Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΕΡΓια ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η αδιαφορία  της διοίκησης   της ΔΕΥΑΕΡ στον χειρισμό κρίσιμων ζητημάτων για την ομαλή λειτουργία της. 

Τα επανειλημένα λάθη της διοίκησης, δεν αφήνουν άμοιρο των ευθυνών τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, αφού η διοίκηση της επιχείρησης ορίζεται από την δημοτική αρχή στην αρχή της δημοτικής περιόδου και εφαρμόζει το πρόγραμμα της παράταξής της.

Η ΔΕΥΑΕΡ δέχεται απανωτά χτυπήματα και κάθε μέρα που περνάει γίνεται  περισσότερο αναξιόπιστη στα μάτια των καταναλωτών που βλέπουν "τα έργα και  τις  ημέρες"  μιας  επιπόλαιης διοίκησης.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε την: 


1) Την σωρεία αποφάσεων του ΔΣ  της ΔΕΥΑΕΡ  που ανακαλούνται  και έρχονται ξανά στο επόμενο συμβούλιο για νέα απόφαση, επειδή  δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα σύμφωνα με την νόμιμη διαδικασία για την ανάθεση υπηρεσιών και προμηθειών που θεωρούνται απαραίτητες για την λειτουργία της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να  επιβαρυνθεί η ποιότητα των υπηρεσιών της έναντι των καταναλωτών.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Η πορεία του Κτηματολογίου έως σήμερα.

 Κρανίδι, 12.03.2021

Ανακοίνωση

Παραλάβαμε σήμεραεπιστολή από τον κ. Ιωάννη Δημαράκη, Ειδικό Σύμβουλο Δημάρχου Ερμιονίδας για θέματα Κτηματολογίου, με θέμα την «Κατάθεση δικαιωμάτων του Δήμου Ερμιονίδας στο Κτηματολόγιο και ψηφιακή καταγραφή ακινήτων».

Με μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του συντονισμού και της οργάνωσης στο εξαιρετικά σημαντικό θέμα της κατάθεσης δικαιωμάτων του Δήμου Ερμιονίδας στο Κτηματολόγιο, παρουσιάζουμε την επιστολή έτσι ώστε οι δημότες μας να λάβουν γνώση της διαδικασίας και των ενεργειών μας σχετικά με αυτό το ιδιαίτερης σημασίας θέμα.

Η συγκεκριμένη εργασία και τα αποτελέσματά της θα μείνουν παρακαταθήκη στον Δήμο Ερμιονίδας καθώς για πρώτη φορά οργανώνεται λεπτομερές και πλήρες περιουσιολόγιο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημαράκη, για την προσφορά του και τον ζήλο που επέδειξε στο αντικείμενο που ανέλαβε αμισθί, και συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα, και τον συγχαίρουμε για το ακέραιο του χαρακτήρα του καθώς ακόμα και για τις συνεχείς μετακινήσεις του για τα θέματα του Κτηματολογίου, δεν λαμβάνει ούτε έξοδα μετακίνησης.   

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

 

Ακολουθεί η επιστολή του κυρίου Δημαράκη :

ΔΕΥΑΕΡ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 Αγαπητοί καταναλωτές της Κοινότητας Ερμιόνης.

Οι λογαριασμοί του Φεβρουαρίου 2021 που παραλάβατε αφορούν καταναλώσεις του 2ου τετραμήνου του 2020 (2020/02) και όχι του 3ουτετραμήνου του 2020 (2020/03), όπως αναφέρεται στους λογαριασμούς που λάβατε .

Η ισοκατανομή στα δύο τετράμηνα που πραγματοποιήθηκε στον λογαριασμό που λάβατε δεν ισχύει.

Οι λογαριασμοί του Φεβρουαρίου 2021 που παραλάβατε έχουν ακυρωθεί και δεν ισχύουν.

Όσοι καταναλωτές έχουν φροντίσει να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς που ακυρώθηκαν, τα χρήματα που κατέβαλλαν θα τους πιστωθούν και θα συνυπολογιστούν στον επόμενο λογαριασμό τους.

Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος και την αναστάτωση που προκαλέσαμε και σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Θα καταβληθεί από μέρους μας κάθε προσπάθεια να επανέλθουμε στην κανονικότητα

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Παράταση προγράμματος συλλογής αγαθών για την «Εκστρατεία Αλληλεγγύης».

 Κρανίδι, 11.03.2021

Ανακοίνωση

Η «Εκστρατεία Αλληλεγγύης», για την στήριξη των σεισμόπληκτων της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας, κοινή προσπάθεια την οποία οργανώνουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου, έτυχε μεγάλης απήχησης και σε συνέχεια αυτής οι συμπολίτες μας ζητούν παράταση του χρόνου συλλογής των αγαθών.

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται το πρόγραμμα συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέχρι και την Τετάρτη 17.03.2021.

Συλλέγονται :

– τρόφιμα μακράς διαρκείας,

– κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα, μαξιλάρια,

– βρεφικά είδη (γάλα & πάνες),

 – υγειονομικό υλικό,

– απολυμαντικά, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής,

 – νερά

– και είδη ρουχισμού

Στις Αποθήκες του Δήμου Ερμιονίδας

Από Δευτέρα έως Τετάρτη και ώρες  08:00 –  12:00

Στον Χώρο της Αλληλεγγύης

Τρίτη Απόγευμα ώρες  16.00 – 18.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας και συντονισμού : 693 7431505

Η «Εκστρατεία Αλληλεγγύης», στηρίζεται στους ευαισθητοποιημένους πολίτες που πάντα αγκαλιάζουν και συνδράμουν καθοριστικά τις προσπάθειες του Δήμου μας, για την παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ: Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ και Ο ΡΟΛΟΣ των ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

 Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 σε Τακτική Συνεδρίαση συζητήθηκε μετά από επιστολή των 8 Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου μας προς των Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος εκλογικός νόμος για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 και ο νέος τρόπος εκλογής των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Εκπροσωπώντας τους συναδέλφους Προέδρους μαζί με τον Πρόεδρο του Ηλιοκάστρου κ. Χρήστο Σαλογιάννη συμμετείχαμε στην διαδικτυακή συνεδρίαση και προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε τις ενστάσεις μας και τις διαφωνίες μας και ζητήσαμε την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, όπως εκατοντάδες Κοινότητες από το Αγωνιστικό Δίκτυο “Των Ελλήνων οι Κοινότητες” έχουν πράξει σε δεκάδες Δήμους της χώρας.

Δυστυχώς η διαδικασία εξελίχθηκε σε καθαρά τυπική διαδικασία και σε θέμα ρουτίνας, παρά την σπουδαία αυτοδιοικητική σημασία του.

Σε αυτό συνετέλεσε από την μια  ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών είναι πλέον  για διαβούλευση και στις 18/3/2021 θα οδηγηθεί στην Βουλή των Ελλήνων για συζήτηση και ψήφιση και από την άλλη και εμείς ως αιρετοί πολλές φορές δεν θέλουμε να ασχολούμεθα με θέματα ουσίας που αφορούν το μέλλον της αυτοδιοίκησης.

Αποτελέσματα λήψης δειγμάτων rapid test για την διάγνωση covid – 19 που πραγματοποιήθηκαν στις 10.03.2021

 Κρανίδι, 11.03.2021

Δελτίο Τύπου

Χθες Τετάρτη 10/3/2021, ολοκληρώθηκε η λήψη δειγμάτων από τις κινητές ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Αργολίδας του ΕΟΔΥ,  για την διάγνωση covid-19.

Πραγματοποιήθηκαν 151 rapid test σε δημότες, σε χώρο έξω από το Super Market ”Lidl”, και διαγνώστηκαν 2 θετικά κρούσματα τα οποία παραπέμφθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους καταγράφεται σημαντική διασπορά στον Δήμο μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα, για να ανακόψουμε την μετάδοση του ιού, προστατεύοντας τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και τους συμπολίτες μας.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Γραφείο Δημάρχου

 

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ.

 


ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03/2021

 

ΘΕΜΑ : ΤΟ ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Ήταν να το ζήσουμε και αυτό , κάθε κυβέρνηση να έχει αντικειμενικό στόχο να λύσει τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ βρισκόμαστε ως κοινωνία στο σημείο «μηδέν» αφού η υγειονομική κρίση καλά κρατεί , η οικονομία και η κοινωνία βρίσκονται στην «εποχή των παγετώνων» ,με  παγωμένη οικονομική δραστηριότητα. Η κεντρική διοίκηση μας καλεί να συμμετέχουμε σε ένα διάλογο για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι την 18 Μαρτίου που ολοκληρώνεται η διαβούλευση και το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στις επιτροπές και στην ολομέλεια της Βουλής. Φυσικά δεν μπορούμε να μην διαφωνήσουμε με τις βασικές κατευθύνσεις και τις βασικές αλλαγές που επιφέρει το προτεινόμενο νομοσχέδιο , είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τις παρακάτω αντιδημοκρατικές προτάσεις :

1.    Την κατάργηση του θεσμού των κοινοτήτων όπως αυτές είχαν εφαρμοστεί με το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και είχαν λειτουργήσει μέχρι σήμερα. Το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας εκφράζει με κατηγορηματικό τρόπο την άρνηση μας να αποδεχτούμε την κατάργηση του θεσμού 

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Στην Κοιλάδα ξέρουν που "τρακάρουν" τα μεγάλα όνειρα..

..τι είναι η αγάπη για τον άνθρωπο,  τι κάνεις αν χάσεις την άνοιξη  και τι σημαίνει προσφορά κι αγάπη για τον τόπο.

Μας χάρισαν μια μαγευτική διαδρομή, με μονοπάτια που οδηγούν στο θαύμα σκαμμένα  από χέρια που σεβάστηκαν το κάθε κλαδί,  την κάθε πέτρα.

Πρόεδρος Κοινότητας Ερμιόνης: Δελτίο τύπου


Ως  Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης, μετά το Δελτίο Τύπου του  Δήμου Ερμιονίδας στις 4ης  Mαρτίου 2021 με την δήλωση του Δημάρχου Ερμιονίδας κου Γεωργόπουλου (περί σχολιασμού της τοπικής επικαιρότητας) διαμηνύω τα κάτωθι:

Η πολιτική τοποθέτηση, τα μηνύματα και η στήριξη σε πρόσωπα και επιλογές του κυρίου Δημάρχου είναι απόλυτα σεβαστά εκ μέρους της Κοινότητας μας.

Συμμερίζομαι το γενικό μήνυμα και την ερμηνεία της δήλωσης του κ. Δημάρχου που συντάχθηκε σε κλίμα προσωπικής φόρτισης και σε συνθήκες πολιτικής πίεσης.

Αυτονόητο είναι και να αναγνωρίζω το δικαίωμα και την θέληση να καθορίζει ο ίδιος την πολιτική ατζέντα και τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του και τις εφαρμογές του αυτοδιοικητικού προγράμματος του, μετά την συντριπτική εντολή που ενέκριναν οι συμπολίτες μας.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Αφιέρωμα του ΙΛΜΕ στη Φιλική Εταιρεία. - 1 (vid)Αφιέρωμα του ΙΛΜΕ στη Φιλική Εταιρεία - 1 (
vid)

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα 1821 παρουσιάζει σε συνέχειες τη δράση των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας αλλά και προσώπων που μυήθηκαν σ’ αυτήν.

