Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣΣτην τελική ευθεία για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 !!
Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου, γίνεται η επιλογή των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην εφετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Γκιουρ της Ουγγαρίας 8 - 10 Νοεμβρίου 2019 με θέμα «SMART CITIES».
Στον τελικό που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου συμμετέχουν τρεις ομάδες του Φροντιστηρίου ΘΕΤΙΚΟ Ερμιόνης.
Στην κατηγορία OPEN Δημοτικού η ομάδα Telepherique Team με την κατασκευή τελεφερίκ. Η ιδέα των παιδιών είναι να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους των πιο απομακρυσμένων σπιτιών του γειτονικού μας νησιού, της Ύδρας, και να δημιουργήσουμε συνθήκες επέκτασης του οικιστικού ιστού και ανάπτυξής του στο υπόλοιπο άγονο και ακατοίκητο μέρος του νησιού. Το τελεφερίκ θα ξεκινά από το λιμάνι και θα διατρέχει την προαναφερόμενη περιοχή. Πυλώνες με ανελκυστήρες εξυπηρετούν τους δημότες. Όλη η κατασκευή λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αφήνοντας μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.          

Στην ίδια κατηγορία OPEN Δημοτικού και η δεύτερη ομάδα ΘΕΤΙΚΟ Jounior.
Με ηλιακούς σηματοδότες και αισθητήρες κίνησης δημιουργεί συνθήκες ομαλής κυκλοφορίας, εξυπηρετώντας την κίνηση της δημοτικής – αστικής συγκοινωνίας. Η εργασία έχει επικεντρωθεί στο λιμάνι της περιοχής και είναι συνδεδεμένη με τις αφίξεις και αναχωρήσεις των πλοίων που επισκέπτονται την πόλη. Ο ελλιμενισμός των πλοίων υποστηρίζεται επίσης από αισθητήρες κίνησης – απόστασης. Ηχητικό και γραπτό μήνυμα ενημερώνει για την άφιξη και αναχώρησή τους. Έχουν προβλεφθεί χώροι παιδικής χαράς, αθλοπαιδιών, αναψυχής, στάθμευσης. Μια χρήσιμη εργασία για όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές.    

Στην κατηγορία OPEN Λυκείου η ομάδα V for 5 υποστηρίζει τη δημιουργία έξυπνων χώρων εργασίας.          
Η κατασκευή μας είναι σχεδιασμένη για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες ενός γραφείου με τη χρήση νέων μέσων που κάνουν τον έλεγχο του εργασιακού περιβάλλοντος πιο άμεσο και αποδοτικό. Για να πετύχουμε το στόχο αυτό συνδυάσαμε την ευελιξία των φωνητικών εντολών με την αναπτυγμένη τεχνολογία του έξυπνου σπιτιού. Συγκεκριμένα, με την Amazon Alexa, voice assistant που καλύπτει μια τεράστια γκάμα αυτοματισμών και λειτουργιών χειριζόμαστε διακόπτες sonoff οι οποίοι ενεργοποιούν και απενεργοποιούν συστήματα θέρμανσης, ψύξης, φωτός, ανανέωσης του αέρα και καταγραφής των συνθηκών του χώρου. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε ιδανικές συνθήκες που βοηθούν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όσο το δυνατόν καταλληλότερου για εργασία, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων. Αυτοματισμούς έχουμε
εφαρμόσει και στο εξωτερικό του γραφείου, το οποίο απεικονίζει το τέλος του δρομολογίου ενός πλήρως αυτόματου λεωφορείου, το οποίο με line following και αισθητήρες χρώματος, απόστασης και επαφής προσαρμόζεται στο χώρο και οδηγεί, παρκάρει και φορτίζει χωρίς να απαιτεί μόνιμη επίβλεψη από άνθρωπο.      

Προπονητής όλων των ομάδων μας είναι ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Είναι μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε τις ιδέες, τη δυναμική και την συνεργασία επίλεκτων ομάδων απ’ όλη τη χώρα. Παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου πρωτοτυπούν, συναγωνίζονται με ευγενή άμιλλα και συμβάλλουν στη δημιουργία έξυπνων πόλεων !!

