Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Χάρου στο ΦΟΥΓΑΡΟ


Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, το ΦΟΥΓΑΡΟ εγκαινιάστηκε  μια μεγάλη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μανώλη Χάρου με έργα της περιόδου 2011- 2017. Η έκθεση θα παρουσιάσει πολλά νέα έργα του γνωστού εικαστικού και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.​
Κάθε έργο της έκθεσης αυτής, μικρό ή μεγάλο σε κλίμακα, είναι ένα αυτοτελές σύμπαν. Άλλοτε φωτεινό και ζωντανό, ανοίγει στα μάτια του αποδέκτη του έναν ολόκληρο κόσμο που γιορτάζει φωνάζοντας την ίδια του την ύπαρξη. Άλλοτε πάλι πιο μυστηριακό και υποβλητικό, μαγνητίζει το θεατή, μιλώντας του ψιθυριστά σε μια συναισθηματική παγκόσμια γλώσσα συνειρμών και αναμνήσεων.
Ο συνεκτικός κρίκος ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους είναι το χρώμα που θριαμβεύει πανηγυρικά. Ο Μανώλης Χάρος φαίνεται να γνωρίζει καλά τη δύναμη του δυσκολότερου ζωγραφικού στοιχείου και με αυθόρμητη μαεστρία το ζεύει στο άρμα μιας ηρακλείτειας «παλίντονης» αρμονίας. Χρησιμοποιεί το χρώμα γενναιόδωρα, αλλά σοφά και οικονομημένα στην ουσία του, μεταρσιώνοντας τις ποιότητές του - τη διαλλακτική διαφάνεια, τη σίγουρη διαύγεια, τη λακωνική αδιαπερατότητα ή την εμπρηστική αντίθεση - σε αυτόφωτες αξίες.
Τέλος, η ζωγραφική αυτή διέπεται από έναν χαρακτηριστικά εύγλωττο κώδικα συμβόλων, που μπροστά στα μάτια μας αφήνουν το χέρι του δημιουργού και πιάνουν το δικό μας. Το πλοίο, το δέντρο, το λουλούδι, ο δρόμος, η θάλασσα, το σπίτι και ο άνθρωπος ξυπνούν νωρίς στην προσωπική «Αρκαδία» του καλλιτέχνη για να ταξιδέψουν στο προσωπικό και το συλλογικό μας υποσυνείδητο, υπογραμμίζοντας με ένα κλείσιμο του ματιού τη σημασία ενός οικείου καταφυγίου ονείρων και επιθυμίας.
Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο, prints και πολλαπλά του Μανώλη Χάρου, ενώ θα πλαισιωθεί από εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Βιογραφικό

Πως η ανεργία «ραγίζει» την ψυχική μας υγεία

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Ο ψυχολόγος της Γραμμής 115-25 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί δρ. Λευτέρης Πετρόπουλος εξηγεί στο Πινάκιο πως η κρίση έχει επηρεάσει την ψυχική μας υγεία και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την κατάθλιψη. Σημειώνει δε πως η ανεργία είναι το νούμερο 1 πρόβλημα των ελληνικών οικογενειών οι οποίες χάνουν τις ισορροπίες τους. 

Επίσης τονίζει πως τα παιδιά που είναι οι δέκτες της κατάστασης αυτής μπορούν να προφυλαχθούν. Τα κλειδιά είναι η επικοινωνία, ο ποιοτικός χρόνος αλλά και οι δραστηριότητες που βασίζονται στις ανθρώπινες επαφές.


Η κρίση έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία και με ποιους τρόπους;
Ο  ψυχολόγος δρ. Λευτέρης Πετρόπουλος

«Σαφώς η κρίση έχει επηρεάσει την ψυχική υγεία. Το επιβεβαιώνουν δεκάδες έρευνες από το 2010 και έπειτα … Οι έρευνες μάλιστα είναι συνδεδεμένες με την ανεργία, την κατάθλιψη ακόμη και την αυτοκτονία. Έχουν βρεθεί πολλές συσχετίσεις μεταξύ της ανεργίας και της κατάθλιψης.
Η επαγγελματική ταυτότητα είναι πολύ σημαντική για τους άντρες αλλά και για τις γυναίκες. Εκατοντάδες άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους, έχασαν μαζί και ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας και της αυτοεκτίμησης τους και ως επέκταση κλονίστηκε η ψυχική τους υγεία καθώς έχασαν την ασφάλεια τους αλλά και το αίσθημα της παροχής προστασίας και της προσφοράς στα άλλα μέρη της οικογένειας τους και κυρίως στα παιδιά τους».

