Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΔΕΛΤΑ δεσμεύτηκε δημόσια

Δυναμική δράση στη ΔΕΛΤΑ: Νίκη!
Ναι, η ΔΕΛΤΑ δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα αντικαταστήσει πλήρως την εισαγόμενη σόγια στις ζωοτροφές της με ελληνικές πρώτες ύλες. Και αυτό είναι κάτι που το καταφέραμε μαζί.
Εσύ και δεκάδες χιλιάδες άλλοι πολίτες που υπογράψατε, σπάσατε το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας την ώρα της δυναμικής δράσης της Greenpeace και γεμίσατε το inbox της με email, ζητώντας μία ξεκάθαρη και αυτονόητη δέσμευση.
Με εσένα συμπαραστάτη και σύμμαχο, θα μπορούσα να αντέξω και άλλες 10 ώρες κρεμασμένος έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ (ή έτσι ελπίζω). Ακόμα και αν χρειαστεί να περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να συνέλθει η μέση μου, το γεγονός ότι μαζί καταφέραμε μία τέτοια νίκη με γεμίζει ενέργεια.
Στα αμέσως επόμενα βήματα αυτής της νέας εκστρατείας σε θέλουμε και πάλι μαζί μας, να διασφαλίζεις την ανεξαρτησία και την ελευθερία μας να διεκδικούμε αυτό που αποτελεί λύση για τη διατροφή, την οικονομία, αλλά και την τσέπη μας: ντόπιες ζωοτροφές αντί για σόγια (εισαγόμενη, μεταλλαγμένη ή «εγχώρια»).
Νίκος Χαραλαμπίδης
Γενικός Διευθυντής του ελληνικού
γραφείου της Greenpeace

Ερώτηση Ανδριανού για το εξασθενές χρώμιο στα νερά της Ερμιονίδας

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ε. Λιβιεράτο με θέμα τις υψηλές συγκεντρώσεις του εξαιρετικά τοξικού εξασθενούς χρωμίου που κατέδειξαν αναλύσεις δειγμάτων νερού στην Ερμιονίδα.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής :
«Μεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ερμιονίδας οι πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν και στον Τύπο, ότι ύστερα από αναλύσεις δειγμάτων νερού που έγιναν για λογαριασμό του Δήμου εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου στην πλειονότητα των πηγών υδροδότησης της περιοχής (Δίδυμα Φούρνοι, κλπ).
Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησίας», οι συγκεντρώσεις κυμαίνονται από 0,15 μ.γ/λίτρο και φτάνουν ως τα 13,6 μ.γ/λίτρο σε συγκεκριμένη γεώτρηση, ενώ από το σύνολο του χρωμίου που εντοπίστηκε το 90% είναι εξασθενές, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες και τα στελέχη των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος καταδεικνύει ανθρωπογενή δραστηριότητα και γεννά υποψίες για την ύπαρξη «νεκροταφείου» τοξικών.
Με δεδομένη την εξαιρετικά υψηλή τοξικότητα του εξασθενούς χρωμίου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να αναληφθούν βάσει των παραπάνω στοιχείων ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία αφού το εξασθενές χρώμιο είναι εξαιρετικά τοξικό.
2. Ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να αναληφθούν για τον εντοπισμό των πηγών μόλυνσης.
3. Ποια άμεσα μέτρα πρόκειται να αναληφθούν για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος». 