Για το Φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ Ερμιόνης
Ανδρέας Κρητικός - Μαθηματικός

Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη: Απορρίμματα και Ερμιονίδα


Απορρίμματα και Ερμιονίδα
μία τραγική ιστορία ανικανότητας που επαναλαμβάνεται συνεχώς και συνεχώς.
Από την τραγική κατάσταση που βρίσκεται όλος ο Δήμος μας, προκύπτουν ερωτήματα προς τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Σφυρή, στα οποία σαφώς απαιτείται να απαντήσει και αυτά είναι:
1.     Τι ενέργειες έκανε, ώστε ο Δήμος να μπορεί να προσλάβει εργαζόμενους στην καθαριότητα με οκτάμηνη σύμβαση, που ο Νόμος και το Υπουργείο προτρέπει και επιτρέπει;
2.     Τι ενέργειες έκανε, ώστε ο Δήμος να προσλάβει άμεσα εργαζόμενους με δίμηνη σύμβαση για το καλοκαίρι, που επιτρέπει να γίνει και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σύμφωνα με τον Νόμο 4604/19;
3.     Τι ενέργειες έκανε, ώστε να ενταχθεί ο Δήμος μας στο Πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών, για ν’ αποκτήσει μηχανήματα έργου, απαραίτητα για την αποκομιδή των απορριμμάτων;
4.     Τι ενέργειες έκανε, ώστε να υπάρξει εργολάβος για την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων;
5.     Υπάρχουν αδειοδοτήσεις των χώρων μεταφόρτωσης των απορριμμάτων;
Αναμένουμε τις απαντήσεις σας!
                                                            Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη


28 Ιουν. έως 5 Ιουλ. 2019 – ΝΑΥΠΛΙΟ – 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

28th-Festival-Nafplio_1.jpg
Πιστός στην υπόσχεσή του ο Δήμος Ναυπλιέων συνεχίζει την διαρκή αναβάθμιση του Φεστιβάλ Ναυπλίου. Φτάνοντας στην 28η χρονιά του, το Φεστιβάλ Ναυπλίου, βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για μια επίσκεψη στο μαγευτικό Ναύπλιο.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής και πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης, έχουν συμβάλει σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων στα πιο όμορφα σημεία της πόλης: στο Βουλευτικό, την πρώτη βουλή της Ελλάδας, την πλατεία Αγίου Γεωργίου μπροστά από την ομώνυμη εκκλησία, την πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα και το λιμάνι της πόλης.
Παρασκευή 28 Ιουνίου με την συναυλία του Cormac Kenevey Jazz Quartet στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στις 9 το βράδυ.
concert_image_2019_06_28
Cormac Kenevey, τραγούδι και σύνθεση – Greg Felton, πιάνο – Damian Evans, μπάσο – Dominic Mullan, τύμπανα.
Σάββατο 29 Ιουνίου, στο Λιμάνι στις 9 το βράδυ η μπάντα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα σας ταξιδεύσει σε τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Δυνατή Ερμιονίδα:Ο Δήμος Ερμιονίδας σε πλήρη αρρυθμία και αποσύνθεση

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Όλοι βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες την τραγική κατάσταση που έχει επέλθει ο Δήμος μας, ειδικά στο θέμα των απορριμμάτων, ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Οι λάθος επιλογές, οι παραλείψεις, η ολιγωρία ίσως και η αδιαφορία, αποτυπώνονται άριστα σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σημείο που βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων, όπου πλέον έχουν δημιουργηθεί πολλές και ανεξέλεγκτες μικρές χωματερές, στο σύνολο του Δήμου. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ανεπανόρθωτη “ζημιά” στην εικόνα της Ερμιονίδας προς του μόνιμους κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες, η τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση και το κυριότερο ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Όντας γνώστες του θέματος, πιστεύουμε πως εάν είχαν γίνει έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες (πρόσληψη προσωπικού, σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο) δεν θα είχαμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Δέσμευσή μας πως, από 1η Σεπτέμβρη, όπου και επίσημα θα αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου, τέτοιες εικόνες θα αποτελούν παρελθόν.

Τάσος Λάμπρου :Επιτέλους άμεσες ενέργειες και ευρύτερη ενημέρωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων


Προς: 1). Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δημήτριο
           2). Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Ερμιονίδας

Κοιν: 1). Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη
          2). Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι 25/6/2019

ΘΕΜΑ: Επιτέλους άμεσες ενέργειες και ευρύτερη ενημέρωση για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Κύριε Δήμαρχε, όπως γνωρίζετε πολύ πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019, σας είχαμε επισημάνει ότι ο Δήμος μας απαιτείται να προετοιμαστεί έγκαιρα για να ανταπεξέλθει στην αποκομιδή των απορριμμάτων κατά την Καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.
Τότε λοιπόν ψηφίσαμε όλους τους κωδικούς του προϋπολογισμού, με τα αντίστοιχα ποσά που είχαν σχέση τόσο με την αποκομιδή όσο και με την διαχείριση των απορριμμάτων.
Δυστυχώς το σύστημα κατέρρευσε και σήμερα τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται διάσπαρτοι στους δρόμους του Δήμου Ερμιονίδας, με μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία, μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών και τεράστια δυσφήμηση για την τουριστική περιοχή μας.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Οι έξι στιγμές που φέτος η Μικρή Επίδαυρος κλέβει την παράσταση

