Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Έρχεται η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΧΑΟΣ!

Βιβλιοθήκη Ανθός


Posted: 03 Mar 2017 07:34 AM PST
Έρχεται η ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΧΑΟΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ!

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017
στο Φουγάρο στην αίθουσα 9
στις 12 το μεσημέρι

Με τη συγγραφέα-εικονογράφο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΣ
και τον παιδαγωγό Δικαίο Χατζηπλή.
Ένα βιβλίο που φτιάχτηκε για να μας θυμίζει πως τα ανακατέματα 
(και τα ξεκαθαρίσματα) της ζωής είναι εδώ 
όχι για να μας τρομάζουν 
άλλα για να μας εκπλήσσουν.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» Η επαναφορά του χαρατσιού των 37,2 € και η θέση μας


Κρανίδι 3-3-2017
Η επαναφορά του χαρατσιού των 37,2 € και η θέση μας για μια σύγχρονη Υπηρεσία Ύδρευσης
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες
Ήθελα να μην ασχοληθώ άλλο με τις νέες συνδέσεις νερού σε εκτός σχεδίου περιοχές και με την επιβολή των 37,2 € τέλους επανασύνδεσης, που το εισπράττει ιδιώτης εργολάβος για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Σεβόμενος έτσι την επιθυμία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που έδωσε το δικαίωμα στο Δ. Σ. της  Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. να αποφασίζει αυτό γι’ αυτά τα δύο σοβαρά θέματα, ψηφίζοντας θετικά στη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου 2017 (Α.Δ.Σ. 38/2017).
Μετά την χθεσινή πανηγυρική ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κυρίου Πάλλη, είμαι υποχρεωμένος να δικαιολογήσω την προσφυγή μου στο Ανώτατο Ελεγκτικό Όργανο και την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δύο αυτά θέματα, ΣΩΖΩΝΤΑΣ έστω και προσωρινά το χαράτσι των 37,2 € από τις τσέπες των Δημοτών.
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Εμείς, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του επανέφερε αυτό το χαράτσι των 37,2 €, δεν μπορούμε να κρίνουμε αυτή του την έντονη επιθυμία.
Δεν μπορούμε να μπούμε στην ουσία της απόφασης των Δημοτικών Συμβούλων.

Στο Φουγάρο εργαστήριο ευαισθητοποίησης γύρω από την ειδική αγωγή για εκπαιδευτικούς


Τα Εργαστήρια στο Φουγάρο
mathisiakes diskolies
ΝΑΥΠΛΙΟ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ

Μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο: αναγνώριση και υποστήριξη

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

εργαστήριο ευαισθητοποίησης γύρω από την ειδική αγωγή για εκπαιδευτικούς

Το σεμινάριο προσανατολίζεται στη διερεύνηση της σημασίας και των δυνατοτήτων που το πλαίσιο της εκπαίδευσης προσφέρει για την ανάπτυξη διαδικασιών και πρακτικών που έχουν στόχο την υποστήριξη όλων των μαθητών συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, θα προσδιοριστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο όπως καταγράφονται από εκπαιδευτικούς, θα διερευνηθούν οι πιθανές αιτίες των δυσκολιών αυτών και θα συζητηθούν οι πρακτικές που μπορούν να υιοθετηθούν από τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερη η υποστήριξη των μαθητών στο σχολείο.

