Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΤΣΟΣ: Α-Π-Ε-Λ-Π-Ι-Σ-Ι-Α

Αυτή η λέξη χαρακτηρίζει την αγροτοκτηνοτροφική κατάσταση στην Ερμιονίδα.

Ανομβρία: συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Περνάει καμιά μπόρα, ακούγονται μπουμπουνητά προς Δίδυμα, αλλά η μπόρα στρίβει, περνάει από Τροιζηνία και Πόρο και κατευθύνεται προς Αττική. Μερικές σταγόνες πέφτουν στην Ερμιονίδα. Αν η μπόρα έρχεται από Ναύπλιο, περνά.... αλάργα από Σπέτσες - Ύδρα και χάνεται.

Γεωτρήσεις: Πέρσι γύρω στον Αύγουστο πολλοί αγρότες της πεδινής Ερμιονίδας είδαν τις γεωτρήσεις τους να στερεύουν. Φέτος αυτό συμβαίνει ήδη από τον Μάιο.

Ξερικοί ελαιώνες: Τα δέντρα δεν έχουν πλέον δύναμη ούτε να ανθίσουν. Όσα άνθισαν, καμιά κλάρα εδώ και κει, τα έφαγε η βαμβακίαση. Είναι ασύμφορη οποιαδήποτε εργασία. Αδύνατον να βγουν τα έξοδα. Μόνο από μεράκι και για γυμναστική.

Ποτιστικοί ελαιώνες: Κάπως καλύτερα τα πράγματα σε όσους έχουν ακόμη νερό, αλλά και εργατικά χέρια στην οικογένειά τους. Σαν αγροτικές επιχειρήσεις από το κακό στο χειρότερο.

Ρόδια: Δύσκολη καλλιέργεια, πολλά τα έξοδα, μεγάλος ο ανταγωνισμός. Στασιμότητα και προβληματισμός.

Εσπεριδοειδή: Τα έχει ξεχάσει η Ερμιονίδα. Λίγα εδώ και κει από αγρότες που πηγαίνουν στη λαϊκή και μπορούν να διαθέσουν μια μικρή ποσότητα.

Σπαρτά: Κάποτε έφταναν σε ύψος 1.50 μέτρα. Τώρα στο μισό μέτρο το πολύ. Υπήρξαν φέτος και σπαρτά των 20-30 πόντων! Τέλη Μαΐου ο θερισμός.

ΠΟΠ: Μακάρι να έλυναν τα προβλήματα, αλλά δεν ..... Για την επιβίωση των επιχειρήσεων κυρίαρχο είναι το κόστος και η διάθεση των προϊόντων.

Κτηνοτροφία: Για τρίτη χρονιά το χορτάρι στα βουνά είναι λιγοστό. Ό,τι σπέρνεται για κτηνοτροφική χρήση, δεν μεγαλώνει, δεν αποδίδει, αν βέβαια ..... φυτρώσουν οι σπόροι. Οι κτηνοτρόφοι αγοράζουν κτηνοτροφές σε ασύμφορες τιμές. Δεν βγαίνουν.

Και ο Δήμος μας; Α-Π-Ω-Ν.


Βασίλης Γκάτσος

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ
  Το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια και ο αγιασμός του νέου μισθωμένου κτηρίου που στεγάζει ευπρόσωπα το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας στο Κρανίδι.
   Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη.
 Τον αγιασμό τέλεσε ο Επίσκοπος Ύδρας, Αίγινας και Ερμιονίδας, κ. Εφραίμ.
 Στον χαιρετισμό του ο κ. Γενικός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος σε νέο κτήριο, που είναι πρόσφορο και κατάλληλο και εκπληρώνει πλέον απόλυτα με άριστο τρόπο τις υπηρεσιακές  ανάγκες.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Aνταποδοτικά οφέλη από τις Α.Π.Ε. (Ανεμογεννήτριες) στο Δήμο Ερμιονίδας.

Aνταποδοτικά οφέλη από τις Α.Π.Ε. (Ανεμογεννήτριες) στο Δήμο Ερμιονίδας.


