Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ενημερωτική ημερίδα «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου για παιδιά και γονείς»


Ο Dri fm 92,2 και το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο «ΜΑΖΙ» σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, τη Διεύθυνση Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Νέο Σχολείο και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση​ με θέμα «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου για παιδιά και γονείς».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου την Κυριακή, 18 Νοεμβριου, στις 18:00. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Θεοφάνης Κασίμης, ιδρυτής της Audax Cybersecurity εξειδικευμένος σε θέματα που αφορούν στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριών και δικτυακών συστημάτων.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της εκδήλωσης

Η επίσκεψη Εθελοντών Σπηλαιολόγων στην Τρύπα Βγκίτι στα Δίδυμα

Το Σάββατο 3.11.2018 βρέθηκαν στα Δίδυμα μια ομάδα Νέων Ερασιτεχνών Σπηλαιολόγων με επικεφαλής τον παλαίμαχο Γιάννη Φαρσαράκη και επισκέφθηκαν την τρύπα Βγκίτι που είναι στην περιοχή της χωματερής στον Σταυρό.
Για όσους δεν παρακολουθούν το θέμα να υπενθυμίσω ότι, μετά από πρόσκληση του Δήμου,  επισκέφθηκε τα Δίδυμα ένα κλιμάκιο της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας  αποτελούμενο από τρεις Γεωλόγους και μια Αρχαιολόγο Σπηλαίων.
Έμειναν στα μέρη μας 4 μέρες.

Λάμπρου για το Λιμενικό Ταμείο

Ελπίζουμε επιτέλους κ. Δήμαρχε από την θέση του νέου Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, να παρουσιάσεις και εσύ κάποιο έργο και όχι μόνο προγράμματα, εξαγγελίες και μελέτες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Συνεχίζει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρής να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και να παρατυπεί για πολλοστή φορά.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου 2018, απέκρυψε την επιθυμία του να γίνει μεταξύ άλλων και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, κάτι που το δικαιούται από τον Νόμο.
Δεν τόλμησε να μας πει ευθέως και παλληκαρήσια, ότι ήθελε να αναλάβει Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας και επέλεξε άλλο δρόμο.
Επέλεξε το δρόμο να πάρει την θέση ενός παραιτημένου μέλους του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, δηλαδή του κ. Νόνη Βασίλη,  έτσι απλά και κρυφά δίχως να μας φανερώσει την επιθυμία του.
Έτσι μας ανάγκασε να προσφύγουμε κατά της Απόφασης 204/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου 2018.
Εμείς δικαιωθήκαμε για άλλη μια φορά και ο κ. Δήμαρχος Ερμιονίδας σύρθηκε να ανακαλέσει την καταγγελλόμενη Απόφαση 204/2018, σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 22αΟκτωβρίου 2018.
Βλέπε νέα Απόφαση με την οποία ανακαλείται η 204/2018:

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Δέκατο έκτο μέρος


Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Δέκατο έκτο μέρος

Δημήτρης Τουτουντζής

Οι ακτές της Αφρικής. 
 
    Η ανάπτυξη της πειρατείας στις ακτές της Αφρικής φαίνεται πως παρουσιάστηκε σε μια σχετικά πρόσφατη χρονολογία. Τουλάχιστον οι αφηγήσεις που βρίσκουμε γι’ αυτήν είναι πρόσφατες. Από την εποχή της εκστρατείας του Βάσκο ντε Γκάμα το 1498 δημιουργήθηκαν συνεχείς εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Άπω Ανατολή από το δρόμο του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας. Οι ειδήσεις για πειρατεία σ’ αυτό το δρόμο είναι σπάνιες ως τον 18ο αιώνα, όταν οι κουρσάροι, που περιγράφονται στο βιβλίο των πειρατών του Τζόνσον, διέσχισαν τον Ωκεανό για να δοκιμάσουν την τύχη τους σ’ αυτές τις θάλασσες, επειδή η άλλη όχθη του Ατλαντικού είχε γίνει πολύ άβολη γι’ αυτούς. Το πιο φημισμένο όνομα που συνδυάζεται με το δρόμο των Ινδιών ανήκει στον 19ο αιώνα. Είναι το όνομα του Μπενίτο ντε Σότο (που δεν πρέπει να τον συγχέουμε με τον Μπερνάντο ντε Σότο, που είναι γνωστός από το «Πάντα») και είχε γεννηθεί στην Κορούνια. Για τον Μπενίτο ντε Σότο πρωτόγινε λόγος όταν ήταν υποπλοίαρχος σ’ ένα πορτογαλικό δουλεμπορικό καράβι, το «Ντεφενσόρ ντε Πέντρο», που ταξίδεψε από το Μπουένος Άυρες στην ακτή της Γουινέας το Νοέμβριο του 1827.
    Ο καπετάνιος ήταν αξιωματικός του πορτογαλικού βασιλικού ναυτικού, ο Ντομ Πέντρο ντε Μαρία ντε Σούζα Σαρμιέντο, που υποχρεώθηκε να μπαρκάρει σαράντα άντρες στη Βραζιλία.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ              
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την
      παρουσία σας
την εορτή των

«ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ  ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ»
Την Πέμπτη  8  Νοεμβρίου 2018
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

     Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018
         Ώρα  18.00  μ.μ :   Μέγας Εσπερινός στο Μητροπολιτικό  Ναό.

        Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018
  Ώρα  7:00  π.μ. :  Όρθρος -  Θεία Λειτουργία.
                                    
  Ώρα  9 :15  π.μ. : Συγκέντρωση των καλεσμένων στο Δημοτικό
                               Γραφείο Ερμιόνης (πρώην Δημαρχείο).
                                           
         Ώρα 10:00  π.μ :  Επιμνημόσυνη  δέηση  στις προτομές των Μητσαίων-
                                       Κατάθεση στεφάνων.
                                       Περιφορά της Ιεράς  Εικόνας στους κεντρικούς
                                      δρόμους της Ερμιόνης με τη συνοδεία της Δημοτικής  
                                      Φιλαρμονικής Ερμιονίδας.            
        
        Ώρα 11:00  π.μ :  Δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο Νεότητας του Μητροπολιτικού Ναού  Ταξιαρχών.
                               
                                                                Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

                                                                              ΜΕΞΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Μουσική Βραδιά


Ο Δήμος Ερμιονίδας και φέτος στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού WTM

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ 
ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ WTM 
5-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

ΓΙα άλλη μια χρονιά ο Δήμος Ερμιονίδας συμμετείχε στην Παγκόσμια έκθεση Τουρισμού σε περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τον Δήμο εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΔΑΣ, ο οποίος έκανε συναντήσεις BtB με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, προωθώντας την Ερμιονίδα σαν τόπο προορισμού και το τουριστικό προϊόν του τόπου μας.

Η παρουσία του Δήμου στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού είναι η πρώτη μετά το καλοκαίρι και ακολουθούν η Έκθεση Θεσσαλονίκης, της Βαρσοβίας, του Βερολίνου και άλλες εκθέσεις στο εξωτερικό, ώστε η Ερμιονίδα να μπαίνει δυναμικά στο χάρτη των παγκόσμιων προορισμών.
parapolitikaargolida

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Η αβοήθητη μοναξιά του άντρα

 Γεώργιου Ιακωβίδη "Δαχτυλίδια καπνού" (Ο μικρός αγωνιστής) 

Η φίλη μου Ρ. έκλεισε τη συζήτηση για έναν κοινό μας φίλο ομοφυλόφιλο και τα αδιέξοδά του, με το γνωστό οξύ και θρασύ της χιούμορ: «Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ομοφυλόφιλοι. Αν δεν υπήρχαν, εσείς οι άντρες θα περνούσατε έτσι από τη ζωή, χωρίς να σας έχει αγαπήσει κανένας».

