Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΠΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
ονομάζομαι Δήμητρα Παππά, είμαι κάτοικος Ερμιόνης, μητέρα δύο παιδιών….. και σε λίγους μήνες τριών.
Αποφάσισα να συμπορευθώ στο πλευρό του Τάσου Λάμπρου ανταποκρινόμενη στο τιμητικό κάλεσμά του και θα είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας με τον συνδυασμό «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.
Στον Τάσο Λάμπρου εκτίμησα την εμπειρία του, την εργατικότητά του, την ειλικρίνειά του, την ισχυρή ομάδα των συνεργατών του και το πρόγραμμα της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., το οποίο με καλύπτει και με εκφράζει απόλυτα.
Ως νέα μητέρα και ενεργός πολίτης, είμαι  έτοιμη να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ – ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, αποφάσισα να είμαι και πάλι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό της “Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας” με υποψήφιο Δήμαρχο τον αγαπητό από ετών φίλο μου Τάσο Λάμπρου, τον οποίο εκτιμώ για την μαχητικότητά του, την ειλικρίνειά του και την τιμιότητά του.
Πιστεύω, λόγω της εμπειρίας που έχω αποκτήσει από την δημόσια διοίκηση, ότι θα μπορέσω με τις δυνάμεις που διαθέτω, να προσφέρω τα μέγιστα στον τόπο που γεννήθηκα, στο Κρανίδι και στην όμορφη Ερμιονίδα.

Δυνατή Ερμιονίδα :H αδράνεια κάνει να περνούν αργά οι ώρες και γρήγορα τα χρόνια¨


Ο Παβέζε γράφοντας την φράση αυτή, σίγουρα θα είχε στο μυαλό του, κάποιον σαν τον απερχόμενο Δήμαρχο Ερμιονίδας. Πραγματικά η αδράνεια των 5 χρόνων, δεν σώζεται τις τελευταίες ώρες όσο αργά κι αν περάσουν. Παλεύει ο κ. Σφυρής να μαζέψει τα ασυμμάζευτα που ο ίδιος δημιούργησε, αλλά μονίμως όπως όλοι μας έχουμε καταλάβει, του φταίνε οι άλλοι, μόνο οι άλλοι. Η σελίδα του στο Facebook έχει πάρει φωτιά τους τελευταίους μήνες που προσπαθεί μάταια να πείσει τους συνδημότες μας πως έχει διαπράξει έργο στον τόπο μας. Σήμερα παρουσίασε τα Ψηφιδωτά της Ερμιόνης και ανακοίνωσε πως παλεύει για την ανάδειξη και την συντήρηση τους (οι φωτογραφίες βέβαια που ανέβασε έχουν ξεθωριάσει μιας και είναι

Wikileaks: Αυτές είναι οι δέκα μεγάλες αποκαλύψεις που έκανε ο Ασάνζ και τον μετέτρεψαν σε υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο εχθρό των ΗΠΑ

H κοινή γνώμη παγκοσμίως παραμένει σοκαρισμένη από τη σύλληψη μέσα από την πρεσβεία του Ισημερινού του Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks που συντέλεσε σε σειρά πολύ σημαντικών αποκαλύψεων μεταξύ άλλων για ζητήματα όπως τι συνέβαινε μέσα στο Γκουαντάναμο, ο πόλεμος στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, για τις μεγάλες παγκόσμιες εμπορικές συμφωνίες και τα συμφέροντα πίσω από αυτές, τον πόλεμο στη Συρία, σημαντικές αποκαλύψεις σε σχέση με τη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA)

Περισσότερα: agonaskritis

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ. 
Ο Δήμος μετά από πολύχρονη προσπάθεια κατάφερε την αδειοδότηση και έγκριση επανεκκίνησης από την Δνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτερων Μνημείων και το Υπουργείο Πολιτισμού. Συναντήθηκα με τους συντηρητές και τον Υπεύθυνο κ. Γεώργιο Καράμπελα, ο οποίος εδώ και χρόνια συντηρεί την Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Ερμιόνης. 
Επισκέφθηκαν την αποθήκη για την υπάρχουσα κατάσταση των ψηφιδωτών και προγραμμάτισαν τις εργασίες που ξεκινούν άμεσα.
Οι εργασίες εκτός από την συντήρηση περιλαμβάνουν την τοποθέτηση των ψηφιδωτών στους χώρους της ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ Ερμιονης.


