Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΟΥΜΗ – ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


Φίλοι μου,
έχοντας αναπτύξει, τα τελευταία πέντε χρόνια, μία ειλικρινή σχέση μαζί σας, μέσα από τις αναρτήσεις μου και την καθημερινή μας επικοινωνία, όσον αφορά στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο μας, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω πως θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Ερμιονίδας, με τον συνδυασμό του κ. Τάσου Λάμπρου, ο οποίος με άφησε να έχω την ελευθερία της γνώμης μου, εμπιστεύθηκε τις ιδέες μου και δεσμεύτηκε να αναβαθμίσει σε όλους τους τομείς τον όμορφο τόπο μας, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.
Η επιλογή μου να εμπλακώ ξανά ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση καθορίστηκε και οριστικοποιήθηκε από την θερμή παρότρυνση φίλων και την υποστήριξη των συνδημοτών μου.
Διαθέτοντας αίσθημα ευθύνης, καθαρές  προθέσεις και στόχους και φυσικά διάθεση για δράση, έχω την πρόθεση να υπερασπιστώ με δύναμη τα συμφέροντα των Δημοτών και του Δήμου, όπως άλλωστε έπραξα όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν σας κρύβω πως ήταν για μένα μία δύσκολη απόφαση καθώς την τελευταία πενταετία, οι πολιτικές πρακτικές και οι γνωστοί τρόποι έκφρασης της πολιτικής, με απογοήτευσαν.  Έχω δηλώσει πολλές φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πως δεν είμαι πολιτικός και ούτε πρόκειται να γίνω.
Είμαι ένας άνθρωπος πρακτικός, ένας άνθρωπος της δράσης, της σκληρής δουλειάς και της αποτελεσματικότητας, κάτι που έχω αποδείξει από τις άμισθες θέσεις ευθύνης τις οποίες υπηρέτησα και στις οποίες δεν θα αναφερθώ, γιατί για μένα είναι μόνο τίτλοι.
Προσωπικά, δεν χρειάζομαι τίτλους για να προσφέρω στα κοινά και δεν δίστασα να παραιτηθώ από αυτούς, συνεχίζοντας ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος μακριά από το ψέμα, την αχαριστία και την συκοφαντία, αρνούμενη να σκύψω το κεφάλι σε οτιδήποτε ήταν ενάντια στις αρχές μου και στο συμφέρον των Δημοτών.

Προασπίστηκα με σθένος, τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το καλό, το αληθινό και το δίκαιο, τιμώντας τους Δημότες για την θέση στην οποία με τοποθέτησαν.  Ο αιρετός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι ταυτισμένος με την εξουσία και να γαντζώνεται από αυτήν. Βρίσκεται στην θέση αυτή για να συστρατεύεται με τους Δημότες και να τους υπηρετεί, με σκοπό το καλό του τόπου.
Μην το ξεχνάτε. Εσείς επιλέγετε, εσείς δικαιούσθε, εσείς απαιτείτε, εσείς ωφελείσθε.
Ο Χειμώνας που πέρασε ήταν καταστροφικός για όλους εμάς τους επαγγελματίες της περιοχής. Κλειστές επιχειρήσεις και μια εικόνα εγκαταλελειμμένου τοπίου, με αποτέλεσμα μια οικονομική κατρακύλα, που δεν την αξίζουμε. Ο τόπος μας είναι παράδεισος και θα μπορούσε εύκολα να είναι ταξιδιωτικός προορισμός όλο τον χρόνο, αν αναλογιστεί κανείς πως βρισκόμαστε μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον θρησκευτικό, τον αθλητικό, τον συνεδριακό, τον αρχαιολογικό και τον θαλάσσιο τουρισμό και πολύ απλά, δεν το κάνουμε.
Η ανάπτυξη του τουρισμού σε όλα τα επίπεδα είναι η λέξη κλειδί στην περίπτωση της Ερμιονίδας. Τουριστική ανάπτυξη σημαίνει επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Αυτό σημαίνει δουλειά για τους επαγγελματίες του τόπου,  θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση  σημαίνει επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. Όλα είναι αλυσίδα και όλα είναι εφικτά. Προσωπικά δεν είδα ποτέ το ποτήρι μισοάδειο, πάντα έβλεπα και θα βλέπω το αντίθετο.
Ονειρεύομαι μία Ερμιονίδα αναπτυγμένη. Μία Ερμιονίδα τουριστικά οργανωμένη. Μία Ερμιονίδα προβεβλημένη, όπως πραγματικά της αξίζει. Μία Ερμιονίδα  που δεν θα αναγκάζονται τα παιδιά μας να την εγκαταλείψουν, αναζητώντας την επαγγελματική τους τύχη σε άλλους τόπους.
Καλή επιτυχία σε όλους όσους βγαίνουν μπροστά με ανιδιοτέλεια και αγάπη για το καλό της περιοχής μας. Τους ικανούς ανθρώπους τους σέβομαι και τους επικροτώ, ανεξάρτητα ποια παράταξη εκπροσωπούν. Για μένα κριτήριο ήταν και θα είναι ο καλός άνθρωπος και όχι ο καλός πολιτικός. Η δίκαιη μεταχείριση και η υγιής συνεργασία.

Σας ζητώ
Να συμμετέχουμε σε ό,τι μας αφορά!
Να βγούμε από τη στασιμότητα!
Να ξαναβρούμε τον συλλογικό μας εαυτό!
Να ξαναβρούμε ό,τι είναι ανθρώπινο!

#proxwrame #gyrizoume_selida

Με Εκτίμηση
Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.