Για πολλά χρόνια το Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου ήταν στη σκιά του Μεγάλου, επιβλητικού Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, με το ενδιαφέρον του κοινού να στρέφεται αποκλειστικά στις μεγάλες παραστάσεις του καλοκαιριού. Η μεταστροφή και το ενδιαφέρον προς το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου έγινε τα τελευταία χρόνια.
Δεν είναι λίγοι οι θεατές που καθώς θα μπορέσουν να δουν μία από τις μεγάλες παραστάσεις του καλοκαιριού στην Αθήνα, δε διστάζουν να κάνουν την ημερήσια θεατρική τους απόδραση με σκοπό να απολαύσουν μία από τις καινοτόμες προτάσεις που βλέπουμε στο Μικρό Θέατρο. Κοντά στον οικισμό της παλαιάς Επιδαύρου, στη χερσόνησο «Νησί», στην Ακρόπολη της αρχαίας Επιδαύρου, πριν από όλα προσφέρει στους επισκέπτες ένα μοναδικό περίπατο. Σούρουπο και μόλις φθάσεις περπατώντας μέσα από μια διαδρομή με τη μυρωδιά των οπωροφόρων, βλέπεις και από τις δυο μεριές τα γραφικά λιμανάκια του τόπου.

Όμορφες πρωτοβουλίες στο Κρανίδι

Ας καθαρίσουμε τις ακτές της Ερμιονίδας -Όλοι μαζί μπορούμε!!!
Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Παράταξης "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ" πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Κοινότητάς Κρανιδίου υλοποιήσαμε την Τετάρτη 19/6/19 την πρώτη μας δράση με καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή ‘Βροχίτσα» στο Δορούφι. Ο όγκος των σκουπιδιών που μαζεύτηκε ήταν πολύ μεγάλος γεγονός που κατέστησε ακόμα πιο επιτυχή την πρωτοβουλία μας αυτή με στόχο την προστασία της φύσης αλλά και το θαλάσσιου βασιλείου. Για αυτό λοιπόν και με δεδομένο ότι

διανύουμε την τουριστική περίοδο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση της δεύτερης δράσης με καθαρισμό αυτήν την φορά της παραλίας στην περιοχή «Παναγίτσα» στις Λάκκες . Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους δημότες και μη που αγαπούν τον τόπο μας να συμμετάσχουν στη δράση μας αυτή ξεκινώντας όλοι μαζί την ερχόμενη Τετάρτη 26/6/2019 από το άγαλμα της Μητέρας στον Περιφερειακό Κρανιδίου στις 17:00 γιατί «ΟΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ψήφισμα συμπαράστασης στη Μαρία Δ. Ευθυμίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στην Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ και επίτιμο μέλος του ΣΦΑ Μαρία Δ. Ευθυμίου

Πηγή: ATHENS VOICE

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας καταδικάζει απερίφραστα τις λεκτικές επιθέσεις σε βάρος της εκλεκτής Καθηγήτριας Ιστορίας του ΕΚΠΑ και επίτιμου μέλους του, Μαρίας Δ. Ευθυμίου. 

Πολύ περισσότερο δε, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του απέναντι στις απροκάλυπτες απειλές που δέχεται η ίδια και οι οποίες εντέλει αποκαλύπτουν ότι η δήθεν "ελευθεριακή" ιδεολογία όσων αυτοαποκαλούνται «αναρχικό στέκι Φιλοσοφικής» εμφανίζει όλα τα χαρακτηριστικά της πιο αυταρχικής, αντιδραστικής και ολοκληρωτικής αντίληψης και πρακτικής. 

Είμαστε στο πλευρό της στον κοινό αγώνα για υψηλού κύρους και ποιότητας δημοκρατική Παιδεία! 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ν. Μπουμπάρης

Η Γενική Γραμματέας
Κ. Καλποδήμου

Τροιζηνία: Στα 100 κορυφαία το παραδοσιακό εστιατόριο «Μπατζάβαλης Γεώργιος»

