Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ 15-16 ΙΟΥΛΙΟΥ


Υποδοχές στην Ελλάδα του τίποτα ..
Ο Ντανοήρωας στη Σκιάθο (του Παπαδιαμάντη)  και ο Σάκης στο Προεδρικό.


Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Μονή Σινά: Άγνωστη ιατρική συνταγή του Ιπποκράτη

Μια σημαντική ανακάλυψη πιστεύουν ότι έχουν κάνει οι αρχαιολόγοι ερευνητές της Αιγύπτου καθώς εκτιμούν πως βρήκαν άγνωστη ιατρική συνταγή του Ιπποκράτη κατά την ανακαίνιση της βιβλιοθήκης στην θεωρούμενη ως αρχαιότερη χριστιανική μονή του κόσμου. 
Κατά τη διεξαγωγή έργων αποκατάστασης στη Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Νότιο Σινά, οι μοναχοί και οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν χειρόγραφο του 6ου αιώνα που περιέχει ιατρική συνταγή που αποδίδεται στον «Πατέρα της Ιατρικής».   
Το χειρόγραφό φέρεται πως περιλαμβάνει τρεις ακόμη συνταγές με εικόνες βοτάνων που γράφτηκαν από έναν ανώνυμο συγγραφέα, όπως μετέδωσε το National Geographic.  

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ)Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ περιέχει μυστικά που αυτή την εποχή αλλάζουν τον κόσμο μας. Αντλώντας από την αρχαία σοφία που βρέθηκε σε ένα Περουβιανό χειρόγραφο, εξηγεί πώς να συνδέσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη δική σας ζωή τώρα... και σας επιτρέπει να δείτε τι πρόκειται να σας συμβεί τα επόμενα χρόνια! Όταν ο James Redfield εξέδωσε για πρώτη φορά αυτό το σπάνιο βιβλίο, οι άνθρωποι το πήραν, το διάβασαν, και έμειναν άφωνοι με το περιεχόμενό του. Ενημέρωσαν τους φίλους τους γι' αυτό, και οι φίλοι με τη σειρά τους πληροφόρησαν τους δικούς τους φίλους. Από στόμα σε στόμα, τα νέα γι' αυτό το έργο εξαπλώθηκαν σε όλη την Αμερική. Οι προφητείες του μάγεψαν χιλιάδες αναγνώστες οι οποίοι συγκινήθηκαν από τον τρόπο που ερμήνευε όσα συνέβαιναν στη ζωή τους. Το βιβλίο διαβάζεται σαν μια δυνατή ιστορία γεμάτη περιπέτεια, αλλά στην πραγματικότητα ασκεί τη βαθιά επίδραση μιας πνευματικής παραβολής.


Κάτι νέο γεννήθηκε στη γαστρονομία της Ερμιονίδας - Γαστρονομικό οδοιπορικό


Κάτι νέο γεννήθηκε στη γαστρονομία της Ερμιονίδας - Γαστρονομικό οδοιπορικό
Κάτι νέο γεννήθηκε στη γαστρονομία της Ερμιονίδας, γεγονός που είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά το γαστρονομικό οδοιπορικό μας στην περιοχή που διήρκεσε περί τους τρεις μήνες και είχε πολλές διαδρομές.
Δεν είχε την αποκλειστική μου απασχόληση βέβαια – άλλωστε απ’ ότι φαίνεται και από τις δημοσιεύσεις μου, το τρίμηνο αυτό αλώνισα την Ελλάδα – αλλά τα επαναλαμβανόμενα ταξίδια με κάποιους συγκεκριμένους στόχους, η συστηματική έρευνα και αρκετή τύχη έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στην πρώτη ημερίδα Γαστρονομίας του Δήμου Ερμιονίδας.

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Στους 107 FM ο ΄΄ΚΟΣΜΟΣ΄΄ της ΕΡΑ στην Αργολίδα


Από την συχνότητα των 107 μεγακύκλων ( αναμεταδότης Μπόρσα) εκπέμπει και στην περιοχή της Αργολίδας ο ραδιοφωνικός σταθμός ΄΄ΚΟΣΜΟΣ FM  ΄΄ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ικανοποιώντας έτσι ένα  αίτημα μεγάλου αριθμού ακροατών.Οι  φίλοι   του ραδιοφώνου μπορούν να ακούν τον ΄΄ΚΟΣΜΟ΄΄ και στους 93, 6 από τα Δολιανά.Να θυμίσουμε ότι το  Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ  ακούγεται για την περιοχή Άργους- Ναυπλίου  στους 102,6, το Πρώτο πρόγραμμα στους 90,5  η ΕΡΑ ΣΠΟΡ στους 106,6 ( και 103,2 από Ερμιονίδα)  και η ΕΡΑ Τρίπολης στους 101,5.
Όλοι οι σταθμοί  της ΕΡΤ  μεταδίδονται και  από το διαδίκτυο , στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr

Παρουσίαση του βιβλίου "μητρότητα η δύναμη στην αδυναμία" στο Κτίριο Μίληση


O ΘEATΡIKOΣ OMIΛΟΣ EΡMIONIΔΑΣ παρουσιάζει το έργο του ΣΟΦΟΚΛΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

O ΘEATΡIKOΣ OMIΛΟΣ EΡMIONIΔΑΣ, πιστός στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του με το αρχαίο δράμα. παρουσιάζει το έργο του ΣΟΦΟΚΛΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», σε μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου και σκηνοθεσία Αγλαϊας Παππά.

Πρεμιέρα: Κυριακή 23 Ιουλίου και για τέσσερεις παραστάσεις: 24, 25, 26, 27/7, ώρα 21.00.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 698 2224

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Πόρτο Χέλι για την "Γαστρονομία ως εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού"

Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Πόρτο Χέλι για την "Γαστρονομία ως εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού"
Παραπολιτικά Αργολίδα
Ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού και την Ένωση Ξενοδόχων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της Ερμιονίδας σε κορυφαίο γαστροτουριστικό προορισμό σε συνεργασία με τον μελετητή της Ελληνικής Γαστρονομίας, συγγραφέα Γιώργο Πίττα διοργάνωσαν την 1η ημερίδα "ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ : ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ" 
Η ενδιαφέρουσα εκδηλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο AKS Πόρτο Χελίου στις 12 Ιουλίου 2017

Ο... πόλεμος της ρίγανης και των αρωματικών φυτών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο

Το ελληνικό τσάι, η ρίγανη και τα άλλα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά έχουν γίνει «μήλο της έριδας» για Έλληνες και Αλβανούς. Τα λεφτά είναι… πολλά και το κίνητρο μεγάλο.Μόλις πέσει το σκοτάδι, ομάδες Αλβανών εισέρχονται με μουλάρια ή πεζοί στην ορεινή περιοχή του Γράμμου, της Ιεροπηγής Καστοριάς αλλά και στο Βροντερό της Πρέσπας Φλώρινας και «κουρεύουν» τεράστιες εκτάσεις με τσάι και άλλα σπάνια αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά, που σε κάποιες περιπτώσεις συναντώνται ως ...μοναδική χλωρίδα στις παραπάνω περιοχές.Η ζημιά είναι διπλή για τη χώρα μας και σίγουρα όχι μόνο οικονομική.Εισέρχονται γρήγορα στο ελληνικό έδαφος και από την βιασύνη τους για να προλάβουν πριν εντοπιστούν, σε πολλές περιπτώσεις, ξεριζώνουν το τσάι αλλά και τα άλλα βότανα με αποτέλεσμα να χάνεται

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έρχεται μαζί με τους «Ευγενείς Αλήτες» του στο Φουγάρο

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έρχεται στο ΦΟΥΓΑΡΟ, την Κυριακή, 16 Ιουλίου, μαζί με τη νέα του μπάντα, τους «Ευγενείς Αλήτες», για να μας παρουσιάσει το φετινό του πρόγραμμα “Restart”!
Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν και γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην «παλέτα», που, μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων του τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά!
«Εντελώς αυθόρμητα σε μια πρόβα μου προέκυψε η ιδέα να ονομάσω το φετινό πρόγραμμα Restart. Έχω κάνει αρκετές επανεκκινήσεις στο παρελθόν. Όμως, φέτος αισθάνθηκα την ανάγκη να αλλάξω όχι μόνο σελίδα αλλά και βιβλίο. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες, νέο ήχο. Η δίψα παραδόξως αντί να σβήνει, μεγαλώνει. Ίσως φταίει που όλοι ψάχνουμε να βρούμε ένα αντίδοτο μέσα στο δηλητηριώδες περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια.«Θα περάσει κι αυτό», «Αν μια φορά ρωτούσες» και τώρα το «Εισιτήριο» είναι τα τρία τραγούδια που ήδη κυκλοφόρησαν από το νέο μου άλμπουμ, το οποίο θα έλθει μέσα στους πρώτους μήνες του ’17.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδος : "Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας & Διαχείριση Προσωπικού"Είναι αληθές, ότι με την εφαρμογή του Π.Δ.7/2017 "Αναδιάταξη - Αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών ΕΛ.ΑΣ." έγιναν βήματα προόδου τουλάχιστον όσον αφορά τον χάρτη των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού μας, με την κατάργηση όλων των Αστυνομικών Σταθμών, την ίδρυση του Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ και την ύπαρξη σε κάθε Δήμο μιας τουλάχιστον υπηρεσίας επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος.