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 190 χρόνια από τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην ΕρμιόνηΠέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821


ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821

Δημήτρης Τουτουντζής

Κάποιοι από τους τύπους των πλοίων κατά τη διάρκεια της επανάστασης ήταν τα πιο κάτω :
Ημιολία ή γολέτα ή σκούνα

Η ημιολία (ή γολέτα ή σκούνα) ήταν τύπος ιστιοφόρου πλοίου δύο κατηγοριών:
Εμπορικό ή Πολεμικό πλοίο που είχε δύο ιστούς (δικάταρτο) με τετραγωνικά ιστία (πανιά) στον πρωραίο ιστό, δηλαδή ακάτιο, (απλό ή διπλό) και προΐστια, ενώ στον πρυμναίο ιστό έφερε τριγωνικά ιστία. Οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί τον τύπο αυτό τον ονομάζουν "σκούνερ", εμείς από παλαιότερα "γολέτα" ή "σκούνα" ή "γολετόβρικο" ή "μυοπάρωνα", και Εμπορικό ή Πολεμικό πλοίο που είχε επίσης δύο ιστούς (δικάταρτο) στους οποίους και έφερε την ίδια ιστιοφορία του πρωραίου ιστού καθώς και αφαιρετό
  ιστό στη πρύμνη για ουριοδρομία
Σήμερα αυτός ο τύπος πλοίου αν και τα τελευταία ήταν πετρελαιοκίνητα έχει εκλείψει.
Μπρίκι.


Μπρίκι ή Πάρων: ήταν ονομασία παλαιότερου ιστιοφόρου δίστηλου (δικάταρτου) εμπορικού ή Πολεμικού πλοίου, ίδιο με Πάρωνα.

Αντώνης Αντωνόπουλος: Δελτίο τύπου


Κρανίδι 2/3/2017

Σσσσστ …. Ο κύριος του έργου κοιμάται

Κύριος του έργου : Αυτός  που βάζει τα λεφτά για να γίνει  ένα έργο, το αφεντικό όπως το λέμε στην καθημερινή γλώσσα.

Κύριος του έργου της αποχέτευσης  Κρανιδίου – Κοιλάδας – Πορτοχελίου  ήταν και τις δύο φορές η ΔΕΥΑΕΡ (ΔΕΥΑΚ την πρώτη φορά). Το έργο αυτό χάθηκε δύο φορές. Χάθηκε την πρώτη φορά γιατί το αφεντικό (ΔΕΥΑΚ και κατ΄ επέκταση Δήμος ) πίστεψε ότι θα μπορούσε να διοικήσει και επιβλέψει αυτό το μεγάλο έργο. Έτσι η τότε ΔΕΥΑΚ προσέλαβε μια νέα μηχανικό και  της ζήτησε να φέρει σε πέρας αυτό το μεγάλο έργο. Μετά την ανάθεση έπεσε για ύπνο......... Τα αποτελέσματα γνωστά. Το έργο σταμάτησε και τελικά απεντάχθηκε από το χρηματοδοτικό   πρόγραμμα.

Την δεύτερη φορά ο κύριος του έργου η πρώην διοίκηση της ΔΕΥΑΕΡ  (και ο πρώην  Δήμαρχος), αποφάσισαν  να αναθέσουν  την διοίκηση και επίβλεψη του έργου στην  Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το ανέθεσαν  και μετά  έχασαν τις εκλογές. Ο λαός αποφάσισε και έφερε στην

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση Προέδρου Δ.Σ.

Κρανίδι, 02-03-2017

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με ανακοίνωσή μας την 15-2-2017, επανερχόμαστε μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. (62/2017) για την επαναφορά των δύο εκ των τριών μη εγκεκριμένων εδαφίων του Κανονισμού Δικτύων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και συγκεκριμένα τη δυνατότητα επέκτασης του δικτύου ύδρευσης σε εκτός σχεδίου περιοχές και την καταβολή τέλους επανασύνδεσης μετά από διακοπή υδροδότησης λόγω οφειλών.
Η απόφαση διαβιβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας και μετά από συζήτηση εγκρίθηκε από τα 16 μέλη του Συμβουλίου εκ των 27, δηλαδή με αυξημένη πλειοψηφία του όλου αριθμού των μελών (απόφαση Δημ. Συμ. 38/2017), συνεπώς τα εδάφια αυτά ισχύουν ως είχαν.
Η παρούσα διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. έχει αποδείξει και αποδεικνύει καθημερινά ότι πρωταρχικός στόχος της είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών με έργα και πράξεις στην ύδρευση και την αποχέτευση σε ένα πλαίσιο διοίκησης με νομιμότητα και διαφάνεια, που να διορθώνει ταυτόχρονα όλα τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.
Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να τα καταφέρουμε ενάντια σε όσους κακόβουλα και συστηματικά κρίνουν το έργο μας, προσδοκώντας προσωπικά οφέλη.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης

Η ανακοίνωση βρίσκεται και στο link: Ανακοίνωση Προέδρου του Δ.Σ.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Πάλλης
Πρόεδρος Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Ολλανδικό βασιλικό real estate στο Πόρτο Χέλι

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ και μέλη της οικογενείας του αγόρασαν από βοσκό 20 στρέμματα αντί 7 εκατ. ευρώ στη μαγευτική περιοχή της Κοιλάδας στο Πόρτο Χέλι για να οικοδομήσουν βίλες 800 τ.μ.

Ενας γιδοβοσκός, γύρω στα 60-65, γνωστός στην περιοχή για τις καλοαναθρεμμένες κατσίκες του και τη φέτα α’ ποιότητας που παράγει σε περιορισμένες ποσότητες, για τις μεγάλες εκτάσεις γης που διαθέτει, καθώς και για τις «υψηλές διασυνδέσεις» του, επιβιβάζεται στο παλιό και ταλαιπωρημένο αγροτικό Nissan Navara των 155 ίππων. 

Πατά το γκάζι ελαφρά χωρίς να επιταχύνει, όχι γιατί φοβάται μην τυχόν το σπάσει στους κακοτράχαλους χωμάτινους δρόμους

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας :"Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα"

Η δεύτερη παράσταση του Θεατρικού  Ομίλου Ερμιονίδας για την φετινή σεζόν .
"Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα"

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα είναι θεατρικό έργο του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Είναι το τελευταίο έργο που έγραψε ο Λόρκα, το 1936, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με τη "Γέρμα" και το "Ματωμένο Γάμο" αποτελούν την τριλογία της "ισπανικής υπαίθρου" του συγγραφέα.

Πρεμιέρα: Σάββατο 4 Μαρτίου.
Παραστάσεις: 6,8,12,18,19,25,26 Μαρτίου & 1,2 Απριλίου.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Δενδροφύτευση στην ΕρμιόνηΟλοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στους Μύλους της Ερμιόνης από τα παιδιά του δημοτικού μας σχολείου.
Ήταν μια πρωτοβουλία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ μετά από πρόταση  του Δημήτρη Κόντου .
Πλημμύρισε η περιοχή από χαρούμενα παιδικά πρόσωπα.
Έπαιξαν, φόρεσαν στα χεράκια τους το «Μάρτη» και πήρε το καθένα το δενδράκι του για να το φυτέψει.
Μια ταμπελίτσα με το όνομα τους κρεμασμένο σε κάθε δένδρο είναι μια  υπόσχεση για τη φροντίδα του.

Τα παιδιά βοήθησαν  δάσκαλοι, γονείς, εθελοντές, η δημοτική κοινότητα Ερμιόνης, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου , της Φυσιολατρικής Ερμιονίδος, της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης, του Ερμιονικού Συνδέσμου.
Τα δενδράκια ήταν προσφορά των αδελφών Κόντου και το χώμα του Δημήτρη Δημαράκη.


Έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά από τέτοιες κινήσεις εθελοντισμού , κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Η συμμετοχή όλων μας, μαζί με τα παιδιά ενισχύει την οικολογική συνείδηση.

Πρ.Εν.Πολιτών Ερμιόνης

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !

 έρχεται άνοιξη ...


μην την χαραμίσετε !

