Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Επιστολή που λάβαμε απο τον κο Δ.Σφυρή

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ

Όπως ανέφερε και ο κ. δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 8/2/2011 η ιδέα για δημιουργία σφαγείων ήταν των κτηνοτρόφων και του προέδρου της τότε κοινότητας Διδύμων, Μαλτέζου Αντώνη.
Η κατασκευή σύμφωνα με τις μελέτες των αρμοδίων υπηρεσιών-μελετητών και η υλοποίηση έγιναν με ευθύνη του Δήμου Κρανιδίου.
Στο στάδιο της κατασκευής έγινε τροποποίηση των μελετών.
Ενώ ήταν 1 γραμμή χοιρινών και 1 γραμμή αμνοεριφίων κατασκευάστηκε 1 γραμμή χοιρινών και 1 γραμμή βοοειδών.
Ποιοι πρότειναν αυτή την αλλαγή;
Το έργο της κατασκευής τελείωσε και τον Νοέμβριο του 2003 ορίζεται το πρώτο Δ.Σ. της Δ.Ε.Σ.Φ.Α.Κ. (Δημοτική Επιχείρηση Σφαγείων Κρανιδίου).
Άρχισε η λειτουργία της χωρίς μόνιμη άδεια αλλά με τρίμηνη, με σκοπό να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες που υπήρχαν.  Παρ΄ όλες τις προειδοποιήσεις της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Αργολίδος να διορθωθούν κάποια πράγματα και (όχι οι τρελές αγελάδες) όπως ακούστηκε στο Δ.Σ. πρόσφατα, δεν διορθώθηκε τίποτα.
Προσωρινές άδειες λοιπόν 3μηνες μέχρι να διορθωθεί και το καινούργιο κτίριο και η λειτουργία της σφαγής.
Με παρεμβάσεις λοιπόν του τότε Νομάρχη λειτουργούσαν τα καινούργια μας Σφαγεία, με το καινούργιο καταστατικό, με τους νέους εκδοροσφαγείς, με το νέο Δ.Σ. χωρίς να εφαρμόζονται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης (τα υποπροϊόντα θάβονταν δίπλα στην χωματερή των Διδύμων).  Μόλις η κτηνιατρική υπηρεσία έστελνε εντολή να κλείσει άντε πάλι από την αρχή.  Γλείψιμο στον νομάρχη και τα γνωστά Ελληνικά τερτίπια!!!
Η βασική λειτουργία των σφαγείων τα έτη 2004-2005-2006 ήταν :
ΣΦΑΞΙΜΟ (αμνοεριφίων – χοιρινών)

Δεν χάθηκε ο κόσμος

Tου Παντελή  Μπουκάλα kathimerini
Εξι και είκοσι γράφει το ταξίμετρο. Δίνω εξίμισι και πάω να κατέβω. «Την απόδειξή σας», με προλαβαίνει ο ταξιτζής. «Και το πενηντάλεπτό σας» συνεχίζει. «Ποιο πενηντάλεπτο; Εξι και είκοσι έγραψε, σου χρωστάω». «Ελα ρε αδερφέ. Δε χάθηκε ο κόσμος για είκοσι λεπτά και για τριάντα». Κατεβαίνω και νιώθω να ξηλώνονται μέσα μου τα στερεότυπα που μαζικά ανακυκλώνουμε για τους ταξιτζήδες. Ναι, υποθέτω τον αντίλογο, «εξαίρεση ήταν, ο κανόνας είναι άλλος». Αλλά μετράω πια όλο και περισσότερες τις εξαιρέσεις και λέω πως κανένας κανόνας δεν είναι από μπετό και σίδερο, ούτε καν της γραμματικής (ή της αγοράς, χα) και κάποια στιγμή μπορεί να ραγίσει.
Στο περίπτερο τώρα. Στους Αμπελόκηπους. Δεν έχω ξαναγοράσει κάτι από κει. Παίρνω ένα μπουκαλάκι νερό, ζητάω την «Καθημερινή», δίνω ενάμισι ευρώ, «την απόδειξή σας» μου λέει ο περιπτεράς. Ανεβαίνω στην κλινική, «πού είναι η εφημερίδα;» με ρωτούν. «Ελα ντε» απαντώ, διαισθανόμενος ότι μέτρησα μηχανικά την απροσδόκητη παράδοση της απόδειξης σαν παράδοση της εφημερίδας. «Ισως έπεσε στο παγκάκι που κάθισα για τσιγάρο». Στο εικοσάλεπτο γυρνάω στο περίπτερο να ξαναγοράσω την εφημερίδα. Ρωτάω, «μήπως θυμάστε αν πήρα ή δεν πήρα την εφημερίδα;» «Πού να θυμάμαι, αδερφέ. Αλλά τι σημασία έχει. Πάρε άλλη». Δίνω ένα δίευρο αλλά μου το επιστρέφει: «Αφού την πλήρωσες την πρώτη φορά». «Ναι αλλά μπορεί να την πήρα και να μου ’πεσε». «Ελα μωρέ, δεν χάθηκε ο κόσμος για ένα ευρώ». «Στρίψε το δίευρο» επιμένω, «κι όπου κάτσει». «Στρίψ’ το εσύ» λέει γελώντας. Φεύγω και νιώθω μέσα μου να πέφτουν κι άλλα στερεότυπα, για τους «φραγκοφονιάδες Ελληνες» και τα τοιαύτα.
Στο καφενεδάκι. Εξω βέβαια, μια και το επιτρέπει η λιακαδίτσα και το επιβάλλει η ελευθερωτική

Ανακύκλωση στην Ερμιονίδα

Μάλλον θα τα καταφέρουμε αυτή τη φορά.. 
Μπήκαν κάποιες βάσεις χθες , έγινε ένας σχεδιασμός που θα διαμορφωθεί αν χρειαστεί στην πορεία, αλλά έγινε.
Ο Μάκης ο Κατσαΐτης    βοήθησε επιμένοντας, να φεύγουν διαχωρισμένα τα ανακυκλώσιμα χωρίς να χρειάζεται να περνούν απο  κάποιο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).
Καλή αρχή!

