Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Καλό μήνα!

  "Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι"
 
Πίνακας της κας Ανθούλας Λαζαρίδου- Δουρούκου απο τη συλλογή "Οι μήνες"

Ηλιόκαστρο : Γιορτή κρασιού 2018


Οδός Παναγιώτη Τέτση στην Υδρα

Ένα μονοπάτι μήκους ενός χιλιομέτρου, που συνδέει τους οικισμούς Καμίνι και Βλυχό στην Υδρα και το οποίο ονομάστηκε «Οδός Παναγιώτη Τέτση» προς τιμήν του μεγάλου Υδραίου ακαδημαϊκού και εικαστικού, εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Η δημιουργία του πλακόστρωτου δρόμου υπήρξε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών της περιοχής, το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, καθυστερούσε εδώ και πολλά χρόνια να υλοποιηθεί λόγω διαδικαστικών και γραφειοκρατικών αιτιών.

Το έργο, που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), διευκολύνει την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και κάνει τη μετακίνηση πολύ πιο ασφαλή, καθώς στο παρελθόν είχαν συμβεί θανατηφόρα ατυχήματα.

Το μονοπάτι, που πρόσφατα ηλεκτροδοτήθηκε προκειμένου η κυκλοφορία να γίνεται με ασφάλεια και το βράδυ, εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες διερχόμενους τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ενα βήμα πιο κοντά στην οικοδομική άδεια το σχέδιο για το Kilada Hills

Την οδό της υλοποίησης αναμένεται να λάβει εντός του 2019 η επένδυση ανάπτυξης του παραθεριστικού θερέτρου Kilada Hills στην περιοχή της Ερμιονίδας στην Αργολίδα, συνολικού ύψους της τάξεως των 420 εκατ. ευρώ. Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση που εγκρίνει την πολεοδομική μελέτη και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για τη λήψη της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας. Το έργο υλοποιείται από την Dolphin Capital του κ. Μίλτου Καμπουρίδη σε έκταση 2.100 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας, κοντά στο Πόρτο Χέλι.Με βάση τα όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ, η πολεοδομούμενη έκταση θα χωριστεί σε δύο περιοχές. Η πρώτη θα είναι επιφάνειας 1.123 στρεμμάτων και θα αφορά την ανάπτυξη υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, επιφάνειας της τάξεως των 30.000 τ.μ., όπως επίσης και πολυτελών τουριστικών κατοικιών (κατά κύριο λόγο βίλες), ενώ στις συμπληρωματικές χρήσεις περιλαμβάνονται εμπορικά καταστήματα, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα αναζωογόνησης και χώροι συνάθροισης κοινού. Στη δεύτερη περιοχή των 8 στρεμμάτων επιτρέπονται χρήσεις παραθεριστικής κατοικίας, καθώς και καταστήματα εστίασης, τα οποία όμως θα απευθύνονται αποκλειστικά τους κατόχους/χρήστες του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού. 
Περισσότερα:kathimerini

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

"Σοφία (Βέμπο) σε θυμάμαι", της Τάνιας Χαροκόπου η 4η παράσταση του 5ου Φεστιβάλ Θεάτρου "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"

Σοφία σε θυμάμαι: Η ζωή της Βέμπο στην Αθηναΐδα

"Σοφία (Βέμπο) σε θυμάμαι", της Τάνιας Χαροκόπου

η 4η παράσταση του 5ου Φεστιβάλ Θεάτρου "ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ"
την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2018 στις 9 μ.μ..
στον Πολυχώρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ (περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης)
Ερμηνεύουν: Γεωργία Ζώη, Ηλίας Μιχαήλ - Σπύρος Νίκας (ακορντεόν)
Πληροφορίες κρατήσεις εισιτηρίων: 697 697 2224.