Το εγχείρημα αν και σε νηπιακή ηλικία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την νεοϊδρυθείσα υπηρεσία του Α.Τ.ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, υπόσχεται εξ'αρχής πολλά, στηριζόμενο βέβαια κυρίως στο φιλότιμο των Αστυνομικών, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, καθώς οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή είναι τεράστιες και υπολείπεται σε αστυνομικό προσωπικό.

Είναι γνωστό επίσης ότι η εν λόγω υπηρεσία επανδρώθηκε με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες της Δ.Α.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και επιβαρύνθηκαν ιδιαίτερα για τον ως άνω σκοπό, το Α.Τ.ΝΑΥΠΛΙΟΥ και το Α.Τ.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ νυν Α.Τ.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

4η δράση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης ''Απόστολος Γκάτσος''

Σας περιμένουμε αύριο στις 19:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης για να ακολουθήσουμε τα σημεία των γλυκών & αλμυρών λιχουδιών . Να είστε όλοι εκεί :) 

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με την ορχήστρα του στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ υποδέχεται την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 9.30 τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Αίθριο 1 για μια μεγάλη συναυλία με τίτλο «Γροικήσετε τον Έρωντα»!
Ο σπουδαίος ερμηνευτής από τα Ανώγεια της Κρήτης, μαζί με την τετραμελή ορχήστρα του, θα μας τραγουδήσει κομμάτια από το αριστούργημα της Κρητικής λογοτεχνίας, τον έρωτα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, και άλλες επιτυχίες του, σ' ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει στη μαγεία των λυρικών μελωδιών και των ιστοριών του!
Τον συνοδεύουν οι:
Αλίκη Ζωγράφου, φωνή
Αντώνης Μυτακίδης, κιθάρα
Γιώργης Κοντογιάννης, λύρα-κρουστά
Μανόλης Μπαρδάνης, φυσαρμόνικα-αφήγηση

Λουδοβίκος των Ανωγείων «αυτοβιογραφούμενος»

Γιάννης Δημαράκης:Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη ΔΕΥΑΕΡ μπορούν να επιλυθούν με συνεργασία


Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη ΔΕΥΑΕΡ μπορούν να επιλυθούν με συνεργασία και διαφάνεια και όχι με προσφυγές και μηνύσεις. 

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας εισήχθη προς συζήτηση ύστερα από αίτημα όλων των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας το θέμα των πάγιων χρεώσεων της ΔΕΥΑΕΡ για την αποχέτευση. Το θέμα αφορούσε τους καταναλωτές των Κοινοτήτων Κοιλάδας, Κρανιδίου και Ερμιόνης, που οι αποχετεύσεις τους είναι συνδεδεμένες με τους βιολογικούς καθαρισμούς Κρανιδίου και Ερμιόνης. 

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα έντασης. Εν μέσω αντεγκλήσεων η δίωρης διάρκειας συζήτηση δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα ούτε πάρθηκε κάποια απόφαση.

Η αντιπολίτευση αμφισβήτησε το ύψος των πάγιων χρεώσεων της αποχέτευσης, το οποίο έκρινε υπερβολικό εστιάζοντας την κριτική της σε δύο θέματα: α) στα 15 ευρώ του τέλους αποχέτευσης, που καταβάλουν οι καταναλωτές Κοιλάδας και Ερμιόνης σε κάθε λογαριασμό νερού και β) στα 180 ευρώ που πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ οι καταναλωτές μόλις οι αποχετεύσεις τους συνδεθούν στο δίκτυο του Βιολογικού Καθαρισμού.  Η συμπολίτευση από την πλευρά της υπεραμύνθηκε της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΕΡ στα συγκεκριμένα θέματα, δεν δέχθηκε να γίνει ψηφοφορία επί των προτάσεων της μειοψηφίας ούτε να αλλάξουν οι παραπάνω χρεώσεις.

