Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κριτσωτάκης: «Η αποκατάσταση, της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής θα δώσει Πολιτιστική ώθηση στην Ερμιόνη»

enimerosipeloponnisou 
Το 1955, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης ασχολούμενοι με τη διαρρύθμιση του  προαύλιου χώρου, ανακάλυψαν τυχαία, ένα ψηφιδωτό δάπεδο με επιγραφή. Η ανασκαφή που έγινε από τον αρχιτέκτονα της Αναστήλωσης Ευστάθιο Στίκα, έφερε στο φως, μια τεράστια τρίκλιτη παλαιοχριστιανική βασιλική. Οι εργασίες συντήρησης σταμάτησαν το 2007, αφού πρώτα είχαν ανευρεθεί, τρεις χώροι με ψηφιδωτά, τα οποία μετά από ενέργειες του Δήμου Ερμιόνης, συντηρήθηκαν στα εργαστήρια, από φοιτητές αρχαιολογίας. Στις αρχές Νοεμβρίου 2013, μετά από έντονη βροχόπτωση, αποκαλύφθηκε από το συντηρητή αρχαιοτήτων κ. Καράμπαλη Γεώργιο, ένα ακόμη ψηφιδωτό 5ου αιώνα!  Αναφερόμενος στην ανάγκη αποπεράτωσης των εργασιών και στο ιστορικό της προσπάθειας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Γιάννη Κρητσωτάκη είπε στην «Ενημέρωση Πελοποννήσου»: Θεωρούμε ότι το παρόν έργο, είναι το σημαντικότερο των τελευταίων χρόνων και η αποπεράτωσή του, θα προσδώσει στην πόλη μας, μεγάλη πολιτιστική και τουριστική αξία. Πιστεύουμε ότι σ` αυτή μας την προσπάθεια, θα έχουμε τη στήριξη όλων, για να συνεχιστούν οι εργασίες συντήρησης και ανάδειξης, του αρχαιολογικού χώρου της Βασιλικής Παλαιοχριστιανικής Ερμιόνης, ώστε ο χώρος να γίνει επισκέψιμος, από τους συμπολίτες μας, αλλά και τους τουρίστες της περιοχής, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία, να θαυμάσουν από κοντά  ανεκτίμητης αξίας ψηφιδωτά, του 4ου και 5ου αιώνα».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας –Σπετσών και Αιγίνης, κ.κ. Εφραίμ, εξέφρασε τον θαυμασμό του, για την ιστορική αυτή ανακάλυψη, της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής, στην Ερμιόνη
Η ανασκαφή που έγινε στο χώρο, από τον αρχιτέκτονα της

Ο Ανάργυρος Πασχάλης στο βιβλιοπωλείο ΕΜΕΙΣ


Απαντήσεις Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, σε ερώτηση στη Βουλή για τη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων στην Ερμιονίδα


Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το  Βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημ. Κοδέλα, ανέφερε τα εξής: 
«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η διαχείριση των αστικών αποβλήτων αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και σε ορισμένες περιπτώσεις Περιφέρεια), με την κεντρική διοίκηση να διατηρεί ρόλο επιτελικό, νομοθέτησης, περιβαλλοντικής αδειοδότησης ανάλογα με την κατηγορία, ελεγκτικό, χρηματοδοτικό και εν γένει παρακολούθησης της ορθής εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Κατά συνέπεια, το Υπουργείο δεν έχει άμεση αρμοδιότητα και εμπλοκή στις επιλογές των αρμοδίων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επικροτεί ή αποδέχεται την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του δεματοποιητή που εξυπηρετεί το Δήμο Ερμιονίδας.

Στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων το ΥΠΕΚΑ, αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης στην περιοχή, έχει ήδη προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες όπως, α) η αποτύπωση της περιβαλλοντικής κατάστασης της περιοχής, μέσω των ενεργειών των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, β) η εξεύρεση προσωρινού αποδέκτη για τη νόμιμη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας, με την έγκριση, από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών, της προσωρινής μεταφοράς των απορριμμάτων στην εγκατάσταση, γ) η εκκίνηση της ανακύκλωσης συσκευασιών με την προώθηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΕΕΑΑ και Δήμου Ερμιονίδας, δ) η έκδοση πρόσκλησης για χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ έργων διαχείρισης βιοαποβλήτων, στην οποία έχει καταθέσει πρόταση και ο Δήμος Ερμιονίδας, ε) η χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ των έργων αποκατάστασης ΧΑΔΑ της Αργολίδας καθώς και στ) η συνεισφορά της δημόσιας δαπάνης για τα έργα του Περιφερειακού Σχεδιασμού Πελοποννήσου που πρόκειται να υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία:
1.    Η επιλογή της τοποθέτησης δεματοποιητών αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) έγινε το 2009 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο Μεταβατικού Σταδίου, που περιελάμβανε τη δημιουργία χώρων προσωρινής αποθήκευσης των αποβλήτων μέχρι την έναρξη λειτουργίας των προβλεπόμενων υποδομών όπως ορίζει η ΚΥΑ 50910/2727/2003. Σύμφωνα και με σχετική απόφαση του ΣτΕ, οι χώροι προσωρινής αποθήκευσης δεν αντίκεινται στον εγκεκριμένο περιφερειακό σχεδιασμό, δεδομένου ότι η λειτουργία τους ως χώρων

"Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" απο τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας


Αντανακλάσεις ζωής σε 10 φωτογραφίες

Κοιτάξετε προσεκτικά αυτές τις φωτογραφίες, και δείτε γιατί σημαίνουν τόσα πολλά!

 Ο φωτογράφος Tom Hussey δημιούργησε μια σειρά από εικόνες που θα σας μιλήσουν, δεν έχει σημασία η ηλικία σας, η φυλή, οι πεποιθήσεις ή το επάγγελμα.

 Οι αντανακλάσεις απεικονίζουν πόσο πολύ έχουμε αλλάξει στη ζωή μας και το πώς φαίνεται να συμβαίνουν όλα με τη μία, ασχέτως με το πόσο πολλά χρόνια, στην πραγματικότητα περνούν.
Η αντανάκλαση δίνει πληροφορίες για τις προηγούμενες ζωές αυτών των ηλικιωμένων πολιτών.
mirror1
Ο Tom μίλησε σε ένα βετεράνο ακριβώς πριν γιορτάσει τα 80ά γενέθλιά του. Η συνέντευξη αυτή τον ενέπνευσε να δημιουργήσει την παρακάτω σειρά.
mirror-2
«Δεν μπορώ να πιστέψω πως κοντεύω τα 80", είπε στον Hussey. "Νιώθω σαν να επέστρεψα μόλις από τον πόλεμο. Κοιτάζω στον καθρέφτη και βλέπω αυτόν το γέρο. "

Ποδηλατοβόλτα στο Ναύπλιο

ethnosimo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ποδηλατοβόλτα στο Ναύπλιο
 
«Φόρτσα στο πετάλι, να ‘ρθουνε κι άλλοι πάμε για ορθοπεταλιές» έγραψε ο Άρης Δαβαράκης, συνέθεσε ο Χρήστος Νικολόπουλος και τραγούδησε ο Κώστας Μακεδόνας.  Την προσεχή Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 στο Ναύπλιο θα έχουν την τιμητική τους οι λάτρεις του ποδηλάτου που θα βροντοφωνάξουν ότι «το ποδήλατο και η άθληση πρωταγωνιστεί στη ζωή μας», συμμετέχοντας στην Ποδηλατοβόλτα.
 
