Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Πόσο ακόμα θα παίζετε με την υγεία μας κύριοι


Δεν είναι πρώτη φορά, δεν είναι ένα τηλέφωνο στη ΔΥΑΕΡ και δύο. Αμέτρητα..

Τα τελευταία σήμερα το πρωί και ακόμα περιμένουμε (9:28 μμ )  συνεργείο να ξεβουλώσει ακόμα μια φορά το καταραμένο για τη γειτονιά φρεάτιο που μας κλείνει στα σπίτια από τη βρώμα χρόνια τώρα.Αυτό δεν είναι τρεχούμενο νερό είναι ότι κατεβαίνει από τα καζανάκια των επάνω σπιτιών στους Μύλους. 

Παίζετε με την υγεία μας κύριοι γι αυτό θα απευθυνθούμε στους αρμόδιους. 

Έχει ήδη ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Δεν μπορεί να έχετε κάνει μια γειτονιά ανοιχτό βόθρο.

Να περπατάμε πάνω στις ακαθαρσίες μικροί μεγάλοι, να κλείνουμε τα παράθυρα καλοκαιριάτικα για να αντέξουμε τη βρώμα.

Όλα έχουν ένα όριο.


Κάτοικοι της  γειτονιάς των Μύλων.Τάσος Τόκας: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ "KILADA HILLS"Σάββατο 20 Ιουνίου 2020


Παραβρέθηκα χθες   στην τελετή θεμελίωσης του τουριστικού συγκροτήματος, Kilada  Hills  Golf  Resort   του Ομίλου «Dolphin Capital» μιας μεγάλης  τουριστικής επένδυσης στην περιοχή μας η οποία εντάχθηκε στο Νόμο περί  Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).


Εκτείνεται σε πάνω από 2.000 στρέμματα, μεταξύ Κρανιδίου και Κοιλάδας και   η επένδυση στο σύνολο της θα υπερβεί τα 400 εκατομμύρια ευρώ.


Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη στον  Δήμο Ερμιονίδας στον κλάδο του τουρισμού και του real estate και  αναμένεται να ωφελήσει  την   οικονομία της ευρύτερης  περιοχής αφού:


-  αναβαθμίζεται  το  τουριστικό προϊόν με την   προσέλκυση  τουρισμού υψηλού επιπέδου  και  θα επέλθει μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη

Βασίλης Γκάτσος: Χωρίς νερό ...... ντοβτέκουρι

Η Περιφέρεια και η άρδευση – ύδρευση Αργολίδας.

 

Ας δούμε σχετικά στοιχεία που υπάρχουν σε μια παρουσίαση του 2010, προσιτή στο διαδίκτυο, με τίτλο «Διαχείριση Υδατικών Πόρων Αργολίδας», που αποτελούσε ομαδική εργασία.

 

Το 2010 η Αργολίδα είχε ανάγκες το καλοκαίρι περίπου 38 700 κ.μ./ώρα για πόσιμο και νερό άρδευσης.

Από πηγές και γεωτρήσεις είχε μόλις 16 500 κ.μ./ώρα, εξ ου και η σχεδόν καθολική υφαλμύρωση των υπόγειων υδάτων της από τις χιλιάδες γεωτρήσεις.

Όμως τελικά ο Ανάβαλος, ως από μηχανής θεός, πρόσφερε άλλα 28 000 κ.μ./ώρα και έτσι το καλοκαίρι σώζεται η κατάσταση.


Η παρουσίαση αυτή μιλάει για βροχοπτώσεις στον αργολικό κάμπο 600 mmκαι στην Ερμιονίδα 400 mm. Υπολογίζει δε ότι στον αργολικό κάμπο 120 000 000 κ.μ. νερό της βροχής κάθε χρόνο, πάνε στη θάλασσα, ενώ μπορούσαν να συγγρατηθούν σε δύο φράγματα. Το ένα φράγμα στον Χάραδρο ποταμό (Ξεριά) και το άλλο στον Ίναχο.

