Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Αγώνας για τον Γιώργο 22/4 στο κλειστό της Ερμιόνης

Ο Αθλητικός Όμιλος Ερμιονίδας θέλοντας να στείλει σε όλους τους συμπολίτες μας το μήνυμα της αγάπης αυτές τις Άγιες μέρες του Πάσχα καθώς επίσης και ένα ξεχωριστό μήνυμα ανθρωπιάς διοργανώνει έναν ξεχωριστό αγώνα μπάσκετ φιλοξενώντας τους βετεράνους καλαθοσφαιριστές Ελλάδος το Σάββατο 22/04/2017 στις 18.00 στο κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης στον αγώνα για τον Γιώργο.
Ένα αθλητικό ραντεβού παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών Ερμιονίδας εναντίον των αθλητών που όλοι θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια των Ελλήνων βετεράνων καλαθοσφαιριστών για ένα σημαντικό λόγο:τη στήριξη του φίλου μας και συμπολίτη μας του Γιώργου που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Για τον σκοπό αυτό θα υπάρχει στην είσοδο του γυμναστηρίου ειδικός κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση των ιατρικών εξόδων του φίλου μας του Γιώργου.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Ερμιονίδας.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.


Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Συναυλία με τον Γιάννη Πάριο στην ΕρμιόνηΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης ΒΙΤΟΡΙΖΑ, στα πλαίσια της μεγάλης συναυλίας του καλοκαιριού που καθιερώθηκε από το περσινό καλοκαίρι με την επιτυχημένη συναυλία  Μαχαιρίτσα – Κότσιρα «Παραγγελιά», έχει την χαρά αλλά παράλληλα και την μεγάλη τιμή να ανακοινώσει την μεγαλύτερη συναυλία του φετινού καλοκαιριού αλλά και της χρονιάς, στην περιοχή της Ερμιονίδας, Αργολίδας αλλά και της Πελοποννήσου, με τον κύριο Γιάννη Πάριο. Ο Ερμηνευτής που τραγούδησε περισσότερο από τον καθένα τον έρωτα και μεγάλωσε γενιές και γενιές με τα τραγούδια του θα βρεθεί κοντά μας την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017. Έχει ερμηνεύσει Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, έχει τραγουδήσει στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο μουσικής, αλλά μας έχει ταξιδέψει και σε όλο το Αιγαίο με τα νησιώτικα τραγούδια του. Παράλληλα έχει γράψει και ο ίδιος πολύ μεγάλα τραγουύδια.
Ο Πολιτιστικό Σύλλογος Ερμιόνης ΒΙΤΟΡΙΖΑ τον ευχαριστεί για την μεγάλη τιμή που μας κάνει, που από τις λίγες συναυλίες που δίνει σε όλη την Ελλάδα, επέλεξε φέτος και την Ερμιόνη.
Θα υπάρχει συνεχείς ενημέρωση μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης και σχετικά δελτία τύπου. 

Μετά τιμής,
Το διοικητικό συμβούλιο

Μαθητικό Περιοδικό του ΓΕΛ Ερμιόνης 1ο Τεύχος

Μαθητικό Περιοδικό του ΓΕΛ Ερμιόνης


Το Σπίρτο
1ο Τεύχος
Φρέσκο, καλαίσθητο με ενδιαφέροντα άρθρα το νέο περιοδικό των μαθητών του ΓΕΛ Ερμιόνης.
Ένα μέσο έκφρασης της νεολαίας μας, ο δικός τους λόγος.
Δίνει την ευκαιρία στους μαθητές  να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να μοιραστούν τις σκέψεις τους και τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες. Οι αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Συγχαρητήρια στη συντακτική ομάδα, στους καθηγητές αλλά και στους χορηγούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία τους.

Η ηλεκτρονική του διεύθυνση: http//lyk-ermion.arg.sch.gr/indext.php/schoolmagazine
Καλοτάξιδο!!


Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ηλ. ταχ.:  i.l.m.ermionis@gmail.com   Ιστοσελίδα:https://mouseioermionis.comΕπίσκεψη σχολείων στο ΙΛΜΕ

