Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Αναδρομικές χρεώσεις κατανάλωσης της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι 5 Δεκεμβρίου 2015

           Προς Πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 
                      κ. Πάλλη Ιωάννη                               
            Κοιν.: Δήμαρχο Ερμιονίδας 
                       κ. Σφυρή Δημήτριο


ΘΕΜΑΑναδρομικές χρεώσεις κατανάλωσης της Δ.Ε.Υ.ΑΕρμιονίδας τουΔήμου Ερμιονίδας

Κύριε Πρόεδρε
παρακαλώ όπως με ενημερώσετε και μέσω εμού τους ενδιαφερόμενους -θιγόμενους συνδημότες μας καταναλωτέςγια τις ενέργειες στις οποίες έχετεπροβεί ή προτίθεστε να προβείτε,  σχετικά με την μη νόμιμη χρέωση καιαποστολή αναδρομικών λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.ΑΕρμιονίδας στουςκαταναλωτές κατοίκους του πρώην Δήμου Ερμιόνης (Ερμιόνη - Ηλιόκαστρο – Θερμησία) για τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014.

Συγκεκριμένα:
Μετά από ανώνυμη καταγγελίαη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής ΛειτουργίαςΔιεύθυνση Διοίκησης Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών ΠροσώπωνΤρίπολης σας κοινοποίησε γνωστοποίησηλαμβάνοντας υπ’ όψη το υπάρχονΝομικό πλαίσιο και τις κείμενες διατάξειςστις 7 - 7- 2015 και με Α.Π. 47698/3029,   
ότιδεν είναι νόμιμη η αποστολή αναδρομικών λογαριασμών στουςκαταναλωτές της Υπηρεσίας Ύδρευσης  του πρώην Δήμου Ερμιόνης και νυνΔ.Ε.Υ.ΑΕρμιονίδας με το τρέχον τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡήτοι με τηνπροσαύξηση του 80%.
Στις 15 Οκτωβρίου 2015 με ΑΠ. 23503 τ

Τελετή Έναρξης στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αι Βασίλη στο Πορτοχέλι


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΜΙΛΗΣΗΣ (1824-1898)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
Με αφορμή την επέτειο των 117 χρόνων από τον θάνατο του Γεωργίου Ιω. Μίληση (5-12-1898), ακολουθεί η τέταρτη αναφορά μας στον επιφανή πολιτικό της Ερμιονίδας.

Γιάννης Σπετσιώτης – Τζένη Ντεστάκου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝ. ΜΙΛΗΣΗΣ

(1824-1898)

Στο δημοσίευμά μας αυτό, το τέταρτο κατά σειρά, θα προσεγγίσουμε τον Γεώργιο Ιωαν. Μίληση ως πολιτικό, καθώς διετέλεσε Υπουργός Παιδείας με σημαντικό έργο για την Εκπαίδευση, επί κυβερνήσεων Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου.
Το 1862 ο Γ.Ι.Μ. εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ερμιονίδας. Στη συνέχεια πέτυχε να εκλεγεί άλλες επτά φορές στην ίδια επαρχία και μια τελευταία, στην Αργολιδοκορινθία, λόγω αλλαγής των περιφερειών. Αναλυτικά ανακηρύχθηκε βουλευτής στις εκλογές των ετών: 1862, 1869, 1872, 1873, 1874, 1875, 1879, 1881 και 1887.
Η πιο σημαντική εκλογή γι’ αυτόν θα ήταν ασφαλώς εκείνη του 1875 (περίοδος Βουλής από 18-7-1875 έως 17-7-1879).1 Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τα εκπαιδευτικά ζητήματα της χώρας, ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, με τον οποίο τον συνέδεε αδελφική φιλία. του εμπιστεύτηκε δύο φορές το Υπουργείο Παιδείας,
Την πρώτη φορά διετέλεσε Υπουργός από 15-10-1875 έως 26-11-1876 (13 μήνες και 11 ημέρες) και τη δεύτερη από 1-12-1876 έως 26-2-1877 (μόλις 86 ημέρες), οπότε τον διαδέχθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και τις δυο φορές, επί κυβερνήσεων Επαμεινώνδα Δελληγιώργη, ο κτηματίας βουλευτής Πατρών, Θάνος Ρούφος - Κανακάρης.2
Ο Γεώργιος Μίλησης ήταν επηρεασμένος από τα οράματα και τις ιδέες του Ιωάννη Καποδίστρια για την αξία της Παιδείας στην αναγέννηση της Ελλάδας. Θεωρούσε, όπως κι εκείνος, την Εκπαίδευση και την ποιότητά της, έναν από τους δυναμικούς μοχλούς ανάπτυξης και αναβάθμισης του Έθνους. Γι’ αυτό και υποστήριζε ότι:«Ολίγη σκέψης αρκεί, ίνα πεισθή τις ότι κυριωτάτη αιτία της πολιτικής και κοινωνικής καχεξίας του τόπου είναι το εν ισχύϊ σύστημα της δημόσιας παιδεύσεως διότι, όπως το σύστημα τούτο λειτουργεί, ουδέν άλλο παράγει ή δύναται να παράγη ει μη ημιμαθείς οίτινες εισί πολλώ χείρονες των αμαθών και οίτινες εν μεν τη κοινωνία αποτελούσι ζύμην κακίας και διαφθοράς δια την εν αυτοίς ερημίαν πάσης υγιούς αρχής πνευματικής τε και ηθικής…».3
Έχοντας αυτή την πεποίθηση, όταν ανέλαβε το Υπουργείο Παιδείας, συνέστησε 12/μελή