Επιτέλους ! Μετά από τεκμηριωμένες παρεμβάσεις της "Δυνατής Ερμιονίδας"εδώεδώ εδώ εδώ εδώ . Η Δημοτική αρχή της Ερμιονίδας, εφαρμόζει το νόμο για τα ανταποδοτικά οφέλη από τις Α.Π.Ε. (Ανεμογεννήτριες). 

Κατά τη συνεδρίαση της 29/5 το Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας αποφάσισε σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού και πραγματοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας στις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, όπου δραστηριοποιούνται Α.Π.Ε. (Δίδυμα, Ηλιόκαστρο, Θερμησία)
Ερώτημα. Με τα ανταποδοτικά οφέλη των προηγούμενων ετών τι θα γίνει; 

Δεν θα ωφεληθούν οι κοινότητες; Τα χρήματα πήραν άλλες κατευθύνσεις; Οι δημότες των κοινοτήτων θα πρέπει να αρκεστούν σε αυτό το μικρό "Αντίδωρο" ;

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ανθρώπινο Είδος: Τόσο μικρό σε πληθυσμό αλλά απόλυτα καταστροφικό

Η πρώτη καταγραφή της ζωής στη Γη αποκαλύπτει τόσο το εκπληκτικά ελάχιστο ποσοστό που αντιπροσωπεύει το ανθρώπινο είδος συγκριτικά με τα άλλη είδη, όσο και τον δυσανάλογα τεράστιο αντίκτυπο που παρά ταύτα έχει επί όλων των άλλων πλασμάτων.
Σύμφωνα με την πρώτη μελέτη για τη ζωή στον πλανήτη μας η ανθρωπότητα είναι ταυτόχρονα ασήμαντη και εντελώς κυρίαρχη στον «χάρτη» της ζωής στη Γη.Σύμφωνα με τη μελέτη, τα 7,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιπροσωπεύουμε μόλις το 0,01% όλων των ζωντανών πλασμάτων. Ωστόσο, από την αυγή του

Μπεχράκης: Το παραδοσιακό κάπνισμα τελειώνει

«Το παραδοσιακό κάπνισμα τελειώνει». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που ελήφθη το 1988, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Στην Ελλάδα, το κάπνισμα έχει αρχίσει να μπαίνει σε ευρωπαϊκή τροχιά και όπως σημειώνει στο kathimerini.gr, ο κ.Μπεχράκης, «έχουμε μία πολύ σημαντική μείωση του αριθμού των καπνιστών, που έχει φτάσει στο 27,2%. Πρόκειται για μία μείωση που είναι εντυπωσιακή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα».«Εχουμε μία μείωση του καπνίσματος στις νεαρές ηλικίες - μεταξύ 2009 και 2014 - που φτάνει το 33% σε ηλικίες 16 έως 24 ετών» υπογραμμίζει ο ίδιος τονίζοντας τις δράσεις που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα στα σχολεία.

Περισσότερα: kathimerini 

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Απάντηση της “Δυνατής Ερμιονίδας” στο παραλήρημα του Δημάρχου Ερμιονίδας..

Απάντηση της “Δυνατής Ερμιονίδας” στο παραλήρημα του Δημάρχου Ερμιονίδας για τη δημοσίευση της παράταξής μας, και με φωτογραφικό υλικό για τα συγκεντρωμένα σκουπίδια στο παλαιό νταμάρι της Αυλώνας.


Δημήτριος Σφυρής Ας είστε καλά όλοι που προστατεύετε την ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ
Έχετε θράσος της ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΔΙΔΥΜΩΝ ΜΑΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΜΙΖΗ -ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ

Πρέπει να ντρέπεστε
Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν κλείσαμε τα μικρόφωνα "ευαίσθητοι" εθελοτυφλωμένοι" και δημιουργοί των χωματερών πολεμάτε ακόμα και σήμερα το έργο καθαριότητας.
"Κάποιοι"
αυτούς που πολεμανε το περιβάλλον καλή ώρα τους λένε εχθρούς της γης
Εγώ θα έλεγα πολέμιους της Υγείας του λαού !!!!! Αν ακούσατε μέσα στο συμβούλιο όταν πληροφόρησα ότι με δυο εργάτες καθαριότητας μαζεύονται τα σκουπίδια και τέσσερις οδηγούς για 10 οχήματα δεν βάλατε το χέρι στην τσέπη που βάζουν κάποιοι αιρετοί. Γιατί βάνδαλοι της Δημόσιας Υγείας;;;;
ΜΟΝΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

«Πρόσωπα της Φρίντα»: Η μεγαλύτερη online έκθεση για τη Φρίντα Κάλο

Η πρόσβαση στην διαδικτυακή έκθεση, είναι εφικτή μέσω εφαρμογής αλλά και από τον ιστότοπο Google Arts & Culture.
Το δράμα της προσωπικής ζωής της Φρίντα Κάλο γοητεύει. Όσες και όσοι εκτιμούν την τέχνη της, όσες και όσοι συγκινούνται από την προσωπική της ιστορία, έχουν κάθε λόγο να χαίρονται. Εδώ και δύο μέρες είναι προσβάσιμη – δωρεάν – η μεγαλύτερη συλλογή που υπήρξε ποτέ έργων, αντικειμένων, φωτογραφιών, συνδεδεμένων με τη Μεξικανή σουρεαλίστρια ζωγράφο. Μια διαδικτυακή έκθεση.
   Τα «Πρόσωπα της Φρίντα» (Faces of Frida) είναι συνεργασία της Google με ένα διεθνές δίκτυο ειδικών στη Φρίντα Κάλο και 33 μουσείων σε επτά χώρες. Η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω της εφαρμογής – διαθέσιμης και για iOS και για Android – και του ιστότοπου Google Arts & Culture.

Περισσότερα:m.popaganda 
Έλλη Βασιλάκη

Διονύσια 2018 : Οι απονομές στους νικητές

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ : ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ;

ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ;ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΧΥΜΑ ΣΑΝ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ! Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗΣ: Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Τέταρτο μέρος


Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Τέταρτο μέρος


Δημήτρης Τουτουντζής

    Ο Χαϊρεντίν αφού κατόρθωσε να γίνει κυρίαρχος όλης της ακτής πολλά μίλια ανατολικά και δυτικά από το Αλγέρι και να ξαναφτιάξει το στόλο του, ξανάρχισε τις επιθέσεις του αδερφού του εναντίον των καραβιών και των πόλεων των χριστιανών. Όπως προαναφέραμε, ο Χαϊρεντίν με την προσφορά του Αλγεριού στο σουλτάνο, και την δήλωση υποταγής σε αυτόν, άφησε το χαρακτηρισμό του πειρατή και έλαβε αυτόν του κουρσάρου. Η διαφορά του πειρατή από τον κουρσάρο είναι ότι ο μεν πρώτος ενεργεί και εκτελεί τις πειρατείες για λογαριασμό του, ενώ ο δεύτερος τιθέμενος υπό την προστασία κάποιου κράτους, πραγματοποιεί πειρατικές επιχειρήσεις και κατακτήσεις για λογαριασμό του ηγεμόνα του. Από τη λεία όμως που συγκεντρώνει, κρατάει μέρος για τον εαυτό του και το υπόλοιπο πάει στον αφέντη του.   

Τάσος Λάμπρου: Μύλος ΚρόθιΚρανίδι 26-05-2018
Μύλος Κρόθι: Δικαίωση της ένστασής μου και κατάρτιση νέων όρων διαγωνισμού.
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η ένσταση που υπέβαλλα σχετικά με την κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού για την ενοικίαση του Μύλου στο Κρόθι Ερμιόνης, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας.
Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της 15ης  Μαΐου 2018, η Οικονομική Επιτροπή με την ομόφωνη Απόφαση 49/2018, ανακάλεσε την προηγούμενη Απόφαση 37/2018 «Περί καθορισμού των όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στη θέση «Κρόθι» στη Δ.Κ Ερμιόνης Δήμου Ερμιονίδας», κατά της οποίας είχα κάνει ένσταση.