  «Τα τελευταία χρόνια, το ποδήλατο έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική σε όλες τις ηλικίες ως μέσο μετακίνησης και αναψυχής» αναφέρει στο μήνυμα του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός και συνεχίζει:«Αυτή είναι μια

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κατατοπιστικά τα όσα γράφει η κυρία ΧΡΥΣΑ ΤΣΙΡΝΑ - ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗ

(Εδώ)  Έγινε αντιληπτό ότι το Ηλιόκαστρο είχε γεωτρήσεις αλλά το νερό δεν ήταν καλό, αλλά ήταν και λίγο. Έτσι το καλοκαίρι αγόραζαν με το βυτίο. Και τώρα απλά, στο τέλος της θητείας, η διοικούσα παράταξη ανοίγει μία επιπλέον γεώτρηση, αλλά το πρόβλημα δεν προέκυψε τώρα. Και φυσικά ο καιρός θα δείξει αν λύθηκε το πρόβλημα.
Στην πεδινή Ερμιονίδα τα νερά είναι υφάλμυρα.
Στο Ηλιόκαστρο που έχει μεγάλο υψόμετρο, πώς οι παλιές γεωτρήσεις δεν έδιναν κατάλληλο νερό; Ήταν υφάλμυρο, δηλαδή φτάνανε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ή μένοντας ψηλότερα, το νερό ήταν ακατάλληλο λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας (λύματα, καλλιέργειες), ή λόγω των πετρωμάτων;
Αν η κυρία Τσίρνα - Μπαλαμπάνη γνωρίζει ας γράψει σχετικά.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Γιάννης Ανδρεαδάκης, έκανε το λαδολέμονο γνωστό στη Γερμανία.

Πολλοί Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό με απλές και καινοτόμες ιδέες. Ένας από αυτούς είναι και ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης που έκανε το λαδολέμονο γνωστό στη Γερμανία.
Το «δεξί χέρι» της νοικοκυράς που τιμάται δεόντως στη ελληνική κουζίνα μπήκε σε κεραμικό μπουκάλι και εξάγεται σε τόνους τα τελευταία δύο χρόνια στην Γερμανία. Εκτός από το λάδι και το λεμόνι στα συστατικά περιλαμβάνονται: θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη, πάπρικα και σκόρδο. Οι Γερμανοί συγκεκριμένα προτιμούν το ελαιόλαδο με άρωμα λεμονιού, οι νότιες χώρες το ελαιόλαδο με ρίγανη, θυμάρι και δενδρολίβανο και οι βόρειες χώρες λατρεύουν το ελαιόλαδο με σκόρδο και πάπρικα.
Το πώς προέκυψε η συγκεκριμένη επιχειρηματική ιδέα το εξηγεί ο Γιάννης Ανδρεαδάκης στο MadeinCreta.gr  που αν και σπούδασε οικονομικά αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του στην εταιρεία τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου που είχε στήσει. H ιδέα προέκυψε πριν από 6 χρόνια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μία διεθνή έκθεση ελαιόλαδου.  «Παρατήρησα ένα λάδι από την Τοσκάνη που ήταν διαυγέστατο αλλά δεν είχε γεύση ελαιολάδου αλλά λεμονιού. Οι Ιταλοί σε αυτά είναι πρωτοπόροι, άλλωστε, κι αυτό το ξέρουν όσοι

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος»

Στο κέντρο της Αθήνας θα χτυπάει η «καρδιά» της Πελοποννήσου, το τετραήμερο από 5 μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2013 στο πλαίσιο της Έκθεσης Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος». Η έκθεση, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, σε συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου, με τα Επιμελητήρια Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορίνθου, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, και Ηλείας. Παραγωγοί από ολόκληρη την Πελοπόννησο θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τα αγοράσουν σε προνομιακές τιμές. 
Με άξονα την εξωστρέφεια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύει τη συνεργασία αλλά και τις συνέργειες με τις παραγωγικές τάξεις της περιοχής και στοχεύει στη διεύρυνση της αγοραστικής δύναμης αλλά και στη διαφήμιση των Πελοποννησιακών προϊόντων. Στην έκθεση συμμετέχει ενιαία η Πελοπόννησος, στοχεύοντας στη συσπείρωση, η οποία μπορεί να αποτελέσει το μέσο, για την έξοδο από την κρίση.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:30 από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη με την παρουσία προέδρων και μελών των Επιμελητηρίων. Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης και η υπουργός τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της έκθεσης, περιλαμβάνονται cooking show με παραδοσιακή μαγειρική της Πελοποννήσου αλλά και παρασκευή ζυμαρικών. Επίσης στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση του Πελοποννησιακού πρωινού, αλλά και άλλων προϊόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικά χορευτικά συγκροτήματα των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά, παραδοσιακής μουσικής ανοιχτή στο κοινό.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Κ.Ε.Δ.Ε. ( ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)