Πηγή 
 ------------------------------------------------------------------------------------
Στις 7 Απριλίου 2012 για το ίδιο θέμα, ανάλογη ανάρτηση της
Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Πάλι μας απασχολεί το εξασθενές χρώμιο

Η εφημερίδα  "Ημερησία" σήμερα (εδώ),  σε εκτενές άρθρο με τίτλο "Υποψίες για χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων στην Ερμιόνη", ισχυρίζεται  ότι  πιθανό «νεκροταφείο» βιομηχανικών αποβλήτων στην Ερμιονίδα,  δικαιολογεί  τις υψηλές μονάδες εξασθενούς  χρωμίου στο νερό.  
Εξασθενές  χρώμιο,  μια  καρκινογόνα ουσία για την οποία  η πολιτεία,  ποιά  αλήθεια, δεν έχει ορίσει  ακόμα επιτρεπτά όρια.
Μόνο με δικαστική απόφαση στην Χαλκίδα (Μεσσαπία Εύβοιας) έχει τεθεί το όριο των 2μγ./λίτρο.
Η  Ιταλία θέσπισε  νόμιμο  όριο τα 5μγ./λίτρο.
Στην Καλιφόρνια θα ισχύει το  0,02 μγ/λίτρο το 2012...,  που αντιστοιχεί σε 1 καρκίνο ανά 1.000.000 κατοίκους, τα 6 μg/l αντιστοιχούν σε 6 καρκίνους ανά 20.000 κατοίκους ή 1 καρκίνο

Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και κυκλοφοριακό ΕρμιόνηςΓιορτάζεται σήμερα 22 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητο μου».
Μας αφορά. 
Είναι γεγονός ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα, οι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι  και η ηχορύπανση, απασχολούν όλο και περισσότερο τους Ερμιονίτες. 
Το σοβαρό πρόβλημα μας με  το κυκλοφοριακό τους θερινούς μήνες, αφού ο αριθμός των οχημάτων διαρκώς αυξάνει, παρ όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες του κου Καμιζή δεν λύθηκε.

 Η  συζήτηση  για το θέμα,  σε Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιόνης, για κάποιο περίεργο λόγο δεν συνεχίστηκε.

Προτάσεις για πάρκινγκ στο χώρο της Λαϊκής, απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λιμάνι και στα Μαντράκια τους μήνες αιχμής, κάτι που γινόταν παλιά με επιτυχία,  απλά αιωρούνται..

Αποτέλεσμα, η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 12η ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ

ΚΡΑΝΙΔΙ 11/09/12
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 12η
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με το παρόν εκφράζουμε την συμπαράσταση του σωματείου  στους κατοίκους των τοπικών διαμερισμάτων Διδύμων-Φούρνων για την προάσπιση της ποιότητας ζωής και κατά της περιβαλλοντικής υποβάθμισης ολόκληρης της Ερμιονίδος.
Θεωρούμε ότι  εκ του αποτελέσματος ,οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής δεν είναι  επαρκείς για τη σοβαρότητα του προβλήματος
Δεν παραβλέπουμε τις ευθύνες της κεντρικής διοίκησης,της περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΦΟΣΔΑ  ωστόσο η  εκλεγμένη Δημοτική  Αρχή δεν έκανε πράξη   αυτά που θα μπορούσε να κάνει.
Επιμένουμε στο αναπάντητο αίτημά μας για την παροχή των δεδομένων διαχείρισης της εγκατάστασης στο δεματοποιητή , (αντίγραφο της ροής των υλικών ανακύκλωσης καθώς και τα σχετικά παραστατικά) η οποία γίνεται με δημοτικούς πόρους, αρ. Πρωτοκόλλου ν.8876 της 19/07/2012 (συνημμένο)
Διατηρούμε και επαναλαμβάνουμε την άποψή μας ότι, η δεματοποίηση σύμμεικτων απορριμμάτων είναι αδιέξοδη επιλογή διαχείρισης, την οποία όμως η παρούσα δημοτική αρχή παρ’ όλες τις προφορικές της αντιδράσεις εξακολουθεί να αποδέχεται και να υλοποιεί και μάλιστα με ανεπιτυχή τρόπο.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να διαθέσει σε δημόσια θέαση τον ακριβή οικονομοτεχνικό απολογισμό της συνολικής διαδικασίας  .
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα παιχνίδια της μνήμης