Χρονικό του έτους 67 από Χριστού γεννήσεωςΧρονικό του έτους 67 από Χριστού γεννήσεως

Μιχάλης Καραγάτσης 

Αφού έφεραν κι έδιωξαν τα σύννεφα, οι άνεμοι δίπλωσαν τα φτερά τους και κάπου αποκάτιασαν, να ξεκουραστούν. Καταγάλανος ο ουρανός, ημέρες τώρα, ημέρες χλιαρές μες’ στην καρδιά του χειμώνα, και νύχτες δίχως κρύο. Μόνο μια ελαφριά ψύχρα αναδινόταν απ’ τον αγέρα τον αψύ, πιπέριζε στα ρουθούνια, έκανε το αίμα να βράζει σαν μούστος στο βαγένι, την ψυχή να χαίρεται την πλάση, το μυαλό να μαντεύει τα πιο κρυμμένα μυστικά της ζωής.
    Μια τέτοια νύχτα ήταν που ένας γέροντας και μια μεσόκοπη γυναίκα περπάταγαν στον κεντρικό, τον πολύβουο και πολύκοσμο δρόμο μιας λαϊκής συνοικίας της Ρώμης. Απλά, σχεδόν φτωχικά ήσαν ντυμένοι. Η γυναίκα κρατούσε αγκαλιά ένα αγοράκι ως δύο χρόνων, καλά τυλιγμένο σε χράμι βαρύ. Κοιμισμένο φαινόταν να είναι, με μάτια κλειστά και στόμα μισάνοιχτο. Παρ’ όλο το βάρος, η γυναίκα περπατούσε γοργά κι εύκολα. Το φως κάποιας εσώτερης αγαλλίασης καθρεφτιζόταν στη μελαψή μορφή της. Έλαμπαν τα μεγάλα κατάμαυρα μάτια της σαν τα δύο αστέρια – το Δία και την Αφροδίτη – που έτυχαν πολύ κοντά, εκείνη τη χρονιά, και στόλιζαν περίλαμπρα τον πεντακάθαρο ουρανό, κάθε νύχτα, πριν βασιλέψουν πίσω απ’ την Όστια, μέσα στα βαθυκύανα νερά της Τυρρηνικής θάλασσας.
   - Σιγά, Εσθήρ! Είπε ο γέροντας αγκομαχώντας. Δεν μπορώ να σε προφτάσω.
Μιλούσε λατινικά, με προφορά που μαρτυρούσε πως ήταν καθαρός Ρωμαίος κι όχι μέτοικος, άνθρωπος με μόρφωση κι αρχοντιά. Λατινικά του αποκρίθηκε κι η γυναίκα, μα τα μιλούσε ανάκατα, κακόζηλα με τρόπο ξενικό. Ασιάτισσα πρέπει να ήταν, όπως μαρτυρούσε η μορφή της με τη γρυπή μύτη και τα σαρκωμένα χείλια.
    - Να με συμπαθάς, κύριε. Είναι τόση η βιασύνη μου να βρεθώ αναμεταξύ τους, που ξεχνώ πως εσύ… Δεν απόσωσε το λόγο της. Έσκυψε και κοίταξε το κοιμισμένο αγόρι, με μάτια γεμάτα τρυφεράδα. Χαμογέλασε, και γυάλισαν τα κάτασπρα δόντια της.
   - Θα γίνεις καλά , Αγρίππα, του είπε. Θα σε γιάνει Εκείνος.
Ο γέροντας αναστέναξε βαρύθυμα.
   - Λες ο θεός σου να κάνει το θαύμα, Εσθήρ; Από τους άλλους θεούς απελπίστηκα. Οι δικοί μας, οι θεοί της Ρώμης, είναι καιρός πια που έχασαν κάθε δύναμη. Τους ξανέμισαν οι φιλόσοφοι. Ο Επίκουρος, ο Λουκρήτιος. Φιλοσοφία για εγκέφαλους δυνατούς, για ψυχές

