Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ

Επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων,Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ερμιονίδας Τάσος Τόκας ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ισίδωρο Διαμαντάρα.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η καθυστέρηση ίδρυσης του Λιμενικού Φυλακίου στην Κοιλάδα καθώς έχουν ήδη περάσει σχεδόν 5 μήνες από τότε που το Υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε έγγραφο (15-11-2018) στον Δήμο μας με το οποίο ζητούσε συγκεκριμένα έγγραφα αλλά μέχρι σήμερα  ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει ανταποκριθεί.


Το Υπουργείο ζητούσε:

 -την οικοδομική άδεια,

-το πιστοποιητικό πυρασφάλειας

-τις κατόψεις  του κτιρίου διαστασιολογημένες

- το χρονικό διάστημα της παραχώρησης, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην λειτουργία του Λιμενικού Φυλακίου Κοιλάδας.

Ο κ. Λαμπρίδης επιβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας θα προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες  για την ίδρυση του Λ/Φ Κοιλάδας μετά την παραλαβή των απαιτούμενων εγγράφων από τον Δήμο.

Επίσης ο κ. Τόκας αναφέρθηκε  στην ανάγκη επικαιροποίησης της παλιάς μελέτης για επέκταση ενός λιμενοβραχίονα στην Κοιλάδα καθώς και στην ανάγκη επισκευής της καθίζησης του μώλου στο βόρειο τμήμα του λιμανιού της.

Στη συζήτηση  αναφέρθηκαν και άλλα θέματα αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας όπως:

1) Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ανάγκες του φορέα καθώς ο χρόνος τελειώνει και πρέπει να αποσταλούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας γρήγορα τα αιτήματα

2) Τη νέα πρόσκληση του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ, που αφορά στη χρηματοδότηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων για την εκπόνηση/επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών για την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών.Ο κ. Λαμπρίδης τόνισε πως το νέο πρόγραμμα αποτελεί μέρος της συνολικότερης στρατηγικής που υλοποιεί η κυβέρνηση για την αναβάθμιση των λιμανιών και των υποδομών τους.

Ο κ. Τόκας ευχαρίστησε τον κ. Λαμπρίδη για την βοήθεια του προς τον Δήμο Ερμιονίδας καθώς μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας τα ακόλουθα έργα:

-Ασφαλτόστρωση παραλιακής οδού Λιμένα Πορτοχελίου 134.313,00€

-Ανάπλαση Εξομοιούμενης ζώνης Κόστας 98.079,00€

-Επισκευή κρηπιδότοιχου χερσαίας ζώνης Πορτοχελίου 44.779,00€

-Επισκευή χώρων στάθμευσης χερσαίας ζώνης Πορτοχελίου 152.855,00€

-Επισκευή κρηπιδότοιχου Βόρειου Λιμένα Ερμιόνης και Μαντρακίου 17.901,00€