 Προτείνει η Έλλη Βασιλάκη

Λειτουργεί σαν χαλασμένο τηλέφωνο και οι αναμνήσεις παραμορφώνονται κάθε φορά που τις ανακαλούμε.
Όπως μια φράση που καταλήγει αγνώριστη περνώντας από παίκτη σε παίκτη στο παιχνίδι του «χαλασμένου τηλέφωνου», ο εγκέφαλός μας έχει την τάση να αλλάζει τις αναμνήσεις μας κάθε φορά που τις ανακαλούμε στη μνήμη, αποκαλύπτει ένα έξυπνο πείραμα σε μικρό αριθμό εθελοντών.
Τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύεται στο Journal of Neuroscience υποδεικνύουν ότι οι αναμνήσεις αλλάζουν κάθε φορά που τις επαναφέρουμε στη σκέψη μας. Με άλλα λόγια, κάθε φορά που ανακαλούμε μια ανάμνηση, αυτό που θυμόμαστε δεν είναι το ίδιο το αρχικό συμβάν, αλλά αυτό που θυμηθήκαμε την προηγούμενη φορά.
«Οι αναμνήσεις δεν είναι απλώς εικόνες που παράγονται όταν ανατρέχουμε πίσω στο χρόνο στο αρχικό συμβάν. Είναι εικόνες που σταδιακά παραμορφώνονται από τις προηγούμενες φορές που το θυμηθήκαμε» εξηγεί η Ντόνα Μπριτζ του Πανεπιστημίου Νorthwestern στο Σικάγο.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα ένα βγαινουν τα έγγραφα

Και τελικά ο ΦοΣΔΑ δεν εμφανίζεται πουθενά!
Του Βασίλη Γκάτσου
Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας έκανε αυτοψία (έλεγχο για το αν η εγκατάσταση του δεματοποιητή τηρεί πλήρως την ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και συνέταξε τη σχετική έκθεση στις 24.08.2012 την οποία επέδωσε στην Δήμο Ερμιονίδας θεωρώντας τον υπεύθυνο της εγκατάστασης δεματοποίησης (από πού κι ως πού;;; Κατά τον έλεγχο το πρώτο που κάνουν είναι να ζητήσουν την ΜΠΕ της εγκατάστασης η οποία πάνω πάνω γράφει τον υπεύθυνο της εγκατάστασης. Φυσικά και δεν γράφει ότι είναι ο Δήμος μας!).
Τώρα, κατόπιν της υποβολής των απόψεων του Δήμου μας με συνοδεία πλήθους εγγράφων, το Τμήμα Περιβάλλοντος αποστέλλει το έγγραφο αρ. Πρωτ. 6269/13.09.2012 με το οποίο εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει ότι υπεύθυνος της εγκατάστασης δεματοποίησης στον Σταυρό είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία ως κύριος του έργου έχει συνάψει σχετική σύμβαση με την εταιρεία ΑΛΚΗΡ ΑΚΤΕ για τη λειτουργία του δεματοποιητή.
Και ο ΦοΣΔΑ;
Ο ΦοΣΔΑ δεν υφίσταται πλέον και την ευθύνη της εγκατάστασης την έχει πάρει πάνω της η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία καλείται με το ως άνω έγγραφο να υποβάλλει τις απόψεις της με σχετικό υπόμνημα εντός 5 ημερών.

Αν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου παραδεχθεί ότι είναι υπεύθυνος της εγκατάστασης, βρέθηκε (επιτέλους!) ο σημερινός υπεύθυνος που θα πληρώσει και τα πρόστιμα.
Αν όμως με τη σειρά της, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου υποβάλλει συνημμένως έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ότι υπεύθυνος και κύριος του έργου είναι ο ΦοΣΔΑ και ότι νομικά υφίσταται ο ΦοΣΔΑ, αλλά στην παρούσα συγκυρία δεν έχει οριστεί η διοίκησή του, και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένη να διαχειριστεί προσωρινά την εγκατάσταση του δεματοποιητή, τι γίνεται; Τότε και πάλι μύλος η υπόθεση και νέο χαρτομάνι.