Νικόλαος Σκουφάς και Νικόλαος Γαλάτης 

Ο Νικόλαος Σκουφάς γεννήθηκε στο Κομπότι της Άρτας το 1779. Το πρώτο του επάγγελμα ήταν πιλοποιός, δηλαδή κατασκευαστής σκούφων. Όταν μεγάλωσε πήγε στην Άρτα, όπου άνοιξε μαγαζί. Μη αντέχοντας όμως την καταπίεση του Αλή Πασά ξενιτεύτηκε και εγκαταστάθηκε στη Χριστιανική Ρωσική Οδησσό. Αρχικά πήγε πολύ καλά οικονομικά δεδομένου ότι και η Ρωσική πόλη πρόσφερε ευκαιρίες και αρκετοί Έλληνες πρόκοψαν σ’ αυτήν οικονομικά. Στη συνέχεια όμως ο Σκουφάς χρεωκόπησε.

Στην ψυχή του όμως είχε γεννηθεί η ιδέα της απελευθέρωσης της πατρίδας του. Γι’ αυτόν το σκοπό ίδρυσε το 1814 μαζί με τους επίσης εμπόρους Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο μια εταιρεία με σκοπό να οργανώσουν και να προετοιμάσουν την επανάσταση των σκλαβωμένων Ελλήνων. Την ονόμασαν, άγνωστο γιατί, Φιλική Εταιρεία. 

Στις 7 Ιουλίου του 1816 έφθασε στην Οδησσό, όπου βρισκόταν και ο Σκουφάς, ο  Νικόλαος Γαλάτης. Ήταν γόνος οικογένειας ευγενών, ο πατέρας του ήταν εύπορος διπλωμάτης. Άλλοι έλεγαν τον Νικόλαο ευπατρίδη, άλλοι αριστοκράτη. Ο ίδιος αποκαλείτο κόμης και ήταν Ιθακήσιος στην καταγωγή. 

Το πρόσωπό του συγκέντρωνε όλα τα προσόντα ομορφιάς, ήταν ευγενικός και κομψός. Πρέπει να γεννήθηκε το 1792 ή το 1794. Είχε εξαιρετική μόρφωση με σπουδές στη Σμύρνη, στις Κυδωνιές (Αϊβαλί) και στο Παρίσι. Μίλαγε εκτός των ελληνικών, ιταλικά και γαλλικά. Επομένως αν συγκρίνουμε τον Γαλάτη με τους τρεις γνωστούς ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν μπορούσε να συγκριθεί μαζί του σε προσόντα ως προς τη μόρφωση.

Μέσα από το ιστορικό δράμα «Νικόλαος Γαλάτης» του Σπύρου Ευαγγελάτου εκτυλίσσεται η ιστορία της Φιλικής Εταιρείας, ο πατριωτισμός των μελών της, το πάθος και η δίψα για την ελευθερία, η προετοιμασία για τον απελευθερωτικό αγώνα αλλά και ανθρώπινα πάθη και έριδες, προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμοί. 

Η διασκευή του θεατρικού έργου έγινε από την φιλόλογο και πρόεδρο του ΙΛΜΕ Τίνα Αντωνοπούλου, η σκηνοθεσία από τον εκπαιδευτικό και πρόεδρο του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας Δημήτρη Σίδερη. Η παράσταση ανέβηκε στις 23 και 25 Μαρτίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης, 200 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Γαλάτη στην Ερμιόνη, με τη συνεργασία ΙΛΜΕ και ΘΟΕ.