Συμμετοχή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΝΙΔΙ 4/12/2015
kede1
Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015 στο Ξενοδοχείο Caravel με κεντρικό θέμα την «Οικονομική Κατάσταση των Δήμων της χώρας», συμμετείχε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής.
Όπως επισημάνθηκε, η οικονομική ασφυξία που υφίστανται οι Δήμοι τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα την σοβαρή υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο θεσμό της Πολιτείας δέχεται μια τρομακτική μείωση πόρων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λίγο πριν το τέλος του 2015 δεν έχουν αποδοθεί ακόμη θεσμοθετημένοι πόροι της τρέχουσας χρονιάς, ενώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 προβλέπονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 550 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.
«Το γεγονός αυτό εγείρει ακόμη πιο σοβαρούς προβληματισμούς καθώς, εάν μέχρι τώρα μιλούσαμε για μια μείωση στους πόρους των Δήμων της τάξεως του 65%, με τα νέα δεδομένα πάμε σε καινούριες μειώσεις ύψους 50%», τόνισε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Ανοιχτή Επιστολή του Μανώλη Γλέζου στους Έλληνες Βουλευτές

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
Σπάστε τα δεσμά των κομματικών παρωπίδων και ελευθερώστε τις συνειδήσεις.
Καθισμένος στο παραγώνι των στερνών κατωφλιών της ζήσης μου, απευθύνομαι σε σας τους Τριακόσιους της Βουλής των Ελλήνων, στον κάθε ένα ξεχωριστά και του βροντοφωνάζω.         Σύνελθε.

  Από το αφιόνι της κομματικής  γραμμής ξύπνα.

  Τι υποσχέθηκες στον κόσμο και σ΄εμπιστεύθηκαν όσοι σε ψήφισαν και σε ανέδειξαν αντιπρόσωπο του Έθνους. Δεν το αισθάνεσαι.

  Η συνείδησή σου αλυσοδεμένη στα έγκατα του είναι σου σπαρταρά.

  Ελευθέρωσέ την.

  Όσοι,  παρ΄ελπίδα, είστε κουφόνοες, αφουγκραστείτε επιτέλους τις γοερές κραυγές των πεινασμένων που λιμοκτονούν για να ξεχρεωθούν τα δάνεια των δανειστών.

  Όσοι πάλι βαυκαλίζεστε με την ιδέα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά το δανείζεσθαι  και η εποπτεία για την εξόφλησή τους, ξεχάσατε τόσο εύκολα τα λόγια του Μενάνδρου: «Τα δάνεια δούλους τους ανθρώπους ποιεί»

  Όσοι, επί πλέον, διακηρύσσετε πως εμείς καταψηφίζουμε όλα τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος του λαού, έχω να πω, αυτό που λέω και στον εαυτό μου.

  Τι δεν λες σωστά και δεν πείθεις τον αδαή.

  Ανατριχιάζω να θωρώ ν’ ανεμίζουν οι σημαίες της αχαλίνωτης υποκρισίας και του εκμαυλισμού των συνειδήσεων και βροντοφωνάζω.

