Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

 


Το πρώτο Ψυχοσάββατο

«Μνείαν ποιούμεθα... των απ’ αιώνος κεκοιµηµένων!»

 

του Γιάννη Μ. Σπετσιώτη

Το Σάββατο, πριν από την Κυριακή της πρώτης Αποκριάς, της Κρεατινής όπως οι παλαιότεροι την έλεγαν, στην Εκκλησία μας ξεκινούν τα Ψυχοσάββατα. Είναι μέρες αφιερωμένες κατεξοχήν στους νεκρούς. Έχουν έντονο συγκινησιακό αποτύπωμα και η τελετουργία τους αποδεικνύει την απέραντη μνήμη εκείνων που ζουν προς τους «κεκοιμημένους» καθώς και τον μεγάλο σεβασμό στις ψυχές τους.

Τα σπουδαιότερα Ψυχοσάββατα πριν από το Πάσχα είναι της Κρεατινής, της Τυρινής και των Αγίων Θεοδώρων, της πρώτης εβδομάδας της Σαρακοστής. Γι’ αυτά ο λαϊκός λόγος αναφέρει (δείχνοντας τη μεγάλη σημασία τους): «Ανάθεμα ποιος δούλεψε αυτά τα τρία Σάββατα, Κρεατινής και Τυρινής και των Αγίων Θεοδώρων». Το τέταρτο μεγάλο Ψυχοσάββατο είναι εκείνο πριν από την Πεντηκοστή που λέγεται και Ψυχοσάββατο του Μάη ή Σάββατο του Ρουσαλιού.

Είναι άξιο παρατήρησης πως σε μέρες με εύθυμο και χαρούμενο τόνο εξ αιτίας των αποκριάτικων εθίμων συνυπάρχει το πένθος και η ανάμνηση των νεκρών, καθώςαναβιώνουν οι αρχαίες γιορτές που είχαν διπλή όψη, όπως τα Ανθεστήρια των Αρχαίων Αθηναίων (γιορτή της ζωής και του θανάτου).

Την Παρασκευή, λοιπόν, το απόγευμα μετά το χτύπημα της «μεσαίας» καμπάνας με τον βραχνό ήχο έφταναν στον Ταξιάρχη γυναίκες και παιδιά για να δώσουν στον παπά-Μιχάλη και στην κυρα Λένη, τη νεωκόρο, το πρόσφορο τυλιγμένο πάντα σε πεντακάθαρη ολόλευκη πετσέτα. Έδιναν και το χαρτάκι «υπέρ αναπαύσεως». Είχαν σ’ αυτό γράψει τα ονόματα των στενών συγγενικών τους προσώπων που είχαν φύγει από τη ζωή για να τα μνημονεύσει ο ιερέας.Έφερναν και πιάτα με στάρι, μυρωδάτο λιβάνι και ψυχοκέρια αφήνοντας και ένα μικρό φιλοδώρημα.

Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου : Παραμονή του Ψυχοσάββατου της Απόκρεω στο Κρανίδι



Στον τόπο μας, στο Κρανίδι μας, την Παρασκευή το πρωί, παραμονή του Ψυχοσάββατου της Απόκρεω, μοίραζαν πιατελάκια με στάρι στα σπίτια στους συγγενείς για να συγχωρεθούν οι πεθαμένοι τους και τη δουλειά αυτή την αναλάμβαναν συνήθως τα παιδιά, κι ας πήγαιναν στο σχολείο λίγο καθυστερημένα. Το βράδυ στον εσπερινό πήγαιναν οι γυναίκες στάρι στην εκκλησία για να ευλογηθεί κι έδιναν στον παπά για να περάσει στις ευχές ένα δίπτυχο, χαρτί διπλωμένο στα δυο, με τα ονόματα των κεκοιμημένων τους για να μνημονευτούν και των ζώντων υπέρ υγείας.