Αθήνα 28/11/13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας αποστέλλουμε το Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, στο οποίο μεταξύ των άλλων εκφράζεται η αντίθεση των αιρετών τόσο για την   αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξής τους όσο και για τη διάσπαση των Δήμων.

Επίσης η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ τονίζει ότι ο εξορθολογισμός στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που οδήγησε σε πλεόνασμα 754 εκ. ευρώ της δίνει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να απαιτήσει από την Κυβέρνηση ώστε να μη γίνουν άλλες περικοπές πόρων και παρεμβάσεις στις δομές και το προσωπικό των δήμων.

Επίσης οι αιρετοί είναι αντίθετοι με οποιαδήποτε επιπλέον παρακράτηση πόρων από τους ΚΑΠ.

Ζητούν δε την απορρόφηση όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς και καμία παρέμβαση στην οργάνωση και στις δομές των Δήμων παρά μόνο την εφαρμογή της εθελοντικής κινητικότητας, όπως ακριβώς προτάθηκε από την ΚΕΔΕ και χωρίς τις δήθεν «εγγυήσεις», που στην ουσία ακυρώνουν το μέτρο.

Αναλυτικά το Ψήφισμα έχει ως εξής:
ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2013, συνήλθαμε, σε Έκτακτη

Η κατάληψη του Γυμνασίου Λυκείου Ερμιόνης συνεχίζεται

Συνεχίζουν την κατάληψη του  του Γυμνασίου - Λυκείου Ερμιόνης οι μαθητές του Λυκείου, λόγω της έλλειψης καθηγητών σε βασικά μαθήματα. 
Οι διαβεβαιώσεις πως θα καλυφθούν οι κενές θέσεις καθηγητών με τις ειδικότητες  Βιολόγου  και Οικονομολόγου, δεν τους πείθουν.
Χθες κάποιος από τους καθηγητές που  δεν συμφωνούν με την κατάληψη πρόλαβε και άνοιξε την κλειδωμένη πόρτα και έγιναν κάποια μαθήματα. 
Σήμερα  από τις 7 το πρωί οι μαθητές ήταν εκει, για να εμποδίσουν να ξανασυμβεί το ίδιο.
"Θα συνεχίσουμε την κατάληψη μέχρι να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις τους"  μας δήλωσαν.


Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης


Η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Μικρά Αγγλία"

  Η «Μικρά Αγγλία» είναι η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη.Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της που εκδόθηκε το 1997, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες.

  Η ιστορία διαδραματίζεται στην  Άνδρο.
                Απο 5 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους.

Βόλτα στο χείλος του γκρεμού


Ταξίδι στο χείλος του γκρεμού από CDemo83

Ο Βρετανός αλπινιστής Mick Fowler και η παρέα του αποφάσισαν να κατακτήσουν εκ νέου τα Ιμαλάια.

Ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που κόβει την ανάσα. Από το παράθυρο του βαν του καταγράφει το πέρασμα από την πλαγιά του βουνού, κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού.
Όπως έγραψε και ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook όπου και ανέβασε τα πλάνα, τη στιγμή της λήψης η παρέα με το βαν βρισκόταν σε υψόμετρο 2.000 ποδιών (609 μέτρα).  Η καταγραφή της πορείας τελειώνει κάτω από έναν εντυπωσιακό καταρράκτη.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο έχει πάνω από 1.700 likes και 6.000 κοινοποιήσεις (shares) στο κοινωνικό δίκτυο.
Σε ένα σημείο, φαίνεται χαρακτηριστικά ότι το πέρασμα είναι τόσο στενό που ένα μέλος της αποστολής πρέπει να "τσεκάρει" αν είναι εφικτή η συνέχεια του ταξιδιού.
Το ταξίδι τους έγινε στα πλαίσια της ανόδου στην μέχρι πρότινος απάτητη και "παρθένα" κορυφή Kishtwar Kailash των Ιμαλαΐων στην Ινδία. Ο Fowler μαζί με τον Paul Ramsden ήταν τελικά οι πρώτοι που πάτησαν την κορυφή ύψος 6,451 μέτρων.
Λόγω πολιτικών εμπλοκών, ο δρόμος για το Kishtwar Kailash ήταν μέχρι πέρυσι αποκλεισμένος από τις Αρχές για τους αλπινιστές. Η τελευταία, μη επιτυχημένη απόπειρα, έλαβε χώρα το 1991. Η φετινή ανάβαση τους, διήρκεσε συνολικά εξήμισι μέρες.  

  (Πηγή: Metro.uk)
news247 


Αεροπορικός κόμβος η Καλαμάτα: Οι νέες απευθείας πτήσεις με Ευρώπη

Οι νέες απευθείας πτήσεις της Aegean από Ντίσελντορφ για Καλαμάτα και οι απευθείας πτήσεις από Μόναχο θα ξεκινήσουν στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ τα δρομολόγια της FlyNiki/Air Berlin από Βιέννη (με συνδέσεις από Βερολίνο, Αμβούργο, Αννόβερο, Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη, Μόναχο, Ζυρίχη και Ντίσελντορφ) θα ξεκινήσουν το Μάρτιο.
Το Μάιο, θα ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις της Aegean από το Παρίσι, ενώ τα δρομολόγια της Easyjet από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου ξεκινούν τον Απρίλιο.
Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο της Costa Navarino με το οποίο προβάλλεται το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας ως πύλη εισόδου της Πελοποννήσου. 

 eleftheriaonline Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/31087-aeroporikos-komvos

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το μυστρί

Το προεκλογικό Τσιμέντο.

Σταμπωτό διαβάσαμε. Γράφτε και καμιά ιδέα, δώστε κανένα μοτίβο στάμπας εις ανάμνησιν. Τελευταία βλέπω να χάνεται το χιούμορ από την πατρίδα μας και αυτό είναι από τα πλέον ανησυχητικά.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Σεισμός με επίκεντρο την Ερμιονίδα (4,1-4,5)

http://quakeapp.com
*Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 16.30 26 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ναυπλίου. 
*Ο σταθμός του Λυκείου Κρανιδίου δίνει 4,4 ,10 χιλιομετρα νότια της Κοιλάδας. σε μικρο εστιακό βάθος.

orangespotters

Η είδηση και η σύγκριση

Η είδηση:
Σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 100.200 ευρώ καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo Απ. Βακάκης, με την κατηγορία πως μπάζωσε 4 στρέμματα αναδασωτέας έκτασης στην Κηφισιά με χώματα που προέρχονταν από την πισίνα του των 700 τ.μ. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με μηνυτήρια αναφορά του Δασαρχείου Πεντέλης μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής Κοκκιναρά.
 capital

Η σύγκριση:


Στην Ερμιονίδα μπαζώνουν τις μαύρες τρύπες που ανοίγουν στους κάμπους αφαιρόντας το χώμα για πώληση,  με τοξικά σκουπίδια,  αλλά ποιος νοιάζεται τώρα για υδροφόρους ορίζοντες.. 

Για τις  θάλασσές μας που μπαζώνουν οι ιδιοκτήτες παραλιακών εκτάσεων και αλλάζουν τον τοπικό μας χάρτη τσιμουδιά.
Μην τους ενοχλήσουμε και τους χάσουμε απο  χορηγούς..