Αναλυτικά,τι αποφασίστηκε χθές, στη συνάντηση της εθελοντικής ομάδας ανακύκλωσης.
http://anakiklosiermionidos.blogspot.com/
Ολοκληρωθηκε χτες η συναντηση της ομαδας εθελοντων Ερμιονιδας για την ανακυκλωση με τον Δημαρχο κ Καμιζη και τον αντιδημαρχο κ Κουστα.
Μαζευτηκαμε γυρω στους τριαντα εθελοντες εθελοντριες
Μετα απο τρεις ωρες καταληξαμε σε καποια συμπερασματα αμεσης δρασης που ξεκινα απο Δευτερα.
1.Η γενικη κατευθυνση ειναι στην λογικη των Πρασινων Σημειων.(ΠΡΑ.ΣΗ)
Θα δημιουργηθουν δηλαδη σημεια (λιγα στο ξεκινημα λογω ελλειψης καδων) οπου θα μπορουμε να ανακυκλωσουμε τα τεσσερα υλικα (4ΥΛ.)
Τα σημεια αυτα θα ειναι στα σουπερ μαρκετ την Ερμιονη την Κοιλαδα το Πορτο Χελι τα Διδυμα τους Φουρνους.
Χαρτι ,πλαστικο ,γυαλι,αλουμινιο.
Οι υπαρχοντες μπλε καδοι μαζι με καδους της ενοριας Κοιλαδας θα πλυθουν και θα συγκεντρωθουν σε ενα μερος. Ξεκιναμε να βγαλουμε αυτοκολητα που θα σηματοδοτουν τι πρεπει να μπει σε καθε καδο.
2.Ξεκιναμε επισης να βγαλουμε ενημερωτικο φυλλαδιο που θα μοιραζεται τα επομενα χρονια πορτα -πορτα σε σχεση με την ενεργοποιηση των ΠΡΑ.ΣΗ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τι κάνουν στην Ευρώπη τα σκουπίδια τους..

Μας έχει καλέσει ο κος Καμιζής σήμερα, να μας ενημερώσει για την ανακύκλωση. Θα πάμε ..Και για να είμαστε διαβασμένες, ρίξαμε μια ματιά στο διαδίκτυο να φρεσκάρουμε, το τι γίνεται αλλού..

  Όπως φαίνεται από την έρευνα που έκανε η  Ελευθεροτυπία στα συστήματα αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων τεσσάρων χωρών της Ευρώπης -Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Δανία- το ζήτημα «σκουπίδια» τείνει να μην απασχολεί κανέναν. Κυρίως διότι σ' αυτές τις χώρες, όπως και σε άλλες, λιγότερο εύρωστες οικονομικά, δεν μιλάμε πια για διαχείριση «απορριμμάτων», αλλά «υπολειμμάτων», μιας και η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση των υλικών γίνεται συνειδητά από τους ίδιους τους πολίτες.
Έτσι, ενώ στην Ελλάδα εξακολουθούμε να ερίζουμε για το πού θα δημιουργηθεί η νέα χωματερή, σε άλλες χώρες όχι μόνο εξελίσσουν τους ήδη προηγμένους χώρους διαχείρισης των υπολειμμάτων τους, αλλά επιδιώκουν να βγάλουν και... κέρδος από τα απομεινάρια των σκουπιδιών τους, μετατρέποντάς τα σε θερμότητα και βιοενέργεια.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τα πάντα ανακυκλώνονται
Στη Γερμανία τα πάντα ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται. Σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα στις πόλεις και τα χωριά της Γερμανίας υπάρχουν ειδικά κιβώτια για τα απορρίμματα, τα οποία είναι προσβάσιμα μόνον από τους ενοίκους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κλειδώνουν για να μην υπάρχουν διαρροές. Υπάρχουν, μάλιστα, διάφοροι τύποι κάδων ανακύκλωσης με διαφορετικά χρώματα

Οι πρώτες συμβάσεις μετά την αξιολόγηση των προτάσεων

Leader Αλιείας

Πρόκειται περί προγράμματος που προβλέπει χορηγήσεις οικονομικών ενισχύσεων σε επενδυτικές δραστηριότητες κατοίκων σε περιοχές που έχουν σχέση με την Αλιεία.
Υπογράφτηκαν οι πρώτες συμβάσεις μετά την αξιολόγηση των προτάσεων. Οι προτάσεις είναι συνήθως προϊόν σύμπραξης τοπικής αυτοδιοίκησης και κατοίκων περιοχής, αλιέων, ενώσεων κ.λ.π., και έχουν και περιβαλλοντική διάσταση. Είναι πολύ σημαντικές οι ενισχύσεις αλλά, το κυριότερο, μπαίνεις σε μια σειρά μελλοντικών προγραμμάτων. Το Μεσολόγγι, η Χαλκιδική, νησιά του Αιγαίου, από τα πρώτα στο πρόγραμμα, με πρωτοστάτες τους Δήμους τους.
Η ένδοξος Ερμιονίδα, η τους ναυτικούς αγώνας πρώτη τελέσασα, η προσεχώς ......τοποφάγος(!) με την μεγάλη αλιευτική της παράδοση συμμετείχε στο πρόγραμμα αυτό; Η δεν πρόκαμε, γιατί όλη την ζωτικότητά της την απορρόφησε η μελέτη: «Μελλοντικές επιπτώσεις στην αλιεία και τα αλιευτικά πεδία του Ερμιονικού Κόλπου από τη σκόνη που θα διαχέεται στην θάλασσα λόγω των φορτώσεων αδρανών που θα κάνει ο Όμιλος Τσοκανή»;
Ακολουθεί σύντομα και το πρόγραμμα Leader of paparology. Αυτό σίγουρα δεν θα το χάσουμε!

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος

Τα ψηφιδωτά της Ερμιόνης

           Τα ψηφιδωτά της Ερμιόνης

      Πραγματοποιήθηκε σήμερα αποξήλωση - καθαριότητα, από συνεργείο του Δήμου Ερμιονίδας με την επίβλεψη επιμελητών της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στο οικόπεδο στο οποίο έχουν αποκαλυφθεί τα ερείπια Βυζαντινής Βασιλικής Εκκλησίας δίπλα στο παλαιό δημοτικό σχολείο, που φιλοξενεί σήμερα το δημοτικό κατάστημα Ερμιόνης.

     Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην Ερμιόνη, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή συνάντηση και συνεργασία με τον Διευθυντή της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Πελοποννήσου κ. Αθανασούλη. Το περιεχόμενο της συνάντησης ήταν η συντήρηση και ανάδειξη των ψηφιδωτών του Ναού της Βασιλικής, τα οποία φυλάσσονται σε παρακείμενη αποθήκη.

