Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης , Παρουσίαση Εκδήλωσης στους Φούρνους Αργολίδος


Δελτίο Τύπου

Με τούτες εδώ τις φωτογραφίες και το βίντεο , είναι βέβαιο πως θα περιπλανηθείτε σε καιρούς αλλοτινούς !!!
Ευχαριστούμε Θερμά τον Πολιτιστικό Όμιλο Φούρνων για την υπέροχη φιλοξενία και ελπίζουμε αυτή να είναι η αρχή για μια υπέροχη συνεργασία μεταξύ των φορέων .

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης , ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Ομίλου Φούρνων ( Π.Ο.Φ ) , παρουσίασε ένα θεατρικό μουσικο - χορευτικό δρώμενο αφιερωμένο στους Ερμιονίτες ψαράδες , την Παρασκευή 31/08/2018 !!! Εικονοληψία : Κοσμάς Γεωργίου Χόρεψαν αλφαβητικά : 1)Αγγέλης Κώστας 2)Δαγρέ Ελένη 3)Δημαράκη Βασιλική 4)Δρομπάρης Δημήτρης 5)Θανασιά Κωνσταντίνα 6)Καλαμαρά Μαρία 7)Κατσάβελας Ηλίας 8)Κομμά Εβίτα 9)Λαμπίρη Μαρία 10)Μπουρίκας Λευτέρης 11)Νόνη Μαριάντα 12)Ντουνέτα Τέτα 13)Σκούρτης Κωστής 14)Σκούρτη Μελίνα 15)Τσιάγκα Έλενα 16)Φλεβαράκη Δήμητρα Αφήγηση : Αγγελική Μαντζαβίνου Ευχαριστούμε πολύ τον Πολιτιστικό Όμιλο Φούρνων για την εξαιρετική φιλοξενία !!! Χοροδιδάσκαλος - Επιμέλεια Εμφάνισης : Κωστής Σκούρτης

Μ Ι Λ Η Σ Ε , μόνο έτσι θα αποφύγεις τα χειρότερα

Δυο μήνες μετά τον θάνατο του παιδιού του, ο πατέρας του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying από τους συμμαθητές του και αυτοκτόνησε στην Αργυρούπολη, σπάει τη σιωπή του και στέλνει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν λέξεις , λόγια , προτάσεις , για να περιγράψουν αυτό που ζω εγώ και η οικογένεια μου …
Σπάω την σιωπή μου , λόγο της έναρξης της σχολικής χρονιάς .
Θέλω να ευχαριστήσω , όλους όσους προσωπικά ή με μηνύματα ή στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν κάτι, προσπαθώντας να μας δώσουν δύναμη . Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Εισαγγελία και το τμήμα ανηλίκων της αστυνομίας για τον σεβασμό που μέχρι τώρα έχουν δήξει στην οικογένεια μου . Έχουμε αποφασίσει να βρούμε το κουράγιο και τα ψυχικά αποθέματα , ώστε να αναμένουμε την διαδικασία και τα πορίσματα που θα βγάλει η δικαιοσύνη , μετά θα κάνουμε «ταμείο» για το αν νοιώθουμε δικαιωμένοι ή όχι !!!
Από όλους , ακούμε «κουράγιο , έχετε κι άλλο παιδί , είσαστε νέοι και ότι χρειαστείτε ήμαστε εδώ» , το έχουμε ακούσει , ίσως και πολλές χιλιάδες φορές. Θεωρώ λοιπόν , ότι δεν το έλεγαν απλά για να το πούν , αλλά γιατί το ένοιωθαν πραγματικά. Σε αυτό το «ότι χρειαστείτε» λοιπόν , ήρθε η ώρα , φρονώ , να κάνουμε μια αρχή …
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας , Κύριε Πρωθυπουργέ , Κύριοι

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΡΓΟΛΙΔΑ- Ο ΑΝΑΒΑΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ
Στην Ερμιονίδα περιμένουμε να φυτέψουν τα γκαζόν, οι επενδυτές της περιοχής, για να έρθει;

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, συμμετέχουν και δικά μας παιδιά, στο Αρτίκι