  Ηχείστε σάλπιγγες ιερές, ανακρούσετε τον παιάνα της   

Αντίστασης:

              Ελευθερίην μ΄ αιτείς, μέγα μ΄ αιτείς, ου τοι δώσω.

  Βουλευτές του Κοινοβουλίου, μην αφήσετε τον άνεμο της υποταγής να στεγνώσει τα δάκρυα του πόνου, να θερίσει το μέλλον των νέων γενεών.

  Συναχτείτε στης παραστιάς το φωτογύρι, συσκεφτείτε γύρω από τα μέτωπα της σκέψης, ακούστε τις προγονικές παρακαταθήκες κι αντισταθείτε.

  Όχι στην υποτέλεια, όχι στους δανειστές.

  Ελευθερώστε τις συνειδήσεις σας.
  Αποφασίστε κατά συνείδηση.


Αθήνα 4-12-2015

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ησαΐας Άγγ. Ιωάννης και το συγγραφικό έργο του

                                                                                                                           
Ιωάννης Ησαΐας
 
Ο Γιάννης Ησαΐας γεννήθηκε στην Ερμιόνη Αργολίδας. Αρχικά φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης και στο εξατάξιο Γυμνάσιο Κρανιδίου. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο και στα τέλη του 1974 περάτωσε τις σπουδές του στο τμήμα Μεσαιωνικών-Νεοελληνικών και Ιστορικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ από τον Οκτώβριο του1977 διορίστηκε ως φιλόλογος Καθηγητής σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά την περίοδο της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στον Έβρο (Αλεξανδρούπολη) και μετέπειτα εργάστηκε εθελοντικά ως στέλεχος των μαθητικών κατασκηνώσεων των Ι. Μητροπόλεων Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Αλεξανδρουπόλεως. Κατά το χρονικό διάστημα της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας ανέλαβε καίριες θέσεις στα σχολεία και στο Γραφείο Β/θμιας Εκπαίδευσης, που υπηρέτησε. Διετέλεσε Υποδιευθυντής και αναπληρωματικός Διευθυντής στο Λύκειο Ύδρας, Προϊστάμενος Γραμματείας στο 3ο Γραφείο Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (1982-83) και Υποδιευθυντής στο 30ό Γενικό Λύκειο Αθηνών από το 1995 μέχρι το 2007, έτος που διορίστηκε (ύστερα από επιλογή του αρμόδιου διοικητικού οργάνου – ΠΥΣΔΕ) Διευθυντής στο ίδιο Λύκειο στο οποίου υπηρέτησε συνολικά 28 συναπτά έτη, ως καθηγητής, Υποδιευθυντής και Διευθυντής. Το θέρος του 2011 επανεξελέγη Διευθυντής Λυκείου στο 67ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Α΄ Διεύθυνση Δ.Ε.) και συνταξιοδοτήθηκε την 1η Ιουλίου 2013, ύστερα από 36 έτη ευδοκίμου υπηρεσίας.

Περισσότερα στην Αργολκή Αρχεική Βιβλιοθήκη 

Ευγένιος Τριβιζάς

Σε μια από τις καλύτερες παρουσίες στο TEDxAthens, ο Ευγένιος Τριβιζάς μας μιλά για τη σημασία της φαντασίας στη ζωή των παιδιών και για το πως το εκπαιδευτικό σύστημα, οφείλει να βοηθά τα παιδιά να ξεπερνούν την πραγματικότητα αντί να την υπηρετούν. 
Με την ομιλία του έκανε το κοινό της αίθουσας να σηκωθεί από τις θέσεις του να τον χειροκροτήσει! 
Μαίρη Φασιλή
 
 

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ελληνικός Λαός και ο φόβος και αγωνία των Αγγλοσαξόνων

Σας στέλνω ένα άρθρο για ενημέρωσή σας, δημοσίευση, ανάρτηση ή προώθηση με τον κάτωθι τίτλο:
Ο Ελληνικός Λαός και ο φόβος και αγωνία των ΑγγλοσαξόνωνΓεώργιος Εμ. Δημητράκης

Η άσκηση πολιτικής προϋποθέτει γνώση της Ιστορίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και ψυχολογία ως εργαλείο για να ερμηνεύει και να αντιμετωπίζει κανείς  τους  συλλογισμούς, τις προθέσεις και τα σχέδια των άλλων. Είναι ο μόνος τρόπος  για να προστατεύεται ο καθείς από τις αντιδράσεις εσωτερικών και διεθνών κυρίως παραγόντων.