Με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου μαθητές των παρακάτω σχολείων επισκέφθηκαν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης:
1.      Το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης επισκέφθηκε το ΙΛΜΕ την Τρίτη 21-3-2017. Οι μαθητές είδαν τις εικόνες των ηρώων, περιεργάστηκαν τις φορεσιές, άγγιξαν αντικείμενα του Μουσείου και απόλαυσαν το Μουσείο ως δημιουργικό – μορφωτικό χώρο. Τα παιδιά συνόδεψε στο Μουσείο η νηπιαγωγός τους Ελένη Βλάσση – Δημαράκη, η οποία συνεργάστηκε με την Πρόεδρο του ΙΛΜΕ Τίνα Αντωνοπούλου, φιλόλογο  και το μέλος του Δ.Σ. Κατερίνα Σκούρτη, νηπιαγωγό για το δημιουργικό ταξίδι των μικρών μαθητών στο χρόνο και τη γνώση.
2.      Η Δ΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου επισκέφθηκε το ΙΛΜΕ την Παρασκευή 31-3-2017. Οι μαθητές στάθηκαν αρχικά στον κήπο των Μητσαίων και ενημερώθηκαν για τη δράση των τοπικών ηρώων. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην ιστορική αίθουσα του πρώτου ορόφου και κατόπιν επισκέφθηκαν τις αίθουσες του ισογείου, όπου περιεργάστηκαν τα εκθέματα του Μουσείου. Τους μαθητές συνόδεψαν οι δασκάλες τους Αμαλία Τσιλιμίγκρα και η Ειρήνη Πανοπούλου.
3.      Η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Κρανιδίου επισκέφθηκε το ΙΛΜΕ την Παρασκευή 7-4-2017. Οι μαθητές, οι οποίοι διδάσκονται στην τάξη τους την Ελληνική Επανάσταση του ’21 αλλά και τα πολιτικά γεγονότα αυτής της περιόδου, παρακολούθησαν στο χώρο του Μουσείου εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη. Τα πρόσωπα και οι πρωταγωνιστές. Οι αποφάσεις και τα ιστορικά ντοκουμέντα της Εθνοσυνέλευσης.» Το πρόγραμμα υλοποίησε η Πρόεδρος του Ι.Λ.Μ.Ε. σε συνεργασία με την Δ/ντρια του σχολείου Ελένη Στογιάννου και τους καθηγητές Ιωάννη Νάσκο, Αικατερίνη Σίσκου, Σοφία Τουγιαννίδου, Βασιλική Τσερέκου και Χριστίνα Λύκου.


Για το Δ.Σ. του ΙΛΜΕ

Η Πρόεδρος

Τίνα Αντωνοπούλου

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ


Δελτίο Τύπου Δήμου Ερμιονίδας -Συμμετοχή Δήμου Ερμιονίδας σε Ημερίδα

Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας σε Ημερίδα σχετ. με την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημοτικού οδοφωτισμού
Ο Δήμος Ερμιονίδας συμμετείχε στην Ημερίδα με θέμα: "Παρουσίαση ολοκληρωμένου προγράμματος χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, για την ενεργειακή αναβάθμιση των δικτύων του δημοτικού οδοφωτισμού".Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στην Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στην Αθήνα.Ο Δήμος Ερμιονίδας εκπροσωπήθηκε από το δημοτικό σύμβουλο, κ. Απόστολο Λαδά.Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτης, καθώς και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκης.Παρουσιάσθηκαν οι μέθοδοι βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε εγκαταστάσεις οδοφωτισμού των Ο.Τ.Α., καθώς και τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Τ.Π. & Δανείων προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β' Βαθμού τόσο για το σκοπό αυτό, όσο και για την εκτέλεση έργων υποδομής γενικότερα.Επίσης, αναδείχθηκαν οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες και τα οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή πρακτικών ενεργειακής αποδοτικότητας στο φωτισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Κ.Ο. ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ
10.04.2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Με αφορμή την πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» για το Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο Επιδαύρου, ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εγκρίθηκε με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το Πρόγραμμα για την ανάδειξη του χώρου του Ασκληπιείου σε Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο με πρώτο Προϋπολογισμό 985.000€ από ένα σύνολο 6,031 εκατ.€.
Πρόκειται για το έργο που με απόφασή μας τον Οκτώβριο του 2014 είχαμε εντάξει κατά τη θητεία μου ως Υπουργού Περιβάλλοντος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» - ΕΠΠΕΡΑΑ ως πρωτοποριακό - καινοτομικό πρόγραμμα, υπόδειγμα συνεργειών ανάμεσα στους τομείς του Περιβάλλοντος -

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ

Ο Δήμος Ερμιονίδας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της 191ης Επετείου της Εξόδου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις 8-9 Απριλίου 2017.Τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κύριο Δημήτρη Σφυρή εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Απόστολος Λαδάς.Οι εκδηλώσεις φέτος είχαν ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκινησιακή φόρτιση και τις τήμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος,η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κυρ...ία Γεροβασίλη, ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων κύριος Λεβέντης,εκπρόσωποι όλων των κομμάτων,ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κύριος Κατσιφάρας,πλήθος βουλευτών και πολλοί Δήμαρχοι ή

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.


1ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.
Για πρώτη φορά στο Δήμο Ερμιονίδας διοργανώθηκε με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων απο όλη την Αργολίδα ο πρώτος αγώνας ανωμάλου δρόμου στην Ερμιόνη.
Η Κοιν/λής Επιχείριση Αθλητισμού και Περιβαλλόντος του Δήμου Ερμιονίδας μαζί με την Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια
Εκπαίδευση Αργολίδας διοργάνωσαν τους αγώνες στην Ερμιόνη. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και ο Δήμαρχος τίμησε
τους Δντές της Β´θμιας κ. Γαληνό και της Α´θμιας εκπαίδευσης κ. Σίδερη για την προσφορά τους στα Σχολεία και τον σχολικό αθλητισμό.