Για την Ερμιονίδα και Επίδαυρο ως μόνη λύση βλέπει τη μεταφορά νερού Ανάβαλου. Αγνοεί ότι το ΙΓΜΕ έχει προτείνει τη δυνατότητα δημιουργίας φράγματος και στην Τζερτζελιά και στο Θερμήσι.

Επίσης, παλαιότερη μελέτη, είχε προτείνει  να πιαστεί ο Ανάβαλος λίγο ψηλότερα με καθαρότερο και περισσότερο ίσως νερό.

Ο Ανάβαλος, όπως και το νερό όλων των μεγάλων πηγών του αργολικού κάμπου, έρχεται από τις Καταβόθρες του οροπεδίου της Τρίπολης ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ. 

Πέραν αυτού το χειμώνα, που δεν ποτίζει κανένας, οι κύριες πηγές του αργολικού κάμπου δίνουν 13 600 κ.μ./ώρα αρίστης ποιότητας, μια τεράστια ποσότητα νερού που πάει όλη στη θάλασσα (!!!) λόγω παντελούς έλλειψης λιμνοδεξαμενών. Αυτό λέγεται από το λαό κ α τ ά ν τ η μ α .

 

Σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη  και οδεύομεν προς ερημοποίηση. Οι ανάγκες σε νερό είναι πολύ μεγαλύτερες, και εκτός του φράγματος του Αναβάλου, πριν 50 χρόνια, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Αν μάλιστα καλλιεργήσουμε όλη την ευλογημένη γη της Αργολίδας, θέλουμε διπλάσιο νερό και φυσικά, συστήματα άρδευσης που να κάνουν μεγάλη οικονομία νερού.

 

Το περίεργο είναι ότι αυτό το νερό το έχουμε!!!!!

Δηλαδή με τα δύο φράγματα του Χαράδρου και του Ινάχου, τα δύο στην Ερμιονίδα στην Τσερτζελιά και στο Θερμήσι και τη διανομή τού Ανάβαλου έτσι όπως έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα, γινόμαστε μια πράσινη Αργολίδα.


Στη Χαλκιδική όπου και εκεί οι κάμποι έχουν πλέον υφάλμυρα νερά πρόκειται να γίνει στον χείμαρρο Χαβρία φράγμα που θα μαζεύει 38 εκατομμύρια κ.μ. νερό το χρόνο, δηλαδή μεγαλύτερη αποθήκευση νερού από το φράγμα του Μαραθώνα, που θα αναζωογονήσει την περιοχή. Στην Αργολίδα μπορούσαμε να αποθηκεύσουμε κατά τους 5 χειμερινούς μήνες το άριστο νερό των ευλογημένων πηγών της σε ένα φράγμα, δηλαδή 48 εκατομμύρια κ.μ.! Ο Περιφερειάρχης μας δεν το βλέπει αυτό;

 

Αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι όλοι οι εκλεγμένοι της Περιφέρειας και όλων των Δήμων Αργολίδας, συμπολιτευσης και αντιπολιτευσης με προεξάρχοντα τον κύριο Νίκα.

Πάνω σε αυτό το θέμα, καλό ήταν (πώς δεν το σκέφτηκαν!) να πάνε μαζί με τον Πρωθυπουργό στο Ισραήλ να δούνε τι κάνει εκεί με το νερό και τις καλλιέργειες ένα έθνος με ισχυρότατη θέληση.

Κατά την τελετή του θεμέλιου λίθου της επένδυσης killada Hills πώς δεν πέρασε από το μυαλό κάποιου να ρωτήσει τους επενδυτές πού θα βρουν νερό για το γρασίδι και για τις τόσες πισίνες;
Πώς δεν ρώτησε κανένας τι ποιότητας θα είναι οι 600 θέσεις εργασίας;

Σημείωση: Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι θεοποίησαν και λάτρεψαν τις πηγές του αργολικού κάμπου, μετά του Ινάχου, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι σε αυτές οφειλώταν η ευημερία και η ισχύς των Μυκηνών και του Άργους. Εμείς, οι σημερινοί, θα τους διαψεύσουμε, θεοποιώντας τον τουρισμό; Η ευημερία μας θα στηριχθεί στο τουριστικό προϊόν;