Πρ. Ε. Π. ΕρμιόνηςΠηγή:www.capital.gr

Αναπλάσεις με σταμπαριστό προεκλογικό μπετό

Πηγή:dimermionidas 
Ξεκίνησε το έργο των αναπλάσεων από την Κοινότητα Θερμησίας. Συγκεκριμένα επιστρώνεται με σταμπαριστό μπετό ο δρόμος Ευαγγελίστριας, ο οποίος ιδιαίτερα σε κάποιο σημείο παρουσίαζε αυξημένη ολισθηρότητα. Παρόμοια έργα θα συνεχιστούν και στην Ερμιόνη και στο Κρανίδι αλλά και στις άλλες Κοινότητες του Δήμου μας. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ
Προϊόντα ΧΙΟΥ

Όχι στη Χίο. Στον Μπεραία, κοντά στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Γωνιακό κατάστημα με όλα τα προϊόντα της Χίου. Και μη νομίσετε μόνον για τα κλασικά "Μαστίχα Χίου", "Παστέλι και μαντολάτο Χίου".
Δεκάδες προϊόντα από το νησί της ευωδιάς και του Ομήρου. Μεταξύ αυτών και λικέρ Ρόδι, και λικέρ Ρόδι με Μαστίχα, και λικέρ Μανταρινιού και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.
Όμως ο Πειραιάς είναι η " Η Πόλη του Αργοσαρωνικού". Τον κύριο πυρήνα του τον φτιάξανε οι Υδραίοι. Πιστεύω ότι μετανάστες Ερμιονίδας πρώτης δεύτερης τρίτης και βάλε γενιάς πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από τους σημερινούς μόνιμους κατοίκους Ερμιονίδας. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις μια βόλτα και να μη συναντήσεις γνωστούς. Εννοώ περισσότερους, για παράδειγμα, Ερμιονήτες από ό,τι θα συναντήσεις στην Ερμιόνη.
Τα μαγαζιά του Πειραιά είναι άδεια και με φτηνό νοίκι. Φτιάξτε ένα κατάστημα με όλα αυτά τα ωραία που φτιάχνονται και πουλιόνται στη Φιλόπτωχο της Ερμιόνης, αυτά τα ωραία που δοκιμάζουμε στις γιορτές του λαδιού και του ροδιού και του κρασιού (όχι στη γιορτή του ψαρά, γιατί όλο γαύρο και τσιπούρα ιχθυοτροφείου έχει ο Πειραιάς). Προϊόντα Ερμιόνης, Ηλιοκάστρου, Θερμησίου, Φούρνων, Διδύμων, Κοιλάδος, Πορτοχελίου, Κρανιδίου. Θα μου πείτε πώς αυτό είναι εύκολο, αλλά η ταμπέλα είναι δύσκολη, με ποια σειρά θα μπουν οι ονομαστοί τόποι. Μπορεί το κατάστημα να είναι πανέτοιμον και να μην ανοίγει ποτέ, λόγω ταμπέλας.
Είπαμε όμως τα αποτελέσματα μετράνε.
Θα μου πείτε: Φτιάξε ένα εσύ, κατά το "έρχου και ποιήσωμέν σε ημίν* Δήμαρχον" του ....... Θουκυδίδη. Θα έφτιαχνα, όπως και πολλοί άλλοι, αν μου λέγατε ποιος θα με προμηθεύει με όλα αυτά τα καλούδια, που ζηλότυπα τα κρατάτε ως αξίες χρήσεις και σύμβολα αξιοσύνης. Διότι άλλο πράγμα είναι η μεταποίηση και το εμπόριο, και άλλο τα καλούδια της οικιακής οικονομίας. Οι Χιώτες φτιάξανε λικέρ ρόδι για να το πίνουμε (και να το πληρώνουμε) εμείς, όχι να το πίνουνε οι ίδιοι. Και πώς ξέρουμε ότι τα προϊόντα που δωρεάν απολαμβάνουμε στις γιορτές είναι καλά; Το δωρεάν ουδείς εμίσησεν, και πάσα δωρεά δεχτή και μετ' επαίνων..... για να μας ξαναφτιάξετε. Μόνον όταν βγουν με τιμή στην αγορά, αρχίζει η σύγκριση και παίρνουν την σωστή αξιακή τους θέση.