Τα παιδιά που είναι οι (έμμεσοι) δέκτες των συνεπειών της κρίσης, πώς μπορούν να προφυλαχθούν;

«Τα παιδιά είναι και άμεσοι και έμμεσοι δέκτες  αν ο κηδεμόνας τους είναι σε κατάθλιψη ή φλερτάρει με αυτήν… Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι ο πατέρας ή η μητέρα δεν είναι  σε θέση να διαχειριστεί διάφορες αγωνίες και προβλήματα που έχουν αυτά.

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017
Επειδή το τελευταίο διάστημα κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν τις προσλήψεις στον Δήμο Ερμιονίδας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, κατά κύριο λόγο στον τομέα της καθαριότητας η ΝΕΔΥΠΕΡ έχει να επισημάνει τα εξής:

Με την Απόφ. 4/2017 του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας και όπως γίνεται κάθε χρόνο εγκρίθηκε ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού ΔΕ-ΥΕ ανταποδοτικού χαρακτήρα για το έτος 2017 και το σχετικό αίτημα υπεβλήθη στο ΥΠ.ΕΣ.

Με το αίτημά μας ζητούσαμε  να εγκριθούν 14 θέσεις εργαζομένων:

Περισσότερα: nediper

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του βιβλίου «Ερμιονίτικος Λαϊκός Λόγος» του Γιάννη Σπετσιώτη


ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ                                                    
ΕΡΜΙΟΝΙΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 
Παρατσούκλια

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του βιβλίου «Ερμιονίτικος Λαϊκός Λόγος». Σ’ αυτό καταγράφονται αλφαβητικά ερμιονίτικα παρατσούκλια, που αφορούν την περίοδο από το 1850 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1960. 
Επίσης συμπεριλαμβάνονται λέξεις που χρησιμοποιούνται στις ερμιονίτικες κουβέντες, διακρίνονται για την «παραστατική και εκφραστική τους δύναμη» και μοιάζουν με παρατσούκλια χωρίς, ωστόσο, να είναι.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί με δύο ακόμη τεύχη ανάλογου περιεχομένου.

Δημοσιεύουμε ενδεικτικά αποσπάσματα.
Από τον «Πρόλογο»

Ο καθημερινός άνθρωπος «που περισσότερο αισθάνεται τον κόσμο και τα όσα συμβαίνουν γύρω του παρά τα κατανοεί, που μπορεί ο ίδιος να έχει πολλά ελαττώματα» αλλά «την καμπούρα του δεν την βλέπει» διαθέτει την τέχνη και τη δύναμη να διεισδύει στην ψυχή και να ερμηνεύει τους ανθρώπινους χαρακτήρες με αξιοπρόσεχτη επιτυχία. Με μια του λέξη είναι ικανός, τις περισσότερες φορές, να αποδίδει καταστάσεις και να χαρακτηρίζει συμπεριφορές με τρόπο αξιοζήλευτο και μαγικό! 
Από το κεφάλαιο «Ερμιονίτικα Παρατσούκλια Γ΄»

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

''Του έρωτος το χρώμα, σαν χορός πάνω στο χώμα'' (Στιγμιότυπα)

Δύο περίπου μήνες μετά την ετήσια παράσταση της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης ( #χοερ ) , είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί με όλους εσάς μερικά στιγμιότυπα από το ''φετινό μεράκι'' μας, το οποίο έλαβε χώρα στις 27/08/2017 στα Μανδάκια Ερμιόνης και έιχε τίτλο : ''Του έρωτος το χρώμα , σαν χορός πάνω στο χώμα'' !!!
Σας ευχαριστούμε που για ακόμα μία φορά ήσασταν στο πλευρό μας !!! Σας ευχαριστούμε που πολλοί από εσάς, σταθήκατε όρθιοι και καμαρώσατε την δουλειά μας , τον κόπο μας, τα χαμογελά μας & χειροκροτήσατε θερμά την προσπάθειά μας !!!
Μερικά στιγμιότυπα λοιπόν , με την ευχή να σας ξανά έχουμε στο πλευρό μας και του χρόνου και να είμαστε και εμείς καλά για να σας προσφέρουμε ακόμα ποιοτικότερα & ομορφότερα γεγονότα !!!
Μετά τιμής , 
Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Κρανίδι, 18-10-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένο δρομολόγιο παράδοσης των προσφορών συνδημοτών μας προς τον εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Η παράδοση θα γίνει στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας του οργανισμού, που λειτουργεί στην Κόρινθο. Σας παρακαλούμε όποιες προσφορές σας να παραδοθούν στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. έως το μεσημέρι της Παρασκευής, ώστε να συμπεριληφθούν στην αποστολή.
Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων για τις προσφορές σας.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Παναγιώτης Αποστόλου

