Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Λεγόταν Μιλόσεβιτς, τον θυμάστε;

Του Νίκου Μπογιόπουλου
thepressproject


Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές της Χάγης. Προηγουμένως είχε καταγγείλει τους δεσμοφύλακές του ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Δέκα χρόνια αργότερα, πριν από ένα περίπου μήνα, ο Μιλόσεβιτς… αθωώθηκε. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον απάλλαξε – μετά θάνατο – από την κατηγορία για την υποτιθέμενη συνενοχή του Βελιγραδίου στη σφαγή 8.000 Βοσνίων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.

Φυσικά η είδηση της αθώωσης του Μιλόσεβιτς πέρασε στα «ψιλά». Τα βαποράκια του ΝΑΤΟ, που μετά έγιναν βαποράκια του ΔΝΤ, όσοι τότε έγραφαν λιβέλους διεκδικώντας ρόλο νεκροθάφτη στο γουέστερν της Νέας Τάξης, όσοι ελεεινολογούσαν πάνω στο φέρετρο του Μιλόσεβιτς, τα «κοράκια» και οι «αντικειμενικοί» αναλυτές, τα αθύρματα που εκτόξευαν μύδρους κατά του

ό,τι μικρό και όμορφο


Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στην Αίθουσα 2 την έκθεση ό,τι μικρό και όμορφο της Βάλης Κολοτούρου. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση στο Ναύπλιο του έργου μιας καταξιωμένης ελληνίδας εικαστικού που δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου και είναι επισκέψιμη από τις 9 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται μικρών διαστάσεων ακουαρέλες με παραστατικά ή πιο αφαιρετικά θέματα, που αναφέρονται στον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα, στο εργασιακό του περιβάλλον, στη βία, στην αλλοτρίωση, στις σχέσεις, στην αναζήτηση ταυτότητας και τελικά στη λύση που δίνει πάντα το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από καθημερινές σκηνές, ανθρώπινες μορφές, νεκρές φύσεις και τοπία.

Επιστολή του Διοικητή Ιεράς Μονής Αυγού στο Δήμαρχο Ναυπλίου

 
Προς
Αξιότιμο κο Δήμαρχο Ναυπλίου
& Συντάκτες της Ιστοσελίδας "Δήμος Ναυλιέων"
Παρακαλώ να προβείτε στην διόρθωση των στοιχείων σχετικά με την Ιερά Μονή Αυγού, στον τομέα της Ιστοσελίδας σας: Αρχαιολογικοί Χώροι - Σημεία Ενδιαφέροντος-Μονή Αγ. Δημητρίου Αυγού (Ίρια). 
Συγκεκριμένα, οφείλετε να γνωρίζετε, ότι η Μονή Αυγού βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Ερμιονίδας και όχι του Δήμου Ναυπλιέων. Επίσης ανήκει στην κοινότητα Διδύμων και όχι των Ιρίων. Πλήστα ιστορικά στοιχεία, προεδρικά διατάγματα, ακόμα και δικαστικές αποφάσεις μαρτυρούν την αλήθεια αυτή. Επίσης εκκλησιαστικώς ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, ΕΡΜΙΟΝΙΔΟΣ & Τροιζηνίας, κάτι που επιβεβαιώνεται στο προεδρικό διάταγμα της εκ νέου Συστάσεως της Μονής (τευχ. Β΄ Αρ. Φύλλου 758 29 Απριλίου 2015).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΖΑΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥΗ συνεχιζόμενη τα τελευταία χρόνια υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών & Οργανισμών στην Ερμιονίδα, δυστυχώς δεν έχει τέλος. Στην αρχή ήταν το κλείσιμο της ΔΟΥ, του Ειρηνοδικείου, μετά η υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας, του Αστυνομικού Τμήματος  Κρανιδίου, των Υπολιμεναρχείων  Πορτοχελίου & Ερμιόνης & τώρα το κλείσιμο  του υποκαταστήματος του ΙΚΑ.
Δέκα πέντε χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι της Ερμιονίδας, που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται, προς χάριν του δήθεν ¨νοικοκυρέματος¨ & των ¨οικονομιών¨ , θα πρέπει να ταλαιπωρούνται & να ξοδεύονται, σύμφωνα με τις αποφάσεις των ιθυνόντων , παραγνωρίζοντας ότι η κοντινότερη απόσταση, ακόμα & για απλές διεκπεραιώσεις & για εργασίες ρουτίνας είναι τουλάχιστον 160 χλμ.
Ο παραλογισμός αυτός, δηλαδή η μείωση του λειτουργικού κόστους των απομακρυσμένων περιοχών με την συρρίκνωση ή το κλείσιμό τους, & η μετακύλιση του κόστους στους πολίτες, αφ΄ ενός μας γυρίζει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω, αλλά κυρίως επαναφέρει τον υδροκεφαλισμό,  τον συγκεντρωτισμό & την γραφειοκρατία των υπηρεσιών στα αστικά κέντρα, καταργώντας ουσιαστικά την αποκέντρωση & εν τέλει την εξυπηρέτηση των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών.
Γιαυτό :
1). Ζητώ την ακύρωση της απόφασης της Διοίκησης του ΙΚΑ, σχετικά με το κλείσιμο του Υποκαταστήματος Κρανιδίου και
2). Καλώ όλους τους κατοίκους της Ερμιονίδας να σταθούμε δυναμικά μπροστά & σε αυτή τη τελευταία πρόκληση.
Προσωπικά δηλώνω αλληλέγγυος με την επικείμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας & διαθέσιμος σε όποια μορφή αγώνα αποφασισθεί για την ανάκληση- ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης.