Όσο για την πραγματικότητα, ο Δήμος πήγαινε τα απορρίμματα και τα άφηνε μέσα στον χώρο χωρίς να υπάρχει από μεριάς ΦοΣΔΑ ή Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου αντίδραση, ούτε καν αντίρρηση. Εννοώ ότι προφανώς οι ως άνω δύο δεν έχουν να επιδείξουν έγγραφα πρωτοκολλημένα με τα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔ/ΛΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


     Αρ.Πρωτ …81…                          Ναύπλιο 13 – 9 – 2012  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
                   Φίλε, Φίλη της Αργολίδας.


       Σε καλούμε να συμμετάσχεις στο λαϊκό δημοψήφισμα που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου  και το Σωματείο Ξενοδ/λων Ερμιονίδος στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, για να απαντήσεις εάν δέχεσαι ή όχι τα νέα μέτρα που πρόκειται να εισαχθούν στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση.
        Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.  Ο καθένας και η καθεμιά ψηφίζει με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο πιστοποιητικό που να αποδεικνύει τα στοιχεία του.
        Η ψηφοφορία θα γίνει στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού σχολείου Κρανιδίου(Πάνω Πλατεία) όπου θα έχει στηθεί κάλπη και παραβάν προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων.
        Η εφορευτική επιτροπή θα απαρτίζεται από νομικό και μέλη της Διοίκησης του  Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου.    Η συμμετοχή σου σ’ αυτό το άτυπο κοινωνικό δημοψήφισμα θα δυναμώσει την φωνή όλων μας προς αποτροπή της περαιτέρω κοινωνικής καταστροφής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΝΑΥΠΛΙΟΥ –ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔ/ΛΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Φωτοβολταϊκοί κάδοι απορριμμάτων στην Ύδρα

Στην προμήθεια, μέσω δωρεάς, τεσσάρων φωτοβολταϊκών κάδων αυτόματης συμπίεσης απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Ύδρας,
αποτελώντας τον δεύτερο Δήμο στην Ελλάδα, ύστερα από αυτόν της Κηφισιάς, που χρησιμοποιεί αυτού του είδους την τεχνολογία και τον τέταρτο στον κόσμο, πίσω από την Φιλαδέλφεια και το Μόναχο.
Στην Ελλάδα μάλιστα κατέχει την πρώτη θέση στον αριθμό των χρησιμοποιούμενων κάδων, μιας και ο Δήμος Κηφισιάς προμηθεύτηκε πιλοτικά τρεις, τον αριθμό.
Ύστερα από αυτήν την πρωτοποριακή κίνηση ο Δήμαρχος Ύδρας 'Άγγελος Λ. Κοτρώνης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση, μέσω του Δελτίου Τύπου που ακολουθεί:                                       
Ύδρα 17 Σεπτεμβρίου 2012
Αγαπημένοι μου Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι,  
         Με την ευκαιρία της τοποθέτησης των τεσσάρων “Φωτοβολταϊκών Κάδων Συμπίεσης Απορριμμάτων” στο λιμάνι

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου 20-24 Σεπτεμβρίου 2012

Το Θέατρο Δρόμου Helix οργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012.
Πρωταρχικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του δημόσιου χώρου ως χώρου έκφρασης και επικοινωνίας, αλλά και η ανάδειξη και ανάπτυξη του Θεάτρου Δρόμου ως θεατρικό είδος με ιδιαίτερη δυναμική επικοινωνίας και πρωτότυπης και ουσιαστικής καλλιτεχνικής προσφοράς. Όλες οι δράσεις αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο ως κυρίαρχη σκηνογραφία και ως χώρο συνεύρεσης με ένα πολυάριθμο και πολυποίκιλο κοινό. Όλες οι παραστάσεις είναι δωρεάν, οπότε αναδεικνύεται εκτός του εκπαιδευτικού, του ψυχαγωγικού και ο κοινωνικός ρόλος του Θεάτρου Δρόμου και της ανιδιοτελούς προσφοράς του.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου καθιερώθηκε ως ένας