 Δεν είναι τα ψηφιδωτά της Ερμιόνης μόνον αυτά της Βασιλικής δίπλα στο σχολείο. Είναι και της Βασιλικής του Αγίου Βασιλείου, είναι και αυτά που βρέθηκαν πίσω από την οικία Μεϊντάνη που είναι και τα σημαντικότερα, είναι και άλλα. Φαίνεται ότι αγνοεί ο κύριος Δήμαρχος το όλο θέμα, πιθανόν και όλοι όσοι συμμετείχαν στην συνάντηση. Αυτό δείχνει ότι δεν μελετούν τα τοπικά βιβλία ούτε διάβαζαν τον τοπικό τύπο, όπου και σχετικές φωτογραφίες.
Τα ψηφιδωτά της Ερμιόνης είναι πολλά και σημαντικά και πρέπει να ξαναβρούν τη θέση τους στην Ερμιόνη. Είναι η κύρια μαρτυρία της μεγάλης άνθισης της Ερμιόνης κατά τους ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους.
Είχα παλιά πει ότι η στέγαση του Δήμου Ερμιόνης στο Δημοτικό Σχολείο του Μπιστιού ήταν μια πολυτέλεια. Τώρα που δεν υπάρχουν τέτοιες ανάγκες είναι ευκαιρία να δρομολογηθεί εκεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ερμιόνης.
Και πού βρίσκονται τα ψηφιδωτά μας; Βρίσκονται στα υπόγεια του μουσείου του Άργους, τυλιγμένα σε ρολό, σαν χαλιά, έτσι όπως αποκολλήθηκαν από την αρχική τους θέση. Έτσι μένουν εδώ και 40-50 χρόνια και αν ρωτήσετε, το αγνοούν και οι αρμόδιοι του μουσείου.
Άρα η πρωτοβουλία πρέπει να είναι ουσιαστική και μακρόπνοη, όχι έτσι για να συζητάμε. Γιατί τέτοιες συζητήσεις για συντήρηση και ανάδειξη ...έπεα πτερόεντα, έχει βουλιάξει ο τόπος πια.

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος
              

Ο δημόσιος υπάλληλος είναι υποχρεωμένος από το νόμο

Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο του Καλλικράτη, ο δημόσιος υπάλληλος είναι υποχρεωμένος από το νόμο να πάρει υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών από την δουλειά του. Άρα αν αποδεχθεί την θέση του Αντιδημάρχου, υποχρεωτικά παίρνει την άδεια, χωρίς βέβαια να χάνει και τίποτε οικονομικά. Άρα η επιλογή του είναι μία και μόνη. Ναι, δέχομαι να γίνω Αντιδήμαρχος. Τα άλλα είναι εκ του νόμου υποχρεωτικά.
Αν όμως ένας υπάλληλος ιδιωτικής επιχείρησης δεχθεί τη θέση Αντιδημάρχου τι γίνεται;
Αν ένας συνταξιούχος τι γίνεται;

Έρρωσθε,

Βασίλης Γκάτσος

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αφιέρωση..

Μας δίνει τη δυνατότητα  το διαδίκτυο, να βλέπουμε από ποιο μέρος της γης, επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας. Στη Νιγηρία έχουμε τον φίλο μας τον Λάζαρο, στην Κύπρο την κα Σταματίτσα μας,  από την  Αμερική όμως, τη Γερμανία, Γαλλία,  Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Ιταλία, Βουλγαρία δεν ξέρουμε ποιοι φίλοι μας επισκέπτονται..
Σε όλους  εσάς,  τους γνωστούς και άγνωστους φίλους μας με αγάπη  αφιερωμένο..

Tο Aρχαιολογικό Mουσείο του Nαυπλίου. Ενα μουσείο από το μέλλον

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 
Στην άλλοτε πέτρινη αποθήκη του ενετικού στόλου που χτίστηκε το 1713 από τον Aυγουστίνο Σαγρέδο, στην καρδιά του Nαυπλίου, στεγάζεται το Aρχαιολογικό Mουσείο, που ταξιδεύει τον επισκέπτη με σύγχρονα μέσα στην ιστορία των πολιτισμών της Aργολίδας.
Στο ενετικό επιβλητικό διατηρητέο κτίριο του 1713 στο Nαύπλιο στεγάζεται το παλαιότερο ίσως μουσείο της χώρας. Tο Aρχαιολογικό Mουσείο του Nαυπλίου, ύστερα από πολύχρονες εργασίες για την ανακαίνισή του, αποτελεί ένα από τα πιο εκσυγχρονισμένα κτίρια και «φιλοξενεί» όλη την ιστορία της Aργολίδας, με σύγχρονες οθόνες, προτζέκτορα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
H επανέκθεση του μουσείου έγινε με σύγχρονη μουσειολογική αντίληψη, καθώς τα εκθέματα –νέα τα περισσότερα– οργανώνονται σε θεματικές ενότητες και πλαισιώνονται κυρίως με νέες σύγχρονες τεχνολογίες. Mέσα από τα εκθέματα που θα δει ο επισκέπτης γίνεται η ανάδειξη των πολιτισμών που άνθησαν στην Aργολίδα από την απώτατη προϊστορία έως την ύστερη αρχαιότητα, σε μια αδιάσπαστη σχεδόν συνέχεια από το 32.000 π.X. έως και τον 6ο μεταχριστιανικό αιώνα.
Φωτ:Ασπίδα. H πανοπλία των Δενδρών και δίπλα της η απεικόνιση του τρόπου που τη φορούσαν εκείνα τα χρόνια. Σημαντικά εκθέματα
Περιλαμβάνει ευρήματα από την Παλαιολιθική εποχή έως την Yστερη Aρχαιότητα από την Tίρυνθα, τα Δενδρά, την Aσίνη, τη Nαυπλία, την Eρμιόνη, το Mπερμπάτι και το σπήλαιο Φράγχθι. Tα ευρήματα εντόπισαν στις περιοχές Aσίνη, Mπερμπάτι, Δενδρά και Mιδέα οι Σουηδοί αρχαιολόγοι, μέλη του Σουηδικού Aρχαιολογικού Iνστιτούτου. Tο κτίριο όπου στεγάζεται το μουσείο κατασκευάστηκε από τους Eνετούς και λειτούργησε αρχικά ως οπλοστάσιο του ενετικού στόλου και έπειτα ως στρατώνας και λέσχη αξιωματικών. H μετατροπή του κτιρίου σε μουσείο αποφασίστηκε το 1926 όταν παραδόθηκαν επισήμως τα ευρήματα από τις ανασκαφές στην Aσίνη και στα Δενδρά του Σουηδικού Aρχαιολογικού Iνστιτούτου στην ελληνική κυβέρνηση, μαζί με μια μεγάλη χρηματοδότηση από τους Σουηδούς.
Aγγεία από τη Γεωμετρική-Αρχαϊκή περίοδο, ειδώλια, κεραμικά. O τάφος της Eρμιόνης, πήλινες

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για τον Γιάννη Σπετσιώτη και την παρέα του..

Τι μπορούμε να πούμε εμείς για το Γιάννη και την παρέα του, που μας χάρισαν αυτό το κείμενο;
Ότι και να πεις είναι λίγο πολύ λίγο, μα πάρα πολύ λίγο.
Υπάρχουν ακόμα νοσταλγοί ρομαντικοί που υπεραγαπούν αυτά τα κείμενα.
Το χάρισμα της πέννας που σούδωσε ο Θεός χαρισέτο και σε μας.
Περιμένουμε κι άλλα.
Για να νοσταλγούν οι γέροι και να γίνονται ρομαντικοί οι νέοι.
Να μάθουν να περπατούν καί νά εξερευνούν τα μεγαλεία της φύσης.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σταματίτσα Λοϊζίδου

ΠΟΕ-ΟΤΑ, Οικολόγοι: Ιδού η εναλλακτική πρόταση για τα σκουπίδια

Την εναλλακτική πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, η οποία, όπως είπαν, «αντίθετα από αυτή της κυβέρνησης, που θα τριπλασιάσει τα δημοτικά τέλη, θα οδηγήσει στη μείωσή τους», δημοσιοποίησαν και επίσημα εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) και Οικολόγοι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες για το θέμα της εκχώρησης της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρότεινε μια ολοκληρωμένη πρόταση με επτά σημεία για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, μεταξύ των οποίων η λειτουργία του υφιστάμενου Εργοστάσιου Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης με πλήρη δυναμικότητα, η δημιουργία 2 νέων εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης, δυναμικότητας 127.500 τόνων/χρόνο, και 3 κομποστοποίησης, η επέκταση και αναβάθμιση των κάδων χαρτιού, η καθιέρωση των ρευμάτων οργανικών, η χωροθέτηση και δημιουργία τοπικών Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) -πέραν των ήδη στη διαδικασία της κατασκευής έξι- στην Αττική. Όσον

Να λέμε και του Αντιδήμαρχου το δίκιο.

Πληροφορήθηκα ότι ο Αντιδήμαρχος κύριος Σταύρος Κούστας έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών από το δημόσιο σχολείο όπου είναι καθηγητής και έχει ήδη αντικατασταθεί με άλλον καθηγητή.
Εργάζεται λοιπόν απερίσπαστος στον Δήμο και για τον δήμο.
Αυτό τον τιμάει και φυσικά τιμάει και ικανοποιεί και τους ψηφοφόρους του. Άλλο πράγμα οι κρίσεις μας, οι διαφορετικές απόψεις, η συμφωνία ή διαφωνία για θέματα του τομέα του και του δήμου, που δεν θα είχαν νόημα και υπόσταση αν δεν κατείχε δημόσιο αξίωμα αιρετού εκπροσώπου.
Κατά την γνώμη μου ορθότερο είναι, για ένα μικρό αλλά συγκροτημένο και καλά οργανωμένο δήμο, οι αμειβόμενοι από τον Δήμο αιρετοί να διατηρούσαν πλήρως την επαγγελματική τους ασχολία, φυσικά με διευκολύνσεις από την υπηρεσία τους, να διατηρούσαν την αμοιβή για τις συνεδριάσεις του ΔΣ και να δώριζαν στο δήμο την κυρία αμοιβή τους, δηλαδή ο Αντιδήμαρχος τα 1800 €, για να γίνουν συγκεκριμένα έργα. Πιστεύω για άτομα με θέληση και πείσμα ο χρόνος που θα αφιέρωναν στα κοινά ήταν και πάλι αρκετός. Άλλωστε αυτή η δωρεά θα τους έδινε το ηθικό προβάδισμα να ζητάνε δωρεές, πόρους, εισφορές, εθελοντική εργασία απ’ όλους, γιατί αυτοί πρώτοι δίνουν το παράδειγμα.

Βασίλης Γκάτσος

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Νέο βιβλίο, με θέμα την πορφύρα της Ερμιόνης...

Δυο λόγια…

(…κι ένα παράξενο κοχύλι που δοκίμαζε να το εξηγήσει επίμονα η ψυχή μας)

Άνοιξη του 2003

Πώς τολμούν και περνούν τα χρόνια! Μια βόλτα στο Μπίστι. Κι η φύση στην πιο «γλυκιά της ώρα»… Άρωμα πεύκου κι αγέρι θαλασσινό. Μάς προκαλούν, να τα σκορπίσουμε… Τα πρώτα κρινάκια. Δειλά μάς γνέφουν: Καλοτάξιδοι! Κι ο δρόμος μας, στρωμένος κοχύλια. Οι ψυχές γαληνεύουν… Μα ο χρόνος, αμείλικτος' δε σταματά. Τρία κλικ στις στιγμές του. Ν’ αδράξουμε τη μέρα! Να γράψουμε! Να ονειρευτούμε! «Να κρατηθούμε μέσα στη φυγή!»…

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη…

Μια ιστορία -που μοιάζει παραμύθι, αρχινά… Με ταξίδια στο χρόνο. Ξεκινά απ’ τα «γύρω μας», πλανιέται στα «εντός μας»... Τριγυρνάμε στην πόλη. Ακουμπάμε αισθήσεις. Μελετάμε βιβλία. Ακούμε ψιθύρους. Συντροφιά η φαντασία… Αποζητάμε την έμπνευση… Απανωτά flash back. Κι ύστερα, η χαρά. Συναντά τη δημιουργία... Και ισόποση λύπη. Δύσκολο το «ταξίδι», σα γίνεται μοναχικό… Όμως, μια λέξη, δυο εικόνες, τρεις θύμησες και… φούσκωνε το αεράκι της γραφής. «Κι έγραφε κι έπλεε, κι έγραφε και ταξίδευε, και πήγαινε και πάει…».

Λίγο πριν την Άνοιξη του 2011

Οκτώ χρόνια μετά… Δίπλα τους γέρνει ο Φλεβάρης. Η γραφή χαράχτηκε παρέα με τις μνήμες. Το παραμύθι ζωντανεύει. Η ιστορία γίνεται βιβλίο. Το πρώτο της σειράς. Η Ερμιόνη ποζάρει μέσα από τις Πορφύρες της. Οι αλήθειες αγκαλιάζουν τους μύθους τους. Δυνατά φυσούν το ταξίδι μας. Στην πόλη που αγαπήσαμε και ζήσαμε: Ζωή καθάρια' με το Ζ με το Ω και το Η της… Ας σαλπάρουμε μαζί! Καλοτάξιδοι στα όνειρα που γίνονται ΖΩΗ… Και τα ταξίδια μας δεν θα ‘χουν τέλος…

                                                                  Γιάννης Σπετσιώτης - Τζένη Ντεστάκου


Τι μπορούμε να πούμε εμείς.. Να τους ευχαριστήσουμε μόνο και να ευχηθούμε,  καλοτάξιδο..