Ο χώρος της Παλαιοχριστιανικής καλύπτει ένα χώρο 704 τετραγωνικών μέτρων. Περιλαμβάνει Βήμα, Κεντρικό Κλιτος, Νάρθηκα, νότιο και βόρειο πρόκτισμα με σπάνιες παραστάσεις ( ζωικό, φυτικό, διάκοσμο, γεωμετρικά σχήματα και σωζόμενη επιγραφή. )
Αποτελεί ένα έργο ιστορικής σημασίας που αποτυπώνει και αναδεικνύει το πέρασμα της Ερμιόνης ανα τους αιώνες.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡ

Φίλες και φίλοι,

Ονομάζομαι Τατιάνα Φράγκου  και είμαι  οδοντίατρος. Διαμένω μόνιμα στο Πορτοχέλι  όπου και ασκώ την επαγγελματική μου δραστηριότητα.

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 θα είμαι υποψήφια δημοτική  σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ), ο οποίος  έχει δείξει  με την παρουσία του στα κοινά,  ότι  η επόμενη ημέρα στο Δήμο μας χρειάζεται νέους ανθρώπους με όραμα και  ιδανικά για τον τόπο μας.

Ζητώ, λοιπόν,  την υποστήριξή σας δηλώνοντας   ότι θα προσπαθήσω να αλλάξω προς το καλύτερο  την Ερμιονίδα μας. 

Ανακοίνωση 5 νέων υποψηφιοτήτων από την Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας


Κρανίδι 12/4/2019

Η Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας ανακοινώνει σήμερα 5 νέους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για τον Δήμο Ερμιονίδας.
Πρόκειται για άξια, τίμια και ικανά στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, που διαθέτουν το όραμα, την εμπειρία και τη θέληση να εργαστούν για τον κοινό σκοπό της προόδου του τόπου μας.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους μέχρι σήμερα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ., αλλά και τους συμπολίτες μας, που συμπορεύονται μαζί μας και με τη στήριξή τους και τον αγώνα τους, μας οδηγούν στην Μεγάλη Νίκη των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

1.    Αντωνίου Μανώλης (Μάνος) του Σταύρου, Ηθοποιός - Σκηνοθέτης
2.    Δαγρές Ιωάννης του Γεωργίου, Πολιτικός Μηχανικός
3.    Λούμη – Γιαννικοπούλου Αγγελική του Βασιλείου, Ελ. Επαγγελματίας
4.    Παππά Δήμητρα του Παναγιώτη, Οικιακά
5.    Φλωρής Κώστας του Εμμανουήλ, Ελ. Επαγγελματίας
Προχωράμε μπροστά και γυρίζουμε σελίδα,
 Όλοι Μαζί για την δικιά μας Ερμιονίδα.

#proxwrame #gyrizoume_selida

Τάσος  Λάμπρου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΟΥΜΗ – ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


Φίλοι μου,
έχοντας αναπτύξει, τα τελευταία πέντε χρόνια, μία ειλικρινή σχέση μαζί σας, μέσα από τις αναρτήσεις μου και την καθημερινή μας επικοινωνία, όσον αφορά στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο μας, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω πως θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Ερμιονίδας, με τον συνδυασμό του κ. Τάσου Λάμπρου, ο οποίος με άφησε να έχω την ελευθερία της γνώμης μου, εμπιστεύθηκε τις ιδέες μου και δεσμεύτηκε να αναβαθμίσει σε όλους τους τομείς τον όμορφο τόπο μας, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.
Η επιλογή μου να εμπλακώ ξανά ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση καθορίστηκε και οριστικοποιήθηκε από την θερμή παρότρυνση φίλων και την υποστήριξη των συνδημοτών μου.
Διαθέτοντας αίσθημα ευθύνης, καθαρές  προθέσεις και στόχους και φυσικά διάθεση για δράση, έχω την πρόθεση να υπερασπιστώ με δύναμη τα συμφέροντα των Δημοτών και του Δήμου, όπως άλλωστε έπραξα όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν σας κρύβω πως ήταν για μένα μία δύσκολη απόφαση καθώς την τελευταία πενταετία, οι πολιτικές πρακτικές και οι γνωστοί τρόποι έκφρασης της πολιτικής, με απογοήτευσαν.  Έχω δηλώσει πολλές φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πως δεν είμαι πολιτικός και ούτε πρόκειται να γίνω.
Είμαι ένας άνθρωπος πρακτικός, ένας άνθρωπος της δράσης, της σκληρής δουλειάς και της αποτελεσματικότητας, κάτι που έχω αποδείξει από τις άμισθες θέσεις ευθύνης τις οποίες υπηρέτησα και στις οποίες δεν θα αναφερθώ, γιατί για μένα είναι μόνο τίτλοι.
Προσωπικά, δεν χρειάζομαι τίτλους για να προσφέρω στα κοινά και δεν δίστασα να παραιτηθώ από αυτούς, συνεχίζοντας ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος μακριά από το ψέμα, την αχαριστία και την συκοφαντία, αρνούμενη να σκύψω το κεφάλι σε οτιδήποτε ήταν ενάντια στις αρχές μου και στο συμφέρον των Δημοτών.

Pilar’s (πυργίσκοι ύδρευσης και ηλεκτρικού ) σκαφών στα Μαντράκια

 ΜΑΝΤΡΑΚΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Pilars. Συνεχίζουμε. ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ. 
ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ μετά από 4 χρόνια την υλοποίηση των Pilar’s (πυργίσκοι ύδρευσης και ηλεκτρικού ) σκαφών που είχαμε προγραμματίσει σαν Δημοτική Αρχή. 
Ένα έργο που ενισχύει τις τουριστικές υποδομές. Ένα έργο που θα ενισχύσει την Ερμιόνη σαν προορισμό. 


Σχόλια του τύπου να καρπωθεί κάποιος προσωπικά το έργο δεν βασίζονται στη λογική της Αυτοδιοικησης. Νομίζω ότι ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή επιδοκιμάζεται. Η προσπάθεια είναι συλλογική και όχι προσωπική. Ούτε ο Δήμαρχος φταίει για τα κακώς πεπραγμένα και κάποιοι να καρπώνονται μόνο τα καλώς πεπραγμένα. Άλλωστε δεν θα υπήρχαν ΔΣ συλλογικών οργάνων. Δεν θα υπήρχαν προγραμματισμοί, ούτε Υπηρεσίες που βασίζονται στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής. 
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.!


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,
ονομάζομαι Κατερίνα Παριανού του Κωνσταντίνου (Κωσταντάρα), είμαι γεννημένη στο Κρανίδι το έτος 1997 και έχω σπουδάσει και εργάζομαι στον τομέα της κομμωτικής τέχνης.
Από πολύ νεαρή ηλικία προβληματίζομαι για όσα συμβαίνουν στον τόπο μου και σήμερα νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη που έχω την ευκαιρία να συμμετέχω και να συνδράμω στην επίλυση διάφορων ζητημάτων που απασχολούν διαχρονικά τον Δήμο μας.
Νιώθω ότι έχω την υποχρέωση να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις, για να μπορέσει η γενιά μου αλλά και οι υπόλοιπες αργότερα, να αντικρίσουν μια Ερμιονίδα αντάξια της ιστορίας της και των κατοίκων της, απαλλαγμένη από τα σημαντικά προβλήματα που την ταλανίζουν σήμερα, όπως για παράδειγμα η εύρεση και η διαχείριση του νερού.
Πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα, όπως και όλη η νέα γενιά του Δήμου μας, να μπορώ να ζήσω σε μια εκσυγχρονισμένη, αναπτυγμένη και καθαρή Ερμιονίδα χωρίς κανείς να μπορεί να μου το στερεί.

H πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας


Οι επιστήμονες του διεθνούς Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων (Event Horizon Telescope-EHT) ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά «φωτογράφισαν» τη μεγάλη μαύρη τρύπα που υπάρχει στο κέντρο ενός γαλαξία, συγκεκριμένα του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87). 

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Λουλουδιασμένη Ερμιονίδα στο Ηλιόκαστρο στο ΛουκαΐτιΣτο γραφικό Λουκαΐτι με τα κατσικάκια του.
Στο  Ηλιόκαστρο με τα αμπέλια του και τους τσαλαπετεινούς του.


