Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΔΙΔΥΜΩΝ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
 Πρόεδρε, ακούγαμε διάφορα σχετικά με τον εορτασμό  του Άγιου πνεύματος . Σήμερα διαβάζουμε με κάθε επισημότητα, ανακοίνωση για πανηγύρια  και γιορτή της <<γκόγκας>>, σε μια ημέρα που στο χωριό μας έχουμε μνημόσυνο για τους 21 νεκρούς που έχουμε καταγεγραμμένους την 4η -5η Ιουνίου  του 1944.
 Πρόεδρε, διαβάζουμε ότι συμμετέχει η τοπική Κοινότητα Διδύμων στην διοργάνωση του πανηγυριού μαζί με τους εθελοντές της ενορίας μας και σε ρωτούμε , πότε συγκάλεσες τοπικό συμβούλιο και εμείς οι τοπικοί σύμβουλοι δεν έχουμε καμία ενημέρωση ;;;
 Αποφασίζεις μόνος να παραχωρήσεις τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας για να γίνει το πανηγύρι. Σε έναν χώρο όπου είναι το μνημείο ηρώων των πεσόντων  και είναι αναρτημένα όλα τα ονόματα των εκτελεσθέντων από τους γερμανούς το 1944.
 Πρόεδρε, γιατί προσπαθείτε να υποβαθμίσετε  την ημέρα του Αγίου Πνεύματος συστηματικά εδώ και μερικά χρόνια ; Ξεκινήσατε να αντιδράτε με την τοποθέτηση της προσωπογραφίας  του Παππάγγελου και σήμερα μετατρέπετε  το μνημόσυνο σε πανηγύρι.
 Δεν μπορείτε  να παίρνετε αποφάσεις μόνοι σας παράνομα και ζητάμε να σταματήσετε αυτήν την υποβάθμιση του χωριού μας  τώρα !!!
 Όσο  αναφορά τους εθελοντές της ενορίας μας πιστεύουμε ότι έχουν κάνει λάθος . Άλλου  είδους εκδηλώσεις αρμόζουν ……………….!!!!!!!!
Οι τοπικοί σύμβουλοι
Σερέτης Παναγιώτης
Βόγκλης Γεώργιος  

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Διονύσια Ερμιόνης 2018: Αγώνες κολύμβησης και τρεξίματος με αφετηρία και τερματισμό την Ερμιόνη


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, με τη συμμετοχή της Τοπικής Κοινότητας Ερμιόνης, τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φούρνων Π.Ο.Φ.,  προκηρύσουν τους παρακάτω αγώνες κολύμβησης και τρεξίματος με αφετηρία και τερματισμό την Ερμιόνη:

Διονύσια Ερμιόνης 2018

  Πρόγραμμα διημέρου

1η Ήμερα Αγώνων
Σάββατο 26/05/2018
Κολυμβητικός αγώνας απόστασης 2,5 χλμ.:

Άνοιγμα γραμματείας αγώνων: 08.00 π.μ. μπροστά από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ερμιόνης – παράδοση αριθμών & chip και φύλαξη πραγμάτων.

Ώρα εκκίνησης: 9.00 π.μ. Κολυμβητικός αγώνας απόστασης 2,5 χλμ.:

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

GDPR Ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων

Από τις 25 Μαΐου 2018, με την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων, θα ισχύει η ίδια δέσμη κανόνων για την προστασία των δεδομένων σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ, όπου και εάν βρίσκεται η έδρα τους.
Η εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων για την προστασία των δεδομένων συνεπάγεται ότι
  • οι πολίτες θα ελέγχουν καλύτερα τα δεδομένα τους προσωπικού χαρακτήρα
  • οι επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από την εφαρμογή ισότιμων όρων ανταγωνισμούΠώς μια σακούλα από κεμπάμπ στη Θεσσαλονίκη σκότωσε μια φάλαινα στη Μύκονο

Τον γύρο του κόσμου έκανε το νέο πόρισμα του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» που εδρεύει στην Αθήνα και αποκάλυψε ότι τα συγκεκριμένα θηλαστικά βρίσκουν αργό και βασανιστικό θάνατο στις ελληνικές θάλασσες από μεγάλες ποσότητες πλαστικού που βρίσκονται στο στομάχι τους.

Περισσότερα:protagon

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018


Το τρέιλερ του Φεστιβάλ
Το τρέιλερ του Φεστιβάλ φέρει την υπογραφή του γνωστού σκηνοθέτη Περικλή Χούρσογλου και αποτυπώνει τα χιλιάδες βήματα προς τα αρχαία και σύγχρονα θέατρα από το 1955 μέχρι σήμερα.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι ο παλαιότερος πολιτιστικός θεσμός της χώρας και ομορφαίνει με τις εκδηλώσεις του τα καλοκαίρια μας.
Οι παραστάσεις:

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΕΡΜΙΟΝΗ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κρανίδι 22/05/2018

ΘΕΜΑ (Α) : ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Είχαμε επισημάνει ότι ο Δήμος μας κατά την  περίοδο που διανύουμε θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και αυτό οφείλεται στους εξής λόγους α) ότι η δημοτική αρχή δεν στήριζε το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων στον δήμο μας να συνεχίζουν την εργασίας τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών κάτι που δεν το έπραξε, όπως έγινε σε άλλους δήμους πχ στο δήμο Άργους.
Διακρίθηκε από διγλωσσία άλλα έταξε ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής μέσα από δελτία τύπου , άλλα υποστήριξαν στις αίθουσες των δικαστηρίων και στην συνέχεια ακολούθησε και τρίτη διαφορετική άποψη όπως αυτή εκφράστηκε στην τακτική δίκη.  Β) έπρεπε να λήξουν οι συμβάσεις των εργαζομένων για να υποβάλλουν αιτήματα πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου (δίμηνης –οκτάμηνης διάρκειας). Άρα οι ανάλογες αποφάσεις με τα αντίστοιχα αιτήματα υποβλήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και αναμένουμε ακόμα τις εγκρίσεις τους. γ) επινόησαν , έπεισαν κάποιους εργαζόμενους να δουλέψουν «εθελοντικά» και παράνομα από αυτούς που η σύμβαση τους είχε λήξει στις 31/03/2018, μετά την λήξη της σύμβαση τους. έτσι αυτοί ακόμα περιμένουν να πάρουν κάτι ως «κίνητρο της εθελοντικής εργασίας» και φυσικά έμειναν με την υπόσχεση!!!   

ΔΕΥΑΕΡ: Ανακοίνωση περιορισμού κατανάλωσης νερού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 24-05-2018 έχει προγραμματιστεί από την Δ.Ε.Η. γενική διακοπή ρεύματος σε όλο τον Δήμο Ερμιονίδας από τις 7:00 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε του καταναλωτές για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας με σκοπό την διατήρηση ικανής ποσότητας νερού στις δεξαμενές για λόγους ασφαλείας και την αποφυγή διακοπών νερού.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.
Ιωάννης Πάλλης
 

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Τρίτο μέρος.


Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Τρίτο μέρος

Δημήτρης Τουτουντζής

Κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας.

    Όπως είδαμε, η πειρατεία ήταν πάντοτε ένας υπαρκτός κίνδυνος για τα πλοία, που διέσχιζαν της ελληνικές θάλασσες, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο άμεσος και σοβαρός όσο τα  σκοτεινά χρόνια της τουρκοκρατίας στην Ελλάδα. Στα χρόνια διάλυσης και αναρχίας, πριν και μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, όταν οι Οθωμανοί διαδοχικά έθεταν υπό την κυριαρχία τους τον ελληνικό ηπειρωτικό χώρο.
    Οι Έλληνες των παραλίων περιοχών και της νησιωτικής Ελλάδας, πριν από την τουρκική κατάκτηση, μετά την κατάληψη από τους Τούρκους και παράλληλα με αυτήν, είχαν να αντιμετωπίσουν  έναν άλλο σκληρό και αδίστακτο εχθρό. Τους πειρατές, Τούρκους και χριστιανούς.
    Από το 1390, χρονολογία κατάληψης των μικρασιατικών παραλίων από τους Οθωμανούς, Τούρκοι πειρατές της Μικράς Ασίας ασκούσανε πειρατεία και ερήμωναν  τα ελληνικά παράλια. Η προσπάθεια επικράτησης των Οθωμανών Τούρκων στις