Ποδηλατικός γύρος Ερμιονίδας 2012


Η πρωτοβουλία "End National Debt" υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει ήδη σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων


Η Ελληνική Ομογένεια αναλαμβάνει και πάλι δράση για την εξάλειψη του χρέους της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία "End National Debt"  υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει ήδη σε τράπεζες του Καναδά, αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.
Η πρωτοβουλία "End National Debt" έχει συσταθεί κυρίως από ομογενείς της Αμερικής και πρόεδρος της είναι ο Μανώλης Λαμπράκης. Ο ίδιος μίλησε στο Tv Creta, και διευκρίνισε πως αυτά τα χρήματα θα δοθούν μόνο υπό δύο αυστηρούς όρους.
Πρώτον να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Άκρα του τάφου σιωπή

Δήμος, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, ΦοΔΣΑ, Δεματοποιητήτης
Του Βασίλη Γκάτσου
Τελικώς καταλάβαμε όλοι μας ότι ο ΦοΣΔΑ είναι κύριος της εγκατάστασης του Δεματοποιητή, ενώ ο Δήμος μας δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον χώρο αυτόν. Ο Δήμος μας, δηλαδή ο Αντιδήμαρχός μας, είναι υπεύθυνος μόνον για τη συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων μέχρι την πόρτα της εγκατάστασης.
Μετά πρέπει να ‘κτυπήσει το κουδούνι’ , να του ανοίξει ο υπεύθυνος του ΦοΔΣΑ, να περάσει το απορριμματοφόρο μέσα, να ζυγιστεί, να του υποδειχθεί ο χώρος όπου θα αδειάσει τα απορρίμματα, μετά να επιστρέψει και να ζυγιστεί άδειο, και ο υπεύθυνος του ΦοΣΔΑ να βγάλει ένα δελτίο όπου καταγράφεται ο αριθμός οχήματος του απορριμματοφόρου, το βάρος των απορριμμάτων και ό,τι άλλο. Το πρωτότυπο το παίρνει ο οδηγός και το παραδίδει στις υπηρεσίες του Αρμόδιου Αντιδημάρχου για να μπει αρχείο, ενώ το αντίγραφο το κρατάει ο υπεύθυνος του ΦοΣΔΑ.
Υπάρχουν αυτά τα δελτία στο αρχείο του Αντιδημάρχου; Αν ναι, τότε δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη για το τι γίνεται μέσα στον χώρο του δεματοποιητή, άλλο τι γίνεται έξω από τον χώρο, δηλαδή στη γύρω δασική έκταση που τον περιβάλλει.
Αν δεν τα έχει, σημαίνει ότι παρέδιδε ανεξέλεγκτα. Οπότε και πάλι δύο τινά συμβαίνουν:
1.    Πήγαινε το απορριμματοφόρο στην πόρτα, ‘κτύπαγε το κουδόυνι’, του ανοίγανε και του λέγανε πού να αδειάσει. Μετά έφευγε, χωρίς ζυγίσεις και δελτία. Η ευθύνη του ΦόΣΔΑ είναι απόλυτη. Δεχόταν απορρίμματα πέρα από την ικανότητα των μηχανημάτων και του προσωπικού να τα δεματοποιήσει και δεν εφάρμοζε την ΜΠΕ και την ΑΕΠΟ. Άρα η Περιφέρεια πρέπει να βάλει βαρύτατο πρόστιμο στον ΦοΣΔΑ, γιατί μετέτρεψε το χώρο της εγκατάστασης του δεματοποιητή σε μία νέα ΧΑΔΑ.
2.    Πήγαινε το απορριμματοφόρο στην πόρτα, δεν εύρισκε