Η οξύτατη κρίση που βιώνει ο Λαός μας, αλλά και το αδιέξοδο εις το οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας οφείλεται εις τις αδυναμίες του Πολιτικού Συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και εις την αρρωστημένη εσωστρέφεια του. Αυτές οι διαιωνίζουσες αδυναμίες κράτησαν την χώρα μας μακριά από το παγκόσμιο γίγνεσθαι.  Η σχέση π.χ. Δημοκρατίας και Οικονομίας δεν είναι ευθύγραμμη υπόθεση. Με δεδομένη την ορθότητα της ρήσης του Κλάουζεβιτς, ότι «ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα», οι πολεμικές ενέργειες των δημοκρατικών δυτικών κοινωνιών, επιπλέον, συχνά λαμβάνουν ποικίλες μορφές που δεν συνεπάγονται, κατ’ ανάγκη, άσκηση φυσικής βίας. Οι περιπτώσεις άσκησης εξαναγκασμών μέσω απειλών εφάμιλλων  της άσκησης πολεμικής βίας ως προς τις συνέπειες της είναι πολλές και για τον προσεκτικό παρατηρητή της διεθνούς πολιτικής σχεδόν καθημερινές.

Κατά τις 3 τελευταίες δεκαετίες η Ευρωπαϊκή Ένωση διολίσθησε και μετασχηματίσθηκε   σε μία πρωτοκαθεδρία των «αγγλοσαξονικών προτύπων» με τις δικές τους ψευτο-ηθικοκανονιστικές  αξίες, με την ανάπτυξη τώρα του

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΤετάρτη 2/12/2015

ΘΕΜΑ: Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ


Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας γνωμοδότησε με την ψήφο των μελών του σχετικά με την έγκριση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου Ερμιονίδας.
Είχε προηγηθεί η διανομή στα μέλη του Δ.Σ. της περίληψης του δημοτικού σχεδίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ακολούθησε η Συνεδρίαση της Επιτροπής διαβούλευσης και η απόφαση της Επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου μας στα συλλογικά όργανα διοίκησης του Δήμου που θεσμικά συμμετέχω.Παρουσίασα διεξοδικά τις θέσεις και τον προβληματισμό μου για αυτό το σημαντικό θέμα που αφορά όλους τους δημότες του Δήμου. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα σημεία τηςπρότασης όπως αυτή παρουσιάστηκε και συγκεκριμένα τονίσαμε την συμφωνία μας στα εξής:
α) Για την συνέχιση του προγράμματος ανακύκλωσης ως μία λύση ενταγμένη τόσο στο περιφεριακό όσο και στον εθνικό σχεδιασμό, ως

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Η ΚΑΚΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ
Αφού δεν το αισθάνεσαι, αφού δεν σε καίει πραγματικά, γιατί να κάτσεις να το γράψεις; Για να βρίσκεσαι σε δουλειά; ΄Η -ακόμη χειρότερα-, για να  
επιβεβαιωθείς μέσω ενός γραπτού στους αναγνώστες; Αν έξω τρέχει η ζωή σε γεγονότα, κορμιά, βλέμματα, τότε τι τα θέλεις τα γραψίματα; Γιατί δεν εκτονώνεις πραγματικά τη λιβιδώ σου κρατώντας το απόσταγμα της ζωής για την γραφή, κι όχι μετατρέποντάς την σε υποκατάστατο της ζωής που έχασες; Ποιος είπε πως η ποσότητα είναι που μετράει; Ακόμη και από των μεγάλων, των ιδιοφυών τα κείμενα, αν ήξερες πόσα έχει για πέταμα!

ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,
ΠΡΕΠΕΙ ΕΞΑΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΧΟΡΤΑΤΟΣ....
Το ΄Εργο σου δεν θέλει θάρρητα. Δεν είναι για χόρταση. Μη γελαστείς. Σαν τους παλιούς σκέψου πως ''τόσα που έκανες λίγα δεν είναι. Εδώ που έφτασες μεγάλη δόξα...'' - και να μην τα πολυλέμε τώρα σαν γραφικοί. Το ΄Εργο σου είναι σαν το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ. Νομίζεις, με ναρκισσισμό, πως εσύ το σφάζεις, πως εσύ το μαχαιρώνεις. Την τελική τη μαχαιριά ωστόσο θα τη φας εσύ από κείνο. Ξαπλωμένος νεκρός μπροστά του. Nάσαι σίγουρος.