Οδησσός 1816. Συνάντηση Σκουφά – Γαλάτη

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Εκστρατεία Αλληλεγγύης για τους σεισμοπαθείς στην Ελασσόνα.Κρανίδι, 07/03/2021

Ανακοίνωση

Σε συνέχεια της εξαγγελίας του Δημάρχου για την στήριξη των σεισμοπαθών στην περιοχή της Ελασσόνας σας ενημερώνουμε ότι :

Από Δευτέρα έως Τετάρτη και ώρα 08:00 με 12:00 στις Αποθήκες του Δήμου 
και Τετάρτη Απόγευμα 16:00 με 18:00 στο χώρο της Αλληλεγγύης θα συλλέγονται:

– τρόφιμα μακράς διαρκείας,

– κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα, μαξιλάρια,

– βρεφικά είδη (γάλα & πάνες),

 – υγειονομικό υλικό,

– απολυμαντικά, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής,

 – νερά

– και είδη ρουχισμού

ώστε να αποσταλούν στους πληγέντες της περιοχής, όπου οι περιουσίες τους έχουν υποστεί ολική ή μερική καταστροφή και τα έχουν τόσο ανάγκη !!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας και συντονισμού : 693 7431505

Γραφείο Δημάρχου

Rapid test, ξανά στους δημότες της Ερμιονίδας.

 


Κρανίδι, 07/03/2021

Ανακοίνωση 

Σας ενημερώνουμε πως, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στον Δήμο Ερμιονίδας, οι  κινητές ομάδες Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Αργολίδας του ΕΟΔΥ, θα βρίσκονται ξανά την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 από τις 9.30 έως τις 2.30, στον εξωτερικό χώρο του Super Market ” Lidl”,  για να πραγματοποιήσουν rapid test στους δημότες της Ερμιονίδας.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Τηρούμε τα μέτρα, προστατεύοντας τον εαυτόν μας, την οικογένειά μας και τους συμπολίτες μας, ώστε να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα.

Γραφείο Δημάρχου

Γαϊτανάκι 2020 | Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης | Πεντάηχον


Σαν σήμερα έγινε! Σαν σήμερα, πέρυσι και κάθε Κυριακή της Αποκριάς, επιλέγουμε να "πλημμυρίζουμε" τους δρόμους της Ερμιόνης μας με χρώματα, με γέλια, με φωνές, με χορούς κυκλωτικούς & ξεσηκωτικούς! Σαν σήμερα θα γινόταν το #γαϊτανάκι2021 ! Και επειδή καθόλου δεν μας ταιριάζει φέτος να μην κάνουμε τίποτα, καθόλου δεν μας ταιριάζει να μένουμε αμέτοχοι, προβάλλουμε τούτο εδώ το βίντεο που υπήρχε στο αρχείο μας, ως το ελάχιστο δείγμα αναπαραγωγής, αναβίωσης, διάσωσης & διάδοσης των εθίμων μας, των τραγουδιών μας, των χορών μας και εν γένει της κουλτούρας μας! Δεν θα χαθούν! Δεν θα τα αφήσουμε εμείς να χαθούν! Καλή θέαση! #χοερ #pentaichon

Βιβή Σκούρτη: Αναμνήσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Ερμιόνης «ΛΑΣΟΣ».


Αναμνήσεις που έρχονται στο φως μέσα από τις φωτογραφίες της ζωής μας με νοσταλγία για περασμένες «χρυσές» εποχές.

Τελευταία αποκριά και τα μέλη του ΛΑΣΟΥ είμαστε σε πλήρη οργασμό, οργανώνοντας ως κορύφωση της γιορταστικής περιόδου στην τελευταία Κυριακή τη γιορτή του Καρναβαλιού, αφού είχαν προηγηθεί χοροεσπερίδα και μασκέ πάρτι. Ο πολιτισμός αποτελούσε και αποτελεί προνομιακό πεδίο του τόπου μας. 


Είναι συνδεδεμένο με  την προσφορά συλλογικής προσφοράς ανθρώπων μέσα από συλλόγους που άφησαν εποχή και έφεραν φρέσκο αεράκι στον τόπο. Για έναν τέτοιο σύλλογο θα μιλήσω με νοσταλγία, ένα σύλλογο που υπηρέτησα για μια εικοσαετία με σα από το Δ.Σ. του και μιλώ για τον Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων (Π.Σ.Ν.Ε) «ΛΑΣΟΣ».