Kαλλιέργεια φραγκόσυκων

Πως θα αντιδρούσατε αν κάποιος αγρότης σας έλεγε ότι αρχίζει την καλλιέργεια φραγκόσυκων; Σίγουρα θα τον κοιτάζατε σαν τρελό και με μια δόση υποψίας νεοέλληνα, να τον ρωτούσατε πόσο επιδοτείται.
Άλλωστε την ίδια αντιμετώπιση, είχαν αυτοί που έβαλαν σαλιγκάρια, ή που άρχισαν να αρμέγουν γαϊδούρες, για το θαυματουργό γάλα τους.
Η γνωστή φραγκοσυκιά ωστόσο, αποτελεί μια εναλλακτική καλλιέργεια, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί σε φτωχά και άνυδρα εδάφη και η οποία μπορεί να προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Στην Ελλάδα η φραγκοσυκιά ακόμη δεν καλλιεργείται συστηματικά και συναντώνται μόνο αυτοφυή δένδρα διάσπαρτα σε περιοχές της νότιας και νησιωτικής Ελλάδας, όπου το κλίμα είναι κυρίως ξηροθερμικό.
Ωστόσο θα μπορούσε να αποτελέσει μία εναλλακτική καλλιέργεια για πολλά μέρη της χώρας μας, με πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα. Μάλιστα έχει ενταχθεί στις προωθούμενες καλλιέργειες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στους νομούς της Κρήτης αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος με ανάλογο κλίμα, όπως είναι οι νομοί Λακωνίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Πειραιώς (Τροιζηνία, Κύθηρα και Πόρο), Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου και Ευβοίας.
Η μερίδα του λέοντος στις εξαγωγές φραγκόσυκων ανήκει σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία, η Τυνησία, η Αλγερία που καλλιεργούν τα φραγκόσυκα σε μεγάλες εκτάσεις. Σήμερα

Greenpeace. Υπογραφές για ελληνικά προϊόντα. Περιμένουμε και τη δική σου.

Η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκινάει στη χώρα μας. Χρειάζονται ακόμα 2.500 υπογραφές για να φτάσουμε το στόχο των 20.000 και το δικό σου όνομα λείπει. Δεν θα σου πάρει πάνω από ένα λεπτό για να το συμπληρώσεις ώστε να στείλουμε ΤΩΡΑ μαζί ένα ηχηρό μήνυμα στις εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Επενδύστε στη χώρα μας και στην καλλιέργεια ντόπιων καθαρών ζωοτροφών! Μην πετάξετε για ακόμα μια χρονιά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για εισαγωγές σόγιας, που είναι τις περισσότερες φορές μεταλλαγμένη.
Σε μια περίοδο οικονομικής και διατροφικής κρίσης, οι εταιρείες παραγωγής ζωικών προϊόντων δεν
έχουν άλλο χρόνο για χάσιμο. Αυτό που θα εξασφαλίσει πραγματικά 100% ελληνικά ζωικά προϊόντα, χωρίς μεταλλαγμένα δεν είναι οι πολυδάπανες τηλεοπτικές διαφημίσεις και οι γαλανόλευκες σημαίες που πολλές από τις εταιρείες σπεύδουν να τοποθετούν στις συσκευασίες τους αλλά η καλλιέργεια και χρήση ελληνικών ζωοτροφών είναι. Παραδοσιακά κτηνοτροφικά φυτά αντί για εισαγόμενη μεταλλαγμένη σόγια στις ζωοτροφές, σημαίνει:
1. καλύτερο περιβάλλον και προστασία της υγείας μας, αφού απαιτούν ελάχιστα ως καθόλου φυτοφάρμακα και λιπάσματα,
2. ανταγωνιστικά ελληνικά ζωικά προϊόντα.
3. ανάπτυξη και δουλειές στην περιφέρεια και την ύπαιθρο.
Την επιτακτική ανάγκη για ταχεία στροφή της χώρας μας στην παραγωγή ντόπιων ζωοτροφών επιβεβαιώνει και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μάλιστα διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν εργαλεία διαθέσιμα για να στηριχθεί αυτή η μορφή πρωτογενούς παραγωγής.