ΤΣΕΚΟΥΡΑ/KTO ART

Έλλη Βασιλάκη

Fake News War: Συμμαχία 37 διεθνών μέσων ενάντια στις ψεύτικες ειδήσεις

tvxs
Μια συμμαχία 37 γαλλικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, με την υποστήριξη της Google και του διεθνούς δικτύου First Draft, έθεσαν σε λειτουργία την πλατφόρμα «CrossCheck», στόχος της οποίας θα είναι ο έλεγχος και η διασταύρωση πληροφοριών ώστε να αποκαλύπτονται οι ψεύτικες ειδήσεις, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες πως η βιομηχανία «τρολ» του διαδικτύου προετοιμαζόταν για τις Γαλλικές εκλογές, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως έκανε στην περίπτωση των αμερικανικών εκλογών.

1η Μάρτη δενδροφύτευση στην Ερμιόνη

200 δενδράκια θα φυτέψουν 200 παιδιά στην Ερμιόνη.
Κάθε  δένδρο θα έχει το όνομα κάθε παιδιού που θα αναλάβει τη φροντίδα του.
Τα δένδρα είναι χορηγία των αδελφών  Κόντου.
Σήμερα το  πρωί  στις 10:30 θα ξεκινήσουν από το δρόμο προς την Αγία Ερμιόνη στους Μύλους.
 Είναι μια πρωτοβουλία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.

Όσοι και όσες θέλουν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους.

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης : Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας

Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Ερμιονίδας

                  
%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b9%ce%bb%ce%bc%ce%b5Το Δ.Σ. του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης (ΙΛΜΕ) εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος κατόπιν αιτήματος του ΙΛΜΕ, φρόντισε να επισκευαστεί το Βουλευτικό οίκημα, στο οποίο έγινε η Γ΄ Εθνοσυνέλευση 1827 στην Ερμιόνη, επιβλέποντας ο ίδιος τις εργασίες.
Συγκεκριμένα στο κτήριο έγιναν εργασίες αντικατάστασης τριών παραθύρων και επισκευή των υπολοίπων ξύλινων κουφωμάτων. Επιπλέον  έγινε βάψιμο εξωτερικά του κτηρίου, του αύλειου χώρου του καθώς και των κουφωμάτων.
Το ΙΛΜΕ λόγω των πενιχρών οικονομικών του, καθόσον δεν επιδοτείται από κανέναν φορέα αλλά στηρίζεται οικονομικά μόνο στις συνδρομές των μελών του, αδυνατούσε να ανταποκριθεί σ’ αυτήν τη δαπάνη.
Η συντήρηση κτηρίων πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας, όπως είναι και το Μουσείο της Ερμιόνης, καθώς και η προσφορά εθελοντικής εργασίας του καθενός μας αποδεικνύουν το ενδιαφέρον και το σεβασμό όλων μας για την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του τόπου μας.

Για το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ
Η Πρόεδρος

Τίνα Αντωνοπούλου


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Προβλήματα σε συλλογή γυαλιου
Δ/νση : Εθνικής Αντίστασης  5, Κόρινθος, Τ.Κ. 20131
Τηλ.: 27410 74488
Fax: 27410 74089
Ε-mail: info@rapgroup.gr

                                                                                                          Κόρινθος: 28/2/2017


Προς:  Δήμο Ερμιονίδας
            Κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας
            ΜΜΕ Ερμιονίδας (με την παράκληση της δημοσίευσης)


Θέμα : «Προβλήματα σε συλλογή γυαλιού»


Κύριε Δήμαρχε,
Αγαπητοί κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας,

Με αφορμή τα προβλήματα στους κάδους συλλογής γυαλιού στο Δήμο σας, που παρουσιάστηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από 1/1/2017 την ευθύνη για τη συλλογή και μεταφορά του ειδικού ρεύματος γυαλιού δεν την έχει η εταιρία μας, καθόσον η ΕΕΑΑ, με κριτήριο μόνο τη χαμηλότερη τιμή, έχει συνάψει συμφωνία με άλλη εταιρία για την υλοποίηση του έργου.