Οι προτάσεις της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. για την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Ερμιονίδας την τετραετία 2019-2023


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
Ο Δήμος Ερμιονίδας για να ανταπεξέλθει στην νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί μετά την παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση, απαιτείται να οργανώσει μια σύγχρονη Δημοτική Κοινωνική Υπηρεσία, η οποία θα στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.
Οι βασικές δομές και δράσεις που θα ενσωματωθούν σε αυτήν την Δημοτική Κοινωνική Υπηρεσία είναι οι εξής:
1.     Η ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου, δύο δομές απαραίτητες στην σημερινή κοινωνική συγκυρία, τις οποίες έχουν ιδρύσει και λειτουργούν οι περισσότεροι δήμοι της χώρας.
Στόχος τους είναι η δωρεάν διανομή τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, φαρμάκων, ειδών βασικής υγιεινής, ειδών ένδυσης και υπόδησης, σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Αυτές οι δομές θα στηριχτούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου, από το εθελοντικό  κίνημα και από  τα μεγάλα πολυκαταστήματα και φαρμακεία του τόπου μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΔΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΔΥΠΕΡΦίλες και φίλοι,

Ονομάζομαι Κονδύλης Γιάννης του  Σταμάτη και  είμαι  οικονομολόγος. Κατάγομαι από  το Ηλιόκαστρο Ερμιονίδας.


Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019 θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Τόκα (ΝΕ.ΔΥ.Π.ΕΡ).

Η συμμετοχή μου  έχει ως σκοπό να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δημοτών, τα οποία και θα στηρίξω με εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Στόχος  μας  πρέπει να είναι  η  συνεργασία όλων των προοδευτικών και υγιών δυνάμεων αυτού του τόπου η οποία είναι απαραίτητη για την  αλλαγή στα δημοτικά πράγματα του δήμου μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ

Επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων,Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδας Τάσος Τόκας ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ισίδωρο Διαμαντάρα.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η καθυστέρηση ίδρυσης του Λιμενικού Φυλακίου στην Κοιλάδα καθώς έχουν ήδη περάσει σχεδόν 5 μήνες από τότε που το Υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε έγγραφο (15-11-2018) στον Δήμο μας με το οποίο ζητούσε συγκεκριμένα έγγραφα αλλά μέχρι σήμερα  ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει ανταποκριθεί.


Το Υπουργείο ζητούσε:

 -την οικοδομική άδεια,

Αναστάσιος Γανώσης: «Να γίνω η φωνή της Αργολίδας»


Ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ερμιόνη του Δήμου Ερμιονίδας. Είναι νέος, δημοφιλής κυρίως στις τάξεις της νεολαίας, ενώ ήδη διαθέτει ένα αξιόλογο βιογραφικό με την πολυετή ενασχόληση του με ποικίλες τουριστικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. 
Πολιτεύεται για πρώτη φορά, προφανώς με το πλεονέκτημα του άφθαρτου προσώπου, με την πεποίθηση ότι μπορεί να επηρεάσει τα κέντρα των αποφάσεων, για το καλό της ευρύτερης περιοχής. 
Διαβάστε την ακόλουθη συνέντευξη που παρέθεσε στην  Ενημέρωση Πελοποννήσου

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ 
ΝΙΚΟΥ  Π.  ΠΑΠΠΑ


Γεννήθηκα στους Φούρνους Ερμιονίδας, όπου και διαμένω μόνιμα. Δάσκαλος το επάγγελμα, διετέλεσα Διευθυντής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου και στο Δημοτικό Σχολείο  Ερμιόνης καθώς και Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αργοσαρωνικού και Λακωνίας.
Συνδικαλιστική Δράση :

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ


Κονιόρδου-Σαμπατακάκης - Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα - 15 Απριλίου, 18:00 - Βουλευτικό Ναυπλίου


Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα
Διάλογοι: Συνάντηση με την ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου και τον θεατρολόγο Γιώργο Σαμπατακάκη με αφορμή την παράσταση Οιδίπους σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουίλσον
Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, Βουλευτικό, Ναύπλιο, 18:00


Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα και η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο με καλεσμένους την ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου και τον θεατρολόγο Γιώργο Σαμπατακάκη, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, με αφορμή την παράσταση Οιδίπους (βασισμένη στο έργο Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουίλσον που θα παιχτεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 21 και 22 Ιουνίου 2019.

ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


Δραματικές στιγμές των μεταναστών παρουσιάζονται στη σκηνή του Φουγάρου

Η Θεατρική Ομάδα Agélast e του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετέχει για πρώτη φορά στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2019 που διοργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κυρία Άννα Τσίχλη και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων-ΔΟΠΠΑΤ , την Τετάρτη 29 Μαΐου και το Σάββατο 1η Ιουνίου 2019 στις 22:00, στην αίθουσα 9 του πολυχώρου Φουγάρο, με το έργο του Matei Visniec
Μεταναααάστες ή είμαστε πάρα πολλοί πάνω σ’αυτή την πουτάνα τη βάρκα.
Η παράσταση:

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Άκης Γούτος: «Να μεταβούμε από το Εγώ στο Εμείς»

Είναι νέος και άφθαρτος, ενώ διαθέτει αναπτυξιακά οράματα και αποφάσισε να ριχτεί στην φωτιά, σε μια νευραλγική κοινωνικό – πολιτική συγκυρία, στο πλευρό του επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ Τάσου Λάμπρου
Δεν νιώθει περισσότερο Ερμιονίτης λιγότερο Πορτοχελιώτης, ή λίγο παραπάνω Κρανιδιώτης, ενώ πιστεύει ακράδαντα στην καταλυτική συμμετοχή των νέων ανθρώπων για την επίλυση όλων των σημαντικών και διαχρονικών προβλημάτων, που αποτελούν τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ερμιονίδας.


Περισσότερα: Συνέντευξη στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΒΙΒΗ ΣΚΟΥΡΤΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ


Γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε.

  • Για την ανάπτυξη σύγχρονου οδικού δικτύου σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα και κυρίως στο οδικό δίκτυο της Ερμιονίδας που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
  • Επιθυμώ να συμβάλλω στη τουριστική ανάπτυξη της Αργολίδας και ιδιαίτερα της Ερμιονίδος με σεβασμό στο περιβάλλον και προβολή της κουλτούρας της περιοχής.
  • Ως εκπαιδευτικός και ως πολίτης που έχω υπηρετήσει για πολλά χρόνια τον πολιτισμό της πατρίδας μου, επιθυμώ να εργαστώ για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αργολίδας και της Ερμιονίδας γενικότερα.
  • Για να γίνει η Ερμιονίδα τόπος Αρχαιολογικού Τουρισμού με την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της και την απόκτηση κατάλληλων υποδομών για αυτές.
  • Για τη λύση επιτέλους του προβλήματος της λειψυδρίας τόσο ως προς το πόσιμο νερό, όσο και του νερού προς άρδευση με τα κατάλληλα έργα και σε απόλυτο πάντα σεβασμό με την προστασία του περιβάλλοντος. Εκτός από την έλευση του νερού από τον Ανάβαλο θα χρειαστεί να δούμε με την απαραίτητη επιστημονική προσοχή και περιβαλλοντική ευαισθησία και την αφαλάτωση.
  • Για να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της αγροτιάς, τους ανθρώπους του μόχθου που παράγουν τα προϊόντα της αργολικής γης. Να βοηθήσουμε στην τυποποίηση τους   και την προώθησή τους στις αγορές της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.
  • Για τη σωστή χωροταξική κατανομή των δημοσίων υπηρεσιών σε όλη την Αργολίδα.
  • Για να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες της Ερμιονίδας από όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες,  όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Γιατί με το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε μιλάμε για τη ζωή μας.


Εγκαίνια εκλογικού κέντρου της "Δυνατής Ερμιονίδας" στο Κρανίδι


Δημοσθένης (Δέδες) Γεωργ. Κομμάς Ο πρώτος(;) Ερμιονίτης δημοδιδάσκαλος


Δημοσθένης (Δέδες) Γεωργ. Κομμάς (1854 – 1885)