ΤΖΑΝΗΣ ΤΑΣΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου

ΝΕΔΥΠΕΡ:ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ενδεχόμενο κλεισίματος του Τοπικού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Κρανιδίου έρχεται για μία ακόμη φορά να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της υποβάθμισης των Υπηρεσιών στην Ερμιονίδα από τις σχεδιαζόμενες από την Κεντρική Διοίκηση μεταρρυθμίσεις «τύπου Καλλικράτη».

Και αν αυτή τη φορά δεν αντιδράσουμε όλοι μαζί (Βουλευτές –Δήμος Ερμιονίδας.-κάτοικοι), τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και αλήθεια   τι σκοπούς εξυπηρετεί η απόφαση αυτή τη στιγμή που το έργο του  Υποκαταστήματος είναι μεγάλο και ιδιαίτερα χρήσιμο στη  σημερινή οικονομική συγκυρία.

Οι αλλαγές  αυτές που προωθούνται και γίνονται στο όνομα  της εξοικονόμησης πόρων, είναι   αναμενόμενο  να προκαλέσουν αντιδράσεις και αναβρασμό στην τοπική κοινωνία.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ethnosimo
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα η ημερίδα για αθλητισμό χωρίς αναβολικά στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο

Η Ημερίδα με θέμα «Η πανανθρώπινη Ολυμπιακή Ιδέα στη μέγγενη της εμπορευματοποίησης και των αναβολικών, που καταστρέφουν ζωές» υπό την αιγίδα της Α.Ε του πρόεδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19.30 στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν
η μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά’’,
ο ΣΕΓΑΣ,

Έτσι οραματίστηκες τη ζωή σου ;

Αποτέλεσμα εικόνας για σκεψη
 
της Μαριαλένας Σπυροπούλου  (ψυχολόγου-ψυχοθεραπέυτριας)
"Νησίδες" της "Εφημερίδας των Συντακτών" (29-30/6/2013)


   Ανεβαίνω το μετρό στο Σύνταγμα.
Περπατώ με ταχύ βήμα να προσπεράσω τις ορδές του κόσμου. Βιάζομαι. Για ακόμα μια φορά. Ανεβαίνω ασθμαίνοντας δυο δυο τα σκαλιά στις κυλιόμενες. Πιάνω στο στομάχι μου, γιατί νιώθω να χτυπάει η καρδιά μου πιο γρήγορα. Όχι από ερωτική αναστάτωση αλλά από αγυμνασία. Κοιτώ γύρω μου. Οι άνθρωποι φαίνονται σαν καλοκουρδισμένα ρομπότ. Περπατούν σκυφτοί, αγέλαστοι, σχεδόν μουτρωμένοι.


Αναρωτιέμαι εάν ήταν έτσι η έκφραση του προσώπου τους όταν ήρθαν στη ζωή.
Κανείς δεν κοιτά κανέναν, όλοι σαν ταγμένοι στρατιώτες σκύβουν το κεφάλι για να επιταχύνουν το βήμα τους. Αφοσιωμένοι στον εσωτερικό τους μικρόκοσμο σκέφτονται πώς θα βγάλουν την ημέρα. Πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς. Πώς θα πάρουν εκείνη την αποζημίωση. Πώς θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Πώς θα δρομολογήσουν την τακτοποίηση του ατακτοποίητου δανείου. Πώς θα επιβιώσουν μέσα σε έναν καύσωνα που ήρθε φέτος νωρίς.
Μια κυρία δίπλα μου λέει στη φίλη της "γλιτώσαμε το καλοριφέρ φέτος, θα τα φάμε στο air condition".
Ένας άλλος κύριος απέναντι διαπληκτίζεται στο τηλέφωνο με κάποιον με τον οποίο, απ' ό,τι ακούγεται, έχει οικονομικές διαφορές. "Θα μου τα δώσεις σήμερα. Με κοροϊδεύεις τόσο καιρό. Θα εφαρμόσω άλλες μεθόδους", φαίνεται σαν η απειλή να είναι η τελευταία διέξοδος στην απελπισία του.

"ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ"ΤουΤάκη Σπετσιώτη
Ενώ προχωρούσε ο Σεπτέμβρης, κι ιδίως αν ψύχραινε και κάπως ο καιρός, συναντιόταν, νοερά, συχνά μ' εκείνον τον Σεπτέμβρη του '71. Βρισκόταν στο πλοίο για τον Πειραιά, μόνος χαζεύοντας τα κύματα, ονειροπολώντας τη δική του τη ζωή με φράσεις από ξένα, εφηβικά τραγούδια σε πεζό ρυθμό:
''Tώρα η πόλη σε καλεί από καιρό. Το όνειρο. Το δέος. Η άγνωστη πόλη. Οι κλειστές θύρες.Οι άνθρωποι που όλο τρέχουν, που σ' αφήνουν μόνο...'' 
Βέβαια εκείνο το παράξενο διήγημα ''Ο ΄Αλλος", με το ίδιο θέμα, πού'χε δημοσιεύσει ο Υιός της Νύχτας σ' ένα μισοτριμμένο κατοχικό λαϊκό περιοδικό, δεν τό'ξερε ακόμη - χρόνια πολλά μετά τό'χε μαζέψει από ένα καρότσι του δρόμου. Κι από τότε που το διάβασε, πάντα συνέδεε (κυρίως όταν ήταν μελαγχολικός και σκοτισμένος), τα λόγια του με κείνον τον Σεπτέμβρη του '71, με τη δική του τη ζωή. 
Ο ένας, έλεγε το διήγημα, - Νάσος τ' όνομά του-, καθισμένος σ' ένα βαγόνι τραίνου ερχότανε στην πόλη απ' το χωριό του. Κι ο άλλος, καθιστός στο τραίνο, απέναντί του - ''δυο μάτια μόνο κουρασμένα και στεγνά, δυο μάτια ξέθωρα που, από τον τρόπο που κυττούσαν, φαίνονταν πως είχαν δει πολλά... ένας νέος με πρόσωπο στεγνό καθώς τα μάτια του-, ένας νέος δίχως ηλικία... Και τα μάτια του που τού μιλούσαν δίχως καν ο Νάσος να τα κυττάζει: 
''- Πού πας, πού πας μες στον μεγάλο κόσμο; Ο κόσμος είναι μια βαθειά, θανάσιμη παγίδα! Θα συμπαρασυρθής απ' τους τροχούς του και θα γίνης λυώμα, λυώμα, λυώμα! Γύρισε στον τόπο σου, στο ταπεινό σου σπίτι και κλείσε τα παράθυρα καλά...''

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

Κλείνει και το ΙΚΑ Κρανιδίου!


Μέχρι της 17 Οκτωβρίου 2016 θα λειτουργεί το ΙΚΑ Κρανιδίου ως υποκατάστημα. 

Η μετατροπή του σε Γραφείο συνεπάγεται ταλαιπωρία, έξοδα και απώλεια χρόνου για τους ασφαλισμένους. Η αποψίλωση του Δήμου Ερμιονίδας από Δημόσιες Υπηρεσίες συνεχίζεται. 

Το Υδροκέφαλο κράτος εξακολουθεί να διογκώνεται και καθίσταται περαιτέρω ανάλγητο.

Οι εκπρόσωποι του πολίτη, Βουλευτές, Πολιτευτές, Περιφερειακοί σύμβουλοι και Δημοτικοί άρχοντες, θα παρακολουθούν απαθείς θεατές τις εξελίξεις ; 

Πρέπει να ενημερωθούν οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις αυτές ότι, οι Δημότες της Ερμιονίδας είναι αποκομμένοι από το Ναύπλιον, αφού χρειάζονται κατά μέσο όρο 200 χιλιόμετρα για τη μετάβαση και επιστροφή τους, με οδικό δίκτυο σε κακή κατάσταση και επικίνδυνο τους Χειμερινούς μήνες.

Προτείνουμε : 

1. Την άμεση συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Την ενημέρωση και ενεργοποίηση των τοπικών Βουλευτών και Περιφερειακών Συμβούλων. 

3. Ψήφισμα διαμαρτυρίας και τρόπους αποτροπής περαιτέρω υποβάθμισης των Δημοσίων Υπηρεσιών στο Δήμο Ερμιονίδας.


Γιάννης Γκιόλας: Πολλές οι δράσεις, μεγάλες οι ευκαιρίες από το ΕΣΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                       15-9-16

                   Γιάννης  Γκιόλας:   Πολλές οι δράσεις,
                      μεγάλες οι  ευκαιρίες από το ΕΣΠΑ

΄΄ Έργαλείο΄΄ ανάπτυξης  της οικονομίας  με τεράστιες ευκαιρίες  για  μεγάλο αριθμό συμπολιτών  μας  ΄΄ χαρακτηρίζει το πρόγραμμα  ΕΣΠΑ   ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.
Σε δήλωση του ο βουλευτής του νομού τόνισε  ότι   μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020  δημιουργούνται  προϋποθέσεις  για πραγματική ανάπτυξη , καθώς επιχορηγούνται   δραστηριότητες  -και δίνονται ευκαιρίες-  σε πολλά επίπεδα  που θα καταπολεμήσουν την ανεργία, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας   , θα υποστηριχθούν  αποφασιστικά  νέοι επιστήμονες  και γενικότερα θα αλλάξει , σταδιακά, προς το καλύτερο η εικόνα της  οικονομίας ΄΄.
Με    κεντρικό σύνθημα ΄΄Δράσεις για σένα, έργα για όλους΄΄, το ΕΣΠΑ μέχρι το 2020 θα  ενισχύσει τομείς όπως  η ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση-δια βίου μάθηση, μεταρρύθμιση δημόσιου τομέα, ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η νεοφυής επιχειρηματικότητα , κατάρτιση –πιστοποίηση  εργαζόμενων στον ιδιωτικό  τομέα κλπ.
Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους δίνονται καθημερινά από την ιστοσελίδα  www.espa.gr  και από τις τηλεφωνικές γραμμές 210-3726011 και 210-3726021 , τις ωρες 9πμ-5μμ.

Ανδριανός στη Βουλή: Να διασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο ΚρανίδιΝαύπλιο, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
Ανδριανός στη Βουλή: Να διασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Κρανίδι, με την αναθεώρηση της απόφασης της Υποδιοικήτριας του οργανισμού για παύση λειτουργίας από 17 Οκτωβρίου.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν  στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από την ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Κρανίδι μετά και το σχετικό έγγραφο της Υποδιοικήτριας του οργανισμού.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
“Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με έγγραφο της Υποδιοικήτριας του ΙΚΑ σταματά από τις 17 Οκτωβρίου η λειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Κρανίδι.

Η εξέλιξη αυτή, πέρα από σημαντική υποβάθμιση για την περιοχή, συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζόμενους σε τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, καθώς το Κρανίδι απέχει 80 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο, με σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Τούτων δοθέντων, καθίσταται επιτακτική η αναθεώρηση της εν λόγω απόφασης και η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του υποκαταστήματος.

Ως εκ τούτου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα διασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Κρανίδι, με την αναθεώρηση της απόφασης της Υποδιοικήτριας του οργανισμού”.