Η ζωή, τουλάχιστον μέχρι τα μισά του προηγούμενου αιώνα, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γη και την καρποφορία της. Το ξύπνημα της φύσης την άνοιξη, έφερνε μαζί του και την άνοδο των ψυχών στον Επάνω Κόσμο, και από τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος προσπαθούσε να τις εξευμενίσει για να εξασφαλίσει καλή σοδειά αλλά και να μάθει απ΄αυτές τα μελλούμενα για να μετριάσει την αγωνία του.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


 

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου : 17:30 – 20:30
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου : 09:00 – 13:00
Κοινοτικό Κατάστημα Ερμιόνης
Τηλέφωνο για ραντεβού
Μαρία Αντωνοπούλου 6934807634

Απαγορευμένα τα μολύβδινα σκάγια στους Ευρωπαϊκούς υγρότοπους

 ✌️ Νίκη για τη Φύση, τους υγρότοπους και τα υδρόβια πουλιά!


🚫 Απαγορευμένη είναι από χθες η χρήση μολύβδινων σκαγιών σε 30 χώρες της Ευρώπης! Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για τη Φύση, τους υγρότοπους και όλες τις Οργανώσεις-εταίρους της BirdLife International που εργάζονται 20 και πλέον χρόνια για την εφαρμογή της απαγόρευσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το μέτρο μπορεί να σώσει έως και 1 εκατομμύριo υδρόβια πουλιά ετησίως και μεγάλο αριθμό πτωματωφάγων και αρπακτικών ειδών που καταλήγουν από δηλητηριασμένη λεία ενώ αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη και για την ανθρώπινη υγεία. 

Βασίλης Γκάτσος : Για γέλια ή για κλάματα;

 Πήραμε πραγματικά στο χέρι 7,75% αύξηση όλοι;;;;;;;;



Ακούμε κάθε τόσο από τον τύπο ότι πολλοί συνταξιούχοι δεν πήραν στο χέρι παρά μέρος της αύξησης ορισμένοι δε καθόλου! Αλήθεια είναι!Μόνο που δεν έλαβαν τον κόπο να μας πουν τι τρέχει ούτε οι σημερινοί αρμόδιοι, ούτε ο κύριος Κατρούγκαλος ως παλιός αρμόδιος.
Μετά ενθουσιασμού και τυμπανοκρουσιών κατάργησαν τη μία εισφορά αλληλεγγύης τη μικρή και ασήμαντη όχι όμως την ουσιαστική και μεγάλη.
Έτσι μας έμεινε η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΕΑΣ (Ν. 3863/10 και 3865/10) την οποία βλέπουμε στη φωτογραφία.

Δύο παραδείγματα:

Ένας συνταξιούχος με μηδενική διαφορά με ακαθάριστο εισόδημα 1699 ευρώ, όντως πήρε αύξηση 7,75% και το ακαθάριστο έγινε 1699 + 131,67 = 1830,71.
Τώρα όμως ... πήδηξε πίστα στο ΕΑΣ. Ενώ πλήρωνε 1699Χ0,03% = 50,97 τώρα πληρώνει 1830,71Χ0,06% = 109,84
Δηλαδή πήρε αύξηση 131,67 αλλά για ΕΑΣ τώρα του κρατάνε 109,84 - 50,97 = 58,87.
Άρα ναι μεν πήρε 131,67 αύξηση αλλά αμέσως του κράτησαν τα 58,87!!!!!! Του έμειναν λοιπόν ακαθάριστα 131,67 - 58,97 = 72,70.
Δεδομένου ότι λόγω της αύξησης αυξάνει και η εισφορά για υγεία περί τα 10 ευρώ και ο φόρος είναι περί το 25%, τότε καθαρά μένουν μόνον περίπου 47 ευρώ.
Δηλαδή ναι μεν πήρε 131,67 αύξηση, αλλά στο χέρι μόνο περίπου 47 ευρώ. 64,3% κρατήσεις!

Αν λόγω μη μηδενικής διαφοράς έπαιρνε μόνο 40 ευρώ αύξηση, τότε το νέο  ακαθάριστο εισόδημά του γίνεται 1699 + 40 = 1739.
Και πάλι πήδηξε πίστα και τώρα πληρώνει ΕΑΣ 1739 Χ 0.06% = 104,34.
Δηλαδή του δώσανε 40 ευρώ και του κρατάνε ΕΑΣ 104,34 - 50,97 = 53,37!!!
Δηλαδή πήρε 40 ευρώ αύξηση και τώρα στο χέρι η σύνταξή του μειώθηκε περίπου 13 ευρώ!!!!!