ΕΙΡΜΟΣ
Ούτε η κολυμπήθρα του Σιλωάμ προς θεραπείαν θαυματουργήν πάσας νόσου και πάσας μαλακίας - τι σού είναι αυτή η Τέχνη, βρε παιδί μου! ΄Ολοι ζωγράφοι, γλύπτες, ποιητές, ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, εικαστικοί και στιχουργοί, συνθέτες, σκηνοθέτες, χορογράφοι, διηγηματογράφοι, μυθιστοριογράφοι.... λέω εγώ.
Και ο ποιητής και κριτικός κ. Τέλλος ΄Αγρας προσθέτει με θερμότερο τόνο σε συνέντευξή του του 1938 στον Γιώργο Περαστικό :
-Σκεφτείτε, φίλε μου, τι ωραίο θα ήταν αν ημπορούσαν να ξαναμπούν στην απλή ζωή ένα σωρό διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ποιητές, μετουσιώνοντας σε πράξη- από τις πιο μεγάλες, ως τις πιο ελάχιστες πράξεις-, τα στοιχεία της φαντασίας τους,  της πνευματικής τους δροσιάς, της γενικής τους μορφώσεως! Πόσο θ' ανέβαινε το επίπεδο της κοινωνίας και πόσο θα ήσαν πιο ευτυχισμένοι κ' οι διπλανοί τους μα κ' εκείνοι οι ίδιοι! Πιστεύω ότι στην Ευρώπη θα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι πολλοί. Στην Ελλάδα, η τέχνη αποτελεί, το πιο συχνά, ρήξη με τη ζωή και με την κοινωνία, κι αποκλειστικότητα.

EINAI ΔΥΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΚΕΣ ΑΠΟΨΕ ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ....
Θα πεθάνουμε ταπεινά και αφανείς μες στα συνωστισμένα πλήθη των μεγαλουπόλεων.
Θα ταφούμε στα ειρηνικά κοιμητήρια των ιδιαιτέρων μας πατρίδων, δίπλα σε σιωπηλούς νεκρούς που δεν έμαθαν ποτέ τίποτα για μας.

ΤΑΚΗΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗΣ


Περισσότερο φως στον τομέα της ανακύκλωσης

Του Τάσου Κεφαλά
Από χίλια μύρια κύματα πέρασε η τελευταία προσπάθεια της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, που ξεκίνησε στις 9/7/2015 με επιστολές στον ΕΟΑΝ και στην ΕΕΑΑ, να φωτιστεί λίγο περισσότερο ο «πολύπαθος» τομέας της ανακύκλωσης. Μεσολάβησε μια περιπετειώδης ανταλλαγή μηνυμάτων και μια δημόσια καταγγελία, μέχρι να λάβουμε, στις 17/11/2015, την απαντητική επιστολή του ΕΟΑΝ (εθνικού οργανισμού ανακύκλωσης). 
Η ΕΕΑΑ είχε δηλώσει από την αρχή την απέχθειά της σε κάθε μορφή ουσιαστικής ενημέρωσης, οπότε και εμείς, με τη σειρά μας, την αγνοήσαμε, από ένα σημείο και μετά.  

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν; Δε θα το λέγαμε. Αφού, μπορεί να εμπλουτίζουμε λίγο τη γνώση μας, αλλά σε κρίσιμα ζητήματα εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια κενά. Αναφερόμαστε στις εκτιμήσεις για τις παραγόμενες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών, στην (μη) αξιοπιστία της καταγραφής των ανακτώμενων υλικών, στις οικονομικές πτυχές της διαχείρισης που ασκείται, στη λειτουργία των ΣΕΔ και σε πολλά άλλα.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης και πολλά νέα στοιχεία:

Ευχαριστίες απο το Γυμνάσιο Κρανιδίου

Το Γυμνάσιο Κρανιδίου και το ΕΠΑΛ Κρανιδίου ευχαριστούν θερμά  τον κ. Κοτσοβό Δημήτριο για την δωρεάν προσφορά του  στον ελαιοχρωματισμό  όλης της πλευράς  του τοιχίου προς τον κεντρικό δρόμο.