Βασίλης Γκάτσος

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του Killada Hills στην Ερμιονίδα

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα θα εκπροσωπήσει η αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για τον Τουρισμό Αννα Καλογεροπούλου, στην εκδήλωση θεμελίωσης της μεγάλης τουριστικής επένδυσης Kilada Hills, στην Ερμιονίδα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης, o Υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ,  Νίκος Μαντζούφας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 12:30 το μεσημέρι, την τελετή θεμελίωσης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “ Killada Hills” στην Ερμιονίδα Αργολίδας, που αποτελεί την πρώτη τουριστική επένδυση η οποία εντάχθηκε στο Νόμο περί Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) και έλαβε οικοδομική άδεια.

Εθελοντές/τριες στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Ερμιονίδας


Δήμος Ερμιονίδας: Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη

Κρανίδι  18/06/2020

Δελτίο Τύπου

Σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Τουρισμού  πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού κυρίου Χάρη Θεοχάρη με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Αγγελική Λούμη-Γιαννικοπούλου ,  τον Αντιδήμαρχο και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Αριστείδη Μπίμπα και το μέλος της προαναφερθείσας επιτροπής και αρμόδιο για θέματα αγροτουρισμού Γιάννη Κοροντίνη.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε ο Υπουργός, ο οποίος γνωρίζει καλά την περιοχή από τα παιδικά του χρόνια, ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δυνατότητες της περιοχής μας σε θέματα τουρισμού, τις προοπτικές που υπάρχουν και τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, που χρειάζεται από πλευράς του, υποστήριξη για να υλοποιηθεί, ώστε να τονωθεί αισθητά η κινητήριος δύναμη της τοπικής μας οικονομίας. Αφού άκουσε προσεκτικά όσα του παρουσιάστηκαν, παρέθεσε την θέση του για την τουριστικά αναπτυσσόμενη με γοργούς ρυθμούς υψηλού επιπέδου  Ερμιονίδα, προωθώντας ταυτόχρονα την συνεργασία  με τον Ε.Ο.Τ για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση όλων των παραπάνω. Δήλωσε ακόμα, πως θα είναι στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής και θα συμβάλει στην ενίσχυση της  τουριστικής προβολής του τόπου μας, ενώ παράλληλα αποκάλυψε  πως θα παραβρεθεί στην τελετή θεμελίωσης του Kilada Hills Golf Resort που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 19 Ιουνίου, στην Ερμιονίδα.

 

Γραφείο Δημάρχου


Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ : ΑΝΤΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΡΟΔΗΜΑΠέμπτη 18 Ιουνίου 2020


Με ποια δύναμη να πεις αντίο στον καθηγητή Γιώργο Μπροδήμα.


Καλό παράδεισο δάσκαλε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ώρες που μοιράστηκες μαζί μας στις συζητήσεις μας για την Ερμιονίδα μας, μα πιο πολύ για τα αγαπημένα σου Δίδυμα. Ήθελες να τα δεις να χαράζουν νέα πορεία με σχέδιο και όραμα που μόνο εσύ μπορούσες να δεις. Τα λόγια φαίνονται λίγα μπροστά στον σεβασμό που έχουμε εμεις οι νεώτεροι για σένα..Θα μας λείψει η θετική σου ενέργεια, το πείσμα σου, οι γνώσεις σου, τα υποστηρικτικά σου λόγια σε κάθε μας βήμα.


Αφήνεις πίσω σου ως παρακαταθήκη την αισιοδοξία, τη διάθεση για δημιουργία και πρόοδο , την εργατικότητα , την ανθρωπιά, την δίκαιη αντιμετώπιση των πραγμάτων και το σπουδαίο έργο σου στο αγαπημένο σου Villa Didimo. Να ειναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.!!!