Παντ. Μπουκάλας "Πτόρθος"

Θέλω να πω τα μάτια σου. Σωπαίνω.
Πώς την ηδύτητα να πεις, πώς την αρμύρα,
αν τύχει και συγκατοικούν. Μαθαίνω
απ’ την αρχή τη θάλασσα, απ’ την αρχή την πύρα.
.
Θέλω να πω τα χέρια σου. Μ’ αγγίζουν
και λες πεζεύει ο χάροντας, λες ξαναρχίζει ο χρόνος.
Τα δόντια σου θέλω να πω. Με ορίζουν
με κόβουν και μ’ αλέθουνε. Με ακεραιώνει ο πόνος.
.
Τα χείλη σου θέλω να πω. Πώς νεύουν,
πώς με καλούν, πώς με ζωγρούν, πώς περιέχουν
το φόβο, πώς τον έρωτα τελούν, πώς θαλασσεύουν.
Ό,τι κι αν πω, τα λόγια σου λέω, που με κατέχουν.
.
Στον έρωτα τα χέρια μας πληθαίνουν
τα μάτια γίνονται ουρανός αστερωμένος
το σώμα σύμπαν που διαστέλλεται αενάως
και κόσμος γίνεται του άθλιου νου το χάος
.
Βαραίνουνε στον έρωτα οι λέξεις κι ομορφαίνουν
Κι ο πόθος πάντοτε σκιρτά σαν πτόρθος διψασμένος.

Ρήματα, 2009

Βραβείο Ποίησης 2010: Στον Παντελή Μπουκάλα για τη συλλογή του «Ρήματα» (εκδόσεις Αγρα).


Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2010

 Με τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2010 τίμησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έξι Έλληνες λογοτέχνες και δύο από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά περιοδικά.
 Ανάμεσα στους βραβευθέντες και μάλιστα με το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας, για το σύνολο του έργου της, είναι η μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια, Κική Δημουλά.
 «Θα πω το αυτονόητο. Με τιμά βαθύτατα το μέγεθος αυτού του βραβείου, που μου έχει απονεμηθεί, και ως έννοια, αλλά και σαν απόδειξη της εκτίμησης των μελών της επιτροπής, που ψήφισαν υπέρ αυτού. Τους ευχαριστώ θερμά, έκπληκτη και συγκινημένη».
 Με τεράστια προσφορά στην ελληνική λογοτεχνία, φανατικούς αναγνώστες και πάμπολλες διακρίσεις η Κική Δημουλά εξομολογείται πως δεν περίμενε αυτό το βραβείο. «Το έμαθα πριν από λίγο. Δεν το περίμενα. Γενικά δεν περιμένω καμία βράβευση και δεν τη διεκδικώ, χωρίς να λέω πως δεν μου αρέσει να βραβεύομαι», λέει και καταλήγει: «Θα ήθελα να συγχαρώ, όχι αυτά που πρόσφερα, αλλά την ηλικία μου, που σε αυτήν κυρίως δωρίζεται αυτή η διάκριση, ως μία παρήγορη ικανοποίηση για τα πολλά έτη, που διένυσε».

Κινητοποιήσεις σε Καλαμάτα και Ναύπλιο απο σπουδαστές (ΜΑΣ)

Στις 19 και 20 Φλεβάρη, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας

Αγωνιστική «υποδοχή» επιφυλάσσουν στην υπουργό Παιδείας οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στην Πελοπόννησο το Σαββατοκύριακο. Οι Επιτροπές Αγώνα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Εστίας Καλαμάτας καλούν σε συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με αφορμή την φιέστα που στήνεται με εγκαίνια των σπουδαστικών εστιών στην πόλη. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 20 Φλεβάρη, διοργανώνεται παμπελοποννησιακή κινητοποίηση του ΜΑΣ στο Ναύπλιο, όπου θα βρεθεί η υπουργός για να μιλήσει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.
«Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση της Διαμαντοπούλου να "εγκαινιάσει" τις σπουδαστικές εστίες στην Καλαμάτα. Κάνουν φιέστες την ώρα που η Εστία δεν επαρκεί ούτε για το 10% των αναγκών των σπουδαστών. Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες που η παράταξη του ΠΑΣΟΚ σε

Έκτακτη συνεδρίαση στο Δημοτικό Γραφείο Ερμιόνης σήμερα στις 18.00

Τα θέματα:

1. Κατάρτιση Επιχειρησιακού και Τεχνικού Προγράμματος 2011 Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης.
2. Καταπολέμηση Δάκου Ελιάς για το έτος 2011.
3. Αίτηση Νάκη Ηλία για προέγκριση άδειας εγκατάστασης καταστήματος.
4. Αποδοχή δωρεάς Γκάτσου Ιωάννη και Μερτύρη Χρυσαυγής για πλακόστρωση δημοτικών οδών.
5. Συγκρότηση επιτροπής για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς.

Λίγο γέλιο γιατί.."Σκοτεινά είναι εδώ"

Μας  το έστειλε η φίλη μας η Ροδούλα.
Μια γυναίκα κατά τη διάρκεια που ο αντρας της λειπει στη δουλεια φερνει τον εραστη της σπιτι. Ο 9 χρονος γιος της γυρναει σπιτι πιο νωρις τους βλεπει κ κρυβεται στη ντουλαπα για να παρακολουθει!!
Εντελως ξαφνικα ομως γυρναει σπιτι κ ο πατερας του παιδιου. Τοτε η γυναικα κρυβει γρηγορα τον εραστη της στη ντουλαπα μην ξεροντας οτι ειναι ηδη εκει το παιδι της!!!
Tο μικρο αγορι λεει: 'Σκοτεινα εδω.'
Ο αντρας λεει: 'Ναι ειναι.'
Αγορι: 'Εχω μια μπαλα του μπειζμπολ!'
Αντρας: 'Μπραβο'
Αγορι: 'Θες να την αγορασεις ?'
Αντρας: 'Οχι ευχαριστω'
Αγορι: 'Ενταξει! Αλλα ο μπαμπας μου ειναι εκει εξω!!'
Αντρας: 'OK, λεγε ποσα??'
Αγορι: '250'

ΜΗΧΑΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΣΟΡΟΣΩΡΟΥ

Του Βασίλη Γκάτσου
Η ...... σωρός.

