Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου στο Let's do it Greece 2018


Φωτογραφία του χρήστη 1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου. 
Πρόσκοποι και Ανιχνευτές, συνοδεία των ενηλίκων εθελοντών, καθάρισαν και εξωράισαν τα μνημεία νεώτερης κληρονομιάς του τόπου μας! Από τα σκαλοπάτια που οδηγούν από το Άγαλμα της Μητέρας στους Μύλους Κρανιδίου,τον περιβάλλοντα χώρο των Μυλων και τον δρόμο έξω απ το δημοτικό γήπεδο, περπατήσαμε στο Πηγάδι του Πύργου και καταλήξαμε στην Γκούρι Βιτόρεζε όπου καθαρίσαμε το χώρο γύρω από την Πέτρα της Νίκης.

Φωτογραφία του χρήστη 1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου.

Greece 2018


Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Έκθεση έργων της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ερμιονίδας

ΝΑΥΠΛΙΟ

Έκθεση έργων της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ερμιονίδας

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 11πμ-2.30μμ & 5.30-10μμ | Κυριακή 11-8μμ
Από το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσκαλεί στο ΦΟΥΓΑΡΟ την Καλλιτεχνική Ομάδα Ερμιονίδα για να παρουσιάσει σε μια μεγάλη έκθεση ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τη δουλειά των μελών της.
Η έκθεση που θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 και περιλαμβάνει ζωγραφική, ξυλογλυπτική, κόσμημα και χειροτεχνία από τα 30 περίπου μέλη της ομάδας.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Ερμιονίδας

Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017. Η εικαστικός Μαρία Παπαμιχαήλ, με δεκαετή και πλέον παρουσία στον εικαστικό χώρο

ράγισα


Στίχοι: Γιάννης Ευθυμιάδης
Μουσική: Γιώργος Καγιαλίκος
Ερμηνεία: Bικτωρία Ταγκούλη

Έλλη Βασιλάκη

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Βασίλης Γκάτσος: Δηλαδή τι να κάνουμε;

....... Καλώ όλους τους φορείς της Αργολίδας σε πλήρη συστράτευση, ώστε αυτό που ξεκινήσαμε για τον Ανάβαλο την περίοδο 2010-2014 να ολοκληρωθεί επιτέλους! ......
......... Εγώ, ως Υπουργός Περιβάλλοντος, είχα την τιμή να υπογράψω την περιβαλλοντική άδεια του μεγάλου αυτού έργου. .......

Γιάννης Μανιάτης

Να συστρατευθούν Δίδυμα, Ηλιόκαστρο, Ερμιόνη, Θερμήσι, Πορτοχέλι για να ποτιστεί ο Κάμπος Κρανιδίου, οι ιδιωτικές εκτάσεις του γκολφ, και μέρος κάμπου Φούρνων, όπως ακριβώς δείχνει το σχέδιο του έργου;
Προφανώς εννοείται να συστρατευθούν οι ευνοημένοι κάτοχοι γης των ως άνω κάμπων.
Αυτό το "έργο" το ξεκινήσατε εσείς με ποιους από τον τόπο μας; Τη ΜΠΕ με αυτό το επισυναπτόμενο σχέδιο, την υπογράψατε εσείς, ή κάποιος άλλος;
Μήπως είναι καλύτερα να μας πείτε τι τρέχει; Να μας εξηγήσετε για ποιους επιτέλους θα έρθει ο Ανάβαλος στην Ερμιονίδα;

Βασίλης Γκάτσος

Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ


Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

 Δημήτρης Τουτουντζής 

 Για τους πειρατές γενικά. 

 Η πειρατεία, όπως και ο φόνος, είναι ένας από τους κλάδους της ανθρώπινης δραστηριότητας, που βρίσκουμε πολύ νωρίς τα ίχνη του στην ιστορία. Η πειρατεία εμφανίζεται με τις πρώτες νύξεις για τα ταξίδια και το εμπόριο. Μπορούμε να συμπεράνουμε πως πριν περάσει πολύς καιρός από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να μεταφέρουν εμπορεύματα από έναν τόπο σε άλλο, πολλοί διαπίστωσαν πως ήταν κερδοφόρο να αρπάζουν αυτά τα προϊόντα στη διάρκεια της μεταφοράς τους.

    Σε όλες τις θάλασσες της υδρογείου και σε όλες τις εποχές, η πειρατεία πέρασε από ορισμένους καλά καθορισμένους κύκλους. Στην αρχή μερικά άτομα από τους πιο φτωχούς πληθυσμούς των παραλιακών ζωνών ενώνονταν σε ξεχωριστές ομάδες, που καθεμιά είχε ένα ή περισσότερα καράβια, και ρίχνονταν στα πιο αδύνατα εμπορικά πλοία. Έπειτα έρχεται η περίοδος της οργάνωσης, όταν οι ισχυρότεροι πειρατές απορροφούν τους πιο αδύνατους ή τους υποχρεώνουν να παραιτηθούν από το επάγγελμα. Αυτοί οι μεγάλοι οργανισμοί αναπτύχθηκαν τόσο πολύ ώστε καμιά ομάδα εμπορικών πλοίων, ακόμα και με τον ισχυρότερο οπλισμό, δεν ήταν ασφαλισμένη από τις επιθέσεις τους.