Η παράταξή μας και εγώ προσωπικά  εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.Τάσος Τόκας


Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας


Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Δήμος Ερμιονίδας: Αίτημα για αναβάθμιση Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου

                                                                                    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Μελίνας Μερκούρη 11

T.K.:  213 00 Κρανίδι

Τηλ: 2754-360028

E-mailm.ermionidas@gmail.comdimarxosermionidas@gmail.com

      

 

Κρανίδι, 17.06.2020

Αρ. πρωτ.: 4831

 

Προς: 

Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας

κ. Νικόλαο Χαρδαλιά

Κοιν. : 

Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

κ. Β. Παπαγεωργίου

 
ΘΕΜΑ : Αναβάθμιση Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας.

     Κύριε Υφυπουργέ, 

     Από την πρόσφατη επίσκεψή σας στον Δήμο Ερμιονίδας, λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων κορωνοϊού σε Κέντρο Φιλοξενίας της περιοχής, διαπιστώσατε τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του τόπου μας. Ο Δήμος μας χαρακτηρίζεται από την μεγάλη του έκταση, με πλούσια βλάστηση και πευκόφυτα δάση που φτάνουν μέχρι τον αιγιαλό. 

     Με την έναρξη κάθε αντιπυρικής περιόδου δημιουργούνται έντονες ανησυχίες ως προς την πρόληψη και την μη εξάπλωση κάποιας πυρκαγιάς. Στην πρόσφατη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα : «Προετοιμασία για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας και τον  συντονισμό δράσης των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών και άλλων πυρκαγιών ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου» οι εμπλεκόμενοι φορείς και Υπηρεσίες σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και συνεργασίας δήλωσαν έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στην διαχείριση έκτακτων γεγονότων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

     Η απόφασή σας σχετικά με την λειτουργία δύο εποχιακών πυροσβεστικών κλιμακίων στον Δήμο Ερμιονίδας, συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη και την άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς. Παρ’ όλα αυτά, με βάσει τα ανωτέρω, δεν είναι εφικτή η πλήρης κάλυψη και πρόληψη σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

     Σας ζητούμε όπως αναβαθμίσετε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Δ’ Τάξης. Θεωρούμε πως η εκ μέρους σας υλοποίηση του ως άνω αιτήματός μας, θα συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών και άλλων πυρκαγιών και θα ενισχύσει σε μόνιμη βάση την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της εν λόγω Υπηρεσίας.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

  

 

Ο Δήμαρχος

 

 

 

Ιωάννης Γεωργόπουλος

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Γιάννης Γεωργόπουλος:Από χθες, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και διαχειριστής του ιστολογίου villadidimo Γιώργος Μπροδήμας δεν είναι πια κοντά μας.

Από χθες, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και διαχειριστής του ιστολογίου villadidimo Γιώργος Μπροδήμας δεν είναι πια κοντά μας.
Έπειτα από ένα μεγάλο αγώνα που έδωσε αρκετό καιρό για να κρατηθεί στη ζωή, τελικά δεν τα κατάφερε.
Όλοι μας γνωρίζουμε καλά αυτό τον επιστήμονα, αυτό τον άνθρωπο που οι γνώσεις του και η αγάπη του για τον τόπο του, για το χωριό του δεν μπορούν να περιγραφούν με απλά λόγια.
Μέσα από το ιστολόγιο που διατηρούσε προσέφερε στους αναγνώστες του όλες τις γνώσεις του, τόσο για τα Δίδυμα όσο και για ολόκληρο το Δήμο Ερμιονίδας. Mέσω αυτού δεν δίσταζε να καταθέτει τη γνώμη του για φλέγοντα θέματα, η οποία πολλές φορές προβλημάτιζε, ενοχλούσε αλλά πάνω από όλα γινόταν τροφή για προβληματισμό και έντονη σκέψη. Δυστυχώς αυτός ο συγκρουσιακος, δυναμικός, μα πάνω από όλα πολύτιμος άνθρωπος δεν είναι πια εδώ, μαζί μας για να μας προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις του αλλά και ήταν πάντα εκεί, με το δικό του τρόπο, για όποιον τον χρειαζόταν. 
Εκφράζω στα αγαπημένα του πρόσωπα τα θερμά μου συλλυπητήρια αφού αύριο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα δεν θα παρευρεθώ στην εξόδιο ακολουθία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Διδύμων που θα τον σκεπάσει.

Έφυγε ένας καλός άνθρωπος


Έφυγε ένας καλός άνθρωπος που αγαπούσε τα Δίδυμα, την Ερμιονίδα.

Ο Γιώργος Μπροδήμας.


Θα μας λείψει η μαχητικότητά του, οι καθαρές του κουβέντες.

Διεκδικούσε και   απαιτούσε το καλύτερο για τον τόπο του, μέσα από το ιστολόγιο του το Villa Didimo.Καλό σου ταξίδι ..


Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης

Ενέργειες της Κοινότητας Ερμιόνης για τους τηλεφωνικούς θαλάμους καρτοτηλεφώνων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ   ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ταχ. Δ/νση:  ΕΡΜΙΟΝΗ

Τ.Κ.:  21051

Τηλ: 2754360219 – 2754360221

E-mail:   proedroske@gmail.com

 

 

 

 

 

ΕΡΜΙΟΝΗ  12/6/2020

 

Προς: ΟΤΕ – COSMOTE

Λεωφόρος Κηφισίας 99

Μαρούσι Μέγαρο ΟΤΕ

 

ΚΟΙΝ.

1)Κατάστημα Κρανιδίου

ΚΡΑΝΙΔΙ

2) Γραφείο Δημάρχου

3)Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

 

 

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, ότι εδώ και μία δεκαετία σε διάφορα σημεία της πόλης μας και την Χερσαία Ζώνη Λιμένος είναι εγκατεστημένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι καρτοτηλεφώνων, οι οποίοι με την εικόνα που παρουσιάζουν δεν συνάδουν με το κύρος και το εύρος της Εταιρείας  σας.

Μιας Εταιρείας που τα τελευταία χρόνια είναι  οικονομικά ανθηρή  και πρωτοστατεί στην προστασία του περιβάλλοντος, της πράσινης ανάπτυξης,  αλλά και του πολιτισμού και είναι μεγάλος χορηγός και παραγωγός με σπουδαία ιστορικά και τηλεοπτικά προγράμματα.

Επειδή η Κοινότητα μας προσπαθεί καθημερινώς να νοικοκυρεύεται και να αναδεικνύει το παραθαλάσσιο και αιγαιοπελαγίτικο πρόσωπο της μαζί με το τουριστικό της προϊόν,  το οποίο εσείς προωθείτε  με χορηγίες και προβολές σε όλη  την Τουριστική Ελλάδα τιμώντας την πατρίδα μας, αλλά και προσφέρετε στο Εθνικό μας ακαθάριστο προϊόν, παρακαλούμε, όπως προγραμματίσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα την απομάκρυνση ή απόσυρση αυτών των κατεστραμμένων τηλεφωνικών θαλάμων που προσβάλουν και την ταυτότητα των συμπολιτών μας και το όνομα της δυναμικής  εταιρείας σας

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ : Απόδοση τέλους 1%" από τα αιολικά πάρκα στους οικιακούς καταναλωτές 

                                                                                    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Μελίνας Μερκούρη 11

T.K.:  213 00 Κρανίδι

Τηλ: 2754-360028

E-mailm.ermionidas@gmail.com

dimarxosermionidas@gmail.com

 

      

 

Κρανίδι, 17.06.2020

Αρ. πρωτ.: 4832

 

Προς: 

Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

κ. Κωστή Χατζηδάκη

Κοιν. : 

1. Υφυπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας

2. Γ.Γ. ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών

3. Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ 

4. Πρόεδρο και ΔΝΣ ΔΑΠΕΕΠ

5. Γενικό Δ/ντή Ενέργειας ΥΠΕΝ   

 

 

Θέμα: Απόδοση «τέλους 1%» από τα αιολικά πάρκα στους οικιακούς καταναλωτές.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως ίσως γνωρίζετε οι Κοινότητες Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας του Δήμου Ερμιονίδας  φιλοξενούν αιολικά πάρκα και ως εκ τούτου, οι κάτοικοι των εν λόγω κοινοτήτων που διαθέτουν οικιακό τιμολόγιο, είναι δικαιούχοι του «τέλους 1%» από το ποσό που καταθέτουν οι εταιρίες διαχείρισης των αιολικών πάρκων.

 Η τελευταία φορά που αποδόθηκε το 1% στους κατοίκους, βάσει των πληροφοριών μας, ήταν τον Οκτώβριο 2017. Τότε είχε αποδοθεί το ποσό που αντιστοιχούσε στην παραγωγή της περιόδου από τον Ιούνιο 2010 έως το τέλος 2014. 

Θεωρούμε ότι για λόγους αξιοπιστίας της συνολικής πολιτικής και οικονομικής ενίσχυσης της Ελληνικής περιφέρειας, είναι απαραίτητο να διανεμηθούν άμεσα στους κατοίκους τα ποσά που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τότε και τα οποία -όπως αναφέρθηκε- έχουν ήδη παρακρατηθεί από τους παραγωγούς Α.Π.Ε. 

Σύμφωνα με το κείμενο πλαίσιο, η διανομή των ήδη παρακρατηθέντων ποσών, διέπεται από τη διαδικασία που προβλέπει η Υ.Α. 48653/1597/29.5.2019 και η παρ. 3.i του άρ. 25 του ν. 3468/2006 όπως ισχύει. Κατανοούμε ότι η εφαρμογή των διαδικασιών έχει εκ νέου αντιμετωπίσει δυσκολίες και θα επιθυμούσαμε σχετική ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε πως θα πρέπει να ανακοινωθεί δημοσίως από το ΥΠΕΝ,  το συνολικό ποσό που είναι συγκεντρωμένο και οφείλεται στους κατοίκους των χωριών  και  το σαφές και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για την πίστωση του ποσού αυτού στους δικαιούχους.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας επί του θέματος .

 

Ο Δήμαρχος

 

 

 

Ιωάννης Γεωργόπουλος

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) -


  Tο IΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), έχοντας υπόψη την  υπ΄ αριθμ. 6998/439/11-06-2020 Απόφαση του Δ.Σ. (ΑΔΑ:ΨΠΗΔ46ΨΖΣΠ-ΖΧ4), απευθύνει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με αρ. πρωτ. 660/4/16980/10-06-2020  για  την υποβολή αιτήσεων προς πλήρωση θέσεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο πλαίσιο της πράξης "Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-ΝΕΑ ΦΑΣΗ" (ΟΠΣ 5002212). 
Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr 
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται: από 15/06/2020  (ώρα 11:00 π.μ.) έως και 29/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.).
Οι υποψήφιοι θα αποστείλουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4 έως και τις 03/07/2020 στη διεύθυνση :
 Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, ΤΚ 111 43 Αθήνα  (Κεντρική Γραμματεία - 2ος Όροφος), 
με υποχρεωτικά συμπληρωμένα τα στοιχεία που ορίζονται στη σχετική Πρόσκληση.
Ως τελική ημερομηνία λήψης κατά την αποστολή των φακέλων λογίζεται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. η ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής. Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας οι αιτήσεις θεωρούνται εκπρόθεσμες.
Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω (ηλεκτρονική) μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται. 
Φάκελοι δικαιολογητικών που θα κατατεθούν ιδιοχείρως δεν θα γίνονται δεκτοί.

ΠΗΓΗ:https://www.inedivim.gr/

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Βασίλης Γκάτσος: Με αφορμή το "ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού


Ιδιωτικοποίηση κατά τα λεξικά είναι η μεταβίβαση μιας δημόσιας (κρατικής) εταιρείας σε ιδιώτες εν όλω ή εν μέρει. Το νερό  δεν ιδιωτικοποιείται. Το ίδιο και η γη. Ο αγρότης στην πραγματικότητα δεν έχει δική του γη, αλλά αποκλειστική χρήση του εδάφους για καλλιέργεια. Και έδαφος ορίζεται το περίπου μισού μέτρου πάχους επιφανειακό χώμα. Δεν μπορεί ο αγρότης να σκάψει και να πουλήσει χώμα, ούτε να το μεταφέρει σε άλλο κτήμα του κ.λ.π. Αυτό είναι παράνομο. Το ίδιο και με το νερό. Άδεια παίρνει για γεώτρηση και αυτήν υπό προϋποθέσεις, μόνο για να ποτίσει το κτήμα του.

Άρα. αν η ΔΕΥΑΕΡ ιδιωτικοποιηθεί, σημαίνει ότι την αγοράζει ένας ιδιώτης και του παρέχονται τα δικαιώματα λήψης νερού για ένα διάστημα. (Φανταστείτε να πάρει ιδιώτης την ΔΕΥΑΕΡ και ο άνθρωπος να φροντίζει να μας δίνει μισοτιμής το νερό αλλά ίδιας κακίστης ποιότητας με το σημερινό. (Το τι έχει να γίνει .... που δεν γίνεται σήμερα).
Οι περισσότερες ΔΕΥΑ μικρών Δήμων δεν είναι στην ουσία δημοτικές ή δημόσιες εταιρείες, αλλά μετεξέλιξη του παλαιού υδραυλικού της Κοινότητας που φρόντιζε το νερό από το πηγάδι μέχρι τη βρύση. Η δική μας η ΔΕΥΑΕΡ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι δεν διαθέτει παρά μία υπάλληλο γραφείου και ένα δύο υδραυλικούς για τις βλάβες. Δηλαδή όλα τα άλλα γίνονται με αναθέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι δημοτική ή κεκαλυμμένη ιδιωτική επιχείρηση;

Δήμος Ερμιονίδας Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

 


Τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ερμιονίδας σε επίπεδο ασφάλειας και καλύτερης αστυνόμευσης, στις Κοινότητες του Δήμου, συζήτησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα της αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου  με τον συναρμόδιο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία και με τις οδηγίες του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, θα ενισχυθεί για τους καλοκαιρινούς μήνες η αστυνομική δύναμη της Ερμιονίδας, προκειμένου οι πολίτες και οι επισκέπτες της περιοχής να νιώθουν και να έχουν ασφάλεια, έως ότου δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Α.Τ. Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας όλο το τελευταίο διάστημα με συχνές επαφές του στην Αθήνα "βλέπει" κυβερνητικά στελέχη σε μια προσπάθεια να επιλύσει χρονίζοντα προβλήματα και εκκρεμότητες του  παρελθόντος που ταλαιπωρούν την Ερμιονίδα.

 

Γραφείο Δημάρχου

Επανεκκίνηση η θεμελίωση του Killada Hills στην ΚοιλάδαΗ θεμελίωση του Killada Hills στην Κοιλάδα , της εταιρείας Dolphin Capital αναμένεται να δώσει το μήνυμα της επανεκκίνησης των μεγάλων τουριστικών project την ερχόμενη Παρασκευή. H τελετή θα γίνει από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και πιθανόν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Πρόκειται για την πρώτη Στρατηγική Επένδυση στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο και θα αναπτυχθεί σε συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων.

Περισσότερα : anagnostis

Κυκλοφόρησε το 26ο περιοδικό "Ερμιόνη άλλοτε και τώρα" από την Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδος

Κυκλοφόρησε το 26ο περιοδικό "Ερμιόνη άλλοτε και τώρα" από την Εταιρεία Μελετών Ερμιονίδος!!!

Μπορείτε να το προμηθευτείτε και να γίνετε συνδρομητές του περιοδικού στα τηλέφωνα: 694 6197 869, 697 8826 680 & 694 3775 119. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/Εταιρεία-Μελετών-Ερμιονίδος-103928137838440/