Το URL της ανακοίνωσης είναι: 18-10-2017 ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Με τιμή,
Για τη Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας
Παναγιώτης Αποστόλου
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Φουρόγατος ( ; ) βρέθηκε στα Λευκά Όρη


Στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς παραδόθηκε το ζώο που εντοπίστηκε χθες έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά του “μυθικού” φουρόγατου της Κρήτης.
Στο ζώο θα γίνουν εξετάσεις αίματος και θα παρθούν μορφομετρικά στοιχεία (βάρος, μήκος σώματος και κεφαλιού κ.α.) από τους επιστήμονες προκειμένου να συγκριθούν με δείγματα DNA από τον γνήσιο φουρόγα
Παραληφθηκε απο το φορεα διαχειρισης ο αγριογατος θα παρθει αιμα και τριχες και μορφομετρικα στοιχεια (βαρος μηκος σωματος και κεφαλιου κα.) και θα συγκριθουν με δειγματα DNA που υπαρχουν στο μουσειο φυσικης ιστοριας. Το ζωο θα γινει προσπαθεια να ρπιστραφει στο φυσικο του περιβαλλον και σημερα τεταρτη ακομα.
 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ
haniotika-nea

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ  


Kρανίδι 18/10/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ
Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε δυο σημαντικά έργα για την Ερμιονίδα , την συνέχιση του έργου της αποχέτευσης Κρανιδίου – Πορτοχελίου ,και το έργο για την βελτίωση του συνδετήριου παραλιακού δρόμου Ερμιόνης – Πορτοχελίου. Το περιφερειακό συμβούλιο ψήφισε δυο προγραμματικές συμβάσεις στα πλαίσια υλοποίησης των δύο παραπάνω έργων.

Το έργο της αποχέτευσης  θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την νέα προγραμματική περίοδο 2015-2020, άρα μεταφέρετε από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΡΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και  Κλιματικής Αλλαγής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας με τον ίδιο εργολάβο , με το ίδιο ποσό σύμβασης όπως αυτό είχε δημοπρατηθεί τον Αύγουστο 2014.

55 δρόμοι και 2 πλατείες του Τολού θα πάρουν Κρητικά ονόματα

Το Τολό είναι ένα χωριό που ιδρύθηκε και πρωτοκατοικήθηκε από Κρητικούς
H Δημοτική Κοινότητα Τολού ζήτησε από το Δήμο Ναυπλιέων να ονομαστούν 55 δρόμοι και 2 πλατείες με oνόματα από την Κρήτη.
Πρόκειται για ονόματα αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, ονόματα από την Κρητική Επανάσταση, ονόματα προσώπων που κατάγονται από το Τολό ή βοήθησαν σε δύσκολες περιστάσεις, ονόματα των Κρητών οικιστών του Τολού και ιστορικών γεγονότων σχετικών με το Τολό.
Για τους δρόμους, η απόφαση ήταν ομόφωνη. Οι πλατείες όμως χρειάζονται άλλη διαδικασία για να ονομαστούν. Λογικά σύντομα θα γίνει και αυτό.
Τα ονόματα:
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΗΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΡΔΥΛΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ.ΣΓΟΥΡΟΥ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΠΙΟΟΥΡΗ,

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


Κρανίδι 14/10/2017

Με χαρά πληροφορήθηκα την φετινή διεξαγωγή της Γιορτής «Ελιάς και Ελαιολάδου» του Δήμου μας στο Κρανίδι στις 5 Νοεμβρίου.
 Σαν μέλος του τότε Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας  είχα τοποθετηθεί αρνητικά σχετικά με την αλλαγή της εποχής που θα γινόταν η γιορτή αυτή. Όμως οι διοργανωτές είχαν αντίθετη άποψη, προβάλλοντας σαν επιχείρημα ότι σε άλλες εποχές του χρόνου υπάρχει περισσότερος κόσμος στην επαρχία μας απ ότι το Φθινόπωρο οπότε θα υπήρχε μεγαλύτερη προσέλευση, κι έτσι η γιορτή της Ελιάς εδώ και δυο χρόνια έγινε την Άνοιξη και το Καλοκαίρι! (Ιούλιος του 2016). Κατά την γνώμη μου ανεπιτυχώς, διότι η περίοδος της συγκομιδής είχε περάσει, το άρωμα της ελιάς κατά την σύνθλιψη και του φρέσκου ελαιολάδου είχε χαθεί, οι παραγωγοί ασχολούνταν με το κλάδεμα που γίνεται την εποχή αυτή και οι επισκέπτες της Άνοιξης αναζητούσαν τον ήλιο, την ησυχία, την ομορφιά της Φύσης και όχι μια γιορτή μακριά από την εποχή της.