Τάσος Λάμπρου:Θα συνεχίσω να μάχομαι για τα συμφέροντα των συνδημοτών μου


Τάσος Λάμπρου: Δεν σας φοβάμαι και θα συνεχίσω να μάχομαι για τα συμφέροντα των συνδημοτών μου και για να βγάλω στον αφρό τα παραμάγαζα της ΔΕΥΑΕΡ.

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,

πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής ότι με τους λεονταρισμούς και με την συχνή επίκληση του Κυρίου Εισαγγελέα, δεν θα μπορέσει να κρύψει την ψευτιά και την υποκρισία του.

Διότι πολύ απλά, την απόφαση 76/2017 Ορθή Επανάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά της οποίας είχα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, πρόλαβε ο κ. Σφυρής πανικόβλητος να την καταργήσει, αναρτώντας στην Διαύγεια στις 23/6/2017, 3η Ορθή Επανάληψη, δίχως απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, μετατρέποντας τώρα τον κ. Κατσάβελλα Ηλία από Δημότη σε Αιρετό και τον ανύπαρκτο κάτοικο Ερμιονίδας κ. Στάϊκο Κοσμά στον κ. Στάϊκο Σταμάτη.

Βλέπε ανάρτηση στην Διαύγεια:Ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής λοιπόν, κατήργησε την απόφαση 76/2017 Ορθή Επανάληψη του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν προλάβει να αποφασίσει για την νομιμότητά της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ 2017 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:"ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ" ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ Η ΔΕΥΑΕΡ- ΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Με αφορμή το ΔΣ της 3ης Ιουλίου 2017 και τη συζήτηση για την τιμολογιακή πολιτική της αποχέτευσης του Δήμου Ερμιονίδας  μετά από αίτημα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης  έχω να επισημάνω τα εξής:
Στην τοποθέτησή μου παρουσίασα έγγραφο-απάντηση της  ΔΕΥΑΕΡ στην επιστολή μου της 30ης Μαΐου 2017 όπου ζητούσα την τεχνικο-οικονομική μελέτη με την οποία αποφάσισαν (Αριθ. Απόφ. 3/ 2017) την τιμολογιακή πολιτική για την αποχέτευση της Κοιλάδας.


 Από την απάντηση που μου έδωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ προκύπτει αβίαστα ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη για την τιμολογιακή πολιτική  της Τ.Κ. Κοιλάδας  και με την επίκληση και μόνο  του επιχειρήματος ότι το δίκτυο «ομοιάζει» με αυτό της Ερμιόνης δημιουργούνται συνθήκες έλλειψης αξιοπιστίας των ισχυρισμών του.

3η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης

3η δράση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης, με την Κατερίνα Χατζηζήση-Σκούρτη την Τρίτη 11/07 στις 19:00.  Σας περιμένουμε !!!

Πιλοτικό πρόγραμμα συντήρησης ενάλιων αρχαιολογικών καταλοίπων πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Επίδαυρο

Πιλοτικό πρόγραμμα συντήρησης ενάλιων αρχαιολογικών καταλοίπων πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά ΕπίδαυροΘεωρητικά μαθήματα που αφορούν σε μεθόδους για την επιτόπου συντήρηση ενάλιων αρχαιολογικών οικοδομημάτων, για την αντιμετώπιση προβλημάτων βιοδιάβρωσης και αποδόμησης και για την τεκμηρίωση, αποκατάσταση και συντήρηση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (πρόγραμμα Bluemed), πραγματοποιήθηκαν στις 3 και 4 Ιουλίου στην Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή
Είχε προηγηθεί υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για το Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Workshop In situ conservation of underwater archaeological sites: methods and case studies - Αθήνα και Επίδαυρος 3-7 Ιουλίου 2017» μεταξύ της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ) και της Direttore del Nucleo per gli Interventi di Archeologia Subacquea στη Ρώμη για τη διενέργεια συντήρησης σε ένα περιορισμένο τμήμα της βυθισμένης ρωμαϊκής έπαυλης της αρχαίας Επιδαύρου

Τη διεύθυνση του Πιλοτικού εκπαιδευτικού Προγράμματος είχε από την ελληνική πλευρά η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων διά της Προϊσταμένης Δρ. Αγγελικής Γ. Σίμωσι, ενώ τον συντονισμό

Διεκδικώντας το Δικαίωμα στην… Ερημοποίηση των Θαλασσών μας!