Τι περιμένουν λοιπόν οι εταιρείες; Να συνεχίσουν να εκτινάσσονται οι τιμές της εισαγόμενης και συχνά μεταλλαγμένης σόγιας που θα επιβαρύνει κι άλλο την τιμή του τελικού ζωικού προϊόντος που αγοράζουμε;


Υπόγραψε τώρα!!

 

«Αλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και τα πράγματα που βλέπεις θα αλλάξουν» Πρωτοποριακή έκθεση φωτογραφίας

Με το σύνθημα «Αλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και τα πράγματα που βλέπεις θα αλλάξουν» 71 φωτογράφοι εκθέτουν στα Εξάρχεια ισάριθμα έργα τους, από τις 18 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του μήνα. Πρόκειται για την 3η Ετήσια Έκθεση φωτογραφίας που οργανώνει η Pragma Seminars (www.pragma.gr) και περιλαμβάνει στιγμές από τον χρόνο που πέρασε.
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 20:00. Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση καθημερινά έως τις 30 Σεπτεμβρίου – εκτός Δευτέρας – από τις 12π.μ. έως τις 22:00μ.μ. - τηλ.             210 3303399     . Στεγάζεται στο νεοκλασσικό κτίριο της οδού Μεθώνης 65 και Θεμιστοκλέους.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

I AM GREEK: ΑΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΙCOLE KROUPIS


Music&Production by Ares Kalogeropoulos (inhousemusic.de)
German Lyrics & Vocals by Nicole Kroupis ( Madame Ach'So)

ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΜΗΝΕΣ Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΝΙCOLE KROUPIS ΕΙΔΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.
ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ, ΓΕΜΑΤΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕ...ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑ (ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ) ΕΜΠΝΕΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΑΥΤΕΣ.
ΜΕ ΒΡΗΚΕ. ΗΡΘΑΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ. . .
ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΣ...ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΗΣΕ.
ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΙ ΜΙΛΑΣ...ΠΑΡΑ ΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ. ΤΙ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ !!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝICOLE. EΓΡΑΨΕΣ ΕΝΑΝ ΥΜΝΟ!
ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ
ΑΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στους Financial Times το Amanzo'e στο Κρανίδι


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Financial Times ένα άρθρο με τον τίτλο «Η Ελλάδα καταφεύγει στην πολυτέλεια», στο οποίο παρουσιάζεται  το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα Amanzo'e στο Κρανίδι.

Αναφέρει: «Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα, οι Έλληνες χρειάζονται θέσεις εργασίας και οι πιστοί οπαδοί των Aman Resorts διαθέτουν χρήματα για να ξοδέψουν. Σχεδιασμένο από τον Ed Tuttle, το φημισμένο αρχιτέκτονα των Aman, το Amanzoe μοιάζει με μια "ακρόπολη" στην κορυφή ενός λόφου, με ανεξάρτητα πέτρινα οικοδομήματα, που έχουν επίπεδες σκεπές φυτευμένες με λεβάντα, δενδρολίβανο και άλλα αρωματικά μεσογειακά βότανα, καθώς και ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης».

Amanzo'e, μια πολύ σοβαρή επένδυση στην περιοχή μας.
 Τα 38 πολυτελή διαμερίσματα του, φιλοξενούν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο  που έχουν την ανάλογη οικονομική δυνατότητα να το επισκέπτονται.

Οι 130 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι  από την περιοχή Ερμιονίδας, μετά από συστηματική και πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα εκπαίδευση, φροντίζουν τους απαιτητικούς πελάτες.

Οι τιμές :
Pool Pavilion                € 825.00


Deluxe Pool Pavilion € 925.00

Στην ιστοσελίδα του  "amanresorts"   θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες-φωτογραφίες, για να κάνετε την κράτησή σας..


Για την Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης
Ρίνα Λουμουσιώτη