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να δει ακριβώς τι του συνέβη ζητώντας από τον λογιστή του αν δεν μπορεί να τον πάρει από το κομπιούτερ του μόνος του  από τον ΕΦΚΑ, τον αναλυτικό λογαριασμό της σύνταξης του ΔΕΚ 2022 και ΦΕΒΡ 2023 (του Φεβρουαρίου τον βγάλανε πριν 4 μέρες) για να διαπιστώσει τι .... του συνέβη.

Μόνο όσων η αύξηση ολόκληρη πέφτει μέσα σε μια κατηγορία ΕΑΣ, δηλαδή δεν πηδάνε σε νέα πίστα, θα δουν κρατήσεις λογικές, δηλαδή μόνο λόγω φόρου και αύξησης ασφάλισης υγείας. Όλοι οι άλλοι θα έχουν από μικρές έως πολύ μεγάλες κρατήσεις λόγω ΕΑΣ. Μερικοί δε μείωση της σύνταξης λίγα ευρώ χωρίς να πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση.

Από όλον αυτόν τον κόσμο των τάχατες "υψηλόμισθων συνταξιούχων" που θα πληρώσουν τον νέο ΕΑΣ = Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων θα βρεθούν μέσω του ΕΑΣ τα επιπλέον χρήματα για τις αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους των 400 - 1000 ευρώ σύνταξη. Από αυτούς θα πάρουν την αύξηση ως αλληλεγγύη μεταξύ συνταξιούχων και όχι από την Κυβέρνηση, δηλαδή από τους γενικούς φόρους. Και αλληλεγγύη προς τον χαμηλοσυνταξιούχο που δεν τα καταφερε στη ζωή, που ατύχησε, αρρώστησε κ.λ.π., ναι είναι αυτονόητη. Αλληλεγγύη και προς τους δεκάδες χιλιάδες χαμηλόμισθους από επιλογή τους, ενώ συγχρόνως έχουν πολύ μεγάλη περιουσία και άλλα μεγάλα εισοδήματα;

Βλέποντας η Κυβέρνηση το τι στην πραγματικότητα γίνεται με τις αυξήσεις και τι μπαίνει στην τσέπη του καθένα, δίνει 200 - 300 ευρώ εφάπαξ .... για να απαλύνει τον πόνο και την οργή, λίγο πριν τις εκλογές φυσικά, η δε αντιπολίτευση ούτε που θυμάται τι μας "έστρωσε" με τον κύριο Κατρούγκαλο. Και τα δίνουν χωρίς φόρο κ.λ.π. γιατί αν τα 200 - 300 μπουν στο δηλωμένο ακαθάριστο εισόδημα για αρκετούς θα γίνουν αιτία να πηδήξουν πίστα στο ΕΑΣ και αντί 200 - 300 να πάρουν στο χέρι ένα κλάσμα αυτών!
Μνημονεύετε λοιπόν Κατρούγκαλο και νυν υπουργό Οικονομικών.
Κυρίως όμως Μάνο Χατζηδάκι: Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο τόπος δεν θα αλλάξει ποτέ!

* Το παρόν ως χαιρετισμός του γράφοντος με 11000 ένσημα Βαρέα και Ανθυγιεινά, στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του Ταμείου Μετάλλου, των Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων, της βραδινής και κυριακάτικης εργασίας και των υπερωριών, των ναυτικών μας της υπερπόντιας ναυτιλίας, που έχτισαν 30-40 συντάξιμα χρόνια, για να πάρουν σύνταξη στις ανώτερες κλάσεις του ΙΚΑ και του ΝΑΤ. Αυτοί κατά την ελληνική εκδοχή του σοσιαλισμού και του καπιταλισμού με την νοικοκυροσύνη τους και την εργατικότητά τους και τις υψηλές συντάξεις τους που βέβαια έχουν ακριβοπληρώσει ..... έφεραν την κρίση, αυτοί και πρέπει να πληρώσουν.