* ημίν = δοτική χαριστική, για χάρη μας δηλαδή, που στην τοπική πολιτική σημειολογία σημαίνει: για να την σκαπουλάρουμε εμείς ενδόξως!

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Επαγγελματική ενημέρωση των μαθητών από τα φροντιστήρια «ΕΝΑΥΣΜΑ» και «ΘΕΤΙΚΟ»

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιήθηκε  ενημερωτική εκδήλωση από τα φροντιστήρια « Έναυσμα» της κ. Μ.Σκλαβούνου και «Θετικό» του κ. Α. Κρητικού. Ο ομιλητής της εκδήλωσης  κ. Σταύρος Τζαβάρας ,καθηγητής φυσικής και ειδικός στην  συμβουλευτική για την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος ενημέρωσε  γονείς και μαθητές   για  όλες τις σχολές   που μπορούν να επιλέξουν τα παιδιά, τα επαγγελματικά δικαιώματα που εξασφαλίζουν, την αγορά εργασίας, τις προοπτικές και  ιδιαίτερα   εστίασε στην αυτογνωσία  που πρέπει να έχουν τα παιδιά πριν αποφασίσουν να επιλέξουν και να ασκήσουν ένα επάγγελμα το οποίο θα καθορίσει τη ζωή τους,  αλλά θα επηρεάσει και τους άλλους.  Πολύτιμη  και ιδιαίτερα 
διαφωτιστική ήταν η ενημέρωση του για το  νέο εκπαιδευτικό  -εξεταστικό σύστημα ,τον τρόπο υπολογισμού των  μορίων, αλλά και  την προσοχή που πρέπει να δείξουν οι μαθητές της Α΄Λυκείου στα μαθήματα τους αφού από φέτος   θα εφαρμοστούν οι αλλαγές  σε αυτούς.  Η  ενημέρωση του κ. Τζαβάρα  δεν ήταν δημοσιογραφική , ήταν επιστημονική και απέδειξε ένα άνθρωπο που  γνωρίζει την ψυχολογία του παιδιού , τις ανάγκες ,αλλά και την αγωνία των γονέων για τις σπουδές των παιδιών.  Οι πληροφορίες του  ικανοποίησαν όλους τους παρευρισκομένους και ήταν πολλοί εκείνοι που ζήτησαν την επανάληψη της εκδήλωσης αφού  για πρώτη φορά έγινε στην πόλη μας με επιστημονική υπευθυνότητα τονίζοντας έτσι και την υπευθυνότητα των οργανωμένων φροντιστηρίων που ενδιαφέρονται όχι μόνο για την πρόοδο και την επιτυχία των μαθητών, αλλά και την  σωστή ενημέρωση τους από ειδικούς αφού και οι ίδιοι ενημερώνονται συνεχώς από την Ομοσπονδία  Εκπαιδευτικών Φροντιστών . (ΟΕΦΕ)


Από villadidimo

Έχετε τον νου σας από μεριά Σαλάντι μη ξαφνικά σας βγει σαν περισκόπιο ο υποθαλάσσιος αγωγός που θα φέρνει νερό αρδευτικό αλλά και πόσιμο. Με λόγια λύθηκε και το πρόβλημα του πόσιμου νερού, ασχέτως αν οι αρμόδιοι λένε ότι δεν είναι πόσιμο, ασχέτως αν στα Ίρια φτάνει με ανοικτό αγωγό που κάλλιστα μπορεί να μεταφέρει και πνιγμένα ζώα.
Μα η ΛΥΣΗ δεν ήταν αρχικά οι υδροφόρες και ο καθαρισμός των πηγαδιών;
Όσο για την κοπέλα που μιλάει για την παράκαμψη, ξέρει και μάλιστα πολύ καλά τι της γίνεται, αλλά και το τι έγινε. Άλλοι έχουν τα μυαλά φελάντρα.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

τάδε έφη Μαλβίνα !


Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, έξυπνοι και χαζοί, όμορφοι και άσχημοι, υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αγαπήθηκαν και άνθρωποι που δεν αγαπήθηκαν...