Υπάρχουν προϊόντα τεχνολογικής βλακείας που τελικά δεν ξέρουμε πώς να τα ονομάσουμε. Γιατί ο δεματοποιητής ο εν Διδυμίοις δέχεται ένα σωρό σκουπιδιών - απορριμμάτων, χωρίς να έχει προηγηθεί διαλογή, τα συμπιέζει, τα μορφοποιεί σε σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου, τα περιτυλίγει και τα δένει. Επειδή τα δένει τα λέμε δέματα. Έτσι μιλάμε και γράφουμε για δεματοποιητή που παράγει δέματα, έτσι παντελώς αθώα. Πρόκειται λοιπόν για σωρό συμπιεσμένων υλικών, υλών και αντικειμένων περιτυλιγμένων με πλαστική μεμβράνη.

Όμως μέσα περιέχονται αποφάγια, υπολείμματα κρεοπωλείων, ψαράδικων, καταστημάτων, μπλογκ, δηλαδή .... νεκρή φύση, που ήδη έχει αρχίσει η αποσύνθεσή της. Άρα πρόκειται για πτωματική κατάσταση και από αυτή την άποψη μπορεί να θεωρηθεί σορός. Έτσι η σωστή ονομασία είναι: «η σορός του σωρού απορριμμάτων περιτυλιγμένη με πλαστική μεμβράνη επιδεδεμένη καταλλήλως». Για να τα περιλάβουμε όλα πρέπει να βρούμε μια νέα λέξη: η σωρός ή ο σορός ή ο σοροσωρός που μάλλον είναι η πλέον κατάλληλη.

Μ. Γλέζος "Καλύτερα να μ έβρισκε ένα βόλι.."

..."δηλαδη ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ .Και ο Καλλικράτης έρχεται να συστηματοποιήσει αυτή την ενδοτική πολιτική , αυτή τη κατάργηση της εθνικής ανεξαρτησίας , όπου σκεφτείτε τον ίδιο τον προϋπολογισμό του κράτους τώρα ,
ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ σε ... συνδυασμό λέει με τους Έλληνες………
Οι έλληνες θα τον παρουσιάσουνε .
Στη Βουλή οι υπουργοί θα παρουσιάσουν τον οικονομικό προϋπολογισμό που θα έχουνε ετοιμάσει οι ΞΕΝΟΙ!!.
ΤΕΤΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΕΒΡΙΣΚΕ ΕΝΑ ΒΟΛΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ …. ΝΑ ΧΑΝΟΜΟΥΝΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ …. ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ .. ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
Τη κατάντια αυτή του Ελληνικού Λαού.
Που αγωνίστηκε , που έδωσε πρώτος το σύνθημα εναντίον των ξένων ,που νίκησε πρώτος το φασισμό στην Ευρώπη ολόκληρη ,ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ,το λαό που λευτέρωσε την πατρίδα να δω να υποφέρει ξανά από ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ και το λέω καθαρά ,ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ .

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Δωρεάν αγκαλιές και tango


Υπάρχουν και άλλοι τρόποι

Του Βασίλη Γκάτσου

«Συλλογή, Διαχωρισμός, Διάθεση Αποβλήτων Ερμιονίδας Α.Ε.»

Οι Αρχιεθελοντές της διαλογής απορριμμάτων κατακεραυνώνουν όλες τις εταιρείες που έχουν αντικείμενο το περιβάλλον και τα απορρίμματα, ότι κερδοσκοπούν, ότι μολύνουν το περιβάλλον, ότι είναι καπιταλιστικές, και συγχρόνως μιλάνε και για ανικανότητα των δήμων, των φορέων, των συλλόγων, της περιφέρειας. Η μόνη ικανότητα είναι η δική τους. Και η ανικανότητα όλων μας που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι μόνον αν κάνουμε δήμαρχους του Αρχιεθελοντές, τότε θα ξεδιπλώσουν τις αρετές τους και θα λύσουν το πρόβλημα.
Η προσπάθεια του παπα Θέμη στην Κοιλάδα έδειξε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν αρνητικά παρ’ όλο που η όλη συλλογή, ο διαχωρισμός, η αποθήκευση και η μεταφορά ήταν σε εθελοντική βάση, δηλαδή έξοδα μηδέν. Και η εγκατάλειψη της προσπάθειας έδειξε ότι χρειάζεται επαγγελματισμός. Έδειξε επίσης ότι τα απόβλητα, στον κόσμο που ζούμε, πρέπει να μπουν στην οικονομική σφαίρα για να υπάρξει αποτέλεσμα.

H μικρή Ανάφη, περνά από τη θέα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Παρίσι, Γαλλία
Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας πύλης του στην ελληνική γλώσσα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος παρουσίασε μια φωτογραφία της Ανάφης όπως φαίνεται από το δωμάτιο με την καλύτερη θέα του κόσμου, το πανοραμικό παρατηρητήριο Cupola του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

To μικρό νησί, με έκταση 38 τετραγωνικά χιλιόμετρα, απαθανατίστηκε στις 22 Ιανουαρίου από τον Ιταλό αστροναύτη Πάολο Νέσπολι, ο οποίος αναρτά όλες τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του  στο flickr
Στο επάνω και αριστερά τμήμα της εικόνας διακρίνεται ένα μικρό τμήμα της Σαντορίνης, σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων.
Το πορτρέτο εγκαινιάζει τη νέα πύλη του ESA στα ελληνικά, η οποία προσφέρει ενημερώσεις για τις τρέχουσες αποστολές και δραστηριότητες του οργανισμού, καθώς και ειδικό τμήμα για τη δορυφορική παρακολούθηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.
Newsroom ΔΟΛ

ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
ΟΜΑΔΑ : ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ
           ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΦΙΛΙΚΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ
 Την Παρασκευή 11-2-2011 στο Δημαρχείο Κρανιδίου μαζεύτηκε η ομάδα μας για να καταγράψει προβλήματα που έχουν οι πόλεις μας και να σχεδιάσει την δράση μας.
Αποφασίσαμε η πρώτη εξόρμηση μας να γίνει στο Πορτοχέλι το Σάββατο 19-2-2011 και ώρα 11:00 π.μ. στο τριγωνικό πάρκο που βρίσκεται απέναντι από τον ΟΤΕ και το πάρκο μπροστά από το κοινοτικό κατάστημα Πορτοχελίου.
          Περιμένουμε όλους τους εθελοντές με πλήρη εξοπλισμό (σκαλιστήρι, τσάπα, πριόνι, κλπ) να κάνουμε το πάρκο αγνώριστο!!
                                                                               Κρανίδι, 14-2-2011

Εθελοντική ομάδα «Φροντίδα για τους οικισμούς»

Τα φοντάν

 Του Βασίλη Γκάτσου
Μετά από δύο χρόνια
 Δύο χρόνια περίπου κλείνει ο Δεματοποιητής ο εν Διδυμίοις από τότε που αμπαλάρισε το πρώτο .... φοντάν. Έκτοτε έχει αμπαλάρει πάνω από 4000 ...σωρούς αποβλήτων και μέχρι να γίνει το εργοστάσιο καύσης που, υποτίθεται, θα δεχόταν τα δέματα προς καύση και παραγωγή ενέργειας τα δέματα θα έχουν πολλαπλασιαστεί.
Νομίζει ο κόσμος ότι θα τα βάλουμε σε ένα φορτηγό το οποίο θα τα ξεφορτώσει σε μια φωτιά κάτω από ένα τεράστιο καζάνι, σαν της κολάσεως, που θα παράγει ατμό, που θα κινεί μια γεννήτρια.
Αμ δε!
Η ..... σωρός μαζί με το ..... σάβανο πρέπει να γίνουν πολύ μικρά τεμάχια, να ξηραθούν, να χάσουν το νερό τους και μετά να γίνουν καύσιμο. Καθόλου εύκολο.
Άραγε, γιατί κανείς δεν διανοήθηκε να ανοίξει 2-3 δέματα από τα πρώτα πρώτα να δει την κατάσταση της σωρού; Μακάβριο μεν, αλλά ό,τι φανερώνει η αυτοψία, δεν το προβλέπει καμιά μπλογκοεπιστήμη.
Έτσι μετά από δύο χρόνια μπορεί να έχουν συμβεί τα παρακάτω:

Στην άκρη!

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!
ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ:
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ, ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΑ.
___________________________
 
Πάει καιρός που προσπαθώ
να μην αυθαδιάζω,
Με όσα φέρνει ο καημός
να κάνω πως τρομάζω,
Να τυρρανιέμαι διαρκώς
και να αηδιάζω
Με όσα μου παρήγγειλαν,
σώνει και ντε να μοιάζω
...ελεύθερη, η... μοιραία!
 
Να απορώ ρημάζω...
 
Ανοίχτε!
μάτια και αυτιά
και δρόμο κάντε
να περάσουμε το λόγο που βαστάμε
Μπας και δείτε τι κοπριά που κληρωθήκαμε
και μαραζώσετε από φόβο
Πείτε μας τότε να ξαναλουφάξουμε
Μα να ντραπείτε πρώτα... 
 
(η νέα γενιά στους κηδεμόνες της)
 
αφΕΛΛΗς ΒΑΣΙΛΑΚΗ
 

Καρπαζιά σε φάπα μείζονα

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Θα ήταν γελοία, αν δεν ήταν τραγική. Ο λόγος για την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη βόμβα που έριξε η τρόικα την Παρασκευή ξετινάζοντας όλα τα αποθέματα κουτόχορτου με το οποίο συστηματικά η κυβέρνηση και οι επιτηρητές τάιζαν τον ελληνικό λαό από τη μέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να υπαγάγει τη χώρα στον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Παταγωδώς κατέρρευσε κάθε προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανή η εικόνα μιας κυβέρνησης που πράγματι... κυβερνά τη χώρα.
Το πρώτο χαστούκι έπεσε από τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα, που, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην Αθήνα, σε συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδος, την Παρασκευή περιέγραψε το σχέδιο του οργανισμού που εκπροσωπεί για την Ελλάδα. Το οποίο συμπυκνώνεται στο παρακάτω απόσπασμα:
«Ανταλλάξτε το χρέος με κρατικούς πόρους και ακίνητα. Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα. Χρησιμοποιήστε τα κέρδη για να εξαγοράσετε το χρέος με έκπτωση (discount). Μην ανησυχείτε για τις τιμές, απλώς κάντε διαφανείς δημοπρασίες».
Η συνέχεια του άρθρου Εδώ topontiki

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο άνθρωπός μου


Έτσι για την ημέρα..

Κοκαλα, αιμα, πορτοκαλοχυμός και άλλα ευτράπελα

Του Βασίλη Γκάτσου

Και στη μέση ο εθελοντισμός ως φαιδρά πορτοκαλέα
Διάβασα το εξής αμίμητο: Αρχιεθελοντής παρά τω Δημάρχω προτείνει τα κόκαλα (!) και το αίμα(!) από τα Δημοτικά Σφαγεία Ερμιονίδας να πηγαίνουν μαζί με τα απόβλητα – υπολείμματα της διαλογής .... του τομέα του προς κομποστοποίηση! Και επειδή του φαίνεται λίγο δύσκολο να λιώσουν τα κόκαλα ζητάει και την συνδρομή ειδικών!

Δηλαδή τα απόβλητα σφαγείων τα οποία αυστηρότατος νόμος απαιτεί, για προστασία της δημόσιας υγείας, να μεταφέρονται μέσα σε στεγανότατες συσκευασίες σε αδειοδοτημένους ειδικούς αποτεφρωτήρες, θα ρίχνονται να γίνουν και αυτά λίπασμα. Μετά, όποιον πάρει ο χάρος!

Ό Αρχιεθελοντής εγκαλεί τον Αντιδήμαρχο κύριο Σταύρο Κούστα, γιατί δεν παρέστη στη συγκέντρωσή του στα Παπούλια, ως όφειλε, αφού τον Αρχιεθελοντή τον έχει εγκρίνει ο Δήμαρχος άρα ο Αντιδήμαρχος είναι υπό τον Αρχιεθελοντή.

Άλλωστε ο Αντιδήμαρχος θα είχε την ευκαιρία να πιει και ..... πορτοκαλοχυμό ... επώνυμο γνωστού περιβολιού, αρκεί βέβαια να είχε μαζί του κυπελάκι (όχι πλαστικό, χωρίς όμως να διευκρινίζεται με ή όχι σφυροδρέπανο) και να μην πήγαινε με το ΙΧ του εκτός και αν το γέμιζε με εθελοντές. Μόνο που πρέπει να ξέρετε ότι ο εν λόγω Αντιδήμαρχος είναι... γάτα και δεν μασάει ..... ταραμά.

Τελικώς ο Δήμαρχος και σύμπασα η διοίκηση του Δήμου ομολογεί ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών
και της κατάστασης της χώρας ό,τι κάνουμε θα το κάνουμε με εθελοντές, τους οποίους θα βλέπουν από μακριά οι υπάλληλοι και οι εργάτες του Δήμου. Άλλοι θα κάνουν τη δουλειά (υποτίθεται) και άλλοι που καθήκον τους είναι η δουλειά θα βλέπουν από μακριά και θα παίρνουν τους μισθούς τους.

Συγχρόνως βλέπουμε ότι η νέα διοίκηση του Δήμου είχε όντως ολοκληρωμένο πρόγραμμα

Η 18χρονη ακρωτηριασμένη Αφγανή, πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η συνταρακτική φωτογραφία της Νοτιοαφρικανής φωτογράφου Τζόντι Μπίμπερ, που απεικονίζει μια 18χρονη ακρωτηριασμένη Αφγανή, κέρδισε το πρώτο βραβείο του World Press Photo', ενός από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς φωτορεπορτάζ.
Η φωτογραφία είχε αρχικά δημοσιευθεί στο περιοδικό Time την 1η Αυγούστου του 2010 και απεικονίζει την Αΐσα Μπίμπι, η οποία εγκατέλειψε το σύζυγό της που την κακοποιούσε και σαν τιμωρία εκείνος της έκοψε την μύτη και
τα αυτιά.Η κοπέλα ζει πλέον, στις ΗΠΑ και έχει υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση του προσώπου της.

Σύνοδος πρυτάνεων σε Βυτίνα και Ναύπλιο στις 16-20 Φεβρουαρίου

Τη σύνοδο των πρυτάνεων και των προέδρων των διοικουσών επιτροπών των πανεπιστημίων της χώρας θα φιλοξενήσει, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η σύνοδος, υπό την προεδρία του πρύτανη καθηγητή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, θα διεξαχθεί 16 και 17 Φεβρουαρίου στην Βυτίνα Αρκαδία και 18, 19 και 20 Φεβρουαρίου στο Ναύπλιο.
Η τελική συνεδρία της συνόδου, παρουσία της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, θα γίνει στο Ναύπλιο.
Η συνέντευξη Τύπου με τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις που θα ληφθούν, θα δοθεί στις 8.00 το βράδυ στο ξενοδοχείο Ναυπλία Παλλάς.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Ν. 3852/10 στις 14/2/2011 ημέρα Δευτέρα .και ώρα 19:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

ΘΕΜΑ 1ο : Σχετικά με επιστολή για την λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ από την Δ/ντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας (νυν Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ).
ΘΕΜΑ 2ο : Καθορισμός φύλλων αυτοτελών οικισμών Δήμου Ερμιονίδας, στα πλαίσια της γενικής απογραφής κτιρίων, πληθυσμού, κατοικιών έτους 2011 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
ΘΕΜΑ 3ο : Έγκριση κανονισμού διαβούλευσης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ερμιονίδας.
ΘΕΜΑ 4ο : Συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Διοίκησης Έργου Ο.Δ.Ε στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση απολογισμού Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας .
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση απολογισμού Δημοτικού Σχολείου Διδύμων.
ΘΕΜΑ 7ο: Αντικατάσταση μέλους Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Κρανιδίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Τη συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ανακυκλώνοντας την ανακύκλωση στα Παπούλια

Δεν αρνηθήκαμε την πρόταση του συντονιστή της εθελοντικής ομάδας ανακύκλωσης  κου Μάκη Κατσαϊτη, να συμμετάσχουμε σαν  εθελόντριες.
Είπαμε να μην αρνηθούμε, να πάμε και να δούμε τι μπορεί  να γίνει μ αυτή την θλιβερή ιστορία,  για άλλη μια φορά.
Το κόψαμε με τα πόδια μέσα από το Καταφύκι σήμερα και είμαστε στις 12.00 στα Παπούλια..
Μαζεύτηκαν αρκετοί, οι περισσότεροι συνήθεις ύποπτοι της ανακύκλωσης, αλλά και νέοι..
Από το  Δήμο Ερμιονίδας ο κος Κρητσοτάκης  και ο κος  Παππάς.
Τελικά τα σκουπίδια μας πάνε κι έρχονται κι έχουν γίνει μπαλάκι και  μας παίζουν Περιφέρεια, Υπουργοί, συμφέροντα Εταιρειών   Ανακύκλωσης  και Δήμαρχοι.
Θα τρελαθούμε εντελώς..
Προεκλογικά ο κος Σφυρής,  μπλεγμένος  και φορτωμένος τον Δεματοποιητή από την Περιφέρεια, έκανε λίγες μέρες πριν τις εκλογές ανακύκλωση,  αλλά  τα ανακυκλώσιμα δεν είχαν προορισμό..
Ο κος Καμιζής, στην  προεκλογική  περίοδο  στηρίχτηκε και στο πρόβλημα των σκουπιδιών και υποσχόταν  στο πρόγραμμα του: «Παραχώρηση του Δεματοποιητή σε άλλον γειτονικό Δήμο που τον επιθυμεί και  πρόγραμμα διαλογής στην πηγή, επανάκτηση, κομποστοποίηση..
Τώρα αντί   αυτών, υπογράφει ανανέωση της  σύμβασης για την λειτουργία του Δεματοποιητή…
Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο μας υποσχέθηκαν ότι μας επιφυλάσσουν έκπληξη  για την ανακύκλωση, οι αρμόδιοι του Δήμου..

Οι συναντήσεις των εθελοντών σήμερα (Εμείς πάμε Παπούλια απο Καταφύκι)

Στις 10.30 2η συνάντηση ομάδας Πολιτικής Προστασίας στην Πυροσβεστική
Στις 11:00 συνάντηση της ομάδας  “Υγεία, Πρόνοια και Αλληλεγγύη”
στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κρανιδίου
Στις 12 συνάντηση της ομάδας Ανακύκλωσης στα Παπούλια
Στις 17:00 συνάντηση της ομάδας “Πολιτισμός, Παιδεία και Αθλητισμός” στην αίθουσα του Ενιαίου Λυκείου Κρανιδίου.
Εμείς θα ξεκινήσουμε για τα Παπούλια, στις 11 και τέταρτο από το Καταφύκι και θα πάμε από το μονοπάτι στο ραντεβού.
Όποιος όποια θέλει να πάμε παρέα, ας έρθει..