22/10 πάμε για rafting!!!Η Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας την Κυριακή 22, Οκτωβρίου διοργανώνει εξόρμηση στο ποταμό Λούσιο για ράφτινγκ με την Trekking Hellas.

Η κατάβαση rafting ξεκινάει από τη γέφυρα του Ατσίχολου στον ποταμό Λούσιο. Ακούγοντας τα παραγγέλματα του οδηγού κωπηλατούμε στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού μέσα σε ένα τούνελ από φυτά και δέντρα. Οι βράχοι που βρίσκονται στο ποτάμι, δημιουργούν συναρπαστικά περάσματα και εμπόδια, χαρίζοντας μία μοναδική εμπειρία καθ' όλη τη διάρκεια του rafting.
 Ο Λούσιος ποταμός χύνεται στον Αλφειό όπου και συνεχίζουμε το rafting σε ακόμα πιο εντυπωσιακά περάσματα  για να σταματήσουμε λίγο πριν το φαράγγι του Αλφειού στην ιστορική  πετρόχτιστη γέφυρα του Κούκου.

Περιλαμβάνει 
  • Τοπικές μεταφορές
  • Επαγγελματίες οδηγούς ποταμού
  • Όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (στολή και καλτσάκια νεοπρέν, σωσίβιο, κράνος)

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Μετόχι Ερμιονίδας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή Μετόχι Ερμιονίδας στην Αργολίδα, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση. Επί τόπου επιχειρούν πάνω από 55 πυροσβέστες με 22 οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και επτά εναέρια μέσα.

Όπως είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, γίνεται προσπάθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, προκειμένου να μην απειληθούν σπίτια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής ανέφερε ότι «έχουν έλθει τα αεροπλάνα και η φωτιά πάει προς ύφεση», προσθέτοντας ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές».

Πηγή: naftemporiki.gr
argolikeseidhseis

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 10ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

αχ! η ξενιτιά το χαίρεται...

όταν έρχεσαι και παίρνω το σφηνάκι/κέρασμα -μιας συμπυκνωμένης από ανάκατα ψυχοζουλήγματα- αντάμωσης, κάνω σα να σ΄έχω εδώ και θα σε ξαναδώ την αύριο κι αποφεύγω έτσι να σε πνίξω με τη φουρτούνα του υστεργήματός μου (=στέρηση και υστερία και στοργή μαζί!)

αλλά πάλι, έτσι, με τόση προφύλαξη, δεν απολαμβάνω μέχρι σταγόνας ό,τι με γενναιοδωρία αποστάζεις στο αλισβερίσι μας, μπας και ξαπόσταινε κομμάτι η ορθοστασία των αναμνήσεων που δεν θα τύχουμε πιά αριθμητικά, ούτε κι αποτολμάω ν΄ αβγατίσω τις όποιες εύκαιρες στιγμές μου χαλαλίζεις, μπουκώνοντάς τες με χαρά γαρνιρισμένη αθέλητα με τον πρώιμο πόνο του μετά, πάλι -που αν και χρόνιος πλέον, δεν είναι της ώρας να παραβρεθεί-

ανακάθομαι λοιπόν αναπαυτικά και με χαμόγελο στο μαξιλαράκι της κάθε μοιρασιάς μας κι ευγνωμονώ τη συγκυρία

(μοιρασιά ρε φίλε... τι ωραία λέξη!
και τι τραγικότητα σέρνει μαζί της...:
από τη μιά, ο καθένας παίρνει από κάτι,
από την άλλη... όλο και κάτι πρέπει να χωριστεί για να γίνει αυτό...!
εμ! μοίρα...ζω... : πεπρωμένο, αλλά και τύχη...
προορισμός, αλλά και περιορισμός!
ας είναι...
διαλέγω τα πιό εύπεπτα γνωρίσματά της
και συλλέγω τα πιό θεραπευτικά κατακάθια της
κι αναμένω με λαχτάρα την επόμενη)


το δικό μου τζιβαέρι, η ωραιότερη αγκαλιά του κόσμου
(κι αν συλλογιστείς ότι ωραίο θα πει αυτό που είναι στην ώρα του, τότε παίρνει άλλη αξία η προσφώνηση κι αποτελεί ταυτότητα κι όχι καλολογικό στοιχείο για αξεσουάρ)

Έλλη Βασιλάκη
“Hug of Father Giovanni Paulo II with the Cardinal” Pedro Cano