17 χρόνια πριν... (σαν να μην πέρασε μιά μέρα):


Έλλη Βασιλάκη

Ριζοσπαστική Κίνησης Ερμιονίδας – Συμμετοχή : Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η 2η ανοικτή συγκέντρωση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Ερμιονίδας – Συμμετοχή.

Η συζήτηση είχε δύο σκέλη.

Α) Θέσπιση διαδικασιών για την οργανωτική λειτουργία και τη λήψη αποφάσεων στα πλαίσια της κίνησης
Β)Διάλογος για θέματα που αφορούν στο Δήμο Ερμιονίδας.

Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε:

  1. Να πραγματοποιηθεί στο Κρανίδι την Τετάρτη 04/12/2013 η 3η ανοικτή συγκέντρωση της Κίνησης με αντικείμενο συζήτησης θέματα του Δήμου Ερμιονίδας
  2. Να πραγματοποιηθεί στο Κρανίδι το Σάββατο 14/12/2013 η 4η ανοικτή συγκέντρωση στην οποία τα μέλη της Κίνησης θα επιλέξουν με ψηφοφορία :

  • Επικεφαλή – Υποψήφιο Δήμαρχο
  • Εκτελεστική Γραμματεία της Κίνησης

Η Συγκέντρωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση – καθορισμό των θέσεων της κίνησης.


Καλούμε τους πολίτες της Ερμιονίδας να αγκαλιάσουν την Ριζοσπαστική Κίνηση Ερμιονίδας – Συμμετοχή
συμμετέχοντας σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία στην οποία θα είναι πρωταγωνιστές και όχι απλοί θεατές στη λήψη αποφάσεων.


Η συντονιστική επιτροπή της
«Ριζοσπαστικής Κίνησης Ερμιονίδας – Συμμετοχή »

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου ΕρμιόνηςΣτις 23 Νοεμβρίου 2013, το Σάββατο, στο Συγγρού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης διοργάνωσε μια πρωτότυπη συνάντηση με θέμα τις τριμερής σχέσεις ανάμεσα σε δασκάλους, γονείς και μαθητές.
Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο κ. Δημήτρης Σίδερης, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α’ θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου και η κ. Ακριβή Κονιδάρη, Ψυχολόγος, Ερευνήτρια Πανεπιστημίου Ουψάλα Σουηδίας.
Η ενημέρωση αυτή ασχολήθηκε με πολλαπλά ζητήματα που αφορούσαν και το διδακτικό και το παιδαγωγικό κομμάτι ανάμεσα σε δασκάλους με μαθητές και γονείς αλλά και σε γονείς με παιδιά και δασκάλους.
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
Σκοπός ήταν :
·        η σωστή και γρήγορη εκμάθηση από το μαθητή χωρίς πίεση και άγχος
·         η επιβράβευση ή το αντίθετο, η σωστή τιμωρία, όπου απαιτείται, ώστε να έχει εποικοδομητικό αποτέλεσμα στην παραβατική συμπεριφορά
·        η ενημέρωση των διδασκόντων από τους γονείς για τυχόν οικογενειακά προβλήματα, ώστε αυτοί με τη σειρά τους, με εχεμύθεια, να φροντίσουν για τη σωστή αντιμετώπιση αυτών των παιδιών
·        η αγάπη, ο σεβασμός της προσωπικότητας των μαθητών, η ηρεμία, η αμοιβαία ειλικρίνεια γονέων και δασκάλων είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του σχολείου τόσο σε γνωστικό όσο και σε παιδαγωγικό επίπεδο.
Πραγματικά, η κίνηση αυτή του Συλλόγου ανέδειξε ότι η στενή επαφή γονέων και δασκάλων είναι απαραίτητη για να σμιλευτεί ένας σωστός και υγιής χαρακτήρας παιδικής ψυχής.
Όλοι νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας. Όλοι μαζί ας πραγματώσουμε ό,τι χρήσιμο μας δόθηκε απ’ αυτή την επικοινωνία.

Από το Δ.Σ.