Με εκτίμηση

Για τον Όμιλο Εταιριών Π. & Δ. Ραψωματιώτη Ι.Κ.Ε.

Ραψωματιώτης  Δημήτρης
   

Φ.Ο.Ο.Α - Ι.Φ.Σ.Α: Πρόγραμμα Εξορμήσεων

Πρόγραμμα Εξορμήσεων

ΜΑΡΤΙΟΣ
12 Μαρτίου: Μαίναλο – χιονοδρομικό - Οστρακίνα – Λεβίδι.
26 Μαρτίου: Δάσος Σκιρίτιδας - Μονοπάτι Βλαχοκερασιάς.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
8-9 Απριλίου: Διήμερη στα φαράγγια του Λεωνιδίου, δράση με τον Φορέα  Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού.
29-1 Μαΐου: Πρωτομαγιά στους καταρράκτες Νεμούτας και στην  Λαμπεία (Δίβρη) Ηλείας.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΞΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ….!!!

“Χαρταετοί» Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας

“….Είδες ποτέ σου πολιτεία να σηκώνεται ψηλά; Δεμένη από χιλιάδες σπάγκοι ν’ ανεβαίνει στα ουράνια; Ε, λοιπόν, ούτε είδες ούτε... θα μεταδείς ένα τέτοιο θάμα. Αρχινούσανε την Καθαρή Δευτέρα - ήτανε αντέτι - και συνέχεια την κάθε Κυριακή και σκόλη, ώσαμε των Βαγιών. Από του Χατζηφράγκου τ’ Αλάνι κι από το κάθε δώμα κι από τον κάθε ταρλά του κάθε μαχαλά της πολιτείας, αμολάρανε τσερκένια. Πήχτρα ο ουρανός. Τόσο, που δε βρίσκανε θέση τα πουλιά. Για τούτο, τα χελιδόνια τα φέρνανε οι γερανοί μονάχα τη Μεγαλοβδομάδα, για να γιορτάσουνε την Πασχαλιά μαζί μας.
Ολάκερη τη Μεγάλη Σαρακοστή, κάθε Κυριακή και σκόλη, η πολιτεία ταξίδευε στον ουρανό. Ανέβαινε στα ουράνια και τη βλόγαγε ο Θεός…”


Απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Κοσμά Πολίτη «Στου Χατζηφράγκου», Εστία 1962.Goulandris-Natural-History-Museum

ευτυχείτε! (Άλκης Στέας...)

Έλλη Βασιλάκησαν προσευχή, συγνώμη κι ευγνωμοσύνη μαζί...

Έργο της Μαρίας Χατζηευγενιάδου

ΔΙΚΑΙΩΜΑ


Νομίζω πως όσα έχω περάσει
μου δίναν κάθε δικαίωμα να τρελαθώ.
Θα ‘ταν λίγη ξεκούραση επιτέλους,
λίγη ανεύθυνη ελευθερία που ποτέ δε γνώρισα.
Κι αληθινά θα τρελαινόμουν, αν δεν αποτελούσε
κι αυτό μια κάποια παραχώρηση.

Τίτος Πατρίκιος


Έλλη Βασιλάκη

Με μεγάλη επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ερμιόνη.
Στην πλατεία Πεύκου στην Ερμιόνη έγιναν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις για το 2017.  Η εκδήλωση που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής περιλάμβανε αποκριάτικα παιγνίδια για τους μικρούς φίλους από τις Μαρία Οικονόμου , Κατερίνα Προσίλη, Ελένη Παπαφράγκου και  Βάσω Βουβαλάρη.
Επίσης υπήρχε μπουφές με πλούσιους μεζέδες αναψυκτικά και άφθονο κρασί  .
Η εκδήλωση έκλεισε με ορχήστρα πού τραγούδησε δημοτικά τραγούδια και χόρεψαν μικροί και μεγάλοι.