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς της Ερμιονίδας, έχοντας κοινή συνισταμένη την αγάπη για τον τόπο μας και την επιθυμία προώθησης του πολιτισμού, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια ετήσια εκδήλωση κάθε χρονιά σε διαφορετικό μέρος, που θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεργαστούμε, να γνωριστούμε και να φέρουμε κοντά όλους τους κατοίκους της Ερμιονίδας σε ένα πολιτιστικό γεγονός – γιορτή του πολιτισμού.
Φέτος θα γιορτάσουμε στον πολυχώρο Αρτίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ με μια συναυλία με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, που συμμετέχουν και δικά μας παιδιά! Την 80μελή Ορχήστρα θα διευθύνει ο Ερμιονίτης Χρήστος Δρούζας. Σολίστες στο πιάνο θα είναι η Δανάη Βρίτσιου και στο τραγούδι η Ζωή Κασιούμη και ο Δημήτρης «Πάπιας» Σκούρτης.
Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:30 σας καλούμε να ταξιδέψουμε μελωδικά ‘Από το Αιγαίο ως το Μπουένος Άιρες’!


Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας

Τον Οκτώβριο ανοίγει η έκθεση για τον Γιάννη Τσεκλένη στο «Φουγάρο» του Ναυπλίου

Ο Δημήτρης Ξανθούλης σε πρώτο πλάνο επιμελείται τη μεγάλη έκθεση για τον Γιάννη Τσεκλένη (πίσω όρθιος) που ανοίγει τον Οκτώβριο.
Σχεδίασε ενδύματα και υφάσματα. Μεγαλούργησε στη μόδα. Σχεδίασε όμως και αεροπλάνα, λεωφορεία, τρόλεϊ, αντικείμενα, σπίτια. Ο Γιάννης Τσεκλένης είναι μια τόσο ιδιαίτερη περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα, που όμοιά της δεν θα βρεις. Από τους συμπατριώτες μας που διακρίθηκαν με το σπαθί τους στο διεθνές στερέωμα, έχει μια πορεία αξιοθαύμαστη για μια σειρά λόγους που δεν είναι μόνο επαγγελματικοί. Ανθρωπος θαρραλέος, ακέραιος, ανθεκτικός, ξεπέρασε στη ζωή του κάθε λογής εμπόδια. Στάθηκε όρθιος και παρέμεινε ακάματα παραγωγικός.

Ο χώρος ζωής και τέχνης «Φουγάρο» στο Ναύπλιο σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα (ΠΛΙ) παρουσιάζει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον Ελληνα δημιουργό. Το αφιέρωμα θα διαρκέσει από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου και εστιάζει στο έργο του σχεδιαστή μέσα από συλλογές ρούχων και υφασμάτων του. Η εκκίνηση γίνεται το 1965 –όταν λανσάρει την πρώτη του συλλογή– και καταλήγει στο 1991 με την οριστική του αποχώρηση από τον κόσμο της μόδας. Τα εκθέματα προέρχονται από δύο μεγάλες δωρεές του δημιουργού προς το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα το 1997 και το 2009, οι οποίες εμπλούτισαν τις συλλογές του Ιδρύματος με 685 ενδύματα και 978 σχέδια και μακέτες. Συνολικά, θα δούμε εβδομήντα πέντε δημιουργίες.
Περισσότερα: kathimerini

ΑΡΗΣ ΔΙΚΤΑΙΟΣ (σειρά Εποχές και Συγγραφείς) Του Τάκη Σπετσιώτη

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ2 στις 6.25 το απόγευμα, σε επανάληψη το ντοκιμαντέρ του ΤΑΚΗ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗ " ΑΡΗΣ ΔΙΚΤΑΙΟΣ "(σειρά Εποχές και Συγγραφείς 2017 -'18).

 

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Ο ΠΑΛΑΡΜΙΩΤΗΣ Του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη
ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Ο ΠΑΛΑΡΜΙΩΤΗΣ
Του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη


Στις 6 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία επαναφέρει στη μνήμη μας, καθώς ο συναξαριστής λέγει, «το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ».
Στις «Κολασσές», πόλη της Μ. Ασίας γνωστή από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου «Προς Κολασσαείς», είχε κτιστεί ναός προς τιμή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ κοντά σε μέρος όπου ανάβλυζε από τη γη αγίασμα, με το οποίο θεραπεύονταν οι ασθενείς.
Κάποια στιγμή οι ειδωλολάτρες της περιοχής θέλησαν να γκρεμίσουν τον ναό, να εξαφανίσουν το ιαματικό νερό και να θανατώσουν τον ευλαβή Άρχιππο, που είχε τη φροντίδα του. Έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους στρέφοντας τα ορμητικά νερά δυο ποταμών που έρεαν εκεί, στον ναό και το αγίασμα. Τότε έγινε το θαύμα! Ο Αρχάγγελος, κάνοντας το σημείο του Σταυρού, σταμάτησε τα νερά και χτυπώντας με το ακόντιο που κρατούσε, έσχισε τη γη προστάζοντας «Χωνευθήτω ενταύθα τα ύδατα!». Η γη τότε σείσθηκε, φοβερή βροντή ακούστηκε και το νερό των ποταμών «ευθέως κατεχώσθη» σαν να δημιουργήθηκε ένα πελώριο χωνί που δέχτηκε όλο το νερό τους. Από τότε η πόλη άλλαξε όνομα και ονομάστηκε «Χώνες».
Στη δυτική ακτή του νότιου μέρους της Σύμης σχηματίζεται φυσικό λιμάνι, που λέγεται Πανορμίτης. Στον μυχό του, κάτω από ψηλούς βράχους, βρίσκεται βυζαντινό μοναστήρι χτισμένο τον 15ο αιώνα προς τιμή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη ή Πανερμιώτη, λέξη που στην Ερμιόνη, αλλοιώνοντάς την με «σεβασμό», την κάναμε (Μ)Παλαρμιώτη.
Οι κάτοικοι της Σύμης αλλά και των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου θεωρούν τον Ταξιάρχη τον Πανορμίτη προστάτη των ναυτικών, όπως ακριβώς θεωρείται ο Άγιος Νικόλαος. Η θαλασσινή ζωή τους, συνδεδεμένη με τον Πανορμίτη, είναι πλούσια σε διηγήσεις και λαογραφικά στοιχεία. Οι Συμιακοί ονομάζουν τον Αρχάγγελο «Άγιο Ζορμπά», δηλαδή παλληκαρά, που απαιτεί την εκπλήρωση του τάματος. Αν αυτός που έκανε το τάμα αμελήσει ή δεν θελήσει να το πραγματοποιήσει, τότε ο Ταξιάρχης του δείχνει σημεία περιμένοντας να τηρήσει την υπόσχεσή του.
Έλεγε ο αείμνηστος «Κυρ» Απόστολος ότι είχε ακούσει πως μόλις το τάμα φτάνει στον Άγιο, οι καμπάνες του Πανορμίτη χτυπούν από μόνες τους!
Αλλά ας έρθουμε στα δικά μας.

Γιορτή Λήξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2018 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απ. Γκάτσος''

Ελάτε στη βιβλιοθήκη μας να ρίξουμε αυλαία στην καλοκαιρινή μας φετινή εκστρατεία με μία δράση - ΕΚΠΛΗΞΗ !!! 
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 7/09 στις 19:30 !!!

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Ερμιονίδας: Επαναλειτουργία δημοτικού κινηματογράφουΕπαναλειτουργία δημοτικού κινηματογράφου

(σήμερα η πρώτη δοκιμαστική προβολή)
Σας ανακοινώνουμε ότι η νέα δραστηριότητα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας αφορά στην επαναλειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου.

Η πρώτη δοκιμαστική προβολή πραγματοποιείται σήμερα, 05.09.2018, ώρα: 20:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης.

Είσοδος ελεύθερη


Εποχές και Συγγραφείς - Νάνος Βαλαωρίτης

Σειρά ντοκιμαντέρ του ΤΑΣΟΥ ΨΑΡΡΑ με θέμα τη ζωή και το έργο σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών και την προσφορά τους στην πνευματική ζωή του τόπου. Η εκπομπή αναφέρεται στον ποιητή ΝΑΝΟ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ.

Με το έργο «Μάνα Εκάβη» ολοκληρώνεται το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"

«Μάνα Εκάβη» στο Θέατρο Αλκμήνη

Με το εμβληματικό έργο «Μάνα Εκάβη» ολοκληρώνεται το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"

την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9 μ.μ. στον Πολυχώρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ (περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης)


Ερμηνεύουν: Iωάννα Γκαβάκου (Eκάβη), Νένα Βενετσάνου (Ανδρομάχη-Κασσάνδρα σε ηχογράφηση)

Πληροφορίες-κρατήσεις εισιτηρίων: 697 697 2224.  Είσοδος: 10€/ Φοιτητικό-Μαθητικό: 5€

ΜΑΝΑ ΕΚΑΒΗ