Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Κονιόρδου-Σαμπατακάκης - Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα - 15 Απριλίου, 18:00 - Βουλευτικό Ναυπλίου


Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα
Διάλογοι: Συνάντηση με την ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου και τον θεατρολόγο Γιώργο Σαμπατακάκη με αφορμή την παράσταση Οιδίπους σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουίλσον
Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, Βουλευτικό, Ναύπλιο, 18:00


Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα και η δράση Διάλογοι, συνεχίζονται τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο με καλεσμένους την ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου και τον θεατρολόγο Γιώργο Σαμπατακάκη, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, με αφορμή την παράσταση Οιδίπους (βασισμένη στο έργο Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουίλσον που θα παιχτεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 21 και 22 Ιουνίου 2019.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Λυδία Κονιόρδου θα μιλήσει για την συνεργασία της με τον Ρόμπερτ Γουίλσον. O Γιώργος Σαμπατακάκης θα κάνει μια αναδρομή στο έργο του σκηνοθέτη.

Στη δράση προηγήθηκαν οι ανοιχτές συζητήσεις και τα εργαστήρια με την Γεωργία Μαυραγάνη για τις Ευμενίδες του Αισχύλου και με τον Γιάννη Καλαβριανό για την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη.

Οι Διάλογοι θα συνεχιστούν στο Βουλευτικό Ναυπλίου στις 6 Μαΐου 2019 με τη σκηνοθέτρια Σοφία Πάσχου (Θεογονία Ησίοδου) και στις 27 Μαΐου 2019 με τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Οιδίπους Τύραννος Σοφοκλή).

Φέτος, οι δράσεις  του προγράμματος στην Αργολίδα εμπνέονται από τη θεματική, Επανεφευρίσκοντας το αρχαίο δράμα στη σύγχρονη σκηνή, και περιλαμβάνουν σειρά βιωματικών εργαστηρίων που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σε ενήλικες κατοίκους της Αργολίδας καθώς και σε ομάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες του θεάτρου, υπό την επιστημονική επίβλεψη και σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τις δράσεις συντονίζουν: η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτρια και σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Οι θεατροπαιδαγωγικές δράσεις του προγράμματος σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι εγκεκριμένες από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πληροφορίες: lyceumepidaurus@greekfestival.gr