Έφερα στον νου μου πάμπολλες λατρευτικά αφοσιωμένες αγάπες γυναικών προς άντρες που θα διέψευδαν αμέσως τον, εξεζητημένο άλλωστε, ισχυρισμό της Ρ. και ταυτόχρονα, ωστόσο, σκέφθηκα τη διαφορετικότητα των γυναικείων και ανδρικών συναισθημάτων, ιδίως των ερωτικών. Στην ιδανική ερωτική σχέση της η γυναίκα εξαντλεί όλα τα αιτήματα της δικαίωσής της, ως προσώπου προπαντός, αλλά και ως ύπαρξης ή, έστω, εξασφαλίζει τον ουσιωδέστερο όρο για να προχωρήσει απερίσπαστη προς ό,τι θεωρεί επιτυχία για τον δημιουργικό εαυτό της. Ενώ για τον άντρα, στην αντίστοιχη περίπτωση, περισσεύουν πολλά (και μάλλον τα σημαντικότερα γι' αυτόν) τέτοια αιτήματα ­ που, θά 'λεγε κανείς, η ερωτική δικαίωση μοιάζει να τα κάνει ακόμη πιο επιτακτικά. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα είναι ικανή, και ώριμη, για την ιδανικότητα της ερωτικής σχέσης, τοποθετώντας εκεί, με πολλή υγεία κι ακόμα περισσότερη υγιεινή, ολόκληρη τη φυσιολογία της ανθρώπινης κατάστασης ­ ο άντρας όμως όχι.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Σταμάτης Αντ. Μήτσας του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη


Σταμάτης Αντ. Μήτσας
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Ο Σταμάτης Αντ. Μήτσας γεννήθηκε στην Ερμιόνη το 1857. Ήταν το πρώτο από τα πέντε παιδιά, τέσσερα αγόρια (Σταμάτης, Δημοσθένης, Αθανάσιος, Κωνσταντίνος) κι ένα κορίτσι (Μαργαρίτα), του Αντώνη Στ. Μήτσα. Από μικρός διδάχθηκε την ένδοξη ιστορία της οικογένειάς του, γαλουχήθηκε με τις αρχές της και ανατράφηκε με τις αναλλοίωτες κληρονομικές αρετές της.
Ακολούθησε το στρατιωτικό επάγγελμα και το 1875 όντας τριτοετής εύελπις αφήνει τα θρανία της Σχολής, λιποτακτεί και έρχεται να αγωνιστεί στο πλευρό του πατέρα του, που συμμετείχε στη Θεσσαλική επανάσταση. Ο Τύπος εκείνης της εποχής και αργότερα οι ιστορικοί που κατέγραψαν και σχολίασαν τα πολεμικά γεγονότα και τις μάχες που δόθηκαν στα Θεσσαλικά πεδία εξυμνούν την ανδρεία και την προσφορά του 20χρονου εύελπι.
Το 1897, λοχαγός ήδη, παίρνει μέρος στο φοβερό μα άτυχο Ελληνοτουρκικό πόλεμο, ως Διοικητής της 1ης ορειβατικής πυροβολαρχίας του 2ου Συντάγματος Πυροβολικού (Στρατού Θεσσαλίας).

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Πρόσκληση Ερμιονικού Συνδέσμου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018, η Ένωση Σπετσιωτών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμό μας οργανώνουν μουσική βραδιά με το σχήμα «Πέντε φωνές και τρεις κιθάρες», όπου συμμετέχουν:
Δάσκαλοι κιθάρας: Διαμαντής Ανδρομηδάς (μέλος της Ένωσης Σπετσιωτών), Αριστοτέλης Βρεττάκης και Αλέκος Βελισσαρίου,
Ακορντεονίστας: Διαμ. Παπαδόπουλος,
Κρουστά: Εύα Βελισσαρίου 
Τραγούδι: Ελένη Πιττάκη, Αργυρούλα Χαραλάμπους, Βαγγέλης Βαγιανός, Κώστας Ζαφείρης και Αντώνης Παντελάκος.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Διαμ. Ανδρομηδάς.
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει αξέχαστα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών, συνθέσεις για σόλο κιθάρα και τραγούδια σε στίχους του Σπετσιώτη Κώστα Τσακούμη και μουσική Διαμαντή Ανδρομηδά.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραΐσκου 104, Πειραιάς, τηλ. 2104178159), ώρα 7.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Ερμιονικού Συνδέσμου να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

Το Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου

Happy Traveller στην Ερμιόνη -Διδυμα