Του Θοδωρή Τσιμπίδη
Διευθυντή
Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ


Έπειτα από σχεδόν 2 δεκαετίες έρευνας και δράσης του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος για την προστασία των ελληνικών θαλασσών, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας επαναλαμβάνονται τα ίδια επιχειρήματα στο ερώτημα «Ποιος καταστρέφει και αδειάζει τις θάλασσές μας;» Οι ψαράδες της μέσης αλιείας (μηχανότρατες, γρι-γρι) κατηγορούν τους παράκτιους και τους ερασιτέχνες αλιείς. Οι παράκτιοι ψαράδες κατηγορούν τις μηχανότρατες και τους ερασιτέχνες. Οι ερασιτέχνες κατηγορούν τους επαγγελματίες. Όλοι μαζί όμως, χωρίς καμία πρόθεση αυτοκριτικής, διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ερημοποίηση των θαλασσών μας, συχνά με αγελαίες συμπεριφορές και σπάνια μόνο με προτάσεις διαχείρισης ή περιθωριοποίησης αυτών που πραγματικά προκαλούν μικρές ή μεγάλες καταστροφές. Σε κάθε κατηγορία – επαγγελματίες ή ερασιτέχνες ψαράδες – υπάρχουν αυτοί που ψαρεύουν με συνείδηση και μέτρο, αλλά υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν κανένα μέτρο και κανένα ηθικό ενδοιασμό στο να ψαρέψουν οτιδήποτε πέσει στο διάβα τους, συχνά με αθέμιτα μέσα.
Αλίευση του προστατευόμενου σελαχιού Rhinobatos cemiculus στην Κω, από ερασιτέχνη ψαρά
Έπειτα λοιπόν από ένα δύσκολο χειμώνα για τις θάλασσές μας, με το δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης των μεγάλων αλιευτικών σκαφών να μην έχει αναβαθμιστεί σκόπιμα (όπως ορίζει η εθνική και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και παρόλο το γεγονός ότι είναι πλήρως επιδοτούμενο), δόθηκε σε πολλά σκάφη η επιλογή να μπορούν να επιφέρουν ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στις ελληνικές θάλασσες και τα ιχθυαποθέματα, αλιεύοντας σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα. Έτσι, με πολυάριθμές παραβάσεις

Τάσος Λάμπρου για την πώληση του νερού στα Μαντράκια : Εγώ θα ξεσκεπάσω της μάσκες
Δελτίο Τύπου :

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
Συγνώμη που σας κουράζουμε καλοκαιριάτικα με την πολιτική μας αντιπαράθεση, αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ την υποκρισία και την ψευτιά του Δημάρχου κ. Δημήτρη Σφυρή που συνεχώς εφαρμόζει, για να καλύψει την ανικανότητα του και τα παραμάγαζα στην αμαρτωλή (όπως ο ίδιος την αποκαλούσε) και καταχρεωμένη ΔΕΥΑΕΡ.
Όταν ο Δήμαρχος διοικεί με ψευτιά και υποκρισία, ο μόνος δρόμος που του απομένει, είναι αργά ή γρήγορα η άτακτη φυγή του.
Αφού λοιπόν επέλεξε να ποινικοποιήσει την πολιτική αντιπαράθεση, πιστεύοντας ότι έτσι θα με φιμώσει, εγώ δεν πτοούμαι.
Δεν θα σταματήσω ποτέ να φωνάζω να έρθουν στο φως τα παραμάγαζα της αμαρτωλής και καταχρεωμένης ΔΕΥΑΕΡ.
Θα αποκαλύψω στους Δημότες μας την υποκρισία και την ψευτιά του Δημάρχου για την πώληση νερού στα σκάφη στο λιμάνι των Μαντρακίων, που δίχως ντροπή και φιλότιμο ισχυρίζεται σε ανάρτησή του στο facebook, ότι μείωσε το κυβικό πώλησης του νερού στα σκάφη από 15€ στα 3€ ανά κυβικό, ένα πρόβλημα που είχε κληρονομήσει από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Βλέπε την θρασύτατη ψευδή ανάρτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας:

Εγώ θα ξεσκεπάσω της μάσκες της ψευτιάς και της υποκρισίας του Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή, δημοσιεύοντας την 72/18-6-2014 απόφασης της ΔΕΥΑΕΡ.
Εκεί ξεκάθαρα φαίνεται ότι ορίζει υπάλληλο να δίνει νερό στα σκάφη στο λιμάνι της Ερμιόνης και στα Μαντράκια, μέχρι να τοποθετηθούν οι αυτόματες παροχές νερού (που σήμερα στα Μαντράκια δεν έχουν τοποθετηθεί), με την τιμολογιακή πολιτική, Δημήτρη Σφυρή, που ίσχυε τότε, σύμφωνα με την απόφαση της Ερμιόνης.