Βασίλης Γκάτσος

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Η Κυριακή του Ασώτου ανήκε στο Κρανίδι στους μικρούς μασκαράδες

 Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου Δελτίο Τύπου 


Η εβδομάδα που ξεκινάει από την Κυριακή του Ασώτου λέγεται 'της Κρεωγάγου' ή 'Κρεατινή' ή 'Ολόκριγια' (όλο κρέας) επειδή τρώγεται το κρέας ακόμα και την Τετάρτη και την Παρασκευή. Λέγεται και άρτσι βούρτσι, επειδή τρώνε ότι να'ναι. 

Η Κυριακή του Ασώτου ανήκε στο Κρανίδι στους μικρούς μασκαράδες, που ντύνονταν με αυτοσχέδιες στολές, βλαχούλες, απάχιδες, κυρίες, αλλά και τσολιάδες. 

Ακόμα και στις δεκαετίες του '70 και '80, ίσως και λίγο αργότερα, παρέες παιδιών ντυμένα μασκαραδάκια γύριζαν όλο το Κρανίδι, κι επισκέπτονταν τα συγγενικά τους σπίτια με την αγωνία να έχει πετύχει η μεταμφίεση και να μην τους γνωρίσουν. Ερχόταν, βέβαια, η στιγμή της αποκάλυψης, όταν η οικοδέσποινα πρόσφερε γλυκό του κουταλιού κυδώνι ή περγαμόντο και νεράτζι, φρεσκοφτιαγμένο, ή το αποκριάτικο γλυκό (θυμάστε πως το λέμε Κρανιδιώτικα; Θα σας αφήσουμε λίγο να γυρίσετε πίσω στο χρόνο και να θυμηθείτε μυρωδιές και υλικά, κανέλα, πρόβειο γάλα, σιμιγδάλι...το βρήκατε ποιο είναι; Δείτε τις επόμενες μέρες τις αναρτήσεις μας)


Πηγές: 

'Λαογραφικά από το Κρανίδι' Σ.Λεπτοπούλου -Λόλη 2001 Εκδόσεις Δήμου Κρανιδίου, 

'Λαογραφικά' Μ.Στρίγκου-Κάτσινα, 1985 εκδόσεις Ιωλκός, Αθήνα

'Ελληνικές Γιορτές και Έθιμα της Λαϊκής Λατρείας' Γ.Α. Μέγας,2005, Εστία, Αθήνα

'Οι Δώδεκα Μήνες του Έτους και αι Κυριώτεραι Εορταί των', Φ.Ι. Βρεττάκου, 1980, Γραφικές Τέχνες Γιώργος Παπανικολάου, Αθήνα




Πηγές φωτογραφίας: 'Το Κρανίδι που αγαπήσαμε' (κοινότητα στο facebook), προσωπικό αρχείο

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Την Κυριακή το Γαϊτανάκι της άνοιξης & της Αποκριάς της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης



Είναι και πάλι εδώ, έτοιμο να ξεδιπλώσει τις χρωματιστές του κορδέλες και να σε παρασύρει στη δίνη της Αποκριάς!!! Έλα κι εσύ μαζί στο Γαϊτανάκι της Χορευτικής Ομάδας Ερμιόνης, στο κορυφαίο δρώμενο της περιοχής!! Σε περιμένουμε να μασκαρευτείς και να έρθεις: ~Από τις
11:00 έως τις 11:30 στον Ταξιάρχη ~Από τις 11:30 έως τις 12:00 στην Παναγία ~Από τις 12:00 έως τις 12:30 στα Μανδράκια ~Από τις 12:30 μέχρι τη 13:30 στο Λιμάνι ~Από τη 13:00 μέχρι τις 14:30 στην Πλατεία Πεύκου Έλα κι εσύ να χαρείς το Γαϊτανάκι της άνοιξης και των χρωμάτων στην Ερμιόνη, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου!! Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ. Μαζί μας το σχήμα παραδοσιακής μουσικής: Bronza Banda Διοργάνωση: Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης Σε περιμένουμε! #χοερ



