που έζησε ο σπουδαίος μουσικός.
Ακόμη, θα αποκαλυφθεί στη μνήμη του ένα πέτρινο κάθισμα, δωρεά του Διεθνούς Φόρουμ Φίλων του καλλιτέχνη στο δήμο της Ύδρας.
Στη συναυλία με μοναδικά τραγούδια του Κοεν στο λιμάνι του νησιού το Σάββατο θα τραγουδήσει η ερμηνεύτρια της τζαζ Τέρη Βακιρτζόγλου συνοδεία των Θοδωρή Κότσυφα, κιθάρα, Ντίνο Μάνο, μπάσο, Βασίλη Ποδαρά, ντραμς.
Ο θρυλικός καλλιτέχνης «έφυγε» από τη ζωή στα 82 του χρόνια τον περασμένο Νοέμβριο συγκλονίζοντας τους αμέτρητους θαυμαστές του σε όλο τον πλανήτη.
Ο ίδιος είχε προαναγγείλει την «αναχώρησή» και με το τελευταίο του άλμπουμ «You Want it Darker».

efsyn

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ο απίστευτος άθλος του Καζαντζάκη: Η «Οδύσειά» του περιέχει 7.500 αθησαύριστες λέξεις που δεν υπάρχουν σε κανένα λεξικό της ελληνικής!

«Πρέπει να φροντίσω το κορμί μου, αλλιώς αυτό το έργο θα με ρίξει καταγής», έγραψε για την «Οδύσειά» του των 33.333 στίχων ο Νίκος Καζαντζάκης. 33.333 στίχοι, με τις περιπέτειες, φυσικές και πνευματικές, και τα ταξίδια τού Οδυσσέα αφ' ότου επέστρεψε στην Ιθάκη και έφυγε ξανά, μέχρι τον θάνατό του στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό.
Επειδή ο Νίκος Καζαντζάκης -σε συνεργασία με τον Ι. Κακριδή- μετέφρασε την Οδύσσεια και την Ιλιάδα τού Ομήρου, μερικοί συγχέουν τη μετάφραση του ομηρικού έπους με την "Οδύσεια" του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία είναι εντελώς πρωτότυπο έργο, διαφορετικό και ανεξάρτητο από τη μετάφραση της Οδύσσειας τού Ομήρου. Η «Οδύσεια» του Νίκου Καζαντζάκη αφηγείται τις περιπέτειες και τα ταξίδια του Οδυσσέα αφ' ότου επέστρεψε στην Ιθάκη, και μετά έφυγε ξανά, μέχρι τον θάνατό του στον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό.

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Μαραθώνιος Παιδικού Κουκλοθέατρου στο ΦΟΥΓΑΡΟ!


Σάββατο 10 Ιουνίου 2017Κυριακή 11 Ιουνίου 2017
Φοιτήτριες από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα παρουσιάσουν 15 πρωτότυπα δικά τους παραμύθια, με σκηνικά και κούκλες που δημιούργησαν οι ίδιες, σε ένα Μαραθώνιο Κουκλοθέατρου το σαββατοκύριακο 10-11/6 στη ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!
Το κουκλοθέατρο είναι μέσο ψυχαγωγίας, μάθησης, συνδιαλλαγής και επικοινωνίας. Είναι μια τέχνη πολυδιάστατη και ευρεία που συντελεί στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, καθώς ζουν μέσα σε συναισθηματική ένταση, ταυτίζονται με την κούκλα, αποκτούν γνώσεις, αναπτύσσουν τη φαντασία και την κρίση τους συμμετέχοντας σε μια ιστορία.Τα έργα που έγραψαν και παρουσιάζουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος είναι τα εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/6 (17:00 – 21:00)