Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης Πρόσκληση



 

Βασίλης Γκάτσος : Εύγε!

 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Νανοτεχνολογία και μικροτσιπ, μία επανάσταση επιστημονική, μία νέα εποχή!
Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου, τον Κώστα Αλεξάνδρου, με καταγωγή από το Κρανίδι, επιστήμονα -ερευνητή στην Intel . Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων, γεμάτη από μαθητές και μαθήτριες  του Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑΛ Κρανιδίου και του ΕΕΕΕΚ Ερμιονίδας .................

Εύγε σε όλους τους συντελεστές τής όλης εκδήλωσης που φέρνει τους μαθητές στο μέλλον και τους δείχνει δρόμους ν' ανοίξουν τα φτερά τους.
Αν είναι δυνατόν, αν υπήρξε βιντεοσκόπηση, νομίζω θα ήταν χρήσιμη η ανάρτησή της για όλους μας.

Βασίλης Γκάτσος

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ Νανοτεχνολογία και μικροτσιπ, μία επανάσταση επιστημονική, μία νέα εποχή!

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Νανοτεχνολογία και μικροτσιπ, μία επανάσταση επιστημονική, μία νέα εποχή!

Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου, τον Κώστα Αλεξάνδρου, με καταγωγή από το Κρανίδι, επιστήμονα -ερευνητή στην Intel . Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων, γεμάτη από μαθητές και μαθήτριες  του Γενικού Λυκείου, του ΕΠΑΛ Κρανιδίου και του ΕΕΕΕΚ Ερμιονίδας, είχαμε την μεγάλη ευκαιρία να δούμε , να ακούσουμε , να κατανοήσουμε , να ανακαλύψουμε αυτό το χωρίς τέλος πεδίο έρευνας, αυτό που έχει ήδη αλλάξει τον κόσμο, αυτό που οδηγεί την ανθρωπότητα σε διαφορετική θεώρηση των αντικειμένων και όλων των φυσικών στοιχείων σε σχέση με την παραδοσιακή επιστημονική προσέγγιση. Οι πληροφορίες ατελείωτες, οι εξελίξεις ταχύτατες προς βελτίωση των ανθρώπινων αναγκών, ακόμα και στην πρόληψη και προ-διάγνωση ασθενειών. 

Οι ερωτήσεις των μαθητών/ τριών είχαν την μορφή καταιγισμού, ερωτήσεις απλής επιστημονικής σκέψης, ερωτήσεις ηθικών διλλημάτων, ερωτήσεις για το μέλλον στον πλανήτη και πολλά άλλα που πραγματικά ο χρόνος κύλησε απίστευτα γρήγορα χωρίς να έχουν καλυφθεί όλες οι απορίες, παρά την αμεσότητα και την ταχύτητα των απαντήσεων του ομιλητή.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Αλεξάνδρου! Τον ευχαριστούμε για τον τρόπο που παρουσίασε  την Νανοτεχνολογία ,  την Τεχνητή Νοημοσύνη και την λειτουργία και κατασκευή των μικρο- τσίπ ώστε να γίνουν προσεγγίσιμες έννοιες για το νεανικό κοινό. 

Εξαιρετική η παρουσία των σχολείων. Συμμετοχή, προσοχή, συνεργασία σε μία καταπληκτικά ομαδική εικόνα ! Ευχαριστούμε τον συνάδελφο μας, κ. Κρουμπούζο Θεόδωρο, φυσικό  στα δύο σχολεία που διοργάνωσε την συνάντηση με τον κ. Αλεξάνδρου.

Ευελπιστούμε  και προσκαλούμε τον ομιλητή μας σε μία μελλοντική συνάντηση νέων εξερευνήσεων!!

 

με βροχή..

 


...στις Αδέρες.

Γαϊτανάκι 2024 | Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης



🔸️Είναι και πάλι εδώ...

🔸️Έτοιμο να ξεδιπλώσει τις κορδέλες του...

Σας περιμένουμε στο #γαϊτανάκι_2024 , φέτος στις 3 Μαρτίου!

📍Μετά τη λήξη του δρώμενου, θα ακολουθήσει γλέντι στη Πλατεία Πεύκου!

▪️Μόνο για φέτος το γαϊτανάκι μας, έρχεται να μας καθηλώσει μια εβδομάδα νωρίτερα λόγω των επετειακών εκδηλώσεων της Γ' Εθνοσυνέλευσης που θα πραγματοποιηθούν στον τόπο μας, στις 10 Μαρτίου ▪️

#χοερ

➡️ Σας περιμένουμε σε κάθε γειτονιά, να χρωματίσουμε μοναδικά, παραδοσιακά, ξεχωριστά την Αποκριά & το μεσημεράκι για τρικούβερτο γλέντι στην Πλατεία Πεύκου ⬅️

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

"Το Υπουργείο Οικονομικών καταργεί τη ζώνη παράκτιας προστασίας"

 



Με νομοσχέδιο εξπρές, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει το, ήδη ανεπαρκές σε καιρό κλιματικής κρίσης, ελάχιστο όριο προστασίας των 30 μέτρων παραλίας, δηλαδή της αδόμητης ζώνης από το όριο του αιγιαλού, καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση 8 περιβαλλοντικές οργανώσεις (Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ,  Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace, MEDASSET, WWF Ελλάς) 
 
Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση, "το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο "Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις” επιμένει να αντιμετωπίζει τους αιγιαλούς, τις όχθες ποταμών και λιμνών και τις παραλίες της χώρας σαν οικόπεδα προς "εμπορική αξιοποίηση". Την ίδια στιγμή, σε έναν κόσμο που υφίσταται ολοένα και συχνότερα κλιματικές καταστροφές, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Γαλλία, Ισπανία) εύλογα θεσπίζουν αδόμητες παράκτιες ζώνες που ξεκινούν από τα 100 μέτρα και φθάνουν μέχρι και στα 250 μέτρα από τον αιγιαλό, προωθώντας την απαιτούμενη προστασία των ακτών τους και αναγνωρίζοντας την κρίσιμη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η Ελλάδα όμως, μέσω του νομοσχεδίου αυτού, καταργεί και το ελάχιστο των 30 μέτρων, δίνοντας σήμα σε πράξεις οριοθέτησης παραλίας που επιτρέπουν δόμηση κυριολεκτικά πάνω στο κύμα!
Περισσότερα : Capital