Γαϊτανάκι 2023 (spot) #χοερ

Γυμνάσιο Κρανιδίου Δελτίο τύπου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Β’ και Γ’ φάση του  3ουΠεριφερειακού Διαγωνισμού Ορθογραφίας και Γλώσσας 2023  στο Γυμνάσιο Κρανιδίου. Το Γυμνάσιο Κρανιδίου ήταν το σχολείο διοργανωτής  στην προκριματική φάση του διαγωνισμού και σε αυτή συμμετείχαν επτά ( 7 ) Γυμνάσια της Αργολίδας. Προσήλθαν οι προκριθέντες / θείσες μαθητές/ τριες από την Α΄φάση η οποία διεξήχθη στα σχολεία τους. Μετά τις δύο δοκιμασίες , οι τρείς πρώτοι κάθε τάξης της Π.Ε. Αργολίδας προχωρούν για την τελική φάση, την Κυριακή , 19-02-2023.

Ευχαριστούμε  και συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές και μαθήτριες μας  που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, συγχαίρουμε την προκριθείσα  για την τελική φάση μαθήτρια μας της Γ’ Γυμνασίου και της ευχόμαστε  καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς φιλολόγους κ. Αλεξανδρή Ελευθερία, κ. Αποστολοπούλου Αγγελική, κ. Λασκαρίδου Αντιγόνη , κ. Λιώνη Χρυσούλα και κ. Παπασταύρου Καλλιόπη που βοήθησαν στην ολοκλήρωση  της διαδικασίας. Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς κ. Μαλεζά Όλγα, κ. Σβύνου Αικατερίνη και κ. Στάμου Παρασκευή που βοήθησαν ως επιτηρήτριες  στην γραπτή δοκιμασία και στάθηκαν κοντά στους μαθητές/ τριες.

Ευχαριστούμε επίσης, την Β/ θμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας και τον Πρόεδρο κ. Τσαμαδό Ιωάννη για την προσφορά σε γλυκίσματα και αναψυκτικά .

Με την διοργάνωση αυτή τιμήθηκε  συγχρόνως η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας,  (9-02-2023), μία από τις αρχαιότερες γλώσσες με συνεχή και  εκτεταμένη παρουσία  και άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική ταυτότητα και συνείδηση.

«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική

Το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου,

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου»

Οδυσσέας Ελύτης

 Η ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑ

Στογιάννου Ελένη

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Μία Ηρώ Μία Μέρα ένα διαφορετικό ραδιοφωνικό μιούζικαλ για τον σεξισμό στην ελληνική μουσική σκηνή.

 


14/02/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ:

Μία Ηρώ Μία Μέρα
ένα διαφορετικό ραδιοφωνικό μιούζικαλ για τον σεξισμό στην ελληνική μουσική σκηνή. 

Το Μία Ηρώ Μία Μέρα είναι ένα ραδιοφωνικό μιούζικαλή αλλιώς album musical, δηλαδή μία μουσική παράσταση χωρίς οπτικά στοιχεία, που η ηχογράφηση της μοιάζει με μιούζικαλ, με θεματικό δίσκο (concept album) ή με μουσικό audiobook. Επιδιώκει να αναδείξει το σεξισμό στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα όπως αυτός αποτυπώνεται στη μουσική παραγωγή.Παίρνει αποσπάσματα από στίχους γνωστών τραγουδιών και τα εντάσσει σε διαλόγους της σύγχρονης καθημερινότητας σε μια προσπάθεια να αναδείξει το πραγματικό τους περιεχόμενο, τα μηνύματα και τις συνέπειες που αυτά έχουν.

Διαδραματίζεται σε ένα καφέ/μπαρ, όπου η Λυδία και η Μαρίνα περιμένουν την Ηρώ να γυρίσει από ένα σημαντικό ραντεβού με τον Χρήστο, τον προϊστάμενό της στην δουλειά. Με άφθονο χιούμορ, αλλά και σοβαρότητα και σεβασμό προς τα θέματα που καταπιάνεται, το έργο ακολουθεί την παρέα που συζητά για τις σύγχρονες σχέσεις, μαλώνει στην προσπάθεια να συμβουλέψει την Ηρώ, και απαντά στους περίεργους από το απέναντι τραπέζι. Καθώς η συζήτηση εξελίσσεται, την στιγμή που ένας χαρακτήρας πάει να ξεστομίσει μία σεξιστική φράση, η μουσική αλλάζει στιγμιαία σε ένα γνωστό μουσικό κομμάτι με τον χαρακτήρα να τραγουδάει τον αντίστοιχο - σεξιστικό - στίχο!