Επίσης, το Γυμνάσιο Κρανιδίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Πιτσά Βασίλειο για την δωρεάν προσφορά του ελαιοχρωματισμού τριών αιθουσών του Γυμνασίου Κρανιδίου.
Μαζί με την βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων , το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου έχει ελαιοχρωματιστεί.
Εκφράζουμε την προσδοκία και την ευχή να υπάρξουν και άλλοι συμπολίτες μας που θα θελήσουν να προσφέρουν στο σχολείο μας.

                                                                      Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
                                                                ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγραμμα Εορτασμού του Πολιούχου Διδύμων Αγίου Νικολάου

agios_nik

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015
Ώρα 18.00: Μέγας Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό
Ώρα 19.30: Συγκέντρωση καλεσμένων στο Τοπικό Κατάστημα Διδύμων
Ώρα 20.30: Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ερμιονίδας
Ακολουθεί δεξίωση στο χώρο του Ιερού Ναού
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015
Ώρα 7.30: Όρθρος – Θεία Λειτουργία

Παναγιώτης Αποστόλου:Επιστολή προς Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Από : Παναγιώτης Αποστόλου – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας – Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Προς : Πρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε εάν μέχρι σήμερα έχει κατατεθεί στη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. καταγγελία επώνυμη ή ανώνυμη, σχετικά με το εάν το συνεργείο του εργολάβου, που έχει αναλάβει τη συντήρηση και επισκευή του δικτύου ύδρευσης και ασχολείται με βλάβες σε όλο το Δήμο, έχει ζητήσει χρήματα για την εκτέλεση κύριων και συμπληρωματικών υδραυλικών εργασιών.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Αποστόλου

Δημοτική Παράταξη Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ «ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ»Κρανίδι, 30/11/2015

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο και Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ
ΚΟΙΝ.: Γραφείο Δημάρχου
κ. Δ. Σφυρή


ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ «ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ»

Κύριε Πρόεδρε,
Τις προηγούμενες μέρες μας καταγγέλθηκε επώνυμα και ανώνυμα ότι το συνεργείο που έχει αναλάβει την συντήρηση – επισκευή του δικτύου ύδρευσης και ασχολείται με τις βλάβες, κυρίως στην Δ.Κ. Κρανιδίου πολλές φορές ζητά χρήματα για την εκτέλεση κύριων και συμπληρωματικών εργασιών. Το φαινόμενο είναι παράνομο, καταβολή χρημάτων χωρίς παραστατικό, γι’αυτό υπάρχουν αστικές και ποινικές ευθύνες και απαράδεκτο για τη λειτουργία της Ηδμοτκής Επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Κρανιδίου. Γνωρίζω ότι οι καταγγελίες έφτασαν και σε εσάς, ζητώ άμεση παρέμβαση και φυσικά να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να αντιμετωπιστεί αυτό το απαράδεκτο και παράνομο φαινόμενο.
Η μη άμεση αντιμετώπιση αυτού  του φαινομένου θα δημιουργήσει υποψίες για την αποτελεσματικότητα και την εντιμότητα όλου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Απαιτούμε άμεσες ενέργειες, άμεση διερεύνηση καταγγελιών, τιμωρία υπευθύνων και αναθεώρηση της επιλογής σας για την συνεργασία με τα συγκεκριμένα άτομα. Στα πλαίσια συντήρησης του δικτύου ύδρευσης
Με την ευκαιρία ζηττώ να μου παραδώσετε τα εξής:
1)      Όλες τις συμβάσεις τουοικονομικού έτους 2015 που σχετίζονται με την συντήρηση – επισκευή του δικτύου ύδρευσης του Δήμου μας.
2)      Τις συμβάσεις εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων που είχαν την ευθύνη της επισκευής των δικτύων ύδρευσης.
3)      Αντίγραφο του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
4)      Αντίγραφο του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2016 της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ                                                            Για τη Δημοτική Παράταξη
                                                            Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας
                                                            Ο επικεφαλής
                                                            Τάσος Λάμπρου
                                                            Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας