Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Εν όψει της κατάργησης της ΔΕΥΑΕΡ ως Νομικού Προσώπου και της επαναφοράς της στον Δήμο (ίσως και στην Περιφέρεια ή την ΕΥΔΑΠ;) σύμφωνα με τον νέο νόμο.

  Είναι η ΔΕΥΑΕΡ Επιχείρηση;;;;;;;


Εκατοντάδες καταναλωτές του "πόσιμου νερού" Δήμου Ερμιονίδας ακούν και διαβάζουν για Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ερμιονίδας (ΔΕΥΑΕΡ). Όσοι εξ αυτών έχουν εργαστεί ή εργάζονται σε επιχειρήσεις έχουν την περιέργεια να γνωρίσουν τη δομή και το προσωπικό της, δεδομένου ότι για τα μέτρα της περιοχής μας είναι μεγάλη επιχείρηση, με χιλιάδες καταναλωτές (πελάτες), με δεκάδες γεωτρήσεις και πηγάδια, χιλιόμετρα αγωγούς ύδατος και λυμάτων, με δύο σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων και δύο παρατημένους, με ανάγκη προμήθειας υλικών και ανταλλακτικών αλλά και υπηρεσιών.
Ανοίγουν λοιπόν τον Ιστότοπο (site) της ΔΕΥΑΕΡ για να δουν το Οργανόγραμμά της και τα πρόσωπα που αναγράφονται σε αυτό. Δυστυχώς δεν υπάρχει ετικέτα ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ, ούτε ετικέτα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
Πολλάκις οι εκάστοτε Πρόεδροι της ΔΕΥΑΕΡ έχουν τονίσει ότι δεν έχουν προσωπικό, παρά μία υπάλληλο που φροντίζει για τους λογαριασμούς και έναν υδραυλικό.
Προφανώς χρησιμοποιούν περιστασιακά και τεχνικούς του Δήμου που δεν ανήκουν οργανικά στην ΔΕΥΑΕΡ. Και πάλι έπρεπε να υπήρχε οργανόγραμμα με ονόματα έστω και περιστασιακής απασχόλησης.

Ηλίου φαεινότερον ότι η κύρια δουλειά αυτής της Δημοτικής "Επιχείρησης" δηλαδή, λειτουργία, συντήρηση, επίβλεψη, προμήθειες, νέα έργα γίνεται με αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες. Και πάλι στο οργανόγραμμα έπρεπε να υπάρχουν θέσεις με ονόματα όπως: Υπεύθυνος λειτουργίας βιολογικών σταθμών, Υπεύθυνος δικτύων, συντήρησης, προμηθειών, κ.λ.π. Γιατί δεν είναι δυνατόν να αναθέτει η ΔΕΥΑΕΡ την λειτουργία και συντήρηση των βιολογικών σταθμών για ένα διάστημα σε ιδιωτική εταιρεία και να μην έχει δικό της υπάλληλο επιβλέποντα. Υπάλληλο με γνώσεις και πτυχία, όχι αιρετό με ψήφους.

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

 Το πέταγμα του ερωδιού!.

Στη φετινή ευχετήρια κάρτα του Συνδέσμου μας πρωταγωνιστούν οι ερωδιοί που φιλοξενούνται στα Ποτόκια, τον υγροβιότοπο της Ερμιόνης. Από τα πανάρχαια χρόνια, όπως οι έρευνες αποκαλύπτουν, το «πέταγμα του ερωδιού» συμβολίζει την ελευθερία, τη σοφία, την επιμονή, την υπομονή, την ανεξαρτησία και την ειρήνη.

Η φετινή κάρτα, όμως, εμπεριέχει και ένα διπλό μήνυμα που γίνεται όσο ποτέ επίκαιρο μετά την παγκόσμια κλιματική κρίση που έπληξε με σφοδρότητα και την Πατρίδα μας και τους αιματηρούς πολέμους που μαίνονται γύρω μας. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τα οικοσυστήματά του καθώς και την υπεράσπιση του δικαιώματος των λαών να ζουν ελεύθεροι.

Ευχαριστούμε τη Ρίνα Λουμουσιώτη, αρωγό για μία ακόμη φορά, της προσπάθειάς μας.

Σημ. Έγγλυφη παράσταση ιπτάμενου ερωδιού, που κοσμεί την επιφάνεια χρυσού δαχτυλιδιού, έργο του διακεκριμένου τεχνίτη σφραγιδογλυφίας του 5ου π.Χ. αιώνα, Δεξαμενού από τη Χίο, βρέθηκε στην Ουκρανία και φυλάσσεται σήμερα στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, μας πληροφορεί ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Χαρ. Τζιαμπάσης.

Καλές γιορτές!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερμιονικού ΣυνδέσμουΔευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

σήμερα το απόγευμα

 


Βασίλης Γκάτσος:Μαρίνες, Ταμείο Ανάκαμψης, επιδότηση κατασκευής ή αναβάθμισης

Για όποιον εταιρεία ή θεσμό, κατά τον νόμο θέλει να φτιάξει ή αναβαθμίσει μαρίνα.

Τώρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και των προγραμμάτων του Υπουργείου Τουρισμού, προσφέρεται μια ευκαιρία για αλλαγή και επιπλέον αναβάθμιση αυτών των «παραγωγικών μονάδων». Είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές μαρίνες έχουν την δυνατότητα χρηματοδότησης για έργα αναβάθμισης με κεφάλαια που φτάνουν τα 139 εκατ. ευρώ στο σύνολο και έως 10 εκατ. ευρώ ανά μαρίνα. Και μάλιστα για αιτήσεις έως 2,2 εκατ. ευρώ ανά μαρίνα η επιδότηση φθάνει το 80%, σημειώνει στα ΝΕΑ ο κ. Κατσικάδης.
Λάμπρος Καραγιώργος
Οικονομικός Ταχυδρόμος
 = = = = = = 


Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων

Απευθύνεται σε: Φορείς (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.α), Επιχειρήσεις

"Τσάκωσαν" τράπερ που ανατίναξε το ΑΤΜ στην ΕρμιόνηΕγκληματική οργάνωση που έκλεβε ATM σε όλη την Ελλάδα εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ - Ανάμεσά τους 28χρονος τράπερ.

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις Α.Τ.Μ. τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τροχό κοπής και εκρηκτικές ύλες, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. 

Η τριμελής συμμορία, τους τελευταίους 8 μήνες είχε ανατινάξει 10 μηχανήματα ανάληψης τραπεζών σε περιοχές της Ελλάδας με «λεία» 710.000 ευρώ. 

Το τελευταίο «χτύπημα» της συμμορίας ήταν το περασμένο Σάββατο στην Ερμιόνη Αργολίδας, από όπου αφαίρεσαν σχεδόν 200.000 ευρώ.