Αναγνωρίζοντας την αξία του βιώματος και ότι επηρεαζόμαστε διαφορετικά από το σεξισμό και τις έμφυλες νόρμες, επιδιώξαμε να συμπεριλάβουμε την οπτική διαφορετικών ατόμων στη δημιουργική διαδικασία. Στα αρχικά στάδια του project, μιλήσαμε με περίπου 25 γυναίκες, οι οποίες, μέσα από συνεντεύξεις, συζητήσεις και ατομικές ή ομαδικές «ασκήσεις», σχεδίασαν το σκελετό του σεναρίου και αρκετούς διαλόγους. Μέρος του τελικού κειμένου, όπως για παράδειγμα ο κεντρικός μονόλογος, προέκυψε απευθείας από αυτήν τη διαδικασία. 

Μετά από έρευνα και πολλή δουλειά, επιλέχθηκαν συνολικά 150 κομμάτια, όλα γραμμένα τα τελευταία 70 χρόνια, τα οποία καλύπτουν μία τεράστια γκάμα μουσικών στυλ: από λαϊκά, ρεμπέτικα, παραδοσιακά μέχρι rock, pop, hip hop, trap και άλλα. Τα κριτήρια για την επιλογή των κομματιών είναι τα παρακάτω:


1. 
Αν αναπαράγουν έμφυλα στερεότυπα
2. Αν περιλαμβάνουν άμεσες ή έμμεσες αναφορές σε έμφυλη και σεξουαλική βία και αν αναπαράγουν γενικά μη συναινετικές σχέσεις
3. Αν περιλαμβάνουν body shaming, slut shaming και victim blaming

Το Μία Ηρώ Μία Μέρα γίνεται εθελοντικά από όσες και όσους συντελούν στη δημιουργία του με σκοπό την όσο πιο ευρεία, δωρεάν διανομή του στο κοινό. Θα χρηματοδοτηθεί από καμπάνια crowdfunding και από πάρτι/συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης. Το project θα ολοκληρωθεί και θα κυκλοφορήσει μετά τον Ιούλιο του 2023 και θα ανέβει σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το YouTube, Bandcamp και άλλα.

CREW
Διάλογοι - Μουσική: Soulman
Επιμέλεια σεναρίου και χαρακτήρων: Ρωμανός 
Editing και συμβουλευτική: Βιργινία 
Παραγωγή: Soulman, Βιργινία, Δημήτρης “Πάπιας” Σκούρτης, Νικολάια Τριανταφύλλου 
Διδασκαλία ηθοποιών: Μαρία Κουφομανώλη, Ιωάννα Κρυωνά, Νικολέτα Δάφνου 
Φωνητική διδασκαλία: Γεωργία Τρυφωνά
Προώθηση: Ζωή, Miss Stray, Soulman, Βάλλια Μικρομάστορα
Μπαρμπαδάκια: The rabbit knows
Γραφιστική υποστήριξη: Βάλλια Μικρομάστορα
Μουσική Παραγωγή: Γιάννης Ισαακίδης, Γιάννης Μακρυγιάννης

 

CAST
Main: Γεωργία Τρυφωνά, Χριστιάνα Λαδοπούλου, Δανάη Σιμαντήρη, Αλεξάνδρα Γουναροπούλου, Θάνος Αργυρίου, Δημήτρης “Πάπιας” Σκούρτης, Θέμης Αμοιρίδης, Αδριανός Γκάτσος, Σωτήρης Γεωργίου, Άρης Καλλέργης και η Drag Queen Lafert 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μία Ηρώ Μία Μέρα:
Facebook | Instagram | Twitter