Στη λίστα με τα 100 κορυφαία εστιατόρια της χώρας συμπεριλαμβάνεται πλέον το παραδοσιακό εστιατόριο «Μπατζάβαλης Γεώργιος» που βρίσκεται στον Καρατζά Τροιζηνίας.
Επιχείρηση 3ης γενιάς με παράδοση 90 χρόνων, το εστιατόριο «Μπατζάβαλης Γεώργιος» κατάφερε να βραβευτεί μέσα από τον διαγωνισμό  Restaurant 100 Awards 2019 αποδεικνύοντας πως ακόμα και οικογενειακές επιχειρήσεις, με όπλο την ποιότητα και το μεράκι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας.
Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: το Aleria και το Varoulko Seaside, η Σελήνη στη Σαντορίνη και η Ντομάτα στη Χαλκιδική, το Χαρούπι και το Εβόρα Eatery στη Θεσσαλονίκη, το Ferryman και το Hasika στην Κρήτη, οι Καρυδιές στη Σαμοθράκη και o Μπατζάβαλης στην Αργολίδα, το Birdman και το Frater&Soror στην Αθήνα.
Οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες, Γιώργος και Ειρήνη δηλώνουν πως το παραδοσιακό εστιατόριο στον Καρατζά Τροιζηνίας θα συνεχίσει να επιχειρεί στον κλάδο της γαστρονομίας, με όχημα την ποιότητα και τις αρετές της ελληνικής γαστρονομίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πως Να Φέρεις Περισσότερη Αγάπη στη Ζωή σου


Δεν είναι δυνατόν να ζήσουμε χωρίς αγάπη. Την λαχταρούμε και την ποθούμε για να φέρει στη ζωή μας πληρότητα, ομορφιά κι ευτυχία. Η αγάπη έχει πάμπολλες μορφές και είναι μια αλήθεια διαρκής  που την βλέπεις παντού και πάντα. Η γονεική αγάπη, η ρομαντική αγάπη, η αγάπη μεταξύ αδερφών και φίλων, η αγάπη απέναντι σ’ενα ζώο, η αγάπη μεταξύ συνανθρώπων. Κι ενώ μοιάζει σα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι από το ανθρώπινο είναι, πολλοί από εμάς παραπονιούνται για την έλλειψη της ή αμφισβητούν πόσο πραγματική είναι η αγάπη που έχουν στη ζωή τους.

Εάν θέλεις να φέρεις περισσότερη αγάπη στη ζωή σου,
1. Δώσε
Η αγάπη μεγαλώνει με το να δίνεις. Η αγάπη που δίνουμε, είναι η μοναδική αγάπη που κρατάμε. Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσεις την αγάπη είναι να την δώσεις.»     E. Hubbard
Τι νόημα έχει το ν’αγαπάμε χωρίς να είμαστε γενναιόδωροι; Όσο πιο πολύ εκφράζουμε  και δινόμαστε με αγάπη, τόσο εκείνη γίνεται πιο πραγματική και για εμάς και για τον άλλο.  Συνήθεις αμφιβολίες που μπορεί να έχουμε είναι πως όσο περισσότερο δινόμαστε , τόσο πιο πολύ διακινδυνεύουμε να εκτεθούμε. Σωστά. Όμως θα μπορούσε να ισχύει και το εξής: όσο περισσότερο φοβόμαστε να δώσουμε όταν αγαπάμε, τόσο πιο πολύ στερούμε τον εαυτό μας από το να βιώσει την αγάπη.
2. Συμφιλιώσου με το φόβο σου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΣΤΑ στο ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ (Σχόλιο του δημάρχου για τα σκουπίδια )


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΟΣΤΑ στο ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. 
Συνεχίζονται οι εργασίες στην ΚΟΣΤΑ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 
Παρά τις κωλυσιεργίες προεκλογικά ο Δήμος συνεχίζει για την ολοκλήρωση του έργου και μετεκλογικά ολοκληρώνοντας τον προγραμματισμό των έργων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ

Απάντηση του σε ερώτηση σχετικά με την κόλαση ων σκουπιδιών: Όσον αφορά τα σκουπίδια  από τις 19 Απριλίου έχουμε 4 εργάτες για τα απορριμματοφόρα 
Από τον Ιανουάριο παιδευόμαστε με την πρόσληψη και αυτή τη βδομάδα θα ολοκληρωθεί, το ίδιο και ο ιδιώτης που θα ξεκινήσει αρχές Ιουλίου.


Τα συμπεράσματα και οι απορίες δικές σας..

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


Ε όχι ..κι άλλο καλοκαίρι μ αυτές τις εικόνες..
Οι πυροσβεστικές φωλιές  κατεστραμμένες να κρέμονται σαν σάπια δόντια σε μια κλωστή,   μόνο για να μας θυμίζουν τα πεταμένα λεφτά για το έργο της πυροπροστασίας του Μπιστιού και την αδιαφορία μας.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκαν  μόνο  σαν σκουπιδοτενεκέδες.
Από το 2014 τα λέμε   (ΕΔΩ)  αλλά μπα..
Αν θέλετε να φτιάξετε πρωτόκολλο  καταστροφής θα τις βρείτε στα σημεία που δείχνουν οι φωτογραφίες.
Υπάρχουν 3-4 ακόμα που κρέμονται σε δυο κλωστές , τις  αφήνουμε σε σας.