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

-kalokairi--katathlipsi

Σε τι οφείλεται και τι μπορείτε να κάνετε για την κατάθλιψη του καλοκαιριού;

Συντάκτης Βικτωρία Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια.

 Στις περιόδους διακοπών, όπως το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι, παραδόξως, υποφέρουν από κατάθλιψη περισσότερο. Υπάρχει έντονη κοινωνική πίεση και προσωπική προσδοκία ότι στις διακοπές θα «έπρεπε» να «περνούν καλά». Στην πραγματικότητα μπορεί να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απεναντίας, οι περίοδοι αυτοί συχνά υποχρεώνουν το άτομο να αντιμετωπίσει τον εαυτό του, τις κοντινές του σχέσεις και την ψυχική του κατάσταση. Εκείνο που συχνά δυσκολεύει τα πράγματα, είναι ότι ούτε το άτομο, ούτε το περιβάλλον του αναγνωρίζουν ότι πάσχει από κατάθλιψη. Έτσι, το άτομο καταλήγει σε αυτό-κατάκριση, την οποία ενισχύει το περιβάλλον, όταν το κατηγορεί ότι είναι «γκρινιάρης», «μονόχνωτος», ότι «δεν προσπαθεί αρκετά», ότι «κλαίγεται» κλπ. Δεν ισχύουν. Αν το άτομο μπορούσε να περάσει καλά, θα το έκανε.

Οι άνθρωποι με ευγένεια είναι οι πιο όμορφοι

Αν με ρωτήσεις τι μου λείπει περισσότερο απ’ τις ανθρώπινες σχέσεις, θα σου απαντήσω η ευγένεια. Και δεν είμαι η μόνη, νομίζω.
Δεν ξέρω αν έχουμε χάσει λίγο την μπάλα και την ανθρωπιά μας με τις νέες τεχνολογίες και τα συναφή, δεν ξέρω αν η υπερβολική αστικοποίηση έφερε την απομόνωση κι εν τέλει τη συμπεριφορά της χάβρας, δεν ξέρω αν η απογοήτευση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης κι η οικονομική δυσπραγία του καθενός, μας έκανε να χάσουμε λίγο απ’ την ευγένειά μας. Σε εκείνα τα απλά και καθημερινά, που τις περισσότερες φορές μας χαρακτηρίζουν.
Χάθηκε πλέον το χαμόγελο απ’ τους ανθρώπους, εκείνο που χωρίς να ξέρεις τον περαστικό σου φτιάχνει τη μέρα. Εκείνο που ανοίγει ο γείτονας την πόρτα του ασανσέρ κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι, σου δίνει μια σακούλα που σου έπεσε απ’ τα χέρια και σου χαμογελά, απλώς γιατί σε βοήθησε σε κάτι.
Πού πήγε εκείνη η «καλημέρα», που πριν λίγα χρόνια την άκουγες απ’ τον πρώτο τυχόντα που θα συναντούσες εκτός σπιτιού; Πού πήγε εκείνη η τσίχλα, που σε κέρναγε ο περιπτεράς, όταν του έκανες σεφτέ; Το κουλούρι, που σου έδινε ο φούρναρης, γιατί σήμερα του έγιναν πολύ αφράτα!

«Λουκέτο» για φοροδιαφυγή και σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι

«Βροχή» πέφτουν τα λουκέτα και τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή, που επέβαλαν το Σαββατοκύριακο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικά καταστήματα σε νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού.
Το Σάββατο, κλιμάκια εφοριακών έριξαν «καμπάνα» σε εστιατόριο στη Μύκονο γιατί δεν είχε κόψει αποδείξεις. Τα στελέχη της ΑΔΑΕ παρουσιάστηκαν ως πελάτες στο γεμάτο κατάστημα στο νησί των ανέμων. Σε 15 τραπέζια που ελέγχθηκαν δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη. Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, μετά των αναλόγων προστίμων.
«Λουκέτο» για φοροδιαφυγή επιβλήθηκαν και σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι, όπου δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες.


Περισσότερα:tvxs

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

65.000 άνθρωποι τραγούδησαν με μια φωνή


Περίπου 65.000 άνθρωποι περίμεναν να απολαύσουν ζωντανά τους Green Day στο Hyde Park του Λονδίνου. 
 Κάποιος ξεκίνησε πρώτος να τραγουδά το «Bohemian Rhapsody» των Queen οι υπόλοιποι ακολούθησαν..