«Ο πρώτος(;) Ερμιονίτης δημοδιδάσκαλος»
του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη
Ο Δημοσθένης (Δέδες)1 Γεωργ. Κομμάς γεννήθηκε στην Ερμιόνη περί το 1854. Ο πατέρας του, Γεώργιος, γεννημένος στους χρόνους της Επανάστασης -γύρω στα 1826- ήταν κτηματίας.  Παππούς του φαίνεται πως ήταν ο Δέδες (Ντέντες) Κομμάς γεννημένος περί το 1800, γεωργός στο επάγγελμα. Ο ανωτέρω έλαβε μέρος στις πολιορκίες του Ναυπλίου, της Τρίπολης καθώς και σε διάφορες μάχες των πρώτων χρόνων της Επανάστασης επιδεικνύοντας παραδειγματική γενναιότητα.2 Ο Δέδες «Κομάς» αναγράφεται στον «κατάλογο των συνεισφορών» της 19ης Δεκεμβρίου 1829 για τη σύσταση Αλληλοδιδακτικής Σχολής στην Ερμιόνη προσφέροντας 30 γρόσια, ενώ το έτος 1847 διετέλεσε δημογέροντας της πόλης. Στους καταλόγους των ενόρκων του Νομού Αργολίδας για την Ερμιόνη των ετών 1857 και 1859 στους οποίους συμμετέχει, αναφέρεται ως Δέδες Κοσμάς ή Κουμάς3 και δηλώνει ακίνητη περιουσία 6.000 δραχμών.
Ο αείμνηστος Απόστολος Γκάτσος αναφερόταν συχνά στον Ερμιονίτη δάσκαλο Δέδε Γ. Κομμά, εγγονό του προηγούμενου που είχε αλλάξει το βαφτιστικό του όνομα, όπως έλεγε, σε Δημοσθένης. Αυτός υπηρέτησε ως δημοδιδάσκαλος στη Ζούρτσα, τη σημερινή Κάτω Φιγαλεία κωμόπολη της επαρχίας Ολυμπίας και για άγνωστους λόγους αυτοκτόνησε. Δεν μπορούσε, ωστόσο, να προσδιορίσει χρονικά τα γεγονότα του διορισμού του, ούτε του θανάτου του και δεν μου είχε δώσει άλλα στοιχεία για εκείνον.4
Ο Δέδες (Δημοσθένης) Γεωργ. Κομμάς φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων Ερμιόνης και κατά το σχολικό έτος 1865 - 1866 ήταν γραμμένος στο Β΄(ανώτερο) συνδιδακτικό τμήμα με α/α καταλόγου 3 και με τα στοιχεία Δέδες Γ. Δέδες;
Πού συνέχισε τις εγκύκλιες σπουδές του (Ελληνικό Σχολείο) και πού έλαβε τη σχετική εκπαίδευση για να γίνει δημοδιδάσκαλος, αφού το χρονικό διάστημα 1864-1878 το Διδασκαλείο ήταν κλειστό, δεν γνωρίζουμε. Πάντως στους βουλευτικούς καταλόγους του Δήμου Ερμιόνης του έτους 1876 με α/α 237 είναι γραμμένο το όνομά του με τα στοιχεία Δημοσθένης Κομμάς, όνομα πατρός Γεώργιος, ετών 22, επάγγελμα μαθητής.

ΤΑΣΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Ενωτική Κίνηση Διδύμων


Διδυμιώτισσες και Διδυμιώτες, αγαπητοί μας συγχωριανοί…
Αποφασίσαμε έπειτα από ώριμη σκέψη να οργανώσουμε για το χωριό μας την     Ενωτική Κίνηση Διδύμων, ώστε ενωμένοι να κατέλθουμε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Το ψηφοδέλτιό μας απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο μας και θέλουν, με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουν, να προσφέρουν σε αυτόν.  Με πνεύμα συνεργασίας, καθαρό βλέμμα και περίσσια όρεξη για προσφορά ξεκινάμε έναν όμορφο αγώνα για τα Δίδυμα και τους συγχωριανούς μας. Τα Δίδυμα με το Ράδο, την Πελεή και το Λουκαΐτι πρέπει να αλλάξουν πρόσωπο. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε ο τόπος μας να πάει μόνο μπροστά.

Αργείτης Βασίλειος του Αναστασίου
Δερματά- Προσίλη Παναγιώτα (Γιώτα) του Βασιλείου
Μεθενίτη- Μπάρδη Ευφροσύνη (Φρόσω) του Αθανασίου
Μπινιάρης Αναστάσιος (Τάσος) του Παναγιώτη
Πέππας Ανάργυρος του Ιωάννη
Προσίλη Ελένη του Χρήστου