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου το 1982 προς τιμήν του Ζαν-Ζωρζ Νοβέρ (Jean-Georges Noverre, 1727 – 1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου. Η ημέρα αυτή, η 29η Απριλίου, είναι αφιερωμένη στο χορό με στόχο να γιορτάσει την καθολικότητα αυτής της τέχνης, να υπερβεί κάθε πολιτικό, πολιτισμικό και εθνικό εμπόδιο και να φέρει κοντά τους ανθρώπους μέσα από την κοινή τους γλώσσα – το χορό.

Οι συγγραφείς των πέντε Μηνυμάτων της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2018, είναι:

▪ Ευρώπη: Ohad Naharin, Ισραήλ
▪ Αμερική: Marianela Boán, Κούβα
▪ Αραβικές Χώρες: Georgette Gebara, Λίβανος
▪ Αφρική: Salia Sanou, Μπουρκίνα Φάσο
▪ Περιοχή Ασίας-Ειρηνικού: Willy Tsao, Χονγκ Κονγκ

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2018 – Ευρώπη

Ohad Naharin, Ισραήλ Χορογράφος, καλλιτεχνικός διευθυντής της Batsheva Dance Company, δημιουργός της κινησιολογικής γλώσσας GAGA (σύστημα Γκάγκα)
Ο χορός είναι το να είσαι στη στιγμή. Πρόκειται για το να ακούς το σκοπό των αισθήσεων και να επιτρέπεις σε αυτό το άκουσμα να γίνει το καύσιμο όλων των συναισθημάτων, των μορφών και του περιεχομένου. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε από πού ήρθαμε.
Ερωτηθείς για το αντικείμενο του έργου μου, απαντώ πρώτα ότι πρόκειται για το ίδιο αυτό καθαυτό. Ότι είναι σχετικά με το πώς συναντιούνται όλα τα στοιχεία του για να δημιουργήσουν την αφήγησή του. Μια χορευτική αφήγηση για τον όγκο, τη λεπτότητα, τη χρήση εκρηκτικής δύναμης. Είναι η έρευνα της κίνησης, της οργάνωσης και της δομής. Το να γελάμε με τον εαυτό μας, οι δυναμικές, η υπερβολή και υποτίμηση, η σύνδεση της απόλαυσης και της προσπάθειας και η εξάχνωση της τρέλας, του πάθους και της φαντασίας κάθε χορευτή σε μια σαφή μορφή.
Στην καλύτερη περίπτωση, ο χορός μπορεί να είναι εξαιρετικός, ακόμη και αν απέχει από το τέλειο. Πρέπει να αντισταθούμε στο συντηρητικό και συμβατικό τρόπο σκέψης που έχει τις ρίζες του σε ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης και της κατάρτισης χορού, και να αφήσουμε τις παλιές ιδέες για νέες, καλύτερες. Και πρέπει πάντα να θυμόμαστε να χορεύουμε λίγο κάθε μέρα…
Και πρέπει πάντα να θυμόμαστε να χορεύουμε λίγο κάθε μέρα… και ποτέ μπροστά από έναν καθρέφτη.


Περισσότερα:culturenow 

sMS


Η Πολλαπλή Σκλήρυνση, είναι μια χρόνια αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. 2.300.000 άνθρωποι παγκοσμίως, νοσούν από αυτή. Ένα μικρό ντοκιμαντέρ για όσους εκτιμούν τη ζωή.

ΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΥΑΕΡ


ΚΡΑΝΙΔΙ 28/04/2018
Ζητείται λίγο Ντροπή και Φιλότιμο από την Δημοτική Αρχή που προσπαθεί να «δικαιολογήσει» με αστειότητες τις Πλαστογραφημένες Αποφάσεις της ΔΕΥΑΕΡ
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Το είδαμε και αυτό!!!!
Το αστείο Δελτίο Τύπου της ΔΕΥΑΕΡ που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σχετικά με τις Πλαστογραφημένες και Παράνομες Αποφάσεις της ΔΕΥΑΕΡ, που πάρθηκαν στο συμβούλιο της 2ας Φεβρουαρίου 2018!!!
Για μια ακόμα φορά ρίχνουν τις ευθύνες στην υπάλληλο!!!
Θέλουν να μας πείσουν ότι η υπάλληλος μπέρδεψε το φύλλο των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ, δηλαδή μπέρδεψε μια γυναίκα με έναν άντρα και έβαλε παρόντα τον κ. Γεώργιο Τσεγκή στην θέση της κ. Παναγιώτας Παπαδημητρίου!!!!
Και μάλιστα μπερδευτήκατε σε μία συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν μόνο 4 άτομα!!!