Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

«ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ´ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/9/24 ώρα 20.30 - ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΤΙΚΙ ΚΡΑΝΙΔΙ

 


Kρανίδι, 6 Σεπτεμβρίου 2024

«ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ’ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» απόψε στο Θέατρο ARTίκι στο Κρανίδι

μία ακόμα παράσταση της απολαυστικής κωμωδίας των Ρέππα-Παπαθανασίου, σε παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας

στο πλαίσιο του 11ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY “ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ”

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 20.30

Πολυχώρος ΑRTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης 

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ - ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 698 698 2224

Μετά τη θερμότατη ανταπόκριση του θεατρόφιλου κοινού στη νέα του παραγωγή «Συμπέθεροι απ΄ τα Τίρανα», με συνεχή sold-out κατά την περασμένη χειμερινή περίοδο 2023-24, ο Θεατρικός Όμιλος

Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής


Ξεκινούν οι εγγραφές & τα μαθήματα του φωνητικού συνόλου παραδοσιακής μουσικής στην αίθουσα της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης! 


Σας περιμένουμε! 

#χοερ



 

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Δελτίο Τύπου | Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης

 


 2014 - 2024 


Δέκα χρόνια Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης | Δελτίο Τύπου | Χωρίς Όρια | 03/08/2024

Για δες ένα υπόστεγο, πόσες ψυχές ενώνει..

Είναι πραγματικά μερικές φορές που δυσκολεύεσαι να βάλεις τις λέξεις σε σειρά & να εκφράσεις τον συναισθηματικό κλοιό, όπως αυτός πραγματικά σε περιβάλλει..

Στα δέκα χρόνια της χορευτικής μας ύπαρξης & της πολιτιστικής μας προσφοράς, η ομάδα μας, στην φετινή της εκδήλωση που έλαβε χώρα στο προαύλιο του κοινοτικού καταστήματος Ερμιόνης στις 3 Αυγούστου, επέλεξε να κάνει ένα αφιέρωμα στις πιο δυνατές, στις πιο συγκινησιακές, στις πιο ανεξίτηλα χαραγμένες παραστασιακές στιγμές από το 2019 έως σήμερα!


Το πλήθος κόσμου που "περιέλουσε" με χαρά, ανταπόκριση & χαμόγελο το προαύλιο, πραγματικά μας συγκίνησε, μας έδωσε έναυσμα για να συνεχίσουμε & θα συνεχίσουμε!

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ"


 

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

SPITI μια ταινία της Σοφίας Σφυρή στο φεστιβαλ Δράμας

Από τώρα και για αυτήν την εβδομάδα μπορείτε να δείτε την ταινία της Σοφίας Σφυρή στο 

 Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας και αν σας αρέσει να την ψηφίσετε για το Βραβείο Κοινού εδώ: 

 https://www.dramafilmfestival.gr/online-festival/film/spiti/

 

Το εκκλησάκι της Αγίας Ερμιόνης. Του Γεωργίου Ν. Φασιλή


Αναδημοσίευση

Στο δυτικό άκρο της Ερμιόνης, ακριβώς στη μέση του λόφου Πρωνός, όπως λεγόταν στην αρχαιότητα ο λόφος των Μύλων, σε ένα όμορφο τοπίο με απεριόριστη θέα, ανάμεσα σε συστάδα πεύκων, δεσπόζει ολόλευκη η μικρή εκκλησία της Αγίας Ερμιόνης. Κτίστηκε με δαπάνη του συμπολίτη μας μακαριστού Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας Παντελεήμονα Μπαρδάκου, και με θέλησή του αποτελεί ιδιοκτησία και μετόχι της Ι. Μ. Προφήτη Ηλία Βιλίων, του οποίου επίσης είναι ιδρυτής και κτήτορας, όπου μοναχή και αργότερα ηγουμένη ήταν εκεί η αδελφή του Μακρίνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολιτών μας, που τον γνώριζαν καλά, ο φωτισμένος Ιεράρχης, έτρεφε απεριόριστη αγάπη προς τη γενέτειρά του Ερμιόνη και παρά τη σημαντική ιερατική διαδρομή του μακριά από αυτήν, ποτέ δεν έπαυσε να την επισκέπτεται και να έχει πνευματική επαφή με τους συμπολίτες του. Διακαής πόθος του πάντοτε, ήταν η ανέγερση εκκλησίας αφιερωμένης στην Αγία Ερμιόνη, «Eις Δόξαν Θεού και Τιμήν Αγίας Ερμιόνης», όπως αναγράφει η μαρμάρινη πλάκα στην είσοδο του ναού, ως «αντίδωρο» της ευγνωμοσύνης του στο τόπο, που γεννήθηκε.


Κατάλληλο χώρο γι’ αυτό θεωρούσε το λόφο των Μύλων. Λόγω ησυχίας και έλλειψης υγρασίας πληρούσε τα κριτήρια, για να υλοποιήσει και το δεύτερο μελλοντικό μεγάλο στόχο του, τη δημιουργία ενός γηροκομείου δίπλα στην εκκλησία, για να στεγάσει τους ηλικιωμένους της Ερμιόνης. Το οικόπεδο 2000 τ.μ. στους Μύλους, που είχε στη κατοχή του, ήταν κοντά σε σπίτια και δεν ήταν κατάλληλο για το σκοπό αυτό. Ωστόσο μετά από άοκνες προσπάθειες και κατάλληλες ενέργειες προς την Κοινότητα Ερμιόνης, επί Προεδρίας Μόδεστου Καρακατσάνη, με ομόφωνη απόφαση του Κ.Σ. ο σεβ. Παντελεήμων κατόρθωσε να ανταλλάξει αυτό με άλλο κοινοτικό χώρο δυτικότερα, δίπλα στην τότε δεξαμενή νερού της Ερμιόνης. Η Νομαρχία συμφώνησε και μετά από 2 χρόνια η παραχώρηση πήρε τη μορφή συμβολαίου. Λέγεται, ότι κατά την αρχαιότητα στο ίδιο σημείο υπήρχε ναός προς τιμή της Θεάς Ήρας.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

στην επέτειο της πρώτης ενδεκαετίας από τη λειτουργία του Μουσείου Παιχνιδιών Ερμιόνης


είμαστε κι εμείς εκεί.

Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτήν την όμορφη εκδήλωση, ας χαρούν κι ας καμαρώσουν ένα δικό μας κορίτσι την Ελένη Σ. Δαγρε, την Μάνια Βλαχογιάννη και τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης σε μια Νεφέλη που μας καθήλωσε.










Περισσότερα για την εκδήλωση εδω:http://www.enpoermionis.com/2024/08/11_27.html

Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης